Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Topgear
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
komar737
Moze i tak, ale rzetelniejszych eye-on testow w stylu Best Motoring, tez by sie troche przydalo. Bo koleczko na torze TG to za malo. (ale rym, joł)
Pablo el
CYTAT(sir_ryszard @ 17 08 2007, 04:11) *
CYTAT(Dzwonek @ 16 06 2005, 20:45) *
Program ten jest skierowany do szerokiej gamy odbiorców...

Nie jest taki zły ale z pewnością nie trafia do wszystkich, np. do mnie niekompletnie. Dlaczego? Otóż za dużo pokazują w nim samochodów sportowych. Praktycznie nic innego w nim nie uświadczę, a człowiek taki jak ja, nie żyje tylko przecinakami na drodze. Bardziej cenię sobie luksus, wygodę/ komfort podróżowania, ciszę oraz praktyczność (czyt. obszerność na tylnych siedzeniach, zaspakajający potrzeby bagażnik itd.). Więc programy pokroju Top Gear nie mogą trafiać do szerokiej gamy odbiorców. Gdy oglądam 'Pasjonaci' bardziej trafia do mnie stary Zientar niż młody. happy.gif

Twoim ziomem w Top Gear jest James May - on tez woli luksus i od czasu do czasu przejedzie sie jakims Bentleyem czy Maybachem wink.gif
sir_ryszard
Mmmmmmmmm Pablo! Bentley, Maybach... już włącza mi się wyimaginowana wyobraźnia, ale bądźmy bardziej skromni. Jakaś Audiczka A6 po roku 97 też by stykła. ;p

http://moto.allegro.pl/item227332523_audi_...limatronic.html

xD

Honda Legend też niczego sobie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2205579

xD
nWo
W tym klimacie wole oryginalnego pancernika

http://washingtondc.craigslist.org/nva/car/406245532.html
sentinel
Next episode - 8pm Sunday 07/10/07

http://www.bbc.co.uk/topgear/show/nextepisode.shtml
SoNy
No i jest już pierwszy odcinek biggrin.gif :

http://www.youtube.com/watch?v=6vFa9fZrkfM
villain
CYTAT(SoNy @ 10 10 2007, 18:45) *
No i jest już pierwszy odcinek biggrin.gif :

http://www.youtube.com/watch?v=6vFa9fZrkfM

Wole trrenta ~~700MB smile.gif

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

IMO najladniejsza byla ta droga w szwajcarii, serpentyna we wloszek na 2 miejscu ale minimalnie za 1.
Szkoda, ze STIG (zapomnialem jego nowej nazwy biggrin.gif ) nie przetestowal tych 3 furek. A wybralbym zdecydowanie GT3RS smile.gif zza kolka ktorego notabene Hamster ledwo co wystawal... tongue.gif

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY
J.D
Top Gear i ekipa w skladzie Klakson, Chomik i Kapitan powolny biggrin.gif Jaki jest aktualny sezon programu i czy mozna go obejrzeć na jakiejś polskiej stacji ? Na TVN turbo wciaz chyba te same powtórki dry.gif
genetyk@
CYTAT(J.D @ 10 10 2007, 19:48) *
Top Gear i ekipa w skladzie Klakson, Chomik i Kapitan powolny :biggrin: Jaki jest aktualny sezon programu i czy mozna go obejrzeć na jakiejś polskiej stacji ? Na TVN turbo wciaz chyba te same powtórki :dry:

tylko BBC 2, w kazda niedziele o 20 czasu UK w POlsce 21 dla niewtajemniczonych. Tydzien temu byla premiera. Oj bedzie sie dzialo co pokazali za skroty co przygotowali przez wakacje..hoho. Polecam stronke Top gear official site
Yacek
Nie tydzien temu tylko w miniony weekend. Poza tym na www.finalgear.com mozna dorwac wszystkie dotychczasowe odcinki i byc na biezaco.
genetyk@
CYTAT(Yacek @ 10 10 2007, 20:02) *
Nie tydzien temu tylko w miniony weekend. Poza tym na www.finalgear.com mozna dorwac wszystkie dotychczasowe odcinki i byc na biezaco.

