Bestsellerowa gra trafi na ekrany kin
(10-06-2005)
Nowy film zostanie zrealizowany przez studia 20th Century Fox i Universal Pictures, które wspólnie podejmą się wyzwania
Od dłuższego czasu planowana jest ekranizacja Halo, słynnej gry akcji, która okazała się być dla Microsoftu przysłowiową "kurą znoszącą złote jaja". Plany wysokobudżetowej produkcji są jednak opóźnione przez słynna firmę z Doliny Krzemowej, która w zamian za gotowy scenariusz żąda wygórowanej ceny i stawia bardzo niekorzystne dla producentów obrazu kinowego warunki.
Zgodnie z informacjami serwisu Variety w ubiegły poniedziałek posłańcy Microsoftu pojawili się w czołowych amerykańskich studiach filmowych, przebrani w zbroje bohatera gry Halo, Master Chiefa. W ten zaskakujący sposób dostarczono kopię scenariusza, którego napisanie kosztowało podobno milion dolarów. Jego autorem jest Alex Garland, znany min. ze skryptów do filmów: "28 dni później" i "Niebiańska plaża".
Czytaj calego newsaZalecam przeczytac caly txt

No to Hollywood nie spierdzieli Halo, ale kto wie czy samo Bungie/MS tego nie zrobia (przy H2 im nie wyszlo w 100%, chociaz SP byl calkiem spoko

)

.
Smiesznie Elites beda wygladali i ogolnie cale covenant forces

.
KarCzoH
10 06 2005, 13:37
QUOTE(Mazzi @ 10 06 2005, 13:26)
Haha. Jak wyjdzie film na podstawie Halo to już go zapewnie nie będe odróżniał od gry Halo3

PS:
Mazzi ty z Krk jesteś co nie
Ta
Jestem ciekaw jakiego typu to film ostatecznie bedzie... akcja, moze horror?

- Taki najazd na Elite jak mu slina (taki motyw z Aliena

) scieka z geby i robi nagle 'woot, woot!'

rotfl

.
Ogolnie mam nadzieje, ze tego nie spierdziela i nie wyjdzie z tego kolejny sredni lub kiepski film (a mam caly czas takie obawy

)

.
Oby ten film mial cos wiecej niz tylko dobre sceny strzelania. A wlasnie obawiam sie ze moze to byc zwykla wyrzynka bez glebi i sensu ... Gdyby wrzucili tam watek pochodzenia MC i ciekawie przedstawili swiat w roku w ktorym dzieje sie akcja, moglby wyjsc dobry film. I kwota wydana na scenariusz robi wrazenie ;d
Kwota jak kwota... nie oznacza wcale, ze taka dobra. Bo to juz samo Halo, wiec i liczby musza byc wypasne

. Tak jak placisz za adidasy czy nike - sa inne firmy czesto lepsze i tansze

.
Byle nie zrobili czegos takiego jak Lucas w EIII: Na poczatku komedia, a pozniej tragedia (jakos nie przypadla mi do gustu ta mieszanina).
Albo przerobia HALO1, albo pewnie zrobia cos bezposrednio przed zdarzeniami na pierwszym pierscieniu napotkanym przez ludzkosc - The Fall of Reach etc.
QUOTE(Raptor @ 10 06 2005, 13:58)
Byle nie zrobili czegos takiego jak Lucas w EIII: Na poczatku komedia, a pozniej tragedia (jakos nie przypadla mi do gustu ta mieszanina).
Nieprawda!
Najpierw komedia, później tragikomedia, a na końcu dramat
Same shit

