Paweł_PS
14 10 2007, 09:32
Wiem, że to są inne gry, ale w którą z nich wam się lepiej grało?
ja osobiscie nie gralem w kała trzeciego bo IIWŚ wychodzi mi juz nosem i szczerze polecam blacka

moge jedynie napisac: CoD2BRO
< Black
Grałem w obydwie. Zdecydowanie BLACK, i tylko BLACK

Miodność gameplau, grafika, możność rozwalenie wszystkiego nie malże razem z przesuwanie i rowazalaeniem krzeseł, stołów, szafek, żarówe, latarni, drzew, aut ciężarówek, gdzie potem elemnty jak koło rozwalone od auta da się ruszać i przepychać, czy rozwalanie szyb w każdym obiekcie etc, etc. a do tego plansze są tak zróżnicowane, tak misje są różne że aż chce się grać, do tego muza Giacchinna i klimatyczne wstawki filmowe przed misjami. Plus genialna fizyka, czyli strzelanie, celowanie, trafianie w oponentów i to jak się poruszają. Nie widziałem drugiej tak dopracowanej strzelaninki na ps2, czy nawet xboxa ( halo i killzone nie pasują mi ze względu na sf - pierdoło-kosmiczną tematykę i de facto takiej rozpierduchy ni ma:)) Tylko że blacka można łyknąć zależnie 9-6 h zależy kto jak gra:)
Paweł_PS
14 10 2007, 11:59
Dzięki wam;) Chyba kupie tego Black'a skoro mi polecacie;)
CYTAT(Re @ 14 10 2007, 12:40)

Nie widziałem drugiej tak dopracowanej strzelaninki na ps2, czy nawet xboxa
black wyszedl tez na x'a
Wiem, że wyszedł dlatego napisałem to

"Nie widziałem drugiej tak dopracowanej strzelaninki na ps2, czy nawet xboxa"
a słowa "czy nawet" odnosiły się do tego, że na xboxa wyszło pare strzelaninek i np. jedni wyżej oceniają halo, czy dooma który ma wiecej fajerwerków graficznych, jednak nie mają tej rozpierduchy, nie mają tak zróżnicowanych lokacji, animacji broni, tej genialnej muzy rodem z medal of honor, czy gry która dzieje się w teraźniejszych czasach. itd. itp nie 2 wojna, nie 200 lat wprzód.
a Black ORGINAŁ jest teraz w cenie koło 40 zł. Uważam że jest to naprawde za.(pipi)ista cena jak na taką grę.
Paweł_PS
14 10 2007, 13:10
CYTAT(Re @ 14 10 2007, 13:47)

a Black ORGINAŁ jest teraz w cenie koło 40 zł. Uważam że jest to naprawde za.(pipi)ista cena jak na taką grę.
No cena super... tylko gdzie można kupić tą grę za 40 zł (w jakim sklepie)?
Ja dorwałem za 45 zł nówke na allegro ...
Chociażby sklep robson, nie musisz tam jechać od razy, możesz zamówić przez neta, badź allegro. Tam zdaje się kupiłem:)
http://www.robson.pl/albo inny sklep
http://www.gierland.kqs.pl/index.php?d=katalog&k_id=25 w gekonie masz za 59zł
masz też na 100%
W saturnie / media markt za 49zł, znaczy się w satrunie jak byłem to tak stał, media markt ponoć to to samo, więc tam powinno być analogicznie:)
Wystarczy chwile poszukać zamiast biadolić

