Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
Memory
Codename Panzers bedzie na PS3 i PSP??

http://www.ds-x2.com/index.php?id=5085
Pavlus
QUOTE(RSX @ 18 04 2006, 19:04) *

Pavlus - cio to jest? może już wydają odrazu PS THREE;P

Zmiana designu, nie wiedziales? ;]

QUOTE(neospiderman @ 18 04 2006, 21:51) *

QUOTE(Pavlus @ 18 04 2006, 18:07) *

O kurcze jak ja dawno tego nie widziałem. Średnio dobrze wyglądająca wizja ps3 jakiegoś grafika. smile.gif

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Memory
Wywiad - Phil Harrison Interview

http://www.ps3blog.net/2006/04/13/phil-harrison-interview-2

RR7 - Informacja. Jak chcecie poczytać!

http://ps3.ign.com/articles/702/702300p1.html
Wiśnia San
A tu wiecej info o RR7 w zrozumiałym języku i dwa skany z gazet.

Ciekawe ile osób bedzie mogło śmigać w multi na jednym TV wacko.gif
Master Pain
Informacje na temat dzwieku w PS3 na przykladzie MGS4
http://www.gamespot.com/features/6147812/index.html
Wiśnia San
Square Enix coś smaży na PS3 i PC
YETI
W najnowszym numerze GameInformer Magazine pojawiła sie wiadomosc jakoby Square Enix pracowało nad FFVII na PS3.
Gra miała by posiadac system walki z FFXII.

Z biegiem czasu pojawia sie coraz wiecej informacji dotyczacych tego genialnego tytułu, oby to wszytsko okazało sie prawda.
FFVII na PS3...marzenia sie spełniaja smile.gif
Emet
Byłoby fajnie. Ale nie chciałbym systemu walki z FF XII bo mi się nie podoba. Moim zdaniem jest jakby zbyt chaotyczny. Wolałbym coś na wzór np. FF X-2 (+ overdrive'y / limity).
Pavlis
Emet duzy problem przełączyc sobie na tryb wait??
chyba ze przeczytałeś genialna zapowiedz z numeru bierzącego tongue.gif
PADo
Szykuje sie rewolucyjna techonologia na next-geny. Moze nie koniecznie zwiazana tylko z samym PS3, ale zdecydowanie warto zobaczyc!!!

http://www.naturalmotion.com/pages/demos.htm
Emet
QUOTE(Pavlis @ 21 04 2006, 15:29) *

Emet duzy problem przełączyc sobie na tryb wait??
chyba ze przeczytałeś genialna zapowiedz z numeru bierzącego tongue.gif

Grałem w demo FF XII i nie ciężko przełączyć na wait. Chodzi mi raczej o poruszanie się podczas walki, które wprowadza więcej zamieszania niż pożytku. Poza tym dla mnie pomysł z tym, że kierujemy jedną tylko postacią też jest chybiony (wiem, ze można przełączać postacie na "kapitana" ale ja wolę normalnie, ze po kolei są następne postacie).
PS.Zapowiedzi jeszce nie przeczytałem ale zaraz to zrobię tongue.gif
Trzcina
Lol, jedyna roznica jest taka ze zamiast samo sie przelaczyc na inna postac ty musisz to zrobic... nie wiem jak moze to wprowadzac chaos.

Nie rozumiem tez w jaki sposob chodzenie po terenie walki wprowadza chaos... przeciez to jest system turowy, niezaleznie od tego gdzie stoisz i tak trafisz, jesli podejdziesz odpowiednio blisko. Musisz troche lepiej uargumentowac to ze jest to chaotyczne. Bo ja ppomimo tego ze gralem w wersje jap to nie uwazam zeby cokolwiek bylo tam chaotyczne smile.gif
Emet
Kwestia gustu. Mi się nie podoba. Może chaos to zbyt duże słowo, poprostu jest jakieś takie... niepotrzebne. A możliwość zmainy nie wprowadza chaosu tylko poprostu utrudnia życie. Nie chce mi się szukać argumentacji, czmeu tak twierdzę. Poprostu mi się taki system nie spodobał.
Master Pain
Panowie, trzymajmy sie tematu.
Trzcina
No tak, jesli sie nie umie pokierowac wiecej niz jedna postacia ghdy 'czas goni' i trzeba sie jeszcze poruszac to faktycznie moze sie nie podobac... tongue.gif

sorki, nic do ciebie nie mam ale to co piszesz brzmi dziecinnie. Aczkolwiek zgadzam sie z toba ze moze sie po prostu nie podobac i rozumiem to. A jesli chodzi o argumentacje to odnosila sie ona do okreslenia chaotyczne a nie do tego ze ci sie cos nie podoba.

