Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77
YETI
QUOTE(Matrox @ 13 01 2006, 19:41) *

Owszem jest, ale tylko na papierku.

Matrox prosze wytłumacz mi to bo jestem chyba za głupi.
Ja cos jest "na papierku" dwa razy szybsze, to czemu tak nie jest w rzeczywistosci???

Matrox gdy bys nie wiedział to Cell jest juz skonczony i to sa oficjalne dane.

QUOTE(Jakim @ 13 01 2006, 19:43) *

yeti procek xboxa jest tez PONAD 2 razy mocniejszy od tego w ps2 i co?
mi się wydaje że sytuacja bedzie identyczna jaka mamy teraz, tylko teraz Xboxa zastąpi ps3 a Ps2 X360.

OK, tylko powiedz mi czy znasz specyfike karty graficznej która bedzie siedziałą w PS3 (RSX)
Jezeli tak to podziel sie nią i w tedy juz bedziemy wiedziec czy róznica bedzie taka jak pomiedzy PS2 a X-Boxem.

PS. A swoja droga to własnie obstawiem ze taka bedzie roznica.
Matrox
QUOTE(YETI @ 13 01 2006, 17:46) *

Matrox gdy bys nie wiedział to Cell jest juz skonczony i to sa oficjalne dane.

Wlasnie opierajac sie na tych danych opisalem Ci to juz wczesniej, on ma taka wydajnosc przy 100% i 8 rdzeniach, a PS3 nie wykozystkuje 8 rdzeni (SONY oficjalnie potwierdzilo, ze bedzie kozystalo z 7 rdzeni), a nie mowie juz nawet o tych 100%... jak swiat swiatem tak jeszcze nic nie bylo tak wydajne w praktyce jak w teorii.

Zgadzam sie z Jakimem

Yeti uwierz, ze sam chcialbym aby PS3 bylo takie "mocarne" bo nie brzyce sie ta firma i spokojnie jakby tak sie stalo kupie PS3 i bede sie cieszyl grami na obie konsole. (XO to moja pierwsza konsola MS)
YETI
QUOTE(Matrox @ 13 01 2006, 19:48) *

Wlasnie opierajac sie na tych danych opisalem Ci to juz wczesniej, on ma taka wydajnosc przy 100% i 8 rdzeniach, a PS3 nie wykozystkuje 8 rdzeni (SONY oficjalnie potwierdzilo, ze bedzie kozystalo z 7 rdzeni), a nie mowie juz nawet o tych 100%... jak swiat swiatem tak jeszcze nic nie bylo tak wydajne w praktyce jak w teorii.

Przy 8 rdzeniach masz 218 gigaflopów
OK jeden rdzen odpada zostaje nam 7 wiec ile mozemy miec gigaflopów z 170 ?
X360 przy 3rdzeniach osiaga 115.2 gigaflopów.
Widac ze róznica jest spora i jeszcze jedna rzecz o któej pisałem juz chyba z trzy razy, SPE jest mocniejsze od PPC.
Ghost Recon 3 na X360 bedzie wykorzystywał...3 rdzenie. Nie wiem w ilu procentach, ale szybko od premiery konsoli doczekalismy sie gry która wykorzystuje 3 rdzenie.
Maiden
Ghost Recon 3 na X360 bedzie wykorzystywał...3 rdzenie. Nie wiem w ilu procentach, ale szybko od premiery konsoli doczekalismy sie gry która wykorzystuje 3 rdzenie

Ano wlasnie. W ilu % ?
A nie pomyslales ze moze czerpac z kazdego po np 25% a sam fakt ze wykorzystuje 3 rdzenie moze byc wykorzystywane w celach markentingowych ?
JUZ JEST.
YETI
QUOTE(@-t M@iden @ 13 01 2006, 20:17) *

Ghost Recon 3 na X360 bedzie wykorzystywał...3 rdzenie. Nie wiem w ilu procentach, ale szybko od premiery konsoli doczekalismy sie gry która wykorzystuje 3 rdzenie

Ano wlasnie. W ilu % ?
A nie pomyslales ze moze czerpac z kazdego po np 25%

Przeciez napisałem ze nie wiadomo w ilu procentach (moze 25% a rowniez moze w 60%)
Trzeba zapytac sie kogosc UbiSoft. smile.gif

QUOTE(@-t M@iden @ 13 01 2006, 20:17) *
a sam fakt ze wykorzystuje 3 rdzenie moze byc wykorzystywane w celach markentingowych ?
JUZ JEST.

