Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
stona
szit, nie palę ... podświetlę se komórką wink.gif

Słitaśna ta mp3 biggrin.gif Jedyny minusek - osobny kabel do usb sad.gif No ale ogólnie daje radę! Dziękuję za pomoc
LegionPolski
co do playlist i problemów z tagowaniem to BARDZO polecam program Media Monkey - bez problemu robię sobie playlisty, a później przerzucam se je na mp3 (sansa c240) - wszystko wychodzi świetnie ;p
Grzehoo
Kopiuję post z jakiegoś tam tematu.

Teraz poważne pytanie (właściwie 2).
  1. Poszukuję dobrych słuchawek do mp3, koniecznie takiego typu, żadnych dokanałowych nie chcę. Tak +- 80 zł byłbym w stanie na nie wydać. Które kupić?
  2. Szukam także ładowarki do akumulatorków AAA, najlepiej z co najmniej dwoma aku w zestawie. Najlepiej, żeby była z procesorem, miała opcję rozładowywania baterii i była w rozsądnej cenie (nie orientuję się, ile to może kosztować). Co polecacie?

edit: yasiekk mnie namawia na sennheisery mx500 i chyba je wezmę, bo według opinii jego oraz iNtERnAuTóW są warte swojej ceny. Byłbym wdzięczny za odpowiedź na drugie pytanie.
peter.a
CYTAT(Grzehoo @ 17 07 2007, 19:51) *
Kopiuję post z jakiegoś tam tematu.

Teraz poważne pytanie (właściwie 2).
  1. Poszukuję dobrych słuchawek do mp3, koniecznie takiego typu, żadnych dokanałowych nie chcę. Tak +- 80 zł byłbym w stanie na nie wydać. Które kupić?
  2. Szukam także ładowarki do akumulatorków AAA, najlepiej z co najmniej dwoma aku w zestawie. Najlepiej, żeby była z procesorem, miała opcję rozładowywania baterii i była w rozsądnej cenie (nie orientuję się, ile to może kosztować). Co polecacie?
edit: yasiekk mnie namawia na sennheisery mx500 i chyba je wezmę, bo według opinii jego oraz iNtERnAuTóW są warte swojej ceny. Byłbym wdzięczny za odpowiedź na drugie pytanie.

Zapytaj tu.
Musiolik
Zastanawiam się nad kupnem MP3, skłaniam się ku tym: http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...19228012436.htm , http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...18619132302.htm dwóm produktom, który polecacie?
potrójne_jot
Ten 2GB
Senshi
Szukam taniego odtwarzacza mp3 najlepiej z mozliwoscia wsadzenia karty sd. Nie zalezy mi na jakims creative ipod zen czy cos takiego. Najlepiej jakby mial jak najdluzszy czas grania na jednej baterii oczywiscie AAA.
Myslalem nad San Diskiem max 200 zl
szeni
Grzesiek, kup se te MX500, są niezłe, ja i Azbest mieliśmy takie, tyle że tańsza wersja RC-L z allegro za jakieś 50 zł. Nie wiem, czy były oryginalne, ch.uj ich tam wie, według mnie grały nieźle. Ale mi po pół roku padły, Azbestowi po tygodniu.

Senszi - kumpel miał takiego Sandiska, chwalił sobie nawet.
Senshi
No ja mam sandiska nienajgorsze i nawet tanie ale zapytaj go o model. Koniecznie karta SD musi byc bo nie usimiech mi sie wymienianie empeczy co rok. Jak mozesz zapytaj go o model.
szeni
Kumpel ma e130. Nie narzeka i sobie chwali. Jest tam wejście na SD.
Senshi
no tylko ze e 130 ma tylko 8h odtwarzania. Co prawda e 140 ma 17 godzin ale jest drozsza.
Planuje dokupic sd (4gb). I sprzedac swoja sanse c140 chce zeby wszystko mi sie zamknelo w 200 zl.

