Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
YETI
Golden Axe
http://www.the-magicbox.com/0605/game060510b.shtml
Gasei
Assassins Creed - widziałem jeden trailer i zrobiło to na mnie duzo wrazenie.Ta gra będzie opowiadała o templariuszach ? Bedziemy jezdzic na krucjaty ? Jesli tak to syto. Widziałem jak jakis rycerzyk wpinał sie i niczym prince of persia cicho zabił innego.Zapowiada sie niezle ,mniam smile.gif
Obsolete
video z Elveon

http://media.ps3.ign.com/media/766/766949/vids_1.html

Warhammer on-line rozwazany na ps3

http://ps3.ign.com/articles/708/708429p1.html
Memory
Interview(Tekken Producer Harada)
T6 trailer is just a test version and Namco is preparing now for Tekken 6.

T6 trailer was just made for practice and Namco made the movie in short time to show at E3(before deadline).

Producer is promising a spectacular visual and wants to use full PS3 power. Also he wants do something big with NETWORK abilities.

I just gave a short summary, but you will find more detailed interview about Tekken 6 on ruliweb.
OsciBosci
QUOTE(konrado0905 @ 12 05 2006, 21:32) *

Gosciu co ty porownujesz jakies mierne strony typu next-gen.pl czy gameolny.pl do stron typu IGN czy Gamespot. Owszem pokazywalo ze gra wyjdzie na PS3. Zreszta sciagnalem trailer gdzie wyraznie pokazane bylo Online PC Game. A takie strony co wy podajecie sa nic nie warte, tak jak bym dal linka ze gry.wp.pl tak napisalo. Zaje.biscie wiarygodne zrodlo... Lepiej sie dokladnie dowiedz...
konrado0905
daj link
Wiśnia San
no to kapa miałem nadzieje na kolejna część tasiemca na PS2, z drugiej strony to dobrze bo będe potrzebował mniej $ na gry crazy.gif
szczurek
chyba nawet zachod nie jest tak bogaty...

http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2376
YETI
Gamepro interview: Phil Harrison

http://www.gamepro.com/news.cfm?article_id=55089
Ryo-San
o widze ze rozne wersje peestrojeczki beda sie podobnie jak w przypadku 360tki roznic tez minimalnie wygladem; ) dobrze wiedziec..

na gorze wersja 60gb na dole 20stka
Hela
Szkoda, tylko, ze wersja 60GB prezentuje sie gorzej...
Trzcina
A mi sie bardziej podoba 60 ;]

Dzieki etmu bedize mzona rozpoznac czy ktos ci zwalowanej wersji nie sprzedaje wink.gif
YETI
"60" ładniejsza smile.gif
Hela
Ale na wersji 60 lepiej widac napis czcionka ze spiderman'a...
Ryo-San
60tka ladniejsza ale tylko jesli to srebrne z przodu jest chromem a nie plastkiem
2dor
dwa przyciski beda dotykowe "eject i reset"- na to wyglada.?
skoro przycisk eject jest po srodku to gdy wysunie sie plytka, trzeba bedzie popychac zeby sie zamknelo ;p a tego nie lubie.
Trzcina
Malo co widac na tych orbazkach.

Oczywiscie masz racje ryjek, ale jesli to bedzie plastik DOBREJ jakosci (a moga byc takie... i sa drozsze niz niejedn metal wink.gif ) to ja sie na to pisze.

Mi sie podoba widoczny napis playstation. Na ps2 go nei bylo widac i mnie draznilo to. A tutaj mi sie podoba.
Hela
QUOTE(2dor @ 15 05 2006, 23:45) *
gdy wysunie sie plytka, trzeba bedzie popychac zeby sie zamknelo ;p

Co ma sie zamykac? Przeciez tu nie ma tacki z tego co wiem. Jest tak jak w Wii wykladasz plytwe bezposrednio do 'szczeliny', no chyba, ze cos sie zmienilo.
2dor
Od razu na mysl przychodza mi plyty BD - ktore bardzo latwo sie rysuja. I wloz taka plytke do tej "szczeliny" ;D
Hela
QUOTE(2dor @ 15 05 2006, 23:55) *
Od razu na mysl przychodza mi plyty BD - ktore bardzo latwo sie rysuja

Skad masz takie szokujace informacje? Masz juz zapewne jakies plytki BD w domu, tak...?

