Może to prawda, ale z tego co wyczytałem to wciąż pozostaje w kwestii plotek. No w każdym razie gdyby się tak stało i SE nie skopało tego, to byłby jeden z najlepszych "odgrzewanych kotletów" w historii i na pewno mocna karta przetargowa w Japonii.
Master Pain
24 05 2006, 12:31
nie tylko w Japonii ale i na calym swiecie, idealny system-seller.
W Japonii i Europie na pewno, w Stanach myślę, że już troszkę mniej. Ogólnie system- seller z pewnością, jednak dużo zależy czy Square da radę.
QUOTE(Master Pain @ 24 05 2006, 10:44)

YETI nie wiem skad czerpiesz info, ale tym chyba uradowales wiekszosc z nas

YES!
Też nie wiem. Prosiłem o podawanie linków i doprosić się nie mogę jak widać.http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=140461QUOTE
While the June 2006 issue of Electronic Gaming Monthly confirms the remake for release in 2007, Square Enix has never stated this.
EGM tak napisało, ale SE nigdy tak nie powiedziało.
To już chyba wiemy czemu YETI nie podaje linków, co?
Master Pain
24 05 2006, 15:12
moze YETI pracuje dla Sony, wiecie, nakrecic publike, sprzedac wiecej konsol etc

ale badzmy dobrej mysli (FF7)
Enkidou
24 05 2006, 20:15
Nie wiem gdzie ta wiadomośc będzie dobra, więc umieszczam tutaj bo z góry zakładam że wsparcie PS3 przez SE będzie największe przynajmniej w najbliższej przyszłości.

Dziś miała miejsce konferencja SE podsumowująca poprzedni rok fiskalny. I tak(skupiam się na najważniejszym):
- projekt Fabula Nova Crystallis może potrwać nawet 10 lat(!); na
tym zdjęciu widać że oprócz trzech znanych nam tytułów jest jeszcze miejsce na trzy; w tej chwili są rozważane
- projekt Kompilacji FFVII może potrwać lat 20(!!), licząc już chyba od zapowiedzi Advent Children
- developing nowej gry MMORPG(Vista i PS3) napotyka pewne trudności
Ogólnie rzecz biorąc Wada powiedział, że zupełnie nowe tytuły nie sprawdzają się, co ma spowodować zdefiniowanie na nowo strategii Square Enix.
Źródło:
Watch Impress
Obsolete
24 05 2006, 21:18
QUOTE(Enkidou @ 24 05 2006, 21:15)

Ogólnie rzecz biorąc Wada powiedział, że zupełnie nowe tytuły nie sprawdzają się, co ma spowodować zdefiniowanie na nowo strategii Square Enix.
Źródło:
Watch Impressczyli ogolnie i zlosliwie mowiac: "nowe tytuly sie nie sprzedaja, bo
a) sa slabe, nie radza sobie na rynku, nic na nich nie zarabiamy
b) nie maja wyrobionej marki, ktora zapewnia duzy popyt nawet gry z punktu a)
wiec zasypiemy rynek 20 grami ze znaczkiem Final Fantasy a ludzie i tak to kupia, niewazne jak biedne to bedzie: remaki wszystkich Finalow z ps1 na ps3, 5 gier na psp z tytulem "Final fantasy", poduszki i kubeczki "
Pewnie, po co byc ambitnym i starac sie tworzyc cos oryginalnego i nowego. Lepiej odgrzac stare kotlety, bo ludzie i tak lykna wszystko ze znaczkiem "FF" a my zarobimy hahah.
QUOTE(TomisH @ 24 05 2006, 13:39)

Też nie wiem. Prosiłem o podawanie linków i doprosić się nie mogę jak widać.
Gdy rano trafilem na tą wiadomosc (zachodnie forum) była tylko wklejona tresc, zadnego linku.
prosze bardzo
http://www.ps3land.com/article-312.phpQUOTE(Master Pain @ 24 05 2006, 16:12)

moze YETI pracuje dla Sony, wiecie, nakrecic publike, sprzedac wiecej konsol etc

odkryłes moją wielką tajemnice
;P
QUOTE(Master Pain @ 24 05 2006, 16:12)

ale badzmy dobrej mysli (FF7)
IMO to tylko kwesta czasu kiedy FFVII bedzie oficjalnie zapowiedziany na PS3
QUOTE(YETI @ 24 05 2006, 21:41)

