Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBox, XB360 ... i co dalej?
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2
Marlon
Rozumiemy sie wujek - ja ostatnio zrobilem spis gier na x'a, w ktore chcialbym zagrac. Wyszlo ponad 80 szpili - toć to przy moich zasobach czasowych grania spokojnie na 3 latka... X360 chwilowo dla mnie nie istnieje - uważam, że kupowanie tego sprzetu i nie podpięcie się do XL, to herezja. A jako, że nie posiadam stałego miejsca zamieszkania ((pipi) wie, gdzie za parę miesięcy wyląduje, pewna to jest tylko miejscowość), to nie mam też pewności co do jakości łącza i w ogóle jego dostępności. Kiszka. O HDTV nawet nie wspominam, nie odważyłbym się powiedzieć staremu, że chcę walutę na nowy TV "bo tak"... A zarobić, nie zarobię, bo uczę się w trybie dziennym.

Taki to właśnie czas nadszedł, że HD trendy są dla szarego gracza z Polski mocno niekorzystne. Nielicznych stać, a do tego jak ktoś jest jeszcze na utrzymaniu rodzica, to już w ogóle mogiła.
Flik
A już myślałem że tylko ja gram na iXim. Ostatnio zaliczam co starsze tytuły typu XGRA, Project Snowblind, Guilty Gear X2#Reload. W składziku nie zabrakło też nowego fpsa od Criterion czyli Black (na razie tylko easy, ale będę podchodził do niej jeszcze trzy razy co by BlackOps zaliczyć). Pozatym co jakiś czas lanik w Halosika albo partyjka z bratem w Soul Calibura 2.
il capitano
Eee widzisz Fliku, Marlon i Wujo także grają co w połączeniu z masą niedokończonych tytułów z braku czasu zapewnia nam granie na wysłużonej maszynce spokojnie przez dwa lata. Przynajmniej dla mnie. Poprostu żyć nie umierać.
Flik
No skoro gramy to nie jest ona aż taka wysłużona. Nowe wersje gierek homebrew powstają. Polecam sprawdzić Super Mario War - do ściągnięcia chociażby na <www.xbox.makii.pl>. Media Center cały czas poprawiany. Teraz czekamy na replikę dasha X360. Ta konsola przynajmniej dzięki pokaźnej liczbie scenowców (także w Polsce) jeszcze przez kilka lat będzie w formie.
il capitano
oj tak, nowy design dasha MC będzie superancki smile.gif przynajmniej będę miał przedsmak tego co jest w 360tce.

nom mój iXiak ma już 3 lata co na taki wiek bez usterki jest świetnym wynikiem i "idealną" konsolą dla mnie.
Krasus
Huh, no to się biorę za odgrzebywanie zapomnianych a ciekawych tematów. tongue.gif

A więc moim zdaniem Microsoft zawiódł na całej linii i czuję się wielce oszukany przez jego politykę.
Ot niby X na koniec swego żywota dostał kilka nizłych szpili (HL2, FCI i Evo, teraz Painkiller i nadchodzący WarPath) z swery "exclusiff" (a przynajmniej czasowy), no ale gdzie jakiś totalny wymiatacz z studiów Małomiękkiego? Ot wszystko z niezależnych ( 3rd i 2nd party czy jak tam na to wołają...) studiów i tyle.
Co prawda doszło jeszcze sporo multiplatformowego stuffu, acz i w tutaj już coraz gorzej jeśli chodzi o kloca - czemu tego holernego PES 07 nie chcą dać!?

No i tyle, na koniec wspomnę iż X360 nie kupię ponieważ nie lubię jak się mnie w konia robi, a tak właśnie się poczułem. biggrin.gif
Amatorek
QUOTE(Flik @ 28 03 2006, 14:37) *

A już myślałem że tylko ja gram na iXim.

To Cię pocieszę, bo ja własnie kupiłem i jestem happy biggrin.gif

Jakaś odmiana się przyda, bo od początku istnienia PS2 ciorałem tylko właśnie na konsoli Sony. Powiem Wam, że X to praktycznie inna (lepsza) jakość.... eee... i tak o tym wiecie więc bez polemizowania. Forza, RalliSport, Halo2 uuufff... kiedy ja to przerobie. A kupuje oryginały, bo i tak już potaniały.

