Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
konrado0905
ale o tym pomyslal laugh.gif
Nightmare90
No co w końcu można by było pokazać CS-maniakom taką atrape PS3 a oni by oszaleli.
konrado0905
jak myslicie, SONY poda date premiery PS3 podczas startu X360 w japonii (10.12)??
konstant
Widzisz tu jakiś jasnowidzów ??
konrado0905
"jak myslicie"
Loto
nie mysle
Jakim
a tam sony na bank ruszy dupsko i cokolwiek więcej pokaże , jesli nie przed premiera Xa to na bank w tym okresie. Zresztą Sony raczej nie boi się konkurencji w postaci X360 na rynku japońskim. Powinni oni raczej pokazać cos NAM europejczykom i amerykanom abyśmy dokładnie się zastanowili nad kupnem systemu (chyba że stać kogoś na kilka... mnie nie:/)
Forebode
powinni pokazac juz teraz, bo wlasnie teraz x360 sie juz sprzedaje... a raczej sie juz wyprzedal, wiec co z tego ze sony ktoregos grudnia pokaze ps3 skoro nie zachamuje tym sprzedazy x360. noz se w plery wbija Oo
Tokar
Bez przesady z tym wbijaniem noża. Okazuje sie, że ludzie wbrew pozorom nie rzucili się na X360 jak na mięso, wiele osób kupiło swój sprzęt bez stania w jakichkolwiek kolejkach, a tytyły startowe oceniane są nieźle, ale nie rewelacyjnie. Zresztą zrobienie zamieszania w okresie przedgwiazdkowym wcale nie jest złym pomysłem, bo może sprawić, że niektórzy zastanowią się kilka razy, czy chcą mieć już teraz X360 pod choinką, czy może jednak wolą odłożyć na konsole Sony. Teoretycznie, bo w większości cywilizowanych krajów nie ma typowo polskich problemów i każdy, kto chce mieć wszystkie konsole, to je ma i niewiele obchodzą go podjazdowe wojenki producentów ;p
YETI
Jakis czas temu ukazała sie informacja ze Sony w luty organizuje jakas wieksza impreze zwiazana z PS3 (mowa jest takze o jakies sporej niespodziance)
Wiec czekamy do lutego na grywalne KZ3 wink.gif hehhe
Diabeu
Serwis IGN opublikował 10 powodów, dla których warto czekać na konsolę PlayStation 3. Są to:
1. napęd blu-ray – większa przestrzeń dyskowa
2. Metal Gear Solid 4 – tej gry chyba nikomu nie trzeba polecać
3. Silniejsze wsparcie japońskich developerów – Sony ma dobre kontakty z takimi firmami, jak Capcom, Konami, Atlus, Bandai, co na pewno zaowocuje wieloma ciekawymi produkcjami.
4. Pełna kompatybilność w dół – Na PS3 da się uruchomić gry z PSOne i PS2.
5. Obsługa siedmiu padów bezprzewodowych – można grać z sześcioma osobami w trybie offline na jednej konsoli.
6. Wciąż można ją kupić w przedsprzedaży – i mieć pewność, że konsole dostanie się na 100%, czego z powodu małej ilości urządzeń nie można powiedzieć o 360-tce
7. Dużo możliwości rozszerzeń – wiele portów, blue-tooth, karty pamięci.
8. Wsparcie dla dwóch ekranów i 1080p – PS3 obsłuży dwa ekrany, a na dodatek wyświetli obraz bez przeplotu w dużej rozdzielczości.
9. HD IP kamera – udoskonalona wersja EyeToy'a.
10. Xbox 360 nie ma tytułów must have.

zabawne ale jak dla mnie to są żadne powody

może by wreszcie zaczęli gadać o tym jak zorganizują online?
wortigern
jedynymi argumentami jest blu-ray i 7 padow, ale totalnym minusem jest brak (przynajmniej narazie nic o nim nie wiadomo) odpowiednika xbox live!
Mikes
mi tam marzy się online bez kont
wchodzisz, wpisujesz nick i grasz, żadnycg rankingów i tych pierdół(coś jak czaty)
Terrago
Tak apropos...kiedy premiera PS3 w europie?Jakos malo sie dzieje w obozie Sony na jej temat...Myslalem ze premiera X360 ozywi troche ten zastoj ale sie mylilem.Chyba ze wraz z premiera w europie.
konrado0905
QUOTE(Terrago @ 26 11 2005, 00:08) *

Tak apropos...kiedy premiera PS3 w europie?Jakos malo sie dzieje w obozie Sony na jej temat...Myslalem ze premiera X360 ozywi troche ten zastoj ale sie mylilem.Chyba ze wraz z premiera w europie.

