Wykrywa identycznie jak PSP ;p
luck1985
13 11 2005, 20:11
Mam taki sam .
Ja mialem plytke , sterowniki oprogramowanie itp .
Pod XP nic nie potrzeba ,wkladasz i dysk wymienny.
na płytce był fajny programik CREATIVE MEDIA SOURCE do konwersji plików itp itd
MichAelis
13 11 2005, 20:24
ale wlasnie chyba w tym plytki nie ma, no ale co ten program robi czego nie robi normalny program do mp3? Bo chyba jednak wezme to z MM, bo tanio wychodzi.
Ten program to swego rodzaju organizer, który wygląda tak:
KLIKNIJ!pewnie można to zassac ze strony CREATIVE
MichAelis
13 11 2005, 21:00
a zerknij na plytke ile instalka tego zajmuje

bo na stronie creativa cos nie dziala
wortigern
13 11 2005, 21:08
A nie wiesz przypadkiem ile kosztuje w MM muvo tx se 512mb ? Bo tez chce zakupic ale nie wiem gdzie ;]
MichAelis
13 11 2005, 21:13
256 179zł (srebrny) i wlasnie chyba tego wezme szkoda mi 300 za 512 z allegro jednak
512 389zł (biały)
Ölschmitz
19 11 2005, 11:29
wacham sie miedzy tymi dwoma:
http://www.mp3player.pl/store/easyshop.cgi...nkrnw&com=PT/83http://www.mp3player.pl/store/easyshop.cgi...krnw&com=PT/176ktos je widzial, lub testowal? ktory lepszy, chyba, ze mozecie mi polecic cos lepszego za podobna cene:)
MichAelis
19 11 2005, 11:35
ja mam ten pierwszy tylko bez radia, nie warto dawac 140 zł wiecej za radio :|
polecam ten model jakby co
Ölschmitz
19 11 2005, 11:45
cholera mi wlasnie na radiu zalezy ;/ cos mi sie nie chce wierzyc, ze za samo radio doplaciles 140 peso...
MichAelis
19 11 2005, 11:58
za taki sam model dalem 179 zł teraz nawet jest po 169 zł wiec chyba rachunek jest prosty nie? radio kosztuje 146 zł phr
Ölschmitz
19 11 2005, 12:24
to jeszcze moglbys mi napisac gdzie kupowales, to bede szalenie zadowolony.
bartiz - obecnosc radia w takowym gadzecie sluzy przede wszystkim temu, abym go sluchal, np. relacji z zuzla, albo wiadomosci. jednakze, jesli cena rzeczywiscie jest taka, to radio staje sie niekonieczne:)
MichAelis
19 11 2005, 12:30
media markt wrocław
kupilem w poniedzialek za 179 od wczoraj jest za 169
Ölschmitz
19 11 2005, 12:36
media markt, mowisz... w ciagu miesiaca otwieraja jeden kolo mnie, wiec narazie sie wstrzymam z zakupem, dzieki za info.
MichAelis
19 11 2005, 12:48
Z tego co wiem to tylko we wroclawiu jest taka promocja, np w Poznaniu ten sam model jest po 220
Ölschmitz
19 11 2005, 14:24
stary, czyli masz takiego?
http://www.pixmania.com/pl/pl/127083/art/c...muvo-tx-se.htmlhmm, rzeczywiscie roznica cenowa spora, chyba jednak przezyje brak radia:)
MichAelis
19 11 2005, 14:39
no dokladnie ten tylko ze srebrny
Powie mi ktos o tych opcjach creativu muvo 512 mb , idle shutdown ,root i cue/review??
A co sądzicie o takim sprzęciku, słyszał go ktoś w akcji ?
THOMSON PDP2556i
THOMSON PDP2335zależy mi na czymś ze slotem na karty (radio też by się przydało) do ok 300zł i zastawiam się właśnie nad ww sprzętem
oferta avansa -
http://sklep.avans.pl/index.php?cPath=111_197_198
wiekszosc z was ma te muvo a nikt nie moze mi tego napisac, d czego sluza te opcje?
MichAelis
25 11 2005, 17:31
bo wszyscy nie wiedza

ja mam i nie wiem
wortigern
5 12 2005, 17:49
czy bylby ktos tak mily i mogl mi powiedzec ile kosztuje teraz w MediaMarkt Creative MuVo TX albo TX SE 512 mb ? Ten zwykly bez radia.
pieknie, po prostu pieknie. upuscilem moj mp3 z-cyber na podloge. Zdazalo mi sie to juz wczesniej, ale tym razem chyba mial juz dosc. nie dziala

Rozlozylem go, ale nie zauwazylem jakichs uszkodzen wewn. No nie dziala i tyle. Naprawiac chyba sie takich rzeczy nie opyla. (btw. ktos chce kupic?

