na pierwsza plytke nie ma chuja a od steal this album ani razu mnie nie zelektryzowali
szkoda ze stali sie (pipi) popularni wsrod mlodych kołtunow bo teraz jakby mieli grac w polsce to pewnie na jakims (pipi)onym stadionie:/
hhe, a nie jak przed iron maiden gdzie oblapali kanapkami i bananami po mordach
_Milan_
12 01 2006, 14:39
Specu napisał:
"hhe, a nie jak przed iron maiden gdzie oblapali kanapkami i bananami po mordach"
Chodzi Ci zapewnie o koncert Slayera z 25.10.1998 w Spodku,fakt to była masakra. Rzeczywiście, nie wpasowali się, ale polacy pokazali klase.
Wstyd jak wacek
Mimo tego, na szczęście, światek muzyczny ma dobre zdanie o polskich fanach.(vide zeszłoroczny koncert QOTSA)
p.s. prognozy się sprawdziły, systema nowego ,jak i poprzedniego, jaki i również jeszcze poprzedniego, nie włączam. Mało żywotne płyty,znaczy kiepskie.
slayer? a mozliwe. wiem ze byla masa starych metali dlatego tak mi sie skojarzylo ;]
Obsolete
13 01 2006, 21:12
QUOTE(Milaneze @ 12 01 2006, 14:39)

Mimo tego, na szczęście, światek muzyczny ma dobre zdanie o polskich fanach.(vide zeszłoroczny koncert QOTSA)
bo jak ja wybieram sie na koncert, to moja osoba zawyza mocno srednia calego widowiska;]]]]]]
SOAD niech lepiej przyjedzie do Polszy kiedy jest cieplo, bo dostac zmarznietym jablkiem...huehe sopelkiem;/
HunterX
19 02 2006, 17:38
Wczoraj się dowiedziałem, że utwór Metro (z Dracula 2000 OST) to cover grupy Berlin. Z ciekawości aż ściągnąłem aby zobaczyć jak wypada na tle nowej aranżacji. Troszkę zmienili tekst, poza tym wydaje mi się, że jest znacznie lepiej (chociaż mogli wszystkie zwrotki zaśpiewać - dobre utwory nigdy nie są za krótkie;), zresztą możecie ocenić sami:
Berlin - The Metro (3,85 MB)
http://rapidshare.de/files/13635723/Berlin..._Metro.mp3.htmlSystem Of A Down - Metro (4,1 MB)
http://rapidshare.de/files/13636904/System..._Metro.mp3.html
Przyznam się ze Metro w wykonaniu Systemu nie słyszałem ,choc uwazam się po częsci za ich fana
Sam kawałek (w wykonaniu systemu ) sredni a jesli chodzi o Berlin to...a zresztą niewazne xD
Dziobak_
22 02 2006, 18:25
Ogólnie rzecz biorąc, pojawiły się ploty w necie czy gdzieś, że koncert Soad ma się odbyć. Ale nie wiadomo gdzie i kiedy. Ja nie daje temu wiary, bo po ostatnim koncercie w Polsce... A najlepszy kwałek z Hypnotize to Banana, a Mesmerize Cigaro (maj kak iz macz biger dan jor!

