Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
Trzcina
Nie no sorry, ale te screeny nijak nie wygladaja 'super'... Kilkuletni Riddick wyglada 18 razy lepiej niz to... Oczywiscie nie mowie o wersji na xboxa ktora byla 'tylko bardzo dobra', ale...

To co tam pokazano jest takie sobie i nie ma sie czym podneicac, natomiast gadanie o slabej grafice x360 jest zalosne...
Jakim
Sony Pracuje nad nowym Hot Shot Golf w wersji na Ps3 i mamy jeden screen, po którym jednak oceniać grafiki się za bardzo nie da:/

screen

a teraz mam przettłumaczony wywiad, który był podawany wcześniej... to tak dla osób slabo kumających angola:

Dziennikarze serwisu internetowego Kikizo twierdzą, że mieli okazję przyjrzeć się bliżej konsoli PS3 i sprawdzić kilka tytułów w akcji. Czy konsola jest rzeczywiście takim cudem, jak zapowiada to Sony? Jak prezentują się tytuły, które rzekomo oglądali tamtejsi dziennikarze? Wszystko znajdziecie poniżej.

Jak to się stało, że Kikizo dostali w łapki taki sprzęt? Jak sami twierdzą, udało im się dostać do studiów developerskich trzech firm pracujących nad grami na PS3. Ze względu na obowiązującą ich tajemnicę, nie wymienili ani tytułów gier, ani szczegółów dotyczących ich warstwy fabularnej. Za to podzielili się uwagami na temat tajemniczych gier i konsoli samej w sobie. Wszystko to oczywiście na podstawie obcowania ze sprzętem i samymi developerami, którzy co nieco ujawnili dziennikarzom. Oto najważniejsze uwagi:

Hardware

Konsola, a raczej jej wnętrzności nie są jeszcze w 100% ukończone (niewiele do tego brakuje),dlatego redaktorzy serwisu nie mieli wglądu we wnętrzności srebrnego chlebaka (jak to złośliwie poniektórzy ochrzcili PS3). Mogli za to obejrzeć samą obudowę, która to wg jednego z developerów, nie pomieści elementów, które Sony chce w nią upchnąć. Sugeruje się nawet, że może ona zmienić swoje rozmiary, a przez to zauważalnie „przytyć”. Wielkie standy developers kitów, dają możliwość sprawdzenia każdego kontrolera korzystającego z portów USB, ale przy pisaniu gry, twórcy opierają się o starego dobrego DualShocka 2. Tak wiec były kontrolery podłączone do portu USB, oraz demonstracyjne kawałki kodów z gier, zapisane na dysku twardym. Developerzy nie posiadali jeszcze wersji spisanych pod czytnik BluRay, a gry były tworzone z uwzględnieniem minimalnego napędu 10xDVD speed. Jest to minimalna jakość, która nie wymaga dodatkowego czasu wczytywania. Wszystko to oczywiście na czas obecny, w końcowej wersji konsoli będzie to wyglądało inaczej.

