Na Xbox Connect ok. godziny wczoraj wieczorem.
Nawet spoko, ale na razie nic nie będe mówił, bo długo nie grałem.
Ja troszkę w to już popykałem - multi jest spoko
TomisH: Ile Ci zajeło przejście całej gry w singlu?
Oj, dokładnie ci nie powiem. 3 dni w sumie tak po kilka godzin.
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
Właśnie z jakims Doel'em helikopterem leciałem i nas zestrzelili.
Daleko jeszcze do końca ??
Mam problem
Jestem w misji po kopalniach, uwolniłem tego potwora, on wyszedł na zewnątrz budynku, i co dalej? Mam z nim walczyc czy co?
Masz go zabić.
JAK ? Bo nawalam dużo w chu.ja i nic?
Nawalaj więcej, lol

A jak ci się amuniacja skończy to akurat raz-dwa razy z piąchy i leży.
QUOTE(SIKI @ 12 10 2005, 17:33)
JAK ? Bo nawalam dużo w chu.ja i nic?
Na placu na którym walczysa z tym potworem są umocowane dwa duże karabiny maszynowe z których zrób pożytek, tylko uważaj bo stworek je rozwala nie bąć wtedy w poblirzu.Jeszcze nie raz spotkasz tego stworka.
Bez spojlerów miało być...
Butcher
14 10 2005, 14:54
QUOTE(TomisH @ 12 10 2005, 18:51)
Bez spojlerów miało być...

Najwidoczniej nie kazdy wie co oznacza spoiler i netykieta...
Jak przeczytalem z czym sie walczy w dalszej czesci gry, to nie wiem czy jeszcze chce mi sie w to grac...
lavatekk
17 10 2005, 00:30
ale biedny jestes

zresztą nie graj - twoja strata
co do samej gry to pokazuje ona power x'a, w stosunku do Pctowej wersji została kompletnie przemodelowana, właściwie to tylko bohaterowie mają takie same nazwy oraz teren działań (tropikalna wyspa) pozostał bez zmian, graficznie gra kosi i jak ktoś już wspominał najbardziej widać to w levelu z lotnią (po wyjściu z jaskiń), widok po prostu masakryczny (mi skojarzył się z levelami halo), sama gra jest łatwa (raczej nie ma się gdzie zaciąć) i średnio długa (dużo krótsza niż wersja PCtowa), fabularnie jest słabo i bez niespodzianek, w PCtowej wersji pod koniec nastąpił gruby zaskakujący zwrot akcji, spodziewałem sie podobnej zagrywki w Insticts,
tytułowych instyktów nie ma w grze za wiele, ale przynajmniej każdy z nich ma konkretne zastosowanie, ogólnie fajny bajer:]
na pewno godna polecenia gra
2razyjot
23 10 2005, 18:39
KURRRRRRRR*AAAAAAA ... X[
Nie moge wyrzucic tego filmiku "fci cos tam bik" - intra juz sie pozbylem ale ten poje*any filmik po "press start" wciaz jest. Za kazdym razem musze go ogladac, grrrrrr ... X[[
No i oczywiscie pytanie na niedziele - o co w tej grze chodzi z saveami? Mialem po tym jak w bazie zjumalem fure i rozwalilem siatke (poczatek gry) napis "saving", wylaczylem pozniej konsole i startuje od momentu jak ocean wyrzuca Carvera na lad - czyli jestem w plecy o pol godziny gry. Jak sie saveuje w tej grze bo juz pier*olca dostaje, chce grac bo gierka mocna a tu taka lipa. X[[[
Nie mam saveow z dema, gra normalnie dziala a tu taki zonk. Jeszcze w sumie walic ten drazniacy film ale z saveami to jakas kapa jest ... ;/
QUOTE(wujaszek_JJ @ 23 10 2005, 17:39)