Maiden w kazdej sytuacji potrafisz znaleźć "wymówke" aby obronic X360.
Moze jest tak jak mówisz, a moze gra wykorzystuje 3 rdzenie.
Coglin
pytanie do YETI:

skoro X (PPC) przy 3 rdzeniach wyciaga 115,2 a PS (SPE) przy 8 - 218
to jakim cudem PPC jest slabsze od SPE?

tak na chlopski rozum to 1 rdzen w X (PPC) wyciaga 38,4 giga a w PS (SPE) 1 rdzen wyciaga 27,25 giga.
i dlatego SPE jest mocniejsze od PPC?

wiem ze to moze dziwne pytanie ale cos po prostu mi sie tu nie zgadza. moze czegos nie doczytalem.
YETI
Czytałem o tym juz na kilku stronach ze SPE jest mocniejsze(bardziej wydajne, szybsze) od PPC (i nie chodzi o to ktore wiecej wyciaga gigaflopow!!!)

edit.
Jezeli dobrze znasz angielski.
http://www-128.ibm.com/developerworks/library/pa-cellperf/
Memory
Tecmo: PS3 Titles To Be Announced Soon
http://ps3.ign.com/articles/681/681199p1.html
helus
oj chłopaki.... jakie gogaflopy , jakie rdzenie .... wy to chyba lubicie sie sprzeczać ("dyskutować") o czymś czego nie ma ... a tym bardziej czego pewnie sami do końca nie rozumiecie

zaczekajcie sobie z tymi ocenami jeszcze troszke, bo na konsole nowe(nawet jak by były) to pewnie mało którego z was stać....
czytam tak te wasze teksty i aż sie głupio robi ... bo ja chyba tez tak kiedyś miałem .... porównywanie, sentymentalna (desperacka) obrona ulubionego sprzętu na którego macie tyle fajowych gier zakupinych na stadnionie.... jak na razie to nie ma sie czym podniecać, bo nowe gry na X'a to jakaś pomyłka troszke a nie next gen;owe produkcje.... a panowie z Sony wiecznie mydlący oczy nową jakością renderowanych sekwencji z getaway'a (na ten przykład) też mnie nie przekonują

a więc przestańcie sie tak ślinić i siadajcie przed swoje aktualne konsolity i grajcie .... bo jest w co :-)
Coglin
masz pecha, bo akurat mam same orginaly.
helus
Gratuluje
Marciin
http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=50683

Spójrzcie na to nowy Medal of Honor: Airborne Grafika w czasie rzeczywistym:]
Pavlis
ja radze narazie podejść do tego z lekkim dystansem wink.gif
Ale jak to by naprawde był real time to Call of duty na Xboxa 360 wyglada jak gra z poprzeniej generacji konsol musimy poprostu poczekać niedługo wszystko sie okaże
Memory
QUOTE(Marciin @ 14 01 2006, 13:23) *

http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=50683

Spójrzcie na to nowy Medal of Honor: Airborne Grafika w czasie rzeczywistym:]

Some of the most interesting footage and information came at the end of the piece, when Young talked about the latest iteration of the Medal Of Honor series for PlayStation 3, currently in development at EA Los Angeles. He revealed that, while still early in development, the PS3 version of the game was already fill-rate bound, leaving 4 SPUs of the PlayStation 3 ready to be used for code-powered effects such as physics, particles, AI, and so on.

He also advanced his theory that, while only 20% of the processing power would be used for processes other than rendering in the current generation, as much as 50% would be available for AI, physics, and other such tasks in the next generation. This would hopefully lead to a much more sophisticated experience that isn't just better graphics running on a similar codebase, and while doing this, Electronic Arts is "trying to hold to a [budget] increase of 50% over the current generation" for next generation console titles.

The final video demonstration from Young also showed better graphics in abundance, however. He showcased how Electronic Arts is trying to bridge the 'Uncanny Valley' problem of realistically modeled characters which animate to look totally unbelievable by showing the Ucap motion capture set-up currently running on the EA premises in Vancouver.