To ze maja mniejsza warstwe ochronna to znaczy, ze mozesz pisac teksty "BD - ktore bardzo latwo sie rysuja"...
2dor
Skoro plyty BD musza byc trzymane w specjalnych pudelkach.

A mam wink.gif U mnie na targu sprzedaja wraz z PolyStation 3.
Hela
QUOTE(2dor @ 16 05 2006, 00:06) *
Skoro plyty BD musza byc trzymane w specjalnych pudelkach.

To juz nieaktualne.
A po za tym nie musialy, tylko mialo to zapewnic dodatkowa ochrone, a nie stanowic jej podstawe.
2dor
oki nie znam sie.
matol ze mnie.
spadam stad.
Jakim
News może nie na temat ale tłumaczy chyba "niska" cenę PS3 jako odtwarzacza BD.

AMEX digital have unveiled the worlds first Blu-ray Media Centre. The AMEX MPC-505 is powered by an Intel Viv processor, features 2GB of DDR2 RAM, and comes fully-equipped with Windows Media Centre 2005 included. The MPC-505 can record TV shows from both digital and analogue tuners, play music, and photographs. You may think this takes up a lot of hard drive space, but there's no need to worry about that with the MPC-505. It comes with a 1,000GB (1 Terabyte) hard drive included.

The MPC-505 can also (obviously) play Blu-ray discs. No form of media is currently available on Blu-ray discs, but when it launches, this media center will even be able to record to writable Blu-ray discs, giving you portable storage of up to 25GB. AMEX have not yet released details on pricing, but expect this to be very expensive.

Popatrzcie na specyfikację tego potwora! tysiąc gigabajtów na dysk twardy, 2 giga ramu itp. Myślę że typowe ODTWARZACZE BD będa tańsze niż PS3, jeśli takowe wogóle będa powstawały. Tutaj mamy poprostu multimedialne centrum rozrywki. I chyba taka będzie przyszłośc playerów. Więc cena 1000$ za taki sprzęt chyba nie jest zbyt wygórowana.

Tokar
Na tym porównaniu wizualnym wersji podstawowej i rozszerzonej konsole nie są pociągnięte lakierem tylko matowe jak PS2 o_O
Norbias
A tam byle by juz wyszły smile.gif te konsole a własnie miały być 3 wersje srebna czarna i biała tzn jezli core + premium to daje 2 rodzaje czarnej , białej srebrnej łącznie 6 wersji konsol smile.gif Jednak chyba wezme i tak czarną w wersji PREMIUM happy.gif No lecz jak wy sądzicie lepiej już miec LCD ?? PYTANIE DO WSZYTKICH Co z tym HDTV ( 1920x 1080 ) niewidze modeli Telewizorków o wymiarach np. 26, 32 cale no chyba że 37 widziałem z Philipsa PF 9830 lecz to i tak za drogie / duze smile.gif
YETI
QUOTE(Tokar_Sama @ 16 05 2006, 10:30) *

Na tym porównaniu wizualnym wersji podstawowej i rozszerzonej konsole nie są pociągnięte lakierem tylko matowe jak PS2 o_O

Bo to takiej jakosci fotka (grafika)

Norbias
Wygląda jak świecacy się plastik ale co to jest sam już niewiem PS 2 było metalowe PSone plastikowe no 3 moze być różna byle by się niestopiła smile.gif bo mam nadzieje zę ma dobre chłodzenie happy.gif
Jakim
jakie Ps2 jest metalowe? Chyba że mam jakąś podróbkę?
Memory
Article is in french but google should be able to translate that. My mother tongue is french. The news is from today. Did not find any post about this. PC impact is a serious French PC news Site about hardware.