oczywiscie mialem na mysli ostatnia niedziele sam ogladalem. polecam ww. stronke
nWo
CYTAT
yes, we are back in buisness
top gear, ambitious but rubbish
happy.gif
genetyk@
No dzisiejszy odcinek kmpletnie mnie zaskoczyl ( jak zawsze) ale ten byl wyjatkowy. Polecam go obejzec ze wzgledu na :wyscig: przerobionymi samochodami na lodzie z Dover UK do Francji (jaka miescina niepamietam)
Przerobione byly VW słynny ogorek czy jakos tak, Nissan pickup, i james jakis wynalazek.
Przerobiony pickup jako jedyny za 3 proba dotarl do francji. Zalodze zajelo to okolo 6,5 godziny.
Poprostu polecam..
J.D
Dawno nie ogladalem TG i mam pytanie jaki samochód jest na szczycie najlepszych czasów ? Czy Stig dostal wreszcie w lapy Bugatti Veyrona ?
genetyk@
CYTAT(J.D @ 14 10 2007, 22:40) *
Dawno nie ogladalem TG i mam pytanie jaki samochód jest na szczycie najlepszych czasów ? Czy Stig dostal wreszcie w lapy Bugatti Veyrona ?

no niestety nie pokazali- powiedzieli jaki samochod, jesli chodzi o Stiga nadal lipa ,heh
nWo
CYTAT(J.D @ 14 10 2007, 22:40) *

Stig nie dostal jeszcze Veyrona, i pewnie niedostanie. Jak narazie bugatti, czyli volkswagen niechce widziec ich flagowy model jak ten sie nie spisuje tak fantastycznie na torze, i oni to wiedza i zrobią wszystko zeby do tego niedopuscic. Tak jak jeremy powiedzial "jesli masz bugatti veyron i zechcesz nam pozyczyc za 10 ...." happy.gif

Koenigsegg CCX (with Top Gear spoiler) 1.17.6
Pagani Zonda F 1.18.4
Maserati MC12 1.18.9
Ferrari Enzo 1.19.0
Ariel Atom 1.19.5
Lamborghini LP640 1.19.8
Porsche Carerra GT 1.19.8
Koenigsegg CCX 1.20.4
Ascari KZ1 1.20.7
Mercedes McLaren SLR 1.20.9
Ford GT 1.21.9
Ferrari 360 CS 1.22.3
Porsche GT3 RS 1.22.3
Corvette Z06 1.22.4
Noble M15 1.22.5
Murcielago 1.23.7
Zonda 1.23.8
Koenigsegg 1.23.9
Prodrive P2 1.24.3
Audi R8 1.24.4
TVR Sagaris 1.24.6
Mitsubishi Evo FQ400 1.24.8
TVR Tuscan 1.24.8
Noble M400 1.25.0
Lotus Exige S 1.25.1
Lamborghini Gallardo Spyder 1.25.7
Lamborghini Gallardo 1.25.8
BMW Z4 M 1.26.0
Porsche Cayman 1.26.2
Porsche 911 Carrera 2S 1.26.2
Brabus Biturbo Roadster 1.26.2
Lotus Exige 1.26.4
Chevrolet Corvette 1.26.8
Mercedes CLS 55 AMG 1.26.9
Aston Martin Vanquish S 1.27.1
Aston Martin DB9 1.27.1
Porsche 911 GT3 1.27.2
TVR 350C 1.27.5
BMW M3 CSL 1.28.0
Roush Mustang 1.28.0
Marcos TSO GT2 1.28.2
Dodge Viper SRT-10 1.28.5
MG SV 1.28.6
Porsche 911 Carrera S 1.28.9
Mitsubishi Evo VIII 1.28.9
BMW Alpina Z8 1.29.0
Mercedes CL65 1.29.0
VW Golf W12 1.29.6
Alfa 3.7 GTA Autodelta 1.30.0
Ford Shelby GT500 1.30.0
Subaru Impreza STI 1.30.1
Vauxhall Monaro VXR 1.30.1
Aston Martin DB7 GT 1.30.4
Golf R32 1.30.4
Audi S4 1.30.9
Porsche 911 Turbo 1.31.0
Vauxhall VX220 turbo 1.31.3
New Audi TT 1.31.4
Honda NSX Type R 1.31.6
BMW M3 1.31.8
Nissan 350Z 1.31.8
Mazda RX-8 1.31.8
BMW 535d 1.31.8
BMW 130 1.31.9
Ford Focus RS 1.32.2
Mazda 6 MPS 1.32.2
Lotus Esprit V8 1.32.5
Audi TT V6 1.32.7
MG ZT 1.33.0
Noble M12 GTO 1.33.1
Mercedes SL 55 AMG 1.33.2
Volkswagen Golf R32 1.33.2
Cadillac CTS 1.33.3
Holden Monaro 1.33.9
Ford Mondeo ST220 1.34.5
Jaguar XKR 1.34.7
Ford Focus ST 1.34.9
Volvo S60R 1.35.0
Ferrari 575M 1.35.2
Vauxhall Vectra VXR 1.35.3
Alfa 147 GTA 1.35.6
Lotus Elise 1.35.6
Aston Martin Vanquish 1.36.2
Renault Clio V6 1.36.2
Honda Civic Type R 1.36.5
Alfa Romeo Brera 1.36.9
Saab 95 Aero 1.37.9
Maserati 3200 GT 1.38.0
Bowler Wildcat 1.39.4
Bentley Arnarge 1.40.8
Overfinch Range Rover 1.44.0
Aston Martin DB5 1.46.0
Emet
W trailerze nowego sezonu TG widać było (i słychać wink.gif) ze w Veyron będzie (a własciwie był) przetestowany na czas okrążenia.
nWo
A nie mylisz tego z drag race ?? veyron vs jakis samolot ?? no mam nadzieje ze ostatecznie wyjasni sie sprawa ze najszybszy na swiecie nie jest najszybszy na ich torze, chyba ze przez caly ten czas stig trenowal aby pobic czas koeniggzega.

