Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: głośniki 5.1
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
puszkin
Sprawiłem sobie Logitechy x-530, i wszystko byłoby lux gdyby nie to, że tylne i centralny nie grają. Myśle, że to nie ich wina tylko kompa lub karty. Karte mam soundblastera live value. Zainstalowałem nowe sterowniki do niej i dalej to samo icon_evil.gif Może ktoś coś poradzi ????

a i jeszcze coś, jak ścisze subwoofer całkowicie to go chyba wogóle nie powinno być słychać ? bo u mnie i tak go nieżle słychać blink.gif
Dzwonek
Rozumiem że masz teraz glosniki kombatybilne 2.0 . Spróbuj w którejś opcji wybrać 5.1 smile.gif
puszkin
raczej 2.1, subwoofer i przednie chodzą elegancko, na 5.1 ustawiłem już chyba wszędzie gdzie trzeba
szeni
Kliknij dwukrotnie na glosniczek kolo zegara, potem:
OPCJE -> WŁAŚCIWOŚCI -> zalacz wszystkie 'kruczki' w bialym polu (tam gdzie jest 'wave', 'front' etc.) -> OK
Teraz upewnij się, ze nie masz ktoregos kanalu sciszonego (tyl to REAR, srodek - CENTER).
puszkin
heh, myślisz, że tam nie sprawdzałem? tongue.gif

ale chyba jednak coś jest nie tak bo nie mam tam takich 'kruczków' jak np front icon_evil.gif
Cerb
Kliknij glosniczek kolo zegarka prawym myszy i wybierz "Ustaw wlasciwosci audio", na samym dole bedziesz mial opcje "Ustawienia glosnikow" i klikasz na "Zawansowane" i z listy na dole wybierz "Glosniki systemu SurroundSound 5.1" i musi dzialac.

A jak to nie pomoze to sprawdz czy dobrze podlaczyles glosniki, kolory wtykow powinny odpowiadac kolorom wejsc na karcie. Jak to nie pomoze to standardowo reinstal windy bedzie najpewniejszy.
Burzasty
QUOTE(Cerb @ 9 06 2005, 21:48)
Jak to nie pomoze to standardowo reinstal windy bedzie najpewniejszy.
*

To nie jest rozwiazanie, to jest ucieczka, tak jak samobojstwo ;P

Moze kabelek ? Za centralny i subwoofer odpowiada ten sam kabelek komp->sprzęt. Check it!
puszkin
Cerb --> to chyba jako piewrsze przestawiłem tongue.gif , tylko że za każdym razem gdy zresetuje kompa to tam z powrotem jest na stereo mad.gif
wszystko jest podłączone dobrze, to raczej wina karty, poprostu chyba nie jest 6 kanałowa icon_twisted.gif , będe sobie musiał sprawić nową pewnie icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
kedar
Sprawdź jeszcze w Creative Surround Mixer (czy jakoś tak)tam sie pobaw głośnością głośników, włącz CMSS, powinno coś dać, jak nie da to załatwiaj sobie nową karte smile.gif
Najtańsza dobra to Sound Blaster Live24Bit OEM PCI - 95 zeta, mam taką i nie narzekam smile.gif super gra z tymi głośnikami LogitechX-530 smile.gif
Pozdro.
puszkin
kurde, kedar zrobiłem jak poradziłes i chodzi !!! tylko, że bez centralnego confused.gif , jak w tym mixerze ustawiam na 4 głośniki to chodzą, (bez centr.), a jak na live! sourround to mam 2.1 confused.gif, popróbuje jeszcze z kabelkami.
danke szyn za pomoc
kempa
spróbuj pokombinowac więcej w ustawieniach karty
mi gra w 5.1 jak mam na 2.0 ustawione i Back Panel UAJ Automatic:wszystko na line out,tylko to zadziałało...kombinowałem po omacku ,ale jakoś trafiłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.