Gdy rano trafilem na tą wiadomosc (zachodnie forum) była tylko wklejona tresc, zadnego linku.
No to zapodajesz linka do forum i jesteś rozgrzeszony.
QUOTE(YETI @ 24 05 2006, 21:41)

IMO to tylko kwesta czasu kiedy FFVII bedzie oficjalnie zapowiedziany na PS3
Zgodzę się, ale starajmy się być rzeczowi.
Trzcina
25 05 2006, 09:23
Obso, co jak co ale w dziedzinie rpg mimowszystko square pokazuje lwi pazur. Moze i tytuly sa z serii 'wyrobiona marka' ale same w sobie zawieraja tyle elementow ktore na nowo definiuja gatunek ze nie mozna zlego slowa o tym powiedziec.
Co nie zmienia faktu ze smutna jest ta wypowiedz

I wielka szkoda ze ktos takmysli. Jesli jednak ten ktos wydaje FFX, FFXII i potem FFXIII to jest jak dla mnei calkowicie rozgrzeszony
http://www.idg.pl/news/93715.htmlQUOTE
Po burzy związanej z wysoką, przewidywalną ceną konsoli, niejasności dotyczących jej "słabszej wersji" oraz sprawie intuicyjnego pada, nieco zbyt przypominającego ten od Nintendo, przyszedł czas na kolejny zgrzyt.
Najprawdopodobniej, wraz z premierą PS3, Sony ma zacząć stosować nowy system licencjonowania gier.
Mimo, że podczas prezentacji new-gena i jego serwisu internetowego na E3 nie padła żadna informacja na ten temat, jest wielce prawdopodobne, że nie będzie można kupować gier używanych na innym PS3. Innymi słowy - produkt działać będzie wyłącznie na jednej, docelowej konsoli kupującego.
W ten drastyczny sposób koncern planuje ograniczyć obrót tytułami "z drugiej ręki". Ten rodzaj handlu od dawna znacznie zaniża zyski firmy ze sprzedaży gier.
jezeli to prawda to
po pierwsze Sony sie popisało i wymierzylo niezłego liscia w nas graczy, po drugie firmy tworzace gry beda w sódmym niebie.
PS. Ta wiadomosc to zwykła plotka, wiec nie lamentujcie przed wczesniej.
http://www.idg.pl/news/93715.htmlQUOTE
Po burzy związanej z wysoką, przewidywalną ceną konsoli, niejasności dotyczących jej "słabszej wersji" oraz sprawie intuicyjnego pada, nieco zbyt przypominającego ten od Nintendo, przyszedł czas na kolejny zgrzyt.
Najprawdopodobniej, wraz z premierą PS3, Sony ma zacząć stosować nowy system licencjonowania gier.
Mimo, że podczas prezentacji new-gena i jego serwisu internetowego na E3 nie padła żadna informacja na ten temat, jest wielce prawdopodobne, że nie będzie można kupować gier używanych na innym PS3. Innymi słowy - produkt działać będzie wyłącznie na jednej, docelowej konsoli kupującego.
W ten drastyczny sposób koncern planuje ograniczyć obrót tytułami "z drugiej ręki". Ten rodzaj handlu od dawna znacznie zaniża zyski firmy ze sprzedaży gier.
No ja mam nadzieje, ze to jest tylko plotka, bo to nie bylo zbyt wygodne rozwiazanie dla graczy - kumpel ma np. PES7, ale chce przyjsc do mnie pograc, to co? Mialby przyniesc ze soba swoja konsole? Wolne zarty raczej...
Czyli, kupując grę nie stajemy się jej właścicielem, a jedynie "licencjobiorcą", użytkownikiem. Prawa do krążka nadal ma Sony i odsprzedanie takiej giery jest nielegalne.
Więc jak kumpel do nas wpadnie z PESem pograć, to jest ok dokad nikt o tym nie wie ;] Ale spylić już tego PESa na allegro nie będzie mógł, tym samym można zapomnieć o 'oficjalnym' "kupię-pogram-odsprzedam".
Sony raczej nie ma środków by zabezpieczyć takie coś elektronicznie (czyli, że krążek włożony do naszej konsoli nie działa już na konsoli kumpla), bo niby jak. Wszystko się rozbije o prawo.
No ale myślę, że nie są samobójcami, bo takie cos przyniesie odwrotny skutek IMO - mniej graczy będzie kupowało nowe gry.
IMO powinien być dopisek:
"News sponsored by Microsoft ®"
neospiderman
25 05 2006, 12:12
Było o tym już chyba z rok temu. Raczej jest pewnw że to plotka.
Bo niby jak takie cos zrealizowac, konsola musiała by nadpisywac informacje na nośniku lub wszystkie ps3 musiały by byc podłaczone przez net do jakiejs bazy danych.
A jak by sie takie coś okazało prawda to pomimo mojej sympatii do tej firmy raczej na 100% bym juz im podziekował za "współprace".
McDrive
25 05 2006, 13:17
Jeju ludzie przejmujecie sie news'em sprzed roku. Przecież Sony już oficjalnie pare miechów temu zdementowało te plotke bo nawet oni wiedzą że u(pipi)liby sie wsadzając to w konsole.
To co Mikes napisał brakuje dopisku Sponsored by M$
IDG: 25 maja 2006 10:45

