Heheh zartujesh ???? czlowiekui ta gra to Hit !!! wlasnie ja testuje to zupelnie innagranish ta z PC masakra nowe mozliwosci now patenty no i ta grafa Masakruje co do AI przeciwnikow ......w demko sie zbytnio nie zagrywalem ale wydaje misie ze tu jest duzo lepiej z ich "inteligencja"

bieganie odpada ba typ mnie w trawie wypatrzyl z kilu metrow O_0 masakra GraRzadzi tytulwarty Uwagi to nie gra z "tylko" ladna grafika .......
W końcu jakaś konkretna odpowiedź

śmiem stwierdzić, że będzie warto zagrać w Far Cry i oby na gierce się nie zawiódł nikt kto oczekiwał sporo czasu na konwersję. Wszyscy plują na AI ale myślę, że w większości gier jest z tym problem.
Grafika naprawdę daje po oczach, a jak Soul pisze, że są spore zmiany to naprawdę warto było czekać.
mikirux
26 09 2005, 10:52
prosze napiszcie jedno : jak wyglada tryb splitscreen ? czy jest mozliwosc przechodzenia gry w trybie coop (jak w halo) ? lub grania po sieci (ghost recon) ?
Więc tak - gra jest jeszcze piękniejsza niż demko O_o
Gra sie także o wiele przyjemniej - checkpointy i savepointy są poustawiane gęściej, do strzelania doszło jeszcze lekkie autoaim

Generalnie - trudniej zginąć. Przeciwnicy? Też lepiej, ale nie rewelacyjnie - koleś potrafił mi wejść po schodach (zaalarmowany) i zacząć się rozglądać a ja byłem tuż obok, drugi wlazł na schodzy tyłem (!!!) i zarobił kulkę w łeb ;]
Patenty "fizyczne" są w grze niezłe - kryję sie w trawie i widze, że na dole dwóch kolesi. Póba przejścia przez zwalone drzewo skończyła się sturlaniem pniaka i załatwieniem tych na dole o_O
Aha - jeszcze jedno. Teraz część akcji z dema, gdzie trzeba było szybko coś zrobić (np. wskoczyć do wody jak atakował helikopter) dzieje się automatycznie.
UWAGA: Zanim zaczniecie grać skasujcie save z dema - dźwięk w grze się bedzie pieprzyć.
pogralem chwile i jest nieźle.
denerwuje tylko inteligencja przeciwnikow, i czasami no może nie czasami rwania animacji widac że xbox ma jednak zdeka za mało ramu do tej gry

framerate trzyma poziom nie zauważyłem zeby spadl poniezej płynności jednak rwania animki są bardzo częste .
Graficznie jest pieknie, jedna z najlepszych graficznie gier na xboxa. Dzwiek i muza również super. loadingi są bardzo szybie u mnie na pc i 1 GB ramu dłuzej się poziomy doczytywały.
Rwania animki? Jestem juz predatorem i nie uświadczyłem...
Ludzie - zabiłem kolesia w wodzie i nie dość, że pływał to jeszcze woda go obmywała (odpowiednie fale) - no masa...
QUOTE(TomisH @ 26 09 2005, 17:56)
Rwania animki? Jestem juz predatorem i nie uświadczyłem...
Ludzie - zabiłem kolesia w wodzie i nie dość, że pływał to jeszcze woda go obmywała (odpowiednie fale) - no masa...
nic ani razu ci nie szarpnie animacja ? mi bardzo często szarpie, usrtawiałem gre w pal i ntst bez zmian. widocznie tak ma , a jestem wyczulony na to.
Ja gram w PAL60 i jak dotąd ok.
Umnie rowniesh wsio oki nic nierwie;]
sentinel
26 09 2005, 23:10
mi tam też nic nie szarpało. a teoria o rzekomej zależności sporadycznych zwolnien od "zbyt małej" ilości ramu konsoli jest conajmniej zabawna...
"To może zagramy w moją mapę?" - 1,2,3 Downloading... I gramy na mapie stworzonej przez jakiegoś kolesia O_O
Jak w Q2 ;]
2razyjot
27 09 2005, 07:14
QUOTE(TomisH @ 26 09 2005, 14:19)
UWAGA: Zanim zaczniecie grać skasujcie save z dema - dźwięk w grze się bedzie pieprzyć.
Demo przeszedlem ale savea nie mam jak lookam w oryginalnym menu.