RSX, Cell a obiecywana moc

Po krótkim przeglądzie gier, jedno jest pewne, nie będzie (przynajmniej w pierwszych tytułach) wielkiego, rewolucyjnego skoku graficznego. Nie będzie niczego na miarę Killzone Next, ani MotorStorm. Obiecywane przez Sony efekty filmowe to na dzień dzisiejszy przesada. Ze słów developerów wynika jasno, że stworzenie gier w rozdzielczości 1080p i 60 klatkach na sekundę, jest po prostu niemożliwe. Gry będą wyglądały imponująco, to prawda, ale nie można ich porównywać do animowanych filmów Pixara, które są renderowane przez sztab 200 osób przez 18 miesięcy, by uzyskać efekt 90 minutowej taśmy z wspaniałymi efektami. Tutaj dochodzi jeszcze realtime, silnik i masa dodatkowych czynników, które obciążają procesor. Dlatego też 1080p to wg developerów standard nie do osiągnięcia. ALE, nie jest źle, jest nawet bardzo dobrze, jak twierdzą naoczni świadkowie. Większość gier na PS3 pracuje w rozdzielczości 720p, a gry i tak wyglądają wprost bosko. Wiec nie jest tak źle, jakby się wydawało. Jeden z przedstawicieli firmy developerskiej przyznaje, że Sony bardzo by chciało, by gry na PS3 chodziły w rozdzielczości 1080p, ale twórcy wolą kodować grafikę w rozdzielczości 720p i 1080i, czyli tak, jak w X360. „Rozdzielczość jest w rzeczy samej wrogiem grafiki” jak to powiedział w maju przedstawiciel Nvidii.
A zatem, ze słów developera wynika, że nawet z optymalnym, wykończonym już hardwarem, osiągnięcie odpowiedniej jakości animacji w rozdzielczości 1080p jest wręcz niemożliwe i prawdopodobnie nie zobaczymy gier, które by obsługiwały ten standard.
Nawet jeśli byłoby to możliwe, tylko niewielu graczy, z odpowiednimi telewizorami w domu, byłoby w stanie odczuć niewielką różnicę jakości pomiędzy rozdzielczością 1080i, 720p, a 1080p. Już te „osiągalne” jakości dają wprost niesamowite wrażenie i gry wyglądają powalająco.

Gry, dema, graficzne cuda

Teraz to, co tygryski lubią najbardziej. Otóż pracownicy Kikizo mięli szczęście dostać w łapki pady i pobawić się trochę kilkoma fragmentami kodu na PS3.
Jedną z prezentacji było przedstawienie połaci ziemi wyjętej jakby z gry Far Cry, fragment lasów, terenu widzianego z obrazu satelitarnego. Stratosfera, chmury, oddalony krajobraz i możliwość sterowania kamerą z widoku pierwszej osoby. Możliwość robienia niesamowitych zbliżeń, jakość wykonania drzew, podłoża, szczegółów, efekty świetlne promieni słonecznych przebijających przez roślinność. Wszystko to ponoć pozwala uwierzyć w moc RSXa.
Co jest ważne, że o ile dotychczas, wszystkie te efekty można było obserwować w grach na X360, tak PS3 pozwala na ich „zagęszczenie”. Znaczy to, że w tym samym czasie, jednocześnie konsola „przerzuca” znacznie więcej takich efektów na raz. Dodatkowo przelicza skomplikowane procedury geometryczne, coś jak multum jednoczesnych eksplozji, zmian, efektów, fizyki przeróżnych obiektów. Jest po prostu tłoczniej niż w grach na X360. Obie platformy prezentują podobny poziom, PS3 generuje więcej efektów jednocześnie, za to jej przewagę szybkości wykonywanych operacji może obniżyć mała ilość pamięci. I tak, prawdziwe różnice miedzy platformami zależeć będą od umiejętności i możliwości developerów przy kodowaniu konsol.
PS3 zdecydowanie nie jest konsolą 2 razy potężniejszą od X360, jak to stara się nam udowodnić Sony. Niemniej konsola jest nieco mocniejsza, ze słów developerów wynika, że PS3 spokojnie będzie w stanie pociągnąć gry, przy których X360 może dostawać czkawki. Zależy to jednak od odpowiednich narzędzi programistycznych, jakie musi udostępnić japoński gigant.
Kolejną grą, której tytułu, ani scenariusza zdradzić nie można, była jakaś intensywna gra akcji z prowadzona przez dziennikarzy postacią. Co ważne, to fakt, że elementy budowy i fenomenalna mimika twarzy wywarły na dziennikarzach duże wrażenie. Wszystko to oczywiście w real time. Efekty świetlne, cień załamujący się realistycznie na obiektach, faktura ubrań, kolory, wszystko pierwszorzędnej jakości. A wszystko to o tyle obiecujące, ponieważ umieszczone w konkretnym środowisku, pełnym ruchomych obiektów. Dziennikarze podają, że ta prezentacja zrobiła na nich duże wrażenie i ciężko im uwierzyć, by ten sam kawałek kodu, z tymi efektami, chodził jednocześnie na X360. Niemniej można jeszcze było dokonać kilku usprawnień w grze.
Następnie developerzy uraczyli naszych kolegów po fachu krótką, niegrywalną scenką liczoną na silniku gry, ukazującą jakąś budowlę (prawdopodobnie Mur Chiński ). Całkiem ponoć ładną scenę.