Ogolnie wypadlo tak sobie

i mam nadzieje, ze nie bedzie podobnie w Halo
Frank Jaeger
10 06 2005, 22:20
Imo będzie choolernie mocnie.. tego filmu nie można, po prostu nie można skopać.. tak samo, jak nie można skopać Halo 3.. ten film ma za zadanie nie tylko pokazać graczom jakieś nowe wątki walki Covenantów z ludźmi.. ma też przyciąganąć mase nowych ludzi do X360 i przygód zielonego madafaki.. a o scenariusz i fabułe bym się nie bał.. Bungie przy konsolowym Halo dało rade.. covenanci mają hierarchiczne społeczeństwo, swoje wierzenia, itd.. a tu nacisk na tego typu rzeczy będzie dużoo większy.. po prostu to nie może się nie udać.. mam nadzieje, że film dostanie równie genialną muzyke, jak Halo 1 & 2.. a o czym bym chciał, żeby film opowiadał? Hmm.. jest kilka możliwości.. myślałem o czymś takim, jak Raptor.. czyli MC na jakimiś opuszczonym statku, gdzie jest cholernie ciemno, itd.. ale na to imo nie ma szans, bo świat Halo jest zupełnie inny.. chociaż level 343 Guilty Spark miał po prostu genialny klimat, ocierający się lekko o groze.. ale to był epizod.. wydaje mi się, że MS do spółki z Foxem, czy Universal dadzą ludziom to, czego chciali przy okazji Halo 2, a czego dostali za mało.. walke na powierzchnii Ziemii.. tylko wtedy pojawia się mały problem.. film musiał by przeplatać się z Halo 2, bądź 3(bo w Halo 2 mieliśmy zapowiedź masowego ataku Covenantów na Ziemie).. może jakoś sprytnie coś wykombinują.. a może dadzą nam coś zupełnie innego.. jestem dobrej myśli i czekaam ;]
P.S.: A Star Wars Episode III jest faktycznie tylko dobry/niezły..
Zanim film wyjdzie, to juz Halo3 od jakiegos czasu bedzie

. Jednak mysle, ze dadza nam cos nowego - beda chcieli cos z samego swiata halo opowiedziec. Rownie dobrze (w ostatecznosci) moze sie skonczyc tak, ze MC nie bedzie glownym bohaterem tylko oddzial jakis marines czy cos, a MC bedzie tylko dodatkiem co jakis czas.
Oby nie bylo motywu milosnego master chifa z cortana w stylu HW
Cegla: ROTFL

Ahahahaha

Rozwaliles mnie tym

Juz widze ta tragiczna milosc, ktora nie moze dojsc do grand finalle rotfl

.
KarCzoH
11 06 2005, 18:07
Nah

Ostatnio naoglądałem się sporo filmów i moge spokojnie wyciągnąć z tego pare wniosków
Nie ma filmu bez pompy

No ,albo przynajmniej próby
QUOTE(Raptor @ 11 06 2005, 17:22)

Ahahahaha

Rozwaliles mnie tym

.
Juz widze masterczifa z ucieszonym ryjem biegnacego za reke z cortana po lace w zwolnionym tempie, w powietrzu latajace motyle i muzyka rodem z titanica. Calosc w stylu amidali i anakina z SW
bylo by dobre.
No i master bedzie musial resetowac
QUOTE(Cegla @ 12 06 2005, 09:45)
QUOTE(Raptor @ 11 06 2005, 17:22)

Ahahahaha

Rozwaliles mnie tym

.
Juz widze masterczifa z ucieszonym ryjem biegnacego za reke z cortana po lace w zwolnionym tempie, w powietrzu latajace motyle i muzyka rodem z titanica. Calosc w stylu amidali i anakina z SW
bylo by dobre.
HAHAHAHAHA qwa az oplulem monitor

. Romantyczny MC rzucajacy poezja
Dzwonek
12 06 2005, 19:26
Nie podejrzewam by ten film obrazowal inne sceny niż drastyczne strzelaniny. Może i będzie wysokobudżetowy ale przecież najważniejsza jest fabuła a nie gadżety filmowe!
Goldi69-PL-
13 06 2005, 10:59
SW EIII jest b/d moim zdaniem
a co ekranizacji Halo to mysle ze blizej bedzie do Zolnierzy Kosmosu niz do Aliensa
KarCzoH
13 06 2005, 12:34
A co powiecie na MC biegającego po Manhatanie , Square Time