Co sadzicie o m240? Dosyc tani 19 h sluchania... Ktos ma? Warto?

ch.uj to m240 nie ma czytnika sd ;/
mord00k
Musiol jak jeszcze nie kupiłeś tego irivera czy tam T60 to bierz meizu m6. Podobno dźwiękiem przebija, 2GB, w tej cenie i ładne nawet hyh.gif.
Senshi
dobra po chu.ju nie dostane taniego odtwarzacza z karta sd. Bede sie musial na moim 1 gb sprzecie meczyc jescze jakis rok ;/.
Moze napadne na jakis bank i bedzie mnie stac na cawona D2 ;/
Yacek
Przegladajac dzisiaj stronki przypadkowo wylaczylem blokowanie pop upow i innego go wna i wyskoczylo mi naprawde cos ciekawego. Zanim podam linka, uprzedzam, ze jestem zadowolony z tego, ze jacys ludzie stworzyli ta stronke i pewnie inni tworza podobne, bo to ksiazkowy, doskonaly przyklad na to, jakich playerow >> NIE << nalezy kupowac aby nie uzywac go wna oraz nie dac zrobic z siebie frajera kupujac ten pseudoluksusowy elektroniczny syf.

http://www.electro7.pl
jaszczoor
Chciałem wrócić jeszcze do tematu mp3 w telefonach. Nie ukrywam że wizualnie za(pipi)iście podobają mi się nokie 5200 i 5300. Tylko czym one się właściwie od siebie różnią oprócz tych przycisków z boku, że różnica w cenie miedzy nimi jest taka duza? I ma ktoś te modele i jeśli tak to czy może sie wypowiedzieć na temat jakości mp3 w nich.
Daxter
Chciałbym kupić jakąś mp3 lecz za bardzo się nie znam na tym sprzęcie. Głównie chodzi mi o to żeby była mała (ale żeby nie było jakość i głośność też się licząwink.gif ), bo chcę z nią jeździć na rowerze. Co sądzicie o tych iRiverach - IFP-790 i IFP-799 (btw. są to jakieś podobne modele czy coś?)
P.S.
co do Nokii 5200 miałem z nią styczność jakiś tydzień i co zauważyłem: telefon gra głośno zwłaszcza na słuchawkach co do jakości się nie wypowiadam, bo za krótko używałem, ale na głośniku przy najwyższym poziomie głośności było słychać szumy, ale nie wiem czy tak jest w każdym telefonie czy to wina tylko tego jednego.
Tommo
CYTAT(jaszczoor @ 2 08 2007, 23:27) *
Chciałem wrócić jeszcze do tematu mp3 w telefonach. Nie ukrywam że wizualnie za(pipi)iście podobają mi się nokie 5200 i 5300. Tylko czym one się właściwie od siebie różnią oprócz tych przycisków z boku, że różnica w cenie miedzy nimi jest taka duza? I ma ktoś te modele i jeśli tak to czy może sie wypowiedzieć na temat jakości mp3 w nich.

moim zdaniem nie ma mp3 playera w komorach z bardzo dobra jakoscia dzwieku,
ale to tylko moja opinia osoby dla ktorej dzwiek na iriverze h10 jr na tych sluchawkach z zestawu byl syfny smile.gif
Yacek
Jedyne dobre mp3 w telefonach to Sony Wxxx. Wszystko inne to syf. Bylo o tym wczesniej.
Tommo
Witam.Potrzebny mi jest nowy player
Na wstepie chce zaznaczyc ze nie wiem ile moge wydac bo narazie wstepie mysle na co wymienic h10 juniora
szacuje ze max kwota to jakies hmm 600 moze 800 ale to juz maximum
jesli chodzi o pojemnosc to przedzial 5giga w gore, nie pogardze 20giga ale mysle ze raczej w kwocie bym sie nie zmiescil smile.gif
konieczna obsluga flaca i ogg, byloby dobrze zeby obslugiwal tez APE
bede uzywal w zestawie z Senkami px 100
to teraz czekam na propozycje
ps. w sumie to moge kupic jakis uzywan pod warunkiem ze bedzie w dobrym stanie
pozdrawiam
mord00k
meizu m6. Za 700 zł dostaniesz 8GB. Sam używam z PX100 i jakościowo powala. Polecam.