łeh łeh łeh pozdrooo:D
kat_robert
14 10 2007, 23:08
empik 49
a niedawno byla promocja na platyny od ea: "druga gra za zlotowke" wiec tym bardziej oplacalo sie kupic
montana
18 04 2008, 22:18
Przybyłem zobaczyłem zwyciężyłem . W końcu sie zebrałem i pzreszedłem choć ostatnia misja to jakis kosmos . Ponad 2 h ją przechodziłem . Strasznie irytuje taki gwałtownie podwyższony poziom przy końcu gry .A tak w ogóle to chyba nie musze pisac ze gra jest najlepszą strzelanką FPP na PS2 ?!
jasne, ze nie musisz
ja ostatnią misje przeszedlem chyba za 3 podejsciem [normal] i to bez campowania tylko biegajac na jana w kolko xD do teraz nie wiem jak ja to zrobilem
campowalem dopiero przy przechodzeniu na hard... swietna gra. hmm wlasciwie to nawet nie ma konkurencji na ps2... no moze TS:FP, bo przereklamowany Killzone to jakies nieporozumienie IMO
tomek1906
5 06 2008, 22:18
1 pytanie z seri głupich jestem w trakcie misji po paru checkpointach jak teraz wyjde z gry to bede musial misje przechodzic od nowa ?
CYTAT(tomek1906 @ 5 06 2008, 23:18)

1 pytanie z seri głupich jestem w trakcie misji po paru checkpointach jak teraz wyjde z gry to bede musial misje przechodzic od nowa ?
Niestety TAK. Save'y działają tylko po zakończeniu misji.
gość, u którego kupiłam gre, już drugi dzień sie nie odzywa
CYTAT(ogicool @ 8 06 2008, 12:19)

gość, u którego kupiłam gre, już drugi dzień sie nie odzywa

kolego weekend jest
FARMEROS
8 06 2008, 11:48
kolezanko ;]
Black zaiste cudowny, przeszedlem z 4 misje i narazie zaprzestalem grania, bo god of war'y zamiotly mi w glowie, ale jak tylko znajde chwile czasu to wracam, bo warto. Gierka świetna, a niszczenie pojazdów, budynków i tak dalej przy pomocy broni duzego kalibru to cos, co farmery lubia najbardziej. Polecam.
tomek1906
19 06 2008, 16:57
Właśnie skończyłem Blacka na poziomie Normal czas 12h, teraz sie troche bawiłem z silver weapon, nie ma to jak RPG z nieograniczona liczba pocisków

zapewne zrobie podejście do Harda ale narazie kupie coś innego
ogicool
21 06 2008, 09:01
nie spodziewałam sie, że grafika jest aż taka świetna,
słyszałam sama od siebie ochy i achy po przejściu dwóch na razie misji,
przyjemna rozwałka, przeciwnicy zarzucają fajnymi tekstami,od razu nie odpadaja,
no chyba że uderze prosto w czoło,
dop[ijam poranną kawke i przyklejam sie do pada
wypas ten BLACK!
pawel_k
21 06 2008, 18:28
a ja jestem po czwartej misji - jest super

co prawda grafa jest niesamowita jak na ps2 ale raz zdarzyło mi się że płynność animacji spadła tak drastycznie że strzelanie z automatu wyglądało jakby był ustawiony single shot... ale można to wybaczyć

co mnie denerwuje to czas misji - jakby nie patrzeć nie lecąc na chama do przodu tylko grając spokojnie trzeba przygotować się na to że misje przechodzi się ok 1 godziny (no może poza pierwszą

), a nie każdy jest hardcorowcem i ma czas i ochotę na tak długie granie, więc czasem mimo szczerej chęci do włączenia gry to nie robię tego bo wiem że to nie ma sensu (a to do pracy, a to dziewczyna będzie swój serial oglądać). więc lepiej jakby misji było więcej ale przechodziło się je w max 30 minut, albo chociaż przy checkpointach można by było zapisać grę i wyjść...
jeszcze o jednej rzeczy nie wspomniałem - przesadzona wytrzymałość przeciwników, szczególnie tych z shootgunami co są ubrani w jakieś maski - no po prostu jak taki biegnie na ciebie to śmierć do oczu zagląda

poza tym trochę dziwne jest wyważenie broni, z karabinu trzeba wywalić pół magazynka żeby powalić przeciwnika, z pistoletu 3 celne strzały i po sprawie... dziwne...
ale te wady nic nie zmieniają w moim odbiorze tej gry - jest rewelacyjnie
Mimo iż nie przeszedłem jej całej to muszę szczerze stwierdzić że giera naprawdę świetna (ale odkrywcze

