PESinter
28 02 2006, 17:52
Niech ktoś mi powie ocb...Przeszedłem Black na normalu i teraz gram na hardzie. O co chodzi z tymi
Silver Gunami??? Powinienem mieć teraz jakieś nowe, srebrne giwery czy poprostu Silver Gun oznacza że moja broń ma teraz mocniejszą siłę rażenia???

Tak czy inaczej nie zauważyłem żadnych nowych srebrnych pukawek jak przechodzę gre od nowa na poziomie hard...
basbot11
28 02 2006, 18:37
no właśnie oco chodzi z tymi pukawkami srebrynymi, i po ukończeniu na jaki poziomie trudności sie je otrzymuje??
Z tego co zrozumialem po przejsciu gry na normal mozna uzywac silver gunow na easy i normal ;]
po przejsciu 6 levelu musze przyznac, ze pomimo wad i ograniczen jakie gra posiada samo strzelania sprawia ogromna frajde
chciałabym se ta gre kupic ale niektorzy narzekaja ze za krotka ile ona ma misji?
Jest 8 misji. Przejście jednej oscyluje w granicy godziny. Ja dawkuję sobie jedną misje dziennie. Dziś czeka na mnie port
to malo

a w black ops i hard dochodza nowe misje czy tylko nowe bronie?
PESinter
1 03 2006, 13:28
To co z tymi SILVER GUN'AMI??? Niech ktoś to logicznie wytłumaczy bo już nic nie wiadomo....

Może jakiś ZG.RED powie ocb.
Butcher, ty na pewno wiesz!!!
Kuźwa tępy jesteś?
Przechodzisz grę na normalu i jak zaczynasz od nowa to SREBRNYCH broni możesz używac tylko na NORMALU lub EASY.
Jak zaczniesz drugi raz przechodzić grę ale już na HARDZIE to NIE MASZ srebrnych giwer!! Musisz znowu ją przejść całą na tym poziomie trudności.
SILVER GUN-chodzi o to że wszystkie bronie są koloru srebnego i na poczatku misji masz srebne M16 z granatnikiem (tylko w pierwszej misji żeby mieć go dalej musisz zaliczyc wszystko!!).Jakim na Black Ops są też srebne bronie!
Dziwne to bo ja w pierwszej msji starowałem z podstawowymi brońmi tyle że srebrnymi:/
U mnie taka sytuacja jest po przejśćiu gry na Hardzie.Odrazu grałem na tkaim poziomie trudnosci wiec nie wiem jak jest po przejsicu easy,normal.
PESinter
1 03 2006, 19:30
Ziomki, co wy gracie na jakims NTSC czy co?? :blink

Ja mam Black w oryginale(wersja PAL) i przeszedłem grę na poziomie normal, włączam znów grę od początku i na easy, normal i hard i nie ma żadnych srebrnych broni....a tym bardziej jakiegoś M16 z granatnikiem....buahahaha

Jedno co zauważyłem to bronie mają mocniejszą siłę rażenia!!
QUOTE(PESinter @ 1 03 2006, 19:30)

Ziomki, co wy gracie na jakims NTSC czy co?? :blink

Ja mam Black w oryginale(wersja PAL) i przeszedłem grę na poziomie normal, włączam znów grę od początku i na easy, normal i hard i nie ma żadnych srebrnych broni....a tym bardziej jakiegoś M16 z granatnikiem....buahahaha