Oczywiście obsługuje flaca i ogg.
ion
Ok moj stary pm3 player poszedl sie pasc >ukradli teraz chce czegos naprawde z wyszej polki czegos wytrzymalego z wytrzymala bateria i wmiare rosadna pojemnosc co mozecie polecic np

z polki otwarzaczy 2+gb
i tych wiekszych powyzej 20

chodzi mi rownie o to zeby otwarzacz nie byl jak ceglowka.
Guts
Ok, od jakiegoś czasu chce sie zaopatrzyć w mp3 playera. Mam 2 typy:

1. Sanyo Sansa E250 (2 giga) - wielokrotnie zachwalany w tym temacie producent. Do tego możliwość odpalania jpg i innych pierdół oraz estetyczny wygląd. PS: Czy będę mógł go naładować za pomocą dowolnej ładowarki sieciowej, czy tak jak w przypadku Creativa ładowanie będzie możliwe tylko na oryginalnej ładowarce (spotkałem się z takimi historiami).

2. I-BOX MP4 NEO (2 giga) - cena ok. 269 zł. Patrząc na możliwości wypaśna, ale z drugiej strony I-box'a w ogóle nie kojarzę (no może prócz tego, że produkuje tani hardware do peców).

Miał ktoś do czynienia z pierwszym, bądź drugim ? Jakie wrażenia ? Który moglibyście mi polecić.
LegionPolski
CYTAT(Guts @ 26 09 2007, 17:08) *
Ok, od jakiegoś czasu chce sie zaopatrzyć w mp3 playera. Mam 2 typy:

1. Sanyo Sansa E250 (2 giga) - wielokrotnie zachwalany w tym temacie producent. Do tego możliwość odpalania jpg i innych pierdół oraz estetyczny wygląd. PS: Czy będę mógł go naładować za pomocą dowolnej ładowarki sieciowej, czy tak jak w przypadku Creativa ładowanie będzie możliwe tylko na oryginalnej ładowarce (spotkałem się z takimi historiami).

2. I-BOX MP4 NEO (2 giga) - cena ok. 269 zł. Patrząc na możliwości wypaśna, ale z drugiej strony I-box'a w ogóle nie kojarzę (no może prócz tego, że produkuje tani hardware do peców).

Miał ktoś do czynienia z pierwszym, bądź drugim ? Jakie wrażenia ? Który moglibyście mi polecić.

Nahahaha smile.gif Przecie o tym już było, żeby gó'wień się wystrzegać.

1. Sandisk jak już. Bawiłem się nim - mega jest - chociaż niepotrzebnie piszę, sam widziałeś opinie innych tutaj.
2. Nawet się nad tym nie zastanawiaj, to jedno z tych gó'wień, jeden z *jak to Yacek napisał* pseudoluksusowych elektronicznych syfów.

Moje pytanie:
Instalował ktoś Rockboxa w Sansie z serii c200? Czy faktycznie jak na razie jest dużo błędów? Jak ogółem wygląda instalacja, można coś niechcący zj ebać?
ion
w sumie posiedzialem i poczytalem i mam teraz dylemat

wiec albo
iriver clix 2 4gb http://reviews.cnet.com/mp3-players/iriver...66.html?tag=txt

albo cowon iaudio tez 4g http://reviews.cnet.com/Cowon_iAudio_7_4GB...87.html?tag=txt

moze ktos mial doczynienia z tymmi playerami i moglby sie wypowiedziec jak sie sprawuja ?
Hubi.
Przymierzam się, aby zakupić sobie odtwarzacz MP4. Polecacie może jakieś firmy lub konkretne modele?
Wymagań nie mam wielkich. Chcę wydać góra 150-170 zł i starczy mi 2 giga.
LegionPolski
CYTAT(Hubi. @ 7 12 2007, 21:59) *
Przymierzam się, aby zakupić sobie odtwarzacz MP4. Polecacie może jakieś firmy lub konkretne modele?

