Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: emu Chankast
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Airwalk666
Sprawiłem sobie emulator Dreama o nazwie Chankast, ale w żaden spósób nie mogę rozgryźć jak się w nim emuluje gry. Pomoże ktoś?
Majk
QUOTE(Airwalk666 @ 12 06 2005, 11:22)
Sprawiłem sobie emulator Dreama o nazwie Chankast, ale w żaden spósób nie mogę rozgryźć jak się w nim emuluje gry. Pomoże ktoś?
*

Musisz miec przede wszystkim BIOS od DC, a następnie gre w postaci obrazu lub gry wypalonej na CD (Selfboot)

Lista kompatybilnych gier znajduje sie pod tym adresem:
http://www.tradu-france.com/compatibility-...mcast/index.php
Pavlik
Jak na dłoni: http://members.lycos.co.uk/dreamplay/emulacja_pc_dc.htm
Radzik
Czy da się w ogóle na tym emu grać ? Wystepują w nim jakieś przełamania, błędy graficzne i spowolnienia ?
cesarz
Za 150zł można kupić konsolę. Na emu musisz mieć bardzo mocny komp, a i tak nie ma takiej przyjemności jak na konsoli.
Poza tym duże hitów nie działa, lub działa tragicznie.
Radzik
QUOTE(cesarz @ 22 06 2005, 00:25)
Za 150zł można kupić konsolę. Na emu musisz mieć bardzo mocny komp, a i tak nie ma takiej przyjemności jak na konsoli.
Poza tym duże hitów nie działa, lub działa tragicznie.
*

DC mam biggrin.gif , jednak chodziło mi czy warto sprawdzić te emu i jak wygladaja gry w akcji
Aem
Działa ta , ale na moim kompie np. Crazy Taxi II strasznie sie wlekło (256 mb , procek 3.1 ghz) sam mysle nad DC ponownie bo tak jak ktos juz pisał , nie jest to porownywalne...
Sizzzu
no ja na moim athlone 2,4+ (2Ghz), 512 ram ddr i radku 9200 128mb/128bit (GPU 306Mhz MEM 260 MHZ) wyciagam w wiekszosci gier 30-40 fps... takze nie jest najlepiej ale jesli ktos lubi bawic sie emu moze sprobowac...
Ryudo Kisaragi
ale np. puyo pop fever działa idealnie i np. jak ktoś ma laptopa to gra idealnie sprawdza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.