Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Black
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Senshi
hehe no!

A co zauważyłem to bardzo ładnie zaprojektowane lewele. Miasta zniszczone przez wojne itd. Najlepiej mozna to zauwazyc w pierwszej i trzeciej misji (jak na razie wiecej nie przechodzilem)

Co ciekawe przez te savy wcale nie mam tak, że po przejściu jakiejś misji zaraz chcę przechodzic nastepną ohmy.gif Mimo tego, że bardzo lubie strzelanki i FPP. Odwrotnie było w Call of Duty 3 tam po przejsciu jednej misji odrazu przechodzilem nastepna i tak do rana laugh.gif

zajebisty
Tak to jest minus save tylko po misji tez mnie to draznilo jak pykalem.Ale klimat nie ktorych misji jest poprostu niesamowity np w budynku te lazienki cos pieknego....i woigle takich smaczkow jest wiecej...W ta gre powinien zagrac kazdy!!!
Senshi
Niezle to spaprali
Ogranicza sie to do:
grania w tygodniu kilkadziesiat minut
wstawania wczesniej i dokanczania przed szkolą

Niestety mama cos tam krzyczy ze nie chce rano zadnych wystrzalow slyszec biggrin.gif
Coati
QUOTE(Senshi @ 12 02 2007, 22:54) *

Niestety mama cos tam krzyczy ze nie chce rano zadnych wystrzalow slyszec biggrin.gif

to ja kiedys odpalilem o 2.00 w nocy REZ'a i postawilem caly dom na nogi biggrin.gif:D
XBOX360SOKOL
Czy ktoś może mi pomuc, jak tak to gdzie mam wpisać kod dostępu?
Yap
Jaki kod dostępu huh.gif ?
Labik
CYTAT(XBOX360SOKOL @ 9 03 2007, 13:48) *
Czy ktoś może mi pomuc, jak tak to gdzie mam wpisać kod dostępu?

Chyba ci chodzi o Blacka na X'a. To pomyliles dzialy.
banny
Właśnie odświeżam ten wspaniały tytuł.
Mimo paru niedogonień - braku 'czołgania się' (kucanie to za mało, przyzwyczaiony do cod biggrin.gif) no i czasem za duzo ammunicji schodzi na jednego typka, gra prezentuje sie wspaniale.
W dodatku te wszystkie wybuchy itp, ah smile.gif
Na razie jestem w 4tej misji, pole minowe jest wkurviające tongue.gif

pozdr.
Colio
W(pipi)iająca to jest długość tej gry. Myślałem se, że wszystko się fajnie rozkręca, trochę trudniejsza plansza, a tu koniec gry:f No ale racja, mięsko i rozwała jest przednia, a platynę można łyknąć za bezcen, więc żal nie mieć tej gry.
banny
wkurvia mnie walka na odległość, często na jednego typa pół magazynku schodzi ;]
Btw: jest gdzieś lista wszystkich broni w grze?
Coati
gamefaqs.com
Labik
Polecam obejrzeć w poniedziałek na polsacie godz. 21:00 film za linią wroga. Film mi się kojarzy z black'iem jakoś wink.gif
SHAMI
CYTAT(Labik @ 18 05 2007, 15:31) *
Polecam obejrzeć w poniedziałek na polsacie godz. 21:00 film za linią wroga. Film mi się kojarzy z black'iem jakoś wink.gif