Jedno co zauważyłem to bronie mają mocniejszą siłę rażenia!!
Tez mam grę w palu. Przeszedłem na normalu, zasejwowałem na tym samym Profilu i wybrałem sobie pierwsza misję RÓWNIEŻ na Easy (aby sprawdzić różnice względem Normala). Od samego poczatku mamy srebrny pistolecik, shotgun i Kałasznikow, które maja nieograniczona ilość naboi.
Jak przeszedłem tę misję na Easy włączyłem od razu poziom trudności Hard i... zaczynamy normalnie tak jak w przypadku pierwszego przechodzenia gry czyli- bronie czarne z ograniczona ilościa naboi. Swoja droga na Hardzie pierwsza misja wcale nie jest taka trudna. Myślałem że nie będzie wogóle uzupełniania energii a jednak przeciwnicy pozostawiaja po sobie apteczki. Brak jest tylko tych "dużych".
OOO!
W nowym NEO+ będzie demko BLACKA!!
A kiedy bedzie w kioskach?
o demq byla rozmowa pare stron temu
PESinter
2 03 2006, 14:45
Tez mam grę w palu. Przeszedłem na normalu, zasejwowałem na tym samym Profilu i wybrałem sobie pierwsza misję RÓWNIEŻ na Easy (aby sprawdzić różnice względem Normala). Od samego poczatku mamy srebrny pistolecik, shotgun i Kałasznikow, które maja nieograniczona ilość naboi.
Jak przeszedłem tę misję na Easy włączyłem od razu poziom trudności Hard i... zaczynamy normalnie tak jak w przypadku pierwszego przechodzenia gry czyli- bronie czarne z ograniczona ilościa naboi. Swoja droga na Hardzie pierwsza misja wcale nie jest taka trudna. Myślałem że nie będzie wogóle uzupełniania energii a jednak przeciwnicy pozostawiaja po sobie apteczki. Brak jest tylko tych "dużych".
Jest dokładnie tak jak mówisz, nie wiem dlaczego jak ja sprawdzałem na NORMAL na tym profilu to pukawki nie były srebrne i nie miały nieskończonej amunicji...
Dzisiaj wpadł koleś, pokazuje mu misję w lesie, patrze a tu AK47 jest srebrne hehe
Z tego co napisałeś to rozumiem, że na EAZY możemy nieść ze soba 3 bronie? Ja nie wiem bo nie sprawdzałem...
Swoją drogą, jestem ciekaw jakie utrudnienia są na poziomie BLACK OPS, bo jak tylko to że nie ma już kompletnie żadnych apteczek to lipa, przeciwnicy powinni byc inteligentniejsi ale w to wątpie...
Nie nie nie 3 bronie.. poprowtu na poczatku pierwszej misji starujemy z pistolecikiem, shotgunem a pare metrów dalej leży Ak- 47. Jednak możemy nosić dalej tylko 2 bronie.
3 marca jest demko w neo plus ale tylko w kolporterah
uwielbiam jak ktos pisze cos w temacie nie czytajac go

rozumiem ze 20 stron temu jakis post, ale info o demie jest 4 posty wyzej
QUOTE(Bartg @ 3 03 2006, 01:05)

uwielbiam jak ktos pisze cos w temacie nie czytajac go

rozumiem ze 20 stron temu jakis post, ale info o demie jest 4 posty wyzej

Mam nadzieje że cena magazynu nie ulegnie zmianie. Bo taka płytka Dvd to zawsze jest jakiś tam koszt.
QUOTE(B@nny @ 3 03 2006, 00:00)

W jakiej cenie?? ]:->
11zł
Plisken (FROM Nysa)
4 03 2006, 17:42
mam pytanie czy w BLACK'a można grać na padzie od psx'a 1 bo tak się składa żem jest pechowcem kupiłem 4 pady (czarne) i w 3 z nich któryś z guzików nie działa tak jak trzeba jedynie 1 "czarnuch" jest dobry ale za ciężko chodzi gałka...w większości gierekj grywam na szarym(o ile się tylko da) i tak z ciekawości pytam tych co już mogą się delektować tą grą(wam to dobrze...), no ale już niedługo zakupie "kopie zapasową" i będe szarpał w BLACK'a na szarym padzie o ile sie da