Jeszcze zobaczy reklame Halo'66 w sklepie Toys'UR
A moze wlasnie tak jak Raptor pisal.. MC wcale nie musi byc glownym bohaterem a jedynie jakims dowodca czy szefem glownego bohatera. Czyli np. w H3 bedziemy chodzic MC glownie po ziemii i bronic ja przed Convenantami, a w filmie bedzie przedstawiony atak na statki Convenantow, probe uwolnienia jakies waznej postaci z tychze statkow. Albo zdobycie jakis informacji na temat slabych punktow Aliensow, ktore pozwola potem eMCe zniszczyc ich na ziemi
KarCzoH
13 06 2005, 14:44
No żeby dobrze MC w filmie wyglądał to musiałby być zrobiony komputerowo ,bo niewyobrażam sobie jakiegoś eMPeCa w skafandrze. Z pewnością by nie dawał odczuć po wyglądzie ,że waży te pół tony
Haha Oneal w kubraczku MC
A jeżli zrobić MC komputerowo to będzie jedna wielka kicha jak dojdzie do kooperacji między nim ,a innymi postaciami.
Wniosek.
MC raczej nie będzie pierwszoplanową postacią
A co powiecie jeżeli w fimie się pojawi kilku MC

Jak dobrze pamiętam to w Halo1 na samym początku w pierwszej sali był nie jeden Inkubatorek z krórego to sam MC wylazł.
Jestem strasznie ciekaw jak ten scenariusz wygląda ,który jest/powstaje/powstał
jakbys zwazal na fabule to gdzies tam pisalo kiedys ze bylo kilka mc. my gramy ktoryms tam z kolei a byla jakas tam planetka na, ktorej byli oni trenowani.
-GLD-Uzny
14 06 2005, 14:19
Reach, a ostatni z ocalalych to wlasnie spartan 117 (mc/johny

). Co do MC robionego komputerowo... przypomnijcie sobie robocopa xD Nie wygladal zle

Wiec Johna tym bardziej nie powinni spartolic
Wbijam dzis na neostrade i patrze ile sciagnales i oto co zobaczylem. Przeklejam bo i tak przeczytaliby to tylko uzytkownicy neoplus.[neostrady plus].
Coraz ciekawsze wieści płyną do nas z wytwórni Universal Pictures oraz 20th Century Fox, które podjęły się wyzwania w postaci stworzenia filmu na podstawie niezwykle popularnej serii strzelanin o nazwie Halo. Jak się okazało wczoraj, jednym z producentów wykonawczych wspomnianej ekranizacji został... Peter Jackson.
Reżyser obsypanego nagrodami Władcy Pierścieni pokieruje pracą nad filmem wraz z Fran Walsh - prywatnie żoną Petera Jacksona i współautorką scenariusza przygód Frodo Bagginsa. Głównymi producentami zostali Mary Parent oraz Scott Stuber. Nazwisko reżysera wciąż pozostaje nieznane.
Film zostanie w całości nakręcony w Wellington, stolicy Nowej Zelandii. W trakcie produkcji autorzy będą mogli skorzystać z usług Weta Digital, Weta Workshop, Stone Street Studios i Park Road Post. Wszystkie wymienione wyżej studia brały czynny udział w stworzeniu Władcy Pierścieni.
Halo trafi do kin w lecie 2007 roku. Dystrybucją filmu w Stanach Zjednoczonych zajmie się Universal Pictures, na świecie 20th Century Fox. Zapowiada się wielki hit.
Na 90% dostaniemy swietny film
_Bobek_
11 10 2005, 13:04
QUOTE(Jędrek @ 5 10 2005, 17:59)
Wbijam dzis na neostrade i patrze ile sciagnales i oto co zobaczylem. Przeklejam bo i tak przeczytaliby to tylko uzytkownicy neoplus.[neostrady plus].
Coraz ciekawsze wieści płyną do nas z wytwórni Universal Pictures oraz 20th Century Fox, które podjęły się wyzwania w postaci stworzenia filmu na podstawie niezwykle popularnej serii strzelanin o nazwie Halo. Jak się okazało wczoraj, jednym z producentów wykonawczych wspomnianej ekranizacji został... Peter Jackson.
Reżyser obsypanego nagrodami Władcy Pierścieni pokieruje pracą nad filmem wraz z Fran Walsh - prywatnie żoną Petera Jacksona i współautorką scenariusza przygód Frodo Bagginsa. Głównymi producentami zostali Mary Parent oraz Scott Stuber. Nazwisko reżysera wciąż pozostaje nieznane.
Film zostanie w całości nakręcony w Wellington, stolicy Nowej Zelandii. W trakcie produkcji autorzy będą mogli skorzystać z usług Weta Digital, Weta Workshop, Stone Street Studios i Park Road Post. Wszystkie wymienione wyżej studia brały czynny udział w stworzeniu Władcy Pierścieni.
Halo trafi do kin w lecie 2007 roku. Dystrybucją filmu w Stanach Zjednoczonych zajmie się Universal Pictures, na świecie 20th Century Fox. Zapowiada się wielki hit.

