Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
Ekansik
QUOTE(peter.a @ 10 06 2006, 14:50) *

Cofnij się do mojego poprzedniego postu i przeczytaj DOKŁADNIE drugi cytat happy.gif

f@jnie, ale szkoda, ze nigdzie nie moge znaleźć oryginalnego tekstu, z ktorego ten rzekomo został przetłumaczony. Ani IGN, ani Gamespot -_-
konrado0905
QUOTE(peter.a @ 10 06 2006, 08:56) *

Kutaragi zasugerował, że PS3 będzie miało tak wiele funkcji, że w przyszłości będzie możliwa rozbudowa sprzętu – i to nie tylko jeśli chodzi o twardy dysk (w „droższej wersji”, dostępnej w listopadzie, będzie on miał pojemność 60GB), ale również inne elementy. „Wierzę, że pecety wciąż ewoluują. Myślę, że nadejdzie taki moment, kiedy nasz dysk okaże się zbyt mały, podobnie jak ilość pamięci RAM”.

Kondrado0905, kłania się czytanie ze zrozumieniem dry.gif

a ja podam teraz inne zrudlo.

PlayStation 3 meta platformą. Tak określa status nowej, next-genowej maszynki Sony, ojciec Ken. Boss Sony w wywiadzie dla japońskiego magazynu PC Watch, mówi o elastyczności i możliwości konfigurowania technologii zamieszczonej w bebechach PS3.

Słowem: w przyszłości możecie sobie mocno dopakować sprzęt, jeśli uznacie to za stosowne. Znacie to skądś?

Niezmienna zostanie tylko bazowa, podstawowa specyfikacja. To znaczy między innymi pamięć, procesor itp., za to reszta jest jak garnitur szyty na miarę. Już się boicie? To dobrze, bo wg Kutaragiego prapoczątkiem tych tendencji rozwojowych są te dwie różne wersje PS3, które przedstawiono na E3. A zmiany pójdą o wiele dalej. PlayStation 3 nigdy nie była traktowana przez Sony jako konsola. Tak przynajmniej twierdzi Ken.
Bez względu jednak na konfiguracje, to nadal będzie PlayStation 3. Cokolwiek nie dokupicie do swojej konsoli, uruchomi ona gry na tej samej zasadzie co konsola sąsiada, który jej nie „dopakowywał”.

gameonly.pl
aux
Do ostatniego zdania można by dopisać: "ale sąsiad będzie musiał ustawić mniejsze detale i rozdzielczość" laugh.gif
Przeczytałem sporo komentarzy na ostatnie rewelacje Kena i widzę że fani Sony są podzieleni na dwa obozy, jedni chcą konsolę, a drudzy komputer. Ja chcę konsolę, a najlepiej jakby PS3 miała tylko jeden guzik od wkładania nośnika i żeby nie dało się jej rozkręcić, a jak się zespuje to dadzą ci nową biggrin.gif

Po tym wątku świetnie widać kto jest fanbojem, a kto nie. Ja nie chcę żeby PS3 było komputerem i mam odwagę mówić że Sony leci sobie w kulki. Co mnie to obchodzi czy Ken mówi prawdę czy ściemnia. Oby ściemniał.
Ekansik
QUOTE(aux @ 10 06 2006, 18:48) *

Do ostatniego zdania można by dopisać: "ale sąsiad będzie musiał ustawić mniejsze detale i rozdzielczość" laugh.gif
Przeczytałem sporo komentarzy na ostatnie rewelacje Kena i widzę że fani Sony są podzieleni na dwa obozy, jedni chcą konsolę, a drudzy komputer. Ja chcę konsolę, a najlepiej jakby PS3 miała tylko jeden guzik od wkładania nośnika i żeby nie dało się jej rozkręcić, a jak się zespuje to dadzą ci nową biggrin.gif

Po tym wątku świetnie widać kto jest fanbojem, a kto nie. Ja nie chcę żeby PS3 było komputerem i mam odwagę mówić że Sony leci sobie w kulki. Co mnie to obchodzi czy Ken mówi prawdę czy ściemnia. Oby ściemniał.

