Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
signap
a te sluchawki ktore daja odrazu to jakies dobre sa (maja gabki na sluchawkach?)
thx za odpowiedzi - prawdopodobnie kupie ale pierw musze sobie doladowac fona, kupic pena , dodatkowy ram i mp3plajera ale chyba zrezygnuje narazie z ramu na plajera

ile sie laduje? co do "tylko po podłączeniu sprzęt się sam włącza, trzeba go wyłączyć, to zaczyna się ładować." to jest wada? firmware tego nie rozwiazuje?
ile trwa kopiowanie utworow bo pewnie nie najszybciej?
powiedz co ci w nim przeszkadza smile.gif
Linek
Wiesz, słuchawki grają całkiem-całkiem, w końcu to Sony (bo Sony produkuje słuchawki dla Creative'a). Ale (jak zresztą we wszystkich playerach tej firmy) są bardzo słabo wytrzymałe. Mi wytrzymały jakieś 3-4 miesiące. Zawsze pierwsza pada słuchawka, która jest na dłuższym kablu. Dlatego lepiej od razu kupić Sennheisery, grają znakomicie, jak na tą klasę, korzystasz ładnie z jakości dźwięku tego odtwarzacza, no i długo Ci wytrzymają, a to tylko 30zł niecałe.

Z tym ładowaniem chodziło mi o ładowarkę sieciową, do kontaktu (którą musiałbyś dokupić, jeśli tak chcesz ładować) - jeśli chodzi o ładowanie przez miniusb, to jest normalnie, po prostu podłączasz i ładuje.

Kopiowanie utworów - dość szybkie. Dzisiaj jak będę wrzucać muzę, to zmierzę dokładnie i Ci podam.

Jeśli chodzi o wady - wiadomo, słuchawki oryginalne, poza tym obudowa jest taka z połyskiem, wygląda świetnie, ale przez to aż żal go nosić, żeby nie złapał rysek wink.gif Dlatego ja kupiłem sobie tego gumiaka na niego, żeby był bezpieczny (no i jest klips). Aha, jeśli uznasz to za wadę - przy odłączaniu warto kliknąć w "bezpieczne odłączanie urządzenia", bo potem po kilkudziesięciu odłączeniach "na chama", może mieć problemy z pamięcią. To tyle, jeśli chodzi o wady chyba.
signap
mam dosc starego pena (128mb) i w 99% odlanczam go rekami z usb i nigdy nie mailem z nim problemow smile.gif - niedlugo zakupi potem powiem czy spelnil moje oczekiwania
Linek
Są sprzęty, którym to wisi, ale uwierz - Creative jest na to czuły hyh.gif Potem występują takie problemy, jak "zapominanie", gdzie przerwano odtwarzanie (zaczyna sobie, gdzie chce), albo gubi utwory, sam się resetuje podczas odtwarzania - różne atrakcje wink.gif Było tak już w MuVo, w Zenach też jest.
signap
kupilem Zena Stone 1gb i jestem zadowolony - chcialem miec dobry odtwarzacz, pamiec 1gb, male wymiary, cena do 100zl (103 wyslane kurierem wink.gif) i to dostalem - jakosc standardowych sluchawek mnie zadowala bo nie jestem jakims audiofilem - wazne by ladnie gralo wink.gif. Jedynie mi brakuje funkcji RANDOM ktora odnosila by sie do obecnego folderu a nie calego odtwarzacza. Jest OK
baniol22
Nie znam się na mp3, ale to - http://allegro.pl/item299640679_creative_256_mb.html jest chyba pół darmo biggrin.gif
popiol
Ja zastanawiam się nad kupnem iRiver T30 - co sądzicie o tym odtwarzaczu MP3 ?
signap
posiadam Zena stone 1gb - laduje sie go przez usb (zalecane przez kompa ew ladowarke sieciowa od Creative) a czy moge go bezpiecznie ladowac przez ladowarka typu bo troche jest mi zal wydawac polowe ceny Zena na ladowarke od Creative confused.gif ...
Linek
Mam taką samą, tylko Manty wink.gif Czyli działa, ale tak, jak napisałem. Ogólnie opłaca się, tylko pamiętaj, żeby nie stosować non stop, tylko starać się w miarę możliwości ładować kompem. Nie jest to sprzęt "dedykowany", więc lepiej nie nadużywać wink.gif
stona
Howdy smile.gif