). Jednak denerwowały mnie strasznie długie levele przy braku saveowania. Już drugi poziom mnie pod tym względem zaskoczył (pół godziny grałem, miałem kończyć a tu jeszcze, i jeszcze i jeszcze... aż w końcu przerwałem grę po godzinie i nie zapisałem heh). Brak save przy checkpointach to duża wada tej gry. Z zalet wspomnę o tym co mnie urzekło maksymalnie - klimat. Właśnie to cenie w grach komputerowyhc i za to duży plus. Pozdro.
blazej10
24 06 2008, 15:43
Ja zaczynam się zbierać do rozpoczęcia 5 misji.Gra jest świetna długie misje podbijają klimat.W(pip) trochę brak możliwości sejwowania i odejścia od konsoli.Dziwne jest to.że z kolby zabjie madafake w masce i z shotgunem 2 uderzeniami a AK47 potrzebuje na to pół magazynka.Trochę gra niedopracowana w takich aspektach,ale mimo wszystko to najlepszy shooter na PS2.
ja sie bawie na Hard

3 misja... calkiem prosta tylko (pipi)a zapomnialem zbierac tych wszystkich akt i niszczyc inteli/etc... 2 rzeczy mi zabraklo do zaliczenia misji ;(
btw. hard chyba niczym sie nie rozni od normal... poza brakiem duzych apteczek.
Yabollek007
24 06 2008, 17:09
CYTAT(blazej10 @ 24 06 2008, 16:43)

Trochę gra niedopracowana w takich aspektach,ale mimo wszystko to najlepszy shooter na PS2.
A nawet lepiej! Wg. mnie ta gra jest lepsza od wielu strzelanek na next geny, za przyklad mozna podac chociazby Haze
pawel_k
24 06 2008, 18:56

Dziwne jest to.że z kolby zabjie madafake w masce i z shotgunem 2 uderzeniami a AK47 potrzebuje na to pół magazynka.Trochę gra niedopracowana w takich aspektach,ale mimo wszystko to najlepszy shooter na PS2.
tak na prawdę to na siłę w każdej grze znajdziesz takie kwiatki i tylko czepianie się na siłę takich szczegółów może zaważyć na odbiorze tej gry (jak ktoś czytał recenzję tej gry na gry.wp.pl to wie o co chodzi)
kurde gdyby tylko można było zapisywać grę w trakcie misji

już któryś dzień z kolei nie gram bo wiem że i tak nie przejdę misji bo nie mam godziny na granie
blazej10
25 06 2008, 10:38
CYTAT(Yabollek007 @ 24 06 2008, 18:09)

Trochę gra niedopracowana w takich aspektach,ale mimo wszystko to najlepszy shooter na PS2.
A nawet lepiej! Wg. mnie ta gra jest lepsza od wielu strzelanek na next geny, za przyklad mozna podac chociazby Haze
No fakt
CYTAT(pawel_k @ 24 06 2008, 19:56)

Dziwne jest to.że z kolby zabjie madafake w masce i z shotgunem 2 uderzeniami a AK47 potrzebuje na to pół magazynka.Trochę gra niedopracowana w takich aspektach,ale mimo wszystko to najlepszy shooter na PS2.
tak na prawdę to na siłę w każdej grze znajdziesz takie kwiatki i tylko czepianie się na siłę takich szczegółów może zaważyć na odbiorze tej gry (jak ktoś czytał recenzję tej gry na gry.wp.pl to wie o co chodzi)
No wiem,ale to dość wkurzające,prawda?Gra sie fajnie najlepiej z RPG pochasać

