Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Black
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
bling.pl
=]
Amer
hmm, skoro mamy tytaj kilku szefów od ostatniego levelu w tej gierce ('wystarczy wiedziec jakiej broni używać') może ktoś pokusi się o zarzucenie jakiegoś mini-faq na jego sprawne ukończenie?

macie jakies pomysły (bo wg mnie naprawde nie jest to nic banalnego).
Wiśnia San
Moja taktyka:

Nie wychodzimy do pomieszczenia od razu, patrzymy w którym miejscu wystają drzwi u góry i NIE PRZEKRACZAMY ICH. Z korytarza likwidujemy kogo się tylko da, na balkonach na końcu po lewej i prawej znajdują się materiały wybuchowe i kilku przeciwników. Gdy nikt już nas nie będzie atakował (np. minuta ciszy) wbijamy się szybko na schody po prawej i kryjemy się w pomieszczeniu. Przeciwnik będzie próbował dostać się do ciebie ta samą drogą. Na końcu hali na balkonie jest kilku typa. Pod nimi są jeszcze dwa bunkry, które będą bez przerwy obsadzane przez nowe jednostki aż do wyczerpania zapasów. Po pewnym czasie na balkonie gdzie byli strzelcy pojawią się RPG (po kolei 4 typa). Ich taktyka to oddać strzał i przejść na druga stronę, w tym momencie najlepiej ich atakować. Np. gdy jesteśmy dalej w tym pomieszczenie i typ biegnie z lewej strony na prawą w pewnym momencie będzie biegł idealnie na nas dając nam szanse na czysty strzał. Na przeciwko nas jest drugie takie samo pomieszczenie z apteczką. Gdy pozbędziemy się RPG, typów z bunkrów i wszystkich po prawej na dole ostrożnie sprawdzamy czy przez przypadek pod nami nie kryje się 2 gości z shotganami. Po upewnieniu się że pomieszczeni jest czyste szukamy Blackmail idziemy do wyjścia na końcu (książka na ścianie).

ale i tak nie jest to taktyka gwarantująca przebicie się przez pomieszczenie bez piany. według mnie do tego pomieszczenia należy podejść spokojnie z dużym zapasem czasu i nie można naśladować Rambo.
Labik
grafika wypasiona.... mi sie nie podobalo to wieczne nawalanie do wrogow... trzeba w nich bylo pakowac cale magi biggrin.gif nie podobalo mi sie sterowanie analogami... za malo czule jak dla mnie wink.gif
palo
to se kup myche+klawiature tongue.gif
btw, takie combo pod usb z PS2 działa z każda grą?
Labik
QUOTE(palo @ 13 05 2006, 09:52) *

i jak miałbym na tym grać? na dywanie? czy z klawą na kolanach na fotelu? tongue.gif
Master_Lukas
QUOTE(Labik @ 13 05 2006, 10:31) *

QUOTE(palo @ 13 05 2006, 09:52) *

i jak miałbym na tym grać? na dywanie? czy z klawą na kolanach na fotelu? tongue.gif

Tylko szkoda ze w Blacka nie mozna grac na klawiaturze i myszce ;/
pro
QUOTE(Wiśnia San @ 6 05 2006, 11:35) *

Moja taktyka:

Nie wychodzimy do pomieszczenia od razu, patrzymy w którym miejscu wystają drzwi u góry i NIE PRZEKRACZAMY ICH. Z korytarza likwidujemy kogo się tylko da, na balkonach na końcu po lewej i prawej znajdują się materiały wybuchowe i kilku przeciwników. Gdy nikt już nas nie będzie atakował (np. minuta ciszy) wbijamy się szybko na schody po prawej i kryjemy się w pomieszczeniu. Przeciwnik będzie próbował dostać się do ciebie ta samą drogą. Na końcu hali na balkonie jest kilku typa. Pod nimi są jeszcze dwa bunkry, które będą bez przerwy obsadzane przez nowe jednostki aż do wyczerpania zapasów. Po pewnym czasie na balkonie gdzie byli strzelcy pojawią się RPG (po kolei 4 typa). Ich taktyka to oddać strzał i przejść na druga stronę, w tym momencie najlepiej ich atakować. Np. gdy jesteśmy dalej w tym pomieszczenie i typ biegnie z lewej strony na prawą w pewnym momencie będzie biegł idealnie na nas dając nam szanse na czysty strzał. Na przeciwko nas jest drugie takie samo pomieszczenie z apteczką. Gdy pozbędziemy się RPG, typów z bunkrów i wszystkich po prawej na dole ostrożnie sprawdzamy czy przez przypadek pod nami nie kryje się 2 gości z shotganami. Po upewnieniu się że pomieszczeni jest czyste szukamy Blackmail idziemy do wyjścia na końcu (książka na ścianie).

