Dokładnie. Jak tak będzie wyglądało nowe GTA to będzie spoko. Ale mimo to jednak troszkę w to powątpiewam. Szeni co Ty masz do wyglądu ludzi?? Auta błyszczą się jak psu jajca, a ludzie tak na dobrą sprawe poziomem wykonania mogą dorównać najlepszym grom na obecne konsolki (a weź pod uwagę, że jest to najprawdopodobniej gra typu "GTA-style", i porównaj ich (ludzi) wygląd do ludzi z jakiejkolwie gry tego typu z current-genów). To tylko moje zdanie.
No właśnie tu tkwi problem - że wyglądają lepiej niż te z current-genów, ale po NG spodziewalem się więcej. Nie wiem, może chodzi o zbyt komiksowy design, ale patrząc na nie, nie mam wrażenia, że patrzę na człowieka (w przeciwieństwie np do samochodów). Oczekiwałem na poziom FF: Spirits Within. Ale jest to tylko moje subiektywne zdanie, możliwe, że zmienię je po obejrzeniu gry 'na żywo'.
Jeśli rzeczywiście twoim zdaniem gry na konsolach ext-gen powinny wyglądać jak FF:Spirits Within to masz zdecydowanie wygórowane wyobrażenia na ich temat. Bo to jest nierealne. Takiej oprawy nie ma nawet w żadnym prerenderze z gier current-genowych, a co mówić o grafice real-time. jeśli grafika w grach osiągnie poziom np. Prerenderów z FFX lub Onimusha 3 (intro) to bedzie to szczyt, a wątpie w to że będzie chociażby taka. Ja sie z myślą, że na next-genach nie ma co oczekiwać grafy równej tej z prerenderów oswoiłem.
przypomina mi sie sytuacja jak zapowiadano ps2....ze niby gry beda wygladac jak filmiki na psx.... i co z tego wyszlo...kazdy widzial.....i nadal widzi....
QUOTE(111111 @ 18 02 2006, 17:59)

przypomina mi sie sytuacja jak zapowiadano ps2....ze niby gry beda wygladac jak filmiki na psx.... i co z tego wyszlo...kazdy widzial.....i nadal widzi....
nie nie, to nie tak, zapowiadali ze ps2 bedzie mialo gry wygladajace jak Toy Story.
dlatego wlasnie tak bardzo 'wierze' w slowa sony
Trzcina
18 02 2006, 20:20
O lol, 3/4 gier na ps2 wyglada lepiej niz toy story... PRzeciez jak sie robi film, to zupelnie inaczej ten obraz jest generowany... Ja nie wiem o co wam chodzi, moze dawno toy story nie widzieliscie (mowie o 1 czesci) ale MGS3 lub GoW wygladaja O NIEBO lepiej... ludzie pacnijcie sie w czolo ostra strona siekiery i dajcie juz sobie na luz z ta grafika...
QUOTE(Trzcina @ 18 02 2006, 22:20)

