Huh... po opisie w PSX Extreme jestem w szoku. Gra z nieziemskim klimatem i oprawą AV.
Wypowiedzcie sie o grze KING KONG.
To samo.. jak jakoś oglądałem screeny z tej gry to ani mi na myśl nie przyszło że to są z wersji Ps2!!! Gra wygląda fenomenalnie a po przeczytaniu jej opisu w PSXie jest druga zaraz po Black gra która mnie normalnie urzekła!! I po co komu nowa generacja?
Czytajac tekst z PE widze ze gra zostala zaprezentowana w grywalnej wersji - czy sa gdzies w sieci filmiki z tej gry

Ta gra potwornie mnie zainteresowala, bardzo lubie takie klimaty
Własnie o to łazi że nie ma filmików, zresztą tak samo jak wspomnianym przeze mnie Black. Gry są nieźle poukrywane;] trzeba czekac i tyle.
No moze cos z tego bedzie, ale ja bardziej czekam na Black.
Własnie jestem w szoku O_O. To trzeba będzie mieć. O_O
szkoda że neima żadnych trailerów itd.
no czekam z niecerpliwością O_O
Koso pisał, że przed prezentacją uprzedzono, ze wszelkie próby zgrywania filmu etc będa tępione... nikt się nie odważył, bo każdy chciał w spokoju zobaczyć najnowsze dziecko Ubisoftu.
Ja przyznam sie szczerze, że myślałem, że to screeny z nex-gen. Jakoś dalej nie dowierzam, że to z PS2 niby są...
I pomysleć, że jeszcze pół roku temu byłem przekonany, że na PS2 już nie wyjdą jakies wielkie hity, a tuaj proszę, tyle gorących zapowiedzi na E3. Fajnie ;)
Dla zaniteresowanych znalazłem trailer King Kong. Tylko uprzedzam jest w bardzo słabej wersji,nagrywany kamerą.
TrailerAle można się zorientować jak wygląda środowisko gry
Zapowiada się solidny kawał softu zastanawia mnie tylko czy gra będzie liniowa czy da nam wybór ścieżki którą chcemy podążać,chociaż nie powiem skryptowane wydarzenia też daja masę rajcowności.
Na razie patrzę na ten tytuł podobnie jak na Black - na tytuł o świetnie zapowiadającej się oprawie, ale na tytuł o którym tak naprawdę póki co mało wiadomo... Trzeba poczekać na więcej infonie chciałbym przedwcześnie oceniać produktu.
Screeny z E3 (dostępne choćby w PSXE95) coś mi tu "śmierdzą"... Są za ładne na current-geny, ale też za biedne na next-geny, ciężko wyczuć która teoria się bardziej sprawdzi...
QUOTE(Sarge @ 21 06 2005, 07:14)
Na razie patrzę na ten tytuł podobnie jak na Black - na tytuł o świetnie zapowiadającej się oprawie, ale na tytuł o którym tak naprawdę póki co mało wiadomo... Trzeba poczekać na więcej infonie chciałbym przedwcześnie oceniać produktu.
Screeny z E3 (dostępne choćby w PSXE95) coś mi tu "śmierdzą"... Są za ładne na current-geny, ale też za biedne na next-geny, ciężko wyczuć która teoria się bardziej sprawdzi...
E tam moim zdaniem Kong Kong jest do pociągnięcia przez Current-Geny.Imo takie Black wygląda jak dla mnie jeszcze ładniej
zduniacz
21 06 2005, 12:01
QUOTE(Sarge @ 21 06 2005, 07:14)
Mamy jeszcze wypowiedzi zgredów, którzy w obydwu zapowiedziach twierdzą, że te gry naprawdę tak wyglądają (a widzieli je w akcji).
chyba zgreda, bo z tego co mi wiadomo, to jedynie Koso był na E3
zduniacz
21 06 2005, 21:13
Zgreda, niechaj będzie.
Żeby nie zbaczać z tematu, ciekawi mnie co robią dinozaury w grze o King Kongu, i czemu nie widać King Konga w grze o King Kongu ;/
Heh, też miałem to samo odczucie