ale i tak nie jest to taktyka gwarantująca przebicie się przez pomieszczenie bez piany. według mnie do tego pomieszczenia należy podejść spokojnie z dużym zapasem czasu i nie można naśladować Rambo.

moja taktyka na przejscie ostatniej lokacji nawet na poziomie hard nieodbiega zbytni od podaniej wyzej ale jezeli ma ktos jakies problemy to polecam:
m249 (750),to na kolesi z mm249 i shotgun'y
rpg(ok.4),to na gosci z tarczami
magnum(ok.60) na pozostalych gosci(one shot ,one dead)
granaty,wedlug wlasnego uznania smile.gif
reflex
ot co
chudy1986
według mnie do tego pomieszczenia należy podejść spokojnie z dużym zapasem czasu i nie można naśladować Rambo.

No ja właśnie przeszedłem tą lokację właśnie w stylu "RAMBO" wyskoczyłem z M249 na sam środek i praktycznie nie puszczałem R1 (strzał), rzucając od czasu do czasu granaty na kolesi z tarczami i shotgunami, no i tych z RPG trzeba rozwalić obmyślając odpowiednią strategię, bo "na jana" to raczej trudno wink.gif !
pro
QUOTE(chudy1986 @ 5 06 2006, 19:18) *

według mnie do tego pomieszczenia należy podejść spokojnie z dużym zapasem czasu i nie można naśladować Rambo.

No ja właśnie przeszedłem tą lokację właśnie w stylu "RAMBO" wyskoczyłem z M249 na sam środek i praktycznie nie puszczałem R1 (strzał), rzucając od czasu do czasu granaty na kolesi z tarczami i shotgunami, no i tych z RPG trzeba rozwalić obmyślając odpowiednią strategię, bo "na jana" to raczej trudno wink.gif !

hmm... ale kolego na jakim pozomie trudnosci grasz/grales??...
Wiśnia San
Moja taktyka wzsadzie dobrze sprawdza się na Normalu (i niższych poziomach), jak na wyższych poziomach to nie wiem bo jeszcze nie miałem okazji zagrać (za dużo gier).
chudy1986
QUOTE(pro @ 6 06 2006, 08:10) *

hmm... ale kolego na jakim pozomie trudnosci grasz/grales??...

Najpierw grałem na hardzie i szło nienajgorzej aż do momentu właśnie ostatniej lokacji w grze, kiedy to w totalnej censored2.gif nerwicy zresetowałem konsolę po ok. trzech godzinach męczenia się z tą lokacją (nie przeszedłem jej wacko.gif ).Kiedy następnym razem odpaliłem Blacka wybrałem NORMAL i przeszedłem misję bez żadnej śmierci, a ostatnią lokację przeszedłem właśnie w stylu "RAMBO"!Według mnie, gdyby na hardzie były health packi to by było dużo prościej i pewnie już bym miał zaliczony ten poziom.
PS.A na jakim poziomie ty grasz/grałeś??Jaki jest BLACK OPS i jak się zdobywa tą dodatkową broń?Trzeba przejść na hardzie?
pro
aha...

level easy - complite
level normal -complite
level hard - complite
level spec opc - in progress smile.gif(na dzien dzisiejszy jestem na 6 planszy)

ostatnia miejscowke przechodzilem od godz. ok. 15, hmm a skonczylem o godz. 22:46, ufff... headshoty z m249 czy takze celne strzaly z magnum i strzal z rpg w kolesi z tarczmi... to sie dzialo...