nie kupuj mp4 do 300 zł. w ogóle.
wszystkie, BEZ WYJĄTKU są gó'wnami. nie chce mi się rozpisywać, poczytaj na mp3store na przykład, jest artykuł dlaczego nie kupować mp4 z niższej półki.
za rzeczone 150-170zł kupisz jakiś produkt Sandiska albo Creative (ofc chodzi mi o mp3) i to będzie jedyny rozsądny wybór za tą cenę.
drgiro
Tutaj masz link do jednego z lepszych odtwarzaczy :
http://www.allegro.pl/item278077629_mp4_mp...or_slot_sd.html
2 gb pamieci + SD
Mialem wiele odtwarzaczy , i wiele razy sie na niich przejechalem . Bazujac na moim doswiadczeniu moge Ci powiedziec co wyroznia ten odtwarzacz od innych .

1)Slot karty SD - mozliwosc rozbudowy
2) w Przypadku popsucia FW , na tej stronce masz wszystkie narzedzia http://scrub50187.com/ ktorymi mozesz go przywrocic spowrotem do funkcjonalnosci
3) Dwa wysokojakosciowe ( jak na mp4 ) glosniki
4) Metalowa obudowa ( zero kiczu , jak w przypadku plastikowych ) , wykonanie jest naprawde solidne , wszystko na srubki , zaslepki na kazde wyjscia
a nie na klej , mozliwy montaz demontaz
5) Wyswietlacz TFT , dobrej jakosci 260000 co odroznia go od OLED to ze na tym nie ma hot ani bad pixeli
6) Wymienny aku noki - dobra sprawa , wbrew pozora aku sie szybko zuzywaja
7) Dwa wyjscia sluchawkowe jacki
cool.gif AMV , odtwarza filmy skompresowane
9) Radio FM
10) Odtwarzanie ebookow w formie plikow txt
Naprawde polecam , gdybym mial brac mp4 to wybralbym ten ( mp3 mam w telefonie , wiec juz nie musze kupywac mp4 )

Wybralbym ten model , glownie jesli chodzi o wykonanie , malo odtwarzaczy jest wykonana z metalu , oraz 2 glosniki co nie jest juz czesto spotykane.Unikalna cecha sa 2 wyjscia sluchawkowe.
wozek
CYTAT(Hubi. @ 7 12 2007, 23:59) *

mp4 to zuomy, olej.
od wczoraj do sprzedazy trafilo nowe dziecko SanDiska - Sansa 2gb (wczesniejsza wersja ma pojemnosc 1gb). Podobno swietna jakosc dzwieku za jedyne 150-170zl . Sam przymierzam sie do zakupu ;]
drgiro
fakt , faktem macie racje .
Te chinskie mp4 co prawda posiadaja duzo bajerow , jednak jakosciowo odbiegaja od normy.
W mp4 chodzi glownie o psucie sie firmware , jednak jesli ktos umie z tym dzialac , to moze sobie naprawde pochulac na mp4
Yacek
CYTAT(drgiro @ 7 12 2007, 23:12) *
Tutaj masz link do jednego z lepszych odtwarzaczy :
http://www.allegro.pl/item278077629_mp4_mp...or_slot_sd.html
2 gb pamieci + SD
Mialem wiele odtwarzaczy , i wiele razy sie na niich przejechalem . Bazujac na moim doswiadczeniu moge Ci powiedziec co wyroznia ten odtwarzacz od innych .

1)Slot karty SD - mozliwosc rozbudowy
2) w Przypadku popsucia FW , na tej stronce masz wszystkie narzedzia http://scrub50187.com/ ktorymi mozesz go przywrocic spowrotem do funkcjonalnosci
3) Dwa wysokojakosciowe ( jak na mp4 ) glosniki
4) Metalowa obudowa ( zero kiczu , jak w przypadku plastikowych ) , wykonanie jest naprawde solidne , wszystko na srubki , zaslepki na kazde wyjscia
a nie na klej , mozliwy montaz demontaz
5) Wyswietlacz TFT , dobrej jakosci 260000 co odroznia go od OLED to ze na tym nie ma hot ani bad pixeli
6) Wymienny aku noki - dobra sprawa , wbrew pozora aku sie szybko zuzywaja
7) Dwa wyjscia sluchawkowe jacki
8) AMV , odtwarza filmy skompresowane
9) Radio FM
10) Odtwarzanie ebookow w formie plikow txt
Naprawde polecam , gdybym mial brac mp4 to wybralbym ten ( mp3 mam w telefonie , wiec juz nie musze kupywac mp4 )

