ja sie dowiedzialem jak zieniac bronie bo przeczytalem instrukcje
Dante_Devil
5 01 2006, 11:10
do moich wersji gier nie dają instrukcji
GIŃ!!!!!
szczurek53
19 02 2006, 12:37
ci bossowie sa cincy a zwłaszcza ten sejanus. Gra ogółem (pipi)ista
Saunter
19 02 2006, 16:13
Z Sejanusem długo się meczyłem, żeby dojść do niego, rozwalić tę hordę. Walka z samym bossem była już formalnością.
mnie troche zawiodł ares baredzo prosty nawet prostszy niz ta arena
Don_Pedro
29 06 2006, 19:27
Generalnie to zastanawiam sie czy zbierac dalej kase na Residenta czworke, czy kupic Spartana... przegladnalem to forum, stwierdzam iz gra jest niezla, choc niektorzy narzekali. Ja mam ten plus ze jestem po demie, ktore mi sie podobalo
Gra jest dluga, dobra, grywalna, ma dobra grafe(gorzej ze wstawkami)...nie pasuje mi niestety bohater a i malo ruchow jest w grze...zobacze, moze bede zalowal, moze bede szczesliwy.
PESinter
29 06 2006, 22:12
Spartan jest lepszy od God Of War. To wystarczy.
Agent_Man
29 06 2006, 23:55
QUOTE(PESinter @ 29 06 2006, 23:12)

Zalerzy, co kto lubi. Jeśli podoba się komus sieka i "trup ścielacy się gęsto" to spartan jest dla niego. Ale jeśli idzie o wymyślene kombosy i katowanie wrogów w sadystyczny sposób to jednak GOW jest lepsze. Tyle.
konrado0905
30 06 2006, 00:38
ja po pewnym czasie spartana mialem dosc (ok 80-85% gry). ale dokatowalem go do konca. nawet niezla giera. ale GoW go przebija.
QUOTE(PESinter @ 29 06 2006, 23:12)
Zalerzy, co kto lubi. Jeśli podoba się komus sieka i "trup ścielacy się gęsto" to spartan jest dla niego. Ale jeśli idzie o wymyślene kombosy i katowanie wrogów w sadystyczny sposób to jednak GOW jest lepsze. Tyle.
spartan ma fajny klimat, cały czas coś się dzieje:), przypomina mi trochę Baldur"s Gate, nie wiem jednak czy ktoś się z tym zgodzi, a osobowość kratosa z god of war jest ostra i bardzo wyrazista, poza tym bohater jest elastyczny, obojętnie jak kto zrozumie, anyway zgadzam się, że co kto lubi, ale GoW jest nie do wy.a
Olafelum delfin Um
1 07 2006, 00:36
Tu nawet nie ma co porownywac,bohater Spartan Total Warrior jest wielkosci liliputa
PESinter
1 07 2006, 19:11
GOW jest świetny. Ale mi troche zalatuje schematem z innych tego typu gier, nagrałem sie w każdą część DMC, Onimushy i Spartan wnosi dla mnie coś nowego, ciężko sprecyzować co, ale nie jest taki schematyczny. Możliwe dlatego, że przez ponad połowe gry walczy u mojego boku cała armia? Kto wie... Pozatym system walki jest nieprzeciętny i bardzo intuicyjny pomimo, że nie ma wielu kombinacji. POZDRO.
na pewno Spartan jest wyśmienitą grą na podniesienie adrenaliny, jak wywalasz z armatki to ludki obłażą cię jak mrówki, przypominają się czasy Serious Sama - choć wiadomo, że tytuł jest o wiele słabszy od Spartana
QUOTE(Don_Pedro @ 29 06 2006, 19:27)