podsumujac:za przejscie lv. hard zdobywasz silverguns i otwierasz lv. spec ops, zas lv. spec ops to taki poziom hard z zaliczanie misji drugoplanowych(czyli zbierz dokument , rozwal laptop) oraz rozwal co sie da(zobaczysz sam o co biega) przy pomocy M16A z nieograniczona amunicja(czyli M16 z granatnikiem;tej sluwy na poprzednich plansach bylo mi brak).poprostu "za te jeki, za te bole..." mozna sie troche powyzywac smile.gif.
ot co.
chudy1986
A w tej ostatniej lokacji znajduje się RPG???Bo ja jakoś nie znalazłem/widziałem.
Wiśnia San
W ostatnim pomieszczeniu nie ma, ale wcześniej zanim wejdziesz do głównego budynku, po lewej w bloku na ostatnim pietrze leży RPG.
Olafelum delfin Um
A tam srolki lolki.Broni tu jest dostatek,tu chodzi,zeby tak strzelac,zeby nie dac sie zabic dry.gif
Jeay
Przed chwilą zacząłem i muszę stwierdzić, że gra jest naprawdę niesamowita! Jestem na trzecim levelu, ale już wiem, że to jedna z lepszych gier jakie posiadam na tę konsolkę! smile.gif Pozytywne zaskoczenie, bo grę polecał znajomy i w ogóle jej nie skojarzyłem jako tak wysoko ocenioną wink.gif. Polecam.
Gahan
Dzisiaj ukończyłem na Normalu ... Naprawde ostatnia lokacja jest wymagajaca ... dużo sie dzieje ale nie należy tracić głowy i troche ryzykować z apteczkami, bo mogą sie przydać na kolesi z bazookami ... Najgorszy moment to jak atakuje cie banda kolesi z Shotganami ... wtedy radze nie żałować granatów
Labik
w ostatniej lokacji w tym bunkrze za chyba 5 razem doszedłem do konca na kucaka ( lol biggrin.gif ) z 1% life biggrin.gif i dziekowalem bogu ze to koniec ;p

o co chodzilo dokladnie w ostatnim filmiku bo z grubsza sie domyslam ale chcem wiedziec co dokladnie wink.gif ... zakonczenie wypass
Coati
mam pytanie, czy w tej grze jest mozliwosc odwrocenia kierunkow(sterowanie) w plaszczyżnie horyzontalnej?? tzw lewo to prawo, a prawo to lewo.
Olafelum delfin Um
Po co sobie komplikowac.Graj tak jak jest. ohmy.gif
pro
QUOTE(Coati @ 5 07 2006, 21:26) *

mam pytanie, czy w tej grze jest mozliwosc odwrocenia kierunkow(sterowanie) w plaszczyżnie horyzontalnej?? tzw lewo to prawo, a prawo to lewo.

hmm... sprawdz w opcjach,ale wydaje mi sie ze nie... ale sprawdz
naruto1991
Za censored2.gif sta gra pod względem graficznym BOMBA!!!!! Świetnie dopracowana animacja przeładowań broni. Kuleje trochę AI przeciwników. Prawie nigdzie nie można się podkraść. Gdyby połączyć Blacka z MGS3 to...... ajajajajajaj..... aż mnie coś w środku.... icon_wink.gif
Dobra kończę. Wg mnie gra na 9-
Coati
QUOTE(pro @ 6 07 2006, 13:28) *

QUOTE(Coati @ 5 07 2006, 21:26) *

hmm... sprawdz w opcjach,ale wydaje mi sie ze nie... ale sprawdz

pytam bo chce kupic ta gre, a nie wiem glaczego ale na padzie myla mi sie zawsze kierunki lewo, prawo blink.gif dlatego pytam...
Ozzy
watpie zeby bylo, z tego co pamietam to jest tylko invert look czyli gora to dół a dół to gora a tak btw to ty niezle rolling stonesy odwalasz jak ci sie myli lewa z prawa strona biggrin.gif
Sialala
QUOTE(Coati @ 6 07 2006, 18:37) *

pytam bo chce kupic ta gre, a nie wiem glaczego ale na padzie myla mi sie zawsze kierunki lewo, prawo blink.gif dlatego pytam...