)
Teraz szukam nowego. Ma byc tanie (ok 150zl), w miare dobre(nie no name) i nie ma straszyc odpustowym wygladem. 256mb minimum.(tak mi tylko w erze dopasuja

) Cos polecacie w tej cenie? Tak, wiem ze creativy sa tanie w MM, ale mam do najblizszego 100 km.
ot znalazlem ciekawy playerek
maxfieldŁadne to to, chyba dobre, ktos ma taki? a moze cos innego?
QUOTE(wortigern @ 5 12 2005, 18:49)

czy bylby ktos tak mily i mogl mi powiedzec ile kosztuje teraz w MediaMarkt Creative MuVo TX albo TX SE 512 mb ? Ten zwykly bez radia.
299 zlociszy we wroclawskim MM.
Smialo moge polecic tego Philipsa
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75705555 - sam go posiadam i jestem zadowolony, nawet nie planuje juz zmieniac sluchawek bo te ktore sa przy nim nie sa zle.
mhm. no chyba dobry by byl. fajny ten pilot na kablu. tylko ze aukcja konczy sie za 3 dni. a ja musze poczekac az przeleja mi stypendium na konto. ale bede bral pod uwage ten model.

dzieki.
jakies jeszcze propozycje?
wortigern
6 12 2005, 08:43
QUOTE(Jędrek @ 6 12 2005, 01:00)

QUOTE(wortigern @ 5 12 2005, 18:49)

299 zlociszy we wroclawskim MM.
bog zapłac ;]
QUOTE(qraq_pk @ 5 12 2005, 23:35)

mhm. no chyba dobry by byl. fajny ten pilot na kablu. tylko ze aukcja konczy sie za 3 dni. a ja musze poczekac az przeleja mi stypendium na konto. ale bede bral pod uwage ten model. :) dzieki.
jakies jeszcze propozycje?
To pozycz od rodzicow albo dziadkow, ja tak robie gdy wiem ze za tydzien bedzie wyplata na poczcie a kase potrzebuje na jutro. Pozyczam i za tydzien oddaje i wszyscy sa szczesliwi :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=75025683co myślicie o czymś takim ? całkiem ładnie wygląda ...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75874500Sony VAIO pocket VGF-AP1L 40 GB
Do tej pory uparlem sie tylko na nowego iPoda 60GB photo albo video, ale po zobaczeniu tego soniacza w granicach tysiaca zlotych to mam dylemat. Ladny moim zdaniem design, 40GB ktore mysle ze spokojnie wystarcza. Nie wiem co teraz zrobic w zasadzie, pierwszy raz widze takie urzadzonko od Sony, mysle ze konkretne, co o tym myslicie ? Rozwazyc ten zakup (jesli nie kupie na aukcji to w sklepie) ? Liczy sie dla mnie tylko iPod no i teraz to Sony, zadne creativy i inne takie, no i minimum 40Gb.
majac wydac taka kase wolalbym miec na sprzet gwarancje.
Ten soniak ladny, moze troche duzy i ciezki ale ma za to duzo mozliwoscino i Sony zawsze dodaje do swoich produktow mase akcesorii, a to sie ceni. Sprzet swietny i na pewno gra bosko, jak masz kase to bierz. Dla mnie troche za bardzo rozbudowany, nie wykorzytalbym nawet 1/10 jego mozliwosci.
Ciezar 200 gram, nie wiem czy to ciezko czy nie, nie potrafie sobie wyobrazic tej wagi :), nie wiem czy jakos specjalnie rozbudowany, obrazki i okladki plyt - no to juz jak kto tam uzywa, wymienny dysk twardy, no to standard, zgrywanie z kamerki albo aparatu bezposrednio, no przydatne bo mam aparat sony, konfiguracja jak to konfiguracja, im wiecej opcji tym lepiej mozna spersonalizowac sobie urzadzonko. Uzbieram kaske i pomysle nad tym, poki co ten player to "rare" w polsce w przeciwienstwie do iPoda, zobacze jak sie rozwinie sytuacja po swietach.
Szukam czegoś za maksymalnie 200-250 zł, 256 MB, bez radia. Zastanawiam się nad Creativem Muvo, ale jeśli możecie polecić coś innego to chętnie posłucham