Generalnie to zastanawiam sie czy zbierac dalej kase na Residenta czworke, czy kupic Spartana... przegladnalem to forum, stwierdzam iz gra jest niezla, choc niektorzy narzekali. Ja mam ten plus ze jestem po demie, ktore mi sie podobalo
Gra jest dluga, dobra, grywalna, ma dobra grafe(gorzej ze wstawkami)...nie pasuje mi niestety bohater a i malo ruchow jest w grze...zobacze, moze bede zalowal, moze bede szczesliwy.
Dluga? Przeszedlem ja w 2 dni , 8-9 godzin gora. 4 bronie do wyboru, jak dla mnie troche za malo Do tego jedyna dodatkowa opcja jest arena w ktorej ustanawia sie rekordy, nic specjalnego.Co moge powiedziec pozytywnego to lokacje prezentuja sie ciekawie no i roznorodnosc misji jest na plus. Jesli jestes do niej przekonany to kupuj, ja gralem w obydwie gry i szczerze mowie - dozbieraj do Residenta.
Jak chronie Archimedesa to jeden łucznik jest na dachu senatu. Jak do niego dojść?
Juz przeszedlem, ale nie wiem jak pokonac Aresa. Probuje go moca potraktowac, ale sie tarcza zaslania. Jak go zabic?
Agent_Man
10 07 2006, 16:21
QUOTE(ksips1 @ 10 07 2006, 16:50)

Juz przeszedlem, ale nie wiem jak pokonac Aresa. Probuje go moca potraktowac, ale sie tarcza zaslania. Jak go zabic?
Unikaj ciosów dopuki nie puści czegoś na wzór ogni sunących po ziemi. Wtedy nie może się ruszać. Podbiegni do niego od tylasia, ciachaj ciachaj i ładuj specjal. Po paru (3 czy 4) takich akcjach zobaczysz zakończenie.
Dzieki, a wtedy jest koniec gry?
Agent_Man
10 07 2006, 16:46
QUOTE(ksips1 @ 10 07 2006, 17:22)

Dzieki, a wtedy jest koniec gry?
Niestety tak ;/
Już przeszedłem i mam lepszą technikę: bierzesz miecze Ateny, robisz blok i go kopiesz, bo kopnięciu on sie chwilę nie zasłania tarczą i można go chwilę ciachać
Agent_Man
14 07 2006, 16:41
QUOTE(Czappi @ 14 07 2006, 17:34)

Hmm, jak pokonać Hydre?
Pruj z łuku w którąś głowe, i kiedy będzie zamroczona, sprzedaj jej ognista strzałe. Potem "łepki" się troche pozmieniają, ale system jest ten sam.
Dante_Devil
17 07 2006, 11:40
QUOTE(ShtaS @ 17 07 2006, 10:41)

w GoW nie ma łuku oO
eeee jaki GoW przecież my tu mowimy o spartanie
No a na hydre jest taki sposób:
Nawalamy głowy, zbieramy to niebieskie(dawno nie grałem i nie pamietam nazwy) do czarów. kiedy możemy bierzemy trójząb achillesa walimy w głowe, ta zostaje zniszczona a wtedy musimy wziąść łuk z ognistą strzałą i strzelić do szyji. I tak kilka razy
Covall_Ps2
7 07 2007, 10:23
Jak przejsc tego faceta z wlocznia? Zasloniecie tarcza nic nie daje, ciagle mnie dzga a po chwili game over

Prosze o pomoc
Biegaj wokol stolu czy tam trumny
Covall_Ps2
7 07 2007, 11:04
ale gdy go atakuje to sie broni i nawet nie moge go zaatakowac
Musisz sposobem. Biegaj atakuj zaczepnie zeby potem specjala na niego wyladowac.
BTW: Mocarna gierka IMO lepsza od GoW
Covall_Ps2
7 07 2007, 12:45
Ok udalo sie

