na dobitkę
po filmikach to ja nie mialem zamiaru w to grać, ale stykło że kumpel zassał demo na pc i obadał oraz podzielił się wrażeniami
od razu mi się zachciało samemu zobaczyć co/jak/z czym
WildFirePL
4 07 2006, 19:36
całkiem przyjemnie sie gra, mi sie podoba
na multi sie klawo gra, szkoda ze czesto zrywa polaczenie...
QUOTE(Firekage @ 4 07 2006, 15:09)

Znajdz mi FPS'a(poza Deus Ex'em) ktory ma dobra fabule....LOL...wydaje mi sie ze nie o to chodzi w FPS'ach.
Jesli nie grales w demo to jak mozesz oceniac gre po trailerach i filmikach..to idiotyzm bo takie cos nie przeniesie miodnosci z grania nawet w demo(20 minut ale jaka frajda).
Poza tym mało który FPS porywa się na jakieś oryginalne pomysły - a w Prey jchoćby portale porozrzucane w postaci "skrzynek", zmiany grawitacji pomieszczeń i ogólne główkowanie robią wrażenie - już w demku...
i ta akcja z kulą na ekspozycji
zwariowałem jak to zobaczyłem
diabeu, mógłbyś pokrótce opisać tą akcje z kulą?
jest pomieszczenie gdzie na środku stoi podest, a na nim kamienna kula w szklanej osłonie - kula wielkości kuli do kręgli - w pewnym momencie jesteś na tej kuli - pierwsze wrażenie = WTF????
wrażenie niesamowite jak obcy włazi do pomieszczenia i lampi się na ciebie a po chwili odpala alarm
MaxVarEmreis
5 07 2006, 12:33
QUOTE(_Diabeu_ @ 5 07 2006, 11:43)

jest pomieszczenie gdzie na środku stoi podest, a na nim kamienna kula w szklanej osłonie - kula wielkości kuli do kręgli - w pewnym momencie jesteś na tej kuli - pierwsze wrażenie = WTF????
wrażenie niesamowite jak obcy włazi do pomieszczenia i lampi się na ciebie a po chwili odpala alarm
Diabeu zapomniał jeszcze dodać, że koleś po chwili otwiera portal i pojawia sie na tej kuli
Hmm... skończyłem to demo, ale nie pamiętam tego motywu... o_O A jak Was czytam, to ni cholery nie rozumiem co chcecie przekazać
właśnie skończyłem demko

(na PC)
IMO bardzo fajne patenty z tą grawitacją i tymi drzwiami "portalami"

Graficznie ładnie ale nie powaliła mnie.
Podoba mi sie zamrażająca pukawka ^^ fajny efekt..
Szkoda tylko, że nie udało mi sie podłączyc do multi

zero serwerow.. no ale przeżyje
g_w_b_b_a
5 07 2006, 15:59
pojawila sie juz gra naPC
Shinji-kun
5 07 2006, 16:00
QUOTE(Butcher @ 5 07 2006, 13:26)

Hmm... skończyłem to demo, ale nie pamiętam tego motywu... o_O A jak Was czytam, to ni cholery nie rozumiem co chcecie przekazać

Panom zapewne chodzi o demo z wersji PC, takiego motywu w demie na xO sie nie uswiadczy ; ; a szkoda.
Przciez ta kula jest na konsoli... a potem on sie na nia teleportuje ; ) (obcy) ale na poczatku patrzy na nas jako wielki O_o wogle patenty sa niezle widac ze to tworcy od Duke ; )
QUOTE(MaxVarEmreis @ 5 07 2006, 13:33)

QUOTE(_Diabeu_ @ 5 07 2006, 11:43)