a ja chce konsole, którą jesli bede chcial, jesli bede mial kase, bede mogl przy pomocy producenta rozbudowac o dodatkowe funkcje charakterystyczne dla PC
nie chce konsoli, ktorą bede musiał obslugiwac jak PC
nie chce konsoli, ktora przejmie minusy platformy jaką jest PC
jesli ma przejać tylko jej plusy to sie pytam co w tym złego?
TomisH
Panowie, to najwyraźniej nie jest tak, że będzie można sobie dokupić to czy tamto. Kutaragi mówi o "konfiguracjach", czyli systemach "zamkniętych", więc żeby mieć lepsiejszą PS3 trzeba będzie kupić CAŁĄ "lepsiejszą" konsolę/model, no bo jak sobie wyobrażacie dołożenie np. dodatkowej pamięci, która jest lutowana na płytę? Albo dodatkowego wyjścia audio/video (jakiegokolwiek)?

I będzie PS3, PS3.2, PS3.5 itd... Paranoja jeśli się na to zdecydują.
Kokos
QUOTE(TomisH @ 10 06 2006, 22:30) *

Panowie, to najwyraźniej nie jest tak, że będzie można sobie dokupić to czy tamto. Kutaragi mówi o "konfiguracjach", czyli systemach "zamkniętych", więc żeby mieć lepsiejszą PS3 trzeba będzie kupić CAŁĄ "lepsiejszą" konsolę/model, no bo jak sobie wyobrażacie dołożenie np. dodatkowej pamięci, która jest lutowana na płytę? Albo dodatkowego wyjścia audio/video (jakiegokolwiek)?

I będzie PS3, PS3.2, PS3.5 itd... Paranoja jeśli się na to zdecydują.

Hmm.. W sumie PS2 też było kilka wersji..
konrado0905
*moga zrobic dodatkowy sprzet podlaczny przez USB, ktory nie bedzie wymagany w grach.
*nie chcem systemu operacyjnego typu LINUX (chyba ze opcjonalnie)
*nie chceem instalowac gier (chyba ze MMORPG)
*i najwazniejsze. NADAL NIECH TO BEDZIE KONSOLA!!!

Hmm.. W sumie PS2 też było kilka wersji..

ale nie roznily sie znaczaco
Trzcina
Blah... zaiste dziwne jest to ze wszyscy zazwyczaj traktuja kutaragiego jako durnia i nie zwracaja uwagi na to co mowi (4D ? ) a gdy tylko znowu zaczyna bredzic farmazony, ale innego rodzaju to zaraz podnosi sie jek i placz... Nikt mu nie pozwoli na to zeby wypuscil ps3 z wieksza iloscia pamieci, czy tez takiej z lepszym cellem, albo mocniejszym rsx'em. Nie ma na to szans.

Jak chce to mzoe sobie robic ps3 wersja 15 w ktorejwpakuje 18 wyjsc hdmi i 36 wyjsc USB oraz dysk 1 TB. Mnie to wali... Wazne jest to ze bebechy sie nie zmienia i ze gra sie uruchomi i bedzie dzialac tak jak powinna...

I niech nikt nie mowi ze to glupota. Bo glupota bylo niewlozenie przez microsoft hdd na standardzie, przez co gry wykorzystuja go gorzej niz by mogy, bo nie sa pod to optymalizowane.

Jesli kogos nie bedzie stac na to zeby 'polepszyc' swoje doznania z ps3, lub po prostu nie bedzie mu sie chcialo, nie bedzie go to bawilo, to nie musi w to iwestowac... Ale prawda jest taka ze to tylko otwiera nowe mozliwosci dla tych ktorzy CHCA.

Po warunkiem oczywiscie ze BEBECHY sie nie zmienia i ze nie bede zmuszony kupowac czegokolwiek zeby w cos pograc... Wyjatek to singstar i mikrofony, czy tego rodzaju wynalazki... I jestem przekonany ze o to chodzi. Ale fajnie jest widziec jak rozni ludzie podjudzaja innych ludzi na forum i sacza jad z kazdej strony :>
_Milan_
Zgadzam sie z przedmowca,Sony nie zamyka furtki dla pewnych gier,nie jest tak ze po 2 latach bedziesz musial dokupic pamiec by pograc w gre X, sprzet bedzie na bank mial caly czas podobne bebechy i bedzie zdolny uruchomic kazda gre, gdyby bylo inaczej zaprzeczyloby to glowne zalozenie konsol (plug &play)

Za to Sony zamiewrza moim zdnaiem otworzyc furtke ludziom ktorzy chca czegos wiecej/chca wiekszej rozpietosci uslug.
Kto wymaga od ps3 next genowych gier, i berzproblemowego grania w nie,dostanie to,kto spodziewa sie "pojscia dalej" rowniez to dostanie.
Moim zdaniem strzal w dziesiatke.