I will try to summarize the article but I think doing a google research with grid world 2006 should lead to something.

Basically, IBM at the grid world 2006 published new benchmark for their CELL processor stating that it is 35 times faster than a dual 2.0 Ghz G5 at 3d Imaging, we all knew the cell is a monster for 3d apps but that is enormous. I should recall that the 360 is a 3 core 3.2 Ghz derived G5 processor. I should also mention that the CELL processor for IBM BLADE servers is a 9 core processor so 2 more cores than the PS3 CELL(these server are used in medical digital imaging and thinks like that) but is the same for everything else. I think It should give a good Idea of what the peak performance In 3D of the PS3 could be. I know it should not be done as easily as that but Xbox 360= 9.6 Ghz = +- 2.5 times better than a G5 dual core(it is the same processor actually even a bit downgraded but with a faster clock)

PS3 CELL is About 30% less powerful than blade server(2 core less) : 35 time - 30%=24 time faster than the dual G5.
So in theory PS3 should be 10 times better at 3d imaging and apps than the XB360. Even if I cut this in half it is still 5 times better.
I know that we will not be seeing this kind of advantage in the 1st 2 years (1st gen PS3 games will look about the same as the 2gen 360 but I think the difference will climb exponentially) but wait a couple more And I think we will be pretty amazed at what the CELLL+RSX combo will be able to output .

What do you think of it. Sorry if I did a new post and should not have but I did not find any trace of it by search and find it a lot PS3 related.

http://www.pcinpact.com/actu/news/28742-Le...G5-pour-la-.htm

http://ps3forums.com/viewtopic.php?t=22764
Ryo-San
oo to widze ze PS3 jest juz 12 razy potezniejsza od 360tki
OMFG to sie porobiło
Im blizej premiery tym moc sprzetu rosnie w zastraszajacym tepie..rok temu byla 2 razy mocniejsza, teraz jest juz 12 - strach pomyslec co bedzie za pol roku o_O zapewne odstawi w tyle symulator Airbusa A380
wg mnie skandalem jest wogole cyferka 3 - przy takich osiągach powinni dac conajmniej siodemke
C1REX
PS2 tez iles tam razy mialo byc silniejsze od wszystkiego i lipa z tego wyszla. Najslabsza technicznie konsola na rynku w danej generacji. Jedynie DC bylo kilkadziesiat razy slabsze, a gry w tym czasie wcale nie wygladaly na Sedze gorzej.

Inna sprawa, ze playstation zawsze byla najslabsza technicznie konsola (ps1 i ps2), a jednak to na nia wychodzily najlepsze gry, a czesto i bardzo ladne.

Tymi newsami o niesamowitej mocy procesora nie ma co sie podniecac.

X360 ma 3 rdzenie po 3.2 GHz, wiec teoretycznie powinno to dawac moc prawie 10GHz.

Teoria jedno, a praktyka drugie.
Yacek
QUOTE(Memory @ 16 05 2006, 18:09) *

Article is in french but google should be able to translate that. My mother tongue is french. The news is from today. Did not find any post about this. PC impact is a serious French PC news Site about hardware.

I will try to summarize the article but I think doing a google research with grid world 2006 should lead to something.

Basically, IBM at the grid world 2006 published new benchmark for their CELL processor stating that it is 35 times faster than a dual 2.0 Ghz G5 at 3d Imaging, we all knew the cell is a monster for 3d apps but that is enormous. I should recall that the 360 is a 3 core 3.2 Ghz derived G5 processor. I should also mention that the CELL processor for IBM BLADE servers is a 9 core processor so 2 more cores than the PS3 CELL(these server are used in medical digital imaging and thinks like that) but is the same for everything else. I think It should give a good Idea of what the peak performance In 3D of the PS3 could be. I know it should not be done as easily as that but Xbox 360= 9.6 Ghz = +- 2.5 times better than a G5 dual core(it is the same processor actually even a bit downgraded but with a faster clock)

PS3 CELL is About 30% less powerful than blade server(2 core less) : 35 time - 30%=24 time faster than the dual G5.
So in theory PS3 should be 10 times better at 3d imaging and apps than the XB360. Even if I cut this in half it is still 5 times better.
I know that we will not be seeing this kind of advantage in the 1st 2 years (1st gen PS3 games will look about the same as the 2gen 360 but I think the difference will climb exponentially) but wait a couple more And I think we will be pretty amazed at what the CELLL+RSX combo will be able to output .

