Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Black
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Gawlick
Hm ulubiony poziom? Myżle że 2 gdzie trzeba przekroczyc granicę smile.gif Dobry jeszcze był ten z tą łażnią or somth biggrin.gif (niepamiętam który to w kolejności smile.gif )
Co do wszystkich objectivow to destruction może uprzykrzyć życie bo trzeba zniszczyć każdą rzecz którą autorzy dali do zniszczenia. Sa one porozmieszczane wszedzie na mapie a jak wiadomo wracać sie nie można (bo typ skakac nie umie i nie może wejsc na 30 cm mureczek....)
van_guard
Moje ulubione poziomy to most i misja, w której trzeba zniszczyć maszyny produkujące broń (jest to bodajże 4 lub 5 poziom). No i jeszcze level z polem minowym był niezły.
Coati
moje ulubione poziomy to pierwszy, asylum i ostatni [wlasciwie to sama koncowka]
Yap
W sumie to Black Ops jest trudny (i to nie zawsze) pod względem szukania pierdółek. Tak czy owak ma się wgląd w ilość objectivów na danym obszarze.
P.S. Końcówka na Hard'zie wkurrrr#ia niesamowicie mad.gif .
van_guard
Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie gry pt. Black. Czy M16A2 z dołączonym granatnikiem otrzymuje się po przejściu gry na hardzie czy black ops?
Yap
QUOTE(van_guard @ 19 09 2006, 21:25) *

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie gry pt. Black. Czy M16A2 z dołączonym granatnikiem otrzymuje się po przejściu gry na hardzie czy black ops?

Nie rozpoczniesz Black Ops bez ukończenia Hard'a. Jeśli podświetlisz Black Ops jest napisane, że po przejściu tegoż właśnie otrzymasz M16A2...ale już po uruchomieniu rzeczonego poziomu trudności patrzysz na to co trzymaszw łapskach i...no właśnie wink.gif .
Gawlick
Chodzi o to że bez prze3jscia na black ops M16A2 bedziesz miał tylko na tym poziomie, a jak przejdziesz BO to gun ten jest dostepny na wszystkich poziomach trudnosci.
PESinter
Szkoda, że nie ma mozliwości wybierania broni do danej misji. Np. chciałbym sobie połazić z Magnumem po asylium, a tu pipa.

M16A2 będzie dostępne tylko na jakimś konkretnym levelu?
Coati
ta bron chyba wlasnie jest na assylum smile.gif
Yap
QUOTE(PESinter @ 21 09 2006, 13:13) *

M16A2 będzie dostępne tylko na jakimś konkretnym levelu?

Na Black Ops jest dostępny cały czas...chyba, że go wymienisz na coś innego. Ale po co wink.gif ?
PESinter
No to extra nowina smile.gif Właśnie kończe gre na hardzie(jestem na moście) i już niedługo położe łapska na M4 z granatnikiem, mniam! tongue.gif Oby tylko ostatniej misji nie robić w "ratach" przez pare dni...
van_guard
Ja też cały czas zastanawiam się, czy uda mi się przejść ostatnią misję na hardzie smile.gif Już na normalu do ostatniego poziomu musiałem podchodzić chyba z 10 razy, a co dopiero będzie na hard biggrin.gif
Seo
No przyznam, że mile mnie zaskoczyl Black jak nielubie za bardzo FPP to ten przypadł mi do gustu.. Tylko troche za krotki..
PESinter
Granie w Black na poziomie mniejszym niż hard nie ma sensu(przynajmniej dla weteranow gier FPP). Np. na hardzie trzeba cały czas szukać elementów otoczenia aby się ukryć i strzelać z ukrycia lub zaskoczenia, inaczej po chwili zejdzie cała energia a jak wiadomo apteczki na tym poziomie trudności zostawiają tylko wrogowie. Największe skurczysyny to goście z shotgunami (SPAS/Remington) którzy mają solidny pancerz i napieraja wprost na ciebie. Jeden ich strzał i już 80% energi życiowej idzie się walić smile.gif Często jest naprawde gorąco icon_wink.gif

