Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Batman Begins
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
grzcyb
Co sądzicie o tej grze?Widziałem screeny,wyglądają niezle.Premiera już nie długo.
Jakim
Moim zdaniem szykuje się najlepsza gra o Batmanie w historri gier video;)
Po trailerach jestem spokojny o ten tytuł a jako fan Netoperka mam nadzieję że nie zmaszczą tego. Tak filmu jak i gry.
Mike
szkoda ze nie robia tej gry na licencji filmowej produkcji tima burtona ;]
karys88
Moim zdaniem kolejna gra na 7, czyli jedziemy ostro po licencji i głownym scenariuszu filmu i mamy gre. Fajnie tylko wygladało na filmiku jak fura jeździ...od razu sie B3 kojarzy albo Mc3 chociaż wink.gif
Ale dobra gra to nie bedzie.
Amen.
pozdro
karys
Sarge
QUOTE("karys88")
Moim zdaniem kolejna gra na 7 (...)

Żeby tylko było na te 7 tongue.gif . Patrząc na te wszystkie gry z Batmanem w roli głównej, do tej części podchodzę bardzo sceptycznie. Mimo wszystko może wyjść z tego nawet przyzwoity tytuł. Wie ktoś, kiedy dokładnie premiera?
palo
ja tam wierze w tytuł i oczekuje czegoś równie dobrego jak nowy spider-man
Jakim
Ciuup widziałem teraz filmiki z gameplayu i... to naprawdę będzie dobra gra!! Animacja Batmana jest zaebista, kazdy jego ruch płynny aż do bólu. Kiepska jest trochę walka- nie czuć siły ciosów, chociaz tych ma być dość sporo. Batman potrafi szybować niczym Raziel, wspinac się po łańcuchach i wogóle standardowe rzeczy.

Ogółem będzie to cos chyba więcej na 7
denweronez
mam nadzieje ze to bedzie dobra gra smile.gif
jestem fanem batmana hehe
Raphael
Mam nadzieje, że gra która się ukaże, będzie trzymała poziom historii o batmanie. Ten bohater zasługuje na nową porządną gre! smile.gif Komiks jest świetny, a film'y - mniej lub więcej, ale zawsze dorównywały klasie tej postaci. smile.gif

Trzymam kciuki! tongue.gif
grzcyb
Jeszcze 9 dni do premiery tej gry,na gamespot są filmiki z gamepleyu.Prezentuje sie niezle,ja już odkładam kase.
Trzcina
No na upartego to dzisiaj moznaby ja miec... A ja jestem uparty wink.gif Jak tylko bede mial te gre, to powiem czy jest w niej cokolwiek wartego uwagi dla fana Dark Knighta.

Btw, Batman, to najlepsza postac stworzona dla potrzeb komiksu, jezeli popsuli cokolwiek w tej grze to.... to na plasterki.
..::XMANiAK::..
Trzcina pospiesz sie bo nowy MOH czeka :)lub bedzie czekal biggrin.gif
Trzcina
Ok, wlasnie spedzilem 30 minut z gra... i od razu musze powiedziec ze grafika jest SWIETNA. biggrin.gif Modele postaci wygladaja rewelacyjnie otocznie tez. Jedyne do czego moznaby sie przyczepic to dosc dziwna animacja... Dante to to nie jest wink.gif

W sumie z aduzo powiedziec nie moge, oprocz tego ze mamy do czynienia z action/adventure z elementami stealth (aleo tym bylo wiadomo juz wczesniej). Ktora opiera sie CALKOWICIE na filmie, na tyle mocno ze sa w niej wstawki z filmu... dlatego wlasnie nei wiem czy bede gral dalej confused.gif Bo jestem pewien ze popsuje mi to fabule filmu.

Batman ma calkiem sporo mozliwosci, atak piacha, z kopa, ma mozliwosc robienia finisherow (do tej pory widzialem trzy rozne... ale zabilem jakies 5 ludkow ;] ) ma mozliwosc robienia rolla oraz blokowania. Oprocz tego obecne beda jego gadgety, z ktorych najwieksze znaczenie bedzie mial chyba batarang gdyz ma osony przycisk. Oprozc tego jest mozliwosc kucniecia i skradania sie, a takze double jumpa, oraz wspinania sie po wszelkiego rodzaju rurach, gzymsach i takich rzeczach (mowa o pierwszej misji) pozniej jest tego pewnie jeszcze wiecej.