Podsumowanie

Co warto podkreślić, a na co zwrócili uwagę dziennikarze – gry nie wyglądają tak dobrze, jak trailer Killzone, to pewne, za to bliżej już im do MGS4, co samo w sobie napawa optymizmem. Ze słów redaktorów Kikizo wynika, że najbliżej jakościowo do tego, co zobaczyli, zbliżyła się prezentacja Fifth Phantom Saga z TGSu. Prawdopodobnie tytuły startowe na PS3 będą prezentowały poziom graficzny podobny do takich pozycji jak Dead or Alive 4, Gears of War.
Są to oczywiście tylko gdybania, jeśli redaktorzy spotkali się z trzema developerami piszącymi na PS3, to przecież nie rozmawiali ze wszystkimi. Warto jednak zastanowić się, czego oczekujemy od gier next gen, a co w rzeczywistości dostaniemy. To ci dopiero filozoficzne pytanie.

Gameonly
McDrive
To że PS3 nie osiągnie grafy takiej jak na renderze KillZone to wiedziałem już dawno temu, ale MotorStorm na tej specyfikacji jest według mnie do osiągnięcia do dłuższym zapoznaniu się ze sprzętem.
YETI
Ciekawe tylko jakie firmy odwiedzili ?
Ale artykuł optymistyczny, jezeli pierwsze gry wywarły tak dobre wrazenie, co bedzie za rok, czy dwa lata smile.gif
Jezeli chodzi o scany z Strangehold to jak dla mnie prezentuja sie "tylko" ładnie, zadna rewelacja.
Pavlis
Mnie chodzi o to iz mam nadzieje że gry na pleja 2 będą wygladac ja render Killzona.Jesli nie to chyba kupie Xboxa tongue.gif
PS:Gdzie ja napisałem że PS3 ma lepsza grafe od Xboxa ,mam taka nadzieje że obie konsole będa odąrzać do grafy z renderów
YETI
Taka "ciekawostka" smile.gif

Wychodzi na to ze w tym miesiacu czeka nas konferencja Sony (zostały juz zapowiedziane dwie, w Londynie i chyba na Florydzie), no i bym zapomnial o Taipei Game Show które startuje 16.02.06 smile.gif
no i mamy podany maj jako miesiac premiery PS3.
IMO jezeli PS3 miała by wystartowac w majau to pewnie kilka dni po E3, oczywiscie mowa tylko o Japonii smile.gif
konrado0905
Ten artykul ktory podal Jakim traktowal bym z przymruzeniem oka (choc z calego serca pragne zeby to co jest tam napisane bylo prawda smile.gif ). czemu Ps3 nie testowalo Famitsu, GameSpot, IGN??
McDrive
QUOTE(konrado0905 @ 13 02 2006, 14:55) *

czemu Ps3 nie testowalo Famitsu, GameSpot, IGN??

No więc właśnie przecież te zespoły mają większe jak na moje kontakty z developerami niż mniej ważny Kikizo. Skoro są tacy dobrzy że opisywali co widzieli to czemu nie opisali u kogo, bo developerów Sony już by sie bało ukarać.
Pavlis
Wiecie mnie ciekwi jedno dlaczego na kikizo w tym tekście pisze że play3 osiaga 100 bln operacji czyli 2 razy więcej niż xbox360 ,czyli wychodzi ze jest 2 razy szybszy o X , a potem pisza że różnica nie jest taka jaka miała być.i jeszcze podobno te devkity takie duze przeciez sony pokazywało devkity i były małe ponadto napisali iz devkity są o wiele słabsze tym czasem przeciez one maja 512 MB XDR RAM czyli sporo wiecej niz konsola.Wyczuwam tutaj jakis paradoks.......
McDrive
A ja wyczuwam w tym tekście jedną wielką ścieme.
Specu
mnie najbardziej smieszy to ze nie bedzie dysku twardego i bedzie go trzeba dokupic jako opcje. tyle czasu fanboje sony brechtali z microsoftu i dwoch wersji x360 a okazuje sie ze s ps3 bedzie tak samo.