Diabeu zapomniał jeszcze dodać, że koleś po chwili otwiera portal i pojawia sie na tej kuli

nom, a następnie wchodzisz do środka tej kuli i wyłazisz .... gdzieś na statku
tam serio idzie zwątpić
Butch, shame on you
jak w demie tego nie ma? no kwik chłopy
Piasecznik
6 07 2006, 10:16
Ja specjalnie się przyglądałem tej kuli, myślę sobie, fajna makieta. Strzeliłem parę razy ale szkło nie pękło.
No więc poszedłem dalej wlazłem w portal, i widze przed sobą jakiś dziwaczny teren, przychodzi mega wielki ludek przygląda się i wychodzi.
Jeszcze nie zakumałem że jestem w tej kuli, zrobiłem kilka kroków i mnie olśniło!
Wyczesany motyw.
Też fajny był motyw z dwoma portalami w pudłach stojących obok siebie tak ze widać siebie jak się wchodzi w niego.
ten motyw że widzisz siebie jak wchodzisz do portalu jest w kilku miejscach
wchodzisz do jednej skrzyki i wychodzisz w skrzyni obok, wchodzisz do tej drugiej i lądujesz kij wie gdzie
świetne są te patenty
Butcher
12 07 2006, 12:49
QUOTE(Butcher @ 12 07 2006, 13:49)

Zdeka chore ale mnie pasuja takie drzwi

byle nie trzeba przez nie przechodzic uzywajac jezyka
wlasnie ukonczylem preya na pc

.
moze nie jest to najlepszy fps w histori ale napewno przyzwoita propozycja dla miłosnikow fps

masa ciekawych patentow z teleportami i grawitacją. jednak i ta gra nie uchronila sie od schematycznosci pod koniec gry zostajemy zalewani coraz większa iloscia przeciwnikow i jedyne co robimy przez ostatnie 2 godz to młocimy w kołko tych samych zbirow. jednak zakonczenie jest dosyc ciekawe. gra jak nie na 9 to napewno na mocną 8
Firekage
15 07 2006, 07:32
QUOTE(styxq @ 14 07 2006, 14:05)

wlasnie ukonczylem preya na pc

.
moze nie jest to najlepszy fps w histori ale napewno przyzwoita propozycja dla miłosnikow fps

masa ciekawych patentow z teleportami i grawitacją. jednak i ta gra nie uchronila sie od schematycznosci pod koniec gry zostajemy zalewani coraz większa iloscia przeciwnikow i jedyne co robimy przez ostatnie 2 godz to młocimy w kołko tych samych zbirow. jednak zakonczenie jest dosyc ciekawe. gra jak nie na 9 to napewno na mocną 8

Lepsza taka schematycznosc i mlucka niz nuda w najgloniejszym szajsie ostatnich lat...FEAR'ku...
U was tez w demku nie da sie zapisywac gry ? Kurde niechcialo mi sie juz grac zgasilem... wlaczam , patrze a tu tylko New Game
Firekage
17 07 2006, 04:25
Jesli mowa o pc to bez problemu robilem w demku sejwy.
Nie , mowa tu o konsolowym demku..
a po co ci save w demie? aż tak długie nie jest
Firekage
17 07 2006, 12:16
QUOTE(_Diabeu_ @ 17 07 2006, 09:57)