O lol, 3/4 gier na ps2 wyglada lepiej niz toy story... PRzeciez jak sie robi film, to zupelnie inaczej ten obraz jest generowany... Ja nie wiem o co wam chodzi, moze dawno toy story nie widzieliscie (mowie o 1 czesci) ale MGS3 lub GoW wygladaja O NIEBO lepiej... ludzie pacnijcie sie w czolo ostra strona siekiery i dajcie juz sobie na luz z ta grafika...
rotfl
ty chyba sie powinienes pacnac. albo mowisz o innym toy story
Trzcina
18 02 2006, 20:33
Jaki koles... czlowieku toy story jest filmem z 1995 roku, czy ty na pewno pamietasz ten rok? Bo moze wtedy jeszcze robiles w pieluche i na chleb mowiles beb? Porponuje wlaczyc sobie ten film, popatrzec na MEGA JAKOSC i detale modeli postaci (o jezu...) a nastepnie wlaczyc MGS3 lub GoW i popatrzec chociazby na pierwsze ujecia gdzie widac twarz. Sama twarz snake czy tez kratosa zawiwera wiecej szczegolow niz caly Woody z Toy Story. Pamietajmy ze caly czas jest mova o PIERWSZEJ czesci Toy Story.
Obraz generowany dla filmu jest zupelnie inny niz dla gry. Nie wspomne tutaj nawrt o roznicy w klatkach... (ciekawe dlaczego widzisz roznice miedzy teatrem a filmem O_o) Sam kojima mowil ze moga na ps3 uzyc filtrow ktore sprawia ze nowy mgs bedzie wygladal duzo bardziej filmowo.
Toy story wyglada megaplastykowo, a po obejrzeniu final fantasy : aC lub chociazby SW nie da sie na to patrzec... takie sa fakty. Zeby nie bylo ze mowie to od tak sobie, tak sie zlozylo ze kiedys mojemu mlodszemu bratu rodzice kupili toy story na kasecie video i ogladalem a kilka miesiecy temu ogladalem to ze swoim chrzesniakiem. Tak wiec polecam zimny prysznic, a potem skok do wypozyczalni moze maja tam ten stary jak swiat film...
No powiedzmy ,że Toy Story wyglądał mega plastikowo (był niesamowicie kancisty,caly świat składał się z bardzo prostych brył) to miał jedną zaletę ,która sprawia ,że faktycznie wielu może uważać ,że mimo swojego wieku nie wyglada gorzej niż gry z ps2-chodzi o rozdzielczość obrazu,brak alliasingu i migotania dalszego planu i inne rzeczy, które wystepują usilnie na ps2 i mimo wszystko lepsze tekstury.
Z przeglądu gier z ps2 jedynie filmiki trzech gier mogą równać się z początkowymi filmami w technologii 3D(i nawet je przebijają)(to RE4,MGS3 i GoW) oczywiście puszczonymi w progresive scan i oczywiście IMO
Trzcina
19 02 2006, 00:57
Absolutnie sie z toba nie zgadzam... Tekstury w Toy Story? Tiaa... np twarz woody'iego, ktora gdyby nie oczy i wlosy nie wiedzialbys gdzie przod a gdzie tyl. Prawda jest taka ze ten film WYGLADA biednie... naprawde dawno go nie ogladaliscie...
Jezeli ktos chce sie bawic w porownania i mowic, ze film ma aliasing i nie ma pop up'u itd itp. To ja moge powiedziec ze za to w filmie nie mozesz obrocic kamery... ani nie mozesz zajrzec pod sukienkie Pastereczce...
Prosze, nie chodzi o porownanie pojedynczych elementow, bo to nie ma najmniejszego sensu. Bo sa i beda fragemnty w ktorych Toy Story bedzie wygrywac nawet z najwiekszymi potegami na ps2. Chodzi o porownanie caloksztaltu. Jakos grafiki generowanej przez Ps2 jest nieporownywalnie lepsza niz to co oferuje Toy Story. Zreszta.. ostatnio sciagnalem z netu kompilacje 'movies from MGS' i jak sie to oglada to ma sie momentami wrazenie tego ze to faktycznie jest film (pod wzgledem grafiki)... (ogladam to na tv, wiec to dodaje efektu, ale Toy story tez ogladalem na tv)m przy toy story nigdy takiego wrazenia miec nie mozna (abstrahujac od tego ze to film od zabawkach... bo ludzie tez tam sa, a buzza probowano robic naprawde realistycznie, na tyle na ile da sie zrobic realistycznie zabawke..) Anyway, puenta tutaj jest to ze ze wyzej wymienione tytuly zjadaja TS.
Oczywiscie nei mowie ze wszystkie gry na PS2 wygladaja lepiej, przesadzilem tez z tymi 3/4 gier. Niemniej jednak spora ich czesc jest lepsza. Do wymienionych przez ciebie dodalbym jeszcze pare innych. Np Tekkena 5 i Gran Turismo. Oczywscie sa to tytuly flagowe ps2... no ale to chyba logiczne ze to wlasnie one sa punktem odniesienia.
Natomiast calym powodem tej rozmowy jest glupkowate miauczenie na temat tego jak bardzo ktos zostal oszukany. A jest to MOCNO przesadzanie i naginanie faktow, a w przypadku gadania o tym ze toy story jest niedoscginione, jest po prostu klamstwem...
Aha, wszystko co tutaj pisze jest oczywiscie IMO... bo mimo wszystko jest to kwestia gustu...
QUOTE(Trzcina @ 18 02 2006, 20:33)