McDrive- osiagniecie grafiki jak w renderze kz2 jest imo jak najbardziej prawdopodobne, wszystko w rekach developerow, jesli sie postaraja to czeka nas mila niespodzianka smile.gif
YETI
QUOTE(Specu @ 14 02 2006, 14:07) *

mnie najbardziej smieszy to ze nie bedzie dysku twardego i bedzie go trzeba dokupic jako opcje. tyle czasu fanboje sony brechtali z microsoftu i dwoch wersji x360 a okazuje sie ze s ps3 bedzie tak samo.

gdzie to wyczytałeś?
było jakieś oficialne info. ?
Specu
łe, zle sformulowalem
nie dwie wersje konsoli tylko dysk trza bedzie dokupic
Marciin
QUOTE(Specu @ 14 02 2006, 15:00) *

łe, zle sformulowalem

Ta jasne-tylko że gry na x360 będą potrzebować dysku a na PS3.
Specu
oj zebys sie nie zdziwil...
*end of offtop*
Diabeu
QUOTE(Marciin @ 14 02 2006, 13:34) *

QUOTE(Specu @ 14 02 2006, 15:00) *

łe, zle sformulowalem

Ta jasne-tylko że gry na x360 będą potrzebować dysku a na PS3.

Ken do ciebie rano zadzwonił zapewne i przekazał dobrą nowinę
Mikes
PlayStation Network zabójcą Xbox Live?

Jak zinterpretować można ostatnią wypowiedź Kena Kutaragi, "ojca" PlayStation, "Xbox Live jest tylko przejściowym zwycięstwem Microsoftu nad Sony. Nie pobije PlayStation Network z PlayStation 3" . Poza tym, Kutaragi dodał, że to PS2 jest najlepiej sprzedającą się konsolą na świecie, gdyż osiągnęła już status 100 milionów egzemplarzy. Co więcej, Ken przytacza fakt, że to właśnie na terenie Stanów Zjednoczonych rozeszło się najwięcej "PS-dwójek", bo ponad 40% całości(!).

Czym więc może być taka wypowiedź - przygotowaniem na prawdziwą rewolucję, czy jednym z ostatnich odruchów obronnych ze strony Sony?

Im.Ro
louzan
QUOTE(Mikes @ 14 02 2006, 15:40) *

Jak zinterpretować można ostatnią wypowiedź Kena Kutaragi, "ojca" PlayStation, "Xbox Live jest tylko przejściowym zwycięstwem Microsoftu nad Sony. Nie pobije PlayStation Network z PlayStation 3" . Poza tym, Kutaragi dodał, że to PS2 jest najlepiej sprzedającą się konsolą na świecie, gdyż osiągnęła już status 100 milionów egzemplarzy. Co więcej, Ken przytacza fakt, że to właśnie na terenie Stanów Zjednoczonych rozeszło się najwięcej "PS-dwójek", bo ponad 40% całości(!).

Czym więc może być taka wypowiedź - przygotowaniem na prawdziwą rewolucję, czy jednym z ostatnich odruchów obronnych ze strony Sony?

Im.Ro

Już mnie to wszystko wkurza SONY tylko cały czas pieprzy farmazony, chodz jestem za maszynką sony to wątpie w sukces PS Network, Kutaragi tylko cały czas pokazuje jakies zestawienia ze PS3 bedzie 2 razy mocniejsze ze to ze tamto a tak naprawde całą korporacja Sony czepie dupą bo nawet nie mają ukończonej konsoli no chyba ze na papierze.

