Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Ryo-San
kilka dni temu zobaczylem i przetestowalem iPoda Shuffle 512 MB i zakochalem sie w tym sprzęcie..
ladowanie przez usb w kompie, piekna jakosc dzwieku, wielkosc paczki gumy do zucia..no i ogolnie same ochy i achy..z wyjatkiem ceny oczywiscie...
troche chyba Apple pop/iepszylo z lekka ze krzyczą sobie za to cudo 450zł..
postanowilem wiec poszukac jakies alternatywy dla iPoda shuffle no i jak narazie nic nie widzie..widze tylko to ze Apple ma monopol na te zabawki..
na allegro pełno roznej masci odtwarzaczy mp3 ale jakos nie widzi mi sie kupowanie sprzętu firmy digital mp3..creativ tez robi jakies takie sredniej jakosci te sprzety(do tego niewiele tansze od iPoda) no i sa na baterie;/
jezeli nie znajde nic to chyba dam zarobic Apple ale wolabym znalesc cos rownie dobrego ale tanszego..znacie moze cos takiego?
oczywiscie chodzi mi o malutki odtwarzacz..dokladnie taki jak iPod Shuffle..
Plechu
450 zl to nie tak duzo za mp3 playera 512 mb z jak mowisz dobra jakoscia dzwieku itd., ja bym bral w ciemno bo na bank nie znajdziesz nic rownie dobrego z cena ~450 zl
Loto
bueh moj koles niedawno dal ok 500zl za creativa muvo 512 ale on nei jest na baterie tylko ma akumulatorki. nie lepiej dolozyc troche i kupic psp?
szczurek
a pozniej prawie drugie tyle na karte 512mb? Wolne żarty

Ja bym na twoim miejscu brał iPoda. Dobre to, na allegro można wyrwać już za 350zł
luck1985
Ja ostanio kupilem Creative Muvo TX Fm 128 mega . Sprzet wyglada tak :

Ogolnie jest spoko , ladnie gra ,maly i lekki . Jezeli ktos chce kupic Mp3 , bo jezdzi po polsce , to niech kupi wieksza pojemnosc . Ja pare lat temu mialem Creative Muvo 64 i kosztowal mnie 399 zl biggrin.gif Ten Muvo TX kosztowal mnie 254 , na aukcji widzialem taki bez radia za 209 zl . Radio daje rade na ulicy , w domu sie nie poslucha . Mam 128 mega z tego 32 wolne i ogolnie mi to starcza w zupelnosci . Dziewczyna ostanio kupila ten :

Ma 256 mega i polowe wolna wink.gif Jezeli ktos tego uzywa podczas drogi do szkoly/ pracy szkoda kasy na duze pojemnosci .
Wyswietlacz jest zbedny . Jest to zabawka na pierwszy dzien , widac kto spiewa i ladnie sie swieci w nocy biggrin.gif Dwa razy pobawilem sie basami i po zabawie . Wszytko i tak sie robi reka w kieszeni wink.gif Wiec z wlasnego doswiadczenia nie widze sensu kupowania takich bzdur wink.gif

Kolega ma np dysk twardy creative 20 giga biggrin.gif Przez 4 lata tego nie wykorzystal ;p ma dopiero 5 giga tongue.gif Dal za to 650 zl wink.gif Ma kumpla w Irlandi ktory pracuje w Creative wink.gif

QUOTE(Ryo-San @ 25 06 2005, 19:44)
na allegro pełno roznej masci odtwarzaczy mp3 ale jakos nie widzi mi sie kupowanie sprzętu firmy digital mp3..creativ tez robi jakies takie sredniej jakosci te sprzety(do tego niewiele tansze od iPoda) no i sa na baterie;/

*

Bulshit tongue.gif Ja mam drugiego i jest spoko sprzet tongue.gif Poza tym ten rynek sie bardzo szybko rozwija, dzis placisz za Apple 450 zl za dwa miesiacze bedzie za 200 zl , bo jablko wymysli 1 giga w tej cenie biggrin.gif

A bateria starcza na ponad 10 godzin , srednio raz w miesiacu wymieniam . Bateryjka AAA , za 1,90 biggrin.gif
Do Creativa mozesz sobie dokupic ladowarke .
A cene za 512 450 zl wzieles z Pewexu chyba tongue.gif Na allegro 1 giga jest za 499 zl eh ......... Ryo , ale jestes lamer tongue.gif
szczurek
450zł to chyba oficjalna cena do sprzedaży w sklepach, a przynajmniej w Empikach
..::XMANiAK::..
a JUKEBOX nie moze byc? wiecej miejsca i wieksze rozmiary smile.gif
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55735095

mialem tego sprzeta chyba z 20gb wersja, mialem go zmiech, potem "cos" sie zrobilo ze nie dalo sie wlonczyc, w serwisie niezrobili go to oddali kase smile.gif

