Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Toca Race Driver 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2 > Online
PiotrB
Jest ktoś chętny pograć online w TOCA Race Driver 2 w wersji na PS2? Podajcie preferowane trasy przez was czy mistrzostwa.
Solidny (pan)
No ok, będę grał, jak dostanę, ale uwaga, lama jestem, przynajmniej póki nie dostanę i nie potrenuję wink.gif
speedi torun
Ja się piszę w te klocki, szczegóły już ci wysłałem na PW wink.gif .
PiotrB
Na rozgrzewkę proponuję mistrzostwa DTM w trybie Simulation. Napewno gdzieś w tym tygodniu.
speedi torun
dzisiaj będę około 23 na live, założe wyścig DTM pod nazwą POLSKA wink.gif jak ktoś jest chętny to zapraszam, proponuję 8, może 10 okrążeń i jeden pit-stop rolleyes.gif
PiotrB
Ja gram teraz prawie codziennie online. Zapraszam wszystkich chętnych do mojej gry pod nazwą "Poland". Mistrzostwa: Seat Leon Supercopa, Formula Ford.
PiotrB
Zapraszam wszystkich chętnych na partyjkę w Piątek 14 Pażdziernika od godziny 23.00. Mistrzostwa DTM / Formula Ford pod nazwą sesji "Poland".
speedi torun
W piątek niestety już mam wieczór zajęty rolleyes.gif , ale w sobotę wieczorem możemy pograć wink.gif . Możemy zacząć nawet około 21.30. Proponuję nastepujące ustawienia gry:
-DTM
-pro-simulation (oczywiście w pełni tego słowa znaczeniu, czyli bez ścinania zakrętów i szykan, strącania pachołków na zakrętach (szkoda że nie są betonowe laugh.gif )
-interesuje mnie również jazda w duchu fair-play, czyli bez wjeżdzania w d.... laugh.gif (no chyba że przypadkowo nie wyjdzie opóźnione hamowanie wink.gif )
-co do ustawień samochodu, to myślę że bez włączonego setup, żeby moc i przyspieszenie wszystkich bolidów była zbliżona, wszystko w rekach i umiejętnościach kierowców wacko.gif
-ilość okrążen ustawił bym na min.10, co by oponki troszkę się wytarły pod koniec wyścigu

Zresztą ustawię wszystko o czym piszę powyżej i założę wyścig w sobotę około 21.30. Jeśli będą chętni z Polski to dobrze, jeśli nie będę grał z resztą świata, a tych generalnie nie brakuje blush.gif Szkoda tylko że Polaków niestety jest mało, bo na Świecie widać że ten tytuł cieszy się dużą popularnością closedeyes.gif

P.S. Może Loser by się przyłączył do gierki, bo ze zg-redem nie miałem jeszcze przyjemności zagrać, a to on swego czasu zachwalał ten tytuł w wersji on-line i przyznam szczerze że miał rację unsure.gif
PiotrB
To świetnie ! Więc czekam do Soboty o 21.30. O grę fair-play się nie martw bo zawsze staram się jeździć sprawiedliwie. Mam nadzieje, że ktoś oprócz nas znajdzie się z Polski.

Speedi - chciałbym, aby gra była na punkty (Rated Game).

Zapraszamy Loser cool.gif .
speedi torun
Spełnie twoją prośbę - będzie na pkt cool.gif . Tylko nie wiem dlaczego tak ci zależy na tym, aby te pkt. tracić właśnie na mnie wacko.gif Dla mnie ciekawsza będzie i tak klasyfikacja w generalce DTM. Mam nadzieję że skończymy tak do 1.00 wink.gif Jako lamer w wyścigach torowych liczę na drugie miejsce (pewnie na dwóch startujących laugh.gif )
PiotrB
QUOTE(speedi torun @ 15 10 2005, 20:04)
Spełnie twoją prośbę - będzie na pkt cool.gif . Tylko nie wiem dlaczego tak ci zależy na tym, aby te pkt. tracić właśnie na mnie wacko.gif Dla mnie ciekawsza będzie i tak klasyfikacja w generalce DTM. Mam nadzieję że skończymy tak do 1.00 wink.gif Jako lamer w wyścigach torowych liczę na drugie miejsce (pewnie na dwóch startujących laugh.gif )
*