Ojjjj przejedzie się SONY oby moje słowa nie były prorocze tongue.gif
Matrox
QUOTE(Mikes @ 14 02 2006, 15:40) *

Im.Ro

Kutaragi to moj idol, najwiekszy zlotousty w branzy. Moim skromnym zdaniem ten czlowiek bije Piotrusia (tworca Fable) na leb ;]
YETI
sorry a co on teraz takiego smiesznego powiedział, same fakty
PS2 jest najlepiej sprzedajaca sie konsola na swiecie
w Stanach zeszło prawie 40% wszytskich PS2

Jezeli chodzi o ta wypowiedz:
"Xbox Live jest tylko przejściowym zwycięstwem Microsoftu nad Sony. Nie pobije PlayStation Network z PlayStation 3"
Są dwie mozliwosci, albo gada brednia, albo Sony przygotowuje cos na wzor Livea.
A jak wiekszosc z was wie (lub nie) to PS3 ma oferowac cos takiego jak Livea.
louzan
QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 16:33) *

sorry a co on teraz takiego smiesznego powiedział, same fakty
PS2 jest najlepiej sprzedajaca sie konsola na swiecie
w Stanach zeszło prawie 40% wszytskich PS2

Jezeli chodzi o ta wypowiedz:
"Xbox Live jest tylko przejściowym zwycięstwem Microsoftu nad Sony. Nie pobije PlayStation Network z PlayStation 3"
Są dwie mozliwosci, albo gada brednia, albo Sony przygotowuje cos na wzor Livea.
A jak wiekszosc z was wie (lub nie) to PS3 ma oferowac cos takiego jak Livea.

Tak ale przypomnijmy sobie ja nasz Ken ninja.gif gadał i gadał i wciąż gadał o Network juz 5 lat temu i tylko obiecywali to i tamto i gdyby na rynek konsol nie wszedł Microsoft z XBOX-em i LIVE-m to pewnie po dzis dzień by gadali i nic by z tego nie było i na dzień dzisiejszy nie wierze w nic co mówią(no troche przesadzam tongue.gif do póki nie udowodnią tego w praktyce swoje słodkie pierdzenie mogą sobie schować do kieszeni.

Bo nie wiem Ken bawi sie w naszego prezydenta i bedzie czekał do ostatniej chwili by miesiac przed premiera stwierdzic ze "chlebak" jest nie skonczony i przesuwamy premiere o kolejny rok tongue.gif . Echhh Ken co z ciebie wyrośnie blink.gif
Matrox
QUOTE(louzan @ 14 02 2006, 16:54) *

Tak ale przypomnijmy sobie ja nasz Ken ninja.gif gadał i gadał i wciąż gadał o Network juz 5 lat temu i tylko obiecywali to i tamto i gdyby na rynek konsol nie wszedł Microsoft z XBOX-em i LIVE-m to pewnie po dzis dzień by gadali i nic by z tego nie było i na dzień dzisiejszy nie wierze w nic co mówią(no troche przesadzam tongue.gif do póki nie udowodnią tego w praktyce swoje słodkie pierdzenie mogą sobie schować do kieszeni.

Bo nie wiem Ken bawi sie w naszego prezydenta i bedzie czekał do ostatniej chwili by miesiac przed premiera stwierdzic ze "chlebak" jest nie skonczony i przesuwamy premiere o kolejny rok tongue.gif . Echhh Ken co z ciebie wyrośnie blink.gif

Dokladnie, ona zawsze tylko gada. Mi nie chodzilo tylko o ta wypowiedz, a o caloksztalt tego pana. Z tego co pamieta to on powiedizal, ze w kazdej chwili moga rozpoczac produkcje PS3 (widocznie nie maja na to ochoty bo nawet premiery nie podali), ze NG to bedzie jak oni powiedza i inne takie bzdety.
YETI
QUOTE(Matrox @ 14 02 2006, 19:13) *

Dokladnie, ona zawsze tylko gada. Mi nie chodzilo tylko o ta wypowiedz, a o caloksztalt tego pana. Z tego co pamieta to on powiedizal, ze w kazdej chwili moga rozpoczac produkcje PS3 (widocznie nie maja na to ochoty bo nawet premiery nie podali), ze NG to bedzie jak oni powiedza i inne takie bzdety.