No poki co nic na temat sie nie pojawilo ;P Bo przeciez nie bedziemy 15 raz wklejali tych samych informacji... smile.gif

Anyway offtop zakonczony.
Memory
Kurayami on PS3.

Screeny i info - http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...lp=fr_en&tt=url
Enkidou
W najnowszym numerze OPM znalazło się trochę nowych informacji nt. PS3. O serwisie online, o emulacji, o tytułach startowych i nie tylko.

O obsuwie premiery:
Next up, the development community has expressed it's excitement over the delay. David Hasle from Monolith (of F.E.A.R and Condemned fame) said "That gives us more time to polish, playtest, and make a kick ass game!" which hints that Monolith is preparing something for the new console. Various other developers including Randy Pithcford of Gearbox said that he was pleased that Sony is catering to everyone by choosing a worldwide launch. Meanwhile, Hiroyuki Kobayashi (producer of Devil May Cry 4) said he anti(pipi)ted that Sony would do this anyway- even going so far to say that a 2007 release would be even better.

O PlayStation Network Platform i HDD:
Sony has officially stated that the PS3 will have an integrated 60GB HDD (although they are unsure wether to launch with one built in- but it is extremely likely). They say that it will be a 'key component of the Playstation Network Platform' (Sony's answer to Xbox Live). They went on to reveal all about the PNP feature.

The PNP will feature XBL like 'handles' (a free account ehich when registered lets you choose a name), matchmaking lobbies (a la Halo 2), online rankings, game uploads/downloads which includes straight swapping of data between two PS3's, XBL like friends lists and avatars (an interesting thing is that the Eyetoy successor will take a photo of you and transform your face into a CGI avatar!), full voice/video chat which includes messaging, virtual shops for buying extras like PSP style updates and the biggest news of all which is game loading from HDD- this means that digital distribution will play a big role in the PS3's lifetime. Since full PSOne games are confirmed by Sony to be down loadable to PSP memory sticks later this year, we can expect the same thing to happen on the PS3.

Speaking of the HDD, it will act almost identically to the 360's HDD. It will store game saves, movie files, music, demos, movie trailers, back catalogues of PS1 games and Sony is looking into the possibility of full PS3 games to download.

O emulacji:
As well as offering the backwards compatibility, the PS3 will be able to upscale all games- be it PS1 or PS2 games to the lowest form of HD- 480p which is a quality definition superior to that of normal SDTV output making your existing library super sharp. Another news snippet is that the PS3 is completely region free- following in the footsteps of the 360 which will enable you to play import games.

O tytułach startowych:
-John Woo's Stranglehold

-Tekken

-Sonic The Hedgehog

-Resistence: Fall of Man

-Rainbow Six: Vegas

-Lair

-Motorstorm

-Untold Legends: Dark Kingdom

O tym co powstaje:
Crysis is coming to PS3

Level-5, the Dragon Quest crew, is making a new PS3 RPG

Sony's first Blu-Ray player releases in the US in July, costing $1000

Pandemic are making six new games split over current and next gen hardware

No i coś bardzo interesującego: pad-bumerang zmienił najprawdopodobniej design.
McDrive
Sony has officially stated that the PS3 will have an integrated 60GB HDD (although they are unsure wether to launch with one built in- but it is extremely likely).
Czy mógłby ktoś to przetłumaczyć.

Crysis is coming to PS3

Oby to była prawda.
Aem
Czyli że jak dobrze wyczytałem Sony oficjalnie zadecydowało, że PS3 będzie miało zintegrowany 60-cio gigowy dysk twardy, ale czegos tam nie są pewni jak to Sony biggrin.gif
konrado0905
to juz bylo ogloszone dawnooooooooo
TomisH
PS3 będzie miało zintegrowany dysk, ale nie wiedza czy będzie on od razu wbudowany czy nie.
konrado0905
chodzi Ci o to ze nie wiadomo czy po otwarciu pudelka HDD bedzie juz w konsoli czy bedziemu musieli go wlozyc samemu w specjalny slot?? laugh.gif
TomisH
Na to wygląda.
Trzcina
Ja tez to tak zrozumialem... Powodem tego moze byc chec sprzedawania wiekszych dyskow i bezproblemowe zmienianie ich? Sam nie wiem... Bo jesli chodzi o fakt dolaczenia dysku w ogole do konsoli, to wyklucza to pierwsza czesc newsa... ;]
Norbias
Jeżeli chodzi o ten Hdd w tym PS 3 to uważam że chyba sony moze dac go "gratis zawyrzając cene konsoli a jak sie niemyle jak pytano ich czy beda rózne wersje konoli to zaprzeczyli no chyba ze dysk osobno ( mnie to wszystko jedno jak np. z dyskiem bedzie za 2000 smile.gif to sie niepogniewam lecz jak wyjdzie ze memorka 200 zł a dysk 400 ( jak w przypadku X 360 ) to sami macie odpowiedź smile.gif
YETI
Jedno jest (raczej) pewne razem z konsolą i padem dostaniemy twardziela.
Sony jasno stawia sprawe, tworcy maja pisac gry z mysla ze kazda PS3 jest wyposazona w HDD.
Wiec nie wyobrazam sobie sytuacji gdy kupuje konsola plus gre ktorej nie moge odpalic bo nie mam twardziela.
YETI
Pre-E3 2006: Virtua Tennis 3 Official
Next-gen tennis title slated for Sony's next machine.

