Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 News - TUTAJ NIE KOMENTUJEMY NEWSÓW!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78
Wiśnia San
Jak dla mnie wypas, opóźnienie premiery według mnie wyjdzie tylko na dobre SONY. Nareście jakieś dobre info smile.gif
aux
I znowu internet się trzęsie, wszędzie newsy na pierwszych stronach, dyskusje i ogólna podnieta biggrin.gif
W sumie wiemy już prawie wszystko, ale prawie robi tu dużą różnicę, najważniejsze 2 kwestie:
-cena
-gry na starcie
YETI
QUOTE(aux @ 15 03 2006, 13:03) *

I znowu internet się trzęsie, wszędzie newsy na pierwszych stronach, dyskusje i ogólna podnieta biggrin.gif

hehe dobrze prawisz, kocham tą atmosferke:), niemał jak podczas E3.
Polecam zachodnie fora, mozna powiedziec ze istny MAYHEM icon_twisted.gif

QUOTE(Ekansik @ 15 03 2006, 12:53) *

HDD w komplecie!
60GB i mozliwosc rozbudowy + kompatybilnosc z Linux OS smile.gif

Znakomita wiadomosc, teraz tylko pytanie ile Sony sobie zazyczy za PS3 + 60GB HDD ???
Raczej nie mało, polecam juz odkładać kase do skarbonki ^^
aux
Ale jedno mnie naprawdę smuci... Żeby w przyszłości kupić PS3 wiele osób (ja także) będzie musiało sprzedać swoje ukochane PS2. Czarno to widzę, krótko mam konsolę ale tak się przyzwyczaiłem że szok! Jedno mnie jednak pociesza, a mianowicie fakt że na PS3 będzie można ciupać we wszystkie starsze gierki, w jakimś tam trybie poprawiającym jakość.
Wiśnia San
Przecież 60GB to przeżytek więc raczej nie będzie drogi, SONY da odpowiednie zamówienie i kontrakt, a mali Chinczycy wykonają je za drobną opłatą smile.gif

Myśle że PS3 będzie w granicach 2000zł, bajery kosztują dry.gif
Ekansik
QUOTE(aux @ 15 03 2006, 11:12) *

Ale jedno mnie naprawdę smuci... Żeby w przyszłości kupić PS3 wiele osób (ja także) będzie musiało sprzedać swoje ukochane PS2. Czarno to widzę, krótko mam konsolę ale tak się przyzwyczaiłem że szok! Jedno mnie jednak pociesza, a mianowicie fakt że na PS3 będzie można ciupać we wszystkie starsze gierki, w jakimś tam trybie poprawiającym jakość.

Ja swojej PS2 nie sprzedaje. Ba! Kupuje nawet drugą niedługo, bo ta 5,5 letnia to ledwo zipie smile.gif A na PS3 sobie pozbieram tongue.gif

IMO cena to 399$ wink.gif Zobaczycie ;]
Hela
Info o cenie zapewne podadza na E3, bo po co mieliby wszystko wydac juz teraz. Szkoda, ze nie ma zadnych prezentacji gier teraz i ciekawe jak one bede wygladaly na E3, skoro ostateczne devkity dopiero w czerwcu.
Diabeu
spoko, jakby co to rzucą rendery i sprawa załatwiona
YETI
QUOTE(Hela @ 15 03 2006, 13:42) *

Info o cenie zapewne podadza na E3, bo po co mieliby wszystko wydac juz teraz.

info z GamersReports
"As for price, Sony has said the unit will not cost less than 50,000.00 JP YEN. This equates to $425.607 USD. Oh boy."