jeszcze nie wiadomo kiedy bedzie w JAPONI a ty pytasz o EUROPE laugh.gif
Gyziaq
Premiera ponoc w marcu (Jap.) huh.gif
Nojbert
W Europie??Przypuszczam ze pewnie jesienią następnego roku ale kto by ich tam wiedział Sony co chwila jaj se robi wiec nei zdziwie sie jak PS3 w Europie dopiero w 2007
Memory
Cell benchmared (The PS3 Cell)
http://www-128.ibm.com/developerworks/powe...ry/pa-cellperf/
YETI
W styczniu, w Las Vegas odbędzie się Consumer Electronic Show, na którym to pojawi się także i Sony Computer Entertainment wraz z prezentacją PlayStation 3. Na "przedstawieniu" obecny będzie niejaki Howard Stringer - jeden z głównych złych z obozu Sony. Na razie nie wiadomo jednak, w jakiej formie zorganizowana będzie prezentacja i czy korporacja pokaże jakiekolwiek grywalne wersje swych gier. Będziemy informować na bieżąco.

gameonly

No to czekamy do stycznia smile.gif
Gyziaq
Taaak...Lepiej do stycznia niz do marca biggrin.gif
Nojbert
A czy wie ktos moze jak duza bedzie odelgłosc dzieląc premiere konsoli w Jap. Us. i Euro ??W neo plus pisza ze Jap. - marzec a Euro - listopad dry.gif
Gyziaq
Euro-wakacje huh.gif
YETI
QUOTE(Gyziaq @ 1 12 2005, 09:36) *

Euro-wakacje huh.gif

mam wielka nadzieje ze PS3 dostepny bedzie u nas w wakacje.
Oby nie był tak jak pisze N+...listopad, troche bysmy sobie poczekali -_-'
YETI
Sony zartuje z Microsoftu

Reprezentant SONY Howard Stringer obiecuje, że PS3 nie będzie dłużne X360 pod względem startu systemu, co więcej podobno będzie jeszcze lepiej i agresywniej.

Wg Stringer'a M$ udało stworzyć się wyimaginowane zapotrzebowanie na konsole, dostarczając ograniczoną liczbę do sklepów. SONY zrobi to samo, w rzeczywistości w dniu premiery będą dostępne tylko 3 egzemplarze PS3.

"Oczywiście nie powiemy klientom w których sklepach będzie konsola, aby podtrzymać tradycję stania w kolejkach kilka dni, tylko po to by na końcu się zawieść. To część tradycyjnej zabawy w dniu premiery" - mówi Stringer.

SONY spodziewa się również nowego rekordu. Chcą sprzedać wszystkie konsole w 10 sekund. Firma spodziewa się nagłówków w gazetach typu "SONY PS3 zostało wyprzedane w 5 sekund", co powinno podbić sprzedaż gdy będzie więcej jednostek.

SONY ma również zamiar gonić M$ na poziomie jakości sprzętu. Stringer obiecuje "konsole tak zaawansowaną, że zazwyczaj nie będzie działała. dzięki temu konsumenci będą wiedzieli, że mają najnowszą technologię".

Na końcu, SONY zauważyło zalety wypuszczenia dwóch modeli X360, Japończycy mają zamiar wypuścić 3 modele konsoli, wszystkie będą miały premiery w innych okresach. Pierwsza wersja wystartuje bez opcjonalnych dodatków takich jak pad lub wyjścia video, ale zachowa rewolucyjną jednostkę "Cell-Out".

"Wyprzedzimy M$, pod tym względem", powiedział Stringer.

LOL
pewni siebie...
Gyziaq
QUOTE(YETI @ 1 12 2005, 23:03) *

LOL
pewni siebie...

Chyba az za bardzo... closedeyes.gif
Sadze, ze ps3 bedzie 'dobre' pod wieloma wzgledami, ale to jest przegiecie imo.

"SONY PS3 zostało wyprzedane w 5 sekund" hahaha.gif
YETI
Gyziaq...ja to zrozumiałem inaczej...
Z tymi 5 sekundami to zart odnoszacy sie do X360.
Chodziły plotki ze konsola moze nie byc w ogole dostepna w sklepach, bo wszytskie egzemplarze zostały juz wykupione w zamowieniach przedpremierowych.
Oczywiscie okazało sie ze konsole mozena bez problemu dostac (mowa o USA, nie wiem jak sytuacja przedstawia sie w Europie)
Gyziaq
Ludzie masowo nie zmienili by wyznania biggrin.gif
X az tak popularny nie bedzie (hi fanboye happy.gif ) i ten walek z preorderami byl specjalnie puszczony do publiki.
Ofkoz do uzyskania rozglosu i zmuszenia ludzi do rzucenia sie na preordery.
Ryo-San
QUOTE(YETI @ 2 12 2005, 15:17) *