Obraz generowany dla filmu jest zupelnie inny niz dla gry. Nie wspomne tutaj nawrt o roznicy w klatkach... (ciekawe dlaczego widzisz roznice miedzy teatrem a filmem O_o) Sam kojima mowil ze moga na ps3 uzyc filtrow ktore sprawia ze nowy mgs bedzie wygladal duzo bardziej filmowo.
No różnice widać, bo filmy są celowo wyświetlane w mniejszej ilości klatek niż niektóre inne audycje (przykładowo teatr telewizji). Nie widzę tu związku.
A co do Toy Story, to faktycznie na pewnym polu będzie niedoścignione ze względu na prosty fakt, że to jest prerenderowane. Z drugiej zaś strony wcale nie wygląda dzisiaj rewelacyjnie, i faktycznie można się pokusić o stwierdzenie, że szlagiery na maszynkę Sony momentami oferują ciekawsze wrażenia na polu czysto wizualnym.
Czekam nieciepliwie na informacje jaki zostaną zapodane na GDC, zobaczymy jakie jeszcze rewelacje Sony ma zanadrzu...
Ludzie dajcie już spokój, gadacie o tej grafice w kółko weźcie w domu odpalcie PS2 i jakąś z pierwszych gier która wyszła na ten sprzęt, pograjcie chwilkę , a następnie odpalcie XBOX-a 360 i np. Calla i zobaczycie skok graficzny na miarę PSX-PS2.
I zapewne tak samo będzie z PS3 albo i nawet o niebo lepiej, chyba że Ken nas kłamie

wierze w potencjał PS3 a patrzę na to przez pryzmat PSP gdzie "skośnoocy" potrafili wcisnąć do pudełka wielkości "dwóch paczek papierosów"

elektronikę która graficznie minimalnie odstaję od dzisiejszych next genów(PES,Midnight,Wipeout.....ect.) więc co to dużo gadać czas da nam odpowiedź na najbardziej krępujące pytania

.
QUOTE(louzan @ 19 02 2006, 09:51)

Ludzie dajcie już spokój, gadacie o tej grafice w kółko weźcie w domu odpalcie PS2 i jakąś z pierwszych gier która wyszła na ten sprzęt, pograjcie chwilkę , a następnie odpalcie XBOX-a 360 i np. Calla i zobaczycie skok graficzny na miarę PSX-PS2.
Szczerze mówiąc to chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Skok graficzny psx->ps2 był naprawdę konkreciarski, nie mowiąc już o faktach, że ówczesne PC nie wiele miały do powiedzenia. Aktualnie masz X360 z kilkoma tytułami prezentującymi się znacznie poniżej oczekiwań i z najlepszymi tytułami na poziomie dzisijeszych wypasionych blaszaków.
Nie ma takiego skoku. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem grę na ps2 (3T), to było naprawdę coś! Aktualnie widząc gry na X360 tego czegoś jeszcze nie ma, aczkolwiek taki Fight Night już daje po oczach. Co jednak nie znaczy, że PS3, bo w końcu o niej temat, nie będzie miała nam nic w tym temacie do zaoferowania - jeżeli wierzyć zapewnieniom Sony - będzie mega-fakin-kul, jeśli nie wierzyć, to wiadomo, że i tak będzie co najmniej bardzo dobrze, więc looz.
QUOTE(Marlon @ 19 02 2006, 10:18)

QUOTE(louzan @ 19 02 2006, 09:51)

Szczerze mówiąc to chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Skok graficzny psx->ps2 był naprawdę konkreciarski, nie mowiąc już o faktach, że ówczesne PC nie wiele miały do powiedzenia. Aktualnie masz X360 z kilkoma tytułami prezentującymi się znacznie poniżej oczekiwań i z najlepszymi tytułami na poziomie dzisijeszych wypasionych blaszaków.
Nie ma takiego skoku. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem grę na ps2 (3T), to było naprawdę coś! Aktualnie widząc gry na X360 tego czegoś jeszcze nie ma, aczkolwiek taki Fight Night już daje po oczach. Co jednak nie znaczy, że PS3, bo w końcu o niej temat, nie będzie miała nam nic w tym temacie do zaoferowania - jeżeli wierzyć zapewnieniom Sony - będzie mega-fakin-kul, jeśli nie wierzyć, to wiadomo, że i tak będzie co najmniej bardzo dobrze, więc looz.
Ok. ok może troche przesadziłem, ale dewiadacje na temat czy PS3 zaliczy podobny skok nie mają sensu, Sony i tak już wie swoje teraz będą nas tylko 3mać