to jak to jest z tym szarym padem ?
U mnie Black już (prawie - siedze w 8-mej misji) ukończony.
Bawie się w to od ponad tygodnia (dawkując odpowiednio) i... w chwili obecnej z czystym sum. wystawiam mu ocene 9 (gdyby poziomów było 12 dałbym 10-).
Wg mnie rewelka!
alienator
6 03 2006, 15:51
A ja jestem na razie w trzeciej misji, ale od jakiegoś czasu nie chce mi się męczyć. Gdyby nie te czekpointy nieszczęsne, to może miałbym lepszy progres, a tak czasem trudno znaleźć godzinkę na przejście misji.
Gra jest rewelacyjnym FPP ze świetną fizyką(H-F 2 mięknie ) ,grafiką ,muzyką ,dzwiękami i długimi ,wymagającymi misjami i wieloma bonusami .Gra jest full arcadem jak zapowiadali zresztą twórcy gry .Grę zacząłem oczywiście na hardzie ,bo tylko wtedy gra pokazuje swoje oblicze i moc .Bardzo dobrze ,ze w grze nie ma ani jednego save pointa ,bo gra byłaby żałośnie prosta ,ale też taki zabieg nie pozwala wręcz oderwać się od gry ,bo raczej nikt nie chciałby stracić 3 checpointów i zaczynać od nowa następnym razem .Zdecydowanie gra miażdzy żałosnego Killzone pod każdym względem i zajmuje miejsce numer 2 na liście shooterów na ps2 ,ale dosyć daleko za Time Splitters 2 .Na liście shooterów na all platformy ever gra zajmuje miejsce numer 6 ,numerem jeden jest Metroid Prime (muahah).Tak czy siak w Black trzeba grać ,ocena 9 -/10 .
H-F 2 ! WTF !? Zapewne chodzi ci o H-L 2 które ma duuużo lepszą fizyke niż Black.
Wlasnie, roznica polega na tym ze fizyka w black to w duzej mierze skrypty, a hl2 ma znakomity engine odpowiedzialny za sama fizyke ;]

Czytajac wasze posty mam wrazenie,ze zebralo sie tu towarzystwo wzajemnej adoracji !!! Przejrzyjcie wreszcie na oczy,w grze najwazniejsza jest grywalnosc i emocje wyplywajace z kazdej chwili spedzonej z gra.Musze to powiedziec Black jest przereklamowany!!! Daliscie sie omamic(nawet zawsze obiektywny Butcher).Ta gra jest daleko w tyle za Killzone,ktorej brakowalo co prawda dynamiki,ale nadrabiala to klimatem ,a zaslugiwala moim zdaniem na 8-.Jezeli chcecie poczuc powera,zachwycac sie niesamowita grafika i wszystkimi smaczkami z tym zwiazanymi,jednym slowem uczestniczyc w prawdziwej jatce zagrajcie w Call of Duty 2 na PS2.Ten tytul zrywa czerepy z glow ! Mocna 9. A ten kawaleczek sredniawego kodu jakim jest Black radze omijac z daleka.Werdykt wyroczni naciagane 7.(i to tylko za wspaniala misje na cmentarzu,snajperka rulez !)
QUOTE(Szakal @ 7 03 2006, 00:05)

Czytajac wasze posty mam wrazenie,ze zebralo sie tu towarzystwo wzajemnej adoracji !!! Przejrzyjcie wreszcie na oczy,w grze najwazniejsza jest grywalnosc i emocje wyplywajace z kazdej chwili spedzonej z gra.Musze to powiedziec Black jest przereklamowany!!! Daliscie sie omamic(nawet zawsze obiektywny Butcher).Ta gra jest daleko w tyle za Killzone,ktorej brakowalo co prawda dynamiki,ale nadrabiala to klimatem ,a zaslugiwala moim zdaniem na 8-.Jezeli chcecie poczuc powera,zachwycac sie niesamowita grafika i wszystkimi smaczkami z tym zwiazanymi,jednym slowem uczestniczyc w prawdziwej jatce zagrajcie w Call of Duty 2 na PS2.Ten tytul zrywa czerepy z glow ! Mocna 9. A ten kawaleczek sredniawego kodu jakim jest Black radze omijac z daleka.Werdykt wyroczni naciagane 7.(i to tylko za wspaniala misje na cmentarzu,snajperka rulez !)