Może być allegro byle sprzęt był nowy.
Jeszcze pytanie: czy wrzucając pliki do Creativa nie kaszani się playlista, tzn czy nie dzieje się tak, jak w ipodach (ktoś tu o tym wspomianał), że player sam ustala kolejność piosenek?
Do takiej kwoty to bierz Creative'a. Bardzo dobre sprzety i coraz wiecej osob wlasnie ma takie. Fakt, ze dla mnie 256 mb to stanowczo za malo, ale jezeli ktos slucha tylko 'hitow na czasie' to styka. Nie ma po co probowac czegos innego jak cos jest sprawdzone i dziala elegancko.
Na sluchawkach nie ma praktycznie zadnej roznicy miedzy 128 kbps czy 192kbps. Slucha sie identycznie. Ponizej oczywiscie ucho zauwazy roznice, ale powyzej juz nie.
I ja tez mam pytanie: Do szkoly mam pol godziny. Gora z 40 minut. W lutym kupuje sobie auto wiec sluchanie muzy wyjezdzajac na wakacje rozwiazuje sie samo. Myslicie, ze warto jest kupic MP3 Playera (ten Zen jest pyszny) powyzej 128MB?
Za ile mniej wiecej dostane takiego ZENa wlasnie z 128MB?
2razyjot
8 12 2005, 08:26
QUOTE(Haro @ 7 12 2005, 22:28)

I ja tez mam pytanie: Do szkoly mam pol godziny. Gora z 40 minut. W lutym kupuje sobie auto wiec sluchanie muzy wyjezdzajac na wakacje rozwiazuje sie samo. Myslicie, ze warto jest kupic MP3 Playera (ten Zen jest pyszny) powyzej 128MB?
Siostra ma 256 mb i jak wcisne na maxa piosenek to w zyciu ich nie przeslucham w drodze do pracy, z pracy na uczelnie i wracajac do domu. Wszystko jeszcze zalezy od kompresji mp3 itd. Nie mam korby i nie potrzeba mi 512 mb zeby wciskac cale albumy, jak wcisne 60 piosenek styknie spokojnie ale co kto lubi ...
Panowie
CREATIVE ROXX ! ! ! Mam muVo TX 256MB od lipca. Miał ze 20 gleb z 1metra czy 0,5 metra na panele.
Ale to do czego doszło dziś.... Odtwarzacz był sobie w kieszeni wewnętrznej w kurtce.
No i moja matka stwierdziła, że kurteczkę trzeba wyprac, nie pytając mnie o to i nie sprawdzając wew. kieszenie (chyba nawet nie wiedziała o jej istnieniu).
ZONKa zaliczyłem i wyjąłem mojego "troche mokrego creativ'a" po ponad 1,5 godzinnym praniu
Zabawiłem sie w doktora i zacząłem go reanimowac

Combo: pół godziny suszenia suszarką + leżakowanie 2 godzin przed kominkiem i.....
DZIAŁA, nie moge w to ku.rwa uwierzyc po takiej kąpieli, zero skutków ubocznych, wymiękam
M.in. Twój post utwierdził mnie w przekonaniu, że taki właśnie odtwarzacz warto sobie sprawić. Pieniądze już się zbierają. Ale mam dylemat - Burnout Revenge czy muvo...?
QUOTE(Haro @ 7 12 2005, 22:28)

