Tak wiec czy zna ktos nazwe programu (najlepiej freeaware) ,ktroy zapamietuje wcisniete klawisze na klawiaturze. Widzialem kiedys cos takiego na allegro ,ale nie chce mi sie wydawac kasy. Bylbym bardzo wdzieczny jezeli ktos by takowy znal ,a najlepiej ,zeby program zapamietywal wcisniete klawisze od wlaczenie kompa (biosa) ,moze byc to ostatnie 20 klawiszy ,ale zeby byly. Z gory THX
ZyklonB
29 05 2005, 20:23
uuu to raczej dziala tylko od momentu wlaczenia windy
znam program który zapamiętuje wciskane klawisze, robi screeny w czasie pracy oraz pokazuje wszystkie włączone aplikacje. Ten program to Apsstraka czy Apstraka jakoś tak.. Wiem że działało mi to tylko pod W98 nie wiem czy pod XP jest wersja ale poszukaj.. nazwa jakoś tak była dokładnie nie pamiętam bo używałem go z 3 lata temu

EDIT: mam coś podobnego co opisałem powyżej program nazywa się MYSPY ale nie znalazłem linka
Forebode
30 05 2005, 14:06
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 30 05 2005, 09:04)
no wlasnie, keyloger wpisz se w google i po klopocie ;p a tak a propos - kogo szpiegujesz? ;p
Mam linka do KeySpy, działa podobnie jak opisano powyżej oto on

:
http://www.all4free.thc.net.pl/download.php?cmd=click&id=460
LegionPolski
3 06 2005, 14:40
a jak rozpoznacz czy na kompie ma sie takie cos/wywalic to?
najlepiej wcisnać alt+ctrl+del i szukać podejżanych procesów, jak coś wydaje się dziwne to dokładną nazwe wpisujemy w google i mamy mase stron z tym co robi ten proces

hmm niepamiętam już czy w win 98 jest menadżer zadań
LegionPolski
4 06 2005, 13:03
heh thx Mario, o tym zapomnialem.ide szukac ;p
Najczesciej keyloggery wystepuja w trojanach, zadko sie zdarza zeby wystepowaly same w systemie

Wiec najlepiej przeskanowac sobie porty, portscanem a pozniej szukac trojana czy innego syfu po otwartych portach.
patryk313
10 06 2005, 09:35
dobrym programem jest GhostKeyloger jest teoretycznie nie do wykrycia

nie ma go nawet w procesach gdy jest uruchomiony a dostęp do niega masz po podaniu swojego hasła więc nikt ci go nie usunie choćby nie wiem co

sprawdziuć czy jest włączony możemy po wciśnięciu klawiszy ctrl+alt+shift+G vhyba nie pamiętam dokłandnie)