Już wiesz jak było cool.gif . Lamerem napewno nie jesteś smile.gif . Wcale nie tak źle i było kila gorących wyścigów. Pierwszy raz grałem tak dużo w trybie Pro-Simulation, więc start miałem ciężki. Mam nadzieję, że przekonasz się do "zwykłego" trybu Simulation.
Następnym razem jedziemy pełne mistrzostwa z min. 4 graczami.
speedi torun
wiem jak było, wszystko odwrotnie twisted.gif Chciałeś na pkt. - było zgodnie z twoją prośbą. Po dwóch wtopach wycofujesz się i ustawiasz na opcję bez pkt., do tego zmniejszasz liczbę okrążeń. Myślałem że gram z poważnymi ludzmi, bo przedszkole mnie nie interesuje wacko.gif Przegrywać trzeba umieć no i trzeba wiedzieć co się pisze i mówi cool.gif
Pro-simulation co prawda było, ale z tym cięciem szykan i zakrętów w twoim wykonaniu to już było widać różnie. A już te pachołki na zakretach w Doningtonie, to miałem racje że powinny być betonowe laugh.gif . No bo skoro one są tam postawione, to trzeba je omijać a nie ciąć i rozrzucać na trasie wink.gif Mam nadzieję że w trójce chłopaki z cod-is pomyślą o prawdziwych fanach symulacji i po opuszczeniu drogi autko będzie grzązło w piasku a nie jechało sobie swobodnie dalej jakby nic się nie stało wink.gif Wiem że dla wielu było by to drażniące, więc moja propozycja jest taka:
-tryb simulation - typowo arkadowy (jak w obecnej częsci) czyli jazda po trawach, pachołkach w pogoni za najlepszym czasem okrążenia laugh.gif
-tryb pro-simulation - hardcorowa symulacja, z maksymalnymi zniszczeniami aut nawet od głupiego pachołka na drodze mającego wpływ na układ kierowniczy, a na wykluczeniach za nieprawidłowy atak na przeciwnika skończywszy

Ja wybieram oczywiście pro-simulation, bo tryb "zwykły simulation" z prawdziwym kierowaniem samochodu nie ma nic wspólnego.
PiotrB
Jak już wspominałem grałem praktycznie pierwsze wyścigi w trybie Pro-Simulation, więc dziw się, że miałem niemałe problemy. Szkoda, że nie przypomniałeś o cięciu zakrętów w lobby podczas, gdy inni też cieli co mogli.

Ustalone zasady gry:
- wyścigi po 10 okrążeń
- tryb Pro-Simulation
- wyłączony setup
- brak ścinania zakrętów/ szykan i strącania pachołków
- może być nawet rated (tylko daj mi potrenować)

Można potrenować też Formula Ford, Leon Supercopa czy Excalibur Cup.

Apropo TRD3 to Codies już zapewnili, że ścinanie będzie karane.
speedi torun
To że miałeś problemy na trybie pro-sim to już nie mój problem blush.gif Generalnie wiedziałeś że gramy na tym trybie i mimo to chciałeś na pkt. , więc było wedle życzenia. Nie rozumie twego tłumaczenia się mellow.gif Ale nieważne, nie o to chodzi, nie mam zamiaru się tutaj z Tobą spierać. Możesz się zrehabilitować, potrenować tryb pro-sim, a jak już będziesz gotowy to sobie zagramy wink.gif
Aha, nie wiem też o jakim lobby mówisz i cięciu zakrętów. Ja jadąc przed tobą w lusterkach widziałem jak ciołeś zakręty, natomiast jadąc za tobą też widziałem jak jechałeś ostatnią szykanę na Nurburgringu prawie prosto biggrin.gif No niestety Ty o mnie jednak nie możesz tego powiedzieć, bo ja preferuję jazdę po drodze wink.gif . I tego się trzymajmy
Pozdro