Jestem pewien ze mgs5 nie wywali mi planszy "za malo pamieci", tego jestem pewien, i o to chodzi.
Emet
No w końcu widze, ludzie, że zaczynacie mądrze gadać smile.gif Będzie można zarzucić większy dysk, klawe, pod Linuxa może jakieś aplikacje dojdą (żeby np. odtwarzać formaty plików, których w standardzie się nie da odtworzyć, jakieś video, audio, zdjęcia itp) i tak na dobrą sprawę to raczej wszystko.
peter.a
QUOTE(Milaneze @ 11 06 2006, 01:37) *

Zgadzam sie z przedmowca,Sony nie zamyka furtki dla pewnych gier,nie jest tak ze po 2 latach bedziesz musial dokupic pamiec by pograc w gre X, sprzet bedzie na bank mial caly czas podobne bebechy i bedzie zdolny uruchomic kazda gre, gdyby bylo inaczej zaprzeczyloby to glowne zalozenie konsol (plug &play)

Za to Sony zamiewrza moim zdnaiem otworzyc furtke ludziom ktorzy chca czegos wiecej/chca wiekszej rozpietosci uslug.
Kto wymaga od ps3 next genowych gier, i berzproblemowego grania w nie,dostanie to,kto spodziewa sie "pojscia dalej" rowniez to dostanie.
Moim zdaniem strzal w dziesiatke.

Jestem pewien ze mgs5 nie wywali mi planszy "za malo pamieci", tego jestem pewien, i o to chodzi.

Hmm... Prorok?

----------------------------

Wiadomość którą podał kondrado0905 znacząco różni się od tej na gry-online.pl(z tej na gryonline można wydedukować, że będzie można zmienić podstawową konfiguracje sprzętową konsoli, ram itp.).

Teraz sam nie wiem która jest bardziej rzeczywista. happy.gif
Trzcina
Nie kurfa, ty jestes prorok? Jak masz komentowac w taki durny szczeniacki sposob to sobie podaruj komentowanie w ogole.

Dostajesz za to warna, wlasciwie to za caloksztalt podjudzania, a ten post teraz jest najlepszym tego dowodem.
konrado0905
QUOTE(Milaneze @ 10 06 2006, 23:37) *

nie wywali bo takiej gry nie bedzie wink.gif. a zmiana bebechow nie wchodzi w gre poniewaz taka operacje jak juz powinien robic sam uzytkownik. a watpie w to ze SONY pozwoli "bezkarnie" rozkrecic uzytkownikowi konsole
peter.a
QUOTE(Trzcina @ 11 06 2006, 10:45) *

Nie kurfa, ty jestes prorok? Jak masz komentowac w taki durny szczeniacki sposob to sobie podaruj komentowanie w ogole.

Dostajesz za to warna, wlasciwie to za caloksztalt podjudzania, a ten post teraz jest najlepszym tego dowodem.

OMG!

Chodziło mi o to że w swoim poscie gadał jakby był przedstawicielem Sony. wink.gif

Dobra, ale już wogule nie będe się odzywał bo łapne drugiego warna.

Pozdrawiam happy.gif

Edit:

A do czego ja go tak właściwie podjudzałem?
McDrive
QUOTE(konrado0905 @ 11 06 2006, 11:30) *

nie wywali bo takiej gry nie bedzie wink.gif.

Ile to razy HK to mówił.

A tak na serio to po co kłucicie o głupoty. Przecież byle idiota wie że Sony uwaliłoby sie gdyby trza było zmianiać bebechy w PS3, więc czy mógłbym prosić o to abyśmy skończyli dyskusje na temat wymieniania CELL'i, RSX'ów i RAM'u w PS3. Będe wdzięczny.
2dor
zmieniac bebechow nie bedziemy, ale mozliwe jest, ze do gry bedzie dolaczana plyta(lub na plycie z gra) ze sterownikami itp.
YETI
QUOTE(2dor @ 11 06 2006, 14:33) *

zmieniac bebechow nie bedziemy, ale mozliwe jest, ze do gry bedzie dolaczana plyta(lub na plycie z gra) ze sterownikami itp.