Oczywiscie okazało sie ze konsole mozena bez problemu dostac (mowa o USA, nie wiem jak sytuacja przedstawia sie w Europie)

na Ebayu Core system chodzi po 500 dolcow a Premium za ok 800 dolcow - skoro ludzie placa tak astronomiczna kase za konsole teraz to nie wiem w ktorym sklepie w USA sa dostepne konsole...jezeli by tak bylo to bylaby to poprostu zyla zlota..konsol nie ma w USA w sklepach stad taka cena na aukcjac..proste..
a najwieksze sieci netowe w USA przyjmuja zamowienia na konsole na rok 2006
jesli chodzi o Europe a dokladnie o UK bo tutaj jestem i widze co sie dzieje to moge powiedziec tyle ze ostatnie preordery beda wydawane na poczatku lutego..a konsla na polkach sklepowych ma pojawic sie w marcu..popyt jest olbrzymi..
Memory
Thursday, 01 December 2005
Podczas wrześniowych targów Tokyo Game Show 2005 została przeprowadzona ankieta mająca na celu diagnozę preferencji japońskich graczy. Autorem ankiety była organizacja Computer Entertainment Supplier's Association. Badanie przeprowadzono na grupie tysiąca ochotników. Zaskoczeniem nie był fakt, iż 70% ankietowanych stwierdziło, że ich ulubionym gatunkiem gier są RPGi. Z kolei 85% przyznało, że są posiadaczami konsoli PS2.

Na pytanie: "jaką konsolę zamierzają niedługo kupić", ankietowani odpowiedzieli następująco:

Playstation3 - 71,8%
PSP - 35,7%
Xbox360 - 23%
Revolution - 20,9%
NDS - 13,7%
Trzcina
Ale to wychodzi ponad 100%... Wiec ja nie bardzo kumam ten ranking...
neospiderman
Wydaje mi się żo chodzi o to że jedna osoba ma zamiar kupić wiecej niż jedną konsole.

btw jestem zaskoczony ze X360 jest popularniejszy od revo wśród japoniców.
alienator
być moze mieli opje wyboru dwóch spośród tych konsol
hustler
Jak na to wpadliscie? O_____________o
Mikes
jezuu, niech sony coś ogłosi, niech zawrze bo kompletnie NIC się nie dzieje(a u konkurencji huczy tongue.gif ) a na forum same głupoty tongue.gif
tehehe
Jak znam zycie to nastepne co uslyszymy od sony to data przesuniecia premiery na lato... a potem na jesien i wyjdzie w koncu dopiero na gwiazdke 2006... w japonii. Wydaje mi sie ze sony nie ma jeszcze gotowych gier, ktore by moglo graczom zaprezentowac na wiosne (nie wspominajac o trudach w produkcji cella, bo nielatwo jest go wyprodukowac, co pociaga za soba trudnosci w dostawie konsol). Gdyby premiera faktycznie miala miejsce wiosna, mysle ze wlasnie teraz bylby najwiekszy huk, aby jak najbardziej obciac microsoft'owi sprzedaz i przekonac graczy ze premiera jest blisko i warto jest jeszcze chwilke poczekac. No chyba, ze o czyms nie wiem smile.gif
YETI
QUOTE(tehehe @ 4 12 2005, 04:36) *

Jak znam zycie to nastepne co uslyszymy od sony to data przesuniecia premiery na lato... a potem na jesien i wyjdzie w koncu dopiero na gwiazdke 2006... w japonii. Wydaje mi sie ze sony nie ma jeszcze gotowych gier, ktore by moglo graczom zaprezentowac na wiosne (nie wspominajac o trudach w produkcji cella, bo nielatwo jest go wyprodukowac, co pociaga za soba trudnosci w dostawie konsol). Gdyby premiera faktycznie miala miejsce wiosna, mysle ze wlasnie teraz bylby najwiekszy huk, aby jak najbardziej obciac microsoft'owi sprzedaz i przekonac graczy ze premiera jest blisko i warto jest jeszcze chwilke poczekac. No chyba, ze o czyms nie wiem smile.gif