Jakieś słuchaweczki do moje sansy. Max za 100pln. Fajnie jeśli na allegro smile.gif
Linek
Sennheiser MX 500 - bardzo wysoka jakość dźwięku, jak na słuchawki douszne, do mp3. Spodziewam się, że nie jesteś wybitnym audiofilem, więc ze spokojem Cię zadowolą. Ja audiofilem jestem, a mimo to wystarczają mi na codzień (do wypraw "miejskich", gdzie nie mam zamiaru uważać na słuchawki) MX 200. Mam też MX 560, słychać od razu znacznie lepszą jakość.
Sennheiser MX 51 - najlepsza jakość z wymienionych, ale są też najdroższe. Mimo to bardzo polecam. Dobre, twarde etui, dzięki czemu są bezpieczne w naszej kieszeni.
Sennheiser MX 560 - dość wysoki model, ogólnie podobna jakość do MX 500, minimalnie wyższa. Ciekawe etui, gorsze, niż w MX 51 w sensie praktycznym, ale jeśli chodzi o elegancję lepsze. Ogólnie dobre słuchaweczki.
Sennheiser MX 90 VC - takie "z bajerem" jak chcesz przyszpanować tongue.gif Zresztą obejrzyj sobie gdzieś ich fotki, to sam zrozumiesz. Jeśli chodzi o dźwięk - podobnie jak przy MX 560.

Wybierałbym tylko z tych za taką cenę. Z tym, że w takiej cenie możesz je znaleźć na allegro, lub gdzieś, a raczej w tym przypadku polecałbym poważny sklep ze sprzętem. Masz pewność, że to oryginał. Na allegro zdarzają się podróby. Jak widzisz MX 500 za mniej, niż 60zł, to nie licz, że to oryginał. I jeszcze jedna rzecz - czy to w sklepie, czy na allegro - unikaj "pięćdziesiątek", czyli wszelkich MX 250, MX 350, MX 450 itd.
stona
Dzięki!

Znalazłem coś takiego, chyba oryginały?

http://www.allegro.pl/item298678414__sennh...lon_wa_wa_.html 80pln

http://www.allegro.pl/item298678781__sennh...lon_wa_wa_.html 92pln
Linek
To lepiej na sklepach:

http://techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&...amp;id=SEN-MX51 85zł

http://www.audiostrefa.pl/product_info.php?products_id=2319 80zł

http://www.komputronik.pl/Sluchawki/Sennhe...pelny,id,42786/ 91zł

Nie wiem, jakoś tak mam większe zaufanie do sklepów wink.gif Chociaż te z allegro wyglądają na oryginalne (wiadomo, to nie real photo, ale chodzi o sprzedawcę itd.). Gwarancja 12 miesięcy, czyli nie powinno być źle. Tylko musisz zapytać, czy to gwarancja producenta, czy sklepu. Sam musisz zdecydować, jak wolisz - allegro, czy sklep. Może przejdź się gdzieś po mieście jeszcze, chociaż szczerze mówiąc nie mam pojęcia, gdzie teraz mogą mieć Sennki w Poznaniu. Gdybym w razie czego się dowiedział, to napiszę wink.gif
stona
Byłbym wdzięczny smile.gif
A jak się to wymawia ? wink.gif

Senhajser?
Zenhajser ?

wink.gif
Linek
Zenhajzer. Prawie jak Zygmunt Chajzer wink.gif W sumie to wiesz, tak pomiędzy Zenhajzer, a Zenhajser. Takie "miękkie z".
Czappi
Co sądzicie o PENTAGRAM Vanquish R Touch 4GB? Brać? Cena jest niezła.
Albo CREATIVE ZEN 2GB (http://www.allegro.pl/item336680708_creati...lot_sd_420.html) w podobnej cenie. Co będzie lepszym wyborem?

Edit: Wziąłem już tego Vanquish'a.
Zeratul
jakie opinie kraza o Zune? Warto kupowac?

Tommo
Jaki plejer polecacie do 500zl, pojemnosc 4-6Gb i jak najlepsza jakoscia dzwieku?
Bede sluchal na senkach px100
Ryo-San
ja bym zainwestowal w iRivera X20(4gb) badz 4 gigową T60tke(iRiver)
szczurek
potrzebuje jakiegos sprzecicha, ktore bedzie mialo wejscie na mikrofon i moze nagrywac do wav w jak najlepszej jakosci. Pojemnosc>2GB. Zna ktoś może coś takiego? ;\
totencham
Do bootlegów czy wykładów?

Najlepiej jest chyba wziąć jakiś przenośny mini-disc z nagrywaniem i do tego mikrofon. Nagrania zrzucasz potem na kompie do wav.