http://ps3.ign.com/articles/703/703131p1.html
McDrive
Strona na której mają sie pojawiać przeróżne nowinki dot. E3.

http://www.us.playstation.com/Content/Site...owCoverage.html
Memory
Gry z PS2 na PS3?!

Nawiązując do pewnych informacji z Zachodu, Sony UK w chwili obecnej pracuje zarówno nad PlayStation Network (PlayStation HUB), jak i nad umożliwieniem przyszłym posiadaczom PlayStation 3 odpalanie gier z poprzedniczki, czyli z PS2. Bardzo pozytywny jest również fakt, że - jak twierdzą rzecznicy Sony UK - prototyp PS3 już w chwili obecnej bezproblemowo obsługuje bardzo dużo gier z PS2. Tak więc Sony, nie siadając na laurach, musi dołożyć wszelkich starań, żeby nie było takich numerów z kompatybilnością starych gier na nowej konsoli, jak w przypadku pierwszego Xboxa oraz 360-tki.

Monolith i ich exclusive na PS3:

http://www.ps3portal.com/general/article/366.html
Memory
Oblivion bedzie na PS3 i PSP...?!!

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=96767
YETI
PS3 Oblivion 6-Nov-06

Czyli gra ma byc tytułem startowym a premiera PS3 ma nastąpić 6.11.06 ? smile.gif
TomisH
Tak. I ma wyjść też na PSP tego samego dnia laugh.gif
Śmieszni jesteście - tyle powiem, o! ;]
Trzcina
Hehs, nie oni sa smieszni tylko koles ktory pisal newsa... A pisal to ponoc z listy wydawniczej Bethsedy.

A tomishowi znowu gul lata wink.gif

Z tego co bylo kiedys zapowiadane to oblivion mial wyjsc na ps3... Morrowinda na Ps2 nei bylo nei dlatego ze ktos zaplacil, tylko dlatego ze ps2 by go nie pociagnelo (a moze sie myle O_o).

Tak czy siak w sumie to bez znaczenia wiekszego jest, gra jest dostepna od dluzszego czasu, a moim zdaniem i tak lepiej jest grac na pc wink.gif

Niemniej jednak, bedzie to chyba pierwsz gra dostepna obu platformach (o ile sie ukaze) i bedzie mozna porownac conieco ;]

A tak swoja droga to widzialem reklame oblivion na komorki... tytul to tytul, chodzi o zawartosc smile.gif
TomisH
No lata mi, bo ludzie znowu łykają wszystko jak młode pelikany. Ostatnio YETI wrzucił screeny z "PES6" i do tej pory mi nie napisał skąd je wziął (na PMki też nie odpowiada), a podnieta była. Teraz podnieta bo jakieś koleś napisał posta na jakims tam forum, że Oblivion na PS3 i PSP ;]

Niewierny TomisH ;]
Trzcina
Szkoda ze to dotyczy tytlko ps3 wink.gif

No ale wrocmy na temat. Plotki to zawsze tylko plotki. Ale w co ty dokladniej nie wierzysz? W to ze pojawi sie na PS3? Jesli tak to podaj jeden konkretyn powod czemu mialby sie nie ukazac smile.gif
TomisH
Nie no - w to, że ta lista na 'jakimśtam' forum jest prawdziwa. Oblivion na PS3? Jak najbardziej! Zawsze przecież lepiej dla gry, żeby ukazała się na większej ilości platform, bo lepiej się sprzeda smile.gif

Ale na razie niech mi nikt nie lata i krzyczy nad głową "Oblivion na PS3, ZOMG!!!11" bo oficjalnego info zwyczajnie nie ma.
YETI
QUOTE(TomisH @ 25 04 2006, 19:34) *

Tak. I ma wyjść też na PSP tego samego dnia laugh.gif

a czemu nie?
Posiadacze N-Gage moga zagrac w Elder Scrolls, wiec jakies szanse na Obliviona w wersji na PSP chyba sa.