QUOTE(_Diabeu_ @ 15 03 2006, 15:03) *

spoko, jakby co to rzucą rendery i sprawa załatwiona

lol
kocham takie posty laugh.gif
Powiem ci ze za 5 dni odbywa sie GDC na 22 marca zpowiedziana jest konferencja a na niej PRAWDOPODOBNIE pokaz mozliwosci CELLa i RSX.
A na E3 na 101% zostana zaprezentowane gry w formie grywalnej.
Emiel
"PlayStation Network Platform"

Sony Computer Entertainment's answer to Xbox Live is at last coming into light. While previous comments from company executives were unclear on the matter, company president Ken Kutaragi today assured members of the press, 3rd party companies and investors that the PS3 would be seeing a service similar to Microsoft's.

The service, which is currently going under the working name of "PlayStation Network Platform," will see its service kick off at the PS3 launch in November. Basic service will be free of charge initially, although it should be noted that Kutaragi did not comment on what exactly constitutes "basic service." Business will take place on the open internet, suggesting that the service will be more open than Xbox Live.

The service will offer full support for Online title development, providing necessary functions and services for commerce and community. Sony made note of some of the major features that all Online titles will be able to access:

Communication/Community:
Voice/Video chat
Messaging
Lobby/Matchmaking
Score/Ranking
Friend list/Avatar
Game data upload/download

Commerce:
Shop (accessible from inside games)
Content Download
Micro Payment
Subscription
Entitlement (user access rights) management

Account:
User Registration
Login ID/Handling of name issues

Sony didn't announce an Xbox Arcade style game download system, but it did state that games will be bootable from the hard disk, noting this as part of the commerce opportunities for the system.

Sony Computer Entertainment will take care of investment and operation of a commonly used infrastructure. However, SCE will be allowing licensees to connect their own game servers to the network. SCE's network, with data centers throughout the world, is being developed in conjunction with Sony Online Entertainment.

Kutaragi's comments from today's PlayStation Business Briefing in Tokyo set the framework for a hefty Online system on Sony's next generation beast.
Diabeu
spoko, ja kocham twoje posty, dobry rozweselacz z rana

naucz się pojęcia ironii biggrin.gif

Sony już od dawna nie ufam, pokażą to będzie o czym dyskutować, a tak to PRAWDOPODOBNIE mnie to wali icon_twisted.gif
Emiel
Cena startowo obstawiam 499, jak nie więcej. Oczywiście wliczam w to dysk. Co do gier trzeba poczekać do E3, to w zasadzie tylko 2 miesiące, więc nie ma co teraz krzyczeć, że pokażą coś lub nie. Poczekamy, zobaczymy.
Diabeu
chwila, jaki dysk? przecież magazynowanie danych ma być na kartach flash

czy coś się ZNOWU zmieniło?

btw. pełne devkity w czerwcu? a podobno już dawno mieli je dostać

a na E3 to muszą coś pokazać, nie mają wyjścia
TomisH
No dysio 60GB dołączany do konsolki. Chyba, ze cos się zmieni znowu ;]
Emiel
DevKity

Z tego by wynikało, że do E3 będą mieli pełne devkity pod względem samej konsolki, jedynie specyfikacja pada i napędu nie będzie zamknięta.

Ogólnie fotki z konferencji
Jakim
Jeszcze poczekamy kilka tygodni i usłyszymy o dwóch wersjach Ps3 z dyskiem i pierdółkami oraz wersję "gołą".

A jeżeli będzie tylko jedna wersja razem z dyskiem i to w cenie 500$ to raczej "mniej zamożni" gracze czekający tylko na nowego plejaka przejdą na stronę Microsoftu.

No ale jest dobrze.. rozbudowa sieci, hdd w standardzie, wsteczna kompatybilność tytułów z poprzedniczek i to od razu , tak jak w przypadku 360 supportujące HD... fajna sprawa. Tak samo jak ogólnoświatowa premiera konsoli. Widać że Sony po cześci wzoruje się na Microsofcie. Z tym że nie popełnią takiego błędu i będą mieli wystarczającą ilośc konsol na start, tak aby nikt późnej nie narzekał że konsoli dostc nie może.