Wtedy nie ma takich kozaków

Mogliby dać multi panowie z Criterion(nawet na małych planszach,ale już cicho sza xP)
ogicool
25 06 2008, 16:35
troche szkoda checkpoint'a było(5 misja), ale na plus
gra bardzo wciąga, tak naprawde to zawsze denerwowały mnie w szuterach krótkie misje,
dobrze, że śmiga sie z dwiema giwerami i granaty
cały arsenał na karku - to mnie zawsze śmieszyło, tu jest bardziej rzeczywiście
do tej pory najbardziej mnie wymęczył ten snajper z rpg co sie schował za szybą;/
Ghost493
25 06 2008, 20:11
Blacka ukończyłem wczoraj. Poziom Easy (moje drugie spotkanie z FPS-ami na PS2 po MoH:Wojna w Europie) pękł w 5 godz. Jednak czas liczony jest bez powtórzeń, tak byłoby to min. 8 godz. Oprawa audiowizualna powala, klimat w niektórych misjach też jest nieziemski, niestety po pierwszych 3 misjach wkrada się monotonia (oprócz 2 ostatnich misji). Denerwowała mnie tylko nadludzka wytrzymałość niektórych przeciwników. Płynność animacji była bardzo dobra, może 2 czy 3 razy liczba klatek spadła do 10-15. Ogólnie to za jakieś 2-3 miesiące mam zamiar powrócić do gry
pawel_k
25 06 2008, 21:41
CYTAT(Ghost493 @ 25 06 2008, 21:11)

Denerwowała mnie tylko nadludzka wytrzymałość niektórych przeciwników.
no właśnie ja przez to nie wiem czy nie rzucę tej gry

najpierw w czwartej misji (na samym początku) pierwszy raz trafia się koleś w masce z shotgunem (sorry, nie wiem jak dokładnie ta broń się nazywa więc umownie tak ją nazwę), załatwił mnie ze 3 razy ale obczaiłem już sposób na niego (a raczej w końcu nauczyłem sie strzelać headshoty

). teraz w piątej pojawiają się kolesie co się osłaniają tarczami niczym polscy policjanci przed kamieniami rzucanymi przez kiboli. pierwszego kolesia (po kilkukrotnym zginięciu) jakoś załatwiłem ale szczerze nie wiem jak

zdarzało się że wyrzucałem w niego wszystkie granaty i cały magazynek shotguna i nic mu się nie działo
dlatego proszę napiszcie jaka jest metoda na tego typu kolesiów za tarczami, bo nawet jak przejdę pierwszego to załatwiają mnie następni w wąski korytarzy zaraz za łazienką

(są za daleko żeby w nich trafi czymkolwiek bez przymierzenia a ostrzeliwują się bardzo groźnie)
tomek1906
25 06 2008, 22:08
musisz miec na nich granaty lub dobrze sie przyczaic na zblizeniu i walnąć headshota, co jakis czas wychylaja sie leciutko zza tarczy wtedy wal.
Ghost493
26 06 2008, 08:30
Dobrą metodą jest też bieg na nich na chama i strzelanie po nogach, ale to raczej na 1-2 przeciwników.
No i zdecydowanie granaty pod nogi
ja zazwyczaj rzucam granata, a potem biegne na nich

ewentualnie campa i headshot

ale to tylko jak mam malo energi... poprostu preferuje 'agresywny' sposob grania
Moja metoda jest na prawdę innowacyjna. Rzucam granat... tylko, że nie pod nogi a za plecy, kolo się odwraca no i pozostaje nam tylko egzekucja. Sprawdzałem!! Działa nawet na hardzie.
na szcęście przeciwnicy przy egzekucji mają ten moment,
kiedy wykonują jakieś ruchy, próbuja uciekać, dlatego
granat, ale za bardzo sie nie zbliżam i ostrzał
na hardzie wypróbuje sposób granatem za plecy ;|
hair_of_the_dog
1 07 2008, 17:11
Ja normalnie przezylem rozczarowanie, jak skonczylem ta gre. Mowie (pipi)a, o co chodzi ? Szukam jakiegos kolesia, niby go dopadam, ale gdzie on byl ? Cala gre za nim lazilem, ani razu go nie widzialem... O cos tam chodzi, ale nikt sie nie wysilil, zeby cos konkretnie sie dzialo. Ta gra jest fajna jako napierdalanka. Gdyby miala multiplayer to zabijalaby Killzone wg. mnie (klimatem chociazby). Oprawa jednak jest bdb.
ogicool
27 07 2008, 10:45
dopiero wczoraj miałam troche (więcej;]) czasu żeby znów podejść do piątej misji - na normalu,
o ja - dwa, czy nawet czszy checkpointy
na szczęście ta gra ma to do siebie, że jak już sie zacznie to chce sie konczyć(przynajmniej misję)
zaskoczyły mnie zamykające się za plecami drzwi pod koniec, (tak jak w GoW) kurde bez granatów chyba bym nie dała rady tym bardziej, ze oprócz tych dziwolągów z tarczami(granat za plecy

