Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie kupujecie gry ???
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
DJ.
Ja albo zamawiam ze sklepów wysyłkowych lub też korzystam z lokalnego EMPIKu.
jurget
QUOTE(dmlakers @ 7 06 2005, 14:57) *

Ja na szczescie gier nie kupuje (dziekuje ci Toya ze internet tongue.gif ), chyba ze sa to takie perelki, ktore warto miec w oryginale - jak seria Gran Turismo, czy MGS . To owszem kupuje oryginaly ale nie w Polsce (po co tu przeplacac?) - mamy w koncu Europe bez granic tongue.gif i taniej i szybciej sie dojedzie czy doleci do panstw na zachodzie i tam kupi niz w Polsce.

nie ma to jak się chwalić złodziejstwem...
Mikes
zazwyczaj wysyłkowe(90% ultima) czasem MM i Empik
Terrago
90% Ebay.de
10% MM
shady
ostatnio najczesciej allegro i pchli targ tongue.gif
Malin
Nie po to mam w swojej czarnulce Ripper'a 3.1 żeby kupować oryginalne gry laugh.gif Ja osobiście zamawiam "kopie zapasowe" u pewnej grupy w necie... ninja.gif
Gyziaq
Ultima/Allegro.
Sokolov
Kiedyś empik, dziś allegro. Ten pierwszy za drogi. starwars.gif
kurzaw_13
Zależy ale jak widzę w MM NFS: MW za 99 zł to lecim do sklepu:-))
dopi
W Ufo Games w Sz-n fajnie schodzą z ceny albo u babki na turzynie u niej częściej bo łyka każdy shit sprawdając tylko stan płyty po niekąd idzie mi na ręke to ja jej też ide ;D
btw ej nie wiem jak wy w Ultimie możecie kupować w ch#!a lecą ostro to już lepjej sklep Pe obsługa na wysokim poziomie ale ceny też mają przesadzone
the_gullwing
w sklepie "na mieście" a ostatnio w firmowym sklepie PE
tomba
ja kupuje zazwyczaj nowe na allegro bo ceny sa po prostu genialne(zazwyczaj polowa, albo i jeszcze mniej ceny) i czasami w sklepach internetowych, a w MM np., czy empiku to praiwe w ogole...
MikeZ
Ja kupuję na mieście. Ciekawe czy ktoś ze Szczecina zna taki mały sklepik na Krzywoustego z używanymi grami? Tam mi się udało załatwić nawet MGS2:Substance. Do zakupów w Empiku zraziłem się po tym jak musiałem latać od Empiku do Empiku, bo mi powiedzieli, że "któryś z Empików posiada ostatnią kopię tej gry na PS2" (MGS2:S). Później okazało się że gra jest ale w Krakowie, a właściwie to nie ma bo sprzedali rok temu tongue.gif . Ewentualnie, gdy czegoś nie mogę znaleźć w sklepie z używanymi grami, kupuję w sklepie "nie dla debili". Ale to tylko w przypadku nowych gier, bo starsze, takie jak któryś z Crashów na PS2 (nie mówię o CTTR) można dostać tylko w jednym miejscu w Szczecinie.
White
Głównie przez firmy wysyłkowe reklamujące się w PE (Ultima, Menago,Świat Gier).
Empik... niezłe cyrki się tam dzieją. Przykład- w tym samym momencie, w jednym Empiku w Lublinie WRC4 i F104 kosztowały po 59 zł, podczas gdy w oddalonym o kilometr drugim, te same gry chodziły o prawie 100 zł. drożej o_O
Rok czy dwa temu facet z Empiku próbował mnie przekonać, że MediEvil 2 jeszcze nie wyszedł. Na nic zdały się moje próby uświadomienia mu, że MediEvil i Medieval to dwie różne gry happy.gif
Na Allegro już nie kupuję, gdyż mam fobię że gry stamtąd są z drugiej ręki i foliowane po raz drugi lub z gorszej taśmy produkcyjnej. Wiem, że to jest chore smile.gif. A w rodzinie wszyscy zdrowi...
Slash
Ja kupuje od cwniaka z undergrundu(ma sklep w piwnicy).A ten cwaniak ma ksywke brodacz i bierze 20PLN od gry.(to wyłoncznie moje zdanie i nikoga nie miałam zamiaru zachęcić)
are91
QUOTE(Slash @ 26 01 2006, 12:23) *