Jesteś żałosny tak samo jak beznadziejny Killzone .Powiem to twoim językiem ,dałeś się omamić tej grze ,a syf jakim jest Call of Duty zrył ci beret ,co widać po twoim poście .
odrobinę więcej tolerancji - to forum dyskusyjne, każdy ma prawo do własnego zdania. ubliżanie z tego powodu innym userom forum jest - delikatnie rzecz ujmując - nie na miejscu. [senti]
Wolaku 12 nie zrozumiales mnie chyba dobrze.Ja nie besztam tej gry.Mowie po prostu ,ze Black to jedynie sredniak,pozycja w ktora mozna zagrac ale nie jest to pozycja obowiazkowa dla fanow shooterow.Jak to sie mowi z duzej chmury maly deszcz.
lukaszek
7 03 2006, 07:46
imo killzona nie przebil, jedynie graficzka jest o oczko wyzej ale dizajn kuleje. denerwuja smieszne uproszczenia oraz nielogiczne podejscie do tematu broni...
@wolak10
ogarnij sie moze co? tutaj kazdy wyraza swoja opinie
QUOTE(Bóg @ 7 03 2006, 09:46)

nielogiczne podejscie do tematu broni...
Możesz sprecyzować?
QUOTE(Szakal @ 7 03 2006, 02:23)

Wolaku 12 nie zrozumiales mnie chyba dobrze.Ja nie besztam tej gry.Mowie po prostu ,ze Black to jedynie sredniak,pozycja w ktora mozna zagrac ale nie jest to pozycja obowiazkowa dla fanow shooterow.Jak to sie mowi z duzej chmury maly deszcz.

Jestem Wolak10 jak coś .Przepraszam bardzo za to ,że powiedziałem ,że jesteś tak samo żałosny jak Killzone(który żałosny nie jest ).Nie miałem zamiaru nikogo wyzywać ,ale tak wyszło .Przepraszam raz jeszcze .
a wedlug mnie black i kilzon to must hevy nie tylko dla fanow szóterów
ja sie polowicznie zgadzam z Wolakiem 10

rowniezu wazazam tytul ten za przereklamowany aczkolwiek gra sie w niego milo. Prawde mowiac traktuje to jako prolog do tego co zaserwuja nam konsole next gen
Mnie jak narazie niczym nadzywczajnym gra nie zauroczyła.. Jak się wyłącza intro przedstawiająca twórców i ten krótki filmik..?? cholery mozna dostać słuchając tej orkiestry co włączanie gry
No ja start wciskam, ciezko na to wpasc
alienator
9 03 2006, 14:11
start albo x, nie pamiętam. Z tym, że trzeba mieć chyba profil na memorce sejwnięty
I pad musi byc podlaczony do konsoli
no i konsola do pradu podlaczona musi byc chamstwo!
kotlet_schabowy
9 03 2006, 20:08
Mam wersje demo gry Black z marcowego numeru Neo Plus i oto moja opinia o niej, na podstawie tego demka :
demo jest krotkie, ale "intensywne". Jest do pokonania okolo 20 przeciwnikow, otoczenie ladnie sie rozwala, niektore elementy wybuchaja, fizyka jest spoko. Grafika swietna, w sumie na poziomie Killzone'a, bronie wygladaja swietnie. Co do gameplay'u, to jest wedlug mnie bardzo grywalny. "Moc" gierki mozna poczuc juz po przytrzymaniu spustu AK-47 i celowaniu w przeciwnikow, swietne. Ten poziom z wersji demonstracyjnej byl nie taki latwy, kilka razy gralem w niego i skonczylem go narazie raz, energia dosyc szybko spada, wrogowie wytrzymuja sporo trafien, choc porownojac do Killzone, to przytrzymujac spust broni maszynowej mozna liczyc na dobre efekty, tam rozrzut byl taki, ze dobre efekty daje raczej strzelanie niezbyt dlugimi seriami. Ogolnie : demo zachecilo mnie do tej gierki, choc nie dalbym za nia 170 zlotych, wiedzac, ze jest dosyc krotka, choc ja i tak pewnie jakbym ja mial to "poprzechodze" na wszystkich poziomach trudnosci i postaram sie zdobyc wszystko, co sie da i "zaliczyc" wszystko, co sie da