QUOTE(TomisH @ 25 04 2006, 19:45) *

No lata mi, bo ludzie znowu łykają wszystko jak młode pelikany. Ostatnio YETI wrzucił screeny z "PES6" i do tej pory mi nie napisał skąd je wziął

lol!!!
kto ci powiedził ze to było z PES6
Napisałem wyraźnie "z jakies piłki na PS3", i dodałem od siebie ze MOZE z PES6 (na koncu zdanie znalazł sie taki znak ---->?)
Memory
3D Eye Toy na PS3. Wiecej informacji.

http://www.loading.se/view.phtml?id=289359&f=
TomisH
QUOTE(YETI @ 25 04 2006, 20:29) *

lol!!!
kto ci powiedził ze to było z PES6
Napisałem wyraźnie "z jakies piłki na PS3", i dodałem od siebie ze MOZE z PES6 (na koncu zdanie znalazł sie taki znak ---->?)

Jest takie coś jak cudzysłów. Wiesz jak działa cudzysłów? To sprawdź. A potem popatrz w mojego posta - co tam widzisz? "PES6".

A skoro już raczyłeś odpisać to podasz w końcu linka do info o tej "jakiejś piłce na PS3"?
BQG
Pewnie ktoś się zastanawiał nad kwestią kopii do PS3.
Taki mały cytat:
A TU TAKA NOWINKA: Logitec zaprezentował w Japonii nagrywarkę Blu-ray Disc LBD-A2FU2/WM, która może być stosowana w komputerach PC jak i w komputerach MAC. Nowy Logitec jest oczywi?cie zdolny do rejestracji także innych no?ników ja DVD-R/RW czy CD-R. Urzšdzenie będzie sprzedawane w Japonii, podobnie ja inne nagrywarki, pod koniec czerwca, w cenie ok. 800 € w dwóch wersjach kolorystycznych.

Nagrywarka już jest, brakuje czipa i płyt. ninja.gif
Mikes
Nagrywarka już jest, brakuje czipa i płyt.

i konsoli laugh.gif

a jakby Obvilion wyszedł na PS3 to bym stracił kolejny powód do zakupu X'a
Ryo-San
QUOTE(Mikes @ 26 04 2006, 07:37) *

a jakby Obvilion wyszedł na PS3 to bym stracił kolejny powód do zakupu X'a

lol a czemu ma nie wyjsc? przeciez od poczatku bylo wiadomo ze to gra multiplatformowa..a jak wyjscie Obliviona na PS3 to naprawde wieeelki powod do zaniechania zakupu 360tki to idzie tylko pogratulowac blink.gif
Enkidou
W najnowszym numerze Famitsu po Ridge Racer 7 będziemy mieli zapowiedź... Tekkena 6!!!11!!11!!! :O

Na razie nie ma skanów, ale fakt jest faktem. Pozostaje jeszcze trochę poczekać. Let us cling together!
YETI
QUOTE(Enkidou @ 26 04 2006, 10:41) *

W najnowszym numerze Famitsu po Ridge Racer 7 będziemy mieli zapowiedź... Tekkena 6!!!11!!11!!! ohmy.gif

Na razie nie ma skanów, ale fakt jest faktem. Pozostaje jeszcze trochę poczekać. Let us cling together!

tak jak kolega napisał

Tekken 6 is in Famitsu this week!
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=96863

icon_twisted.gif

Temperatura przed E3 powoli wzrasta icon_twisted.gif
Master Pain
Skrin z Brother in Arms 3
http://playsyde.com/news_2826_en.html
YETI
mogłes ten link podac w temacie o BiA3.

Dzis na necie pojawiły sie nowe informacje ktore pochodza z amerykanskiej wersji PSM magazine.

- worldwide ps3 launch within the first weeks of november

- the price should be 399 USD (at least, the mag thinks so)

- 60gb harddisc in every ps3

- launch games and final controller will be revealed at e3

- ps1 and ps2 games will be playable in 720p, 1080i and 1080p

Czyli premiera w pierwszy tygodniu listopada, 60gb twardziel w kazdym PS3, gry ktore wystartuja z kosnola jak i nowy pad zostana zaprezentowana na E3, gry w z PSX i PS2 w rozdzielczosci 720p, 1080i and 1080p(!!!) i na koniec cena...399 USD smile.gif
Ciekawe ile w tym prawdy smile.gif
konrado0905
miejmy nadzieje ze wszystko smile.gif
Jakim
cholera było by pinknie, ale z tą ceną coś nie pasuje... najpierw 500$, później przedział od 500-600 a tu nagle cena spada do 4 setek.

Dysk cieszy niezmiernie... przynajmnije zaoszczędzimy na memorkach.
McDrive
Oby ta cena była prawdziwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.