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55219423
350 ale nie ma minimalnej
_RikkimarU_
ja tez sie zastanawialem nad kupnem tego ipoda ale ostatecznie wybrałem sony nw e105 na jednej baterii trzyma 70 godzin (jak do tej pory pierwsza bateria mi sie nie rozładowała chociaz duzo go uzywam, a raz zostawiłem na noc włączony), w ipodzie jak chcesz cos wgrać to bateria ci sie doładowuje i przy okazji zmniejsza sie jej żywotność. W odtwarzczu sony jest jeszcze ekranik opcje takie jak w ipodzie i jeszcze inne pojemność to 512mb a cena około 450 zł biggrin.gif
luck1985
Ile kosztuje teraz soniacz ?? Dobre sa Aiwy , ale sa dorgie i ma naxa wypasione .Bardzo podobne do tego soniacza, ale jak wiadomo Aiwa to sony pod nazwa Aiwy .
A ja na swoim moge nagrywac rozmowy ( na studiach wyklady tongue.gif ) Moge se tez nagrac muze z radia cool.gif Masz equalizer ? Mozesz zmienic tony ? Wielki plus , ze urzedzenie dziala jak pen drive , wkladam , robie CTRL+C , CTRL + V i juz jest hyh.gif Zadnych programow , kablow nic hyh.gif
Creative rules tongue.gif
mj
A moze nowe odtwarzacze MD ?
mieszcza naprawde "wchooy" muzyki(dzieki kodowaniu w ATRAC 3), sa male i poreczne. MD mozesz wymieniac dowolnie.
Odtwarzacze mp3 cd firmy iRIVER sa tez konretnie kozackie, warte obczajenia : )
Arox
QUOTE(Bober @ 26 06 2005, 18:38)
A moze nowe odtwarzacze MD ?
mieszcza naprawde "wchooy" muzyki(dzieki kodowaniu w ATRAC 3), sa male i poreczne. MD mozesz wymieniac dowolnie.
Odtwarzacze mp3 cd firmy iRIVER sa tez konretnie kozackie, warte obczajenia : )
*

Ta, szczególnie te Portable Media Player. Dysk 20 GB, filmy, muzyka, zdjęcia - prawie jak PSP tylko że bez gier.
SIKI
luck1985: Thx za tego posta, przymierzam się właśnie do kupna tego Creative, ale chciałem 256MB... Ale jak mówisz, że 128 wystarcza to wezme 128 smile.gif
Bo to chodzi tylko o słuchanie w autobanie w drodze do szkoły itp smile.gif
Arox
\"\"
luck1985
QUOTE(SIKI @ 26 06 2005, 18:12)
luck1985: Thx za tego posta, przymierzam się właśnie do kupna tego Creative, ale chciałem 256MB... Ale jak mówisz, że 128 wystarcza to wezme 128 smile.gif
Bo to chodzi tylko o słuchanie w autobanie w drodze do szkoły itp smile.gif
*

Mozesz wziasc 256 , ja mam nagrane 14 mp3, a slucham tylko 3 piosenek na okraglo tongue.gif I lepiej jak wezmiesz 256 zwyklego , za 199 zl LCD i Radio jest bzdetem wink.gif

QUOTE(Arcadio @ 26 06 2005, 18:14)
\\"\\"

*

Bawilem sie tym , fajne , ale cena nie fajna , kupil bym za to PSP , DS i na uzywane PS2 by starczylo tongue.gif
speedX
Ja mam CREATIVE MUVO TX 256 MB - ksztalt, jak pudelko zapalek biggrin.gif sprzecik wypasiasty i z dyktafonem. Zabulilem niecale 400 zeta. Teraz stoi ponizej 300. Polecam
SIKI
I chyba kupie to samo co speedX hyh.gif
luck1985
QUOTE(speedX @ 26 06 2005, 21:18)
Ja mam CREATIVE MUVO TX 256 MB - ksztalt, jak pudelko zapalek biggrin.gif sprzecik wypasiasty i z dyktafonem. Zabulilem niecale 400 zeta. Teraz stoi ponizej 300. Polecam
*

To co opisales kosztuje 299 zl
Wersja TX FM ( z radiem ) kosztuje 333zl
Ja z radia nie korzystam i tak biggrin.gif
SIKI
dziś patrzylem creative muVo 256MB + FM jest ponieżej 300zł
luck1985
QUOTE(SIKI @ 26 06 2005, 22:34)
dziś patrzylem creative muVo 256MB + FM jest ponieżej 300zł
*

Jezeli piszesz o allegro itp , to tak . Moje ceny byly sklepowe . Na allegro TX bez radia 128 mega jest za 209 zl .

