developer - Techland
poprzedni tytuł - Lawman (ale obora)
platformy - X i PC
"Początkowo gra miała być szybką strzelanką, o wyraźnym arkadowym charakterze. Miało chodzić w niej wyłącznie o szybkie i celne strzelanie, jednak ostatecznie zdecydowaliśmy się odejść od prostej arkadowej grywalności na rzecz naprawdę poważnego shootera z bardzo dużym naciskiem położonym na fabułę. Traktujemy ten projekt priorytetowo i chcemy, aby grę, mimo lokalizacji akcji w realiach dzikiego zachodu, odbierano jako poważnego 'gracza'na rynku shooterów FPP" zastanawia mnie jak chcę rozwiązać pojedynki w fpp, bo jak nie bedzie pojedynków to w ryja mają
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1933
maciek88
10 06 2005, 15:36
E? Kilka dni temu wyczytalem, ze ci sami ludzie robią "Wyspe Zywych Trupow", a teraz to... Trailer dziadowski jak na dzisiejsze czasy i niczym nie powala, za takie cos powinni sie wziasc juz z 4 lata temu. Choc chetnie bym pogral w FPP w klimatach dzikiego zachodu to jakos nie wierze w ten tytul. Szykuje sie duzo lepszych gier, ktore zachwycaja juz po garsci informacji (Alan Wake, Dead Rising).
bo ja wiem czy dziadowski? żadna rewela to fakt, gatunek westernowy w sumie nie istnieje a to wdzięczny temat i tylko dlatego mam nadzieję że nasi tego nie zrypią
sentinel
10 06 2005, 19:11
trzymam kciuki za tą produkcję - po świetnym red read revolver, z chęcią pogram w kolejne tytuły osadzone w podobnych klimatach.
dwa kolejne linki:
http://www.techland.pl/plNews?IDA=IDKA20084http://www.techland.pl/plNews?IDA=IDKA20091
..::XMANiAK::..
10 06 2005, 19:31
na X bylu juz ze 3 polskie gry zapowiane [Mortyr 2, Xpand i cos jeszcze] i tylko bylo info ze wyjdzie ale pozniej zadnych inf nie podawali
ciekawe co z The Roots na X, bo na Ngeja dostaje slabe noty
ciekawe w jakiej cene bedzie sprzedawna w PL

ja tam czekam na PK
Z wydaniem tej gry na Xboksa będzie pewnie tak ,jak z niejakim Roots-polskim rpg,którym się sporo jarano,a o którym słuch zaginął (miał już chyba być dawno).Gadu,gadu i ...nic.Chociaż chciałbym się mylić.
W każdym razie na mocny,poważny fps w realiach dzikiego zachodu reflektuję jak najbardziej (bo Oddworld:SW to dla mnie zbyt duży wykręt-chcę czegoś a'la mistrzowski "Bez przebaczenia" z mistrzem Clintem)),więc jestem za.Największe firmy developerskie powoli będą przerzucały moce produkcyjne na 360,więc szaraczek Techland ma niepowtarzalną okazję zamieszania na rynku Xboksa.
Xmaniak, co do PK to lepiej aby sie streścili z wydaniem bo niebawem będzie za późno, wyjdzie x360 i po ptokach będzie
dee, zacna idea ale niestety wątpliwa
Niestety Polskie gry sa jak Polskie filmy czyli do (pipi) jesli nie sa komediami , no moze wyjatkiem jest Painkiller ale tak samo wyjatkiem w brarzy filmowej byl Pitbul

no to przez nastepne 5 lat nie zobaczymy nic ciekawego od polskich developerow , pozdro.
g_w_b_b_a
26 07 2006, 12:00
http://www.callofjuarez.com/ruszyla polska wersja jezykowa strony

chyba pierwsza produkcja majaca swoja strone po polsku

bo PK nie mial i inne produkcje
I to jaką stronę! Naprawdę fajnie to wymyślili - w końcu jakaś oryginalna odskocznia od typowych (nudnych) stron których na sieci aż przesyt. Nie wiem czy stronka nie spodobała mi się bardziej od samej gry tam prezentowanej, hehe.