a po co ci save w demie? aż tak długie nie jest
Dlugie ono nie jest ale w wersji pc masz mozliwosc odpalenia tych sejwow w finalnym produkcie,wiec moze i na konsoli tak jest,ze zaczniemy grac od sejwa a nie od poczatku.Swoja roga wersja pc to ponad 20 minut...(sam gralem kolo 45)..
MaxVarEmreis
17 07 2006, 12:33
Dzisiaj mi przyszła przesyłka z gra. Osobiście wydaje mi się, że w pełenej wersji poprawili animacje. W demie można zauwazyc kilka spowolnien czy tez "freezów", czego nie doświadczyłem w pełnej wersji.
Goldi69-PL-
19 07 2006, 07:49
Powiem na wstepie ze przed odpaleniem wczoraj dema widzialem tylko 3 obrazki z PREY'a i wiedzialem ze to strzelanka.
Pierwsze wrazenie, przypomnial mi sie Duke Nukem najpierw logo 3d Realms a potem mozliwosc ingerencji w wiekszosc uzadzen w swiecie gry.
Fabula choc troszke naciagana (ale co tu niby mieli wymyslec) przypadla mi do gustu.
Grafa + Patenty + Feeling z gry 10/10
Gralem tego samego dnia w GRAW, Q3, BF, PDZ
Wszyscy sie zachwycali PDZ (bieda jakich malo graficznie najbardziej nierowna gra pod sloncem, niektore textury jak z amigi)
Q3 - graficzny przepych, za duzo chcieli wrzucic naraz i zupelnie minie podpasilo a do tego Feeling z gy biedny na maxa
GRAW - ponoc mial miec najlepsza grafe na x360 (tak mi kilka osob mowilo) gierka calkiem ok ale graficznie nie dorasta PRAY'owi do stop
O patentach nie bede sie rozpisywal bo juz wiekszosc zostala napisana, Akcja z kula, zesfizowani ludzie biegajacy czy kryjacy sie po katach, portale, przechodzenie z ciala w dusze czy ciekawie rozwiazane restarty (przenosisz sie do innego wymiaru gdzie wokol ciebie lataja dusze czerwone odpowiedzialne z energie i niebieskie za soul, czy cus w tym stylu, strzelasz do nich z luku, ile ustrzelisz to z taka iloscia energi wracasz do gry.
Nie wiem czytajac opinie niektorych ze gra niby na silniku Doom 3, ku.pa max itd to zupelnie nie wiem czym to jest uzasadnione czy tylko ogladaliscie filmiki iepskiej jakosci czy moze graliscie na TV 14''
U mnie ( LG P 42" ) ZADNA, ZADNA GRA LEPIEJ NIE WYGLADA (PRZYNAJMNIEJ Z TYCH CO WIDZIALEM)
Prey ma najbardziej rowna grafike ze wszystkich tytulow na x360, jakiej gry nie wlacze to zawsze czesc grafy ok lub super a w tle ku.pa max, a tu naprawde kazdy szczegol jest niesamowicie dopracowany
// oczywiscie opinie swoja opieram wylacznie na demie gry
Trochę dziwne, że nikt nie nadznaczył jakości grafiki w Pray'u ale w momencie kiedy wpadamy pierwszy raz do świata umarłych (czy jak się to tam po indiańsku zwało). Przypomniały mi się kaniony z ... 98, a dokładnie z Half Life pierwszego. Ba... pamiętam w 99 zdjęcia z Pray'a, gdzie kanion a na nim rozwalony pojazd i całość wyglądała ... tak jak teraz w 2006. Dziwne, że tego elementu nie udoskonalono.
Przyglądnijcie się na zbliżeniu z czego składa się sokół, który nas prowadzi później przez ten tutorial wychodzenia z ciała. Groteska.
Ale motyw hasełek ala Duke: "Sorry bro.." po strzeleniu wygłodzonemu człowieczkowi między łopatki, rządzi

ps. tak jak w przypadku PDZta, który przechodził z systemu na system, aż ukazał się na platformie docelowej, tak i Pray ma w sobie ostre pokłady czasów, z których pamięta się jeszcze gonienie przez laboratorium z łomem i latarką.
g_w_b_b_a
23 07 2006, 19:02
Goldi69-PL-
nie Q3 a Q4

jakl by nie patrzec to widac na pierwszym trailerze DNF ze korzystal z podobnej interakcji otoczenia jak Pray, dotykanie palcem

ps. widzielsicie trailer Portalu w HL2?? jak to nie na gametrailers jest on, a w demo na PC Preya mozna robic podobne rzeczy
Goldi69-PL-
25 07 2006, 08:04
a fakt Q4 nie Q3.
A co do DNF to mysle ze zapewne 80% pomyslow przezucili do PRAY'a, zreszta jak by sie nie chodzilo indiancem to i DNF mogo by to sie nazywac.
no takiej mini recki jak Goldi potrzebowałem, widziałem filmiki w Hd i byłem w szoku, patenty grafa efekty, wrecz niewierzyłem co piszą wyzej, jakies porównania do dooma..itd..teraz wierze Złotemu, fakt chyba wiekszosc grała na 14 calach hehe, co lcd 42 to lcd.
Drageniku, złoty ma Plazme nie HD