Criterion dobrze połączyło typową efektowną jatkę/strzelankę z elementami taktycznymi(ukrywanie się, strzelanie zza ściany i innych obiektów itd.)
Yap
Przechodząc ostatnie etapy ostatniego poziomu na Hard'zie trzeba mieć świadomość tego, że są na nie sposoby. I tak: pierwszy - skradanka i headshoty; drugi w bunkrze - zamiast zeskakiwać na dół zwabiłem troszkę kolesi naparzałem ich z granatów (buraki z tarczami i magnum) i mag10 z góry; trzeci - w momencie kiedy znalazłem RPG wracałem co chwila do tego pomieszczenia po pociski (monotonne, ale efektywne), później znów headshoty i granaty (kolesie z pazami i shotgunami) gdzie tylko się da, no i ostatni - nie wychodziłem w ogóle z tunelu (chowałem się co chwila), strzelałem do beczek i egzekwowałem znów headshoty (kolesie z RPG i ci w bunkrach) gdzie się tylko da. Druga opcja jest taka, że wchodzi się na górę (po uprzednim wyczyszczeniu przedpola) i chowa się w jednym z bocznych pokoi, należy być jednak czujnym bo w momencie kiedy koncentrujemy się na bunkrach czy wojakach biegających z RPG ktoś może nas z boku z magnum albo shotguna poczęstować. Myślę, że trzecie podejście i jesteście u celu wink.gif .

@PESinter - no właśnie, Criterion świetnie to wyważył.
szamanek
gra bardzo fajna (moja pierwsza strzelaninka na ps2 smile.gif) ale za krotka... malo misji no ale efekty wszystko wynagradzaja... piekne wybuchy... i ta radosc ze strzelania z AK47 :-)
Mikes
Fuck, w Okami grałem z kamerą poziomą na Invert, nie zmieniałem tego odpoczątku więc już nic nie ruszałem.
Odpalam dzisiaj Blacka i MASAKRA! Nie umiem w to grać ;/ Przezwyczaiłem się do Invertu i mam zonak, trzeba się uczyć od nowa ;/
Labik
to ustaw se w blacku inverta
SORROW
Wydaje mi się jednak że twórcy Blacka za bardzo pojechali z poziomem trudności ,przecież w ostatniej misji aż roi się od przeciwników z każdej strony .Grając pierwszy raz za bardzo nie wiadomo co robić.Przez pewien czas stoi się w jednym(martwym)punkcie.
Yap
QUOTE(SORROW @ 14 10 2006, 15:48) *

Wydaje mi się jednak że twórcy Blacka za bardzo pojechali z poziomem trudności ,przecież w ostatniej misji aż roi się od przeciwników z każdej strony .Grając pierwszy raz za bardzo nie wiadomo co robić.Przez pewien czas stoi się w jednym(martwym)punkcie.

W ogóle nie wychodź z tunelu. Wychylaj się tylko i stosuj head-shoty. Będzie Ci łatwiej.
SORROW
QUOTE(Yap @ 14 10 2006, 19:47) *

QUOTE(SORROW @ 14 10 2006, 15:48) *

W ogóle nie wychodź z tunelu. Wychylaj się tylko i stosuj head-shoty. Będzie Ci łatwiej.

Faktycznie, pomaga .No ,ale teraz przez Ciebie skończyłem zaj@@istą grę!
Coś mi się wydaje ,że będę takiej szukał bardzo długo...
Labik
a ja mam zepsutego lewego analoga troche smile.gif
kiedy wezme nim paluchem do gory to nie wraca do srodka tylko zostaje troche na gorze przez co postac idzie krokiem do przodu non stopa

troche wkurzajace ale lepiej zepsuty prawy niz lewy
raczet

a ja mam zepsutego lewego analoga troche
kiedy wezme nim paluchem do gory to nie wraca do srodka tylko zostaje troche na gorze przez co postac idzie krokiem do przodu non stopa

no to jest jakaś klątwa u mnie też sie tak robi i to tylko w blacku.
Mikes
Też to mam, czasem się zacina i postac idzie do przodu, kilka szybkich kręciołków i jest dobrze, też to mam tylko w Blacku
Labik
ja to mam jeszcze w tekkenie5 w tej gierce z statkami kosmicznymy... standardowo celownik jest troche wyzej niz powinien
Yap
QUOTE(SORROW @ 16 10 2006, 11:15) *

Sorki laugh.gif . Już nie będę wpadał na tak niedorzeczne pomysły. Pyknij sobie Hard'a...bedziesz się świetnie bawił ninja.gif .
SORROW
QUOTE(Yap @ 16 10 2006, 21:23) *

QUOTE(SORROW @ 16 10 2006, 11:15) *

Sorki laugh.gif . Już nie będę wpadał na tak niedorzeczne pomysły.