Wybralbym ten model , glownie jesli chodzi o wykonanie , malo odtwarzaczy jest wykonana z metalu , oraz 2 glosniki co nie jest juz czesto spotykane.Unikalna cecha sa 2 wyjscia sluchawkowe.

Przeczytalem opis... "Pamięć Samsung" i bateria Nokii, oczywiscie bez hologramu, na bank oryginal. I te wszystkie misiaczkowe kolorowe high techowe bajerki tylko za 150zl.

Wezcie ludzie nie wklejajcie tutaj linkow ani polecen odtwarzaczy mp4 bo to go wno jakich malo i tylko osmieszacie sie bo daliscie sie przekonac chinczykom lutujacym pcb slina za garsc ryzu. Chocby nie wiadomo kto i jak was przekonywal, jesli juz naprawde chcecie podstawowego, prostego playerka to kupujcie SanDiska bez bajerow.
stona
CYTAT(Yacek @ 8 12 2007, 09:02) *
... jesli juz naprawde chcecie podstawowego, prostego playerka to kupujcie SanDiska bez bajerow.

Dokładnie!! Mam i za(pipi)iaszczy jest biggrin.gif Dobre słuchaweczki, fajny dźwięk, sama wchodzi w dłoń po włożeniu łapy do kieszeni hyh.gif . Sansa m240 o ile dobrze pamiętam. 99,-
czesio83
dzisiaj bylem w mm i byla promocja mp3 playera creative zen micro 1gb za 129zl warto?
Młody
chciałbym kupić już troszkę droższy sprzęt (około 500 zł)
co myślicie o tym:
http://www.komputronik.pl/MP3_/_Video__odt...pelny,id,45268/

ma świetny duży wyświetlacz, a na tym mi zależy, tylko, że podobno trzeba instalować cały soft, bo tak to się nic nie wrzuci na niego
Znacie jeszcze jakieś podobne sprzęty (tak do 700 zł) z wyświetlaczem przynajmniej 320x240 pikseli
Hubi.
A co sązicie o tym iRiverze?
I w czym jest to lepsze od zwykłej MP3'ki?
http://www.allegro.pl/item275910959_iriver...ta_faktura.html

Opłaca się kupować na allegro na tej aukcji?Podobno zaufana firma. Żeby mieć pewność, że mnie nie zrobia w chooja.
banny
jak kto ktos kiedys powiedział( Yacek?)
Iriver to mercedes wsrod mp3 smile.gif
whitesand
a jak wolisz Audi - to kupuj iAudio. Czaisz ? Audi - iaudio ;>
peter.a
CYTAT(czesio83 @ 8 12 2007, 10:56) *
dzisiaj bylem w mm i byla promocja mp3 playera creative zen micro 1gb za 129zl warto?

Bierz sanse clip na allegro. Player jest dźwiękowo lepszy od irivera t60.
Możesz także poczekać na wersje 2GB, będzie kosztowała ok. 160zł.
Test smile.gif

CYTAT(Młody @ 8 12 2007, 14:40) *
chciałbym kupić już troszkę droższy sprzęt (około 500 zł)
co myślicie o tym:
http://www.komputronik.pl/MP3_/_Video__odt...pelny,id,45268/

ma świetny duży wyświetlacz, a na tym mi zależy, tylko, że podobno trzeba instalować cały soft, bo tak to się nic nie wrzuci na niego
Znacie jeszcze jakieś podobne sprzęty (tak do 700 zł) z wyświetlaczem przynajmniej 320x240 pikseli

http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...t=0&start=0
http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=22787

Poczytaj. smile.gif
Ja osobiście nie polecam creative'a.