Także wrażenie są zapewne zwielokrotnione przy full HD
uuuu w ten deseń..no to goldi zaszalał..to teraz pewnie i kolegów przybyło heheh..życie..pewnie banan 24 h siedzi:)
za niedługo pan dragenik tez łyknie xiwo i bedzie jak dawniej,pozdro
Goldi69-PL-
28 07 2006, 07:14
No ja juz ostrze sobie pazury na Pray'a, czekam az cena troche spadnie (narazie za 170 najtaniej widzialem uzywke) albo od DaX'a przechwyce na weekend.
Niestety jedyne co mnie nieco zawiodlo to MultiPlayer choc gralem wylacznie w demku.
uparłeś się z tym "PRAY" nie "a" a "e"
Goldi69-PL-
28 07 2006, 07:51
o faktycznie
zawsze myslalem ze to jest PRAY od modlitwy a nie PREY od polowania
no w tym przypadku to ewidentnie łowy/zwierzyna
chociaż modlitwa też pasuje (dzięki ci boże, wreszcie to wypuścili, 9 lat ino czekałem, merci merci merci Papa)
prey jest region free wiec 130 z play-asia
Goldi69-PL-
28 07 2006, 12:16
Faktycznie z przesylka niecale 140zl wychodzi, o ile cla nie dorzuca
przeszedłem całe demo i gra mi się podoba. Czy u was też animacja w tej grze ( demie) szarpie? u mnie się przycina przez całą gre.....
ememiks
31 07 2006, 19:24
Raczej nie przeszedlem cala gre i wogule lub nie bylo to az tak widoczne ze jakos nie zauwazylem. Gra jest fajna ma kilka ciekawych momentow zwlaszcza jak odnajdziemy porwana dziewczyne apacza;).
Choc nie jest dluga a szkoda bo gra sie przyjemnie.
to czemu u mnie sie tak tnie?
ememiks
31 07 2006, 19:41
QUOTE(mobie @ 31 07 2006, 20:33)

to czemu u mnie sie tak tnie?
Nie wiem jak w demku bo nie mam. Ale w full to full miodek.
Dziwne mam na lcd w 720p i nie tnie.? moze masz 1080i? choc to bzdura jesli by sie cielo.
Dziwne mam na lcd w 720p i nie tnie.? moze masz 1080i? choc to bzdura jesli by sie cielo.
mam zwykły TV CRT, prubowałem zmieniać HZ z 50 na 60 hz i dalej to samo.
QUOTE(mobie @ 31 07 2006, 20:43)

A czy twój telewizor przypadkiem działa tylko na 50Hz?
QUOTE(Kwas_91 @ 1 08 2006, 08:35)

QUOTE(mobie @ 31 07 2006, 20:43)

A czy twój telewizor przypadkiem działa tylko na 50Hz?
działa napewno na 60 HZ.
Siema mam nadzieje że ktoś mi pomoże pierwszy raz w życiu zaciołem się w fosie co za wstytd
Jestem w lokacji The old tribes i rozwaliłem przeciwników powyłanczałem osłonyu i właśnie co dalej?? Gdyby ktoś nie kojarzył z nazwy : latam stateczkiem tak jakby w jaskini, na górze jest spory wiatrak po bokach 4 lądowiskach z czego 3 włączonymi osłonami... HELP me
Wyląduj przez zaporą i przejdź duszą do środka następnie wyłącz pole magnetyczne, a potem, aby wystarczy statkiem zabrać metalową część, która znajduje się pośrodku
Na DVDCRAVE jest PREY za 150zika + wysyłka i 0,01% ze dowalą Ci cło ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.