Chcialbym przeczytac opinie kogos,kto posiada mp3 firmy Iriver . Firmy jako tako nie znam , a sa dobrzy ponoc i ceny tez maja dobre biggrin.gif Ostanio bylem w sklepie Irivera tongue.gif Na allegro Iriver 50 giga blink.gif jest za 1100zl cool.gif
50 giga to juz cos tongue.gif

Muvo jest teraz w troszke innej obudowie , to sa najnowsze modele z tego roku chyba. Seria V

SpeedX , a korzystasz z LCD wogole ? Czy wszytkie "operacje" wykonujesz w kieszeni ?
MichAelis
do tego muvo sluchawki sa z pilotem?
luck1985
Nie ma pilota .
Wiśnia San
Jeśli chcecie zaoszczędzić troche więcej grosza to polecam sprowadzić sobie MP3 playera z Holandii. Znajomy włąśnie tam pojechał dostał wskazówki co i jak i za miesiąc dostane moją nową zabawkę. Najlepsze z tego wszystkiego jest cena jak ostatnio był to MP3Player z Cretiva 125MB kosztował 20 euro wtf.gif
luck1985
Jeszcze godne uwagi sa playery firmy MSI .Sa tanie i nawet daja rade .
Ryo-San
dzieki panowie za rady..
ale chyba mimo wszystko zainwestuje w iPOD'a..128mb czy 256 to dla mnie stanowczo za malo;/
szkoda tylko ze ten iPOD nie ma oddzielnego zasilania bateryjką..bo o ile tutaj na miejscu jest to super sprawa..ot podpinam do kompa na 3 h i gra mi 14-18 tak jak gdzies pojade to kaplica;/
SIKI
Zdecydowałem się na muVo TX 256 z wyświetlaczem.
Stwierdziłem, że nie będe płacił 80zł za radio, którego i tak mało kiedy będe uzywać. Mam nadzieje, że się nie zawiode.
luck1985
W zsadzie wyswietlacza sie tez nie uzywa tongue.gif
To gdzie kupiles tego playera , ze roznica wynosi 80zl ?Radio to jakies dodatkowe 30 zl .
Maiden
Ludziska gdzie można "tanio" kupic Shuffla ??
450 zł Rya mocno mnie zaskoczylo O_X

( w empiku >600...)
luck1985
QUOTE(@-t M@iden @ 27 06 2005, 22:23)

( w empiku >600...)
*

Na allegro , za 490 zl dostaniesz 1 GB .
Mniejsza pojemnosci to cos kolo 350 zl
Maiden
QUOTE(luck1985 @ 27 06 2005, 22:26)
QUOTE(@-t M@iden @ 27 06 2005, 22:23)

( w empiku >600...)
*

Na allegro , za 490 zl dostaniesz 1 GB .
Mniejsza pojemnosci to cos kolo 350 zl
*

Własnie buszowałem i pustki sad.gif
SIKI
QUOTE(luck1985 @ 27 06 2005, 23:19)
W zsadzie wyswietlacza sie tez nie uzywa tongue.gif
To gdzie kupiles tego playera , ze roznica wynosi 80zl ?Radio to jakies dodatkowe 30 zl .
*

ale fajny bajer, szczególnie w nocy smile.gif
Allegro. Dałem 235zł, z radiem 299zł.
luck1985
No to prosze hyh.gif

359 zl

Lekko uzywany , ale 4 giga za 480

Dzisiaj malo, jutro bedzie ich 10 . Ale tez myslalem o tym sprzeciku i jakos malo go , ale musisz patrzec codziennie , zawsze cos dojdzie .

QUOTE(SIKI @ 27 06 2005, 22:39)
ale fajny bajer, szczególnie w nocy smile.gif
Allegro. Dałem 235zł, z radiem 299zł.
*

Za 3 godziny sie znudzi i zwraca sie na to uwagi tongue.gif Chyba ,ze dla cyny na przystanku wyciagniesz i zaczniesz szukac piosenki cool.gif
MichAelis
Siki mozesz zarzucic linkiem?
SIKI
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55795715
Spóźniłeś się troche, jakbyś wczoraj powiedział to byś jeszcze się załapał...
Obserwuj tego użytkownika, bo wcześniej miał też miał aukcje tylko z większą ilością (wszystko mu poszło oO)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55929690
Tu masz też tanie 256MB, niestety bez dyktafonu i wyświetlacza..
Jędrek
Co do tego iPoda Ryo, to cena mocno przesadzona. Kumpel jakies 2 tyg. temu kupowal 20GB, nowke, sluchawki, wsio za niecaly 1000 zl, sprowadzany na allegro.
Fak, faktem, ze to maniak takich zabawek i te 20GB mu sie do nieczego nie przyda (chyba, ze do przenoszenia plikow z PCta na PCta).
Mowil tez, ze iPod 512 MB kosztowal 320 zl, nowka.
Jak wroci z wakacji moge spytac od jakiego goscia to bral smile.gif