Pierwsze wrazenie jest calkiem pozytywne. Walki sa troche... dziwne, ale po DMC i GoW ktore to byly siekaninami, trzeba sie przestawic na cos innego. Niemniej jednak, jestem mile zaskoczony. Jednak najbardziej w rpzeciagu tych 30 minut z powodu grafiki... GoW to to nie jest. Ale EA po raz kolejny udowodnilo ze jezeli chodzi o modele postaci to chyba nie ma sobie rownych...

PS. CHyba jednak pojde pograc ;P
Trzcina
OK, bedzie podwojny post, ale nie chce mi sie kasowac i edytowac tamtego ;p

Po dwoch godzinkach mozna stwierdzic co nastepuje...

Nowy batman, jest tak naprawde zlepkiem starych gier wink.gif Mamy tutaj mozliwosc /przesluchiwania' z punishera (nie az tak rozwienieta, ale nie jest to jej najwazniejszy aspekt) mamy mozliwosc wypuszczania batarangu, na wzor linki z tenchu, mamy mozliwosc wspinania sie po rurach rodem ze splinter cell. Jednak to wszystko sa tylko rozwiazania wziete z innych gier. Glowny kregoslup rozrywki jest wymyslony specjalnie na potrzeby gry z batmanem i musze powiedziec ze jest to zrobione calkiem fajnie...

Gra opiera sie na strachu. Na strachu ktory batman wywoluje u swoich przeciwnikow. Mozna go tez nazwac reputacja wink.gif (zreszta tak jest wlasnie w grze ;P ) Im bardziej 'niewidzialny' i tajemniczy jest batman, tym wiecej strachu wuwoluje i tym prosciej pozbyc sie przeciwkow. Gra w specjalnym tutorialu na poczatku, wyjasnia ze najprosciej obezwladnic grupke przeciwnikow, najpierw dzieki interakcji z otoczeniem (np zrzucic w ich poblizu klakte wiszaca na lancuchu w sytuacji gdy cie nie widza) a nastepnie bic najmocniejszego oponenta, gdyz pozostali widzac jak najsilniejszy z nich pada na deski, na pewno nie beda zwawsi i bardziej chetni do bojki. Na tym opiera sie wlasnie ta gra... Jak mozna sie domyslec, czasami ogranicza to rozgrywke... ogranicza w sensie liniowosci, gdyz takich interakcji z otoczeniem w danym pomiszczeniu nie moze byc za duzo, co wiecj zazwyczaj jest jedna. Na poczatku dostajemy wkazowki jak wystraszyc oponentow, ale potem trzeba myslec juz samemu...

Teraz pytanie, jak to sie sprawdza w graniu? No wiec sprawdza sie bardzo milo. Ta pseudoliniowosc tak na dobra sprawe nie przeszka. Jak kazda przygodowka ma w sobie elementy ktore trzeba wykonac tak jak programisci to sobie zaplanowali, ale wszystkie walki oraz kolejnosc, sposob itd itp, zaleza juz od ciebie. Czy np wejdziesz w grupke przeciwnikow i bedziesz probowal multiple attack, czy bedziesz sie staral wyciagac ich po kolei.

Co do walki, musze powiedziec ze nabrala ona kolorow. Batman dostal nowe mozliwosci (jump attack wyglada bardzo fajnie biggrin.gif ) w postaci atakow na wiele osob, lub atakow z wykorzystaniem scian, a gdy przeciwnik blokuje, to mozemy albo dalej go normalnie lutowac, albo wykonac specjalny (ale dlugo ladujacy sie) power move, ktory przebije im garda (tylko ze wtedy ktos inny moze nas zaatakowac) no i oczywisccie sa tez finishery o ktorych pisalem. A gdy zostanie juz tylko jeden z przeciwnikow (lub gdy ogolnie jest tylko jeden) to mamy mozliwosc zlapania go, podniesienie i 'przesluchania' co jest naprawde fajna sprawa biggrin.gif Nie ma za duzo mozliwosci coprawda, ale zmieniaja sie okolicznosci w ktorych to robimy... Np taka akcja, wisimy sobie na rurze, naciskamy kolko, laduja sie krociutenka pseudoscenka w ktorej widzimy bandziora, krecacego glowa, w pewnej chwili odwraca sie w prawo i widzi batmana, mowiacego 'howdy'. Sam sie przestraszylem ;PPP Wyglada to bardzo fajnie i bardzo batmanowo biggrin.gif