Teraz chcę coś zobaczyć na GDC za te kilka dni.. jakieś grywalne pozycje 'or something'.
Hela
Czyli te devkity co teraz maja developerzy maja ostatecznego Cell`a i RSX`a. Brakuje im tylko ostatecznego pada i BR`a. Czyli zaje.biscie, bo moga pracowac z pelna moca przeliczeniowa juz teraz.
Trzcina
Najbardizej cieszy premiera naraz na wszystkich kontynentach...

Jak to mowia Fuck Xbox360... ;DDDDDDDDDDDDDDDD

Just Kiddin'! :>
Mikey
Najbardizej cieszy premiera naraz na wszystkich kontynentach...

To jest chyba najwartosciowsza informacja jaka podali na tej konferencji - a podobno mialy byc juz dema gier, eh nie lubie tak czekac beczynnie nawet nie ma sie czym excytowac ;P

Jak to mowia Fuck Xbox360...

...or be Fucked by 360 ;]
Memory
HDD
Chodzi oczywiście o obecność dysku twardego. Kutaragi w tej kwestii nie pozostawił złudzeń:

"Nasz hardware był projektowany z myślą o twardym dysku. Widzimy, że musi być obowiązkowy dla PS3. Nie będziemy zmuszać developerów, żeby tworzyli gry które pracowałyby z dyskiem lub bez, lecz będziemy ich prosić, aby wszystkie były instalowane na HDD."

http://www.xboxonline.pl/comment_news.php?id_n=3953
Wiśnia San
No tego się właśnie obawiam linux + instalowanie gier na HDD, przechowywanie jak najbardziej ale nie instalowanie.
Matrox
Mi tez sie nie podoba to instalowanie, mam nadzieje, ze to jakis blad w tlumaczeniu i chodzi o to, ze gra bedzie sama zrzucala niektore rzeczy na HDD alby odciazyc naped ale nie bedzie trzeba jej w calosci instalowac. ja chce wlazyc plyte do czytnika i odrazu rozpoczac gre, a nie bawic sie w jej instalowanie.
Pavlis
Ja tylko modle sie aby na pleju 3 nie zrobili takiego błędu i nie dali wersji z dyskiem i bez wacko.gif
Wiadomo jak wszędzie będzie dysk to gry będa mogły byc lepsze graficznie itp.
czekamy na dalsze informacje bodajże za jakies 8 dni ma byc jeszcze jedna konferencja jak sie nie myle
Memory
Wiecej info.

http://www.playstation.pl/wiadomosci.php?id=71

Miłego czytania! cool.gif
Jakim
nic nowego tam nie pisząconfused.gif

Dobra Sony.. pokażce teraz to co najważniejsze- GRY kuna!
Pad dopiero pewnie na E3 zostane ujawniony i oby nie zawiódł.
Memory
Any thoughts on what 4D gaming is?? wacko.gif

http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060315/sce1_16.jpg
Jakim
pewnie sony pragne aby każdy przedstawiony świat był jak najbardziej realny, co dotyczy głównie fizyki całgo systemu.

Niby 4 wymiar to czas... ale nie bardzo wiem co sony chce z tym zrobić.. że niby będzie upływał czas i wszystko będzie się zmieniać? To przeciez zależy od developera:/
Master Pain
zalezy od developera, ale teraz bedzie latwiej takie rzeczy zaimplementowac do gry. chodzi o algorytmowe starzenie sie bohaterow, zmiane fauny i flory, a nie tekst: 'minely 2 lata, swiat sie zmienil'.
Diabeu
QUOTE(Master Pain @ 15 03 2006, 22:11) *

zalezy od developera, ale teraz bedzie latwiej takie rzeczy zaimplementowac do gry. chodzi o algorytmowe starzenie sie bohaterow, zmiane fauny i flory, a nie tekst: 'minely 2 lata, swiat sie zmienil'.

blink.gif buahahahhahahahahahahahahaha sorki chłopie ale dowaliłeś teraz rodzyna konkretnego
Master Pain
Diabeu - a w ktorej kwestii? Uargumentuj to a nie smiejesz sie bo ci pasuje confused.gif