A gra wygląda może nie rewelacyjnie ale na pewno bardzo dobrze (GUN nie podskoczy...), fajnie wyglądają otwarte przestrzenie i wogóle. Tylko jeden szkopół, ot nie uświadczyłem żadnej przesłanki na stronie świadczącej iż CoJ ukaże się na klocku. Czyżby panowie z Techlandu zrezygnowali?
Jeśli tak, to naprawdę wielka szkoda... Ot w czasach konania kloca taka gra mogła by zdobyć sporą rzeszę fanów wśród posiadaczy X`a.
Dick Inferno
26 07 2006, 17:42
Bron boze przed polskimi grami !!
lepiej jeszcze raz przejsc gun ;]
Co ty masz do Polskich gier? Ot czasem i wśród naszych rodzimych produktów występują perełki (vide. Painkiller + BooH, Chrome, Earth seria, hmm... Kangurek Kao?

) a Call of Juarez zapowiada się właśnie na jedną z nich.

Z tego co można zobaczyć na filmikach gierka ta zjada GUN`a na śniadanie - i nie chodzi tylko o grafikę...
Dick Inferno
29 07 2006, 20:50
Wiesz , mortyr tez ladnie na obrazkach wygladal oraz filmiki fajne byly
No ale Mortyr to Mortyr... tyle

No a nad tym tytułem siedzi zespół mający już trochę doświadczenia (Chrome no i Specforce - więcej nie pamiętam ale te gierki dosyć dobre były). A po za tym nawet jak by crapowate wyszło to co szkodzi żeby i na klocku było wypuszczone? W końcu już wiele gier tą platformę nie czeka...
CWSerek
18 08 2006, 14:22
Widziałem trailera i powiem szczerze, że bardzo by mnie cieszyła wersja na XBOX'a. Jednak, nawet jeśli takiej nie będzie, pozostaje jeszcze edycja PC tejże gry.
Z innowacji należy wymienić:
- wcale nie najgorszą grafikę;
- fajne sceny z ogniem;
- wrysowującą się w pamięć fabułę (tak domniemam).
Jak dorwę płytkę z demkami CDA od kolegi, podzielę się wrażeniami z wersji demonstracyjnej.
sa jakies wiesci na temat gry na Xboxa?? Bo kompy juz ja maja
Mastah27
15 09 2006, 14:12
Żadnych wieści nie ma i nie będzie, bo wersja na Xa została skasowana:
http://www.gamespot.com/xbox/action/thelawman/index.html
fak, kolejna polska gra skasowana

wczesniej byl The Roots
gadalem z kolesiami z techlandu na GC i z tego co mowili gra ma sie ukazac na X360. planowana data marzec 2007. ale to tylko mouth to mouth wiec nie mam linka na poparcie
Wielka szkoda że Polscy Developerzy tak często rezygnowali z tworzenia swych gier również na poczciwego klocka... A CoJ jest świetny ale muszę przyznać iż na konsoli dziko by sie w to grało - ot np. motyw z wyciąganiem gnatów, celowaniem i strzelaniem na raz - myszką ledwie wyrabiałem a co dopiero na padzie...
Towarzysz
17 09 2006, 21:54
QUOTE(jiloo @ 16 09 2006, 10:52)

gadalem z kolesiami z techlandu na GC i z tego co mowili gra ma sie ukazac na X360. planowana data marzec 2007. ale to tylko mouth to mouth wiec nie mam linka na poparcie
Mamy to przeciez nagrane w setce z Adamem Tam (chyba nie Tutaj) na kasecie. W tygodniu (najpozniej w weekend) postaram sie to zgrac i bedziesz mial swojego linka na potarcie
Kenshin
17 09 2006, 22:38
Grałem na PC w demo , nie wiem moze ja nie lubie takich klimatow ale graaa jest poprostu ch...wa , nie wiem czy chcialoby mi sie w to grac nawet jakby dawali to za frajer do gazety , moim zdaniem straszny syf
Firekage
17 09 2006, 23:15
Demo mi styklo.
Tylko tyle , bez zbednych slow.
[joke mode - ON] Odwołali wersję na klocka to bluzgacie na CoJ'a - fanboye.

