Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Cerb
Nieproporcjonalna ?

Nieproporcjonalnie male to wy macie mozgi w porownaniu do objetosci czaszki icon_twisted.gif

A temat o sluchawkach juz byl http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=32502

Ale w razie czego Garcia napisz jak jest z wygoda noszenia tych Koss Sparkow, z tego co sie doczytalem to one musza byc wlozone do ucha, a z ich ksztaltu wynika ze nie maja sie jak w tym uchu za bardzo trzymac. No i moglbys przetestowac czy sa wygodne jak nosisz czapke zimowa (zachodzaca na uszy) czy nie uciskaja.
Stachu
Nieproporcjonalna ?

Nieproporcjonalnie male to wy macie mozgi w porownaniu do objetosci czaszki
nie skumałes kolego
Tomita
Kurcze a z takich do 30 zl to jakie byscie polecili?? Ja nie jestem tak wymagajacy jak wy,mi tam nawet pasowaly te sluchawki co byly w standardzie z muvo tylko ze szybko sie rozwalily,ale jesli chodzi o jakosc to spoko.Wiec jakie z tanszych?
Jędrek
Moj ziomek kupil te i sprawuja sie dobrze, ale nie wiem czy one sa standardowo z Muvo.
Klik
kedar
Co myślicie to tym odtwarzaczu: http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=4808
??

Moge wydać max 250 zeta, a chce odtwarzacz 512MB z radiem, może być mniejsza pojemność, ale wtedy musi mieć slot na karty pamięci, 256MB to za mało dla mnie bedzie, a kasy wiecej nie wydole, nie da rady, nawet nie chce wiecej wydać.

Także co myślicie o tym co wyzej podałem? Chyba że macie jakies inne propozycje?

Pozdro smile.gif
2razyjot
Mam 120 zl i chce mp3 playera o pojemnosci 128 mb. Cos wyprobowanego i pewnego. Moze jakis spec cos polecic? smile.gif

Gadki, ze "128 to malo" itp. prosze sobie darowac.
wortigern
kedar - tez wlasnie myslalem nad tym ergotechem, ale nikt nie mogl mi nic o nim powiedziec, w sumie to taki kot w worku, z danych tech. wyglada na calkiem spoko player ale firmy w ogole nie znam, chciaz podobno malo znane firmy robia lepsze rzeczy niz markowe rekiny (doswiadczylem na wlasnej skorze). W sumie jesli chcesz wydac tylko 250zl to kupuj, ja tez mam 250 ale chce dozbierac do creativa muvo, mam nadzieje ze sie nie zawiode ;]
kedar
No tego Ergotecha mój kumpel kupił z 2-3 misiące temu i na razie nie narzeka, mówi że spoko plejerek, bardzo mały, gra dobrze, fajnie nagrywa na dyktafon. Tylko chodzi o to ze nie wiadomo czy jest awaryjny, zeby nie było tak ze sie po kilku miesiącach zepsuje confused.gif Ale chyba sie na niego skusze smile.gif
Pozdro.
Tomita
Hmm awaryjny to napewno jest creative muvo, na trzy playery muvo 512 mb (bez radia),ktore kupilem za jednym razem(dla brata ,siebie i kolegi) we wszystkich padla jedna sluchawka:/ a playerki kupilem w polowie sierpnia.
Jędrek
Ziom kupil iPoda (juz nie pamietam kiedy dokladnie). Po miechu padla mu jedna sluchawka. Ja kupilem dokladnie takiego samego - po miechu padla jedna sluchawka. Nie wiem czemu sie tak dzieje. Drugi kumpel kupil Creative'a - padla mu sluchawka jedna. Nie wiem o co chodzi kompletnie.

Dawalem wczesniej linka do aukcji - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76676949
To sa sluchawki z MuVo czy nie ? Bo zastanawiam sie czy nie kupic (kumpel kupil i dzialaja naprawde dobrze).