). Chociaż sam Hypnotize nie mam, bo (pipi) się nie chce ruszyć do sklepu

( słyszałem pare kawałków u kumpla).
pewnie jak bedzie koncert to w spodku z biletami za 500 zlotych (loza, cola i popcorn gratis) i z dzieciakami co beda plakac jak dostana z lokcia w ryj pod scena. szkoda, bo chetnie bym ich zobaczyl.
Dziobak_
23 02 2006, 15:19
i z dzieciakami co beda plakac jak dostana z lokcia w ryj pod scena.
Z tego co mówił mi kumpel, który siedzi w punku dość długo to kiedyś pogo bez żyletek i łańcuchów to nie pogo
super
ale zeby mnie jakis brud zyletka przejechal to tez zycia latwego by nie mial
lol, żyletki były bo brudasy sobie nimi katany i nie tylko zdobiły - i jak jakiś kretyn ruszył w kółeczko to zawsze kogoś mimowolnie ciachał
tyle że najczęściej chwilę po tym typ był massakrowany przez h/c crew, bo głupotę trza tępić
Ciekawostka: Serj Tankian pojawil sie w dwoch utworach na plycie Bucketheada "Enter The Chicken" ("We Are One" i "Waiting Hare"). Do "We Are One" powstal nawet
teledysk (IMO bardzo udany i pasujacy do klimatu utworu). Polecam
HunterX
26 02 2006, 08:10
W poniedziałek o 23:00 na niemieckiej MTV będzie jakiś koncert SOAD.
Według mnie SOAD jest bardzo dobrym zespołem. Z Tocixity słyszałem tylko kawałek tytułowy, Mezmerize posiadam w całości i często słucham a Hypnotize mimo, że cenie uważam za dość nie równą płytę. Zupełnie nie rozmumiem idei nagrania niektórych kawałków które są według mnie totalnie bezsensu, a jeżeli jest w nich jakiś sens to niech mi go ktoś uprzejmie przybliży.
SOAD możę i jest dobry ale tylko w studiu...na żywo grają (pipi) według mnie:p
Występy na żywo są... powiedzmy dalekie od ideału ;].
chłopy musze siez tym zgodzić.......
widzołek w kurve koncertow soad i niestety nie wyrobiajom:(
mimo ze to band z mojej top 10
Teledysk Lonely Day - narazie słaba jakość, ale jak wpadnę na lepszą to dam znać.
Co mnie wkurza soczyście? Coś wszyscy wypowiadają się w tonie jakby pierwszą płytą Systema było Toxicity... A to przecież ich pierwszy, self-titled album jest zdecydowanie da best!
SOAD słaby na żywo?? - koncert na Big Day Out, chyba z 2002 roku... Kosmos dla mnie.
Okres od Mezermize to już nie TEN System, Daron rozpanoszył się do granic, image zmienił się na fatalny... po przerwie jaką sobie teraz panowie urządzają, oczekuje na wielki powrót.
Pierwsze 3 albumy są spoko ;p. SOAD jest słaby na koncertach: dziwne dźwięki im wychodzą, czasami coś źle zagrają, zapominają słów piosenek. Kropka.
QUOTE(HunterX @ 8 10 2006, 17:39)

Pierwsze 3 albumy są spoko ;p. SOAD jest słaby na koncertach: dziwne dźwięki im wychodzą, czasami coś źle zagrają, zapominają słów piosenek. Kropka.
DamianX, 3 album nie jest spoko xD to tak jakbys poszedl do macdonalda, poprosil o danie dnia, a kobitka przejechalaby szufla po podlodze, zebrala resztki ,wrzucila do worka, dodala gowniana zabawke, i z usmiechem na twarzy powiedziala "smacznego" ;]
nieeee,od 3 plyty System smierdzi.
ostatnio na imprezie, wchodze, ijakas laska zaczyna ze mna gadac, "hej wygladasz jak wokalsita systema, lubisz ich?"
- no tak se ,Ci powiem
-ja lubie 1 plyte bardzo
-pewnie Ci chodzi o Toxicity?
-no,fajna byla
-ale ja nagralem jeszcze jedna przed Toxicity, i jest o wiele lepsza...
takie nawiazanie do posta Loopera...
QUOTE(_Milan_ @ 8 10 2006, 17:48)

