Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione soundtracki
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Stron: 1, 2
Mackal21
Jakie są wasze ulubione soundtracki z gier na Psx-a?
Jeśli jakiś konkretny utwór szczególnie się wam podoba to napiszcie tytuł(y).
golab
Metal Gear Solid OST
ulubione kawałki: "The Best Is Yet To Come", "Enclosure"

Tenchu:SA OST
ulubione kawałki: "The Princess' Deadly Disease", "Add'ua (Prayer) - Opening Theme", "Eternity - Ending Theme"

Soul Blade OST
ulubione kawałki: "Moonlight Shadows", "Hagakure", "Yellow Sands", "The Edge of Soul", "Our Way Home"

Silent Hill OST
ulubione kawałki: "Tears of...", "She"

Tekken 3 OST
Wipeout 2097 OST
Seph
Tytulow nie pamietam wiec bede walil tylko OST'ami :

Na pierwszym miejscu Rollcage 2 z dnbassowymi kawalki yto najlepszy ost jaki slyszalem nie tylko z psx'a biggrin.gif

A tak poza tym to : MGS, PE, VS, FFVII,IX, Tactics, Xeno, Silent, Soul Blade.. i duzo duzo wiecej, ale w tej chwili nie pamietam...
Marchi
Definitywnie Suikoden 2...zaraz za nim Final 8
iaikO
Moje ulubione kawałki:

Aeris Theme, OWA, Lifestream, The City of Ancients, I...Who am I?, Mark of blood, A flower blossoms in the church, Tifa's theme, Lunatic Pandora, Silence And Motion, Succession Of Witches, Trust Me, Where I Belong, Realm, Aria De Mezzo Carattere, Song of Prayer(seria).

Tyle mi do głowy narazie przychodzi.
Antoneus vel Koshi
Castlevania:SOTN i FF8.Nie ma bata.Castlevanii zwłaszcza utwór przy creditsach(tytułu nie pamiętam)
Gosku
Wszystkie piosenki z Gran Turismo 2 i Metal Gear Solid OST
PiotrB
Najlepszy jest MGS OST cool.gif . Ulubione utwory: Hind D, Discovery, Cavern, The best is yet to come i Intruder(1, 2 i 3). To chyba na tyle. Ten temat zmotywował mnie do ponownego wysłuchania soundtracku MGS. Aż się łezka w oku kręci.
patryk313
No najlepsze sa te z Finali i MGS'a po prostu miażdzą no i z tonego punkowe klimaty hehe..
KoBik
No racja MGS, i jak dla mnie to definitywnie CHRONO CROSS wraz z TENCHU wink.gif
KACZU
GTA I SILENT HILL.... you lisen to head radio....czy jakoś tak...

aaaa i jeszcze muza z QUAKA 2.... pasuje idealnie...każda...a najlepsza jest ta z menu....wypas!!!
Arox
If you think you're dead, you've been listenig to Head...
wodny1988
Silent Hill, Legend of Mana, Chrono Cross, Tekken 3.
Mackal21
Jestem wielkim melomanem ,,gier''
Oto kilka rodzynków:

Tenchu:

-Add'ua - Opening Theme
-Punishing the Corrupt Merchant
-Carrying the Secret Message
-The Princess' Deadly Disease
- Castle of Demon
-To the Depths of Darkness

Metal Gear Solid(parę kawałków)

Vagrant Story(szczególnie factory)

Silent Hil(intro i outro)

Resident Evil 3(pare kawalkow)

Alien Trilogy(niemal wszystkie)
Michas
Resident Evil 2
Tenchu
Alien Trilogy
Słucham tego już od kilku ładnych lat i mi się jeszcze nie nudzi.
Sito
Gran Turismo (1): Po prostu miodzio, nic dodać, nic ująć cool.gif