Nie moge wyrzucic tego filmiku "fci cos tam bik" - intra juz sie pozbylem ale ten poje*any filmik po "press start" wciaz jest. Za kazdym razem musze go ogladac, grrrrrr ... X[[
Nie da się go wywalic, bo podczas tego filmiku konsola zrzuca dane na partcje CACHE dysku.
wuju widze ze odpowiedzi nie dostales od wczoraj, sproboje pomoc ale sam nie gralem w far cry'a

wiec bierzemy sobie takie halo. tam co jakis czas robia sie checkpointy w czasie przechodzenia poziomu. ale zeby gierka sie zapisala trzeba dac save & quit. kiedys o tym nie wiedzialem i szlag trafil 2h na legendary

sprawdz czy w menu czegos takiego nie ma. jesli zle podpowiedzialem skasujcie to ;p
2razyjot
24 10 2005, 08:59
QUOTE(Flik @ 24 10 2005, 00:13)

wuju widze ze odpowiedzi nie dostales od wczoraj, sproboje pomoc ale sam nie gralem w far cry'a

wiec bierzemy sobie takie halo. tam co jakis czas robia sie checkpointy w czasie przechodzenia poziomu. ale zeby gierka sie zapisala trzeba dac save & quit. kiedys o tym nie wiedzialem i szlag trafil 2h na legendary

sprawdz czy w menu czegos takiego nie ma. jesli zle podpowiedzialem skasujcie to ;p
No nie ma wlasnie save & quit. Wyglada na to, ze ktos w Crytek pokpil sprawe i saveuje sie po zakonczonym epizodzie, tyle, ze ja nie mam czasu grac po 1-2 h jeno atakuje z doskoku, 20-30 minut i dzida do swoich zajec. Ech, zostaje granie w weekend ...

A moze cos robie zle? TomisH? Ty sie zachwycales FC i przeszedles? Jak CI sie saveowalo, bo w tej grze saveowanie chekpointow to jakas kpina ...
A sama gra b. dobra - czuje wkret w przedzieraniu sie przez tropikalne ostepy i szerzenie chaosu, nie bawie sie w niuanse - 2 spluwy w lapie, sypiace sie luski i padajace scierwo! Inteligencja podobna do dema, wciaz otrafia sie zmotac i strzelaja cieniutko (astygmatyzm? Moze oni loja bimber w tych namiotach?) - wjazd z 2 pistoletami na 4 ziomkow z maszynowkami to zaden wyczyn. Piekna grafika, zapierajace dech pejzaze i klimacik ... Rzadza wstawki - poczatkowa to takie male klimatyczne mistrzostwo swiata, wszystko ukazane z fpp - no miodek wyplywa z gry litrami ... Gdyby nie system saveowania, ech ...
il capitano
24 10 2005, 10:58
Wujek, ja osobiście nie miałem żadnych problemów z sejwami, ale faktycznie czasem jest to wnerwiające jak mam 1%energii a tu sie sejw zapisuje, (pipi)ata sprawa, mogli z tym lepiej zrobić jak chociażby w SC CT.
A ten filmik można skipnąć, tzn u drugiego kumpla można normalnie skipować filmik ale u mnie i u pierwszego kumpla to się już nie da, ke?
dodam, że kumpel który może skipnąć filmik za cholere nie może się pozbyć zyebanego dźwięku

, to ja już wolę popatrzeć enty raz na ten filmik
2razyjot
24 10 2005, 11:41
QUOTE(KoBik @ 24 10 2005, 09:58)

Wujek, ja osobiście nie miałem żadnych problemów z sejwami, ale faktycznie czasem jest to wnerwiające jak mam 1%energii a tu sie sejw zapisuje, (pipi)ata sprawa, mogli z tym lepiej zrobić jak chociażby w SC CT.
No to ja nie wiem. Albo to wina demka (nie mam saveow na konsoli z dema! W ogole nie mialem, pomimo tego, ze ukonczylem, WDF?), albo sam nie wiem.