P.S. Na on-line jest jeden Portugalczyk o nicku ROLING2. Też jeździ na pro-sim i bardzo czysto. Polecam z nim pojeździć, może natrafisz na niego, jest super......
PiotrB
Jak mówisz bez ścinek to będzie bez ścinek i koniec dyskusji. Co do jazdy na Pro-Sim to zredukowano nieco slipstream przez co samochód nie dostaje już takiego kopa i trudniej jest wyprzedźić. Czesto walka sprowadza się do schematu: dobry start i równa jazda do końca bo wprzedzanie w tym trybie jest ryzykowne.
Grałem już kilka razy z ROLLING2 i gość jednak ścinał zakręty mimo, że niekt go do tego nie zmuszał ; widać zależało mu na punktach smile.gif
Napewno się zerhabilituje o stałej porze: Sobota 21.30.
speedi torun
Jeśli uważasz że jazda na pro-sim jest schematyczna, to ja przepraszam blush.gif Generalnie większość ludzi która się próbuje przyłączyć na pro-sim ma problemy z prowdzeniem samochodu, nie mówiąc już o pokonywaniu samych zakrętów laugh.gif A ty mówisz o schemacie happy.gif
Co do portugalczyka, mi się nie zdarzyło grając z nim (a gram ostatnio dość często) żeby gdzieś pojechał na sztorc wink.gif Nawet jak zaatakuje nie fair, to odpuści i poczeka aż go wyprzedzę rolleyes.gif Dzisiaj powinien pograć z nami, także myślę że jutro przyznasz mi rację.
Co do samego ścinania szykan, ustalamy że jedynym dopuszczalnym cięciem jest pierwszy prawy zakret po starcie na torze Hockenheim, bo tam poprostu wszyscy jadą przy bandzie wink.gif Reszte jedziemy tak, żeby przynajmniej dwa koła były na torze.
Do zobaczenia o 21.30
PiotrB
QUOTE(speedi torun @ 22 10 2005, 15:27) *

Jeśli uważasz że jazda na pro-sim jest schematyczna, to ja przepraszam blush.gif Generalnie większość ludzi która się próbuje przyłączyć na pro-sim ma problemy z prowdzeniem samochodu, nie mówiąc już o pokonywaniu samych zakrętów laugh.gif A ty mówisz o schemacie happy.gif
Co do portugalczyka, mi się nie zdarzyło grając z nim (a gram ostatnio dość często) żeby gdzieś pojechał na sztorc wink.gif Nawet jak zaatakuje nie fair, to odpuści i poczeka aż go wyprzedzę rolleyes.gif Dzisiaj powinien pograć z nami, także myślę że jutro przyznasz mi rację.
Co do samego ścinania szykan, ustalamy że jedynym dopuszczalnym cięciem jest pierwszy prawy zakret po starcie na torze Hockenheim, bo tam poprostu wszyscy jadą przy bandzie wink.gif Reszte jedziemy tak, żeby przynajmniej dwa koła były na torze.
Do zobaczenia o 21.30

Tylko nadmienię, że widziałem jak ROLLING2 ścina pierwszy zakręt na Hockenheim, więc tak faktycznie wszyscy tną.
Jazda była schematyczna gdy grałem z tobą np. na Nurburgring.

OK, do zobaczenia.

PS: Ostatnio grałem w F1 05 i grało się świetnie. Jazda w trybie cieni jest jedyną w jaką można grać bo z kolizjami jest niefair. Żadnego Polaka jeszcze nie spotkałem sad.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.