Fakt - idzie takie rzeczy teraz robic, ale na jaka skale? Ja wspomnialem o jednym tylko aspekcie. Mozliwosci, idace w parze z moca obliczeniowa oraz wieksza pamiecia, beda mogly (tutaj to zalezy wlasnie od developera) byc uwzglednione w grach. Czy takie cos zrobia, bo maja ku temu srodki (cpu, pamiec) to juz od nich zalezy. I jak nie lapiesz to sie nie nabijaj. I wrocmy do tematu glownego tak poza tym.
TomisH
I co - zamiast "minęły dwa lata", będziesz czekał dwa lata? laugh.gif
Master Pain
Uzyjcie wyobrazni troche i ruszcie glowa. Nie mowie ze akurat 2 lata bedzie sie czekac. Tylko w trakcie gry bedzie sie wszystko zmienialo wg przyjetemu w grze przeplywowi czasu - przyklad (jezeli sie nie myle), podobne cos zastosowano w Fable, gdzie bohater sie strarzeje itd. Nie wiem jak dokladnie jest to odwzorowane ale juz widac ze cos takiego powstaje. Natomiast na next-genach spodziewac sie pewnie bedzie mozna szerszego zastosowania gry w 'real time' ze wzgledu na wieksze mozliwosci konsol. Nie bede sie wiecej rozpisywal, bo tutaj wystarczy juz uzyc wyobrazni. Takze zanim zaczniecie sie nabijac - ruszcie glowa w 1 kolejnosci, bo kazdy glupi potrafi sie zasmiac, ale nie kazdy potrafi obronic swoje racje.
Memory
Co to za debil M$?!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Microsoft komentuje PS3

"Launch PS3 nic nie zmienia" - powiedział Shane Kim (General Manager w Microsoft Game Studios). Według niego wczorajsze ogłoszenie szczegółów na temat premiery Playstation 3 nic nie zmienia w planach Microsoftu co do wygrania wojny o króla next-genów. "Mam taką filozofię: liderzy nie reagują. Dla nas ogłoszenie Sony nie zmienia niczego - mamy jasną strategię od jakiegoś już czasu i nie zamierzamy jej zmieniać. Nie zamierzamy reagować na cokolwiek, co oni zrobią".

Kim przyznał też, że na Sony ciąży obecnie ogromna presja, by pokazać, że PS3 to naprawdę taki potwór jak go zapowiadają... "Moim zdaniem to dobrze, że wreszcie coś powiedzieli. Naobiecywali sporo, a ludzie teraz chcą dowiedzieć się co tak naprawdę zaoferuje ich konsola. My nie pojechaliśmy na E3 i nie pokazaliśmy renderowanych filmików, które nijak mają się do rzeczywistej jakości gier. Oni naobiecywali złote góry, więc wszyscy czekamy na to, by zobaczyć co PS3 naprawdę potrafi".

Na koniec Shane skomentował obecną sytuację Xboxa 360 i porównał ją do startu PS3... "Mamy już silną pozycję, powoli zanikają problemy z zaopatrzeniem konsol, mamy w planach silną ofensywę na koniec roku... Oni będą mieli ogromne problemy z jednoczesnym startem na całym świecie, podczas gdy my będziemy w najlepszej formie!"

Jakim
czemu debil? chłopie smolisz jak popie.przony.
Matrox
QUOTE(Jakim @ 16 03 2006, 15:23) *

czemu debil? chłopie smolisz jak popie.przony.