Na przykład coś takiego:
-MD recorder
-Mikrofon

(Przykładowe urządzenia, najlepiej poszukaj w necie opinii znawców na temat konkretnych modeli)
szczurek
do bootlegow, chociaz moze kiedys sie przydac i do wykladow. Te minidisci sa na kasety/plyty czy maja jakis tam dysk w srodku? Z tego co wyczytalem to dzieki MDLP mozna nagrac ~160minut w niezłej jakości więc brzmi zachęcająco.
totencham
Są na minidyski smile.gif Na przykład takie TDK. Wygląda to jak płytki dvd-ram albo UMD do PSP. Na allegro chodzą po 7-10 zł za sztukę.
szczurek
ok poszperalem troche i chyba na sam poczatek ten combo bedzie w sam raz:

- MD RECORDER SONY MZ-N1
- Mikrofon VIVANCO EM35

a pozniej tak myslalem, ze mozna sie zainteresowac tym cudakiem:
- Creative NOMAD Jukebox 3, 20GB i nagrywanie do pelnego wav'a co juz jest porzadnym setupem chyba

Dzieki za pomoc toten ;*
Tommo
Jesli ktos chce kupic tani, bardzo dobry plejer 1Gb to w pchlim wystawilem
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...F%BDentry150702

Sam zdecydowałem sie, ze kupie Vedie V39, podobno oferuje najlepsza jakosc dzwieku wsrod plejerow do 500zl
banny
mysle troche nad zmianą starej sansy m240 na cos nowszego

pojemnosc - 1-2 gb starcza mi, wiec nie musze miec jakiś potworów
Ostatnio kupywałem nowe słuchawki sennheisera mx200,

no i tak sobie patrze

creative zen 2 gb

muvo t100

no i jeszcze sansa clip i SanDisk Sansa c240 1GB

nie ejstem audiofilem, ale duzo slucham, nie mzoe byc to mp3 z bateriami, TYLKO na wewnetrzna baterie ladowana poprzez kompa itp. mam dość kupywania baterii ; /
Dziwek nie musi być mistrz, ale musi być conajmniej Dobry

no i cena, mam troche ponad 200, ale nie chciałbym całości przeznaczać.
MasterShake
Philips GoGear Flash audio video player SA6085 8GB*
SA6085/02
czy zen 4gb

czy
Sony NWZS515B 2GB MP3

Wazne zeby muze sie zgrywalo przez drag n' drop a nie wmp10. Sonic stage tez styknie ( to do tego soniaka, nie wiem wlasnie jak z reszta i jak z jakoscia dzwieku )
stona
Podobno CLIP nie jest taki kul sad.gif
banny
no jak na żywo widziałem, to średnio, ale nei słyszałem, wiec nie wiem

( XD )
Reiko
Clip jest bardzo chwalony właśnie. Podobno to najlepszy odtwarzacz jeśli chodzi o jakość dźwięku przy tej cenie.

Polecam:

http://www.forum.mp3store.pl
stona
No ja właśnie czytałem reckę i pisało że dźwięk nie powala ;/

W sumie też się zastanawiam nad zmianą takiej sansy jak ma banny ale szczerze , sam nie wiem czego chcę wink.gif
Tommo
CYTAT(banny @ 2 05 2008, 12:21) *
mysle troche nad zmianą starej sansy m240 na cos nowszego

pojemnosc - 1-2 gb starcza mi, wiec nie musze miec jakiś potworów
Ostatnio kupywałem nowe słuchawki sennheisera mx200,

no i tak sobie patrze

creative zen 2 gb

muvo t100

no i jeszcze sansa clip i SanDisk Sansa c240 1GB

nie ejstem audiofilem, ale duzo slucham, nie mzoe byc to mp3 z bateriami, TYLKO na wewnetrzna baterie ladowana poprzez kompa itp. mam dość kupywania baterii ; /
Dziwek nie musi być mistrz, ale musi być conajmniej Dobry

no i cena, mam troche ponad 200, ale nie chciałbym całości przeznaczać.