Moze ktos wyjasnic ten ewenement ... Na dniach bede mial 'Far Cry' i kapadona bedzie.
..::XMANiAK::..
27 09 2005, 07:22
a mapy sa "udostepniane" jako save jak w TimeS3?? moze powstana jakies stonki z mapkami
Jeżeli dżungla jest piękna, a bagna piękniejsze, to bunkry, a teraz podziemne jaskinie to mistrzostwo Xboxa - nie mam słów.
[EDIT]

Tam z tego światła sączy się woda o_O
the-ripper
28 09 2005, 23:22
Najbardziej oprocz przecudownej grafiki spodobal mi sie dzwiek! K^#&# jaki power ofkoz na 5.1. Ide grac...
Wylazłem z jaskiń i O_O - kuźwa no, tego się nie da opisać...
Kiedy dostane to szybkie bieganie ??? jeste m jush zabaganmi i jaskiniami...
To właśnie teraz ;]
Poczekaj na helikopter ;]
Wielkie
lol 
i gratulacje dla grafików, kawał dobrej roboty ... nie kryje zaskoczenia bo nie spodziewałem się takich efektów!!
Ale najlepszy i tak jest edytor map!! zabija możliwościami
ranaghar
1 10 2005, 08:34
A w jaką wersję gracie? Macie problemy z dźwiękiem, są wszystkie mapy?
Wyjęli mi to urządzonko wstrzymujące metamorfozę, mdleje się a następna scena - O_O
Mocny patent.
tobie to chyba Ubisoft płaci
albo coś żresz:f
Dawno nie grałem w dobrą grę. No dobra - od czasu Fahrenheita ;]
O ile na demko bluźniłem i wcale mi się nie podobało, tak full to inna sprawa.
Dodatkowo giera jest miejscami podobna do genialnego Breakdown (sceny z oczu Jacka) co jeszcze bardziej jara
the-ripper
1 10 2005, 23:50
Patent z eksplodujacymi mutantami jest spoko.
Dzisiaj to zauważyliśmy - postacie poruszają ustami w multiplayerze jak ktoś nawija przez headset...
Ochranianie Doyle'a suxxorz
Cóż mogę powiedzieć o Far Cry, jeśli można cokolwiek powiedzieć, to jestem pod wrażeniem jako całości, klimatu, grafiki, muzyki, ciężko coś zarzucić, być może chłopki trochę tępe, ale nie jest źle, nie zwracam na to uwagi, dźwięki buszu dają po garach, jak się zapuści grę 5.1 to ło matko boska, rewelka, dżungla w domu
Żebym to ja wiedział w co pierwsze grać.. pewno nie jeden chciałby takie problemy mieć...
harry_z_tybetu
3 10 2005, 20:52
jedyna rzecz jaka mnie drazni to celownik kolko, jakis krzyzyk by mi bardziej pasowal, a tak to WHOA, nie mam nic do dodania, demko mnie zniesmaczylo strasznie, a pelna wersja polozyla na lopatki, wspaniala gra, wie ktos moze jak jest z dlugoscia i czym sie rozni od wersji z pc ?
Napisać moge tylko tyle obie gry mają ze sobą tylko wspólną nazwe, bo koncepcją , klimatem,rozgrywką i całą reszta sporo się różnią.
Wersje na PC sporo pomęczyłem, i na dłuższą mete jest nudnawa, i brakuje jej właśnie tego co posiada wersja Xbox`owa czyli (Instincts), i to jest właśnie ta podstawowa i najważniejsza różnica
A co do długości całej gry, jak już ją ukończe wtedy zrobimy porównanie
Chyba wystarczy czy bardziej szczegółowo? ;-)
4 10 2005, 11:06
FCI na PC ma byc dodatkiem do zwyklego FC
No dobra chyba czas troszke ponażekać na FCI bo taka idealna nie jest.
Sprawa celownika została już poruszona, ale należy jeszcze raz nie wiem co to za mania ale celownik wydaje się bardzo podobny to tego z halo:> nie mam racji?, i pomysł z takim właśnie celownikiem nie spr. się w Far Cry tak gra jest szybsza po za tym trzeba o wiele dokładniej trafiać przeciwików, nawet ze względu na to że ich celność i zdolności widzenia przez wszelkiego rodzaju roślinnośc to troche przesada ( to kolejny minus) zmusza do szybkiego reagowania!,a o AI już wogóle nie wspomne.Inteligencja przeciwników jest "prosta".Mylić może tylko to że mają bardzo dobrą celność ... ale to nie zastuszuje biednego AI ... zawodzi