Ja kupuje od cwniaka z undergrundu(ma sklep w piwnicy).A ten cwaniak ma ksywke brodacz i bierze 20PLN od gry.(to wyłoncznie moje zdanie i nikoga nie miałam zamiaru zachęcić)

Śmieszy mnie takie kupowanie piratów... Jak już płacę za grę, to wolę zapłacić producentowi, niż piratowi (conajmniej 4 razy więcej, ale niektóre produkcje są tego warte), bo "kopie bezpieczeństwa" to mogę sobie sam wypalić dry.gif

Ale wracając do tematu. Mieszkam w małej miejscowości, i prawdziwego sklepu z grami w niej nie ma mad.gif , dlatego najczęściej korzystam z sklepów internetowych (Ultima, Wirtus.pl i ostatnio Gameshop). Raz kupiłem grę w Swiecie Gier (a właściwie chciałem kupić), ale już więcej tego nie zrobię. Mają w ofercie gry których nie mają evil.gif . Na dodatek nie raczą o tym powiedzieć. Czasem kupuję też gry w MM (niezłe promocje czasem mają) i na Allegro.
Slash
Nie mówię że nie kupuje orginałaków.Ja czekam na rozsądną cenę i kupuje.Dla mnie 239 zł. za gre to za dużo.(3 miechy zbierania)Ja orginalne gry kupuje gura za 80PLN np.kupiłem KILLZONE orginalnego(staniał)chociaż miałem kopię bezpieczeństwa i tak zawsze robię jak gra mi się spodoba.Chyba nikt by nichciał kupować bubla.
Artix
Swoje gry kupuję właściwie w trzech miejscach: w Media Markt, w poznańskim sklepie Tryton oraz (to dość rzadko) w Empiku.
czekus
no ja w Trytonie kiedys gierki wymieniałem ....ale kase zdzeirali nieżle ..wiec przestałem ;-)
poza tym co do sklepów internetowych :
Ultima
Robson
to 2 podstawowe sklepy...co do Świata Gier - nie polecam - kupiłem kiedyś 2 gry (ze 1.5 roku temu) - SSX3 i Gateway - gry zamówiłem nowe - paczka przyszła - zapłaciłem za nowe ale okazało sie sz egry są juz niezle zaprawione w bojach ;-)
jednym słowem byłem wsciekły bo gry były po prostu uzywane ....tłumaczono mi ze to pomyłka...ale zapłacic musiałem za nówki ,,,,juz tam wiecej nie kupie !!
Quby
Szczerze polecam Ultime, zay.ebisty sklep, 3 dni temu zamowilem MGS:SE za 99zł icon_twisted.gif ( i maly bonusik 5% rabatu, zawsze cos)
+=Pavulon=+
Ja to gry kupuję w dwóch miejscach :

- Ultima
- Robson
ksips1
Ja w ultimie wczoraj zamowilem tekkena 5 o 11 30. Wczesniej zadzwonilem czy bedzie dzisiaj, a gosc powiedzial, ze powinno byc. Wczoraj dostalem maila, ze za pozno zamowilem, a oni wysylaja paczki o 18, a wiec ich zupelnie nie rozumiem:(
tomba
kupiłem sobie właśnie na allegro nowy Eye toy3 za 100zl(z kamerka), bylem w media markcie, patrze, a tam to samo za 220zl =D to sie nazywa oszczednosc! ;-j
Mikes
ostsatnio coraz częściej Allegro ale warunek, tylko folia wink.gif
Yap
Coraz częściej Allegro. Kupiłem PoP: The Two Thrones za 80 zł z przesyłką biggrin.gif . Całkiem tanio mniemam. Wymiana zawsze w Robsonie albo...na tym forum.
Norbias
O jest tego kilka
-Namax
-Madgames
-Swiat-gier ( jak sa na allegro to tez )
-inni sprzedający na allegro