. Moze kiedy stanieje do 79 zlotych, a tak moze byc, bo to gra wydana przez Electronic Arts, to ja kupie.
Mnie ta gra uroczyła przewyśmienitym motywem z zamazaniem obrazy kiedy sie przeladowywuje broń. To jest po porstu piękne. Taki szczególik a jak cieszy. Sama gra jest ciekawa aczkolwiek nic rewelacyjnego nie pokazuje. Piszecie tutaj panowie o Killzone. Hmmm... Killzone jest niezła grą i może najlepszym shoterem na ps2 jednak tych na prawde dobrych shoterów jest jak na lekarstwo na ps2... No bo co? Killzone, Socom, Brothers in Arms czy Ghost Recon. Przez 5 lat istnienia na rynku ps2. To o wiele za mało. Dlatego powinniśmy i chyba przyjeliśmy Blacka z entuzjazmem i nie rozczarowywuje nas. Może i jest przereklamowany jednak jak na dzisiejsze czasy wydaje mi sie, ze to i tak dobrze, ze prezentuje niezły poziom rozgrywki.
zajebisty
9 03 2006, 20:58
Mi z poczatku gra tezs sie wydawala przereklamowana ale czym wiecej gralem tym bardziej zrozumialem ze gra jest (pipi)ista kto jej nie ma obowiazkowo powinien miec!musze powiedziec ze grafika w grze jest niesamowita jak na ps2 nie wiem jak to chlopaki zrobili ale grafa jest poprostu (pipi)ista!!!!
QUOTE(Bartg @ 8 03 2006, 21:45)

No ja start wciskam, ciezko na to wpasc

No to znalazłem odpowiedź...

nie mam save z Blacka jeszcze i dlatego musze czekać bo nie mam czasu pograć. Włączyłem aby na chwilke..
blazej1980
9 03 2006, 21:58
a mnie sie ta gra podoba,trzyma klimat i trzyma w napieciu,grafiki moga pozazdroscic duzo gier na pc,jedyny minus po przejsciu hmm 5 misji chyba to to ze ci kolesie sa jak cyborgi, pol magazynka i dalej zyja,to niezbyt realne,a tak poza tym naprawde dobry szpil.poczatkujacy nie jestem mam kontakt z grami od 1994.ale oczywiscie to tylko moja opinia.gre oceniam 8.5/10
"Gra trzyma w napieciu"? Wolne zarty,powiedz mi w ktorym momencie.Przeciwnicy atakuja w duzych ilosciach,to wszystko. IMObezsasadne jest porownywanie grafiki z konsol do tej z PC(szczegolnie PS2) "Grafa w tej grze jest (pipi)ista" To prawda wykorzystano w niej mase smaczkow,ale glownym grzechem jest powtarzanie sie roznych elementow otoczenia.Np.w Call of Duty the Big Red One potrafiono sobie z tym poradzic,gra zachwyca roznorodnoscia.
PESinter
10 03 2006, 12:23
eee tam Call Of Duty 2....Mnie shootery z II Wojny Swiatowej przestały jarać już po MOH:Frontline...Za to Black wciągnął mnie maxymalnie. Każdy ma inne gusta więc nie wiem po co ta polemika co jest lepsze, a co gorsze...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.