Nie , no spox . Dobrze zrobiłeś,przecież nie był to spojler.
Coati
wiadomo cos o kontynuacji??
btw. jaki level najczesciej odpalacie kiedy chcecie pokazac gre koledze/kolezance/wujkowi/psuznajomemu/itp?? u mnie najszesciej wybor trafia na asylum:)
Er_WolvEr
QUOTE(Coati @ 17 10 2006, 18:31) *

btw. jaki level najczesciej odpalacie kiedy chcecie pokazac gre koledze/kolezance/wujkowi/psuznajomemu/itp?? u mnie najszesciej wybor trafia na asylum:)

Pokazuje 1rwszy by sie zaznajomił, 2gi by pokazać że fajnie sie stealth'uje oraz most, bo zaczyna sie od łądnego widoczku na światło, bluzgów, a po pewnym czasie dostajesz wypasioną broń.
TaKeShiX
QUOTE(Coati @ 17 10 2006, 18:31) *

chodzi o to czy wogóle będzie question.gif wystarczy spojrzeć na wydawce wink.gif ja wątpliwości nie mam, pozostaje kwestia czy wyjdzie tylko na next-gen czy może jeszcze na ps2/xbox'a

poza tym samo zakończenie pozostawia szeroko otwartą furtkę jeżeli chodzi o fabułę, tak więc....
Coati
nom ja po ostatnim levelu myslalem, ze jeszcze sie bedzie dalej grac.. jakis boss czy cos
konstant
Da sie jakos zmienic polozenie obrazu w tej grze?
Coati
mnie sie wydaje ze w optionsie bylo adiust screen czy jakos tak... w kazdym razie powinno byc smile.gif
raczet
no zwykle jest. dokładnie nie wiem bo nie miałem problemów
konstant
No wlasnie u mnie nie ma ohmy.gif . Mozna tylko zmienic ustawienie z 4:3 na 16:9
Coati
przez ciebie i twoj problem stracilem kolejne godziny z zyciorysu! xD
chcialem tylko sprawdzic czy aby napewno nie ma tam tej opcji i przeszlem 3 misje....
ahhh ale nie ma tam tej opcji jest tylko rozjasnianie i videscreen...
Coati
nie wiecie czasem nic o kontynuacji?? tak sobie lookam w necie po stronkach i nic nie widze confused.gif
rad
QUOTE(Coati @ 4 11 2006, 18:08) *

nie wiecie czasem nic o kontynuacji?? tak sobie lookam w necie po stronkach i nic nie widze confused.gif

W przyszlym roku ma byc na PS3.
Litwin25
A skąd takie info?Pytam się bo nie słyszałem tego nigdzie.Jak na PS3 to dopiero tam bedzie orgia zniszczenia wink.gif
Mikes
A skąd takie info?Pytam się bo nie słyszałem tego nigdzie.Jak na PS3 to dopiero tam bedzie orgia zniszczenia wink.gif

w dziale PS3 jest news w którym EA zatwierdzia kilak nowych gier(w tym black 2)
Labik
szkoda ze nie wyjdzie na ps2

skonczylem blacka na ardzie
3 godziny meczylem ostatnia lokacje

emka z granatnikiem jest kozacka tyklo ze w 1 misji nie moge znalezc 2 ekplodujacych rzeczy ^^' na black opsie przeciwnik juz nie stanowi problemu tylko znalezienie tych wszystkich (pipi)ek
ghost.
QUOTE(Labik @ 5 11 2006, 13:12) *

szkoda ze nie wyjdzie na ps2

skonczylem blacka na ardzie
3 godziny meczylem ostatnia lokacje

emka z granatnikiem jest kozacka tyklo ze w 1 misji nie moge znalezc 2 ekplodujacych rzeczy ^^' na black opsie przeciwnik juz nie stanowi problemu tylko znalezienie tych wszystkich (pipi)ek

czemu szokda? wydaje mi się, że wszystko co można było wycisnąc z niej (przynajmniej w kwestii grafiki, bo co do gameplayu, zwłaszcza jego długości...) zostało wycisnięte i mam szczerą nadzieje że wersja ps3 mi zeby powybija wink.gif
Labik
no ja bym se jeszcze chetnie pogral w sequel blacka z tym ze ps3 pewnie kupie dopiero jak wyjdzie PSThree

