Wiśnia San
15 06 2005, 14:54
Nowe dziecko od Segi Spartan: Total War, jak dla mnie to gra będzie wypasiona, połączenie serii DW z LOTR czyli wszystko co lubie

Gra jest robiona przez gości którzy są odpowiedzialni za strategie z serii Total War na PC (jednej z lepszych w jakie grałem).
http://ps2.ign.com/objects/734/734615.html
Solidny (pan)
15 06 2005, 15:11
Total Warrior
połączenie DW z LOTR? gdzie tam LOTR?
jak już to DW plus Rome:TW
many vs many wciąż obowiązuje
Wiśnia San
16 06 2005, 06:56
Ano wszyscy ci wojacy jakoś tak żwawo się poruszają podobnie jak w LOTR. Duża liczba bezmyślnych przeciwników, mało ciosów mi to wystarczyło żeby porównać S:TW do LOTR-a.
bezmyślnych przeciwników? coś ci się pomerdało, imo
Wiśnia San
16 06 2005, 10:24
Na filmikach z serwisu ign nie wyglądali na takich którzy mogą zaszkodzić naszemu sterydowi, biegali, czaili się, czasem wykonali jakiś ruch mieczem.
filmik filmikiem ale lepiej poczytaj o tym, zobaczysz jak oni chcą to zrobić
tu jak polecisz na paukę to zginiesz/przegrasz - pomimo tego że nasz hipek ewidentnie wymiata na polu bitwy
Mastah27
4 07 2005, 10:11
CD PROJEKT ma wielką przyjemność poinformować, że dzięki porozumieniu z firmą SEGA już na początku października ukaże się Spartan: Total Warrior - pierwsza gra na konsole PlayStation 2 przeznaczona dla młodzieży i dorosłych wydana przez naszą firmę w profesjonalnej polskiej wersji językowej.
Spartan: Total Warrior to epicka gra akcji stworzona przez studio Creative Assembly - twórców bestsellerowej serii Total War. Spartan przeniesie konsolowych graczy na gigantyczne pola bitwy starożytnego świata. Jako legendarny wojownik znany jedynie jako Spartan stawimy czoła potężnemu imperium Rzymskiemu i wspierającym je mitologicznym potworom.
Więcej szczegółów na temat Spartan: Total Warrior podamy już wkrótce. Spartan: Total Warrior ukaże się już w październiku w profesjonalnej kinowej wersji językowej po atrakcyjnej cenie 199,90.
źródło: gry.wp.pl
A tu można zamówić przedpremierowo grę za 179 zeta:
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2970No cóż, gra zapowiada się na mocny tytuł, ale bardziej cieszę się z tego, że w końcu następuje powoli normalizacja rynku konsolowego w Polsce - nareszcie ceny gier są zbliżone do tych z "zachodu", a i polonizacje zdarzają się coraz częściej (vide FIFA 2006). Nic tylko się cieszyć

.
Bartezoo
4 07 2005, 12:23
Kurde ale ta walka 100 na 100 i ty jestes jednym z wojowników groove
Mastah27
5 07 2005, 11:37
CYTAT(Mastah27 @ 4 07 2005, 11:11)
Więcej szczegółów na temat Spartan: Total Warrior podamy już wkrótce. Spartan: Total Warrior ukaże się już w październikuw profesjonalnej kinowej wersji językowej po atrakcyjnej cenie 199,90.
Problemy z czytaniem