Czyżby mieli roczne opóźnienie? :>
wortigern
25 05 2006, 14:45
ludzie ja jeszcze tego newsa pamietam tylko ze byl w deko innej formie.
To jest sciema totalna wiec nie ma sie czym przejmowac
McDrive
25 05 2006, 18:37
QUOTE(Memory @ 25 05 2006, 19:04)

Zdementowane(i to dobre pare miechów temu):
http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=17283
Po Panoramie leci zawsze Biznes Panorama i ten ,który oglądał dzisiejsze wydanie(zakończone 2 minuty temu) usłyszał w niej o tym.że Sony chce wprowadzić system licencjonowanie gier zabezpieczajacy przed uruchomieniem na innej niż własna konsola gry.Potwierdzenie plotki czy strachy na lachy?(wkoncu to TVP)
PS.jak o tym mówili to w tle leciało GT HD i Formula 1;]
To TVP. Myślisz że sprawdzają info? Przeczytali na necie i ploty rozsiewają.. news jest najważniejszy.
Butcher
27 05 2006, 07:34
Oficjalnie zdementowane - gry na PS3 nie będą miały żadnych zabezpieczeń i będą krążyły bez problemu "w drugim obrocie", tak jak poprzednie...
Oficjalnie zdementowane - gry na PS3 nie będą miały żadnych zabezpieczeń i będą krążyły bez problemu "w drugim obrocie", tak jak poprzednie...
A jakiegoś linka do tego możesz podać Butcher?
Info o World of Warcraft.
Sony's making a strong push so WOW winds up exclusively on the Playstation 3.
June 2006 Offcial Playstation Magazine
Interview with Sony's Phil Harrison - "we would love to have Blizzard work with PS3"
but the PS3 server structure would allow Blizzard to control its own servers...
Blizzard Console is looking for a talented and experienced programmer to focus on engine development for next generation consoles.
http://www.blizzard.com/jobopp/
Mastah27
27 05 2006, 09:37
QUOTE(Ficuś @ 27 05 2006, 09:49)

A jakiegoś linka do tego możesz podać Butcher?
A może najpierw warto zanim się cokolwiek napisze zerknąć na kilka/kilkanaście postów wcześniej?
http://www.gram.pl/news.asp?id=1800
QUOTE(Memory @ 26 05 2006, 21:33)

Toż to coś na co czekam od dawna!
DAAAWNO nie widziałem tak beztroskiej gry w którą można ciąć przy jednym telewizorku z kumplami!
ŚWIETNA SPRAWA! No i jak wygląda!!
OBŁĘD!!
konrado0905
27 05 2006, 12:33
w tanszej wersji bedzie wyciete "tylko" HDMI??
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26408
Info o Cell PS3.
Products such as the Cell processor, developed for Sony's Playstation 3 video game console, will provide the processing power needed to bring robots to a mass market, said Colin Angle, CEO of iRobot, during an April conference at Boston University. (iRobot makes Roomba, a robot vacuum cleaner, and PackBot, a military robot that disables booby traps and land mines.)
http://www.networkworld.com/news/2006/051606-better.htmlPS3 najbardziej oczekiwaną konsolą w Wielka Brytania.
http://www.xboxonline.pl/newsy,ps3_najbard..._w_wb,4324.html
wortigern
28 05 2006, 01:16
PS3 najbardziej oczekiwaną konsolą w Wielka Brytania.
i w polska tez bardzo oczekiwana ten konsola plejstacja
Memory jest rumunem czy robotem,
myslalem że po prostu sie czasem myli, ale on nie umieć polski, to co on tu robic i po co?
A moze po prostu ma taką chorobę (naprawdę) jak jeden z moich nauczycieli gimnastyki ("Żuma do Gucia")
O-o
Ekansik
29 05 2006, 14:57
QUOTE(kermit @ 29 05 2006, 11:41)

