Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Coded Arms
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
shady
No to spostrzenia na temat tej gry możemy pisać w ty,m temacie, a nie ogólnym, ogólnoe, w tym temacie info na temat tej gry, data wydania, i te duperele.
Chyba każdy wie o którą gre chodzi ? wink.gif tongue.gif
Furbik
Zrzuce tu wszystko co napisalismy w temcie ogolnym by bylo wiadomo jak sie rozwinol temat

QUOTE(Furbik @ 17 06 2005, 22:44)
Co do Codded arms to widzialem trailer... gra jest ladna graficznie i ma dynamiczna akcje, ale jeden czynnik powoduje iz gra skazana jest z gory na niepowodzenie (ja tak mysle),przez swoj gatunek. Shooter FPP na PSP, zostal roziwzany automatycznym celowaniem... ludzie gdzie tu sens, to tak jakby grac w CS-a na czitach
*

QUOTE(66sickfreak @ 18 06 2005, 09:05)
kurcze kocham FPP i jak jeszcze jest to na PSP to wogole wypas a tu tak musieli to spier***** z tym autocelowaniem miejmy nadzieje ze puzniej wyjdzie jakis mod ze da sie to wylaczyc dry.gif
*

QUOTE(Furbik @ 18 06 2005, 12:48)
QUOTE(66sickfreak @ 18 06 2005, 09:05)
kurcze kocham FPP i jak jeszcze jest to na PSP to wogole wypas a tu tak musieli to spier***** z tym autocelowaniem miejmy nadzieje ze puzniej wyjdzie jakis mod ze da sie to wylaczyc dry.gif
*

Wyhtlumacz mi w jaki sposob chcesz to grac ze zwyklym celowaniem ??? galka celujesz kciukiem a reszta palcow sterujessz krzyzakiem ??? sama struktura PSP nie pozwala calkowicie grac w FPP
*

QUOTE(66sickfreak @ 18 06 2005, 18:46)
Czekaj to w PSP jest inna klawiszologia niz na padzie takim od PS2?? przeciez na PS gralo sie w Quacke czy inne FPP wiez niedziw sie moim pytaniom bo ja dopiero teraz wkraczam w swiat konsol przedtem non stop bylem zagorzalcem PC-ta ... a na PSP trafilem przez przypadek zobaczylem fotke w necie i mnie zaczarowala:D
*

QUOTE(shady @ 18 06 2005, 20:39)
no niema aż tylu przycisków, niema L2, R2,i drugiego analoga.
jednak mozliwe jest sterowanie -góra, dół, lewo, p[rawo sie chodzi, X, O, kwadrat, trójkąt sie rozgląda, a R1 sie strezla, chociaż komfortowo nie będzie, no cóz, DS w kwestii FPP'ów jest lepszy
*

shady
No miałem to juz dawno zrobic, ale tongue.gif nie chciało mi się tongue.gif
shady
OT:Dobra, nie róbmy tu czatu tongue.gif
nie OT tongue.gif : z jednej strony czekam na tą gre, a z drugiej jej nie chcę przez to auto celowanie confused.gif, co innego z auto celowaniem w takim dead to rights, tam ta opcja sprawdza się świetnie...
66sickfreak
Ej a Killzone mial wyjsc na PSP czy mi sie cos przysnilo??
shady
Były tam jakies skany, ale oficjalnie nic nie było potwierdzone
-gmeru-
no no chwilke pograłem i powiem szczerze ze gierka niezle sie zapowiada chociaz do sterowania trzeba sie przyzwyczaic bo jest cieeeezko wink.gif. Graficznie oczywiscie git chociaz nie jest jakas powalajaca na ziemie;)))) Ide sie przebic przez trening to cos wiecej napisze.
shady
Pograłem jakes 30min.. przeszedłem trening i sector 1.
Jest tak, że każdy sector ( chyab ) składa sie z 6leveli.
Grafika jest poprosty powalająca... jak zobaczyłem screeny to nie byłe pewny co do starowania, a sterowanie sprawdza sie dobrze, choc trzeba sie przyzwyczajic. Dźwięk jest typowo "futurystyczny". No po nocy grania coś więcej opsize.
Gmeru - wieeeelkie dzięki wink.gif. jak będziesz to sie odezwij na gg
Furbik
to w koncu jest to autocelowanie czy nie ??
shady
Jest, ale powiem ci że dobrze, że jest bo gdyby bylo to naprawde było by źle confused.gif
tygrysex
QUOTE(shady @ 3 07 2005, 22:05)
Jest, ale powiem ci że dobrze, że jest bo gdyby bylo to naprawde było by źle confused.gif
*

jest autocelowanie, ale nie tak do konca... poprostu jak masz goscia na celowniku to w jakims lekkin obrebie jest autocelowanie, ale jak kolo wyskoczy poza zasieg znow trzeba go zlapac... hmmmmmmmmmmm... no musicie zagrac to bedziecie wiedziec jak to wyglada biggrin.gif
shady
Mówiłem że każdy Level ma 6 podleveli.. myliłem się.. ak było na początku, teraz mam już po 13 podleveli. Lecz jak np. jestes w 6 i wyąłczysz konole to masz możliwośc wyboru : resume lub powrót do terminala. Jak najbardziej mi sie podobał level - "Ruins". A wam który ? ;p
dmlakers
A macie te gre na UMD czy z netu????
Bo czytalem ze juz jest do tej gry loader ktory rusza te gre z karty pamieci biggrin.gif

I ile zajmuje ta gra??
shady
dmlakers - 98 mb w zipie, po rozpakowaniu 170 mb
dmlakers
QUOTE(shady @ 4 07 2005, 21:27)
*