Fakt, ze ten za 359 jest niewiele drozszy. smile.gif
MichAelis
Siki jak dojdzie to opisz wrazenia koniecznie biggrin.gif bo chyba bym bral taki sam.
luck1985
Cofnij sie strone wstecz . Komputronik.pl poczytasz komentarze .
SIKI
jutro dam znać ;]
Maiden
Słuchajcie , zadam takie glupie pytanie , mysle nad IPODEM Shuffle ...ALE ...no własnie kwestia ladowania ... Wiecie cos o istnieniu ladowarek na USB tongue.gif ?
Jędrek
Chyba mozna ladowac przez USB, poprostu wciskasz kabel. Taka sama zasada jak dodatkowe hddki do laptopow - zasilane przez kabel usb takze.
Ja tez bym bral, ale kasy mi szkoda smile.gif
Dante_Devil
no a ja tez mam takie pytanko, czy warto wogule kupować takie playerki mp3 jak firmy pro2 lub podobne jakich pełno jest na allegro ??
Maiden
QUOTE(Jędrek @ 29 06 2005, 07:39)
Chyba mozna ladowac przez USB, poprostu wciskasz kabel. Taka sama zasada jak dodatkowe hddki do laptopow - zasilane przez kabel usb takze.
Ja tez bym bral, ale kasy mi szkoda smile.gif
*

No ok ale czy ipody nie pobieraja energi z PC o jakims konkretnym napieciu ?
Arox
A co myślicie o marce Trak?

http://www.trak-polska.pl/index_kat.php?kat=FLD

Opłaca się tym zainteresować?
Jędrek
Dante_ Devil -Przepraszam, ale nie skumalem o co Ci chodzi blush.gif

Maiden - Nie wiem

Arcadio - ich produkty wygladaja ladnie, ale nie wiadomo z jakich czesci sa robione (jakiej firmy).
Dante_Devil
No chodzi mi o to że na allegro masz pełno mp3 playerów różnych firm np pro2 , medion itd... czy warto to wogule kupowac ??
Jędrek
Zalezy z jakich czesci sa robione jak z podzespolow samsunga to spox.

Imo najlepsze sa iPod'y. Maja naprawde mase mozliwosci i te 'mniejsze' nie sa takie drogie.
Cerb
ja bym sie w jakies takie "dziwne" (czyt. niesprawdzone) firmy nie bawil. Moj braciak kupil kiedys taki odtwarzacz, owszem full bajerow ale niestety zero dzwieku, to takie cos jak walkmany za 15 zl z bajzlu w komplecie z dlugopisem i zegarkiem. Nie bierzcie tego, no chyba ze to NAPRAWDE jest na czesciach samsunga ale bardzo w to watpie.

jak cos jest przesadnie tanie w porownaniu z dobrym sprzetem dobrej firmy to niestety nie moze byc dobre.
Jędrek
Cerb - wiekoszc tych tanszych mp3 playerow jest na podzespolach samsunga, pytanie tylko ile 'tego' tam siedzi wink.gif
SIKI
ja bym w to tak bardzo nie wierdzył oO
Z tego co tam było napisane to Samsung'a są chipy w tych playerach.
SIKI
Mam sprzęcik...
Jest wyku.rwisty. W miare mały, lekki, banalny w obsłudze i jakość dźwięku b. dobra.
Wyświetlacz czytelny, dobrze podświetlony.
Nie wyobrażam sobie zabawy bez wyświetlacza. Jest dosyć sporo opcji.
Equalizer (można tworzyć własny), jak mają lecieć piosenki (randomowo, randomowo z powtórzeniem, etc). W pamięci można tworzyć foldery z piosenkami. Piosenki zmienia się i przewija wygodnym joypadem.
Polecam.
luck1985
QUOTE(SIKI @ 29 06 2005, 17:56)
Mam sprzęcik...
Jest wyku.rwisty. W miare mały, lekki, banalny w obsłudze i jakość dźwięku b. dobra.
Wyświetlacz czytelny, dobrze podświetlony.
Nie wyobrażam sobie zabawy bez wyświetlacza. Jest dosyć sporo opcji.
Equalizer (można tworzyć własny), jak mają lecieć piosenki (randomowo, randomowo z powtórzeniem, etc). W pamięci można tworzyć foldery z piosenkami. Piosenki zmienia się i przewija wygodnym joypadem.
Polecam.
*

Napisz za miesiacz jak LCD tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.