) trzeba rozwalać te
obwarowane dzrzwi, z uzi to cienko by to szło, dziś biore 6 misje, tylko nie mówcie że zaraz koniec
bo nie czytam xD
Rafael_Sorel
5 08 2008, 22:31
Jak do tej pory to 3 misje ciachnąłem
Black'a przeszedłem jakiś czas temu i muszę powiedzieć że liczę że EA zrobi sequel'e z multiplayerem , bo to jedyne co brakowało 1 części , grafika , klimat , rozwałka , no i poziom przeciwników xD Polecam tę grę tym ludziom którzy lubią wymagające i klimatyczne FPS-y. Pozder
CYTAT(ogicool @ 27 07 2008, 11:45)

dziś biore 6 misje, tylko nie mówcie że zaraz koniec
bo nie czytam xD
Haha, poczekaj na ostatnią batalię. Ta słynna ostatnia walka w tej sali... Trudna. I przed nią był checkpoint, a ostatni save... 2 godziny wcześniej!! No i gdy ten ostatni etap nie mogę skończyć, po prostu masakra to miałem 100 razy chęć wyłączyć grę... Ale potem przypominały mi się te 2 godziny udręki i że jak wyłącze to już nie będę chciał znów powtarzać tej misji i się męczyć by pod koniec znów bluzgać na cały świat. Więc spiełem się i taktycznie podeszłem do tego i Blacka ukończyłem... Najlepsze FPP na PS2 - zdecydowanie. Wojenki mnie dawno znudziły. Na 2. miejscu postawiłbym Time Splitters.
Momentami hardo jest:) W niektórych przypadkach metoda na jana odpada:) Niestety trzeba myśleć i znaleźć sposób. Szczególnie w ostatniej misji, którą przełaziłem h.j wie ile razy:) Ale powiem wam nie łamcie się

Mój stary też przechodził Blacka, bo lubi strzelanki:D I choć w ostatniej misji przegrywał niemiłosiernie dużo razy, to wręcz ze stoickim spokojem przeszedł tą grę. Ja tam pare ku.rw słałem podczas śmierci i przechodzenia abarot 2h:D ojciec nie:D Na normal ofkoz:D Tak samo miał z MOH european assault, który ma dość wysoki poziom trudności na końcu

Przeszedł bez zająknięcia, a ja słałem "k" i nie skończyłem ostatniej misjii:D
Ale black graficznie przewala wszystko. Nie wiem czy to jakoś tekstur, czy co, ale to wygląda jakby tam rozdziałka była podbita. Tak samo przy wipeout fusion, który do dziś jak popatrze to nie wierze, że ma tyle lat;)
ogicool
20 08 2008, 15:57
mam dośc mało czasu na granie(pewnie przez to siedzienie w internecie:)
żeby przejść 8 misje, na początku sie wkurzyłam, że przeciwnicy sie pochowali,
a za chwile rzucałam ku.wami że nie ma checkpointa(akcja przed placem z gwiazda spoko)
potem po trzecim checkpoincie już byłam tak zmęczona że zasnęłam
musze chyba pić więcej kawy :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.