Wujaszek - musze spytac. Naprawde wystarcza Ci 128 mb ? O_o

Za 120 zl ? Ciezko Ci cos polecic tak naprawde. Rada - poczekaj do gwiazdki/uzbieraj kolejne tylke i idz po Creative'a do Media Marktu.
Za 120 zl to uzywane Philipsy 128 mb badz nowki 'NoName', ktore czasami dzialaja dobrze, a czasami nie. Kilka moich znajomych juz odsylalo takie po tygodniu. W bzdury typu - "No Name ma podzespolach Samsunga" radze Wam nie wierzyc. Ciezko, naprawde ciezko pomoc.
SIKI
Ciekaw jestem czy ten chiński shit przeżłyłby pranie tak jak mój muVo ohmy.gif
MichAelis
sluchawki padaja bo ciagniecie za nie jak po(pipi)ani, wyciagacie je z ucha ciagnac za kable HA xD
128 pewnie ze moze ci starczyc, ale nie warto kupowac czegos takiego,bo roznica w cenie miedzy 128 a 256 jest niewielka.
Ja na cos typu medion albo inne ch.ujemuje nawet nie patrze, wole dac nieco wiecej i miec pewnosc, ze nie padnie w tydzien, albo ze samo sie nie sformatuje podczas sluchania. xD
Cerb
Temat chinskiego szajsu walkowany jest chyba od pierwszej strony, nie masz kasy to sobie taki spraw i nie sluchaj ani nie ogladaj zadnego innego odtwarzacza, wtedy bedziesz sie z niego cieszyl (no chyba ze w czasie odpalania na nim sonaru i echosondy cos siadzie).

Ten "Ergotech" to jak dobrze przeszukac sklepy i aukcje bedzie mial jeszcze ze 20 nazw. To po prostu chinskie go.wno za kazdym razem ubrane w inny papierek. Takiego sprzetu nie ma nawet sensu porownywac z innym (w tym samym zakresie cenowym i podobnych firm) bo to jest zwyczajnie to samo. Pewnie jakis chinol zmontowal to w gararzu, sprzedal licencje innym firmom i trzepie z tego niezla kapuche, moge sie zalozyc ze wszystkie te chinskie wynalazki maja identyczne bebechy.

Radze poszukac jakis uzywanych Sony, Philipsow, Samsung chyba ze konkretnie komus zalezy na nowym (prezent) to od biedy moze byc.

Co do jakosci MP3 to probkowanie 192 kb/s odpowiada jakosci plyty CD, a 128 kb/s to kaseta magnetofonowa bez szumow.

Nie wiem co wy robicie z tymi sluchawkami ale mialem juz kilka sluchawek dousznych i w zadnych nic sie nie urwalo (trafil sie nawet walkman Thompsonic'a), w tym Philipsie ktorego aktualnie posiadam dobre jest to ze pilot ma zapinke i mozna go przypiac do kurtki, bluzy itp. Przewody od sluchawek wisza sobie swobodnie.
szeni
Z tego co zrozumialem, to te sluchawki są z modeli V/N200 i Zen Nano

"Znane z najlepszych odtwarzaczy Creative V200/ N200/ Zen Nano Plus."

Czyli - dedykuję - są lepszej jakosci niz te w MuVo

EDIT: Chodzilo mi o te z linka
Jędrek
szeni - dzieki. Widzialem opis na aukcji, ale nie bylem pewny.

MichAelis - wychodze z zalozenia, ze jezeli sluchawki kosztuja 100 zl to musza przetrwac wszytsko. Nie wiem jak z innymi, ale te iPod'owskie maja taki smieszny blad. Otoz oprocz 'nasadko-ochronki' sa one pokryte 'folia' pod ta 'nasadko-ochronka', ktora odkleila mi sie i jak dam bass'y na maxa i glosnosc to z prawej sluchawki jest pierdzenie bo ona ('folia') sobie 'skacze' pod 'nasadko-ochronka'. Nie wiem czy rozumiecie. :-)

Wkurza mnie to. biggrin.gif

SIKI - mysle, ze iPod nie przetrwalby takiego prania. Creative rula.
kedar
Dobra, kwota którą przeznacze na mp3 player zwieksza sie do okolo 300 zeta (moze być troszke wiecej, ale nie wiele), więc dajcie jakies propozycje co mógłbym kupić? Moje wymagania to: 512MB, radio, dyktafon. Co byście polecali? smile.gif