Checkpointy zwyczajnie mam uwalone - jak zgine to zaczynam od poczatku epizodu - to samo wtedy, gdy wylacze konsole ... Hardcore co sie zowie. SIC!

Gdzie opcja quicksave kur.wa? To konwersja z PC do ch.u.ja mlota wiec WTF ... GRRRRRRR ... x[
QUOTE(KoBik @ 24 10 2005, 09:58)

A ten filmik można skipnąć, tzn u drugiego kumpla można normalnie skipować filmik ale u mnie i u pierwszego kumpla to się już nie da, ke?
siki wam juz wytlumaczyl, czasem warto czytnac jego posty ;)
pewnie kumpel u ktorego sie da skipnac akurat innych gier nie uruchamial i gierka nie musiala sie po raz Nty na hdd kopiowac. ot cala filozofia.
..::XMANiAK::..
31 10 2005, 18:12
skad mozna posciagac sobie amatorskie mapy?? najlepiej by na stronce bylo pare skrinow, jakies info i download

a nie same nazwy map do pobrania

najlepiej zeby byly to mapy 1vs1 czyli malutkie, bo z tego co widze to ludzie robia OGROMNE mapy
Te mam jedno pytanie, nie da sie wylaczyc tego cholernego filmiku na poczatku ? No droszke mnie zaczyna wkur,wiac ogladanie go kolejny raz z rzedu...
jaszczoor
12 11 2005, 13:12
QUOTE(Pijany @ 12 11 2005, 10:17)

Te mam jedno pytanie, nie da sie wylaczyc tego cholernego filmiku na poczatku ? No droszke mnie zaczyna wkur,wiac ogladanie go kolejny raz z rzedu...
masz 2 posty wyżej...
il capitano
12 11 2005, 21:37
rzeczywiście pijany
Mam taki sam problem jak Wujaszek JJ z zapisem gry (muszę przechodzić cały level

). Da się jakoś rozwiązać ten "problem"???
A co do gry... nie wiem co żarł HIV (ja tego nie chcę), że napisał o lepszej inteligencji, poza tym w wersji Xboxowej chodzi się w rynnie z małymi "skokami w bok" (na PC mogłeś dojść do tego samego punktu różnymi drogami). Grafika jest rewelacyjna, ale te przeklęte loadingi naprawdę psują całość.
2razyjot
6 12 2005, 08:41
QUOTE(thirian @ 1 12 2005, 15:59)