do grafiki nic nie mam, moze byc dokladnie taka sama... jest duzo pomyslow ktorych mogli by wciagnac do black'a 2 wink.gif

gra zakonczyla sie tak jakby to dopiero byl poczatek icon_twisted.gif
Coati
nom... moze juz to pisalem ale ja myslalem ze po "zakonczeniu" jest jeszcze jakis level do przejscia xD to sie nazywa zrobic otwarte zakonczenie
Er_WolvEr
Powiem szczerze, że przy żadnej tak bardzo sie nie zdziwiłem. W tym momęcie jak myślałem, żę zaczyna sie najwięsdkza jadka (ostatni filmik bardzo zachęcił mnie do mordowania) gra się skończyła. Czy to minus ? Dla posiadaczy PS3 (czy tam X3,60) - +s, bo twórcy nie muszą martwić sie o początek BLACK'a 2 - zagrwarantowałą to im 1dynka.

Black jest jedną z gier, którą mohe spokojnie pokazać niedowiarkowi, ew osobie która chce sie dowiedzieć, co może zobaczyćna PS2 smile.gif. Jest taka jak Burnout 4, MGS3, Solu CAlibur 3, Tekken czy Shadow of The Collosus - cholernie reprezentatywna.... czy tam reprezentacyjna.
Labik
QUOTE(Er_WolvEr @ 6 11 2006, 19:39) *

Powiem szczerze, że przy żadnej tak bardzo sie nie zdziwiłem. W tym momęcie jak myślałem, żę zaczyna sie najwięsdkza jadka (ostatni filmik bardzo zachęcił mnie do mordowania) gra się skończyła. Czy to minus ?

zdecydowanie plus

...szczegolnie dla sony i jego ps3 biggrin.gif
...ale nie dla mnie to tez jest plus, lubie jak sie tak gierki koncza... bardzo fajne zakonczenie wink.gif

tak btw kiedys na polsacie lecial film w ktorym 2 pilotow rozbilo sie w tym kraju gdzie toczy sie akcja blacka, bardzo mi ten film przypomina klimatem black'a

...kojarzy ktos film?
Er_WolvEr
QUOTE(Labik @ 6 11 2006, 21:34) *

QUOTE(Er_WolvEr @ 6 11 2006, 19:39) *

Powiem szczerze, że przy żadnej tak bardzo sie nie zdziwiłem. W tym momęcie jak myślałem, żę zaczyna sie najwięsdkza jadka (ostatni filmik bardzo zachęcił mnie do mordowania) gra się skończyła. Czy to minus ?

zdecydowanie plus

...szczegolnie dla sony i jego ps3 biggrin.gif

Uj, może lepiej sie nie rozpędzaj, CZARNUCH wyszedł też na Xkloxa, cholera wie czy to też nie bezie multiplatform'er smile.gif. A pamiętaj, że teraz exclusive'ność nextgenowych kontynuatorów dobrych gier są cholernie chętnie przyjmowane.

Choć racja jest taka że więszy rozgłos napewno nabrał BLACK na PS2 niż XBoxa - tak piękną grę na no staruszka, widać, że jednak to zalezy od umiejętnosci programistów.

A film to może... BLACK Mountain hahaha.gif .
Hubi.
Ogolnie Black to swietna, efektowna gra, ale ma, jak dla mnie 3 minusy:
- Brak mozliwosci ostrzeliwania sie zza oslon. Czasem gdy przy duzym ostrzale chowam sie za oslona, az chce sie wyjac bron i sie ostrzeliwac. Al trzeba sie odwrocic i wstac, zeby moc strzelac.
- Czasem, aby zestrzelic przeciwnika, trzeba wladowac w niego kilkanascie naboi.
- I oczywiscie- czas gry. 6 godzin przy tak swietnej zabawie to kpina.

BTW
Zdobylem juz silver guny. Jakie sa jeszcze bonusy,co daja i jak je zdobyc?
rad
A ja mam pytanie, odkurzylem blacka i zaczalem grac. 1. level (veblensk city street) przeszedlem na easy, normal i hard i pytam sie gdzie jest black ops? Podobno po ukonczeniu levelu na hard black ops powinien sie odblokowac (?)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.