[...]to tak jakbys poszedl do macdonalda, poprosil o danie dnia, a kobitka przejechalaby szufla po podlodze, zebrala resztki ,wrzucila do worka, dodala gowniana zabawke, i z usmiechem na twarzy powiedziala "smacznego" ;]
Ja zawsze myślałem,że tak robią właśnie
SOAD skończył się po Kill'em All
Mnie się SOAD podoba, ale nie tak jak kiedyś. Są (albo raczej byli do Mezmerieze) psychodeliczni, fajowo mieszają (mieszali do Mezmerieze) armeński obciachowy folk z czasem lekko zalatującymi deathem motywami. Bardzo dobre teksty. Świetne łamane rytmy i zmiany tempa. Hypnotize był też dobry, ale taki jakiś bez charakteru, za dużo Darona się panoszy na tej płycie. Ostanio w(pipi)ia mnie ich popularność wśród kinder metali i technomułów. Może jakaś nowa, pomysłowa płytka by mnie do nich znowu przekonała...
Lorek04
13 10 2006, 18:35
Nie cierpie tego zespołu!To jest takie drugie Tokio Hotel , które wszyscy pozerzy słuchają bo modne!Nie pasi mi ich muzyka , jest za bardzo dałnowata!
Ale to tylko moje zdanie , niech sobie soaderzy tego do serca nie biorą!
Eee tam, dla mnie jest dałnowata w sam raz

Srać na pozerów, słuchać co się chce. Ale ostatnio widziałem teledysk do "Lonely Day" i mają w ryja
...a mi tam się zawsze podobało i podoba nadal. Fin.
QUOTE(Lorek04 @ 13 10 2006, 19:35)

Nie cierpie tego zespołu!To jest takie drugie Tokio Hotel , które wszyscy pozerzy słuchają bo modne!Nie pasi mi ich muzyka , jest za bardzo dałnowata!
sam jestes ku.rwa za bardzo dałnowaty, ale sie nie przejmuj - to tylko moja opinia...
Lorek04
24 10 2006, 16:39
QUOTE(ghost_spike @ 23 10 2006, 17:11)

...a mi tam się zawsze podobało i podoba nadal. Fin.

sam jestes ku.rwa za bardzo dałnowaty, ale sie nie przejmuj - to tylko moja opinia...
Z kąd wiesz? Nie znasz mnie! Sorry za to że twoją fanowską dumę uraziłem.
LegionPolski
24 10 2006, 17:19

jestes kur.wa zalosny ;f
porownujesz emo z soad? graaaaatulacje, powodzenia... - ciekawe czego TY słuchasz.
soada srednio lubie, ale jak ktos wyjezdza, ze "wszyscy pozerzy sluchaja soad" (skad on to moze wiedziec?

) to jest przegiecie.
QUOTE(LegionPolski @ 24 10 2006, 18:19)

soada srednio lubie, ale jak ktos wyjezdza, ze "wszyscy pozerzy sluchaja soad" (skad on to moze wiedziec?

) to jest przegiecie.
Po takiej właśnie gadce poznać pozera , bwehwehwe. Pozuje na andergrandowego madafakę, słuchającego tylko kolesi, którzy nie sprzedali nigdy więcej niż 1000 płyt (powyżej to juz komercja, muza dla pozerow i ogolnie tokio Hotel)
Nie no , SOAD jest jak dla mnie bardzo fajny, a że zrzyna z Tokio Hotel?

Przeboleję heheheh
QUOTE(dee @ 24 10 2006, 20:55)

zrzyna z Tokio Hotel
Masz odwagę
SOAD to nie komercha, tylko dziwna popularność wśród fanów zgoła innej muzyki, trochę to może wkurzać jeśli spotkasz ignorantów, ale wisi mi to ogólnie. Chociaż potem dzięki zaściankowaniu trza mieć jaja powiedzieć nieznajomemu że się SOADa słucha, tak samo Nirvany, jeśli wiecie o czym mówię. Po prostu słabo się może skojarzyć xD
co toznaczy jesli o zespole powiemy EMO??
pamietajcie NIe ma glupich pytań
jasne, że nie ma - czytaj
TO, zapamiętaj ten nazwy i się ich wystrzegaj, bo strasznie śmierdzą.
_Blaze_
25 10 2006, 21:23
Kiedys bardzo lubilem SOAD, teraz slucham ich juz mniej co nie zmienia faktu ze lubie ta wykrecona ekipe ;]
dzikei za info
moje ulubione(najelpsze) piosenki:
Chop Suey
Toxicity
Forest
Needles
Shimmy
Inervision
Deer Dance
Science
Fuck the System
Prison
ATWA
BYOB
Hypnotize
Lonely Day
Roulette
Snowblind
i pewnie jeszcze kilka ale nie moge sobie przypomniec...moze dołozycie jeszcze cos:)?
Jeszcze przed premierą pierwszego albumu, nagrali (pipi) demówki - Temper i Honey.
Sora, że się tak wtrącę, ale to "(pipi)" to znaczy np. ch.ujowe, czy może np. zaje.biste?
Naucz się łamać regulamin, cieciu! xD
Tylko nie cieciu. Domyśl się
Wy)ebane w kosmos sa. Jakby były do bani to bym o nich nie wspomniał...
FARMEROS
25 11 2006, 22:15
Eeee , oni mnie nie pociągają. Ostatnia ich płytka wali komerchą...
QUOTE(FARMEROS @ 25 11 2006, 22:15)