w napięciu tylko oby się to nie okazało picem na wodę.
No tak ale trzeba wziąść pod uwagę ze XBOX 360 (chodź może się mylę) jest takim troche piecem zapakowanym ładnie i m.in. dlatego gry są zbliżone wyglądem do tych z PC i dużo łatwiej jest w rzucic na paltforme billa.
Nie ma nie ma i może nie będzie skoku wyraźnie zauważalnego ludzkim okiem, ale czego tak naprawde oczekujemy od NOWYCH konsol poprawy grafiki ale po co nam to, czy nie woleli byś cię A.I. komputerowego przeciwnika stojącego na bardzo ale to bardzo wysokim poziomie???Bo ja szczerze tak.
Marlon nie wiem jak ty ale ja miałem ta przyjemność i sprawdziłem w akcji takiego Calla na 360 i kurde dla mnie to był odlot wojna pełną gębą i grafika na mnie zrobiła wrażenie i mam nadzieję ze PS3 pokaże taki sam poziom a nawet lepszy."Bog zapłać"
Marlon nie wiem, kogo ty chcesz przekonać.
Ja pamiętam jak była premiera ps2 i ludzie (japonce), którzy czekali po 12 godzin, na otwarcie sklepów, aby sprawić sobie maszynkę ostatecznie narzekali na jakości.
Sam widziałem reportaż, było to bodajże na RTL, więc tak jak to było już wałkowane przez miliony, grafika będzie się polepszać stopniowo, i dopiero później będzie (po roku) można porównywać jakieś skoki generacyjne.
Skączcie ten OT, bo ja chce NEWSY o ps3!!!
Powrócę jeszcze może do Toy Story (nie bijcie!). Wygląda to tak, że twórcy tego i innych filmów wpakowali w postacie sporo polygonów, ale nie mogli dodać specjalnych filtrów, mappingów itp., bo wtedy po prostu jeszcze ich nie było. Polygonów mogli wrzucić wręcz nieograniczoną ilość, bo cały film i tak jest przecież renderowany. Być może na zabawkach tego nie widać, ale popatrzcie np na twarze ludzi (Andy'ego) - padaka, przypominają mi się rendery popełnione przez Maxis przy okazji premiery pierwszych Simów na PC.
Zauważcie też, że wydany - o ile pamiętam - 2 lata później Park Jurajski wygląda znacznie lepiej i do dziś może się podobać...
PS3 jednak w przyszłym roku?
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,26152;core.html800USD w przeliczniku 1:1 to będzie 800 euro czyli 3000zł.
Można było się tego spodziewać i teraz Sony jest w trudnym położeniu bo jeśli okaże się że PS3 nie jest dużo dużo lepsze od 360 to wątpie w sukces Sony przy tak wysokiej cenie(2800-3000zł) za tą cenę w 2007 roku będę mogł mieć dwie 360 premium.
No chyba że maszynka Sony okaże się systemem który zmiata z powierzchni ziemi nawet dziesięć 360, to wtedy napewno znajdą się tacy którzy ją kupią, w tym i JA
Och Sony już wam współczuję, chodź nadal w was wierzę

lepiej żebyś Ken wynagrodził nam to czekanie
Po oficjalnej cenie w tym momencie za 3000zł kupiłbyś 2 premiumy.
2z 400 = 800
mi się raczej wydaje że oni poprostu pokazuja ile wynosi koszt pojedyńczych podzespołów na które składa się cała konsola.
Cena konsoli będzie oczywiście mniejsza niż te 800-900usd a pokazano to tylko dlatego aby pokazać ludziom ile sone będzie tracić w pierwszym roku na każdej konsoli ps3. Zresztą obok jest pokazana cena wszystkich części po okresie 3 lat.
Ja dalej obstawiam że cena będzie się wahać w granicach 400-500 dolców/euro. Cena konsoli będzie taniec lecz nie w taki stopniu jak cena poszczególnych części- te jak widac stanieja niemalże 3krotnie , więc sony i tak wyjdzie na swoje i tak.
Zresztą nie od dzis wiemy że nie na sprzedazy konsol się zarabia <chociaz to też> lecz na grach.
LOL
No widze ze cena z kazdym miesiacem idzie do góry, najpierw 300$ póxniej 500$ teraz 900$ za dwa tygodnie pewnie bedzie 2000$ ROTFL
Ja bym wam radzi nie słuchac jakis tam analityków.
OK tez zabawie sie w analityka, produkacja PS3 wyniesie 3000$