W Gran Turismo tez tak masz? mellow.gif
Coati
QUOTE(Sialala @ 7 07 2006, 11:49) *

QUOTE(Coati @ 6 07 2006, 18:37) *

W Gran Turismo tez tak masz? mellow.gif

ja tu zaraz przy was zgine... W GRACH FPP/FPS na KONSOLI TAK MAM... we wszystkich innych daje sobie b.dobrze rade OK?

swoja droga w shadow of the colossus jest mozliwosc odwrocenia lawo prawo
Sialala
QUOTE(Coati @ 7 07 2006, 11:02) *

Ale tylko kamery :|
MajinBroda
kamery... ninja.gif
Coati
QUOTE(Sialala @ 7 07 2006, 16:41) *

QUOTE(Coati @ 7 07 2006, 11:02) *

Ale tylko kamery :|

no i mniejwiecej o cos takiego mi chodzi w grach FPP na konsoli... chociaz grajac w CoD 2 big red one juz zaczynam sie przyzwyczajac... takich problemow[lewo, prawo, prawo, lewo] nie mam tylko na padzie od N64 xD

offtopic sie robi biggrin.gif
Ozzy
dziwny jakis koles jestes, chcesz odwracac kamere w efpeesach tak jak w SotC jak tam jest tylko cross hair, trudno cie zaczaic dry.gif
Coati
zdaje sobie sprawe z tego jak to brzmi... ale dla mnie FPP + pad od konsoli = czarna magia (wyjatek pad od N64 ale tam byl w kazdej[chyba] grze duzy autotargeting)

EDIT//

wreszcie dostalem ta gre w swoje łapsa!! przez 30min testowalem rozne ustawienia sterowania i w koncu mam tak: lewa galka -> przud/tyl, lewo/prawo; Prawa -> patrzenie gora/dol i strefowanie...

btw dlaczego nie ma zapisu stanu gry w trakcie misjii??!!
pro
QUOTE(Coati @ 8 07 2006, 10:09) *

btw dlaczego nie ma zapisu stanu gry w trakcie misjii??!!

pytaj mnie a ja cie....

moze dlatego ze gra jest stosunkowo krotka...
moze dlatego ze tworcy Black'a zapomnieli o takiej opcji...
moze dla tego ze tak poprostu...
i mozna tak gdybac bez konca...
ja poprostu niewiem smile.gif
Coati
w takim razie nie jestes prawdziwym pr0... prawdziwy pr0 wie wszystko xD

i to moje pytanie bylo forma oburzenia w kwestii braku save'a
Solidny (pan)
Nie ma zapisu w trakcie misji bo to dla lamerów jest icon_twisted.gif

Jeśli bawi Cię formuła "zabić gościa, schować się, save, dałem ciała, load, zabić następnego, save, dałem ciała, load, zabiłem, save" to gratuluję umiejętności wink.gif

btw grając Twoim sterowaniem nie dałbym rady na hard ninja.gif
Labik
dla mnie minusem jest mala realistycznosc w zabijaniu... mniej wiecej na zwyklego kolesia trza wywalic ok 1mag kalacha nie wspominajac juz o kolesiu z shotem i kami wink.gif
Coati
no wiecie... ale czasem jak misja trwa np 1h to przydalby sie save...