Chyba ze tak, sadziłem ze chodziło ci o jego ostatnią wypowiedz.
Jezeli chodzi o produkcje PS3 w kazdej chwili.
Moim zdaniem Sony wcale z nową konsolą sie nie spieszy, kazdy wie ze w Japonii X360 sprzedaja sie tragicznie, w Europie czy Stanach konsoli brakuje, za to PS2 ciągle osiaga znakomite wyniki i na ta konsole wydawane są wciąż bardzo dobre tytuyły (Black, Onimusha4, FFXII itd.)
Chyba nie sadzicie ze spieszy im sie z usmierceniem PS2.

Prawdopodobnie zastepca "bumernga" ???

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_...pic_id=24320312
Hela
Fajnie, a skad sie wzial kabel?
puszkin
delikatnie mówiąc to troche z du.py wyjete te screeny ;/
TomisH
QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 20:04) *

Ahahahahahahahahahaha - nie, wcale nie widać, że to photoshopowany pad do X360 laugh.gif
Ekansik
QUOTE(TomisH @ 14 02 2006, 23:50) *

QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 20:04) *

Ahahahahahahahahahaha - nie, wcale nie widać, że to photoshopowany pad do X360 laugh.gif

Jaki ty jestes mierny dry.gif To jest fotoszopowy pad logitecha do PS2 a nie do x360. Ogarnij najpierw a potem szydź z kogoś.

Wiem bo mam identycznego pad'a w chacie i nie jest to wcale ten logitech co jest w linku pod tym obrazkiem. Ten fake zrobili jeszcze z wczesniejszej wersji pad'a, co ma krzyzaka jak Driving Force. Zreszta ten krzyzak jest najgorszy ze wszystkich jakie w zyciu testowalem i na tym padzie da sie grac tylko na analogu, bo krzyzak stwarza problemy nawet w menu. To na 100% jest fejk i na 100% jest na podstawie pad'a logitecha.
YETI
Wipeout (PS3) smile.gif
http://ps3.qj.net/Wipeout-PS3-In-The-Works/pg/49/aid/2753

Zipper (twórcy Socoma) bierze sie za nową gre na PS3.
http://www.gamespot.com/news/6144391.html

l
TomisH
QUOTE(Ekansik @ 15 02 2006, 03:12) *

Jaki ty jestes mierny dry.gif To jest fotoszopowy pad logitecha do PS2 a nie do x360. Ogarnij najpierw a potem szydź z kogoś.

Fakt.

Chociaż mi to wyglądało na padziora z x360. Tak czy siak to fake. I nie wyzywaj mnie, bo się nie będziemy lubić happy.gif
YETI
God of War2 jednak na PS3

PS3 E3 SECRETS UNVEILED!
SOCOM 4, God Of War sequel and Resistance (I-cool.gif for PS3!

Exclusive: One major PS3 monster confirmed for E3, PS3 God of War goodness and flagship title encounters Resistance!

10:05 You'll probably already have read yesterday's story about the proposed PlayStation HUB, the new codename for Sony's planned PlayStation online service for the PS3.

It was a great scoop from our friends over at Next-Gen.biz and immediately sent our news antennae into overload as we digested details on what Sony had in store for its PS3 and PSP online service - you can find out the full details by hitting the link below.

http://www.computerandvideogames.com....php?id=134343

Subsequent to this report, we spread our tendrils across the world wide web to track down further details on the service. Speaking on conditions of strict anonymity, one of our own ultra secret and highly reliable sources informed CVG that HUB details were being kept firmly under lock and key for the moment and that, while the HUB moniker is one of the favoured names, it's still hasn't been finalised and is just one of several proposed titles being considered.