Mozesz mi wierzyć, ze moj H10jr zjada dzwiekowo sandiska sanse i z tego co wiem clipa ;]

I nigdy nie kupuj creativow bo szajs jest pod wzgledem dzwieku

Ja prawie 2 lata jechalem na tym irivierze +senki px100 i bylem zadowolony smile.gif
szczurek
a rockboxa da sie zainstalowac na juniorze? Bo jak nie to kupsztajn i sansa wygrywa;]
Tokar
Ja za swojej strony mogę polecić irivera t60. Nie ma chyba lepszego playera z tej półki cenowej jeśli chodzi o stosunek jakość dźwięku - pojemność - cena.
Tommo
CYTAT(szczurek @ 2 05 2008, 17:31) *
a rockboxa da sie zainstalowac na juniorze? Bo jak nie to kupsztajn i sansa wygrywa;]

Nie da sie ale wygrywa z sansa pod wzgledem dzwieku tongue.gif
Jak kupowalem juniora to byl najlepszym plejerem do 400zł ;]
banny
a wie ktoś moze czy w sansie c240 dalej jest tak zyebane oprogramowanie, znaczy, ze trzeba miec wsyztskie tagi super itp, cyz już rozwiazali ten problem?
Bo mnei to strasznie irytuje, jak mam folder na kompie z nowosciami, a potem sluchac ich an mp3 ciezko, bo trudno znalezc itp.
Tommo
Wiecie gdzie mozna kupic Vedie V39 8gb?
Wszedzie gdzie w necie znalazlem nie maja aktualnie na stanie nic
LegionPolski
CYTAT(banny @ 3 05 2008, 14:44) *
a wie ktoś moze czy w sansie c240 dalej jest tak zyebane oprogramowanie, znaczy, ze trzeba miec wsyztskie tagi super itp, cyz już rozwiazali ten problem?
Bo mnei to strasznie irytuje, jak mam folder na kompie z nowosciami, a potem sluchac ich an mp3 ciezko, bo trudno znalezc itp.

ee, przy oryginalnym sofcie od dluzszego czasu nie bylo apdejtow, ale od czego jest rockbox hyh.gif ja używając właśnie c240+rb nie mam żadnych problemów z tagami, bo metod sortowania jest OD GROMA.
banny
a wgrywajac tego rockboxa trace gware pewnie, com? tongue.gif
LegionPolski
CYTAT(banny @ 6 05 2008, 09:27) *
a wgrywajac tego rockboxa trace gware pewnie, com? tongue.gif

KOD
Does it void my warranty if I use Rockbox?

Yes.

However, like many large companies, iriver tends to be lenient with warranty claims. So even if using Rockbox will technically void your warranty, quite probably the aftersale service won't cause any trouble. Of course, they can, but it is not really in their "commercial interest" to do so, and there is plenty of testimony from users who got their iriver replaced even if the issue was caused by misuse (example: hard drive dead due to a fall, or even LCD screen broken).

Quoting the mail user "Prooty" received from iriver, as posted in the Rockbox forum: "Due to the fact that you have taken on a �non-original� iriver Firmware, in this case the modified �rockbox� Firmware, the repair of the player is not covered by warranty."

Iriver now have the following statement in their online warranty terms, specifically naming Rockbox as voiding the warranty: "This warranty is void if [...] the player is opened, repaired, modified or altered by third parties e.g. Rockbox, unless such repair, modification or alteration is expressly authorized in writing by iriver" -- AlexParker - 25 Sep 2006

As a comparison, Archos too has been known to refuse warranty repairs for people that have returned their units with Rockbox flashe
Tommo
Chciałem kupic tutaj http://www.play.pl/sprzet/akcesoria_pc/odt...34582.html#info
ale otrzymalem maila ze gwara jest na rok i w sklad wchodzi: player , sluchawki , futerał , smycz , cd z oprogramowaniem

Koles z mp3store napisal mi, ze jak je sprzedawali w pudelku bylo:
* słuchawki
* kabel USB
* kabel Line-In
* ładowarka USB
* rysik
* materiałowe etui
* płyta CD
* ściereczka
* polska instrukcja obsługi
I gwara na 2 lata

Jakis wał w tym sklepie play?
Kupilbym w jakims innym ale tylko w tym beda mieli 8gb w srode-czwartek i do tego przesylka kurierem gratis to troche taniej wyszloby

masterlag
No więc tak jako że mój Xo jedzie do serwisu to pieniądze na gierke postanowiłem przeznaczyć na jakąś mp3/mp4. I tutaj mam prośbę do osób obeznanych w temacie aby podały kilka modeli w cenie ~200-220 zł.Tylko tak: odtwarzacz musi mieć pojemność min 1gb(jakby przy tej cenie dało się wyłowić coś większego to było by miło), firma mi jest obojętna byle by player jak najdłużej potrzymał(więc pewnie odpadają noname'y,chyba że jest jakiś znośny),koniecznie z wyświetlaczem( nie chce czegoś w stylu shuffle'a z randomem chce wiedzieć jaki song aktualnie słucham), jakość dźwięku nie musi być jakaś wypas,do tej pory miałem tylko muvo v100+standardowe słuchawki i taka jakość dźwięku mi wystarczy.No i preferowałbym zasilanie paluszkami niż ladowanie usb
Reiko
Zdecydowanie iRiver T60. Jakość znakomita, paluszki (AAA), 2GB, wyświetlacz.