As an example, Young showed a video of an actor playing a soldier in Medal Of Honor being motion captured with the incredibly sophisticated mocap set-up, as used in The Matrix sequels, and then showed it transposed into a Medal Of Honor PS3 game scene, where the actor's expressions and frenzied shouting looked wholly believable, with both high resolution models and realistic facial animation. It's clear that EA is putting its massive resources into intelligently solving some of the problems of the upcoming 'HD era', and judging by Young's demonstration in Tokyo, those resources are significant.
YETI
http://img456.imageshack.us/img456/7476/faces3ad.jpg

Jakos renderu KillZone smile.gif

Takie Cod2 przy nowym MOH prezentuje sie załosnie słabo.

Gra ukaze sie na PS3, X360, PC(ciekawe jaka karta to pociagnie LOL), PS2 i X-Box.
Ciekawe czy beda jakies roznice miedzy wersjami na PS3, X360 i PC.
Matrox
QUOTE(YETI @ 14 01 2006, 11:55) *

Gra ukaze sie na PS3, X360, PC(ciekawe jaka karta to pociagnie LOL), PS2 i X-Box.

W k0oncu bedzie mozna porownac konsole nie na podstawie cyferek, a na podstawie konkretnej gry.

PS. kiedy ma byc premiera tej gry ?
Jakim
Hoooo hooo screeny sa megakosmiczne. Ciekawe z jakiej platformy pochodza?
Matrox
QUOTE(Jakim @ 14 01 2006, 11:58) *

Hoooo hooo screeny sa megakosmiczne. Ciekawe z jakiej platformy pochodza?

"Incuded in the magazine are screenshots that are a mix of "target video" and real-time PS3 hardware."
Memory

Popatrzcie!. Jaka roznica grafika?

COD2 Xbox360

MH:A PS3

Medal of Honor Airborne graces the cover of the new Game Informer. The next game in the long-running franchise is scheduled for a Fall 2006 release on the PS2, PS3, Xbox, Xbox 360, and PC. The game runs on the next-generation version of RenderWare. Incuded in the magazine are screenshots that are a mix of "target video" and real-time PS3 hardware.
Specu
jedno jest pewne- nie z ps3 bo jeszcze nie istnieje wink.gif

memory- taaaa...
Matrox
Memory, widze, ze nie do konca rozumiesz to ostatnie zdanie.

Pozatym porywnywac to bedziesz mogl jak gra wyjdzie na obie platwormy, a porownywanie teraz tego do COD2 nie ma sensu.
YETI
I zaczyna sie od nowa LOL
GRa jak na X360 i PS3 pewnie bedzie wygladała identycznie.
Roznice miedzy PS3 i X360 mozna bedzie ocenic na grach wydanych tylko na poszczególne konsole (PS3 nowe GT, X360 nowa Forza)

A jesli chodzi o ten screeny CoD2 i MOH:A, to teraz chce mi sie smiac z tych wszytskich osob (Maiden wink.gif ) ktore twierdziły ze CoD2 wygląda next-genowo :)hehehe
Maidenku nowym MOH:A pokazuje jak powinna wygladac gra next-genowa smile.gif
Marciin
QUOTE(Specu @ 14 01 2006, 14:01) *

memory- taaaa...

Medal of Honor Airborne graces the cover of the new Game Informer. The next game in the long-running franchise is scheduled for a Fall 2006 release on the PS2, PS3, Xbox, Xbox 360, and PC. The game runs on the next-generation version of RenderWare. Incuded in the magazine are screenshots that are a mix of "target video" and real-time PS3 hardware.

Specu znowu nieczytasz dokładnie wink.gif
Specu
oj czytam czytam, ale sony juz samo nie wie o czym gada
a pozatym

are a mix of "target video" and real-time PS3 hardware.
takie samo target video byl w przypadku kz2
konrado0905
QUOTE(Specu @ 14 01 2006, 14:01) *

memory- taaaa...

ale dev-kity istnieja
Specu
powiedzmy..
Marciin
A oto ładny screen;)
http://img81.imageshack.us/my.php?image=24vx7ce.jpg
YETI
QUOTE(helus @ 14 01 2006, 00:21) *

zaczekajcie sobie z tymi ocenami jeszcze troszke, bo na konsole nowe(nawet jak by były) to pewnie mało którego z was stać....
czytam tak te wasze teksty i aż sie głupio robi ... bo ja chyba tez tak kiedyś miałem .... porównywanie, sentymentalna (desperacka) obrona ulubionego sprzętu na którego macie tyle fajowych gier zakupinych na stadnionie....