Bo to MS, memorego (aka serio, konsolka,tekken, bytyk itd.) nie znasz ?
Jakim
lelo że znam ale mógłby się od tych komentarzy powstrzymać..
wortigern
Co to za debil M$?!!

chociaz jestem fanboyem sony to koles prawde przeciez powiedzial. Memory ty jestes jakims fanatykiem chyba.
Mendrek
Gadka MS-oftu przypomina mi gadki Kazimierza Marcinkiewicza XD Jestesmy the best, liderami, sytuacja pod kontrola, wszystko powoli sie normuje, i wogole to planujemy jeszcze cos mocnego. No wypisz wymaluj smile.gif

Sony nie powinno komentowac tego, zgodnie z tym co sam MS powiedzial. "Liderzy nie reaguja" smile.gif

Ps. Ostatnie zdanie to taki polzart smile.gif No offence.
Memory
"Xbox Live!" - usługa ONLINE opłatna
"PlayStation Network Platform" - usługa ONLINE będzie darmowa

To znaczy, że PS3 wygra tą wojnę! biggrin.gif
Matrox
QUOTE(Memory @ 16 03 2006, 21:12) *

ehm, ja tam po tej ostatniej konferencji czytalem, ze tylko podstawowa wersja bedzie darmowa czyli dokladnie tak samo jak jest teraz z XBL.

"Best of all, the "basic" service will be free of charge."
T-Bone
Nie wiem jak to bylo w oryginalne, bo nie lubie czytac tlumaczonych na polski przemowien i wypowiedzi, ale z tym "Mamy już silną pozycję, powoli zanikają problemy z zaopatrzeniem konsol, mamy w planach silną ofensywę na koniec roku... Oni będą mieli ogromne problemy z jednoczesnym startem na całym świecie, podczas gdy my będziemy w najlepszej formie!" " nie mozna sie nie zgodzic. Microsoft mial problemy ze startem jednoczesnie na wszystkich kontynentach, watpie zeby SONY takich problemow nie mialo (biorac pod uwage ze produkcja nowych technologii uzytych w PS3 moze sie przeciagnac). No i nadal cienko w kwestii tytulow startowych, podobnie jak to bylo przy premierze 360. Tak czy owak PS3 sie sprzeda, bo w koncu sony to sony - wyrobiona marka. A microsoft? Microsoft to "prawie jak SONY".

prawie robi różnicę happy.gif
YETI
PlayStation Network Platform - garść szczegółów
Czwartek, 16 marca 2006, godzina 09:33

Wczoraj pisaliśmy o pewnych informacjach związanych z PlayStation 3, jakie Ken Kutaragi podał na konferencji w Tokio. Teraz zaś wiemy coś więcej o jednym z poruszonych przez niego tematów - czyli o PlayStation Network Platform, usłudze sieciowej w rodzaju Xbox Live.

PlayStation Network Platform będzie pierwszym podejściem Sony do zintegrowanej usługi sieciowej. Mimo raczej niekwestionowanej przewagi na rynku konsol aktualnej (poprzedniej?) generacji, japońska firma nie podjęła dotychczas prób rywalizowania z Xbox Live Microsoftu. W końcu jednak przytomnie stwierdzili, że w wojnie o dominację na rynku next-genów bez takiego rozwiązania zwyczajnie nie mają szans.

Razem więc z konsolą, w listopadzie zadebiutuje kompleksowa platforma sieciowa. Podobnie jak w przypadku rozwiązania Microsoftu, podstawowy dostęp do niej będzie bezpłatny, za dodatkowe bajery trzeba będzie zapłacić. Co jednak dość istotne, w owym bezpłatnym pakiecie podstawowym znajdzie się możliwość grania online (inaczej niż w Xbox Live). Czyli każdy z właścicieli PS3 będzie mógł uczestniczyć w rozgrywkach sieciowych za pośrednictwem PlayStation Network Platform bez konieczności uiszczania za to opłat.

Poza tym usługa Sony zapewniać ma wszystko to co Xbox Live - możliwość komunikacji z innymi graczami za pomocą wiadomości tekstowych i czatów wideo, dobieranie przeciwników do rozgrywek, rankingi i uaktualnienia do gier. Pojawi się również możliwość robienia zakupów na czymś w rodzaju Live Marketplace znanego z rozwiązania Microsoftu. Jest też bardzo prawdopodobne, że w ich ramach zdobyć będzie można starsze gry na pierwszą PlayStation czy PS2.