Nie wiem czy wiesz ale na luty zapowiedziana jest impreza poswiecona tylko i wyłacznie PS3.
Wiec prawdopodobnie zobaczymy jak naprawde wygladaja gry na PS3.
^^
Hela
A nie czasem na styczen?
Jakim
tez słyszałem o styczniu. Więc juz za miesiąc z hakiem dowiemy się wszystkiego.. tym razem już chyba pokazą normalne grywalne pozycjie a nie filmiki:/
tehehe
No nie wiedzialem o tej imprezie cool.gif Mnie osobiscie NAJBARDZIEJ interesuje realna data premiery, bo to ze giery wypasne beda to chyba oczywiste.
YETI
Jezeli chodzi o styczen to w Las Vegas, odbeda sie jakies targi i tam ma sie zjawic Sony z PS3.
Ale nic nie wiadomo w jakiej formie zaprezentuja nową plejstacie.
Ja bym na wiele nie liczył.
Nie po to organizuja ta impreze w lutym aby wszytsko pokazac w styczniu.
Gyziaq
Beda nas trzymac w niepewnosci az do konca japonce jedne mad.gif icon_wink.gif
Ale wkoncu to nie jest jakas tam nastepna konsola. My mowimy o PS3! Nie moge uwierzyc, ze to juz tak szybko zlecialo dance.gif .
Jakim
a jeszcz tyle gier zostało do skończenia... masakra.. mogli by na mnie poczekać aż skończę te tytuły które mnie interesujątongue.gif
Loto
nie wierze ze pokaza cos grywalnego na ps3... znowu postawia atrape, ken rzuci w tlum bumerangiem, publika dostanie po smyczy sony i to tyle...
Jakim
nie no może już najwyzszy czas coś pokazać... jakby nie było to konsola startuje za 4 miechy
YETI
QUOTE(Loto @ 4 12 2005, 21:29) *

nie wierze ze pokaza cos grywalnego na ps3... znowu postawia atrape, ken rzuci w tlum bumerangiem, publika dostanie po smyczy sony i to tyle...

Kiedys musza pokazac jak te gry beda wygladały, i chyba nie po to organizuja impreze poswiecona tylko PS3 aby pokazac to co juz wszyscy widzieli.
konrado0905
jak wystawia przynajmniej 5 standow z PS3 z przynajmniej jedna gra to wtedy bedzie mozna sie zaczac slinic. narazie mamy tylko suche rendery. Ale wkoncu MGS4 to nie byl render. HIDEO "master" KOJIMA zacza obracac kamera.
111111
QUOTE(konrado0905 @ 4 12 2005, 22:34) *

jak wystawia przynajmniej 5 standow z PS3 z przynajmniej jedna gra to wtedy bedzie mozna sie zaczac slinic. narazie mamy tylko suche rendery. Ale wkoncu MGS4 to nie byl render. HIDEO "master" KOJIMA zacza obracac kamera.

a tez wasz Hideo master napisal na swoim blogu ze nie bylo w tym trailerze nic czego by nie mogl pokazac na x360...
Gawlick
I co z tego wynika?.... Jakby nie patrzec to 360 już jest a ps3 wyjdzie dopiero za jakiś czas więc dopiero wtedy zobaczymy. Kojima powiedział że w tym TRAILERZE nie było nic takiego czego nie mógłby pokazac na 360....
Memory
Cell wygrywa z GeForce 7800 GT

CODE
Keenan Crane, programista zajmujący się sprzętowymi aspektami grafiki 3D, postanowił porównać wydajność tworzenia twójwymiarowych modeli przy pomocy pewnych złożonych fraktali będących zbiorami Julii. Najciekawsze jest to, że na warsztat wziął procesor graficzny GeForce 7800 GT i układ Cell.

Crane'owi zależało wyłącznie na porównaniu czystej wydajności obliczeniowej obu chipów. Aby to zrobić, przepisał kod CG napisany dla Nvidii na Cella przy pomocy dostępnego oficjalnie SDK. Okazało się, że 3,2 GHz Cell, w którym wykorzystano siedem jednostek wektorowych - jedna została zarezerwowana do innych zadań - wyprzedza podkręconą Nvidię 7800 GT (425/1050 MHz).

Stworzony przez IBM, Toshibę i Sony procesor wyprzeda flagowy układ GeForce o około 30 procent. Okazało się również, że po konwersji z CG część danych była przeliczana w niezbyt wydajny sposób, skalarnie. Dzięki dodatkowym optymalizacjom udało się osiągnąć wydajność nawet sześciokrotnie wyższą od tej, jaką może poszczycić się GF 7800.

Choć są to benchmarki dotyczące jednego rodzaju obliczeń i nie bierze się w nich pod uwagę wydajności pamięci (takie było założenie) czy szybkości jednostek teksturujących, wyniki z pewnością wywołają wiele spekulacji dotyczących przyszłości układów graficznych.

Zrodlo: http://www.pcworld.pl/news/86038.html
http://gametomorrow.com/blog/index.php/200...0/gpus-vs-cell/
YETI
orientuje sie ktos ile kosztuje taka karta GeForce 7800 GT ???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.