Również polecam;) Mi też się kojaży z Blackiem! Gre przeszedłem rok temu ale wczoraj włączyłem żeby sobie przypomnieć i wiecie co... To naprawdę wciąga!!! Mimo późnej godziny pyknąłem w kilka misji, zrobiłem małą "rozpierduchę" i stwierdzam że ta gra wymiata! Mimo swojej prostoty i krótkiego czasu gry, jestem przekonany że będzie bawić jeszcze kilka lat a to świadczy o potędze tego tytułu. Z niecierpliwością czekam na sequel.
Apropo... może ktoś wie czy coś takiego jest planowane? na ps3 czy Xo ta gra dopiero pokazała by pazur!!!
Rzemysław
Jaki jest Black OPS, bo kiedyś przeszedłem Hard i będę mógł w pyknąć. Hardkor? Są jakieś apteczki w ogóle, jakieśi inne utrudnienia, bardziej twardzi ziomale?
Yap
Black Ops jest generalnie prostszy. Jedyne co może przysporzyć problemów to pyknięcie wszystkich objective'ów. Co niektóre są nieźle schowane.
Całość jednak jest łatwiejsza - srebrne bronie i jazda. W momencie kiedy dostajesz RPG nie ma niczego na Twojej drodze co by Cię powstrzymało.
Lorack
Jakoś mi nie po drodze było z Black, ale w końcu dopadłem. Ostatnia misja Hard padła w 2h45. Black Ops to już (powinien być) czysty relaks z M16A2 Silver w łapach. Nie ma bata, 100% musi paść ;]
Coati
dawno temu przeszlem na normalu i koniec... obrazilem sie na gre bo sie skonczyla, a chcialem wiecej. heh to chyba kazdy chytry_.gif teraz jak ten topick znowu ruszyl, tak z ciekawosci odpalilem wczoraj wieczorem [21.00] gre i przepadlem na 4,5h xD przechodzac harda smile.gif ta gra niesamowice wciaga i tak naprawde to brakuje mi w niej... krwi przeciwnikow [np taka fajna mgielka po dostaniu heada z magnuma]...

tak na boku to renderware rulezz smile.gif
Labik
Przypominam o filmie, właśnie się zaczoł na Polsacie, teraz reklama. Jeśli zapomnieliście to włączać tv, przegapiliście tylko za(pipi)istą ucieczke samolotem przed rakietami biggrin.gif
Sarge
Ja dopiero dwa dni temu pierwszy raz na poważnie zabrałem się za przechodzenie Blacka, a skończyłem... wczoraj huh.gif . No tak, gra jest zdecydowanie za krótka, wystarczą dwa dłuższe posiedzenia, a trzeba powiedzieć, że od razu zabrałem się za przechodzenie na Hard.

I muszę przyznać, że już dawno mnie tak jakikolwiek FPS nie wciągnął! Pierwszy raz od dawna grałem bez przerwy kilka godzin, że przy pierwszym posiedzeniu miałem za sobą już 6 misji. Następnego dnia wykończyłem dwie ostatnie i po zabawie... Co do tej ostatniej, którą tak wszyscy straszyli... Nie powiem, żebym się jakoś mocno spocił, ale na pewno jest to najtrudniejsze starcie w całej grze. Mimo wszystko jednak trzeba rozważnie podejść do całej akcji i nie wdać się w zadymę, niepotrzebną otwartą wymianę ognia - sam gdzieś z kącika eliminowałem pojedynczych wrogów, a na koniec wystarczyło dobić pozostałych, z daleka zniszczyć bunkry zachowanym wcześniej RPG i po sprawie smile.gif . Zachować zimną krew i myśleć taktycznie - to najważniejsze rady, jakie bym miał dla innych na tą misję i choć są one oczywiste, to jednak wcale nie takie łatwe do zrealizowania wink.gif .

Sam nie wiem, co mi się tak spodobało w Blacku, że automatycznie po przejściu gry, wykonałem od razu dwie pierwsze misje na poziomie trudności Black Ops. Niby rozgrywka nie jest jakoś szczególnie udziwniona, ale klimat miejscówek, oprawa (także dźwiękowa, a o niej tu wiele osób zapomina) i radocha z destrukcji otoczenia jest nie do opisania smile.gif . Fakt, ciągle możliwości zniszczeń są bardzo ograniczone, ale prawdę mówiąc że wśród FPS'ów na PS2, Black jest pod tym względem w czołówce i z pewnością własnie tym (oraz ogólną szybką, wartką akcją) się wybija.