Mam taki sam problem jak Wujaszek JJ z zapisem gry (muszę przechodzić cały level

). Da się jakoś rozwiązać ten "problem"???
Wywal save-y z dema. Wejdz do oryg. dasha i usun save-y bez nazw - cos a'la "unknown title". Wtedy zrobisz savea bez problemu.
il capitano
10 12 2005, 22:40
Zawód roku, jakieś takie. Za bardzo kuszą sekwencje "na jana". Graficzka niczego sobie, opcja save jest poroniona, szmaciane modele chopków to kpina z leksza. Szczególnie te kretyńskie strzały w ryja = odlot na księżyc, bez polotu.
Można zagrać ale zachwycać się nie ma czym
maciek88
12 12 2005, 17:55
Pierwsze wrażenie świetne, z czasem troche słabnie, ale i tak jest niezle. Do momentu pojawienia sie tego go.wna. Dalej tylko gorzej, nudno, neiciekawie, lepiej wylaczyc konsole. Polecilem sciagniecie tej gry kumplowi z dobrym piecem. Gry nie widzialem, ale z jego opowiesci wynika, ze xboxowa konwersja jest słaba. Ot, taki detal jak strzelenie w sciane gdzies na wraku statku - powstaje dziura przez ktora przebija sie słońce. Czy chociazby trup unoszacy sie na wodzie a wokol niego rozchodzaca sie jucha. O inteligencji przeciwnikow nie wspomne.
Warto zagrac dla ładnych widoków, reszta to moim zdaniem zabawa na srednim poziomie.
Szkoda, że to nie jest konwersja z Pieca, lol. Nowa gra o tym samym tytule.
maciek88
12 12 2005, 21:44
no pomylilem sie. haha. w kazdym razie ta nowa gra jest na nic. popatrzcie sobie na screeny z pc. po co robili ta nowa gre zamiast zostawic stara, ktora odrazu na pierwszy rzut oka prezentuje sie o wiele lepiej (nie mowie tu tylko o grafice)?
http://www.gamespot.com/pc/action/farcry/screenindex.html
Może po to, że by Xbox nie uciągnął FarCry PC?
2x lol
thirian
21 12 2005, 09:10
Wujaszek JJ - dzięki za odpowiedź, ale jest jedno "ale" - nie mam przerobionej konsoli... (mogła to być wina dem dodawanych z zagranicznych pism???).
Jeszcze co mnie "boli" w wersji na X-pudło - przeciwnicy (ich design) - po jaką cholerę wywalili wszystkie pokraki w stylu tego przerośniętego kolesia w wyrzutnią rakiet? Po co dali jakieś żałosne stworki, które biegną na ciebie, krzyczą i... wysadzają się w powietrze (WTF?!). Te levele, które są pełne tych popaprańców są nudne jak diabli - no i jeszcze w moim mniemaniu gwóźdź do trumny - przeciwnicy pojawiający się za plecami (respawnują się czy co?!). Zachęcam do zobaczenia wersji na PC na jakimś dobrym sprzęcie - nie dość, że grafa ładnie pieści oczy, to jeszcze akcje takie jak ta, w której wchodzi się na górę i sprząta kolesi ze snajperki (gigantyczny zoom). A swoboda? Tej też brakuje (małe możliwości w porównaniu z dobrym kompem).
QUOTE("thirian")
Jeszcze co mnie "boli" w wersji na X-pudło - przeciwnicy (ich design) - po jaką cholerę wywalili wszystkie pokraki w stylu tego przerośniętego kolesia w wyrzutnią rakiet? Po co dali jakieś żałosne stworki, które biegną na ciebie, krzyczą i... wysadzają się w powietrze (WTF?!). Te levele, które są pełne tych popaprańców są nudne jak diabli - no i jeszcze w moim mniemaniu gwóźdź do trumny - przeciwnicy pojawiający się za plecami (respawnują się czy co?!).
Mam podobne zdanie. Gdy pierwszy raz zobaczyłem te... stworki (?), pomyślałem tylko że to jakieś nieporozumienia i miałem nadzieję, że za szybko się już nie pojawią. Niestety, chwilę później było to samo. No ale z drugiej strony nie jest to jakaś wada uniemożliwiająca grę

. Ja dopiero niedawno zacząłem grać w Far Cry'a, nie mając wcześniej styczności z wersją na PC i gra daje radę - prawda, AI stoi na dość niskim poziomie, ale mimo wszystko Instincts po prostu wciąga - obecnie jestem w jakichś podziemiach, stwierdzam że są gorsze od tych w dżungli, na zewnątrz
2razyjot
22 12 2005, 08:41
QUOTE(thirian @ 21 12 2005, 09:10)

Wujaszek JJ - dzięki za odpowiedź, ale jest jedno "ale" - nie mam przerobionej konsoli... (mogła to być wina dem dodawanych z zagranicznych pism???).
Calkiem mozliwe! Pousuwaj wszystkie save-y o nazwach "unknown game" badz bedz nazwy i zobacz czy to cos dalo!
Ja to zrobiłem jeszcze przed pierwszym odpaleniem gry i (jak na razie