What do you think of it. Sorry if I did a new post and should not have but I did not find any trace of it by search and find it a lot PS3 related.

http://www.pcinpact.com/actu/news/28742-Le...G5-pour-la-.htm

http://ps3forums.com/viewtopic.php?t=22764

Kolejny artykul z cyklu "durne" ktory poza jakas chora matematyka ktorej nie da sie odzwierciedlic w rzeczywistosci nic nie udowadnia. A na sciaga.pl udowodnili 7=3. Tiaaaa. A dzieki mocy obliczeniowej Ps3 wreszcie uda sie nawiazac kontakt z kosmitami po podlaczeniu konsolek pod Seti@Home bo pececiarze sie biedni poca z tymi obliczeniami i nic :/
Memory
Its Official! The PS3 will support Linux and Homebrew!

http://ps3.qj.net/Its-Official-The-PS3-wil...pg/49/aid/40039
Master Pain
nono, nareszcie cos ciekawego i zarazem cieszacego smile.gif szala przechyla sie w strone PS3 ( vs X360)
2dor
Jakos w grach tej roznicy nie widac (na razie) pomiedzy PS 3 a X360 wink.gif
Pavlis
QUOTE(2dor @ 16 05 2006, 22:26) *

Bo gier na pleja 3 jeszcze nie ma??!! blink.gif
Choc jak dla mnie to Haveley Sword zmiarzdzyl wszystko co pokazano grywalnego na targach ,ale to imo.
Soul
QUOTE(2dor @ 16 05 2006, 22:26) *

Zgadza sie , po obejzeniu targow niemasz az tak wielkiej roznicy poki co.....
Kokos
QUOTE(Memory @ 16 05 2006, 20:37) *

Its Official! The PS3 will support Linux and Homebrew!

http://ps3.qj.net/Its-Official-The-PS3-wil...pg/49/aid/40039

Cze-ka-łem na ten news. smile.gif Toż to zbawienie. biggrin.gif
Mikey
ts Official! The PS3 will support Linux and Homebrew!

Hehe fajnie biggrin.gif Moze z PSP zrobia tak samo (niekonicznie linux) oby hyh.gif
Hela
QUOTE(Mikey @ 17 05 2006, 12:29) *

ts Official! The PS3 will support Linux and Homebrew!

Hehe fajnie biggrin.gif Moze z PSP zrobia tak samo (niekonicznie linux) oby hyh.gif

Moze przeczytaj najpierw artykul, a pozniej pisz...
"Sony and PS3 will not block homebrew in any way, unlike the PSP"
Jakim
News z cyklu "likwidujemy plotki"

Sony oficjalnie zapowiedziało że tańsza wersja Ps3 (20Gb HDD) będzie posiadała w pełni support poada bezprzewodowego.
Kilka dni temu po necie krążyła plotka, jakoby tańsza wersja, która nie będzie posiadała bluetotha nie będzie obsługiwała padów bez kabelków. Plotka zdementowana.
Ekansik
Tu do tej rzeszy osób, ktora tak ochoczo przy kazdej okazji powtarzała, ze SONY znów ukradło pomysł i w tym wypadku pomysł N na konroler do wii

Wszystko wskazuje na to, że Sony umieszczając czujnik ruchu w kontrolerze do PlayStation 3 nie ukradło wcale pomysłu Nintendo, które postawiło na pada wykorzystującego sensory ruchu w swojej nowej konsoli Wii. Sony opatentowało bowiem pomysł na swój kontroler już w 1999 r.