Na razie chyba odpuszczę sobie dalsze granie, ale coś mi mówi, że jeszcze do tej gry wrócę - tak aby zaliczyć resztę misji na Black Ops biggrin.gif . Jeszcze nie wiem kiedy to zrobię, ale może okres przed wydaniem sequela będzie odpowiedni tongue.gif ?
Yap
Zgadzam siem wink.gif . Klimat Black'a jest raczej unikalny jeśli chodzi o shootery wydane na PS2. Sam nie mogłem się oderwać zaczynając każda kolejną misję obiecywałem sobie, że to już jest ostatnia ninja.gif .
Fakt jest taki, że na poziomie Normal można przeć przed siebie i robiś rzeź, na Hard'zie bawisz się w skradankę i snajperkę, a na Black Ops bawisz się w destrukcję przy pomocy RPG. Ostatni motyw rzeczywiście może być zlatowany przez wybieranie kolesi pojedynczo. Jaka jednak furia mną ogarnęła kiedy się okazało, że po rozwaleniu bunkrów i RPGowców na dole ostało się dwóch kolesi z Remingtonami. Schodzę po final gry, a dostaję na ryj tony śrutu i byłem martwy w sekundę...ale to osobny przypadek.
Sarge
CYTAT("Yap")
Jaka jednak furia mną ogarnęła kiedy się okazało, że po rozwaleniu bunkrów i RPGowców na dole ostało się dwóch kolesi z Remingtonami. Schodzę po final gry, a dostaję na ryj tony śrutu i byłem martwy w sekundę...ale to osobny przypadek.

Hehe, dlatego sam zanim tam zszedłem, sprawdziłem kilka razy czy teren czysty biggrin.gif . Poza tym miałem to szczęście, że w zanadrzu trzymałem 6 rakiet do RPG, więc po zniszczeniu bunkrów zostały mi jeszcze trzy - na wszelki wypadek smile.gif
Hubi.
bunkry sa banalnie proste, gdy ma sie silver guny i rpg pod reka smile.gif
Mikes
ale żeby mieć silver guny trzeba przejsc gre, a to już nie jest banalnie proste
Tytek
Co trzeba zrobic, zeby odblokowac Black Ops? I czy sa dostepne jeszcze inne bonusy oprocz silver gunow (co daja i jak je odblokowac)?
Coati
CYTAT(Tytek @ 1 07 2007, 18:44) *
Co trzeba zrobic, zeby odblokowac Black Ops? I czy sa dostepne jeszcze inne bonusy oprocz silver gunow (co daja i jak je odblokowac)?

looknij na 2 poprzednie strony tematu...
Hubi.
A o co chodzi z "Destruction"? Zawsze ta opcja pojawia sie w statystykach na koncu misji, ale jest pokazana tak jak by bylo niedostepna.
Coati
niektore budowle w levelu mozna zniszczyc i to chyba o to chodzi [dawno w to gralem niepamietam wink.gif]
Yap
CYTAT(Hubi. @ 2 07 2007, 02:43) *
A o co chodzi z "Destruction"? Zawsze ta opcja pojawia sie w statystykach na koncu misji, ale jest pokazana tak jak by bylo niedostepna.
Ma ona znaczenie dopiero na poziomie trudności Black Ops. Należy zniszczyć określone elementy otoczenia. Taki dodatkowy haczyk, żeby za łatwo nie było. Jak tylko dostaniesz w łapska RPG prujesz do wszystkiego co jest w polu widzenia wink.gif.
Re
A ja dzisiaj sobie zakupiłem za50 dychów i powiem, że za.(pipi)ista:D:D:D Po skońćzeniu pierwszej misji przeszedłęm ją jeszcze z 6 razy delektując się rozwałką, grafą, znajdując te laptopy i inne sekrety, i co chwila rozwalając wszystko:D:D:D Druga misja w lesie też zarąbista, ale na razie zabili mnie przy wejściu do tego ośrodka:Dwłąściwie wlazłem metodą na JAna, a potem już musiałem kończyć grę, wiec drugi raz nie próbowałem, ale zaraz sie biore za nią biggrin.gif:D:D:D Muza wy(pipi)a.na biggrin.gif:D:D i gameplay też.