However, CVG's very own deep throat went on to reveal further hot info on PlayStation 3 titles that will be actually be there and in the flesh at this year's E3, with an 'absolutely gorgeous looking' SOCOM 4 confirmed for the show and likely to be a PS3 launch title.

You want more PS3 loving? Well, you'll get it in the form of a newly confirmed PS3 God of War title, which we have to say has us salivating in utter delight because its PS2 debut was absolutely cracking - we can't wait to swing Kratos' chains in anger all over again on Sony's next-gen machine. God of War PS3 may not actually make it to E3, but is apparently well into development; and interestingly, both it and SOCOM 4 will also be appearing on PS2, underlining Sony's commitment to its favoured current-gen son for the next few years.

Finally, we've got one last nugget of PS3 goodness to share with you, as we can exclusively reveal that Ratchet and Clank developer Insomiac's amazing looking PS3 shooter I-8 - and one of Sony's biggest PS3 titles - has been renamed. Prepare to meet ....(sound of drum roll) Resistance.

happy.gif
Specu
QUOTE(YETI @ 16 02 2006, 15:24) *

God of War2 jednak na PS3

[b]You want more PS3 loving? Well, you'll get it in the form of a newly confirmed PS3 God of War title, which we have to say has us salivating in utter delight because its PS2 debut was absolutely cracking - we can't wait to swing Kratos' chains in anger all over again on Sony's next-gen machine. God of War PS3 may not actually make it to E3, but is apparently well into development; and interestingly, both it and SOCOM 4 will also be appearing on PS2, underlining Sony's commitment to its favoured current-gen son for the next few years.

dziiiwne, bo jeszcze niecaly tydzien temu szef ekipy od GoW powiedzial:

"If Sony came to me and told me, 'We're making God of War 2', I might have to decline," Jaffe said, before admitting: "I can stand up here and say I won't do it; until they kick me out, I'm not going anywhere."
YETI
Na E3 wszytsko sie wyjasni.
Jakim
a pokazano cos na tych tajwańskich tarfgach, które chyba dzis się rozpoczeły? czy jak narazie nic z tego?
YETI
Cisza...i chyba tak pozostanie -_-'
hehe
SM1
Sony still not ready to roll out PlayStation 3, company official says
TAIPEI, Taiwan -- A senior official of Japan's Sony Corp. said Thursday the company has still not decided when it will begin marketing its much awaited PlayStation 3 video game machine.

Tetsuhiko Yasuda, managing director of Sony Computer Entertainment Asia, told reporters at the Taipei Game Show the company wants to be completely prepared when it begins selling PlayStation 3, but declined to say when that might be.

PlayStation 3 is Sony's answer to Microsoft Corp.'s Xbox 360, which debuts in Taiwan on March 16 and is already available in some markets.

"We want to be completely prepared when we bring PlayStation 3 to the marketplace," Yasuda said. "Our No. 1 competition is not other companies but counterfeiters. We want to work with governments to stop this."
YETI
Są pierwsze fotki z TGS

I to tyle, nic wiecej nie wiadomo, targi trwaja do 20, moze cos pokażą.
Bym zapomniał, Famitsu pisze ze nowych informacji o PS3 mozemy spodziewac sie jeszcze dzis.

PS. Ciekawe dokąd prowadzą te kolejki smile.gif
Specu
pewnie do złotoustego kena...
YETI
LOL
no moze kolejki po autografy wink.gif ehheeh
YETI
PlayStation 3 we wrześniu z usługą sieciową?
Czwartek, 16 lutego 2006, godzina 13:51
Serwis Next Generation, powołując się na dobrze poinformowane źródła, podał trochę informacji na temat konsoli PlayStation 3 i usługi sieciowej, mającej stanowić konkurencję dla Xbox Live Microsoftu.