PS3 controller patented in 1999

Patent number: JP11099284
Publication date: 1999-04-13
Inventor: KOBAYASHI HIROAKI; YORIZUMI MINEO
Applicant: SONY CORP
Classification:
- international: G06F3/033; G06F3/033; (IPC1-7): A63F9/22; G06F3/033
- european:
Application number: JP19970265541 19970930
Priority number(s): JP19970265541 19970930

tylko nie cytujcie obrazka. Nie robcie z siebie noobów wink.gif
YETI
EGM nadal twierdzi ze na PS3 dostaniemy FFVII

Trzcina
Chyba bym popuscil w gacie jakby to potwierdzili ;P
Master Pain
mysle, ze tutaj powinno zadzialac samo Sony - odpowiedni zastrzyk finansowy w kierunku S-E i mamy kolejna gre sprzedajaca system, nomen omen chodzi tutaj o pieniadze, a nie dostarczanie plebsowi rozrywki wink.gif
Ryo-San
to IMO oczywiste ze predzej czy pozniej FF VII remake zostanie potwierdzony..kazdy przeciez na tym wyjdzie z bananem na mordzie...
dlatego trzeba sobie zadawac pytanie - kiedy oficjalnie to potwierdzą, a nie - czy potwierdzą;]
Trzcina
A kysz diable wcielony ;p

Rozczarowanie byloby zbyt duze, wiec poki co ci nie wierze ;]

W kazdym razie, to bylby najwiekszy news na ps3 do tej pory. Zwlaszcza w japonii.

Po calych tych targach widac doskonale co najbardizej interesuje zoltkow... Square, Square, Square, FF... Taka mentalnosc i... bardzo dobrze biggrin.gif Wiecej ff = more fun, lub nawet FUN.

Mowilem juz ze uwielbiam japonskie gry? Tak? No to powtorze. Nie wyobrazam sobie konsoli bez japonskich gier. Howgh ;p
Ural
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2006, 18:23) *

oo to widze ze PS3 jest juz 12 razy potezniejsza od 360tki
OMFG to sie porobiło
Im blizej premiery tym moc sprzetu rosnie w zastraszajacym tepie..rok temu byla 2 razy mocniejsza, teraz jest juz 12 - strach pomyslec co bedzie za pol roku o_O zapewne odstawi w tyle symulator Airbusa A380
wg mnie skandalem jest wogole cyferka 3 - przy takich osiągach powinni dac conajmniej siodemke

W tym tekście po francusku nie ma ani słowa o X360. Przeczytałem sobie cały ten tekst i porównują go jedynie do pecetowych procesorów dwurdzeniowych i standardowych. Do tego test był odpowiednio optymalizowany. Cell jest przedsięwzięciem Sony, IBM i Toshiby i nie będzie trafiał przecież tylko do PS3. Artykuł o którym mówimy dotyczył prezentacji IBM'a, a o tego procka będą oparte najmocniejsze serwery IBM'a - Cell nadaje się do takich funkcji idealnie. A o ile Cell jest szybszy od proca z X360 (a pewnie szybszy jest, choć pewnie wcale nie tak bardzo), to się okaże gdy ktoś się pokusi o takie testy.

Acha - przeczytałem też to "tłumaczenie" po angielsku z dywagacjami autora. Otóż nie ma on racji - po pierwsze proc użyty w X360 też nie jest standardową jednostką, po drugie nie można sumować rdzeni, po trzecie za grafikę nie tylko odpowiada procesor w konsoli, ale także chipy akcelerujące (ATI u X360, NVidia u PS3 - a np. chip z PS3 ma mieć 550 MHz). Tak więc te wyliczenia co tam są są totalnie bez sensu. Ponadto jeden z rdzeni w PS3 (pewnie tak samo w tym Cellu BLADE od serwerów) nie będzie aktywny - jest umieszczany dla względów bezpieczeństwa, gdyby podczas procesu produkcyjnego inny rdzeń uległ uszkodzeniu - wtedy jego funkcje przejmie na siebie ów nieaktywny rdzeń. W praktyce więc PS3 będzie wykorzystywać nie 7, ale 6 rdzeni. Itd., itd....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.