?
Powiem krotko, ogolnie jestem fanem slasherow. Lubie to i cenie sobie dobre gry z tego gatunku (DMC, GoW, Ratchet i clank 3 ;ppp) .
Sega zaprezentowala nam naprawde swietnie zrealizowna (grafika! jest naprawde DOBRA) i pomyslana (system walki oraz power move z blades of athena ;P) gre. W ktorej zazwyczaj na ekrani ebije sie jakas setka ludziow ;P I nie jest to zadna przesada, tutaj naprawde bije sie setka ludziow. Nie ma zadnych zwolnien, a wszystko wyglada dalej tak samo ladnie jak wczesniej.
Fabularnie gra jest poki co naprawde dobra. Co wazniejsze ciekawa, nie nuzy. Co wiecej, misje, questy jakby tego nie nazwac rowniez nie nudza! Co w przypdaku gry nastawionej na masowa wyzynke jest naprawde trudne (State of emergency...) Sa misje 'alone against everyone' oraz sa misje 'teamwork' ;] I jezeli po 10 godzinach zajec, wstawaniu o 8 rano, jestem w stanie siedziec nad ta gra do 2:30 tzn ze musi miec cos w sobie ;]
Wiśnia San
7 10 2005, 10:29
Jeśli chodzi o masowe nawalanki to nie możemy zapomnieć o serii Dynasty Warriors i Samurai Warriors.
Z filmików które widziałem na IGN to gra będzie spoko martwi mnie tylko mała ilość ciosów i te ludziki jakieś takie popierdółkowate są (takie odniosłem wrażenie).
Dynasty Warriors to lipa. Dluzy sie strasznie a przeciwnicy to marionetki biegnace na rzez. Mam nadzieje, ze Spartan nie ma tych wad.
Wiśnia San
7 10 2005, 10:43
To odpal DW na najwyższym poziomie i wtedy zobaczymy co te marionetki potrafią.
W Spartanie przeciwnicy zachowywali się dokładnie tak samo jak ci z DW. Przybiegali, czekali obrywali i padali czasmi pomachali bronią.
..::XMANiAK::..
10 10 2005, 15:30
czy Spartan w wersji PL jest wydany w kazdej kopi PAL [jak FIFA] czy tylko w premierze w Polsce??
chyba tylko w polskich (CDPROJEKT polonizuje)
ja nie moge za 4 dni kupuje i spac nie moge nie moge sie doczekac jak bede

z rzymami
po recce w PE jestem bardzo pozytywanie nastawiony.. może keidyś zakupie
Wiśnia San
23 10 2005, 10:18
na allegru już jest za 170zeta poczekam jeszcze 2tyg i kupie Spartana za 100
Gram od wczoraj i musze stwierdzic, ze gra jest cudowna ;] Gdy Spartan osiagnie poziom Hero to rzymskie legiony padaja jak muchy

Zamiany legionu w kamien, szybka zmiana broni na mlot i robimy chlopakom sajgon, cos wspanialego

Naprawde polecam ;]
Kurde musze wytrzymac jeszcze 3 dni

Szkoda ze w spartanie nie ma opcji na 2. Fajnie by było z bratem siepac romów
Nojbert
23 10 2005, 18:56
Piszcie ,piszcie jak ttam wrazenia na pewno ktos tam jeszcze ciągnie w tę grę

Nie wie ktos czy ta gra ukaze sie tez na PSP??
zaraz zadzwonie i sprawdze
nightmare212
23 10 2005, 22:21
ta gra jest wspaniała
akurat w piątek zawirowała ona w czytniku mojego ps2 i przez weekend nierobiłem nic innego tylko grałem w Spartan:TW-naprawde już dawno się tak niewkręciłem w żadną gre
zwłaszcza system walki jest super,aż chce się grać
a do tego świetna muza i wspaniała grafika i mamy idelana gre na kilkanascie wieczorów
należy dodać że gra jest też trudna(na normal się nieźle męcze- a przedemną jeszcze poziom hard

) co zaliczam na plus
takie dynasty wariors niezabardzo mi się podpadło ale spartan tak jak muwiłem wcześniej wkręcił mnie naprawde konkretnie
a ludzie kturzy czekają na tą gre niech czekają dalej bo naprawde jest na co
QUOTE(nightmare212 @ 23 10 2005, 21:21)

należy dodać że gra jest też trudna
Faktycznie, ja tez na normalnu musialem powtazac niektore starcia z przeciwnikami, gra nie nalezy do najlatwiejszych ale wybitnie trudna tez raczej nie jest (przynajmniej do tego momentu w ktorym aktualnie jestem [swiezo po walce z Hydra w Troji]) Antyczny klimat gry az wyplywa z TV, fenomenala gra. Brawa dla developera, tym bardziej, ze to dopiero ich druga gra na konsole ;]
QUOTE(Matrox @ 23 10 2005, 21:40)