Nie tak dawno to byla walka tylko pomiedzy koeniggzegiem a zondą, na poczatku byla ich pierwsza walka, te pierwsze modele, potem drugi wypust, bardziej dopracowane, i tym razem wynik sie zmienil na korzysc szwedow, ale gorąco trzymam kciuki za wlochow, niech sie odgryzą i moze zonda r ostatecznie wyląduje tam gdzie jej miejsce ... winner_first_h4h.gif o ile to nie tylko samo protoTYP
Raiven2
Wie ktoś czy kiedyś na TVN Turbo będzie lecieć nowy sezon TG?? biggrin.gif
Yacek
CYTAT(nWo @ 25 10 2007, 14:51) *
A nie mylisz tego z drag race ?? veyron vs jakis samolot ?? no mam nadzieje ze ostatecznie wyjasni sie sprawa ze najszybszy na swiecie nie jest najszybszy na ich torze, chyba ze przez caly ten czas stig trenowal aby pobic czas koeniggzega.

Ultima GTR720 Unofficially Beats TG Lap Time Record

Posted October 24th, 2007 at 08:33 GMT by Viper007Bond in Top Gear
A few people have sent me this over the past day, so I guess I should front page it.

Ultima Sports Ltd, who claims Top Gear has refused “repeated approaches” from them to test their car, took their GTR720 street legal car out onto the Top Gear test track on their own and set a lap time of 1:12.8, beating the Koenigsegg CXX (with spoiler) time of 1:17.6.

Of course it’s “unofficial” as the Stig didn’t drive it, but it’s still the same track and all that, so it’s impressive nonetheless.

News z finalgear.com

ciekawe info: http://www.seriouswheels.com/cars/2007/top...-Lap-Record.htm

Troche glupio, ze auto zbudowane w garazu, tansze o ponad polowe niz faworyci listy top gear jest szybsze od prawdziwych cudow techniki.
Raiven2
http://www.youtube.com/watch?v=h8mMVOWvwGQ
villain
A ja juz nie moge sie doczekac testu nowego Skylina.. smile.gif Ale to pewnie dopiero w 11 zesozonie confused.gif
Mysle, ze jak juz dostali BV to nie tylko do wyscigu z samolotem.. poza tym moze wydebili jakiegos od prywatnego wlasciciela - tak jak to mialo miejsce np z Enzo (afair).
komar737
Kij z Veyronem
Swoją drogą, nie moge sie doczekac - kiedy na torze TG wyląduje Caparo T1. Obstawiam, ze zejdzie ponizej 1:05.

A tu macie rekordzik Ultimy: http://youtube.com/watch?v=gbkRvhAzTpE
nWo
STIG versus SABINE SCHMITZ zapytacie GDZIE ?? a ja odpowiem w Clarkson.-.Supercar.Showdown czyli w nowym video Jeremego
komar737
Caparo T1 - 1:10,6
genetyk@
CYTAT(komar737 @ 11 11 2007, 23:27) *
Caparo T1 - 1:10,6

potwierdzam Caparo lepsze o 6 sekund!!od koeniga

ale nie jest oficjalnie na liscie TP...
komar737
Ludzie, nauczcie sie wreszcie pisac nazwe tej marki poprawnie, bo co tu widze to kazdy cos brzeczy, a nie wie co.. KOENIGSEGG.
genetyk@
KOENIGSEGG
SoNy
Ciekawe jaki czas będzie miał Hamilton w Lianie i czy uda mu się pokonać Stig'a biggrin.gif

PiotrB
No i zrobił 1:44.7 na lekko mokrym torze, a olej bynajmniej mu nie przeszkodził. Z resztą w takim przednionapędowym samochodzie jak Liana to czy się jedzie na lekko mokrym torze czy na suchym nie ma zbyt dużego znaczenia.
AumaanAnubis
Nie wiem moze to glupie pytanie ale kiedy na tvn turbo zaczna dawac nowe odcinki top gear??
GnOOsny
Chopoki kiedy wychodzi nowy sezon top gear na bbc ?? Szkoda ze s10 sie tak szybko skonczyl tongue.gif
Grzehoo
Nie wiem czy wiecie, ale w "Głosie Wielkopolskim" publikowane są co sobotę felietony Clarksona, która ukazują się w ten sam dzień w brytyjskim "The Times".
Emet
(pipi) fa ma!! dry.gif No to sobie nie obejrzę nowego TG (nie tylko ja wink.gif).