Jesli chodzi o sprzeczki co lepsze, po to własnie jest forum aby dysktować, moze czasami dyskusja nie ma wiekszego sensu (zupełnie jak w sejmi - lol) no ale forum własnie po to powstało.

sorry ale jak mozesz oceniac ludzi jak nie masz o nich zielonego pojecia, sadzisz ze wszyscy konsolowi gracze to mali chłopcy w wieku 16 lat ktorzy sa utrzymywani przez rodziców?

Nie chce sie chwalic ale moge sobie pozwolic na X360 plus jakis dobry LCD, tylko pytanie po co jesli...

QUOTE(helus @ 14 01 2006, 00:21) *
jak na razie to nie ma sie czym podniecać, bo nowe gry na X'a to jakaś pomyłka troszke a nie next gen;owe produkcje

Wiec na przyszłosc, nie oceniaj tak pochopnie ludzi smile.gif
Maiden

Która ukaze sie takze na ixa 360 ohmy.gif

Info już było podawane przez zachodnie serwisy internetowe oraz min Xboxpolska.net

ninja.gif
Trzcina
I teraz zonk... jezeli to jest real time i wyglada wcale nei gorzej niz kz2, to ciekawy czy wszyscy ci ktorzy krzyczeli ze kz2 to nie jest real time przyznaja sie do bledu, czy beda mowic 'ps3 jeszcze nie ma; ta gra wyjdzie tez na x'a; nic nie wiadomo' itd itp... smile.gif
Specu
nie wzieles pod uwagi mozliwosci (jak dla mnie faktu ;]) ze KZ faktycznie byl renderem ;]
konrado0905
takiw spec jak ty powinien wiedziec ze render = real-time
TomisH
real time render o_O
konrado0905
render = real=time
a Specowi zapewne chodzi o PRE-RENDER
Markus
sorry za offtop, ale

W zasadzie render to potoczna nazwa pre-renderowanego filmu. Rendering w żadnym wypadku nie równa się real-time, jak pisze konrado 0950. Dokładnie z Wikipedi:

In the case of 3D graphics, rendering may be done slowly, as in pre-rendering, or in real time. Pre-rendering is a computationally intensive process that is typically used for movie creation, while real-time rendering is often done for 3D video games which rely on the use of graphics cards with 3D hardware accelerators.

a w polskiej wikipedii rendering oznacza pre-rendering tongue.gif

Rendering (ang.), renderowanie - to w grafice 3D przeliczenie danej sceny i utworzenie pliku wyjściowego w formie obrazu statycznego lub animacji.

czyli rendering dzieli się na pre-rendering i real-time rendering a render to potoczna nazwa prerenderowanego filmu i tak powinno zostać smile.gif

end of offtop

Co do porównywania ps3 i xboxa360 to radziłlbym się powstrzymać aż na rynek wejdzie ps3, i wtedy będzie można porównać obie platformy. Na razie, przynajmniej jeżeli chodzi o ps3, to każdy karmi nas newsami dla siebie wygodnymi, a prawda jest taka, że sony jeszcze nie pokazało nic na ps3, wszystko co do tej pory widzieliśmy to filmy i screeny, które mają metkę "tak będą wyglądać gry na ps3", nie "tak wyglądają gry na ps3". Sony olalo nas kolejny raz(CES) nie pokazując gier działających na prawdziwej konsoli, czy nawet na osławionych devkitach, których to ostateczne wersje dopiero parę dni temu wysłali do developerów. Nie znamy zresztą nawet ceny ps3, która wg analityków ma wynosić 399-699$
A premiera podobno w tym roku...
YETI
QUOTE(Trzcina @ 14 01 2006, 20:54) *

I teraz zonk... jezeli to jest real time i wyglada wcale nei gorzej niz kz2, to ciekawy czy wszyscy ci ktorzy krzyczeli ze kz2 to nie jest real time przyznaja sie do bledu, czy beda mowic 'ps3 jeszcze nie ma; ta gra wyjdzie tez na x'a; nic nie wiadomo' itd itp... smile.gif

Właśnie, twarze postacji są tak swietnie zbudowane jak te w renderze KillZone.
Nie wiem kiedy dotrze to do ludzi ze czekaja nas czasy gier wyglądajacych tak jak KillZone.
Pewnie po premierze PS3 (no chyba ze wczesniej X360 dostanie tak wygladajcy tytuł)

A te screeny z MOH:A pochodza z PS3.