Niestety teraz mam takowego dzioda gdyż niemam żadnej nowej gry i właściwie niemam w co grać ... bo równoczesnie sprzedałem PS 2 z grami i kropa smile.gif trudno się mówi ... dlatego czekam na szybkie pojawienie sie PS 3
Crazy Wolf
O tuż mam jedno pytanie. Czy ktoś z was kupuje gry na eBayu. Pytam bo mam zamiar zakupić guitar hero i zabardzo nie mam przekonanie do zakupu przez ocean. Macie jakieś wskazówki jak niedać sie wyru***ć?
Kalinho
Ostatnio znalazlem wypasny sklep w Bialymstoku na ul. G. Berlinga. Co powiecie na gre Thief na Xbox'a za 30 zl lub Halo2 za 70? Pelny wypasik z ksiazeczkami, opakowaniem(no akurat thief byl bez oryginalnego paca- dano mi jakis inny) oraz gwarancja, ze jezeli gra nie chodzi to mozna ja bez zadnych komplikacji oddac oczywiscie odzyskujac hajs. Zapomnialem dodac, ze gry o ktorych mowie sa uzywane...tyle, ze tego nie widac bo sa w stanie idealnym(przynajmniej te moje takie sa). Jezeli chodzi o PS2 to rowniez i w tym sklepie zostalem zmasakrowany cenami w granicach 30-40 zeta za gry takie jak Tekken4, PES4 czy the Bouncer. Wiem starocie ale przecie nie kazdy ma okazje pograc we wszystkie tytuly jakie wyszly przez okres panowania danej konsoli. Ja dopiero niedawno dopadlem Xboxa i myslalem, ze nie uchronie sie od piractwa by pograc w te wszystkie kozak tytuly. A tu prosze takie ceny! Normalnie grzechem byloby zakupienie lub zgranie takiego Halo2 skoro mozna je wyrwac za 7 dyszek.
Zwyrodnialec
Generalnie w Ultimie i Madgames.
SORROW
Na Częstochowie w EMpiku niezłe jaja odchodzą ... patrzę ostatnio , a tu: Killzone -190 zł , GT 4-230, Burnout 2 160 zł ... mógłbym podawać dalsze paradoksy.
Ogólnie posiadam na stanie 5 w miarę nowych egzemplarzy i wymieniam w jednym punkcie -dopłacam z reguły 30 zeta , razy 2 ,lub trzy w miesiącu i daje radę ...
Moralio
Przedpremierowo: Ultima, sklep PE

Póżniej poluje na okazję w sklepach internetowych i/lub na Allegro.
alienator
bitsoup albo allegro xD
Junkhead
Głównie kupuje na allegro, brytyjskim ebayu, nieraz coś kupie w mm i ultimie.
Dr.Czekolada
Empik, Pchli targ smile.gif, Ultima, Robson, Norbit (głównie akcesoria) Allegro raczej nie bo fajniejsze oferty są już dawno zajęte mad.gif .
Colio
Allegro, Ultima, i MM (chociaż ostatnio zaniechałem jak jedna płytka popalcowana i bez folii kosztowała tyle samo co nowiutki egzemplarz stojący obok....Empik style ?)
van_guard
Ja zazwyczaj kupuję gry na allegro.
hair_of_the_dog
Ja kupuje na Allegro przewaznie. Raz kupilem RE:CV w MM ale to dlatego bo nie mialem konta na Allegro jeszcze tongue.gif i raz GTA:SA w Ultimie bo...tez nie mialem konta biggrin.gif (pozatym to bylo odrazu w premiere gry i chcialem szybko ja miec).
Uwazam, ze Allegro to najtansza metoda jak dla mnie, bo mieszkam w malym miasteczku 40km. od Lodzi. W samej Lodzi sam tez nie wiem gdzie kupowac/wymieniac gry za jakas korzystna cene.
Np. na Allegro teraz GT4 kosztuje nieco ponad 50zl. (juz sie czaje) a w Lodzi musialbym dac jakies 150-200zl.... lekka porazka smile.gif
Yano
ja ostanio kupilem w empiku, jakims cudem plytka byla calkowcie nowa - zero paluchow, zero rys biggrin.gif
bnc
QUOTE(SORROW @ 18 09 2006, 22:59) *