A rozwaliła mnie opcja ze zwalonymi drzewami w lesie. plansza przypomina mi Snake Eatera, wlazłem za drzewo, przykucłem, żeby się osłonić przed kulami (niby normalka), a ja patrze a to puste drzewo od salf pocisków zaczyna się rozpdadać i rozłamywaćbiggrin.gif:D padłem LoL ciekawe czym nie jeszcze zaskocząbiggrin.gif
walek
Gierk faktycznie wypas. Mi najbardziej utkwiła sekwencja w łazienkach al'a "Twierdza". Jesli o "rozpierduche", to ja nie za bardzo przepadam za taką przesadzoną interaktywnością. Jeden kulka we wrak samochodu, a ten zachowuje sie jak po uderzeniu meteorytu. To samo tyczy się filarów, ścian etc. Wystarczy jeden nabój by sie wszystko rozpadało. Za duzo efekciarstwa "made in Hoolywood". No i te odgłosy radiowe. Są tak donosne, ze prawdopodobnie na całej mapie są słyszalne. smile.gif

Mimo wszystko, Black to najlepszy shooter na PS2. Juz się boje jak to bedzie wyglądać na Ps3. smile.gif
Siwy_
fajny ten black, szkoda tylko ze taki krotki. gre mam od niecalych dwoch dni i grajac bardzo niewiele doszedlem juz do ostatniej misji. niby sa 4 poziomy trudnosci, ale po co sie wkurzac przechodzac ta sama plansze po raz X jelsi mozna wziac sie za jakas inna gre :f
Rzemysław
Powiedzcie mnie, jaka jest różnica miedzy Hard a Black ops ? O co w tym chodzi ? Więcej terminatorów, czy mniej broni ? Bo chę to ruszyc... blink.gif
Coati
poczytaj 3 ostatnie strony tematu... co 15 postow ktos sie o to pyta :F
Rzemysław
Moze sie ktos pyta, ale za to nie widze jakos wyczerpującej odpowiedzi na ten temat, tylko jakies pojedyncze zdania !
Sarge
CYTAT(Rzemysław @ 26 08 2007, 18:12) *
Moze sie ktos pyta, ale za to nie widze jakos wyczerpującej odpowiedzi na ten temat, tylko jakies pojedyncze zdania !

Skleroza, czy rzeczywiście nie pamiętasz, jak 3 miesiące temu zadawałeś identyczne pytanie i dostałeś na nie odpowiedź tongue.gif ?

Black Ops naprawdę nie jest trudne - masz silver guny i dzięki temu nieskończoną ilość amunicji, a więc po dorwaniu RPG jesteś niemal niezniszczalny tongue.gif . Jedyne utrudnienie to konieczność zaliczenia wszystkich objective'ów, a więc czasem trzeba się trochę naszukać, aby zaliczyć wszystko. I to tyle tak na dobrą sprawę - ogólnie w Black Ops grało mi się łatwiej niż na Hardzie (choć muszę przyznać, że na tych dwóch poziomach trudności przeszedłem póki co tylko dwie pierwsze misje), zapewne ze względu na nieograniczoną ilość amunicji.
marchev
Przeszedłem black'a na normalu w 20h! Ogólnie gra mi sie podobała, ale za bardzo sie stresowałem i robiłem sporo przerw w trakcie misji. Niezła była roz****ducha i pokrzykiwanie wrogów("Ido w ukrycje!" laugh.gif ). I ten świst wystrzeliwanego pocisku z RPG. Niezapomniane. Ale na razie nie mam ochoty przechodzić na hardzie. Czy ktoś wie gdzie rozgrywa sie akcja tej gry bo szukałem w necie i nie znalazłem. Przypuszczam że jeśli nazwy nie są wymyślone to pozmieniane, ale wszystko jest (oprócz veblensk city street) nad jakąś rzeką( w levelu granzei bridge wyglądało to na jezioro, ale to i tak mój ulubiony wink.gif ).
Wiatrak
20h !!?!?! o stary biggrin.gif ja w 6h przeszedlem na normalu biggrin.gif
Coati
moze delektowal sie kazda chwila, kazda luska i bawil sie w odnajdywanie wszystkich objectivow... albo poprostu brak skila wink.gif

btw
ehhh.. szkoda, ze ta gra nie ma co-op'a lub multiplayera...
Sarge
Hehe, no ja to w jakies 6-7h przeszedłem grę na Hardzie, ale mniejsza wink.gif ...
Wiatrak
CYTAT(Coati)
ehhh.. szkoda, ze ta gra nie ma co-op'a lub multiplayera...