. Jeśli Koso widział ten tytuł i rzeczywiście to tak wygląda, to nie mam pytań

. Do Black bym poziomu graficznego tutaj nie porównywał, bo akurat w obydwu grach mamy zupełnie różne środowiska.
Siara_iwj
22 06 2005, 16:39
...pamiętacie jak w czasach PSX-a sławny robił się programik o nazwie Performance Analyser..? Mniej-więcej w tamtym czasie gry na szaraka dostały potężnego kopa w kwestiii graficznej, zaprzeczając pogłoskom o końcu możliwości tej konsoli...mamy tą sama sytuację, wszyscy biadolą, że PS2 juz nic nie pokaże nowego...a tu takie coś. Węszę tu ingerencje SONY, może odkryli przed developerami jakieś nieznane mozliwości sprzetu..? Czysta abstrakcja, ale jak to wytłumaczyć, kiedy dostajemy obrazki z takich killerów jak KK, czy Black..?
Performance Analyser - nigdy o tym nie słyszałem, co to dawało? Gry był ładniejeze, tak? A możesz to pokazać na przykładach? ( reklamy plusa wpływają na psyche ;)
A to, o czym teraz mówisz, to raczej... niemożliwe, SONY by trzymało przez 5 lat asa w rękawie? Nie dali by tego czegoś wtedy, jak xbox zaczął zauważalnie przeważac pod względem graficznym nad PS2? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć...
GoW pokazał na co stać jeszcze Ps2- jesli te gry będą chociaż równie ładne ( z zapowiada się na to) to mamy peosta sprawę.. Ps2 Rulezz:D:D
Spoko!!! Bez problemów PS2.
Siara_iwj
23 06 2005, 16:35
palo
...czy ja gdzies napisałem, że PA podbijał grafę..? Raczej nie napisałem, że PA podbijał grafę...nie czytajmy co dwa słowa...
...podałem przykład, żeby mniej więcej umiejscowić w czasie skok jakościowy gier na PSX-a, a tym momentem było zaistnienie Analysera ( GT, TK3...Takich gier nikt raczej nie wyobrażal sobie na szaraka, a w porównaniu do TK 2 i poprzednich ( innych) ścigałek to byl skok, nie żadna ewolucja)
Sam PA to programik ( o ile sie nie myle to program oficjalny, nie jakiś fanowski) mierzący ile dana gra wyciska ze sprzętu, a jeśli o nim nie słyszałes to cieniutko z wiedzą bo w pewnym momencie było o tym dość głośno...
Oczywiście bawię się w przepowiednie, ale jesli około czwartego roku istnienia PS3( albo w innym momencie, kiedy czwarta generacja będzie juz u progu), nastąpi kolejny rewolucyjny skok w jakości i pewien renesans next-next genów, to można mówic o jakieś regule...
"...pamiętacie jak w czasach PSX-a sławny robił się programik o nazwie Performance Analyser..? Mniej-więcej w tamtym czasie gry na szaraka dostały potężnego kopa w kwestiii graficznej, zaprzeczając pogłoskom o końcu możliwości tej konsoli..."
Z tych słów tak można to zrozumiec, przynjamniej ja tak to zrozumiałem... Może o urządzonku było głośno, ale ja przygodę z grami zacząłem dosyć późno, więc miałem chyba prawo nie wiedzieć w czym rzecz? Załapałem się na końcówkę żywota szaraka, ale wtedy też praktycznie tylko grałem, w to, co koldzy dali, nie kupowałem PE, nie miałem netu.
A, że gry z czasem są coraz lepsze, to chba normalne, developerzy poznają architekturę, sztuczki jakieś... tak mi się wydaje przynajmniej.
ja to tak samo zrozumialem jak Palo, i tez o tym programie nie slyszalem. ALe moze teraz kiedy microsfot "usmierca" xboxa, sony wyjmie przyslowiowego asa z rekawu i pokarze ze PS@ wcale nei ejst taka slaba graficznie. Kto wie. Gra prezentuej sie przecudownie, ale w natluku tylu nadchdozacych kilerow nie wiem czty bedzie mnie na nia stac
Siara_iwj
24 06 2005, 15:43
...choć z drugiej strony możemy dostać piękną grafę ale za cenę np. łażenia po jednej trzymetrowej szerokości ścieżce, jak w pierwszym Crashu, a czasem wyjść na jakąs kwadratową polanke w celu odbycia walki...pożyjemy , zobaczymy...
wychodzi na PC, in your face PS2
lepsza grafa + lepsze (moim zdaniem) sterowanie w fps (myszka) = zapominam o wersji na ps2
ale czy płynność gry będzie ta sama?
ja tam wole i tak grać na plejaku ;] do tego można sie pochwalić jaka grafukę generuje jeszcze konsola:D Bo o jakości grafy z pieca to my juz dużo wiemy;]
blancio
29 06 2005, 20:51
ale czy płynność gry będzie ta sama?
zalezy od pieca, nie ?