QUOTE(nightmare212 @ 23 10 2005, 21:21)

należy dodać że gra jest też trudna
Faktycznie, ja tez na normalnu musialem powtazac niektore starcia z przeciwnikami, gra nie nalezy do najlatwiejszych ale wybitnie trudna tez raczej nie jest
Heh:). Ja za pierwszym razem (normal) przelazlem cala gre uzywajac tylko podstawowej broni, bo nie wiedzialem, jak sie zmienia (plytka z CD Projekt - bez instrukcji). Przy walce z ostatnim bossem to kilka razy myslalem, ze sie potne. Niemniej jednak hard potrafi stanowic wyzwanie. Szkoda tylko, ze replayability nie jest za wysokie. Fakt faktem, ze za ponowne przechodzenie gry (na hard) zabralem sie w 2 dni po pierwszym ukonczeniu przygody, ale jednak przydaloby sie cos wiecej, niz tylko Arena Challenge, zeby podtrzymywac zywotnosc tytulu (juz nawet niekoniecznie dopracowanie secretsow, ale chociaz jakies high scores do misji, rangi czy cos w tym rodzaju).
A ja mam pytanie czy polska wersja językowa jest w każdej Palowej edycji gry cy tylko tych przeznaczonych na nasz rynek??
Wiem że topytanie było juz wałkowane kilukrotnie ale musze wiedzieć;]
Wiśnia San
24 10 2005, 12:34
Raczej nie, wersja PL jest tylko dla nas.
"raczej" czyli nie jesteś tego 100% pewien ? Czy na bank tak jest?
W PE pisze (jak dobrze pamietam), ze gre ukonczymy w ok 30h

Troche duzo sie wydaje... jak jest w rzeczywistosci
QUOTE(Jakim @ 24 10 2005, 12:35)

"raczej" czyli nie jesteś tego 100% pewien ? Czy na bank tak jest?
Gra jest tlumaczona przez CD Projekt wiec polska wersja jezykowa jest sprzedawana tylko w naszym kraju.
Gra muszę przyznać jest niezwykle zacna

. Szczena mi opadła, kiedy to podczas zdaje się trzeciej misji, na środku wielkiego pobojowiska scierają się dwa oddziały. Po prostu trudno nie wydawać z siebie okrzyków bojowych podczas takich momentów

. Gram jak narazie kilka godzin, napiszę coś konkretniejszego jak lepiej poznam Spartana.
Krzychu
28 10 2005, 03:56
Jest gdzies na necie (torrent, emule, DC) wersja PL ???? :>:>
Na torrencie nie wiem ale w sklepie jest po polsku:]
nie przepadam za slasherami, ale TO juz jest przegiecie...NUUUUDYYYYYYYYYY
jak dla mnie giera słaba bo znudzila mnie po 15 minutach
przy nadchodzącym RE4, SC3, mając na stanie PES5, Shadow of the Colosius i Burouta4 ,Spartan to wielka kicha
Po wczorajszym obejrzeniu na TVN Gladiatora, Spartan coraz bardziej mi sie podoba

Moze ktos odpowiedziec mi na pytanie ile srednio zajmuje przejscie gry
huh, roki mam tak samo. obejrzałem wczoraj ten film i mama zacną chotę trochę powalczyć

w PE pisali że 30 godzin, ajk jest naprawdę nie wiem
nie wiem jak ja kupiłem w czwartek to jestem na hydrze z troi gram na najniższym poziomie (żeby potem miec zabawe z normala i harda)
QUOTE(trott1 @ 29 10 2005, 11:36)