Przereklamuja i zamiast hitu bedziemy mieli kicz...
A słyszałeś, że wiara czyni cuda, pozatym sprawdzeni ludzie = sprawdzony efekt.
_Bobek_
11 10 2005, 18:13
Wiesz zawsze wierzylem...
Dobrze dla ciebie, ale teraz uwierz w HALO, powiedz to na głos: "wierze w Halo", krzycz tak, żeby wszyscy słyszeli: "WIERZE W HALO"

dobra żartuje, ale uwierz i w to
na
tej stronce znajdziecie rzekomy scenariusz do filmu. ogolnie czytajac mozna sie wczuc ale cos nie chce mi sie wierzyc zeby doszlo do az takiego "wycieku". pozatym dochodzi jeszcze problem z rozcinaniem cial mieczykiem [!], co samo w sobie jest wyczes motywem ale imo nie przejdzie...
Peter Jackson ma nadzieje,ze film nie zassie..:)jak reszta filmow robionych na podstawie gier video...
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=62033
Salwador
29 12 2005, 12:29
Mysle ze rezyser wladcow pierdzieli..tego nie z pierniczy....Dal rade podczas adaptacji ksiazki...Wiec miejmy nadzieje...
-Hp- BaNaN
30 01 2006, 21:16
Przypominam o "King Kongu"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KarCzoH
31 01 2006, 00:06
King Kong ssie! Imo lepsza byla jego stara wersja.
e tam opowiadasz...jak mowisz ze ci king kong ssie... to twoj mały juz ledwo zipie:)) hehe..
jak dla mnie film ok, efekty tez.. a halo tez bedzie pewnie w dechę skoro sam Jackson przy tym dłubie..pod nadzorem typów z bungie, co by klimatu nie spaprać..zobaczymy..
ponoć Banan z Goldim są na castingu..szukają prawdziwych botów..jak beda wstawki z multi:)
ponoć płacą po szklance bimberu za godz:) małpka radomska ma ponoć dojechać

)
-Hp- BaNaN
31 01 2006, 17:12
Sorry ja z Goldim nie chce mieć nic wspólnego zważywszy na to przy jakim haśle w encyklopedi jest jego zdjęcie.
Czyżby to hasło mialo cos wspolnego z orientacja sexualną ?

IMO, fajnie by bylo gdyby po filmie dali jakis taki 2-3 sekudowy klip z multi ale z AKTORAMI, czujecie ?
Widok FP goscia sadzacego trojke
tiaaa, i banan łapiący bułkę na twarz:) ew snajpę bez zoomika:) myślę że jako głównego aktora w multi powinni wziasc Psyholka..tylko musieli by go ogolić najpierw:) ja bym sie w kadrze nie zmiescił hahah..
3SHOTSkila
1 02 2006, 12:06
QUOTE(Dragen @ 31 01 2006, 20:12)

tiaaa, i banan łapiący bułkę na twarz:) ew snajpę bez zoomika:) myślę że jako głównego aktora w multi powinni wziasc Psyholka..tylko musieli by go ogolić najpierw:) ja bym sie w kadrze nie zmiescił hahah..