A do reszty nie ma się co czepiać reszta to

taki banan na twarzy!!!
abrakadabra
4 10 2005, 20:03
Nie kumam bazy z tą inteligencją. Hiv w zapowiedzi w PE 96 skrobnoł że inteligencja w FC zjada tą z HALO a nawet przebija tą z Half Life 2 a wy tu takie rzeczy wypisujecie. W sumie Hiv pisał że siepał na pc-złomie więc może odnosiło się to do tej wersji a na x kloca nie dopracowali , tudzież całą moc konsoli poszłą na grafe ? Ktoś mnie oświeci ?
QUOTE(KACu @ 4 10 2005, 20:51)
po za tym trzeba o wiele dokładniej trafiać przeciwików
Tere fere - autoaim jest tak ustawiony, że jak ich siekasz troszke wyżej po korpusie zawsze są headshoty. AI przeciwników działa na swój sposób - chowają się, zbierają w grupy, krzyczą - nie są to wyżyny ale wystarczy. Co innego, że wystarczy się nieraz położyć i przeciwnik podejdzie i... nic o_O
I poprawcie mnie jeśli się mylę - w grze chyba nie ma cieni postaci (tak mnie wciągnęło, że nie zwróciłem uwagi).
W sumie Hiv pisał że siepał na pc-złomie więc może odnosiło się to do tej wersji a na x kloca nie dopracowali , tudzież całą moc konsoli poszłą na grafe ? Ktoś mnie oświeci ?
Nie wiem sam w co poszła moc konsoli