Eeee , oni mnie nie pociągają. Ostatnia ich płytka wali komerchą...
następny sie znalazł, komercjalizator ku.rwa...
E tam. Posłuchać można. Je'bie mnie smutek ludzi, którzy twierdzą, że komercha. Ja posłucham i jak mi się znudzi to wyrzucę. Tak jak swego czasu wyrzucałem DJ Bobo, Dr. Alban, Ace Of Base, Roxette, Linkin Park i w ogóle. Nie samymi andergrałndowymi kawałkami człowiek żyje.
Niech mi ktoś wyjaśni jakie elementy w "Mesmerize"/"Hypnotize" sprawiają, iż te te dwa fajne albumy "walą komerchą"?!
Bo pisać bzdety łatwo, uzasadnić jakby trudniej.
Nigdy nie będzie dla mnie wadą to, że zespół nie kisi się we własnym sosie, nie tworzy entej kalki "Toxicity" czy "SOAD". Bo właśnie takie kurczowe trzymanie się upodobań fanów byłoby komerchą.
HellsAngel
1 12 2006, 15:42
SOAD jest spoko Najlepsza ich plytą jest Toxicity z takimi utworami jak forest czy Psycho lub Shimmy
heja..nie zna ktos jakiejs strony zespolu,gdize byly by info opłytach itp?
wejdz sobie na
www.allmusic.com - tam znajdziesz wszystko, nie tylko o SOAD ale o innych zespołach również
HunterX
16 01 2007, 11:52
Mała ciekawostka:
Serj Tankian & Arto Tunçboyacıyan - Serart
Oto czym wokal SOAD zajmował się w wolnym czasie miedzy Steal This Album! a Mezmerize/Hypnotize. Kolaboracja Serj'a i tureckiego wokalisty armenskiego pochodzenia, Arto Tunçboyacıyan'a to prawdziwa eksperymentalna mieszanka - z jednej strony typowo jazzowe brzmienia, trabki, melodyjny wokal itp, przechodzace w szybkie bity z gitarowymi riffami oraz pokrzykiwaniem Serj'a; sporo tu elementów mówionych, odgłosów natury, ale przede wszystkim mase folkloru z róznych zakatkow swiata (np Afryka, regiony Kaukazu itp)... Ogolnie rzecz biorac, nie spodziewajcie sie tu twardych gitarowych riff'ów w stylu SOAD - ta płytka to zupełnie coś innego, ale naprawde sadze, że warto to obadac.
Okładka + utwóry 1 - 8Utwory 9 - 1612 kawałek, 'Narina', to mój faworyt
Obsolete
7 02 2007, 07:44
Brzmi ciekawie, obadam te pierwsze osiem trackow na probe, ale cos mam wrazenie, ze o ile warstwa instrumentalna moze byc dobra, to wokal, maniera spiewania Serj'a wszystko polozy;]
Całkiem ciekawa płytka.Takie odprężenie między czymś mocniejszym.
Ściągam 2 częśc.
Dzięki ghost spike za tą małą ciekawostkę
Serj Tankian & Arto Tunçboyacıyan - Serart
własnie kończę słuchać całości i... zaje.biste to jest

dzięki ghost !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.