Na X360 narazie się napalam, ale te kilka gierek mnie nie satysfakcjonuje. HDTV... wolne zarty, może auto sprzedam question.gif rolleyes.gif

Tak wiec mysle, ze na zakup konsoli nowej generacji jeszcze poczekam i wcale tego nie żałuje.

A tym, co się już znudzili X-em mozna śmiało polecic zakup PS2 i cioranie w kultowe i tanie gierki.

Tak więc jestem pewien, że nowa era konsol jeszcze nie nastała i przyjdzie nam na nią poczekać.... przynajmniej w naszym kraju (he... no, wyjątki zawsze są).
van_guard
QUOTE(Amatorek @ 10 08 2006, 23:05) *

QUOTE(Flik @ 28 03 2006, 14:37) *

A już myślałem że tylko ja gram na iXim.

To Cię pocieszę, bo ja własnie kupiłem i jestem happy biggrin.gif

Jakaś odmiana się przyda, bo od początku istnienia PS2 ciorałem tylko właśnie na konsoli Sony. Powiem Wam, że X to praktycznie inna (lepsza) jakość.... eee... i tak o tym wiecie więc bez polemizowania. Forza, RalliSport, Halo2 uuufff... kiedy ja to przerobie. A kupuje oryginały, bo i tak już potaniały.

Na X360 narazie się napalam, ale te kilka gierek mnie nie satysfakcjonuje. HDTV... wolne zarty, może auto sprzedam question.gif rolleyes.gif

Tak wiec mysle, ze na zakup konsoli nowej generacji jeszcze poczekam i wcale tego nie żałuje.

A tym, co się już znudzili X-em mozna śmiało polecic zakup PS2 i cioranie w kultowe i tanie gierki.

Tak więc jestem pewien, że nowa era konsol jeszcze nie nastała i przyjdzie nam na nią poczekać.... przynajmniej w naszym kraju (he... no, wyjątki zawsze są).

Ja podobnie jak Amatorek kilkanaście dni temu stałem się posiadaczem czarnego xpudła i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tej konsolki. Też wcześniej miałem PS2 i teraz, po przesiadce na xboxa, gra mi się o wiele lepiej smile.gif Po pierwsze, grafa jest duuużo lepsza niż na PS2. Po drugie, xboxowa 'eska' wydaje mi się o wiele wygodniejsza niż dual shock. Wreszcie po trzecie, xboxowe gry podobają mi się bardziej niż gry peesdwójkowe. Jedyne szpile na PS2, jakie mi podpasiły, to MGS3, RE4, GoW. Najbardziej lubię efpepeki, a tych jest od groma na konsoli Micro$oftu. Obecnie pykam na ixim w Black'a, Half-life'a 2 i Kroniki Riddicka, a w kolejeczce czekają jeszcze dwie części Far Cry'a, Mercenaries oraz Halo 1 i 2. Jestem bardzo zadowolny z xboxa, tylko niestety martwi mnie fakt, że konsola ta zaczyna umierać. Jedyne hity, jakie ukażą się na x'a w najbliższym czasie, to SC:Double Agent, N4S Carbon i Call of Duty 3. Obawiam się, że koniec tego roku będzie zarazem końcem życia xboxa sad.gif Mimo to w najbliższym czasie nie planuję przesiadki na żadnego next-gena. Po pierwsze na razie mnie na to nie stać, a po drugie nie mam telewizora z obsługą HD, tak więc gdy podłączę X360 do mojego starego 21-calowego TV CRT, to nie zobaczę aż takiego skoku jakościowego w porównaniu do x'a 1. Next-gena kupię dopiero wtedy, gdy będę miał HDTV, a telewizorek taki sprawię sobie na pewno nie wcześniej, niż za 2-3 lata. Przez ten czas będę przechodził xboxowe hiciory.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.