Na sluchawkach nie ma praktycznie zadnej roznicy miedzy 128 kbps czy 192kbps. Slucha sie identycznie. Ponizej oczywiscie ucho zauwazy roznice, ale powyzej juz nie.
Kompletna bzdura. Albo masz wade sluchu, uszkodzone bebenki albo inne schorzenie albo uzywasz sluchawek ponizej 15zl. Majac zalozone chocby technicsy rp f800 roznica miedzy 128 a 192 jest bardzo duza i ja osobiscie rzygam jakoscia ponizej 192. 192kbps to absolutne minimum jesli komus zalezy choc troche na jakosci. Sluchalem tez utworkow 128 i 192 na jakichs starych malych Kossach i roznica takze mozna bylo bezproblemu uslyszec.
aha, moje słuchaweczki KOSS'a pranie też przeżyły
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74493674 zakupiłem te słuchaweczki, grają dobrze, są wygodne tylko kabelek zdeka cienki, ale to nie przeszkadza.
Jakośc i wygoda o wiele lepsza niż w tych od muVo.
No wlasnie , mi juz jedna slucawka od tych standardowych ctreativa do muvo 512 mb przestala dzialac:/, jakie sluchawki douszne byscie mi polecili?? Dobrze by bylo gdybyscie podali nietylko modele sluchawek ale rowniez gdzie mozna najtaniej takie dostac- oplaca sie sluchawki na allegro kupowac, bo np, mp3 playera niezbyt ceny sa takie same jak w sklepach,przynajmniej u mnie w miescie. Postarajcie sie szybko odpowiedziec:>
QUOTE(Tomita @ 10 12 2005, 23:03)

No wlasnie , mi juz jedna slucawka od tych standardowych ctreativa do muvo 512 mb przestala dzialac:/, jakie sluchawki douszne byscie mi polecili?? Dobrze by bylo gdybyscie podali nietylko modele sluchawek ale rowniez gdzie mozna najtaniej takie dostac- oplaca sie sluchawki na allegro kupowac, bo np, mp3 playera niezbyt ceny sa takie same jak w sklepach,przynajmniej u mnie w miescie. Postarajcie sie szybko odpowiedziec:>
Koss Spark Plug
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76801323 ja mam takie sluchaweczki graja bajka chociaz nie jestem milosnikiem sluchawek wkuadanych do ucha no ale po ulicy z takimi wielkimi nie bede biegau

fuckt ze sa drogie ale polecam
player_one
11 12 2005, 00:59
te defaultowe sluchawki creative'a rozjepalem bo myslalem ze mnie w huja zrobili ze jedna krotsza jest :/
dalej byly jakies za 35 peso szm.. schm. sch.. nawet fajnie graly z tym ze po miechu przestala dzialac jedna sluchawka a tydzien pozniej druga. teraz mam jakis shit za 2 dychy ale nie zwracam na to uwagi
siki: brzmialo to jak tania reklama. wooow biore /o/
luck1985
11 12 2005, 01:02
QUOTE(player_one @ 11 12 2005, 00:59)

te defaultowe sluchawki creative'a rozjepalem bo myslalem ze mnie w huja zrobili ze jedna krotsza jest

Nie moge - dobry jestes !
Wiadomo ,ze jedna jest dluzsza , zebys mogl sobie zawiesic za szyja , w razie czego nie wisza Ci miedzynigami tylko na szyi .
Co do sluchawek , ja zawsze chwalilem sobie Panasonica , dobre ma Philips douszne . Sprawsz na opakowaniu db :> Czym wiecej tym lepiej dadza w ucho

Czasami slyszycie szumy albo jedna ciszej gra albo dziwnie . Czasami sie tak dzieje , membranka sie przewroci czy cos , wystarczy dmuchnac w sluchawke , albo wessac powietrze . Membranka wraca do polozenia i jest ok .
Pisze jako ciekawostka , bo jak niektorzy nie wiedza po co prawa sluchawka jest dluzsza to nie mam pytan
player_one
11 12 2005, 01:03
no, tera wiadomo
QUOTE(player_one @ 11 12 2005, 02:59)

te defaultowe sluchawki creative'a rozjepalem bo myslalem ze mnie w huja zrobili ze jedna krotsza jest

dalej byly jakies za 35 peso szm.. schm. sch.. nawet fajnie graly z tym ze po miechu przestala dzialac jedna sluchawka a tydzien pozniej druga. teraz mam jakis shit za 2 dychy ale nie zwracam na to uwagi
siki: brzmialo to jak tania reklama. wooow biore /o/
fuck!! to one mają tak normalnie? xD
tez je wyyebałem, bo jedna była nieproporcjonalna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.