nie wiem jak ja kupiłem w czwartek to jestem na hydrze z troi gram na najniższym poziomie (żeby potem miec zabawe z normala i harda)
Moim zdaniem gra na najnizszym poziomie to jest wlasnie psucie sobie zabawy, ale to tylko moje zdanie ;]
ale o to chodzi ze nie ma dodaTKOWYCH TRYBÓW POZA ARENA WJEC JAK PRZEJDZIESZ GRE TO CO? nizszego poziomu nie ma sensu grac jak przeszlo sie wyzszy ale odwrotni to ma sens
Wlasnie jestem w momencie walki z Aresem i za cholere nie moge go pokonac, narazie zrobilem przerwe... moze po przerwie sie uda ;]
Macie jakiś konkretny sposób na przejście tej misji gdzie trzeba chronić Archimedesa? Za cholere tego przejść nie mogę

.
30 10 2005, 14:01
kto ma wersje PL Spartana?? jesli masz PLelke to daj znac PW
[InSaNe]
31 10 2005, 22:23
Ja mam wersje polska Spartana, kupiona w Mediamarkcie w piatek . Wiem, ze to nieodpowiedni dzial na takie posty, ale chetnie sie go pozbede za 150zl z juz wliczona wysylka za pobraniem . Zainteresowani walic na priv albo na gg - 1378524 . Nie podeszla mi ta gra .
Jeśli gra jest łee i bee to po co to spolszczali, tylko tracili czas...lepszy byłby resident 4 ;]
' date='31 10 2005, 20:23' post='756057']
Ja mam wersje polska Spartana, kupiona w Mediamarkcie w piatek . Wiem, ze to nieodpowiedni dzial na takie posty, ale chetnie sie go pozbede za 150zl z juz wliczona wysylka za pobraniem . Zainteresowani walic na priv albo na gg - 1378524 . Nie podeszla mi ta gra .
To az taka slaba jest? W PE dostala ocene 9 w tym 10 za grafe i muze. Ale jedno nie daje mi spokoju - czemu wszystkie inne serwisy, np. gry.wp.pl, ign, gamespot nie oceniaja jej wyzej niz 7
walker_san
1 11 2005, 11:55
QUOTE(Roki @ 1 11 2005, 07:42)

' date='31 10 2005, 20:23' post='756057']
To az taka slaba jest? W PE dostala ocene 9 w tym 10 za grafe i muze. Ale jedno nie daje mi spokoju - czemu wszystkie inne serwisy, np. gry.wp.pl, ign, gamespot nie oceniaja jej wyzej niz 7

bo wiesz sa rozne gusta, ja np wsrod zwyklych szarych ludkow slysze bardzo pochlebne opinie...
1 11 2005, 12:00
ja pogralem i jakos mnie nie wciagnela, a gdy czytalem recke to tak sie gra zachwycali, pozniej dam jej jeszcze szanse i zobaczymy ...
INSANE sprawdz PW
[InSaNe]
1 11 2005, 12:01
Moze polskie gazety/serwisy dostaly w lape od Cd-Projektu?

W ogole nie rozumiem jak mozna porownywac te gre z God Of War? Ze co? Ze antyczne klimaty? Chyba tylko to maja wspolne .
Glowny bohater to padaka - jego placzliwa morda mnie po prostu rozwala

Pozniej juz jest lepiej bo ma helm to jej nie widac... Mowia na niego SPARTANIN - "SPARTANINIE, zamknij brame !"

Grafika to dla mnie jakies nieporozumienie - wyblakla, niska rozdzialka, nie rozumiem w ogole tej dychy w PE . Moze to za engine gry? Bo pogratulowac mozna chyba tylko tego, ze potrafi on bez ciecia wyswietlic tyle postaci na ekranie . Gra jest dla mnie strasznie nudna, nie ma tej magii, ktora by przyciagala, zeby grac dalej .
Do tego poziom trudnosci jest przegiety, ale to akurat w moim przypadku sie chwali, chociaz osoby o mniejszej wytrwalosci moga sie zrazic .
Jako ze kupuje tylko oryginaly zakup boli

Rozczarowanie dla mnie.
PS. Sprzedaz dalej aktualna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.