Pozdro!
wortigern
ja przed swietami bede mial muvo 512mb ale bez radia, za 300zl. Jak cos to napisze troche o tym sprzecie: czy sie oplaca i inne takie bzdety.
kedar
No też sie nad tym Creativem zastanawiałem, ale on radia nie ma confused.gif

A co myślicie o plejerach Philipsa? Tych co na allegro chodzą po okolo 300-350 zeta? Warto sie nad nimi zastanawiać? Bo wygląd jak dla mnie mają nieziemski, bardzo mi sie podobają.

UPDATE

O taki na przyklad: Philips

UPDATE 2

Du.pa, nie zauważyłem ze on radia nie ma, wiec odpada...... No to co polecacie? smile.gif
wortigern
az tak ci jest potrzebne radio ? Ja tez z poczatku sie napalilem zeby miec radio ale jak sobie pomyslalem jakiej ja stacji bede sluchal? Odrazu zrezygnowalem, poprostu w zadnej polskiej radiostacji nie graja muzy ktora lubie wiec radio jest mi zbedne. Zastanow sie nad tym.
Jędrek
Tez mysle, ze radio jest zbedne.

Wujaszek - w MM maja mp3 Optimusa 256 mb ram za 111 zl. Lykaj go. Zawsze bedziesz mial gwarancje w razie czego.
szeni
Ostatnio w Selgrosie, Realu czy tam Makro pokazały się MuVo 256 SE (bez radia) za cenę 181 zł z VAT. W Vobisie tyle samo.

Doradźcie mi: wydać 45 złotych na Amplitude czy te pieniądze odłożyć na zakup odtwarzacza? tongue.gif
kedar
Nie no właśnie mi radio moze sie przydać, lubie czasami sobie radia posluchać.
A co myślicie o tym: http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=5902 ??

I jeszcze jedno pytanie: jak myślicie, kupować mp3 plejer w Proline? Mnie odrzuca na kilometr od tego sklepu, no ale ceny mają fajne, co doradzacie?
kedar
Nikt mi nic nie doradził to sam wybrałem tongue.gif

Kupiłem Creative MuVo V200 FM 512MB, kupilem go jakies pol godziny temu, jak na razie jestem baaardzo zadowolony, troche mnie on kosztował, ale jednak porzadny sprzęt wink.gif

Pozdro.
Jędrek
Daj znac za kilka dni czy radio faktycznie jest takie bardzo potrzebne wink.gif
Tokar
Jutro z samego rańca uderzam do Selgrosu po Creative MuVo TX SE 256MB za 180 zeta, zanim mi motłoch sprzed nosa zgranie ;p
kedar
Jędrek------> za kilka dni to może nie, ale za jakieś dwa tygodnie dam Ci znać czy sluchalem radia...... ale zdaje mi sie ze bede sluchal, moze nie czesto, ale bede sluchał wink.gif
Jędrek
Spoko. Ja nadal uwazam, ze to bez sensu jest. Chyba nie powiesz mi, ze wolisz w autobanie sluchac radia niz swoich ulubionych mptrojek...
wortigern
no chlopaki w piatek jade najprawdopodobniej do olsztyna i wbije sie do MM. Mam nadzieje ze beda muvo tx 512mb bo mam zamiar sobie taki sprawic ;]
Tokar
Nie wiem jak w Olsztynie, ale w łódzkim MM nie mają w ogóle empetrójek Creativa ;p
McDriv3r
Siemanko.Chce kupic Odtwarzacz MP3 i mam do dyspozycji 150 zl.Jakiego mnie polecacie i z skad?
wortigern
Lol, a czego jasniepanie oczekujesz od odtwarzacza? ile pamieci ?
McDriv3r
256 MB :)Zeby byla tez dobra jakos dzwieku:D
Czappi
Około 30zł więcej i kupuj Creative MuVo 256mb TX
kedar
Jędrek------> no i sluchałem radia smile.gif, fakt ze niezbyt dlugo, bo jakies 20-30 minut, ale sluchalem tongue.gif