Ejże , ejże - ja już gram w " Strażniku Texasu "
Maj nejm is Noris ; Chuck Noris
-Hp- BaNaN
1 02 2006, 16:01
Psychol przeż dostałeś już angaż na Brute'a a Maiden z Dragenem będą Gruntami XD.
No kurde, 2 z nas grunty XD
Dagen ma 78cm a ja tylko 71 ; /
QUOTE(Dragen @ 31 01 2006, 13:55)

e tam opowiadasz...jak mowisz ze ci king kong ssie... to twoj mały juz ledwo zipie:)) hehe..
jak dla mnie film ok, efekty tez.. a halo tez bedzie pewnie w dechę skoro sam Jackson przy tym dłubie..pod nadzorem typów z bungie, co by klimatu nie spaprać..zobaczymy..
ponoć Banan z Goldim są na castingu..szukają prawdziwych botów..jak beda wstawki z multi:)

)
No widzisz przy Halo Jacksona bedzie plinować Bungie, a przy King Kongu nie miał kto.
A co do dlugosci mojego kutasa to z nia jak najbardziej w pozadku

Wiesz Dragen, ze Bog dał kazdemu mezczyznie 2 metry dlugości. Na wzrost i reszta z 2metrow na penisa
3SHOTSkila
2 02 2006, 11:57
QUOTE(KarCzoH @ 2 02 2006, 01:43)

QUOTE(Dragen @ 31 01 2006, 13:55)

)
No widzisz przy Halo Jacksona bedzie plinować Bungie, a przy King Kongu nie miał kto.
A co do dlugosci mojego kutasa to z nia jak najbardziej w pozadku

Wiesz Dragen, ze Bog dał kazdemu mezczyznie 2 metry dlugości. Na wzrost i reszta z 2metrow na penisa

To ja już wiem , czemu Dragen nieraz taki smutny chdzi
Ja tam zawsze wesoły chodzę ( może to przez moje 170 cm )
Tak se tłumaczcie..
:Maiden "Grunt" że nimi jesteśmy:o
wiecie kiedys wychodzę z morza z pisiorem po kolana..ludzie sie śmieją..a ja mówię zawstydzony.."eno, przecież w zimnej wodzie sie kurczy"

haha..
3SHOT może masz 170cm..ale reszta sie Tobie na obwód rozrzuciła:) wiesz oponka itd..tudzierz pontonik:)
Karczi słyszałem ze robią nowy film "przeminęło z wiatrem 8"

) jakiś casting czy cuś.. przytyłeś coś w koncu??czy dalej całe 40kg?? + vat:)
Salwador
31 10 2006, 21:31
Zle wiesci przynosze...doczytalem sie na ktorej ze stron ze film zostanie opozniony..ale to nie jest najgorsza wiesc..problem jest gdyz ma byc inny rezyser!!odpowiadajacy wczesniej za tworzenie reklamowek w tv.."
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=32908Ale to nie wszystko...tutaj macie wiecej zlych wiesci ->
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarz...ie.asp?wi=34167Ale ogolnie polecam tutaj szukac wiesci;) ->
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=23024
Z tego co wiem to koles byl zatrudniony przy filmie od samego poczatku. Na twoim miejscu o nic bym sie nie martwil, gdzies widzialem jeden z jego krotkometrazowych filmow - CUDO, wszystko dzialo sie w jakiejsc pustynnej wiosce a glownym bohaterem byl... robot, i to tak realistycznie zrobiony ze moglbym powiedziec ze prawdziwy o_O
Co do samej adaptacji HALO, na poczatku balem sie ze MC moze wygladac komputerowo, po seansie wyzej opisanego filmu juz sie o nic nie boje

Linka nie posiadam niestety.
Goldi69-PL-
1 11 2006, 21:40
QUOTE(Salwador @ 31 10 2006, 23:31)

kiepskie zrodlo, na onecie bylo chyba z tydzien temu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.