PlayStation 3 jednak na wiosnę?
Poniedziałek, 20 lutego 2006, godzina 10:28
Przedstawiciel Sony zdementował pogłoski, jakoby konsola PlayStation 3 miała zadebiutować jesienią w Japonii, zaś w pozostałych regionach nawet w przyszłym roku. Powtórzył po raz kolejny, że firma planuje wejść na rynek ze swoją platformą na wiosnę tego roku.
Temat daty premiery PlayStation 3 jest o tyle ciekawy, że teoretycznie pozostało już do niej bardzo niewiele czasu (przynajmniej do tej zakładanej przez Sony), a praktycznie w ogóle tego nie widać. O konsoli wiadomo bardzo niewiele, brakuje choćby kilku potwierdzonych tytułów startowych. To wprawdzie zrozumiałe, że Japońska korporacja pewna jest sukcesu swojej platformy (marka PlayStation robi swoje), ale kompletny brak informacji z ich strony jest naprawdę zaskakujący.
Dlatego też mimo tak bezpośrednich zapewnień trudno uwierzyć w rychłą premierę PlayStation 3. Nawet jeżeli konsola w jakiejś formie pojawi się w jednym z regionów (najpewniej w Japonii), to będą to raczej symboliczne ilości. Czy wystarczy to, by nawiązać równą walkę z konkurencyjną konsolą Microsoftu? W Japonii - być może (tam Xbox 360 nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem - delikatnie mówiąc), ale w pozostałych regionach - śmiemy powątpiewać.
gram.pl
Eurogamer: Well, there's been a lot of speculation about that in the press lately. From what has been said, spring 2006 is still a key date, but from what I understand Kaz Hirai said you're still deciding whether to go with a worldwide launch?
Phil Harrison: Well you'll have to ask David Reeves - I can't speak for Europe in when they would launch PlayStation 3, but we haven't made any announcements and I don't think it's right to speculate.
konrado0905
20 02 2006, 16:49
buahahahahahaha!!!!!!!
Blu-ray drozsze niz CELL?? watpie.
QUOTE(konrado0905 @ 20 02 2006, 18:49)

buahahahahahaha!!!!!!!
Blu-ray drozsze niz CELL?? watpie.
jakis argument?
zrobienie calego napedu a kostki krzemowej chyba niesie ze soba rozne koszta, nie sadzisz?
Wiśnia San
20 02 2006, 16:59
wyprodukowanie PS3 będzie kosztować 900 baksów ale SONY chyba bedzie dopłacać do PS3 bo tak naprawde największy zarobek jest z gier.
QUOTE(Wiśnia San @ 20 02 2006, 16:59)

wyprodukowanie PS3 będzie kosztować 900 baksów ale SONY chyba bedzie dopłacać do PS3 bo tak naprawde największy zarobek jest z gier.
Pytanie tylko ile ? Sczerze watpie, ze bedzie doplacalo 400 $ cos mi sie zdaje, ze PS3 w Europie bedzie kosztowalo 599€.

Nie znam sie za bardzo na sprawach polityki ekonomicznej Sony, ale nie wydaje mi sie zeby ta firma zarabialo kase tylko na grach. Sony jesli chodzi o soft konsolowy, to ma w zasadzie tylko Gran Turismo i God of WAr. Gigant z Japoni musi zarabiac na kazdej sprzedanej sztuce PS3... A jesli ten powyzszy kosztorys jest prawdziwy, to az sie boje spojrzec na cene konsoli w dniu premiery.
Niestety, z ceną może być różnie, ale przecież Sony (w przeciwieństwie do sytuacji z PS2) teraz ma groźną konkurencje w postaci X'a360. Nie mogą więć wyskoczyć z ceną blisko dwukrotnie wyższa niż sprzęt konkurencji bo wtedy to nie będzie już konkurencja. Na bank będzie droższa od X'a ale myślę, że cena nie wyjdzie powyżej 2000zł, bo byłoby to zbyt ryzykowne dla Sony.
Wiśnia San
20 02 2006, 18:22
QUOTE(walek @ 20 02 2006, 18:04)

Nie znam sie za bardzo na sprawach polityki ekonomicznej Sony, ale nie wydaje mi sie zeby ta firma zarabialo kase tylko na grach. Sony jesli chodzi o soft konsolowy, to ma w zasadzie tylko Gran Turismo i God of WAr. Gigant z Japoni musi zarabiac na kazdej sprzedanej sztuce PS3... A jesli ten powyzszy kosztorys jest prawdziwy, to az sie boje spojrzec na cene konsoli w dniu premiery.
No waśnie tak jest sprzęt sprzedadzą taniej, a zarobią na grach, akcesoriach, licencjach itd. I raczej nie obawiam się ceny w dniu premiery, bo zamierzam kupić PS3 dopiero w przyszłym roku. Wtedy cena napewno bedzie niższa i część usterek zostanie usunięta.
taa.. ciekawe tylko dlaczego w tej tabeli piszw 900$ skoro po podlczeniu wychodzi 800$ analitycy to robili? buahaha
QUOTE(walek @ 20 02 2006, 20:04)