Na Częstochowie w EMpiku niezłe jaja odchodzą ... patrzę ostatnio , a tu: Killzone -190 zł , GT 4-230, Burnout 2 160 zł ... mógłbym podawać dalsze paradoksy.
Ogólnie posiadam na stanie 5 w miarę nowych egzemplarzy i wymieniam w jednym punkcie -dopłacam z reguły 30 zeta , razy 2 ,lub trzy w miesiącu i daje radę ...

Trzeba przyznac, ze czestochowski empik rzadzi... Nie wiem kto tam kupuje te gry?
Ja w gry zaopatruje sie glownie na allegro, od czasu do czasu Swiat Gier (nie ten z Warszawy ;] )
freak.4
Madgames i Ultima.
Beck
Zazwyczaj Amazon UK oraz angielskie sklepy typu Ultima i Robson. Co ciekawe, naprawde sporo ciekawych gier mozna kupic po śmiesznych cenach, przykład GT4 kupiłem za 9 funtów, RE4 Limited edition (w metalowym pudełku) za 6,99 funta. biggrin.gif
bnc
Co ciekawe, naprawde sporo ciekawych gier mozna kupic po śmiesznych cenach, przykład GT4 kupiłem za 9 funtów

Akurat GT4 w media markt jest taniej, ale RE4 to naprawde niezla okazja. biggrin.gif
SORROW
QUOTE(bnc @ 30 09 2006, 16:06) *

QUOTE(SORROW @ 18 09 2006, 22:59) *

Trzeba przyznac, ze czestochowski empik rzadzi... Nie wiem kto tam kupuje te gry?
Ja w gry zaopatruje sie glownie na allegro, od czasu do czasu Swiat Gier (nie ten z Warszawy ;] )

A nie przypadkiem w Częstochowskim Świecie Gier ?
Paliodor
Ja kupuję na Ultimie i w Bielskim Media Markt.
White
Zmuszony byłem wczoraj kupić w eMpiku Batman: Begins. Wszystkie egzemplarze były chyba ponownie foliowane, choć nie dam głosy (miały pasek, ale nie było na nim napisu "PlayStation")- wydaje mi się, ze to rozpakowywyanie niektórych gier z folii ma miejsce jeszcze przed empikiem (no bo po co eMpik miałby odfoliowywać wszystkie kopie?).

Na szczęście wsio jest ok.
Beck
QUOTE(bnc @ 1 10 2006, 18:24) *

Co ciekawe, naprawde sporo ciekawych gier mozna kupic po śmiesznych cenach, przykład GT4 kupiłem za 9 funtów

Akurat GT4 w media markt jest taniej, ale RE4 to naprawde niezla okazja. biggrin.gif

Tak tylko ze ja kupiem moje GT4 w styczniu tego roku wink.gif
dzamaelia
hymm zaloze sie ze 50% kupuje gry na stadionie lub na rynkach:D
hair_of_the_dog
QUOTE(dzamaelia @ 2 10 2006, 20:41) *

hymm zaloze sie ze 50% kupuje gry na stadionie lub na rynkach:D

masz na mysli takich jak Ty ? :>
szkoda ze juz nie zyjesz bo chetnie bym sobie uzyl biggrin.gif
Dr.Czekolada
Eeee a to właściwie to o czym ten temat ? ,,Empik - Reaktywacja" czy ,,gdzie kupujecie gry" ? jeej ludzie co to za offtop tongue.gif.
malin1976
A ja kupiłem wszystkie gry u Was drodzy forumowicze !!! Na pchlim targu to są dopiero promocje biggrin.gif

Gry zacząłem kupować od początku tego roku i nie zdarzyło mi się żeby mnie ktoś oszukał .

Dawniej miałem trzy gry i ciągle wymieniałem je na inne w NAMAXie .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.