grafa jest śliczna ale .. jest ale i tyle.. zadużo wymagam chyba dlatego.Ale AI bieda , zagrasz sprawdzisz i napiszesz co myślisz.
Nie wiem jak odp. na to czy cała moc poszła w grafe... ale w 80% się z tobą zgodze.
il capitano
4 10 2005, 20:48
Ja wiem czy taka bieda, jest jak w fpp na konsoli, nie wiem na której AI jest idealne, w Medal of Honor wojna europy w której szkopy wyskakują z byle miejsca? hmm, nie wiem, póki co nie zwracam na to uwagi bo klimat jest świetny i to mi starczy.
Zgadza się, masz racje ... ale skoro się za coś biorą oczekuje się wyników.
Wyniki są stara nowa gra, grafika klimat dla wielu to wystarczy a ja sobie marudze
sentinel
5 10 2005, 00:17
QUOTE(TomisH @ 4 10 2005, 21:43)
QUOTE(KACu @ 4 10 2005, 20:51)
po za tym trzeba o wiele dokładniej trafiać przeciwików
Tere fere - autoaim jest tak ustawiony, że jak ich siekasz troszke wyżej po korpusie zawsze są headshoty. AI przeciwników działa na swój sposób - chowają się, zbierają w grupy, krzyczą - nie są to wyżyny ale wystarczy.
dokładnie; kacu, nie siej zamętu na forum - przelazłeś ledwie dwa checkpointy, a rozpisujesz się o ai jakbyś grę ze dwa razy skończył. :->
Bo widać po chwili jaka jest różnica pomiędzy tym z FC na x`a a na Pc, nie powinienem tak porównywać tych gier bo to całkiem inne tytuły ale musze mieć punkt odniesienia,a na x`a odrazu rzuca się w oczy "drobna" nieudolność przeciwników, a powiedz że nie mam po części racji? i że przeciwnicy są mniej wyrachowani, nie korzystają tak bezczelnie z części otoczenia w celu ukrycia swojej osoby.
To że sam początek gry sprawia trudności(bo takie miałem), to wynik tego że celność tamtejszych żołnierzy przewyższa tą która możemy uzyskać dzieki celownikowi w FCI a to fakt.
Hmm.. A AutoAim o którym mówisz nie jest tak przydatny w większości sytuacji gdyż wszytsko się szybko dzieje, trafiać trzeba tak i tak i nie można polegać na "systemie wspomagania celowania" bo on nie da tyle frajdy co własnoręcznie zestrzelona głowa, takie jest moje zdanie.( i oczywista sprawa że nie musze mieć racji).
5 10 2005, 09:56
a czy w MP [SPLIT] pojazdy po jakims czasie nieuzytkowania ich respawnuja sie do miejca gdzie mial stac czy zostaje az do konca czasu/fragow/itp
QUOTE(KACu @ 5 10 2005, 07:47)
i że przeciwnicy są mniej wyrachowani, nie korzystają tak bezczelnie z części otoczenia w celu ukrycia swojej osoby.
To my chyba graliśmy w dwie różne gry o_O
Jeżeli kolesi jest więcej niż 3 wtedy zazwyczaj wykrzykują "Mamy go, nie ucieknie!" czy coś w ten deseń i wychodzą i prują do ciebie, bo mają przewagę liczebną. Kiedy zostaje jeden to bierze nogi za pas i się chowa. Tak samo jak podejdziemy do jednego-dwóch "samotników" - wejdą za drzewo czy inną beczkę i dopiero będą walić seriami. Jak dla mnie całkiem logiczne...
Całkiem logiczne powiadasz niech będzie, ja na pisałem co myśle i jak to wygląda z mojej strony... także możesz się zgodzić lub nie, nie ma sensu już więcej się rozpisywać wszytsko zostało już powiedziane. CYa..
BTW. Miłego grania
...ale ;]
SPOILERKońcowa walka. Crowe na górze, na dole mutantów masa. Łatwo zginąć. Ale wystarczy się położyć (o_O) na ziemi i... podejdą i nic. Będą chcieli nas chyba zadeptać ;]
END OF SPOILER
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
Ale zapomniałeś dodać że gdy zaczynasz z nim walke, po prawej stronie na ziemi stoi figurka mario i jak w nią strzelisz odnowi Ci się całą energia =][/spolier]
2razyjot
7 10 2005, 16:05
Dzieki kur.wa bardzo, moze czas jakos oznaczac spojlery ... X(
abrakadabra
7 10 2005, 16:14
Ha,ja tam wyczułem temat i po kilku wyrazach włączyłem wsteczny
a ja jużżżżż jutro wreszcie będe miał

;]
Używajcie tego taga spoilerowego, po to jest
Ku.rwa potrzebuje SAVE'A z 3 levelu.
Obojętnie jakiegoś save'a ma ktoś?
No właśnie gram od wczoraj (wprawdzie to już prawie 6h, tak mnie wciągnęło

) i jestem już w kopalniach (mapa po Raind FOrest).
Gra się zaje.biście, grafa masakruje, tylko gra jest trochę za prosta (na PC była o wiele trudniejsza, ale też o wiele wolniejsza, na X'a jest bardziej dynamiczna). AI przeciwników napewno lepsze niż w demie, nie jest najgorzej (chowaja się za drzewami, otaczają w grupach, choc mogliby byc mądrzejsi). Gra imo byłaby lepsza i trudniejsza gdyby Jack'owi (przemienionemu w PRedatora) nie odnawiała się energia
Jak dla mnie najlepszy FPP na Xbox'a
Po chu.j mi nowa generacja, jak wychodza gry tj jak FarCry, gdzie grafa "ścina białko w oczach"
moja ocena 10/10
SIKI a jak tryb multiplayer, sprawdzałeś ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.