wacko.gif
Memory
Logitech's Thoughts on the PS3

http://ps3.qj.net/Logitech-s-Thoughts-on-t...pg/49/aid/54176
YETI
Trailer of Virtua Tennis 3
http://www.playsyde.com/news_3075_en.html
Emet
Apropos MGS5. Wszyscy dobrze wiemy, że takowy powstanie (a potem MGS6 i kto wie ile jeszcze wink.gif ), z tym, ze teraz głównym bohaterem nie będzie Snake tylko.. Raiden confused.gif No chyba, ze wypuszczą kolejną wersję klona Snake'a wink.gif

PS. Żeby nie było, ze rozsiewam ploty to ja sam sobie tak wymyśliłem tongue.gif
konrado0905
kto wierzy w takie ploty??
http://ps3.qj.net/Rumors-PS3-Specs-Downgra...pg/49/aid/54598
McDrive
QUOTE(konrado0905 @ 12 06 2006, 13:35) *

...Ziew... Czytałem o tym wczoraj na wieczór. Oto strona na której poraz pierwszy pojawił się ten news: http://www.kotaku.com/gaming/sony/more-ps3...-way-179863.php

Źródło wiarygodne jak nic. Fajnie że o RSX'ie mówi tak jakby nic o nim nie wiedział(ten gość). Kolejna sponsorówka. Czy M$ nigdy sie nie znudzi taka praktyka??
Mastah27
Nowy screen z Pro Evolution Soccer 2007:

http://img.gamespot.com/gamespot/images/20...2_screen006.jpg
Memory
Next AI implant 4.0 support Ps3

http://www.engenuitytech.com/pdf/press/200...PR-AI-40-EN.pdf
YETI
PRE-ORDER FOR FFVII
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1142300188021
Fajnie by było gdyby Sony wyskoczyło z taką niespodziewana niespodzianka pod koniec roku ^^
Memory
Kutaragi o eDystrybucji

http://www.gry.imro.pl/?exec=news,1,8624&p...ystrybucji.html
Enkidou
EGM podało kilka niepotwierdzonych informacji, innymi słowy plotek. A nuż kogoś zainteresują:

- Star Wars Battlefront powstaje na konsole next-gen; Pandemic nie bierze udziału przy tym projekcie
- Ninja Gaiden Black pojawi się na PS3
- Harmonix pracuje nad nową grą muzyczną (chociaż w sumie nie wiadomo czy na PS3)
- EA planuje nowego Burnouta który ma być według EGM, nie tłumacząc na polski, massively multiplayer
Master Pain
a zrodlo jakies? :>
Hela
EGM podało kilka niepotwierdzonych informacji

Czytaj uwaznie ;p
Enkidou
QUOTE(Master Pain)

GameFront.de
Er_WolvEr
Gra muzyczna od Harmonixa ? Może kontynuacka amplituda i frequency... możę pomyłka i chodzi o GH2... a moze znowu jakaś rewolucja na rynku muzycznych. Ja stawiam ja PS3kową gre muzyczną z położonym naciskiem na multiplayer.
estel
Ninja Gaiden Black na PS3? No no, Microsoft stracil bardzo mocna karte w tym momencie (ofkoz jezeli to prawda).
Hela
QUOTE(estel @ 14 06 2006, 17:17) *

Ninja Gaiden Black na PS3? No no, Microsoft stracil bardzo mocna karte w tym momencie (ofkoz jezeli to prawda).
Jaka karte? Nawet jesli, co jest malo prawdopodobne, to przeciez NG Black od dawna jest na pierwszym Xbox'ie.
Jakim
nowe/stare screeny z Coded Arms : Assault

http://ps3.qj.net/New-Coded-Arms-Assault-S...pg/49/aid/55702
sentinel

ror! ;-)
ps: jak już było, to sory.
pps: oczywiście ja z przymrużeniem oka, żeby nikt mi zaraz w twarz rękawicą nie rzucał. ;-)
Trzcina
Zaden ror... Po prostu u japonczykow nie ma rozroznienia na r oraz na l. Proste smile.gif
Hela
Moze i nie ma, ale skoro to jest wyraz zapozyczony z angielskiego i nie jest napisany katakana tylko zwyklymi literami, to raczej nie powinni robic bledow. W koncu jest 'start', a nie 'stalt'.
sentinel
QUOTE(Trzcina @ 14 06 2006, 20:29) *
Zaden ror... Po prostu u japonczykow nie ma rozroznienia na r oraz na l. Proste :)

mimo wszystko to pierwszy dual w historii, który posiada opcje 'serect'. całkiem poważna ftopa, jak na publiczną prezentację. co następne - praystation? glan turismo? ;-P ;-)
Trzcina
No ja to rozumiem ;] Ale to jest jak z daltonizmem... Raz jest czerwone raz jest zielone ale ktos zawsze widzi czerwone... (czy tam zielone whatever...)

