Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
konrado0905
Czy SONY popełni ten sam błąd co M$??

Internetowy sklep EBgame uruchomił pre-ordery na konsole SONY - PlayStation3. Niespodzianką jednak było to że w\w konsola ma być sprzedawana w 2 zestawach. Droższy 599$ i tańszy 299$. Zestaw uboższy będzie pozbawiony funkcji BD-VIDEO (tzn. nie będzie mógł odtwarzać filmów na płytach Blu-Ray)

Źrudło - www.ps3.qj.net

Ja osobiście w takie akcje z pre-orderami nie wierze, ale przez ten NEWS zaczynam się nie pokoić sad.gif
Gyziaq
Nie jestes sam dry.gif. Co ciekawe cena za wersje bogatsza ma byc dwa razy drozsza!
Mam nadzieje, ze to tylko plotki...
Wiśnia San
Ja też nie popieram 2 wersji konsola ale jeśli ten news jest prawdziwy to cena 600 baksów za PS3 użądza mnie, a tańsza wersje oleje ciepłym moczem crazy.gif
Ekansik
jesli chodzi TYLKO o otwarzanie FILMOW, to pol biedy.

Widocznie wtedy zwykle PS3, bedzie tak jak teraz PS2, czyli ekstra sprzet do grania z nowym standardem gier na blu-r

A PS3 za 599% to bedzie coś takiego jak teraz dla PS2 jest to PSX, czyli jakies ekskluzyne badziewie. Prawda jest taka, ze jak bedzie czytac plyty bl-r, a nie bedzie tylko filmow, to i tak sie to da shaksić ;D
Terrago
Jesli w tej cenie nie bedzie hdd to mysle ze 300$ za funkcje to przegiecie. Ciekawe co trzeba by bylo zrobic zeby sobie np. upgrade´owac taka wersje PS3 "Core"??Kupimy "Blu-Ray Playera" za 300$???To bez sensu...
YETI
Famitsu conducted a survey with developers, dealers and consumers regarding to current and next-gen consoles.

Which next-generation console will you be most satisfied with in 2006?

Developers:
PlayStation 3 - 53.7%
Revolution - 41.4%
Xbox 360 - 2.4%

Dealers:
PlayStation 3 - 56.9%
Revolution - 43.9%
Xbox 360 - 1.7%

Consumers:
PlayStation 3 - 46.3%
Revolution - 43.9%
Xbox 360 - 7.9%

Which console will be No. 1 in 2006?

Developers:
Nintendo DS - 49.9%
PlayStation 3 - 16.7%
Revolution - 10.0%
PSP - 5.0%
Xbox 360 - 1.7%

Dealers:
Nintendo DS - 38.3%
PlayStation 3 - 31.5%
Revolution - 12.3%
PSP - 1.7%
Xbox 360 - 1.7%

Consumers:
PlayStation 3 - 40.3%
Nintendo DS - 32.6%
PlayStation 2 - 11.8%
Revolution - 11.5%
Xbox 360 - 2.5%
PSP - 0.3%

What is the expected retail price of PlayStation 3?

Developers: 40,000 yen (US$339) average
Retailers: 40,000 yen (US$339) average
Consumers: 50,000 yen (US$424) average

What is the expected retail price of Revolution?

Developers: 20,000 yen (US$170) average
Retailers: 25,000 yen (US$212) average
Consumers: 30,000 yen (US$255) average
Memory
Sonic the hedgehog being developed for the ps3.
http://www.ps3news.ca/02042006/12/sonic_th...ped_for_the_ps3
Trzcina
Filmy na blue ray? Tak miedzy bogiem a prawda to nie jest to IMO dodatek warty druga konsole... No ale watpie zeby to byla jedyna roznica i w sumie watpie zeby to byla prawda.
konrado0905
YETI i Memory(glownie ciebie sie to tyczy)
czy wy nie mozecie przetlumaczyc newsa tak jak ja to zrobilem??
YETI
sory ale co takiego mam przetłumaczyc w moim newsie ?
Chyba kazdy wie o co chodzi, a jezeli nie to słownik do reki, duzo tłumaczenia nie ma.
jimmi
PS3 za 300$ Hmmm 300 x 3.5 zł to 1050zł za nówke PS3! maks 1200zł. Oby to była prawda... W co mało wieże bo nie wiadomo nawet czy launch konsoli będzie na listopad a co dopiero cena... I największa ciekawostka... Ile będą kosztowały gry na PS3?
TomisH
Raz - tu macie źródło newsa:
http://www.gamerandy.com/archives/2006/02/...skuered_1.shtml