myslalem że po prostu sie czasem myli, ale on nie umieć polski, to co on tu robic i po co?
A moze po prostu ma taką chorobę (naprawdę) jak jeden z moich nauczycieli gimnastyki ("Żuma do Gucia")
O-o
on jest poprostu forumowym botem ;d
QUOTE(kermit @ 29 05 2006, 11:41)

O-o
blablabla...
----------------------------------------
Crytek developing a game for PS3?
http://www.crytek.de/inside_crytek/item.ph...42&s=jobs&pID=4
Faustus
29 05 2006, 17:04
I jeszcze nie ma dystansu do siebie...
QUOTE(Memory @ 29 05 2006, 17:01)

swietna wiadomosc!!!
Responsibility:
* Development of a Next-Generation GameFramework based on CryEngine 2.0YES! Kurcze, chcę zobaczyć jakiś naprawdę kozacki tytuł, który śmiga na PS3, na tym silniku. Graficznie zabije, to pewne.
EDIT:
http://www.crytek.de/inside_crytek/item.ph...44&s=jobs&pID=4Assist in porting the source code from PC platform to the new gen console platforms (Xenon, PS3).Co to kufa? Jakieś stare te infosy są, czy coś im się pogibało? Jaki Xenon?
Może stare, na razie wiadomo, że ich gra(Crysis) będzie tylko na pc, ale może dadzą port na ps3

Durga możliwość, to, że poszukują pracowników do innego projektu, kto tam wie.
dante2003
30 05 2006, 09:06
Odczepić się od Memory, dostarcza tony newsów wygrzebanych z największych zakamarków sieci a wy macie pretensje, byście się wstydzili
konrado0905
30 05 2006, 13:15
wiekszosc tych newsow to zwykly spam i plotki.
a tam gadacie memory jest kozak i tyle.
Plotki nie plostki ,wkażdej jest ziarenko prawdy...
Pozatym założe się że memory teraz siedzi przed kompem i leje sie co z niektórych ,co narzekaja na jego pisownie,przeciez on to robi specjalnie
EOT
Capcom also revealed the planned titles for each platform in the 2006 financial year:
PlayStation 2 - 33 titles / 3.4 million units
PlayStation 3 - 3 titles / 150,000 units
PSP - 21 titles / 2.5 million units
Xbox - 1 title / 100,000 units
Xbox 360 - 6 titles / 1.85 million units
GameCube - 0 title
GameBoy Advance - 2 titles / 300,000 units
Nintendo DS - 10 titles / 1.6 million units
Capcom robi 2x wiecej gier na XO niz PS3? Tego bym sie nie spodziewal...
Ryo-San
30 05 2006, 18:07
Hela zauwaz ze w gre wchodzą tez tytuly na Xbox Live Arcade np Street Fighter II
QUOTE(Ryo-San @ 30 05 2006, 19:07)

Hela zauwaz ze w gre wchodzą tez tytuly na Xbox Live Arcade np Street Fighter II
A, chyba ze tak.
W kazdym razie wiadomo co robi Capcom na PS3 oprocz DMC4 i RE5?
MaxVarEmreis
30 05 2006, 18:31
QUOTE(Hela @ 30 05 2006, 19:16)

QUOTE(Ryo-San @ 30 05 2006, 19:07)

A, chyba ze tak.
Patrzac po ilości sprzedaży jaka szacują, to wśród tych 3 gier napewno nie znajdują sie DMC i RE5. Tylko 150 000 ??
Enkidou
30 05 2006, 18:54
QUOTE(Hela)
Robi jeszcze Monster Hunter 3.
QUOTE(Hela @ 30 05 2006, 19:05)

Capcom robi 2x wiecej gier na XO niz PS3? Tego bym sie nie spodziewal...
Tu chodzi o gry ktore maja byc wydane od listopada do marca 2007(PS3).
W przypadku X360 jest to marzec 06 do 07 czyli rok.
Capcom jeszcze chyba Lost Planet wyda na PS3, chyba, że Bill sypnął kasą i ja o czymś nie wiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.