Wipeout 3: Dżwięki przeszywają mózgownice na wylot, a wiele z nich pozostaje w niej na zawsze icon_twisted.gif
Sparda
MGS i Final Fantasy7,8
Humulus XP
Wipeout - muzyka w grze oraz inspirowany nią album "WipEout - The Music",
Wipeout 2097 i wydany do niego "WipEout 2097 - The Soundtrack"
Wip3out z naciskiem na wałki Underworld "Kittens", Sasha "Xpander" i PvD "Avenue".
MDK OST - świetne pseudosymfoniczne brzmienia spod ręki Tommiego Tallarico.
Alien Trilogy.
Medievil i Medievil 2.
Doom (tylko w wersji na PSXa soundtrack jest tak dobry).
Exhumed.
Lifeforce Tenka (gra słaba ale muzyka Mike'a Clatrke'a i CoLD SToRAGE'a nieźle "robi").
Vagrant Story (są w tej grze jakies słabe utwory?)
Tomb Raider (tylko pierwsza część).
Nightmare Creatures (gotyckie brzmienia dzieła Frederic'a Motte).
N-Gen Racing (widziałem tylko trailer ale przygrywający w nim wałek The Lost Tribe "Gamemaster" -Paul Oakenfold Remix zrobił na mnie piorunujace wrażenie).
Chrono Cross (gra, której poskąpili nam żółci bracia, przez co nie miałem przyjemności zagrać ale muzykę z niej słucham zawsze z taką samą przyjemnością).
el Komendante
MGS
Tenchu 1,2
Final Fantasy 7,8,9
Chrono Cross
Resident Evil (seria)
Crash Bandicot (seria)
Memory
OST:

Silent Hill
THPS2
Alien Trilogy
Wipeout seria
Mackal21
QUOTE(Humulus XP @ 15 06 2005, 10:37)
Wip3out z naciskiem na wałki Underworld "Kittens", Sasha "Xpander" i PvD "Avenue".

*

X-pander rządzi.Ten cyberpunkowy-futurystyczny klimat.Coś wspaniałego.
White
MediEvil OST. Coś cudownego.
LEX
Final Fantasy 7 ost
metal gear solid ost
Chrono Cross ost
Sizzzu
Uwielbiam OST-y z Finali ze szczegolnym naciskiem na utwor "Melodies of Life"... swietna muzyke ma tez Gran Turismo szczegolnie podoba mi sie utwor ktory przygrywa w intrze poezja hyh.gif no i oczywiscie wspaniala rezajaca psyche muza z SH ...
Radzik
Wszystkie kawałki z THPS2 i GT2.
Jednak najbardziej coolerski soundtrack dla mnie miał Chrono Cross z tytułowym kawałkiem i outrem biggrin.gif
ghost.
Goddamit, spoooro jest takich ostów:
-Soul Reaver
-Chrono Cross
-Finale wszelakie
-Seria THPS
-Harvest Moon (A CO!!! smile.gif )
-Medal of Honor (zwłaszcza ścieżka podczas Monte Cassino z dwójki)
-Breath Of Fire 4
-Parasite Eve (IMO jedynka miała dużo lepszy niż dwójka)
-Nightmare Creatures II (intro roxx)
-MGS
Snejk
MGS
Chrono Cross
T3
FF 7, 8
sztrucel1
Mi sie bardzo podobał soundtrack z MGSa i pierwszego Tenchu a i jeszcze FFVII cool.gif
KoBik
Dodałbym jak poprzednik Tenchu 1 oraz Chrono Cross.
TomekOST
Silent Hill
MGS
THPS ( seria )

tyle smile.gif
PiotrB
MGS
Seria Resident Evil
Medievil
Musiolik
Seria Final Fantasy, Tekken 3
DSK
MediEvil... muzyka, od której nie można było się oderwać. Budowała w grze taki klimat, że zwykła, urozmaicona elementami przygodowo-szukanymi platformówka potrafiła przerodzić się w prawdziwy horror icon_twisted.gif .
DarkSlide
Najlepszy OST to:
THPS3
THPS2
GTmaster
Gran Turismo (Feeder - "Sweet 16")
THPS 3 i 4
Shinji-kun
-Wszystkie Finale biggrin.gif (szczegolnie album The Black Mages autorstwa mistrza Uematsu )
-MGS
Dante
silent hill
tony(jako seria )
mgs
resident 2
TaiCat
Już chyba waliłam tu posta kiedyś ale ostatnio bardzo zakochałam się w soundtracku z Brave Fencer Musashi ,szczególnie w utworku My Only Friend(czy jak to tam).Mała ciekawostka:P autor osta-Tsuyoshi Sekita,jest aktualnie gitarzystą Black Mages(to chyba znacie;P)a poza tym polemizuje się ostatnio nad ostem z Xenogears,ponieważ autorem jego jest Yasunori Mitsuda,kolo od muzy z Chrono Triggera i Crossa...Moim zdaniem jego działalność w Xeno była pomostem między CT a CC,dopiero dążył do tego co osiągnął w Chrono Crossie...ale nie wyklucza to faktu że "The one who is Torn apart"(Id theme)rulezz!!
Dla tych którzy nie mają np miejsca na dysku polecam midiki ze strony
http://www.vgmusic.com/music/console/sony/...ex-classic.html
niektóre naprawde są świetnej jakości!
kempa
-Final Fantasy (Relaxing With Final Fantasy)