Dwa - konrado się kopsnął i to nie 299$ a 399$ za podstawkę.
Terrago
Nie pomylil sie, po prostu przeczytal na innym serwisie tak jak ja i tam rowniez bylo 299$
Memory
Ken Kutaragi Keynote on CELL at chip-conference

Sony exec touts Cell processor for real-time tasks

Nicolas Mokhoff
EE Times
(02/06/2006 6:03 PM EST)

SAN FRANCISCO — Real-time computing will bring a paradigm shift for both the PC and semiconductor industries, according to Ken Kutaragi, plenary speaker at the International Solid State Circuits Conference here Monday (Feb. 6).

"In the pursuit of reality through pixel-based technology, graphics on computer entertainment systems have reached the same level of quality as that of the latest movies," said Kutaragi, president and CEO, Sony Computer Entertainment (Tokyo). Kutaragi touted the Cell processor as the means for generating high-quality natural motion for moving objects, just as "pixilation" was used to improve computer graphics.

Natural motion requires vast amounts of physics simulation. Without it, overall graphics would differ little from existing PC entertainment systems. The multicore Cell processor—developed by Sony, IBM and Toshiba—has achieved single precision floating-point calculation performance equivalent to a 200-plus-Gflop supercomputer.

Kutaragi predicted the Cell processor connected to a broadband network could eventually dominate the market. "If you follow the course of computer history, you see how the quest for constant semiconductor scaling and the equal quest for ever higher performance have led to where in 2006 a single chip such as the Cell is one-sixth the size of the original two chips brought out in 1998," said Kutaragi.

"Improving system response changes the relationship between computers and humans," said Kutaragi, citing the example of real-time computing in Formula 1 racing cars packed with sensors and processors that are monitored by a supercomputer miles from the racetrack.

Real-time network computing would require the upgrading of network bottlenecks like servers and switches. Instead Kutaragi proposed forming a Cell-based supercomputer-like server as an application server accessed by many client systems. By incorporating Cell processors, real-time responsiveness could be secured by exchanging only a small number of objects.

Kutaragi noted that the "location-free" concept enables users to access their home terminal via the Internet. "By expanding this concept, it will also become possible to access computer entertainment systems in the home, from mobile clients, in real-time," he said. Thus, mobile clients become a remote display and interface for PC entertainment systems.

"Computer entertainment systems and applications are now leading this trend," said Kutaragi.

Activision Confirms Three for PS3 Launch

http://ps3.ign.com/articles/686/686035p1.html
konrado0905
nie wzieles sobie do serca mojej rady confused.gif

@TomisH - na dole podalem zrudlo z ktorego to czytalem. tam pisze 299$
abrakadabra
Tyż mnie to wkurfia , to chyba polskie forum , nie ? Jak nie masz zamiaru tłumaczyć albo przynajmniej streścić to wystarczy wrzucić samą line , po angielsku tam sobie moge przeczytać... icon_fuck.gif
Memory
http://www.isscc.org/isscc/

6 Feb 2006

Trzcina
Memory zaczynasz mnie denerwowac.

O co w ogole chodzi w tym newsie?

Po kiego wklejasz jakies durne fotki, dajesz jakies durne linki i jeszcze glupsze nwesy. Zadnego slowa komentarza z twojej strony po co to, o co w tym chodzi, z czym to sie je, skad to jest itd itp.

Ja rozumem z mozesz byc durniej i analfabeta ktory nie potrafi sklecic po polsku zdania, ale jak do tej pory nawert nie bylo okazji zebys to udowodnil bo zajmujesz sie wklejaniem rozncych bzdetow.