[joke mode - OFF]
Moim zdaniem gierka jest świetna, ma dynamiczną akcję, fajną fabułkę, świetną graficzkę i dobre udźwiękowienie. A i miodna jest również. ^^
Takie 8+ jak na mój gust.
Towarzysz
20 09 2006, 20:59
Gierke rzeczywiscie skasowali z list wydawniczych na Xboxa...za to wrzucili jako tytul nadchodzacy na X360 i dlatego prosze moderatorow o przeniesienie tego tematu do Xbox 360.
maciek88
4 03 2007, 12:48
Call of Juarez zbiera oceny w granicach 8/10, a z tego co widac po nowych trailerach i obrazkach to jest to naprawde kawał porzadnej gry.
szkoda tylko, ze na PC byc moze za jakis czas bedzie to kosztowac 39 zł, a posiadacze 360 beda musieli wybulic za ten tytul pewno okolo 200 zł.
^^phantom
6 03 2007, 02:38
Przeszedlem cala gre na PC. Na najnizszych detalach ale zawsze cos

Gierka bardzo fajna, grafa nawet spoko, ale ogolnie jest bardzo miodna, chodzimy gosciem z rewolwerami i mamy do dyspozycji slow motion lub chodzimy w niektorych misjach Billy'im. Jest to indianin, musimy sie skradac, mamy bicz do przemieszczania sie miedzy drzewami, a takze luk do polowan itp

Gierka bardzo dobra. Czekam na nia, chetnie przejde 2 raz

pzdr
cioralem na piecu. w wysokich detalach wyglada, bardzo dobrze. klimat jest baaardzo dobry. idealny voice acting i kilka naprawde fajnych numerow. niestety misje skradankowe nie spodobaly mi sie w ogole. strzelania lepsze
maciek88
17 04 2007, 15:20
http://www.gametrailers.com/player.php?type=mov&id=18637 - gameplay z X360
nastraja mnie to jak najbardziej pozytywnie
Gralem na piecu i podobalo mi sie. Nie uwazam czasu spedzonego z ta gra za marnotrastwo. Poza tym mialem okazje na poczatku marca zagrac w siedzibie Techlandu w bardzo wczesna bete na x360 i tez mi sie podobalo

Ta gra to jest naprawde kawal dobrego kodu.
ps. wielki + dla Kosa za to ze posypal sobie glowe popiolem za newsa o CoJ z porzedniego numeru
FlyJ4ck
19 04 2007, 15:55
Trailler i screeny z polskiej produkcji Call of Juarez
Kliknij
Tutaj !!!
Zeratul
29 04 2007, 16:25
gejpley
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1933nawet niezle, ale mogliby dac filmik z multi...
Official Xbox Magazine dal 6/10 , wiec taka sobie
Towarzysz
8 06 2007, 21:04
Nowa gra COJ na PC kosztuje aktualnie 8zl na allegro (sic!), a na Xboxa 360 wychodzi w cenie ponad 200zl... Mogliby z tego jednak zrobic tytul budzetowy, ale Ubi Soft zawsze chetny na kase
CYTAT(Sanryu @ 5 06 2007, 15:46)

Official Xbox Magazine dal 6/10 , wiec taka sobie

Heh, wiesz, nie zawsze trzeba się kierować recenzjami w czasopismach poświęconych konsolom. Mnie wiele gier, które dostały niskie/średnie noty w pismach bardzo się podobają i gram w nie do dziś. Liczę, że Call of Juarez będzie (jest) świetną grą, tak jak jej poprzednik na PC. Pewnie wielu posiadaczy średniego/słabego PC (ja dla przykładu) i X360 sięgnie po wersję na konsole Microsoftu bo:
a) Archivementy
b) Nie musisz się martwić, czy gra ci pójdzie, czy nie, ewentualnie na jakich detalach graficznych.
Bo raczej niemożliwe jest, by wersja na X360 ustępowała w jakiejkolwiek kwestii oryginałowi z PC. Co więcej, powinna być solidnie dopasiona i poprawiona. Mam tu na myśli więcej "strzelanych" leveli, a mniej "skradankowych" i nudnych (Billy). A poprawiona powinna zostać ofkoz grafika
OXM o widzo jak na czasopismo o Xie nieraz dawalo dobrym grom niskie noty (niepamietam jakie

) poczekaj jeszcze na inne recki
Mastah27
10 06 2007, 17:47
Zeratul
10 06 2007, 18:23
dzis kupilem dam znac co i jak
Polak potrafi
http://www.youtube.com/watch?v=TvULUX3Ut4Akrotki filmik mojego autorstwa z komentarzem.
Salwador
11 06 2007, 17:19