nom szkoda to byla by chyba najlepsza multi. gra na ps2 biggrin.gif
marchev
20h bo nie chciałem ginąć i sprawdzałem każde miejsce(przez to większość objective'ów). Często też czekałem aż klesie do mnie przyjdą i dadzą sie wystrzelać.biggrin.gif W sumie zginąłem ze 4 razy. W tym 2 w Naszran Foundry. Wtedy się nauczyłem słuchać co do mnie mówią(miny:P). A ostatni podobno najtrudniejszy a nie zginąłem(3:47h mi zajął), tylko ci zomowcy z magnumami...
Rzemysław
Gierka wymiata. A co z tego, że przeszedł w 20 h , co to jakies zawody ? Na hardzie to się gra najlepiej. W ostatniej misji po prostu gdyby nie ten dym, to bym nie zginął. Za duże zamieszanie jakoś. Tylko misje: 5, 7 i 8 troszeczkę mnie wyczerpały :) a reszta była prosta.
Re
Racja:D Ja naprzykład się nie spiesze, i zaglądam w każdy kąt, co by możliwie wszystkie objectivy zrobić. A ten łaźni ala TWIERDZy, to skampiłem się w pokoju z prawej i strzelałem do każdego pokolei:D Jestem w 6 misji i mam cirka 6,5 godziny. Każdą misje łykam między 40min a 1:15, zależnie od tego co zwiedzam i jak sobie łaże. NIe jara mnie przechodzenie na jana:D A cena jaką chcą w sklepach za BLacka, czyli 49zł jest śmiszna, żeby go nie kupić nawet na to 6-8 lub jak kolega pisz 20h:D

CO JEST FENOMENEM??? Że sam bez przymusu włączam sobie misje które przeszedłem, po to, żeby zrobić rozwałke, czy postrzelać. DO żadnej gry tak nie wracam. W medalu po przejsciu misji nigdy jej nie włączałem jeszcze raz:D Oprócz początku Pearl Harbor:D A tu ten nocny las moge przechodzić milion razy biggrin.gif MuZYKA ROZWALAAAAAa jest poprostu kozak. Aż zapodałem sobie OSTa z giery. Motyw przewodni gry jest dla mnie równy z Medal of Honor z PSXa
Zwyrodnialec
Jak w tej grze odpalić progressive scana? Bo jak dają trójkąt + X podczas bootowania płyty, to nic się nie dzieje. Mam PAL'ową wersję Black. W opcjach znalazłem tylko widescreena. ohmy.gif Ten sam problem mam z Burnout Revenge. Albo ja coś źle robię, albo usunęli proga z PAL'u. Burnouta mam wersję nieplatynową, to samo z Black.

Podczas bootowania płyty udało mi się odpalić proga tylko w RE4.

Może kltoś miał podobny problem? Z góry dzięki za odpowiedź. hyh.gif
Re
jest pare opcji

a) jesli Ci TV nie obługuje scana to CI się nie włączy:)
b) w PALowej wersji może nie być, jak to jest w przypadku GT4:/
c) ktoś mądry niech napisze jak to jest:D
Zwyrodnialec
Moja Bravia obsługuje proga hyh.gif. Testowane między innymi na RE4, PoP (seria), Beyond Good&Evil. Być może Black w PAL-u ma wyj.ebanego progessive scana, tak samo Burnout Revenge. ohmy.gif
baniek
Grę mam parę dni doszedłem do 3 misji gra bardzo porywa klimatem i grafiką smile.gif
Grze dałbym 10- tongue.gif
FLooK
Odpalał ktoś Black'a na PS3? Włącza się wszystko pięknie, ładnie wyciągam RPG i wszystko się pieprzy ;/ Kamera wariuje itp.
U was też tak jest?
Paweł_PS
Nie grałem w Black'a ale mam CoD 3 . Narazie nie znalazłem gry, która się może z CoD równać. Jeśli ktoś grał i w CoD 3 i Black niech odpisze czy Black dorównuje Cod.
Coati
pomijajac fakt, ze obie gry reprezentuja odmienne realia, sposob grania itp... ciezko porownac 2 rzeczy ze soba jesli sa zupelnie inne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.