Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: "Discworld The Movie" - Wasze propozycje obsady!
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Ceglash
Długo się zastanawiałem gdzie wrzucić ten temat - czy w dziale "Książki" czy w "Region filmowy"? Po dłuższym namyśle wybrałem to drugie(nie powiem, że o wyborze zadecydowała głównie kwestia większej oglądalności tegoż - co jak co ale ksiązki w dalszym ciągu nie kojarzą się Graczom dobrze dry.gif ). Dobra nie przedłużam i wracam do tematu...

Jak wiemy(lub nie - pozdrawiam wszystkich nienawidzących słowa pisanego closedeyes.gif ) genialny "Swiat Dysku" Terry'ego Pratchetta nie doczekał się jeszcze ekranizacji. Rzecz to bardzo dziwna tym bardziej, że książki te mają na świecie ogromną liczbę fanów, pewnie nawet większą od "potteromaniaków".

Fakt było już kilka zapewnień o sfilmowaniu opowieści o płaskim swiecie, ale te jak wiemy, do dzisiaj nie doczekały się realizacji. Ponoć gotowy jest już nawet scenariusz(napisany przez samego Terry'ego) więc kwestia powstania filmu to tylko dobór reżysera, studia filmowego i obsady...

...I tu zaczyna się cała zabawa cool.gif Na tej stronie: http://ozdw.homes.com.au/couch/discworld_the_movie.htm możecie zobaczyć spekulacje i propozycje obsady do "Discworld The Movie"(to tytuł roboczy zapewne). A ja wszystkim forumowiczom proponuję małe typowanie swoich kandydatów/kandydatek do zagrania poszczególnych postaci ze Swiata Dysku. Oto moje typy(przedstawiłem tylko wybrane przeze mnie postaci):

Rincewind(chyba nie trzeba przedstawiać biggrin.gif )
Idealny kandydat:
Kevin Kline

Dibbler(spryciarz, oszust i cwaniak w jednym - sympatyczny laugh.gif )
Idealny kandydat:
Rowan Atkinson

Strażnik miejski J. "Nobby" Nobbs(mydło to dla niego rzecz ze Slownika Wyrazów Obcych)
Idealny kandydat:
Tony Robinson

Lord Havelock Vetinari(Patrycjusz, burmistrz Ankh-Morpork)
Idealny kandydat:
Gary Oldman:

ŚMIERĆ(tego Pana chyba nie trzeba przedstawiać icon_twisted.gif )
Idealny kandydat:
Alan Rickman:

PS: Umieścilbym wiecej postaci ale wyskakuje mi błąd: "Przepraszamy, ale umieściłeś większą niż można ilość grafik" blink.gif
Mq
Podoba mi sie ten topic smile.gif Tylko to mi teraz przyszlo do glowy:

Colon (Pulchny i rumiany,poci sie nawet w chlodzie)
John Goodman

Lady Ramkin (Silna i potezna)
Kathy Bates

Ridcully (Ridcully:)
Geoffrey Rush

Marchewa (Pozornie prosty do bolu krasnolud)
Orlando Bloom

Nobby (A fe)
Steve Buscemi

Vimes i Vetinari byliby trudni,choc Oldman z brodka jest ok .
puszkin
Bloom na Marchewe ?!?! nieeee, przecież on wogóle nie przypomina marchewy,a już napewno nie z postury laugh.gif , swoje propozycje może potem podam bo musze sie zastanowić wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.