Mam pytanie czy są jakieś książki na podstawie których adaptowano gry. (oprócz Władcy , pottera i kampani braci?). HElp potrzebuje to na pracę do szkoły
np. Minority Report, autorstwa P.K. Dick'a
Hobbit też jest, ale marnie to wyszło (tzn. gra jest taka sobie, książka OK). (Hobbit = Tolkien)
Tom Clancy - Rainbow Six
H.P. Lovecraft - The Prisoner of Ice
troche trudno sobie teraz reszte przypomnieć ;p
Discworld 1
Discworld 2
Discworld Noir
Hmmm, pomyślę jeszcze nad resztą.
Guados lord
6 06 2005, 23:00
Dune - F. Herbert
Tom Clancy's Splinter Cell (o ile się nie mylę)
UBIK P.K.Dicka
Ta gra wyszła na PC i PSX-a(od siebie dodam, że ta gra to crap nieprzeciętny

).
Poza tym na PC wyszło dużo gier luzno opartych na książkach m.in.
FAUST czy
ODYSEJA 
EDIT: Aaa i bylbym zapomniał... jest jeszcze
Alicja w krainie czarów,
Wehikuł czasu i... nie pamiętam wiecej

Jak sobie przypomne to dopiszę
Fight Club Chuck'a Palahniuk'a ;>
Ceglash, jak ty piszesz o Americans McGee's Alice, to ciężko to nazwać adaptacją
taki h/c
w sumie za knigę w tym stylu bym się nie obraził
A ja myslałem, że nad napisem "Splinter Cell" na pudełku pisze "Tom Clancy's". Muszę iść do okulisty.
http://www.terratec.it/prodotti/schede_aud...etail%20Box.jpg
taa ale to nie znaczy ze jest to adaptacja książki...
QUOTE(_Diabeu_ @ 7 06 2005, 14:59)
Ceglash, jak ty piszesz o Americans McGee's Alice, to ciężko to nazwać adaptacją
taki h/c
Owszem mam tu na mysli "Americans McGee's Alice". Fakt, wierna to ta adaptacja nie jest, ale to przecież
nieważne
BTW: przypomnialem sobie jeszcze o grze
CLIVE BARKER'S UNDYING(ofkoz only PC).
Wiedzmin

tylko że tego jeszce nie ma ;p
hmm może jeszcze coś ze Starcrafta i Diablo, tylko nie wiem co było pierwsze, ksiązka czy gra i to nie są raczej adaptacje
można jeszcze wziaść IceWind Dale, Baldurs Gate i Neverwinter Nights, jest troche książek ze świata Forgotten Realms
już wcześniej wymieniałem Lovecrafta ale na podstyawie jago opowiadań powstało jeszcze kilka gier
oczywiście wszystko na PC
Jest jeszcze gra Blade Runner na PC. Chyba nie muszę nikomu tlumaczyc, że jest to adaptacja "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach" P.K.Dicka?
QUOTE(Panek @ 7 06 2005, 16:07)
A ja myslałem, że nad napisem "Splinter Cell" na pudełku pisze "Tom Clancy's". Muszę iść do okulisty.
http://www.terratec.it/prodotti/schede_aud...etail%20Box.jpgty idź ale mózg wymienić, pierwszą książka już wyszła a druga dopiero w drodze jest
bo wpierw była gra, do której scenar napisał Tom Clancy
No to napisał, ale scenariusz, ha...
EOT, bo pewnie dostanę jeszcze za to ostrzeżenie.
nie dostaniesz, wady wrodzone nas nie interesują
zobacz o co chlop pyta "adaptacje książęk"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.