QUOTE(Amatorek @ 10 08 2006, 23:05)

QUOTE(Flik @ 28 03 2006, 14:37)

A już myślałem że tylko ja gram na iXim.
To Cię pocieszę, bo ja własnie kupiłem i jestem happy
Jakaś odmiana się przyda, bo od początku istnienia PS2 ciorałem tylko właśnie na konsoli Sony. Powiem Wam, że X to praktycznie inna (lepsza) jakość.... eee... i tak o tym wiecie więc bez polemizowania. Forza, RalliSport, Halo2 uuufff... kiedy ja to przerobie. A kupuje oryginały, bo i tak już potaniały.
Na X360 narazie się napalam, ale te kilka gierek mnie nie satysfakcjonuje. HDTV... wolne zarty, może auto sprzedam
Tak wiec mysle, ze na zakup konsoli nowej generacji jeszcze poczekam i wcale tego nie żałuje.
A tym, co się już znudzili X-em mozna śmiało polecic zakup PS2 i cioranie w kultowe i tanie gierki.
Tak więc jestem pewien, że nowa era konsol jeszcze nie nastała i przyjdzie nam na nią poczekać.... przynajmniej w naszym kraju (he... no, wyjątki zawsze są).
Ja podobnie jak Amatorek kilkanaście dni temu stałem się posiadaczem czarnego xpudła i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tej konsolki. Też wcześniej miałem PS2 i teraz, po przesiadce na xboxa, gra mi się o wiele lepiej

Po pierwsze, grafa jest duuużo lepsza niż na PS2. Po drugie, xboxowa 'eska' wydaje mi się o wiele wygodniejsza niż dual shock. Wreszcie po trzecie, xboxowe gry podobają mi się bardziej niż gry peesdwójkowe. Jedyne szpile na PS2, jakie mi podpasiły, to MGS3, RE4, GoW. Najbardziej lubię efpepeki, a tych jest od groma na konsoli Micro$oftu. Obecnie pykam na ixim w Black'a, Half-life'a 2 i Kroniki Riddicka, a w kolejeczce czekają jeszcze dwie części Far Cry'a, Mercenaries oraz Halo 1 i 2. Jestem bardzo zadowolny z xboxa, tylko niestety martwi mnie fakt, że konsola ta zaczyna umierać. Jedyne hity, jakie ukażą się na x'a w najbliższym czasie, to SC:Double Agent, N4S Carbon i Call of Duty 3. Obawiam się, że koniec tego roku będzie zarazem końcem życia xboxa

Mimo to w najbliższym czasie nie planuję przesiadki na żadnego next-gena. Po pierwsze na razie mnie na to nie stać, a po drugie nie mam telewizora z obsługą HD, tak więc gdy podłączę X360 do mojego starego 21-calowego TV CRT, to nie zobaczę aż takiego skoku jakościowego w porównaniu do x'a 1. Next-gena kupię dopiero wtedy, gdy będę miał HDTV, a telewizorek taki sprawię sobie na pewno nie wcześniej, niż za 2-3 lata. Przez ten czas będę przechodził xboxowe hiciory.