Nie znam sie za bardzo na sprawach polityki ekonomicznej Sony, ale nie wydaje mi sie zeby ta firma zarabialo kase tylko na grach. Sony jesli chodzi o soft konsolowy, to ma w zasadzie tylko Gran Turismo i God of WAr.
tylko GT i GoW ?
Z tego co wiem to Sony zarabia(zarabiało) na KAZDEJ wydanej grze na PSX, PS2 i pewnie teraz tak samo bedzie z PS3.
Np. takie Namco wydaje Tekkena5 i jakis procent z zysków musi odpalic Sony.
Tak samo jest z Microsoftem i Nintendo.
Chyba było kiedys o tym w PSXE.
Ludzie nie wierzcie jakiemus tam analitykowi, ten napisał 800$, inny z dwa miesiące temu stwierdził ze wyprodukowanie jednej PS3 wyniesie 600$, jeszcze inny napisze cos innego. To są ANALITYCY.
QUOTE(YETI @ 20 02 2006, 22:42)

lol
czyli w tym roku tylko japonia dostanie ps3
i to tez pewnie za jakies pol roku...
ciekawe, ciekawe
McDrive
20 02 2006, 21:42
QUOTE(YETI @ 20 02 2006, 20:20)

QUOTE(walek @ 20 02 2006, 20:04)

Nie znam sie za bardzo na sprawach polityki ekonomicznej Sony, ale nie wydaje mi sie zeby ta firma zarabialo kase tylko na grach. Sony jesli chodzi o soft konsolowy, to ma w zasadzie tylko Gran Turismo i God of WAr.
tylko GT i GoW ?
Z tego co wiem to Sony zarabia(zarabiało) na KAZDEJ wydanej grze na PSX, PS2 i pewnie teraz tak samo bedzie z PS3.
Np. takie Namco wydaje Tekkena5 i jakis procent z zysków musi odpalic Sony.
Tak samo jest z Microsoftem i Nintendo.
Chyba było kiedys o tym w PSXE.
Ludzie nie wierzcie jakiemus tam analitykowi, ten napisał 800$, inny z dwa miesiące temu stwierdził ze wyprodukowanie jednej PS3 wyniesie 600$, jeszcze inny napisze cos innego. To są ANALITYCY.Masz racje. Ile to już wychodziło tych prognoz wszystkie pomiędzy 400-900$. Ja tam nigdy nie zaufam takim analitykom.
QUOTE(Specu @ 20 02 2006, 23:32)

QUOTE(YETI @ 20 02 2006, 22:42)

