Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: "Growe" adaptacje książek
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Re
Mam pytanie czy są jakieś książki na podstawie których adaptowano gry. (oprócz Władcy , pottera i kampani braci?). HElp potrzebuje to na pracę do szkoły
Diabeu
np. Minority Report, autorstwa P.K. Dick'a
Panek
Hobbit też jest, ale marnie to wyszło (tzn. gra jest taka sobie, książka OK). (Hobbit = Tolkien)
mario87
Tom Clancy - Rainbow Six
H.P. Lovecraft - The Prisoner of Ice

troche trudno sobie teraz reszte przypomnieć ;p
Kmiot
Discworld 1
Discworld 2
Discworld Noir

Hmmm, pomyślę jeszcze nad resztą.
Guados lord
Dune - F. Herbert
Panek
Tom Clancy's Splinter Cell (o ile się nie mylę)
Diabeu
mylisz się
Ceglash
UBIK P.K.Dicka

Ta gra wyszła na PC i PSX-a(od siebie dodam, że ta gra to crap nieprzeciętny sad.gif ).

Poza tym na PC wyszło dużo gier luzno opartych na książkach m.in. FAUST czy ODYSEJA cool.gif

EDIT: Aaa i bylbym zapomniał... jest jeszcze Alicja w krainie czarów, Wehikuł czasu i... nie pamiętam wiecej biggrin.gif Jak sobie przypomne to dopiszę smile.gif
iaikO
Fight Club Chuck'a Palahniuk'a ;>
Diabeu
Ceglash, jak ty piszesz o Americans McGee's Alice, to ciężko to nazwać adaptacją
taki h/c
w sumie za knigę w tym stylu bym się nie obraził
Panek
A ja myslałem, że nad napisem "Splinter Cell" na pudełku pisze "Tom Clancy's". Muszę iść do okulisty.

http://www.terratec.it/prodotti/schede_aud...etail%20Box.jpg
mario87
taa ale to nie znaczy ze jest to adaptacja książki...
ZyklonB
DUNE
Ceglash
QUOTE(_Diabeu_ @ 7 06 2005, 14:59)
Ceglash, jak ty piszesz o Americans McGee's Alice, to ciężko to nazwać adaptacją
taki h/c

Owszem mam tu na mysli "Americans McGee's Alice". Fakt, wierna to ta adaptacja nie jest, ale to przecież nieważne icon_twisted.gif

BTW: przypomnialem sobie jeszcze o grze CLIVE BARKER'S UNDYING(ofkoz only PC).
mario87
Wiedzmin smile.gif tylko że tego jeszce nie ma ;p

hmm może jeszcze coś ze Starcrafta i Diablo, tylko nie wiem co było pierwsze, ksiązka czy gra i to nie są raczej adaptacje

można jeszcze wziaść IceWind Dale, Baldurs Gate i Neverwinter Nights, jest troche książek ze świata Forgotten Realms

już wcześniej wymieniałem Lovecrafta ale na podstyawie jago opowiadań powstało jeszcze kilka gier

oczywiście wszystko na PC
Ceglash
Jest jeszcze gra Blade Runner na PC. Chyba nie muszę nikomu tlumaczyc, że jest to adaptacja "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach" P.K.Dicka?
Diabeu
QUOTE(Panek @ 7 06 2005, 16:07)
A ja myslałem, że nad napisem "Splinter Cell" na pudełku pisze "Tom Clancy's". Muszę iść do okulisty.

http://www.terratec.it/prodotti/schede_aud...etail%20Box.jpg
*

ty idź ale mózg wymienić, pierwszą książka już wyszła a druga dopiero w drodze jest
bo wpierw była gra, do której scenar napisał Tom Clancy
Panek
No to napisał, ale scenariusz, ha...

EOT, bo pewnie dostanę jeszcze za to ostrzeżenie.
Diabeu
nie dostaniesz, wady wrodzone nas nie interesują

zobacz o co chlop pyta "adaptacje książęk"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.