QUOTE(Markus @ 15 01 2006, 00:05) *

A premiera podobno w tym roku...

http://www.playstation.jp/news/2006/ps3_060642_tm.html
Na tej stronie mozna wyczytac ze premiera PS3 odbedzie sie, 29 marca w Japonii, 28 maja USA, 11 sierpnia Europa.
Jestem tam tez podane ze niby PS3 został "lekko" podpakowany (4Ghz i cos tam jeszcze)
Na 99% to jakis fake.
No ale mam nadziej ze w lutym w Tokyo w koncu poznamy specyfike RSX i Sony pokaze w koncu jakis gameplay.
No i nie wolno zapomniec o tej "niespodziance" o ktorej mówi Sony smile.gif

Czas pokaze.
Memory
First Medal of Honor: Airborne Scans for the PS3
http://ps3.qj.net/2006/01/first-medal-of-h...s.html#comments

===MoH:A dla PS3!!===
TomisH
QUOTE(YETI @ 14 01 2006, 22:05) *

Nie wiem kiedy dotrze to do ludzi ze czekaja nas czasy gier wyglądajacych tak jak KillZone.
Pewnie po premierze PS3 (no chyba ze wczesniej X360 dostanie tak wygladajcy tytuł)

A co ma nie dostać, jak gra jest zapowiedziana na x360? blink.gif
W ogole o co chodzi - nikt nie negował, ze gry beda wyglądały jak ten render, ale na chwilę wypuszczenia filmu (maj 2005 - E3) dyskusja toczyła się o to, że to nie jest (na tamtą chwilę) real-time. I nie był ninja.gif
YETI
QUOTE(TomisH @ 15 01 2006, 00:33) *

W ogole o co chodzi - nikt nie negował, ze gry beda wyglądały jak ten render, ale na chwilę wypuszczenia filmu (maj 2005 - E3) dyskusja toczyła się o to, że to nie jest (na tamtą chwilę) real-time. I nie był ninja.gif

zartujesz sobie?
Wez sobie na jakim kolwiek forum (PSXE, N+) poczytaj opinie o tym co pokazalo Sony na E3.
Wiekszosc wypowiedzi to takie "taką grafike to dostaniemy ale na PS4".
Troche sie ludzia nie dziwie, bo co wtedy pokazał Bill ? gry ktore podobno wykorzystywały 30% mocy konsoli.
Różnica miedzy tym co pokazało Microsoft i Sony była OGROMNA.
Kazdy z nas przyjął to inaczej, jedna osoba napisała ze tak własnie beda wygladac gry (tego sie spodziewa) na PS3 i X360, a druga przyjeła ze next-genowosc to jest "to coś" co pokazał Bill, i nie dopuszczała (nie dopuszcza) do siebie wiadomosci ze gry moga ( i beda) tak wygladac jak RENDER KillZone.

QUOTE(TomisH @ 15 01 2006, 00:33) *

A co ma nie dostać, jak gra jest zapowiedziana na x360? blink.gif

Na chwile obecna dostepne sa tylko scany z wersji na konsole Sony.

wink.gif

QUOTE(Memory @ 15 01 2006, 00:31) *

First Medal of Honor: Airborne Scans for the PS3
http://ps3.qj.net/2006/01/first-medal-of-h...s.html#comments

ehhh...zakochałem sie biggrin.gif , pieknie to wyglada.
I teraz wyobraxcie sobie taka gre podłaczona pod jakies dobre głosniki i telewizor LCD...mamy prawdziwa wojne wink.gif hehhe
TomisH
QUOTE(YETI @ 14 01 2006, 22:41) *

Wiekszosc wypowiedzi to takie "taką grafike to dostaniemy ale na PS4".

Nie wrzucaj mnie więc do jednego wora happy.gif

btw - I teraz wyobraźcie sobie taką grę bez dobrego trybu online wink.gif
Specu
QUOTE(TomisH @ 15 01 2006, 00:59) *

he's got a point ninja.gif
Trzcina
No he has not.

Jak dla mnie tryb online moze w ogole nie istniec... dla mnie to zaden argument. Ale to sa wszystko kwestie gustu...