lol
czyli w tym roku tylko japonia dostanie ps3
i to tez pewnie za jakies pol roku...
ciekawe, ciekawe
Sakaguchi = Sony Japan.
Gosc jest z dzapanskiego oddziału wiec nie moze sobie powiedziec ze PS3 w tym roku wyladuje takze w Stanach.
I przeciez powiedział ze konsola bedzie miała premiere na wiosne (oczywiscie moze byc inaczej)
IMO w tym roku PS3 dostaną japonce i amerykanie, a Europa? pewnie marzec...2007
było diabeu..
mnie tylko zastanawia jaką oni wiosnę proponuja. Jak wiemy "czyste" lato zaczyna się chyba 22 czerwca, więc launch PS3 może odbyć sie równie dobrze na poczatku czerwca, a nawet w połowie.. I raczej tak będzie, chyba że Sony postanawia zrobić coś ciekawego na E3 i np. rozpoczać premierę dzien po zakończeniu targów.
A europa? Nie po raz pierwszy jesteśmy traktowani troszkę po macoszemu i pewnikiem dostaniemy nasz sprzęt jakieś 10 miechów po premierze w japoni. Liczyć możemy tylko na to, że sprzęt u nas po tym okresie czasu będzie troszkę tańszy niż ten z premiery systemu.
Wyjdzie więcej gierek, naprawią usterki w konsolach ( w ciemno można strzelać że przy pierwszej partii coś się bedzie kaszaniło), może Sony zdaży ze swoją struktura sieciowa, którą to niedawno zapowiadano własnie na premierę w Europie...
Terrago
21 02 2006, 08:05
Zauwazcie ze wogole nie prowadzi sie preorderow - a to pewny zysk. Procz tych 2 sklepow ktore zrobily krotka akcje z 2 modelami do wyboru (sciema?)
Gdzies wyczytalem ze premiera PS3 w jap. to 30 maj, czyli mogliby napisac juz "Launch Summer".
Poza tym przeczytajcie
TOWynika z tego ze Blu-ray nie jest jeszcze produkowany. Tak mysle.
W wielu plotkach przewijają się te same problemy, które powodują opóźnianie premiery:
1) zbyt wysokie koszty produkcji - jak widać analitycy mogą mieć rację. Tym bardziej, że oceniają oni koszty produkcji X360 w wersji Core na ok $300. $ony po prostu skontruowało zbyt kosztowną zabawkę i teraz robią wszystko, aby ciąć koszty i jednocześnie zachować twarz. Prawdopodobnie wszelkie straty powetują sobie na akcesoriach (vide: bezprzewodowy pad do X360 - cena $50, koszt produkcji $11) i grach (sugerowana cena $60, czyli u nas 300zł).
2) problemy z niedopracowanym sprzętem - wystarczy przypomnieć sobie problemy z X360 i japońską premierową wersją PS2 (przegrzewająca się konsola, problemy z memorkami i odtwarzaniem filmów na DVD)
3) chęć dodatkowego zabezpieczenia konsoli przed "odblokowaniem" to wymówka $ony, aczkolwiek uważam, że to jest skutek opóźnienia premierym, a nie jego przyczyna.
Wracając do ceny PS3!!!
W ostatnim 103 numerze "extrima" w faktach i plotkach z Japonii są podane wyniki ankiety przeprowadzonej przez Magazyn Famitsu gdzie pada pytanie: "Jaka będzie sklepowa cena PS3???" i wszyscy (developerzy,dystrybutorzy,użytkownicy) jednogłośnie odpowiadają że to będzie 40000 tys. jenów więć???
Przy kursie ok. 28zł za 1000 jenów to wychodzi ok. 1120zł czy to możliwe????
Kuźwa niech Sony ujawni jakieś oficjalne informacje bo idzie ogłupieć, z nawału plotek i domysłów
Terrago
21 02 2006, 09:25
Jakbys mial wszystko czarno na bialym to wiedzialbys ktorego next-gena kupic, mialbys czas na zastanowienie sie a tak nic nie wiadomo, same spekulacje domysly i ciagle myslisz o ps3??Nie o to chodzilo Sony?A i tak pierwsi klienci lykna ja pod wplywem impulsu (uff..wreszcie jest, kupuje bez wzgledu na cene)i emocji. Najciekawsze to co niewiadome i nieodgadnione
QUOTE(louzan @ 21 02 2006, 11:07)

Kuźwa niech Sony ujawni jakieś oficjalne informacje bo idzie ogłupieć, z nawału plotek i domysłów

Sony organizuje konferencje na Florydzie (Miami)
http://upcoming.org/event/44781/I jeszcze jedna konferencja po ktorej mozna sporo sobie obiecać.
Phil Harrison, president of Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, will deliver a keynote focused on the PS3 at the Game Developers Conference.Next month's GDC may offer a ray of hope to an industry that has been waiting on hard facts about the PS3 launch.
"His discussion will answer many questions developers have for Sony at this stage before the impending PS3 launch," said Jamil Moledina, director of GDC.
The speech, titled "PlayStation 3: Beyond the Box", will provide "a detailed outline" of the console's future from both technical and business perspectives. Harrison is expected to encourage developers to try new ideas to attract a more varied demographic.
GDC will take place at the San Jose Convention Center from March 20 through 24. Harrison's speech is scheduled for March 22 at 10:30 a.m.http://www.next-gen.biz/index.php?option=c...d=2289&Itemid=2
QUOTE(Terrago @ 21 02 2006, 09:25)

Jakbys mial wszystko czarno na bialym to wiedzialbys ktorego next-gena kupic, mialbys czas na zastanowienie sie a tak nic nie wiadomo, same spekulacje domysly i ciagle myslisz o ps3??Nie o to chodzilo Sony?A i tak pierwsi klienci lykna ja pod wplywem impulsu (uff..wreszcie jest, kupuje bez wzgledu na cene)i emocji. Najciekawsze to co niewiadome i nieodgadnione