w PE koso nic nie pisal o sciezce a'la Killzone, ale wszystko okaze sie wraz z premiera gry
Ja jestem ciekaw jakim sposobem to bedzie tak wygladac na PS2...
Minelo sporo czasu odkad jest PS2 i programisci zdazyli juz ja dobrze poznac
wypowiem się jak powstrzymam ślinotok i znajdę na podłodzę szczenkę...
Jak dla mnie kolejny FPP-Musthave na PS2 zaraz obok Black. Juz nie moge sie doczekac premier. To bedzie cos pieknego, jesli rajcownosc dorowna grafie, to bedzie w co grac.
BTW pamietacie jak kiedys byla dyskusja o Far Cry Instincts (na PS2 to bedzie porazka! nie uciagnie!), a teraz jak zobaczylem KK i Black, to juz Far Cry mnie nie zdziwi na PS2

Ale to tak tylko tytulem OT
Zobaczymy, co z tego bedzie, jak ta gra wyjdzie. Obawiam sie, ze King Konga spotka taki sam los, jak Far Cry Instincts w wersji na ps2

, czyli zostanie usunieta z listy platform, na ktore bedzie wydana. Cos mi sie wydaje, ze ktos tutaj straci kosc policzkowa

.
Marcin$
16 07 2005, 18:09
QUOTE(Zajcik @ 16 07 2005, 18:45)
Zobaczymy, co z tego bedzie, jak ta gra wyjdzie.
Obawiam sie, ze King Konga spotka taki sam los, jak Far Cry Instincts w wersji na ps2
, czyli zostanie usunieta z listy platform, na ktore bedzie wydana. Cos mi sie wydaje, ze ktos tutaj straci kosc policzkowa

.
Ze niby czemu ma być usunięta? Gra własnie na Ps2 pokazuje jak może wyglądac mocarny fpp na PS2. Koso chyba opisywał wersję własnie nna czarnulke na e3 czyż nie?
niby podniecał się że to TAK na Ps2 wygląda:/
Ekansik
17 07 2005, 02:08
QUOTE(Jakim @ 16 07 2005, 22:36)
niby podniecał się że to TAK na Ps2 wygląda:/
Dokładnie. Grał na X-Boxie, ale grafika taka sama byla na PS2, bo film na konferencji był z wersji PS2 chyba, nie?
tak ale to byl film, a nie zadne grywalne demo. a autorzy moga powiezdiec wszystko
Znow czarne scenariusze dorabiacie, ech.
Od razu przyjmujecie ze ta gra nie moze tak wygladac na PS2. Co, w Black tez grali na XBoxie? Ba, Black na PS2 moze byc lepszy niz na Xie.
A chyba nie tylko Criterion i Polyphony umia wycisnac cos z konsoli. Widocznie Ubisoft tez potrafi, co juz czasami udowodnili. Jak dla mnie KingKonga w tej postaci na PS2 zobaczymy i kropka.
Ekansik
18 07 2005, 08:08
Dokładnie. Mi też sie wydaje, ze PS2 nie jest takie słabe. Poprostu jest sqrwione pod wzgledem programowania, ale jesli jakaś firma tak perfekcyjnie tą sztkę opanuje jak np criterion to sami wiemy, ze gry wygladaja przecudownie i tak samo płynnie chodzą
ta gra musi zarządzic i nie ma bata,PS2 pożegna się z jej urzytkownikami w welkim stylu
ako ma 100% racje. Prżecież taki burnout 3 ma ładniejszą grafikę niż niektóre gry na X'a!! I jescze się nie tnie. Wierzę w UBISOFT
Ja czekam teraz na nowy numer PE, bo ma być playtest King Konga - geeez, ja też chcę wersję playable

.
Powiedz mi kto by nie chciał?? hehe
Abramag
26 07 2005, 19:27
Kempa, a ja myślę że wyjdzie jeszcze sporo dobrych gier zanim PS3 zakróluje, nie mówmy jeszcze o końcu PS2, myślę że jej potenciał nie jest jeszcze do końca wykorzystany

Ja bym chciał by PS2 królowało jak najdłuzej
Dobra, przeczytałem playtest

( dziwne nie ?

) . A wiec no o grafice już wiele zostało powiedziane, wszyscy wiemy ze jest piękna.
Gra nie zostanie usunięta z list wydawniczych na PS2, ponieważ Butcher grał na wsyztskich konsolach chyba, ale na PS2 napewno, i wszystko dobrze wyglądało. Ciekawi mnie jak wyjdzie patent , że nie ma ani pokazanej liczby amunicji, ani paska życia. O amunicji nasz 'gość' mruczy pod nosem, a o pasku zycia stanowi ekran, zaczynasz sie kiwać jest blur itd... nie mam teraz sił wiecej pisać. Po podrózy jestem... potem coś napisze
hmm... ciekawy patent... ciekawe jak to będie wyglądało "w biegu"
Jak to jak... realistycznie

Obecnie jest to najbardziej wyczekiwana przezemnie gra na PS2.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.