co do moich umiejetnosci to rzeczywiscie sa niskie i przyznaje sie tu bez bicia, ale nie oznacza to, ze gram w sposob opisany przez ciebie [Solidny (pan)].. tak prawde mowiac to to jest 2 FPP w ktorego gram na padzie od ps2... w reszte gier fpp gram/gralem na NGC, N64 i oczywiscie PC i moze skonczmy offtopa bo temat o Blacku zaczyna sie robic tematem o mnie xD
Labik
tez na poczatku bylem oburzony z tymi sejwami ale dobrze ze ich nie ma... siedzisz przy konsoli 1h - 1,5h do jednej misji i zapisujesz stan gry z tym ze jest krutka... dobre rozwiazanie... a kiedy cie zabija grasz od check pointu (chyba biggrin.gif nie pamietam juz ). Gorzej jak ci stara wylaczy konsole pod koniec misji tongue.gif
Olafelum delfin Um
A to nowosc ktos odkryl closedeyes.gif Na konsolach zawsze tak bylo,ze prawie w kazdej grze po przejsciu levelu zapisuje sie stan gry dry.gif
Labik
ale misje sa rzeczywiscie dlugie wink.gif
Olafelum delfin Um
To fakt tongue.gif Ale wyglad broni i uzytek jaki mozna z niej robic powala excl.gif
Solidny (pan)
A jednak Half-Life na PS2 miał zapis w dowolnym momencie. Wydaje mi się jednak, że odbija się to na wielkości save'a. Jeśli masz save po misji, to zapisuje się jaką masz broń, ile amunicji, apteczek, stan zdrowia no i do której misji doszedłeś. Save w dowolnym momencie to więcej informacji, np. gdzie dokładnie się znajdujesz, albo ile beczek po drodze rozwaliłeś.

Ehhh sory za offtop...

No to o grze w ramach "przeprosin". Ja jakoś nie miałem w Black problemu z zabijaniem kolesi, w swojej karierze gracza twardszych widywałem smile.gif. Przykładem niech będzie Killzone na hard... headshot z metra shotgunem i koleś nadal pamięta, że to we mnie ma celować smile.gif. W Time Splitters też trudno było owdowić żony przeciwników. Zdziwiłem się gdy zagrałem pierwszy raz, bo spodziewałem się czegoś mocniejszego po tym jak czytałem wasze zrzędzenie smile.gif. Może dlatego, że celuję w okolice głowy rolleyes.gif
Labik
QUOTE(Solidny (pan) @ 13 07 2006, 23:25) *

A jednak Half-Life na PS2 miał zapis w dowolnym momencie. Wydaje mi się jednak, że odbija się to na wielkości save'a. Jeśli masz save po misji, to zapisuje się jaką masz broń, ile amunicji, apteczek, stan zdrowia no i do której misji doszedłeś. Save w dowolnym momencie to więcej informacji, np. gdzie dokładnie się znajdujesz, albo ile beczek po drodze rozwaliłeś.

dokladnie wink.gif
szkoda tylko ze zeby zrobic headshota w blacku trzeba trafic dokladnie w pixel biggrin.gif
lepiej juz wchodza heady na CS'ie tongue.gif
Coati
$^@$%!@#$%&!! w 4misji doszlem do takiej wielkiej oszklonej chali... daleko z tego miejsca do konca levelu?? bo mi w tym momencie prad wylaczyli :<
Wiśnia San
to bedzie może połowa planszy, Nashran Foundary to moja ulubiona plansza icon_twisted.gif
Agent_Man
QUOTE(Solidny (pan) @ 13 07 2006, 23:25) *

A jednak Half-Life na PS2 miał zapis w dowolnym momencie. [...]

blink.gif Chodziło o Xboxa czy ja o czyms nie wiem ?
Agent_Man
QUOTE(szczurek @ 15 07 2006, 00:03) *

Aha, myślałem że idzie o HL 2 i z tąd moje pytanie było. Tak to jest jak sie czyta "pod wpływem" posty innych ;]
Gahan
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 13 07 2006, 16:59) *

A to nowosc ktos odkryl closedeyes.gif Na konsolach zawsze tak bylo,ze prawie w kazdej grze po przejsciu levelu zapisuje sie stan gry dry.gif

na pegasusie tak nie było
Mikes
Dorwałem w końcu Blacka, jest cięzko dosyć. Na razie nie mówię co jest fajne tylko co mnie wkurza. A więc wkurzają mnie misję poboczne. Ja wiem ze przedłuzają zywotnosc ale co misja niszczenie jakichś durnych laptopów do ch*jostwo jest. dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.