Nie rozumiem dlaczego na tamta chwile nie mogl to byc real time... ale na ta teraz juz moze... Jest to dla mnie niewytlumaczalne... I brzmi conajmniej kretynsko. Jezeli to ma byc czyjesc usprawiedliwienie... to ja po prostu nie mam ochoty rozmawiac z wami. Howgh. Przypominam ze dokladnie wtedy pokazano tez Gears of War, ktore nie wyglada wcale gorzej niz KZ. Czy GoW tez bylo renderem? Czy moze GoW juz bylo mozliwe bo nei bylo pokazywane przez zaklamane sony?

O boze... brak mi slow O_O
Maiden
ta gra wyjdzie tez na x'a

Bo została zapowiedziana na Ixa miesiac temu happy.gif

ak dla mnie tryb online moze w ogole nie istniec... dla mnie to zaden argument.

A dla mnie byc musi, i to dobry smile.gif
Ale to kwestia gustu.
Internetu czy Samochodów też niektorzy sie wystrzegaja.

Jesli gra wyjdzie na PS3 i 360 kupie ja na ixa.Powod?Live.Kropka.
YETI
QUOTE(TomisH @ 15 01 2006, 00:59) *

Powiedz mi Tomish jaka gra według ciebie ma dobry tryb online, w co teraz grasz po sieci ?
Nie dla kazdego wazny jest tryb online ( wcale nie jest powiedziane ze KZ czy MOH nie bedzie posiadało swietnego trybu online).

Trzcina tak w ogole to Sony jest bee, cały czas nas oszukuje, spalic ich na stosie butcher.gif

hahaha.gif

wink.gif

QUOTE(@-t M@iden @ 15 01 2006, 02:44) *

Jesli gra wyjdzie na PS3 i 360 kupie ja na ixa.Powod?Live.Kropka.

Maiden "pomyślunku" troche.
Mamy 2006r. a nie 2000r. to nie premiera PS2 tylko PS3.
Sony juz sie przekonało ze online to dosc wazna rzecz dzieki ktorej mozna wyciagnac od graczy troche kasy (najlepszy przykład PSP)
TomisH
Na chwilę obecną w nic nie gram, bo sesja. Ale ostatnio w FarCry Instincts przycinałem online i było całkiem pozytywnie smile.gif Polecam.
YETI
QUOTE(TomisH @ 15 01 2006, 02:52) *

Na chwilę obecną w nic nie gram, bo sesja. Ale ostatnio w FarCry Instincts przycinałem online i było całkiem pozytywnie smile.gif Polecam.

Grałem i moim zdaniem szkoda czasu i pieniedzy wink.gif
Only H2 i PES5 smile.gif

Ale wracamy do tematu.
Ogr
niewiem czy bylo jak bylo to sorry

juz niedlogo konferencja poswiecona tylko ps3 powinno sie cos niecos wyjasnic

http://ps3.ign.com/articles/680/680965p1.html
Maiden
Maiden "pomyślunku" troche.
Mamy 2006r. a nie 2000r. to nie premiera PS2 tylko PS3.
Sony juz sie przekonało ze online to dosc wazna rzecz dzieki ktorej mozna wyciagnac od graczy troche kasy (najlepszy przykład PSP)

Co jak co ale o pomyslunku nie bedziesz mi mowil ty happy.gif
Nie zebym nie doceniał twojej troski lub cokolwiek innego ale...coz wink.gif

Sony postawilo na otwarta architekture online w PS3.
Sprawa ma sie inaczej z MS.
Tu rzne na jednej mapie w 32 osoby i jestem de facto bez lagow.JA na moim POLSKIM Tepsowskim łaczu hostuje gry dla 10ciu polaków.Na ixie 1 jak ciagnolem 3 konsolki bez wiekszych lagów to był CUD.

Rozumiesz?
(Przypomnij jak sie niekiedy grało w H2 8v8. MOL)

Zreszta inne "Freindlisty" zaleznie od gier, no i ta nieszczesna otwarta architektura.
Powiem ci ze nowy live bije starego live'a tak jak "stary" Live bił rozgrywke sieciowa na PS2 o KLASE.

"Stopien" przeskoku jest porownywalny.

A teraz napisz mi ze Live na X1 jest porownywalny jakosciowo do tego co oferuje Central Station cool.gif.

Trzcina tak w ogole to Sony jest bee, cały czas nas oszukuje, spalic ich na stosie

Nie no 360 taki jest cool.gif.101%
Własnie sie ponownie zaopatruje PSP. ( cos trzeba na wykladach robic biggrin.gif )
Fanboy ze mnie jak Baletnica ohmy.gif ( Trzczina :* )
Trzcina
No ja tez na wykladach gram na psp.