Czy wszystko to wystarczy, by usługa sieciowa Sony mogła nawiązać równą walkę z Xbox Live? Czy też dystans japońskiej firmy do Amerykanów jest już zbyt duży, a porażka nieunikniona? O tym wiedzieć będziemy zapewne najwcześniej w okolicach listopada.
Mendrek
Maja silna pozycje, bo sa jedyni na rynku obecnie z taka konsola... mid/next-genowa. Ale pewnie jest tez wiele osob ktore czeka na PS 3. Sony to ogromna firma, ktora na rynku konsolowym jest od lat. Nie wiem czy wogole jest tak glupia zeby naobiecywac i nie spelnic. Zreszta to oczywiste, ze i tak wszystko rozegra sie "na srodku", czyli w Europie. Bo na swoich terytoriach to raczej beda takie "bitewki", bo faworyci beda oczwysci. Sony napewno jednak wezmie sie jeszcze do roboty. X360 na rynku USA ma tylko siebie no i PC-ty. Sony ma jeszcze Nintendo ktore czai sie ze swoja konsola do samego konca. Z rywalizacji wychodzimy zawsze zwyciesko my.
Wiśnia San
Poza tym usługa Sony zapewniać ma wszystko to co Xbox Live - możliwość komunikacji z innymi graczami za pomocą wiadomości tekstowych i czatów wideo, dobieranie przeciwników do rozgrywek, rankingi i uaktualnienia do gier.

Tego się właśnie boje, że gry będą wydawane pośpesznie z bugami. Ewentualnie później zostanie wydana łatka za którą może będzie trzeba zapłacić. Next geny zaczynają coraz bardziej przypominać PC.
neospiderman
Uaktualnienia do gier to imo dobry pomysł. Poniewarz już teraz na ps2 wychodzą gry z takimi bugami że szczenka mi opada z niedowierzania jak to przeszło przez kontrole jakości [o ile cos takiego w ogóle jest].
Cerb
Jeszcze nie slyszalem, zeby za patcha naprawiajacego bledy trzeba bylo placic blink.gif . No chyba ze o czyms nie slyszalem, ale mysle ze to bedzie na zasadzie jak Xbox Live.
Wiśnia San
Nie słyszałeś i lepiej żebyśmy nie usłyszeli ale zapewne znajda się jakieś firmy które będa chciały nachapać dodatkowych $.
cameel
QUOTE(Matrox @ 16 03 2006, 23:18) *

QUOTE(Memory @ 16 03 2006, 21:12) *

ehm, ja tam po tej ostatniej konferencji czytalem, ze tylko podstawowa wersja bedzie darmowa czyli dokladnie tak samo jak jest teraz z XBL.

"Best of all, the "basic" service will be free of charge."

Tak bedzie dokładnie tak jak w Livie smile.gif darmowe weekendy i te sprawy (ups, weekend i do tego w stanach)
Wszystko zależy co to bedzie basic service.

A co do płacenia za łatki to przeciez taka praktyka jest na Live od dawna (PDZ, NG)
Diabeu
QUOTE(Master Pain @ 16 03 2006, 13:02) *

Diabeu - a w ktorej kwestii? Uargumentuj to a nie smiejesz sie bo ci pasuje confused.gif

jak w której? czwarty wymiar? to niby co? podróże w czasie za pomocą ps3?
bo text że w grach będzie upływający czas to absurd - jakby teraz był jakiś problem z tą kwestią

textów Memory to mi się nawet komentować nie chcę, wolę się poturlać ze śmiechu po podłodze

cameel, co ty bredzisz? za jakie łatki do NG niby się płaci? i niby jakie łatki? jedyna co było to Hp 1 i 2 do zassania, za darmo
YETI
BlimBlim stworzył odpowiednik Xboxyde (zdaniem wielu najlepsza stronka o X i X360)

Strona poswiecona wyłącznie dla PS2, PSP i PS3.
http://www.playsyde.com

smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.