Według Next Generation, zintegrowana usługa sieciowa Sony nosiła będzie nazwę PlayStation HUB i zaoferuje wszystko to, co od dawna obecne jest w Xbox Live - czyli możliwość prowadzenia rozmów pomiędzy graczami, dostępne do pobrania wersje demo i gry niezależnych twórców oraz - co chyba najważniejsze - pozwoli na prowadzenie rozgrywek online. Również podobnie jak Xbox Live, usługa będzie płatna. Czyli - póki co - nic nowego pod słońcem.

Tym, co odróżniało będzie usługę Sony od konkurencyjnego rozwiązania Microsoftu, ma być zintegrowany z nią sklep z muzyką i filmami - coś na wzór Apple'owego iTunes. Firma od pewnego czasu podkreśla, że dużą zaletą PlayStation 3 ma być jej multimedialna funkcjonalność, wprowadzenie czegoś takiego nie jest więc specjalnie zaskakujące. Ciekawe za to, czy uda się temu sklepowi osiągnąć sukces chociaż częściowo porównywany do iTunes.

Chyba najciekawszą informacją, jaką udało się uzyskać redaktorom Next Generation, jest jednak przypuszczalna data premiery konsoli. Według nich ma ona zadebiutować niemal jednocześnie na terenie Japonii i Stanów Zjednoczonych - 16 i 21 września (o Europie nic niestety nie napisali). Czy Sony uniknie problemów produkcyjnych, które towarzyszyły debiutowi nowego Xboksa, a w kilka dni po premierze konsole nadal dostępne będą w sklepach? Można mieć wątpliwości.
Jakim
Sony znowu w pałe leci... i że niby w europie Ps3 będzie miało premiere za ponad rok? o_O? Żenada:/
Obsolete
premiera we wrzesniu? ;|||||| ja do Japonii lece w SIERPNIU i nic mnie to nie obchodzi;/ jak bede w Tokio, PS3 MA tam juz byc icon_twisted.gif
YETI
Spokojnie, przeciez to jeszcze nie zostało oficialnie potwierdzone przez Sony.
Coglin
w sumie to narazie przez Sony zostalo potwierdzone tylko to ze bedzie cos takiego jak PlayStation 3 wink.gif
YETI
Nowe screeny z 2 Days to Vegas
http://worthplaying.com/article.php?sid=31...=thread&order=0

Gra została zapowiedziana na PS3 i X360 (z jakiej konsoli pochodza screeny...tez chciał bym wiedziec smile.gif)

A tu macie starsze screeny
http://media.ps3.ign.com/media/744/744412/imgs_1.html
Maiden
IMO nowe screeny sa slabsze od starych a te pierwotne byly na xboxyde grubo przed premiera ixa 360... Pamietam dobrze bo zrobily na mnie piorunujace wrazenie. Zeby bylo smieszniej juz teraz na mnie az takiego wrazenia nie robia smile.gif
Wnet masa osob zaczela pyskowac ze screeny sa renderowane...
szeni
Wiecie co? Po tych screenach, a także renderu z KZ2, zaczynam mieć wrazenie, ze grafika na konsolach stoi w miejscu. Chociaz te obiekty mają od wuja polygonów, tekstury w rozdzialce wyzszej niz najwyzsza HDTV, to co z tego? Jakos tego nie widac. Mam wrazenie, ze patrze na plastik, nie na zywą, ludzką postac. I mysle tez, ze dopoki nie zostanie opracowany jakis nowy 'mapping' specjalnie do faktury ludzkiej twarzy, to sie to nie zmieni.

EDIT: Doskonale widać to na samochodach, które wyglądają cudnie, ale postacie stojące obok nich są jakby z innej bajki. Nie wiem, może jakieś filtry by zapodać...
bartiz
Bo to nadal ma być gra
wortigern
IMO tak powinno wyglądać nowe GTA

*sorry za off*
Matrox
Mi taka grafika w zupelnosci wystarcza, jak nowe GTA bedzie tak wygladalo jak ta gra na screenach to sie nie obraze ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.