Czy to lochy i smoki??bo te zanikanie wygląda jak abrakadabra
nie ma co..widać że grę nie dopracowali.. :/
Prime Hunter
11 06 2007, 17:22
Polak potrafi!
maciek88
11 06 2007, 17:41
CYTAT(Zeratul @ 10 06 2007, 19:23)

dzis kupilem dam znac co i jak
Polak potrafi
http://www.youtube.com/watch?v=TvULUX3Ut4Akrotki filmik mojego autorstwa z komentarzem.
czy mi się wydaje czy na ekranie odbija się polskie godło?
a co do samej gry to imo i tak wygląda bardzo fajnie (na filmikach), może z czasem odpowiedni patch naprawi błędy.
Zeratul
11 06 2007, 18:27
Polskie godlo sie odbija, bo na scianie mam dupna Polska flage, ktora przed wyjazdem znajomi mi podarowali.
Musze napisac male sprostowanie, gdyz zaraz wszyscy zaczna ten tytul skreslac. W grze znajduja sie plakaty wanted, ze zdjeciami tworcow gry, jest ich 40. I oczywiscie jest za nie achvievement. Wybralem sie wiec w ich poszukiwanie i chyba przekombinowalem. Ogolnie jesli trzymac sie sciezek, to nie ma zadnych bledow... a to, to tylko male niedopatrzenie beta-testerow, gdyz nie zamkneli jednego przesmyku
Prime Hunter
11 06 2007, 18:31
CYTAT(Zeratul @ 11 06 2007, 19:27)

Polskie godlo sie odbija, bo na scianie mam dupna Polska flage, ktora przed wyjazdem znajomi mi podarowali.
Musze napisac male sprostowanie, gdyz zaraz wszyscy zaczna ten tytul skreslac. W grze znajduja sie plakaty wanted, ze zdjeciami tworcow gry, jest ich 40. I oczywiscie jest za nie achvievement. Wybralem sie wiec w ich poszukiwanie i chyba przekombinowalem. Ogolnie jesli trzymac sie sciezek, to nie ma zadnych bledow... a to, to tylko male niedopatrzenie beta-testerow, gdyz nie zamkneli jednego przesmyku

To chyba oczywiste? W końcu nie dostaje się średniej na Gamerankings 71.0% za ładne oczy
ehehe tak to wygląda jak Polacy się biorą za gry... lol. Aż się nie chce wierzyć, że to jest finalna wersja, a nie jakaś alpha czy beta

No ale w sumie tak - jak się przekombinuje to się zawsze znajdzie bugi, takie czasy... kiedyś w grach straszyła pikseloza i jakoś takich baboli nie bylo
Zeratul
13 06 2007, 03:22
o ile sie nie myle to premiera w europie pod koniec czerwca. na forum xbox.com ludzie narzekaja, ze rzucili mala liczbe do sklepow w US i gra jest wyprzedana.
http://www.vgchartz.com/aweekly.phpwg VG Charts 45 tys... czyli pewnie jakies 50-60tys... po pierwszych 4 dniach od premiery. Gra byla wydana tylko w US po forzie i shadowrun. Nie mozna narzekac
maciek88
14 06 2007, 20:37
możesz skrobnąć coś więcej. czekamy
Zeratul
14 06 2007, 20:53
napisalem 3 dni temu... poganiaj wroga
nie pomylilem sie z recka...
Gamerankings 71.7%
gierka ma swoje mocne i slabe strony... np. krajobrazy rzadze i wala po mordzie

mozna niezly klimat zlapac... ale pare spraw zostalo spierdzielonych

jeszcze mi zostalo pare achv i gierka leci na ebay... calaka nie wyciskam, bo to prawie niemozliwe
http://pl.youtube.com/watch?v=qhLE0LaGQhgmaly filmik slabej jakosci panoramy
maciucha
3 07 2007, 15:21
Grałem w wersję na PC i tam nie było takich kwiatków jak znikanie obiektów itd. .
w wersji na 360 tez nie ma. A filmik prezentuje akcja, jak sie pojdzie w troche inna strone niz powinno.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.