Nie zmienia to faktu ze smiesznie to wyglada ;]

Btw, tak wiekszosc japonczykow mowi praystation... gdyz wieksozsc z nich nie wymawia l. Oczywiscie fonetycznie nei brzmi to tak jak, czy hela powie praystation... niemniej jednak na pewno nie jest to playstation wink.gif

Japonczycy sa slabi...i tyle ;p
TomisH
QUOTE(Trzcina @ 14 06 2006, 20:56) *

Btw, tak wiekszosc japonczykow mowi praystation... gdyz wieksozsc z nich nie wymawia l. Oczywiscie fonetycznie nei brzmi to tak jak, czy hela powie praystation... niemniej jednak na pewno nie jest to playstation wink.gif

Odwrotnie - nie wymawiają "r" kosztem "l".
Memory
To fotomontaż! lol

Proste.... closedeyes.gif

Emet
Poza tym tu jest dobrze, a wydruki lecą wspólne.

Memory
Sony's post-PS3 vision for the Cell

http://www.gamespot.com/news/6152738.html
Trzcina
Nie, nie, wymawiaja l kosztem r. Wiem bo nie raz slyszalem jak na moja dziewczyne (Ola) mowili Ora... smile.gif Poza tym wlasnie tak robia... ;]
_Milan_
Patrze na tego pada, i sobie uzmyslawiam ze on jest piekny,jest symbolem tych wszystkich godzin spedzonych z finalami, tekkenami, Tombami, z Ico ,z Residentami itd.
Jest symbolem pewnego wspanialego okresu w zyciu gracza,i to jest piekne ze zawsze ( mam nadzieje) bedzie mi towarzyszyl , na przekor zmianom obodowy i bebechow nastepnych playstation.
Jest niczym pochodnia na igrzyskach, jest jak wygodne buty ktore moglbys nosic do konca zycia,jest jak ...niewazne hehe.

Dzieki Ci Ken ze nie zmieniles jego designu, (pipi) z bumerangami .

echh,takie przemyslenia swiezo po meczu biggrin.gif

P..s. po co roztrzasacie sprawe tego serectu? silly...
Blok
Może pomyśleli wreszcie o facetach i zamiast wibracji jest funkcja "erect"???? tongue.gif

Sry za oftop wink.gif
Musiolik
Kolejna plotka o remake'u FF VII ??

Plotki na temat nowej wersji siódmej i zdaniem wielu graczy najlepszej części sagi Final Fantasy pojawiają się co jakiś czas. Przedstawiciele Square Enix starają się ich nie potwierdzać i zarazem nie zaprzeczać. I choć obecnie skupili się oni na tworzeniu Final Fantasy XIII, wszyscy czekający na remake „siódemki” nie powinni tracić nadziei.

Popularny sklep internetowy BestBuy umieścił właśnie w swojej ofercie wspomnianą grę w wersji na PS3. Została ona wyceniona na 60 dolarów, a jako datę premiery podano 1 grudnia tego roku (termin ten dotyczy Stanów Zjednoczonych). Co na to przedstawiciele Square Enix? Na razie milczą, zostawiając fanów w niepewności.
Master Pain
jak to spiewano: ale to juz bylo.....
QUOTE(YETI @ 12 06 2006, 22:01) *

PRE-ORDER FOR FFVII
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1142300188021
Fajnie by było gdyby Sony wyskoczyło z taką niespodziewana niespodzianka pod koniec roku ^^
Memory
Kolejna porcja zwierzeń Kena Kutaragi w kolejnej części wywiadu dla PC Impress Watch.

http://www.next-gen.pl/index.php?option=co...ask=view&id=743
YETI
18 Ps2 Frachises We'd Like To See On Ps3

http://ps3.qj.net/18-PS2-Franchises-We-d-L...pg/49/aid/54024
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.