Dzieki
gianbuffon
18 10 2007, 12:28
mozliwe, ze bylo, ale czas mnie goni a post ma 7 stron...
mam misje, aby eskortowac tego filozofa na a. ale moj pasek zycia ma jakis 1 cm i nigdzie nie ma tego czegos z zyciem... rozbijam dwie grupy nacierajacych wrogow, ale pozniej juz nie daje rady. czy sa jakies kody na zycie, bo bez tego chyba nie przejde:/ probowalem wszytskimi sposobami, najlepiej sprawdza sie zamiana wrogow w kamien i walka mieczami ateny, ale to i tak za malo. znalazlem tylko kod na wszytskie misje, ale przechodzenie pojedynczo i z wszystkim na max, zepsuje ten smaczek... kurcze a przez cala gre wahalem sie, ktora gra mnie bardziej pochlonela GOW czy spartan. nie spodziewalem sie az tak wiele po tej grze.
prosze pomozcie!!! bo jeszcze troche i zmiazdze swoja glowe na scianie...
mam ten sam problem tylko w przeciwienstwie do ciebie posiadam kolo polowy zycia, tez nie daje rady, zaczyna mnie ta gra irytować powoli
@Ozzy & gianbuffon
Jesli wybraliscie poziom trudnosci Normal to albo zacznijcie misje w Atenach od nowa albo gre od nowa (nie wiem co jest mozliwe, dawno gralem). Na tym poziomie trzeba miec co najmniej 3/4 zycia jak nie wiecej.
to mnie pocieszyles, niezabardzo chce mi sie zaczynac misje od nowa
Wiatrak
19 10 2007, 21:56
Troche sprytu i da rade

nie powiem wam jak ale tez sie sporo z tym meczylem ale to jest do przejscia na normalnu majac nawed mniej niz 3/4
Jestem świeżo po 3 misji. Zdobyłem miecze ateny i jeszcze jedną broń, ale...nie mam pojęcia jak je zmienić przed misją.
Coś jest nie tak. Co mam zrobić? Przeoczyłem coś?
o ile dobrze pamiętam broń można zmieniać podczas gry przyciskami krzyżaka... lewy i prawy chyba
Szakal v_1
11 12 2007, 17:24
Ja doszłem do (chyba 5lvl)co z takim grubasem walcze co topór ma.I pytanko jedno.Ile ta gra posiada leveli???
DavHend
14 12 2007, 10:49
Szakal v_1 ---->> ile dokładnie poziomów miał teraz Spartan tego Ci nie powiem, mogę Ci jedynie oznajmić, że pozycja ta jest króciutka - 6 godzin grania w moim przypadku i było po zabawie. Ten boss od barbarzyńców nie sprawił mi akurat najmniejszych problemów, połknąłem go za pierwszym razem, krwi napsułem sobie trochę w Rzymie.
Szakal v_1
5 01 2008, 20:10
Mam problem z misją resistance kiedy to Archimedesa musze eksportowąc do jego chałupy.Czwarty atak wrogów mnie albo tego colo zawse rozwala.Mam pytanie czy jest na to jakiś sposób,ale lepiej się wyraże bron???
Najważniejsze jest używanie speciala przy użyciu młota (nazwy już nie pamiętam

), który eliminuje większą grupę wrogów. W międzyczasie możesz wycinać kolejnych mieczami Ateny, a gdzieś wcześniej powinien być jeszcze zbiornik do naładowania mocy. Nie wiem czy to ten moment o którym myślę, ale mam nadzieję że dobrze pamiętam

.
Canaris
13 02 2008, 00:53
Jak ktoś lubi masowe wycinanie wrogów to ta gra jest zarąbista

szczególnie ze z Dynasty Warriors w polsce kiepsko
hehe tylko sie broń boże historii z niej nie uczcie bo sie jedynki posypią ;D
montana
11 05 2008, 00:13
A niech mnie ! Ta gra jest trudna !
Wiatrak
11 05 2008, 18:44
Prosta jak drut

tylko trzeba umiec naciskac X i O

szkoda ze nie zapowiedziano dwojki bo nawed przyjemnie mi sie gralo
tez tak mysle, porownujac ja do gowa2 na titanie to spartan nie jest wcale taki trudny
pamietam jedynie, ze ostatni boss napsul mi troche krwi, ale poza tym nie przypominam sobie nic mega ciezkiego
montana
17 05 2008, 12:22
Bossowie to pikuś ale jak Cię otoczy ta zgraja dzikusów to można k.urwicy dostać . W porównaniu z GoWem na tym samym poziomie jest dużo trudniej .
Gra trudna niesamowicie, na bossie barbarzyncy wczytywalem gre ze sto razy gdyz podszedłem do niej z 1 cm życia xD Tera mam problem z Archimedesem,
z 6 fala przeciwników , nie wiem jak se z tym poradzić trudne to jak cholera, nawet se nie wyobrażam co się dzieje na hardzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.