) jest wszystko ok z save'ami

.
-snejk-
14 01 2006, 16:36
mogłby ktoś obeznany wymienić róznice w gameplay i fabule portu na x'a i wersji Pctowej ?
zupelnie inna gra
pomijam kwestie grafiki bo oczywistym jest ze wersja PCtowa miazdzy instincts.
co do gameplayu to zrobil sie bardziej zrecznosciowy, mozna zakladac plapki i takie tam. w fabule sie nie zaglebialem ale tez jest zupelnie inna
kristopolis
18 01 2006, 15:58
Nie wiem w jakim dziale mam zamiescic to pytanie, mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie. Chce zapytac w imieniu kolegi jak to jest z obsluga myszki i klawiatury na xboksie.Odpalil 2 gry i na zadnej nie moze grac za pomoca tych urzadzen (FARCRY, i chyba HALF LIFE2).Czy trzeba gdzies cos wlaczyc czy gra specjalnie musi byc zrobiona z obsluga myszki i klawiatury?
ja powiem tak: na piecu (dopasionym podobno) pogralem w farkraja godzine. zachlysnalem sie grafika i szalalem po wyspie wchodzac gdzie sie da, plywajac, poprostu rozkoszujac sie miejscem w ktorym jestem (wedle mnie patent przeniesienia fps'a na tropikalna wyspe zasluguje na conajmniej fryderyka) jak na wakacjach. po godzinie ostawilem i nie dotknalem juz nigdy. pozniej dorwalem farkraj na xboxa (nie mam pieca do grania i gram jedynie na konsolach) i przechodze te gre juz 3 raz

graficznie piec definitywnie wygrywa, fabularnie i klimaciarsko zestaw tv+5.1+konsola+fotel. jedna z pieciu najlepszych gier w minionym roku... wracam na wyspe
QUOTE(kristopolis @ 18 01 2006, 15:58)

Nie wiem w jakim dziale mam zamiescic to pytanie, mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie. Chce zapytac w imieniu kolegi jak to jest z obsluga myszki i klawiatury na xboksie.Odpalil 2 gry i na zadnej nie moze grac za pomoca tych urzadzen (FARCRY, i chyba HALF LIFE2).Czy trzeba gdzies cos wlaczyc czy gra specjalnie musi byc zrobiona z obsluga myszki i klawiatury?
muszą uwzględnić ich obsługę
basbot11
2 03 2006, 21:27
na lik sang chyba była do kupienia przystawka którą wpina sie do poortu pada w xboxie, a do przystawki wpina sie zwykłą pecetową klawire i mysz, podobno to działa.
maciek88
29 03 2006, 14:54
Czy ktos zassał juz Evolution i czy moze cos o nim powiedziec?
Far Cry na xboxa to kawał dużej dawki grywalności a także piękna grafika
Wlasnie ,jest sens w to grac ,giere mam jest cos nowego ??? aa i skoro odpoczatku gry ma sie te wszystkie umiejetnosci .....
Grałem tylko chwile w Evolution ( w Far cry na X nie grałem wcześniej kasy nie było {na piecu za to tak}). Gra jest dobra jeżel ktos nie grał w poprzednika bo wtedy czuję się prawie cały czas czy ja tu już kiedyś nie byłem.
Z kąd możesz wiedzieć jeśli nie grałeś w jedynke ?? Nie od dziś wiadomo że wersje na PC i Xboxa to dwie różne gry .
pograłem chwile, gra jest warta uwagi. Grałem 2 poprzednie częsci ( pc i xbox ) i ta stoi z nimi na równym poziomie.
Grafika bardzo ładna, w porownaniu do instynkta są wieksze tereny działania, niestety animacja nieźle czasem chrupie, no i liczba klatek w niektórych miejscach spada do niebezpiecznego poziomu
il capitano
2 04 2006, 12:39
Bo ja wiem, póki co jest w levelu gdzie jest noc i jest jak dla mnie o wiele fajniej, niźli w normalnych Far Cry. Malownicze krajobrazy w górach i ciekawe brzdąkania audio. Podoba mi sie mimo, iż to tylko dodatek.
Mam dla was dobra wiadomosc, wlasnie skonczylismy polonizacje Far Cry Evolution, of course only text

calosc prezentuje sie nad wyraz dobrze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.