-Silent Hill (wszystkie)

-Gran Turismo 1

-Wipeout 3

-Chrono Cross
VHO
Soul Edge (Khan Super Session), FF VII, FF VIII, THPS2, MGS. I tyle:)
Irvine90
Xenogears - "Creid" - 'Balto'(3) - aranżacja 'Bonds of Sea and Fire'. Normalnie coś wspaniałego. To intro gitarowe poprostu cudo (jeszcze lepsze od 2:20 czasu utworu). Z początku wolne, relaksujące brzmienie. Potem zaczyna być coraz szybciej i melodyjniej (przechodzi w Aveh, the Ancient Dance). Flety, gitary -to jest to !! Jak dla mnie, cały album jest najlepszą aranżacją muzyki z gry. Yasunori Mitsuda udowodnił, że jest mistrzem biggrin.gif

Secret of Mana Plus (Hiroki Kikuta) - Jeden wielki utwór (50 min). Muzyka z tej serii zawsze była świetna. Ma taki fantazyjny klimat i przywraca wspomnienia z tej wspaniałej gry (mimo, że jej nie skończyłem tongue.gif )
Snejk
Zdecydowanie MGS i Chrono Cross !!!!
ptoczek
Z soundtracków milo mnie zaskoczyła cala seria THPS , FF7 czy chociażby Soul blade. Ogółem jednak najwększy sentyment mam do melodyjek z "fajnali" biggrin.gif:D
DZIAD
Wszytkie osty maja niesamowity klimacik, ale wypisalem tez te ktore najbardziej zapadly mi w pamieci...

- Silent Hill
track: All, Silent Hill Main Theme pianoversion, Until Death, Devil's Lyric, Claw Finger, Don't Cry, Fear Of The Dark, Die, Kill Angels, Not Tomorrow1&2, My Heaven, Tears Of..., Killing Time, She

-Resident Evil
track: 1, 10, 12 ,18 ,22, 24, 26,3 ,35 ,38 ,4 , Still Dawn ,7

-Resident Evil 2
track: The Evil Eye, Nothing More To Do Here, Hope Against Hope, Who's That Lady, Madness Under The Mask, Prologue-To Know The True, Wreckage Of The Mad Experiment, Weapons Don't Give Us Reli, To Another Nightmare, The Daredevil Four, Falling Victim To The Ex-N, Track42, RE2 credits, The Buildup Of Suspense, Screaming Target

-Resident Evil 3
track cd1: 10, 12, 16, 17, 19, 2, 21, 22, 24, 26, 34, 8, 9
track cd2: 10, 11, 15, 17, 21, 31, 32, 36, 37, RE3 staff and credits, 39.
Ryo999
Nie ma jak dobre kawałki z Ronin Blade - japońska muzyka pieści zmysły. Lubiana przez niektórych, oczywiście tongue.gif biggrin.gif. Jak sobie przypomnę jakieś tytuły jeszcze to napiszę... Pozdro!!!
Rimmel
Silent Hill i Tekken 3
Btw: Mam pytanie czy każda gra z konsolki Ps One pójdzie też na zwykłym PSX?!
Solidny (pan)
TEKKEN3
Metal Gear Solid
Silent Hill
Lord Tidek
Hmmmm...

MGS, Tomb raider 3, GT 1, i coś tam jeszcze happy.gif
Gosku
Zdecydowanie Tony Hawk's Pro Skater 2! Podobają mi sie równiez OSTy z :
MGS ,Tekken 2 ,Gran Turismo 2
Robal_09
Moje typy:

Silent Hill
kawalek z intro wymiata slucham go zawsze jezdząc samochodem smile.gif cos pieknego

Final Fantasy 6, 9, Tactics O.S.T.
z FF9 wymiata kawalek Freya's Theme
Caly O.S.T. do FF6 to mistrzostwo swiata
znalzlem w necie świetny remix techno -
Searching for friends - T.H. Mix

Resident Evil
kawałek save room

THPS2 O.S.T.
szczegolnie Lagwagon - May 16

THPS3 O.S.T.
szczegolnie Mad Capsule Markets - N Pulse
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.