CYTAT(Hubi. @ 8 12 2007, 16:07) *
A co sązicie o tym iRiverze?
I w czym jest to lepsze od zwykłej MP3'ki?
http://www.allegro.pl/item275910959_iriver...ta_faktura.html

Opłaca się kupować na allegro na tej aukcji?Podobno zaufana firma. Żeby mieć pewność, że mnie nie zrobia w chooja.

Lepiej brać clipa.

Ceglash
Iriver to bardzo dobre playery. Sam miałem model T10 tejże firmy i grał naprawdę swietnie. Sprzedałem dlatego, że ilość pamięci(512mb) nie była juz dla mnie wystarczająca.

Na Twoim miejscu kupiłbym jednak mp3playerka w jakimś zagranicznym sklepie bo różnice w cenie są zabójcze. Przykład? Proszę barzo - taki iAudio 7 z 8GB pamięci kosztuje w USA o jakieś 120zł taniej niż ten sam iAudio ale z 4
GB w Polsce!!!

Sam przymierzam się do kupna tego iAudio i7 8GB w USA(koszt to jakieś 450zł razem z wysyłką).
Hubi.
A jak ma się sprawa z gwarancją po zakupie w zagranicznym sklepie? Dają jakąś w ogóle?
I czy jakby co naprawią w Polsce czy trzeba wysyłać do USA?
Ceglash
CYTAT(Hubi. @ 10 12 2007, 16:35) *
A jak ma się sprawa z gwarancją po zakupie w zagranicznym sklepie? Dają jakąś w ogóle?
I czy jakby co naprawią w Polsce czy trzeba wysyłać do USA?

No dają gwarancję, ale z jej realizacją to jest niestety różnie. Raczej takiej z USA nie uznają w Europie choć były wyjątki(iPody ponoć ale nie jestem pewien). Pytanie więc brzmi czy za świstek papieru zwany "gwarancją" jesteś w stanie przepłacić za sprzęt dwukrotnie?
szczurek
CYTAT
Sam przymierzam się do kupna tego iAudio i7 8GB w USA(koszt to jakieś 450zł razem z wysyłką).

a clo/vat?

pytanie w zasadzie bardziej na przyszlosc, ale szukalem i nic ciekawego nie znalazlem. Szukam odtwarzacza mp3 z wejsciem line-in, aby podpiac mikrofon. To raz. Dwa - musi nagrywac do formatu bezstratnego [i to takiego prawdziwego lub polprawdziwego;]], wiec tym samym pojemnosc musi byc z 2GB minimum. Tak, zeby nagrac powiedzmy 1,5h koncert.
Divine
Wie ktoś coś o playerach Amtecha? Wczoraj kupiłem ich mp4 (2GB) za dwie i pół stówy i zastanawiam się ile mi pochodzi.
LegionPolski
CYTAT(Divine @ 11 12 2007, 13:56) *
Wie ktoś coś o playerach Amtecha? Wczoraj kupiłem ich mp4 (2GB) za dwie i pół stówy i zastanawiam się ile mi pochodzi.

nie wiadomo ile Ci pochodzi, może jutro Ci się sypnie, a może za rok.
wiadomo natomiast, że zje'bałeś wybór i za późno się na forum tutaj pytasz, bo kupiłeś jedną z podrób ajpoda i będziesz miał z nią najpewniej problemy.
Albert Wesker
co sadzicie o Samsung K5? ciezko znalezc jakies recenzje na necie a moze ktos mial do czynienia z tym playerkem?
signap
ktos ma do czynienia z MINI ODTWARZACZ MP3 CREATIVE ZEN STONE ?
cena ok 100zl, male wymiary, brak wyswietlacza