Nazstepne pewnie bedzie zdjecia kena kutaragi strajacego na swoim porcelanowym kiblu podcierajacego sie 100 dolarowkami a potem spuszczajecgo wode.

Czlowiek wez ty sie opanuj bo naprawde zaczynasz dzialac ludziom na nerwy i obiecuje ci ze na jednym warnie sie nie skaczy, ale zlykasz cala ich serie.
Baran
QUOTE(Trzcina @ 7 02 2006, 22:31) *

Po kiego wklejasz jakies durne fotki, dajesz jakies durne linki i jeszcze glupsze nwesy. Zadnego slowa komentarza z twojej strony po co to, o co w tym chodzi, z czym to sie je, skad to jest itd itp.

Ja rozumem z mozesz byc durniej i analfabeta ktory nie potrafi sklecic po polsku zdania, ale jak do tej pory nawert nie bylo okazji zebys to udowodnil bo zajmujesz sie wklejaniem rozncych bzdetow.

Nazstepne pewnie bedzie zdjecia kena kutaragi strajacego na swoim porcelanowym kiblu podcierajacego sie 100 dolarowkami a potem spuszczajecgo wode.

Czlowiek wez ty sie opanuj bo naprawde zaczynasz dzialac ludziom na nerwy i obiecuje ci ze na jednym warnie sie nie skaczy, ale zlykasz cala ich serie.

I ja tez sie dolaczam... Wez (pipi) stad... Niektorzy chca tylko cos przeczytac, a ty wszystkim to utrudniasz...Cieszysz sie, ze znasz angielski? Zebys czasami po angielsku w ryj nie dostal...
Sikor
QUOTE(Baran @ 7 02 2006, 23:42) *

QUOTE(Trzcina @ 7 02 2006, 22:31) *

I ja tez sie dolaczam... Wez (pipi) stad... Niektorzy chca tylko cos przeczytac, a ty wszystkim to utrudniasz...Cieszysz sie, ze znasz angielski? Zebys czasami po angielsku w ryj nie dostal...

Ja też sie 'dołanczam'. Jakby memory znał angielski, to by tłumaczył chociaż pokrótce.
Ja znam angielski, ale jakbym chciał czytać newsy w tym języku, to bym ich sobie sam szukał.
Nie żebym był jakimś nacjonalistą, ale to polskie forum do wacława.
Memory. . . buuu.
Trzcina
Ej panowie... To nie byla ankieta kto sie zgadza a kto nie. To bylo ostrzezenie w kierunku memory. Jezeli to co ja mu napisalem nie zaskutukuje to na pewno wasze 3 grosze rowniez.

Ale warny poskutkuja na pewno... smile.gif

Tak wiec prosze nie dopisujcie ze sie zgadzacie. smile.gif
YETI

PODOBNO screeny z gry na PS3.
Firma stojaca za tym tytułem to...Kuju Entertainment(???), podobno ma byc to gra FPS.
PS. Na tym drugim screenie gosc chyba sie wy(pipi)ał na rowerze i troche przejach po buźce wink.gif hehe
Marciin
Kuju Entertainment to chyba Ci corobią gry na komórki np.Sensible world of soccer, czy Cannon Fodder.
YETI
QUOTE(Marciin @ 8 02 2006, 13:27) *

Kuju Entertainment to chyba Ci corobią gry na komórki np.Sensible world of soccer, czy Cannon Fodder.

No to niezły przeskok zaliczyli z komórek na PS3 wink.gif heheh
Wiśnia San
Całkiem fajnie wyglądają te odbicia w wodzie, dziura w klacie też niczego sobie blink.gif
chojny
Tylko zwróćcie uwagę na to jak szyja łączy się z torsem confused.gif
TomisH
to nie tors, to chyba koszulka. Tak czy siak - nie robi to raczej żadnego wrazenia, shoty jak shoty.
Memory
It's official: IBM Adopts High-Performance Cell Chip

http://news.yahoo.com/s/ap/20060208/ap_on_...e/ibm_cell_chip
konrado0905
QUOTE(Trzcina @ 8 02 2006, 02:58) *

Ej panowie... To nie byla ankieta kto sie zgadza a kto nie. To bylo ostrzezenie w kierunku memory. Jezeli to co ja mu napisalem nie zaskutukuje to na pewno wasze 3 grosze rowniez.