Wlasnie, co do klimatu, ktory jesli o mnie chodzi jest najwazniejszym elementem takiej gry. I musze powiedziec ze klimat jest naprawde swietny. Jest to zupelnie inny batman niz ten ktorego zaserwowano nam w poprzednich czesciach (filmu oczywiscie). Nie jest to smeiszny facecik w kostiumie bijacy zabawnych bad guy'ow. Fabula jest mroczniejsza, dotyczy wczesnej historii batmana, w ktorej udzial ma boss mafii Falcone. I juz samo to powoduje ze mozna odczuc wieksze powiazanie gry z komiksem, ktorego to musze przyznac jestem olbrzymim fanem. Dlatego tez, bardzo ucieszyla mnie zawartosc sekcji 'bonus' na plytce. Nie tylko sa tam do obrzejenia krotkie wstawki z gry, wcyiete z filmu wlasciwego. Ale sa tam wywiadu z aktorami, oraz z tworcami filmu. Ogladanie Michaela Caina (czyli Alfreda z flilmu i gry) mowiacego 'ze nie potrafi nawet oderbac poki co maila, a bierze udzial w takim czyms' naprawde poprawilo mi humor biggrin.gif Ale rownie wazna jest pozostala zwartosc. CZyli np 3 dodatkowe skiny, w tym jeden z Detective Stories :DDDD Czyli megaglupkowato wygladajacy stroj w ktorym batman wystepowal w najglupszych i najbardizej naiwnych historyjkach jakie zostaly o nim napisane ;PPP (mam ich calkiem sporo... i powiem ze ciezko jest sie przez nie przebic i zmusic do czytania ;] ) Jest jednak rowniez normalny stroj Dark Knighta, czyli szary wink.gif

Co wiecej mozna powiedziec o samej grze. Chyba tylko tyle ze strona audio jest naprawde swietna, aktorzy uzyczyli swoich glosow poistaciom i zrobili to naprawed dobrze (na jednym z filmikow widac nawet jak to robili). Muzyka jest fajna i pasuje do gry. A grafika... jest naprawde swietna. Idealnie pasuje do gry, a modele postaci jak juz pisalem, sa po prostu fantastyczne (tgo chyba podobny silnik jak w przypadku gier z bondem od EA) ogolnie cala grafika prezentuje sie bardzo dobrze. Aczkolwiek widac momentami spadek frame rate. Jestem pewien ze wersja na xboxa bedzie lepsza, gdyz chyba on abyla docelowa. Skad to wiem? Na jednym z filmikow (wywiadow) widac jak ludzie graja w te gre. Jednak pad od konsoli jest ocenzurowany... Nie widze powodow zeby cenzurowali pada do PS2 wink.gif Ale moge sie mylic tongue.gif

To tyle na temat gry, polecam ja zobaczyc i sprawdzic czy ten klimat wam pasuje, rogrywka nie jest plytka wiec sadze fanom tego gatunku gier sie sposoba. Jezeli o mnie chodzi to gra jest 100x lepsza od ostatnio wydanego punishrea. Pod kazdym wzgledem...
..::XMANiAK::..
sadzilem ze to bedzie kolejna slaba lub srednia gra na podstawie filmu/komiksu ale sie zdziwilem

wg. BB to mix najlepszych cech gier takich jak np. Punisher [brutalnosc, przesluchwanie], Splinter Cell [skradanie, zwisianie porurze,itp] cos jeszcze-fak zapomnialem tytul gry

graficznie wyglada b. dobrze chyba jedyna grafa na poziomie z gier ktore bazuja na filmie/komiksie, rozne filtry,itp

walki-rozne ciosy, finishe, countery,bloki. ogolnie moze byc smile.gif

duza ilosc bonusow np. trailery, skiny Bata z np. wydan komiksowym,itp

fajny patent ze STRACHem, pokazanyjet puls przeciwnika, np. gdy przeciazymy jakas maszyne to wrogowie beda uciekac ze strachu [wiekszy puls] lub opuszcza bron

da sie omijac filmiki smile.gif

dla mnie bomba
Jakim
No nareszcie jakas porządna gra z Batem... a już myslałem że się nie doczekam. Gra już sie "ładuje" i mam nadzieje że prawdą jest to co mówicie.
Bartezoo
Ja już nie moge się doczekac od zawsze lubłem Batmana
grzcyb
Ja też gram już w Batmana i rzeczywiśćie potwierdzam wszystko co pisali moi poprzednicy.Gra jest świetna, grafika bardzo dobra,fajnie dobrane głosy postaci,bonusy do odkrycia,nie zawiodlem się.Gorąco polecam!
jurget
A ja kupiłem dzisiaj po kolejnej obniżce na 44,90zł biggrin.gif
Gra jest wypasiona, trochę klimatem mi przypomina Max Peyne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.