warto czy moze nie jak nie to co polecacie +- 100zl oby posiadalo swoj akumulator bo niechce sie bawic w ladowanie akumulatorkow wole podpiac ladowarke/ew do usb ladowac - nie jestem jakis audifilem wiec pewnie nie jestem wymagajacy wink.gif dobry tani odtwarzacz dla szarego sluchacza w cenie do 100 lub ciut wiecej zl smile.gif
Linek
signap - znowu Ci odpowiadam tongue.gif Sam używam Zen Stone na codzień, chociaż podchodzę pod audiofilię. Po prostu nie mam kasy na lepszy odtwarzacz, a ten Stone ma jakość dźwięku taką samą, jak iPod. Dokup do tego słuchaweczki Sennheisera (chociażby MX200 - w MM za 30zł) i masz wypas dźwięk. Gra ciepło, głośno, jest ok. Jedyny minus to to, że się dość długo uruchamia (około 35 sekund), ale ja zawsze robię tak, że włączam, a potem rozplątuję słuchawki, zawsze, jak założę, to akurat muza się włącza wink.gif Jak najbardziej polecam, tylko nie na oryginalnych słuchawkach. Jeśli nie stać Cię na Sansę Clip (jest lepsza, ale droższa o jakieś 30-40zł, do niej też oczywiście musisz dokupić słuchawki, co daje razem 170-180zł) albo jakiegoś iRivera - bierz Stone. W tej cenie najlepszy. Wygodny, dobrze gra no i malutki, bardzo leciutki.
signap
nvm, sadzilem ze Stone nie ma wyswietlacza :}
Linek
Masz taki suwaczek, zaraz przy wejściu słuchawkowym, nim przełączasz na kolejny folder. A przesunięcie suwaka w stronę "od" słuchawek włącza właśnie funkcję Shuffle. Więcej przycisków (poza przewijaniem, start/stop i głośnością) nie ma.

signap - bo nie ma tongue.gif Tylko wersja 2gb ma. Wersja 1gb (ta za 100zł) nie ma.
signap
eeeeeeeeeeee hyh.gif

1. czy by podlaczyc go do pc potrzeba jakies specialne sterowniki czy wystarcza te od Xp/vista/2k3 ? (kumpel ma jakiegos creative ale nie moze go podlanczac gdyz nie ma sterownikow do niego w XP - nie jest to jak z pendrajwem)
2. moze sluzyc za pendrive ?
3. wymiary nie przeszkadzaja? tzn nie jest zbyt maly ani za lekki?
4. laduje sie go tylko przez miniusb? jesli tak to bedzie ladowal sie mimo ze komputer jest wylaczony?
5. majac Zena potrzebowalem do niego sterowniki jak i oprogramowanie by wgrywac muzyke - tutaj tez tak trzeba czy wystarczy "exploator windows" ?
6. potrzeba dokupowywac jakie ochraniacze,itp czy obedzie sie bez tych dodatkow?
Linek
1. Żadnego oprogramowania nie trzeba, jest wykrywany jako dysk wymienny (jak pendrive).
2. j/w
3. Wymiary są dla mnie jak najbardziej ok. Jest co prawda leciutki, ale to dla mnie plus, trzymam go spokojnie w kieszeni, mieści się tam spokojnie wraz ze słuchawkami, nie wypycha jej. Ja sobie do niego kupiłem taki gumowy kondomik jakby (produkt Creative'a oryginalny, poszukaj, znajdziesz, są sprzedawane po 3) i dzięki temu mam przy nim klips, mogę go przypiąć gdzieś.
4. Tylko miniusb. Nie ładuje się przy wyłączonym, nie można podłączyć do huba. Ale działają z nim ładowarki sieciowe do rzeczy na USB. Ja mam taką Manty i spisuje się dobrze, tylko po podłączeniu sprzęt się sam włącza, trzeba go wyłączyć, to zaczyna się ładować.
5. Patrz - pkt 1 i 2.
6. Patrz - pkt 3. Czyli - ja mam do niego taki gumowy bajer, żeby mieć klips, ale to nie jest niezbędne. Nosiłem go jakiś czas bez tego, tylko szkoda mi było obudowy, która była podatna na ryski, dlatego to kupiłem wink.gif Pakowane po 3, taki zestaw kosztuje 40zł, ale ja zrobiłem tak, że wziąłem sobie niebieski, a pozostałe 2 sprzedałem po 13zł sztuka tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.