Ale warny poskutkuja na pewno... smile.gif

Tak wiec prosze nie dopisujcie ze sie zgadzacie. smile.gif

sorry mialem nie komentowac, ale juz mnie cos strzela icon_evil.gif ja bym proponowal warna albo bana odrazu. jak memory dostanie to na co zasluzyl to prosze skasowac moj post.
White
Heh. Zanim dacie warna dla Memory, wyślijcie mu najpierw PW. Coś mi się wydaje, że on po prostu nie przeczytał Waszych postów biggrin.gif (nie umie? wink.gif wink.gif wink.gif )
YETI
to po co wysylac do niego PW jezeli nie umie tego przeczytac ?
A tak w ogole to wrzucie na luz, przynajmniej on nie spamuje tak jak wy.
jimmi
Ehhh... Jakoś te screen shoty wcale do mnie nie przemawiają... Może jak będe to widział w grze to sie to zmieni ale tak przyglądając sie nim to wcale żadna rewolucja.
YETI
Sony to showcase PS3 at Taipei Game Show 2006
Kaddy Chung, Taipei; Steve Shen, DigiTimes.com [Thursday 9 February 2006]

Sony will showcase the PlayStation 3 (PS3) at the upcoming Taipei Game Show (TGS) 2006, which takes place between February 16-20. This will be a first Taipei showing for Sony’s new game console, prior to the official worldwide launch of the unit, although Sony has already shown the PS3 in the US and Japan.

Sony’s exhibit will occupy a total of 80 booths at the TGS show, including 20 booths allocated exclusively for the PS3, according to a February 9 report in the Chinese-language Commercial Times.

http://www.digitimes.com/systems/a20060209A8050.html

smile.gif

Chyba kazdy kuma o co biega ?
Maiden
Ale zeby na Taiwanie o_O ?

Przedziwne O_o
YETI
No właśnie, "troche" to dziwne, no nic trzeba czekac do 16.
MichAelis
Juz tych "czekan" bylo kilka ostatnio, wiec jak zwykle (pipi) bedzie. Ja juz nie czekam, bo jak zwykle nic nie pokaza, tylka beda pociskac farmazony. W takim tempie to ps3 bedzie za rok w Japonii. A podobno premiera w marcu miala byc tongue.gif
Ogr
Troche na temat Cella

http://newsroom.chip.pl/news_165466.html
YETI
Exclusive: Hands-On with PlayStation 3

http://games.kikizo.com/news/200602/065_p1.asp

A wiec tak, autor stwierdził ze grafika taka jak KZ(PS3) jest niemozliwa, gry na starcie maja wyglądac tak jak Gears of War(^^), stwierdził takze ze PS3 bedzie oferowało lepszą grafike niz X360
hmm...jezeli na starcie dostaniemy gry wygladajace tak jak GoW to tylko wypada sie cieszycz, z czasem bedzie tylko lepiej.

Gamestop has blown the lid on Sony's US PlayStation 3 launch plans, revealing dates and a wealth of titles.

All priced at a whopping $59.99, the retailer, recently under fire following issues surrounding the launch of Xbox 360, highlights 30 titles and expects the PlayStation 3 to ship on or around October 1st this year.

The complete list of titles for October 1st reads.