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,4908025.html
nWo
juz dawno zaliczylem 10 serie wiec zupelnie nie rozumiem oco tyle krzyku, tvn to i tak psia stacja i oprocz top gear w wersji polskiej zalosnej zreszta nie ma nic do zaferowania, ja to mam i wogole nie ogladam. dla mnie to koronny argument zeby sciagac sobie odcinki z torrentow, w oryginale i na bierzaco.

kiedys puszczali top gear w tvn ale w takiej wersji pocietej co trwala zaledwie 30 minut, i najgorsze jest to ze byl poskladany z roznych epow, nie wiem jak bylo ostatnio ale jaks tesknic za tvn nie bede.
NerkoWiktor
CYTAT(Grzehoo @ 27 01 2008, 17:19) *
Nie wiem czy wiecie, ale w "Głosie Wielkopolskim" publikowane są co sobotę felietony Clarksona, która ukazują się w ten sam dzień w brytyjskim "The Times".

w "Gazecie Krakowskiej" też
Jakuza
CYTAT(NerkoWiktor @ 8 02 2008, 19:04) *
CYTAT(Grzehoo @ 27 01 2008, 17:19) *

w "Gazecie Krakowskiej" też

W który dzień wychodzą smile.gif ??

Poza tym, od dzisiaj w sprzedaży Top Gear Magazyn Edycja Polska - 180 stron za 3,90zł smile.gif Bardzo ciekawe testy, felietony, newsy w większości przeniesione z oryginalnego brytyjskiego Top Geara, chociaż trochę testów jest również polskich smile.gif Warto oblookać smile.gif
Grzehoo
Felietony w "Głosie" są co sobotę, więc w pozostałych gazetach pewnie też (Dziennik Bałtycki, Dziennik Łódzki, Dziennik Zachodni, Gazeta Krakowska, Gazeta Wrocławska).

Jakuza, tylko nie myśl, że co miesiąc dostaniesz tyle stron za 3,90 zł, to pierwszy numer i jakoś muszą zachęcić klientów ;].
Jakuza
CYTAT(Grzehoo @ 14 02 2008, 18:07) *
Jakuza, tylko nie myśl, że co miesiąc dostaniesz tyle stron za 3,90 zł, to pierwszy numer i jakoś muszą zachęcić klientów ;].

Wiem, wiem wink.gif
Kolejne numery pewnie będą w cenie KMH czy V12.
Mimo wszystko zastanawiam się nad prenumeratą - wtedy cena za numer wynosi 4zł z groszami tongue.gif
nWo
clarksona lepiej jest nieprzedawkowac bo sie przeje. nowy sezon juz na wiosne.
blazej10
Podobno chcą Brytyjczycy z niego premiera zrobić,hehe:).A nowy sezon pokaże TVN TURBO ??
Grzehoo
Nie, będzie tylko w BBC2.
Lucass
Nie, będzie tylko w BBC Knowledge.
szczurek
Top Gear powraca na antenę 22 czerwca icon_twisted.gif

http://www.finalgear.com/news/2008/06/02/t...-for-june-22nd/
Mathiu
Nowy sezon właśnie się rozpoczął... przedwczoraj jakoś wink.gif Chłopaki trzymają formę, jak zwykle smile.gif
nWo
gdyby nie ta przerwa to można by pomyśleć ze poprzedni sezon top gear wciąż trwa, takie odnioslem wrażenie. odcinek pasuje do poprzedniego sezonu.
pawel_k
gdzie można oglądać nowy sezon (najlepiej żeby był na platformie N wink.gif ) ?
Baqś
CYTAT(pawel_k @ 24 06 2008, 20:00) *
gdzie można oglądać nowy sezon (najlepiej żeby był na platformie N wink.gif ) ?

Niestety na "Nce" go nie ma... dlatego własnie kilka dni temu zrezygnowałem z "N-ki" i zamówiłem cyfre:)
Lucass
Imho najlepiej jest obserwować www.finalgear.com . Przeważnie jakieś 30 min po skończeniu emitowania nowego Top Gear'a można go już pobrać. Bagś a nie jest czasem tak że Top Gear jest emitowany na BBC Two, którego cyfra+ nie ma w ofercie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.