Ale mp3 plejer....... dziękuje Bogu za stworzenie tego...... ide sobie dzisiaj od domu ciotki na uczelnie, błoto, zimno, deszcz pada...... a ja mam wszystko w du.pie, tylko dlatego że w sluchawkach leci zaaaaaj.bista piosenka, dzieki ktorej pojawia mi sie usmiech na twarzy, ludzie idą i się dziwią czemu ja sie usmiecham, rewelacja smile.gif Nie myślałem ze chodzenie samemu w deszczu może być tak przyjemne wink.gif

Pozdro! smile.gif
2razyjot
A ja kupilem jakis nolnejm szit za 70 zl na allegro, ma to 128 mb pamieci, wrzucam 23 ulubione pioseneczki i starcza. Podswietlenia nie ma ale gra calkiem ladnie i glosno - jak w bimbaju siedze to nie slysze ludkow i odglosow jazdy wiec jest ok ...

Formatowalem juz itp. - dziala bez zarzutu, gwarancja rok. Na jednym paluszku jedzie ok. 9 godzin, styka!
wortigern
hehe a ja wlasnie zakupilem dzisiaj muvo tx 512mb ;] i jestem zadowolony chociaz w pudelku nie znalalzlem plytki anie silikonowego kondoma ale i tak jestem happy ;]

EDIT

Mam kilka pytan do posiadaczy TX'ow, czy wam tez zzera niewiadomoco 22mb ? co to kurde jest ? oprogramowanie ? 22mb 0o. W odtwarzaczu mam napisane TOTAL SPACE 489,6mb WTF? no kurde to jest z 8 dobrze skonwertowanych piosenek confused.gif.

Jak wlaczam odtwarzacz to odrazu leci muza, mozna to jakos wylaczyc, tzn zeby wchodzil do menu odrazu albo chociaz nie puszczal muzy tylko byl w stanie gotowosci ?

3 ostatnie pytanie: Ile wchodzi wam mp3 ? tzn ja pakuje w formacie wma ale kurde weszlo mi 98 piosenek i mam 6mb wolnego, nosz kurde myslalem ze przynajmniej ze 150 wejdzie, hmm moze porostu kiepsko konwertuje...
yab
off topic:

do moda, mozna ten temat przykleic
Loto
creativ mnie zadziwil :| nie dosc ze serwis dziala b szybko i przy opoznieniu w naprawie przepraszaja itp to jeszcze za to ze koles musial dluzej czekac na diagnoze usterki dostal propozycje darmowego apgrejdu z 512 na 1024 :| łodafak kuna swieta sie udzielily im czy co....
2razyjot
QUOTE(Loto @ 28 12 2005, 23:09) *

creativ mnie zadziwil :| nie dosc ze serwis dziala b szybko i przy opoznieniu w naprawie przepraszaja itp to jeszcze za to ze koles musial dluzej czekac na diagnoze usterki dostal propozycje darmowego apgrejdu z 512 na 1024 :| łodafak kuna swieta sie udzielily im czy co....

Ja jak mialem problem z muvo siostry napisalem i w ciagu kilku godzin przeprosiny + link do oprogramowania. Pelen profesjonalizm. smile.gif
Yacek
QUOTE(wortigern @ 22 12 2005, 19:02) *

hehe a ja wlasnie zakupilem dzisiaj muvo tx 512mb ;] i jestem zadowolony chociaz w pudelku nie znalalzlem plytki anie silikonowego kondoma ale i tak jestem happy ;]

EDIT

Mam kilka pytan do posiadaczy TX'ow, czy wam tez zzera niewiadomoco 22mb ? co to kurde jest ? oprogramowanie ? 22mb 0o. W odtwarzaczu mam napisane TOTAL SPACE 489,6mb WTF? no kurde to jest z 8 dobrze skonwertowanych piosenek :/.