I-8

Condemned: Criminal Origins

Dark Sector

Devil May Cry 4

Dirty Harry

Dog Tag

Eyedentify

Fifth Phantom Saga

Fight Night Round 3

Formula 1

Gundam World

Heavenly Sword

Killing Day

Killzone 2

Metronome

MotorStorm

NioH

Possession

Project Delta

Psychopath

Scarface: The World is Yours

Spider Man 3

Stranglehold

Tekken

The Darkness

The Getaway 3

Theseis

Vision Gran Turismo

Warhawk

Should we start getting in line now?
konrado0905
QUOTE(YETI @ 11 02 2006, 14:25) *

I-8

Condemned: Criminal Origins

Dark Sector

Devil May Cry 4

Dirty Harry

Dog Tag

Eyedentify

Fifth Phantom Saga

Fight Night Round 3

Formula 1

Gundam World

Heavenly Sword

Killing Day

Killzone 2

Metronome

MotorStorm

NioH

Possession

Project Delta

Psychopath

Scarface: The World is Yours

Spider Man 3

Stranglehold

Tekken

The Darkness

The Getaway 3

Theseis

Vision Gran Turismo

Warhawk

czego chciec wiecej
sentinel
kikzo exclusive hands-on with playstation 3

kikizo presents a detailed, early account of its first-hand
experience with a little known console called ps3...

//edit
faktycznie, nie zauważyłem, choć sprawdzałem.
anyway - "The 'Paris Hilton look' - sexy, but empty" X)
Hela
yeti to podal na poprzedniej stronie tongue.gif
Emiel
Czy tylko mi się nie otwierają ostatnie 2 strony artykułu? Może serwer jest przeładowany przez fanboyów Sony czytających o ich cudzie.

Z tego co przeczytałem to w sumie niczego nowego nie można było wywnioskować, jedynie upewnić się w przekonaniu, że PS3 ciut > X360, oraz że na dzień dzisiejszy 1080p to tylko bajka. Może kiedyś...
Jakim
uprzedze Yetiego i zarabie mu linki:D

Strangehold- zapowiedziaqna już na e3 gdzie pokazano krótki trailer prezentujacy gre. Dziś mamy screeny z gry.. już real time i sa poprostu masakryczne.

1 skan
2 skan
2 skan
4 skan
5 skan
6 skan
Mikey
O w mordke jezyka! slinotok.gif To wyglada jak kadry z filmu - nie bardzo mi sie chce wierzyc ze tak to wszystko bedzie wygladac, bo jezeli tak to PS3 to musialby byc jakis potwor nie konsola. Jak dla mnie to troche podrasowany ten 'real time' musi byc ... zbyt piekne zeby moglo byc prawdziwe
Sikor
QUOTE(Jakim @ 12 02 2006, 19:56) *

uprzedze Yetiego i zarabie mu linki:D
Strangehold- zapowiedziaqna już na e3 gdzie pokazano krótki trailer prezentujacy gre. Dziś mamy screeny z gry.. już real time i sa poprostu masakryczne.

Taa... Dla mnie te skriny też są niewiarygodne, ale. . . jak gry na PS3 nie będą tak wyglądać, to po cholere nam nowa konsola???
MaxVarEmreis
Gra jest tworzona na silniku UT3 i wyjdzie także na X360.
Pavlis
dlatego ja czekam jak gry na PS3 będą wyglądać tak jak na screenach to kupie pleja,ale jesli okaże się że mnie zwałowali i grafa bedzie słaba tak jak teraz gry na X360(poza Fight 3) to wtedy chyba kupie X360.
Mam nadzieje że to prawda jeśli będzie taka grafa to ja chyba tego pleja nawet za 3 kafle kupie icon_twisted.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(Pavlis @ 12 02 2006, 22:44) *

dlatego ja czekam jak gry na PS3 będą wyglądać tak jak na screenach to kupie pleja,ale jesli okaże się że mnie zwałowali i grafa bedzie słaba tak jak teraz gry na X360(poza Fight 3) to wtedy chyba kupie X360.
Mam nadzieje że to prawda jeśli będzie taka grafa to ja chyba tego pleja nawet za 3 kafle kupie icon_twisted.gif

blink.gif Przecierz ta gra tez wyjdzie na X360...myslisz, że na Ps3 gra będzie wygladać lepiej ?? W mulitplatformowych pozycjach nie zauwazysz roznicy i taka jest prawda, szczegolnie na poczatku istnienia tych konsol...czasami nie nadazam za ludzmi......
Specu
bez przesadyzmu, wyglada ladnie ale to zadna rewelka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.