Poczytaj trochę o nim a na pewno się upewnisz.
masterlag
ten: http://www.euro.com.pl/odtwarzacze-mp3-mp4...html?from=ceneo ??
Właśnie jestem prawie na niego zdecydowany chyba że ktoś poda jeszcze jakiś w tym przedziale cenowym dodam że chodzi mi o wytrzymałość(w sensie ule pochodzi zanim zdechnie całkowicie)>zasilanie z paluszków ( to jest mus,ewentualnie jako że się nie znam gdyby do tych zasilanych a raczej ładowanych przez usb od razu dodawali jakąs wtyczkę żebym mógł ze zwykłego gnizdka ładować to też jest ok ale tylko w przypadku gdy tak zasilany player będzie miał więcej od tego irivera czyli 4 gb)>wyświetlacz (mus)> pamięć ( myslałem nad min 1gb ale jednak skoro można dostać 2gb w tej cenie to najlepiej min 2gb)>jakoś dźwięku
Reiko
Tak, ten. Na pewno nie ma lepszego odtwarzacza zasilanego na baterię. I chyba zasilanego na akumulatorki w tym przedziale cenowym chyba też nie ma lepszego.
masterlag
Dzięki to go wezmę, myślałem że jest jeszcze coś "zjadliwego" w tym przedziale, ale jedyne co bym preferował w tym momencie to jakiś 4gb może być na akumulator etc ale gdyby dodali jakąś wtyczkę tak żebym mógł wziąść w podróż zakładając że dostępne będzie jedynie zwykłe gniazdko,ale skoro w tym przedziale nic takiego nie ma to biore tego irivera.Jeszcze raz dzięki.
Reiko
Jest jeszcze Sansa Clip ale jest na wbudowany akumulator i trochę gorszy jakościowo.

Ale to chyba dwie jedyne mp3 warte uwagi. Mają bardzo dobrą jakość dźwięku jednak licz się z tym, że na standardowych słuchawkach nic cię nie zachwyci.
Coati
ma ktos mp3 firmy meizu? jak wypada jakosciowo?
masterlag
Tzn ja jestem wstępnie na tego irivera zdecydowany ale jak już mówiłem jeśli była by możliwość w tej cenie dostać 4gb player gorszy trochę jakościowo w wykonaniu (ale nie no nejm żeby się szybko zepsuł), a jakość dźwięku nie musi być jakaś wypas( na poziomie tego muvo spokojnie wystarczy), który miałby wyświetlacz i nawet nie musiałby być na paluszki tylko mógłby być ładowany, ale nie tylko przez usb tylko przez jakąś wtyczkę//ładowarkę dodawaną do player dzięki czemu w podróży wystarczyło by mi zwykłe gniazdko żeby go doładować to jednak odpuściłbym tego irivera.

OK mam pytania o jeszcze 2 odtwarzacze a mianowicie
1.Creative Zen V Plus 4GB http://pl.europe.creative.com/products/pro...v=0&listby= według tego istnieje możliwość ładowania przez ładowarkę podłączoną do zwykłego gniazdka tylko czy taką ładowarkę dodają czy trzeba ją sobie kupić( i jaka jest jej cena)
2.SanDisk SANSA Clip 4GB i czy w tutaj także tak jak w przypadku zena jest ładowarka podłączana do gniazdka (prosiłbym o linki jak coś)

hmmm jeszcze jedno pytanie czy 4gb sanse clip doładuję podłaczając do sieci to https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=3393 lub to https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=3555 albo tym http://www.3kropki.pl/p/8/2/pentagram_usb_charger.php bo zena raczej nieorginalną nie doładuję czyż nie??
gekon
A jeśli liczysz się z kasą to polecam Creative Zen Stone Plus.

Przegenialny design, w miare dobre słuchawki w zestawie, ale wiadomo, że jak kupisz coś lepszego to MP3 Player będzie grał lepiej. 2 GB pamięci, zgrabny wyświetlacz w kolorze błękitnym. Ładowanie jest przez USB więc nie tracisz kasy na baterie, bareria wbudowana starcza na ok 11h. Jest też możliwość ładowania ładowarką sieciową.

Jasna sprawa, są lepsze Playery, ale nie za tą cene. Wersja 2 GB kosztuje 90 zł - 130 zł, a wersja 4 GB kosztuje 150 zł - 170 zł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.