Hehe JA wiem którego kupię PS3 i nie ważne czy to będzie 2000zł czy 3000zł. Ta marka przemawia do mnie od 10 lat jeśli chodzi o sprzęt rtv. Ale mnie wkurza ciągłe czekanie na jakąkolwiek potwierdzoną przez SONY wiadomość poza tą że będzie PS3
RSX ukończony Jak podaje WP system graficzny do PS3 wlsnie zostal ukończony i niedlugo pedzie produkowany.
Czyzby to [+ jutrzejsza konferencja] mialo potwierdzic ze PS3 jednak bedzie mialo premiere tej wiosny?
Terrago
21 02 2006, 17:19
QUOTE(louzan @ 21 02 2006, 11:31)

Hehe JA wiem którego kupię PS3 i nie ważne czy to będzie 2000zł czy 3000zł. Ta marka przemawia do mnie od 10 lat jeśli chodzi o sprzęt rtv. Ale mnie wkurza ciągłe czekanie na jakąkolwiek potwierdzoną przez SONY wiadomość poza tą że będzie PS3

Hmm do mnie procz konsol nie przemawia wogole. No jeszcze telefony... Sprzet Hi-Fi robi kiepski, lepsze robi Denon,H/K,Onkyo,NAD,. Monitory i tv lepsze produkuje Panasonic,Samsung,Loewe,... Napedy cd/dvd??? Hehe, mozna by tak wymieniac i wymieniac (nie wspomne o ich laptopach grrr). To juz nie to co 20 lat temu gdzie w socjalistycznej Polsce nikt nie slyszal o innych markach. Jesli nadal wierzysz ze najlepsze sprzety robi Sony to pozostawie to bez komentarza
QUOTE(Terrago @ 21 02 2006, 17:19)

Hmm do mnie procz konsol nie przemawia wogole. No jeszcze telefony... Sprzet Hi-Fi robi kiepski, lepsze robi Denon,H/K,Onkyo,NAD,. Monitory i tv lepsze produkuje Panasonic,Samsung,Loewe,... Napedy cd/dvd??? Hehe, mozna by tak wymieniac i wymieniac (nie wspomne o ich laptopach grrr). To juz nie to co 20 lat temu gdzie w socjalistycznej Polsce nikt nie slyszal o innych markach. Jesli nadal wierzysz ze najlepsze sprzety robi Sony to pozostawie to bez komentarza

To jest twoje zdanie, ja od lat jestem przywiązany do tej marki i nie narzekam chodź zgodze się z tym że w wielu dziedzinach są marki które przewyższają Sony ale dla mnie nie ma to większej różnicy.
Ty znów najgorsze Sony nie jest , a jeśli chodzi o telefony komórkowe to się z tobą niezgodzę bo obecnie Sony serwuje nam jedne z lepszych na rynku telefonów.I to jest moje zdanie
QUOTE(Mikey @ 21 02 2006, 18:46)

RSX ukończony Jak podaje WP system graficzny do PS3 wlsnie zostal ukończony i niedlugo pedzie produkowany.
Czyzby to [+ jutrzejsza konferencja] mialo potwierdzic ze PS3 jednak bedzie mialo premiere tej wiosny?

Ta konferencja jest zapowiedziana na 22 marzec a nie luty
Terrago
21 02 2006, 21:04
Louzan pisze ze telefony "do mnie przemawiaja"

. Mam SEK750i i nie zamienilbym go na nic innego
QUOTE(Terrago @ 21 02 2006, 19:19)

SONY jest w czolowce w kazdej dziedzinie, a z HDTV, od powstania linii Bravia, SONY jest na szczycie, a jedynym konkurentem jesli chodzi o jakosc jest Sharp.
Firmy od sprzetu audio ktore wymieniles sa swietne, a wymieniles je dlatego, ze firmy te produkuja sprzet audio hi-end, i nie zajmuja sie produkcja tanich sprzetow, niestety nie wiesz, ze SONY, mimo tego, ze znane glownie ze sprzetu srednio wysokiej ceny (w naszym kraju) produkuje rowniez set'y hi-end'owe, ktore rowniez sa w czolowce i przewyzszaja jakoscia sprzet firm ktore wymieniles, znajdz moze na necie jakas szczegolowa relacje z CES

. Bo to, w przeciwienstwie do tego co myslal koso, byla impreza o tematyce elektroniki uzytkowej, a nie o tematyce growej, i SONY pokazalo tam wszystkie te cuda, o ktorych wiekszosc Polakow zyjacych powyzej sredniej krajowej brutto moze jedynie pomarzyc.
McDrive
22 02 2006, 14:56
A nie miała być w lutym odbywać się jakaś konferencja w londynie??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.