Ta gra dziala z oryginalnym UMD (jaka gra?) czy jest juz loader NO UMD ????
tygrysex
QUOTE(dmlakers @ 4 07 2005, 23:04)
QUOTE(shady @ 4 07 2005, 21:27)
*

Ta gra dziala z oryginalnym UMD (jaka gra?) czy jest juz loader NO UMD ????
*

jak narazie musisz miec oryginal UMD Wipeout... i jesli dobrze pamietam to jeszcze jakis tytul byl jeden z ktorym chodzi...
ale za pare dni ma byc juz koniec z tym wszystkim, ma sie ukazac uniwersalny loader (ktory dziala z wszystkimi grami) i uruchamia bezposrednio iso - czyli koniec z rozpakowywaniem, podmienianiem plikow itp biggrin.gif
konrado0905
a link do jakiegos trailera moze??

Podobno zeby zagrac w ta gre trzeba miec soft 1.52. czy to prawda?!?
shady
QUOTE(tygrysex @ 5 07 2005, 06:04)
jak narazie musisz miec oryginal UMD Wipeout... i jesli dobrze pamietam to jeszcze jakis tytul byl jeden z ktorym chodzi...

*

Twisted metal...

QUOTE(konrado0905 @ 5 07 2005, 09:02)
a link do jakiegos trailera moze??

Podobno zeby zagrac w ta gre trzeba miec soft 1.52. czy to prawda?!?
*

nie, soft 1.50 , ale jest program który konwertuje EBOOTY z 1.50 na 1.0, ale coded arms WYMAGA softu 1.50
szczurek
jeszcze troche pogadajcie o warezach to wszyscy oberwiecie....
mikes
uuu... nie ładnie tak ściagać gry z netu:) Ja tam jak juz bede miał PSP(juz niedługo!!) piratami bawic sie nie bede.
a co do tematu moze ktos dac linka do traileru, nie chce mi sie szukac:)
shady
QUOTE("mikes")
uuu... nie ładnie tak ściagać gry z netu:) Ja tam jak juz bede miał PSP(juz niedługo!!) piratami bawic sie nie bede.
a co do tematu moze ktos dac linka do traileru, nie chce mi sie szukac:)

No to mi też nie tongue.gif
wex poszukaj na IGN.com lub gametrailers, takie trudne ?
mikes
trudne jak diabli w koncu wpisac coded arms w wyszukiwarce to dla mnie kwestia kilku godzin:)
a tak bez offropowania gra prezentuje sie naprawde zarąbiscie
shady
Na początku, kiedy sie gra tez jest 'fajnie', ale dalej jest strasznie monotonnie... lokacje 'prawie' te same....
dmlakers
QUOTE(shady @ 15 07 2005, 21:14)
Na początku, kiedy sie gra tez jest 'fajnie', ale dalej jest strasznie monotonnie... lokacje 'prawie' te same....
*

Tez to samo zauwazylem sad.gif Przeszedlem trening, potem chyba 4 lub 5 plansz i jakos mnie od gry odrzucilo (dobrze ze jej nie kupilem za jakies 200 PLN - szkoda tyle kasy). Wgralem sobie Lumines i Dead to Right i te gry mnie wciagnely na dlugo do dzis biggrin.gif

A co do Coded Arms to giera jako FPP Shooter calkiem calkiem tylko szkoda ze taka monotonna - ale ona jest w koncu pionierka tego gatunku na PSP wiec kolejne tego typu gry beda juz tylko lepsze biggrin.gif Czego sobie i wam wszystkim życze laugh.gif
AkUz
Gierka jest niezla chociaz sterowanie troche męczy, poza tym levele są do siebie bardzo podobne. Ale lubie fpp dlatego mam zamiar ja przejsc smile.gif Co tu duzo mowic - po Lumines, RR, Wipeout czy Puyo POP Fever to najlepsza gierka na PSP aktualnie (co wcale dobrze o sprzecie Sony poki co nie swiadczy, ale niedlugo się to zmieni).
Kamil Ceckowski
gierka jest nawet fajna smile.gif ale nie dał bym za nia 200 zeta trosze na poczatku zmula ale sie reozkreca smile.gif psp MS rulez smile.gif
Buli83
Gdy zobaczylem ta gre 1 raz to mysle sobie, ze jakas kupa smile.gif Zaczalem grac i powiem szczerze, ze mnie bardzo wciagnela smile.gif Czym dalej, tym bardziej chcialo mi sie grac! Na poczatku gralem bez autocelowania, ale stwierdzilem, ze za duza meczarnia wink.gif Ustawilem sterowanie no i szybko sie przyzwyczailem. Przeszedlem gre i pojawil sie 3 sektor. Teraz zatrzymalem sie na Bosie w 60 levelu w sektorze 3 i nie moge go przejsc icon_evil.gif Jest naprawde ciezko! Jest kto, kto przeszedl ta gre? Ja juz czekam z niecierpliwoscia na 2 czesc smile.gif
hooki
ja przeszedłem, mega mi sie podobała... musze jeszcze z kumplami na multi obadać jak sie gra.
Olymp1a
Czyli ogólnie polecacie tę grę? Bo mam zamiar kupić, nie przeszkadza mi autocelowanie smile.gif
Buli83
No mi sie gierka bardzo podoba smile.gif wiec szczerze polecam!
hooki jak przeszedles tego Bossa w 60 levelu bo nie moge go przejsc i ile jest leveli? Mam nadzieje, ze 100 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.