Maiden, przeciez napisalem ze to kwestia gustu... po co po mnie powtrzasz? tongue.gif

Tutaj chodzilo o to ze ludzie ktorzy najglosniej krzyczeli, teraz nie mowia nic... Minelo pol roku, minela premiera x'a ktora troche zawiodla, ale teraz nadchodzi nowy rok a wraz z nim nowe wrazenia z gier... Nowe screeny swietnych gier, pojawiaja sie na x'a, demo FN3 ktore dla niektorych jest wyznacznikiem nowej jakosci. A niektorym w dalszym ciagu nie moze przejsc przez gardlo 'no ok... moze jednak sie mylilem, moze cos w tym jest'... i to jest... smutne smile.gif

Ja wiem ze kazdy sobie rzepke skrobie i kazdy chwali to co ma, to co lubi i to na czym w domu gra, to jest naturalna reakcja, ale odorbine godnosci i przede wszystkim szacunku dla innych mozna miec wink.gif Jedno drugiemu nie przeszkadza.
Maiden
Kto tu mowi o braku szacunku smile.gif ?

Jesli killzone okaza sie gra naprawde swietna i bedzie "Halo - Killerem" ( Wspomnien czar ? ) to bez watpienia pojde do sklepu i kupie gre.
Ze mna jest tak ze kota w worku kupowac nie bede.Dlatego wstrzymam sie, nie do momentu w ktorym Sony nam pokaze Gameplay ( bo ten moze leciec z kompów, pamietacie LIPSK ? ) tylko do momentu premiery i zobacze gry w akcji.
Konsolke kupie na 100% , revo zreszta tez bo serii pokroju MGS czy ZEDLA tudziez mario nie odpuszcze.
Ja kocham KONSOLE a nie FIRMY ( czesc memory,yeti,henry,i pare osob ktora sie oburza jak je wymienie )
Tylko zaleznie od tego co bedzie oferowala kupie ja od razu, po 6 miesiecach lub po roku. A to nie jest tylko zalezne od grafiki lecz takze od Lunch titles. Ixa kupilem bo jest PDZ a jako ze jestem fanem swietnych sieciowych FPS to tytulu tego odpuscic nie moglem. Jasne smile.gif ?
Poza tym DOA4,Obvilion,Halo 3,Final 13 i wiele innych smile.gif

I nie widzie powodu zeby za cokolwiek przepraszac ( O________o ) jestem klientem i niekoniecznie musze wierzyc w to co mi mówi Sony. Wole zobaczyc te obietnice bedace splenionymi na wlasne oczy. Jesli jakakolwiek premiera byla dla mnie zawodem to byla to premiera PS2, gry ktore wygladaly de facto jak te na DC i wlasciwie przez rok nie bylo w co grac. Dlatego wstrzymalem sie do premiery GT. Do tego nasunela sie akcja z czytnikami.

Jesli ktokowiek powinien przepraszac to ludzie ktorzy naprzyklad wypisuja w topicu 360 farmazony pokroju ze X jest kiczowy bo sie slabo sprzedaje. A sprzedaje sie slabo bo...Nie ma konsol smile.gif To co jest De Facto znika co ma swoje przelozenie na ceny. Kup Ixa na dzien dziesiejszy w PL za rownowartosc 399euros to masz u mnie flaszke.
Powini przepraszac ludzie ktorzy wypisuja FARMAZONY pokroju ze ix rysuje plyty co jest jakas bzdura :f
Podawane jest przez jakies gowniane sajciki oraz WP.PL ktore nawet nie umie przetlumaczyc newsa z zachodniego serwisu i tlumaczy go blednie co ma przelozenie na PL sajty ;F
Szkoda ze nikt ludzi na mojej freindliscie sie nan nie skarzy poza matroxem ktory zaliczyl zwis ( jedna osoba na okolo 50 ) :F

Szkoda ze ci LUDZIE nie potrafia przeprosic a pisza bzdury ktore czlowiek "nie zornientowany" w temacie łyka ohmy.gif

PS:Trzcinko :* buziak dla ciebie bo dotrzymales slowa :*

Sory za bledy ale post jest dulgi na na bank cos przeoczylem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.