Jak wlaczam odtwarzacz to odrazu leci muza, mozna to jakos wylaczyc, tzn zeby wchodzil do menu odrazu albo chociaz nie puszczal muzy tylko byl w stanie gotowosci ?

3 ostatnie pytanie: Ile wchodzi wam mp3 ? tzn ja pakuje w formacie wma ale kurde weszlo mi 98 piosenek i mam 6mb wolnego, nosz kurde myslalem ze przynajmniej ze 150 wejdzie, hmm moze porostu kiepsko konwertuje...

Mp3 o jakosci 128kbps 44khz: 1 minuta zajmuje prawie 1MB wiec sobie policz. Mp3 w jakosci 320 kbps zajmuja juz prawie 3 razy wiecej MB.
szeni
Chłopaki, a powiedzcie mi proszę, czy znacie jakieś DOBRE sklepy internetowe, w których zakupię sobie MuVo TX SE 256 mb (bez radia), w cenie około 200 PLN. A może sami już w którymś z nich takowe cudo zakupiliście?

Jeśli nie znacie - może słyszeliście o takim sklepie jak www.odtwarzaczemp3.pl . Dobre to jest? Czy to jest fajne?
2razyjot
QUOTE(szeni @ 5 01 2006, 21:22) *

Chłopaki, a powiedzcie mi proszę, czy znacie jakieś DOBRE sklepy internetowe, w których zakupię sobie MuVo TX SE 256 mb (bez radia), w cenie około 200 PLN. A może sami już w którymś z nich takowe cudo zakupiliście?

Jeśli nie znacie - może słyszeliście o takim sklepie jak www.odtwarzaczemp3.pl . Dobre to jest? Czy to jest fajne?

Wchodze sobie w pierwszy link na allegro i bach!

http://www.pixmania.com/pl/pl/127083/art/c...muvo-tx-se.html >> 198 zl

Allegro - 210 zl >> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80330659
szeni
Fajnie, dzieki, ale chodzilo mi raczej o sklep (wazna jest dla mnie gwarancja). A co do pixmanii - to mam takie pytanie, czy to jest dobry, zaufany sklep? Bo slyszalem, ze nieciekawy, przyjmuja tylko wplaty na konto, a jak juz wplacisz, to na przesylke mozesz czekac nawet z 2 miesiace.
Firekage
Elo.
Mam dwa playery....
Nr1-512 mb sansa sandisk....usb 2,0 itd....bardzo rozbudowany i jestem z niego zadowolony...koszt kolo 290 zl
Nr2-256 mb creative muvo tx...usb tyz 2,0....tani i kupilem go do roboty ...tez zadowolony jestem a cena jest bardzo niska....okolo 170 zl w media
Pozdro.
wortigern
a ktory wg ciebie lepiej gra sansa czy muvo ? Bo tez zastanawialem sie nad sandiskiem ale wybralem muvo.
Firekage
Elo.
Odpowiem ci w ten sposob..jestem muzycznym zboczencem....kocham metal i hard rock i fantasatycznie odtwaraja te gatunki...oba graja identycznie...maja system dzwieku srs 3d,....ktory lepszy....tutaj nie wybiore gdyz z 2 jestem zadowolony,ale jesli nie pracujesz i skrobiesz kase to creative jest 2x tanszy,jesli nie to sandisk ma wieksza pojemnosc...moj wybor jednak pada na sandiska,czemu???bo dostep do usb jest szybszy,wpinasz kabel i gitarka,zgrywasz od razu,a aby wgrac na creativa musisz zdjac panel bateryjny(osobiscienbie chce mi sie gdy ide do roboty wiec wybieram tego na ktorym robi sie to latwiej),ponadto do sansy dostajesz kabel usb(z mini koncowka usb,jak w nokiach,wada tego kabelka jest dlugosc,okolo 15 cm,wiec jesli masz usb z tylu kompa to bardzo bedzie niewygodne wgrywanie muzy...ja mam kabel brata od nokii wiec wszystko mi jedno bo jest dlugi),a creative nie ma zadnego kabla(ale wejscie usb ma standardowe,to szerokie),wiec gdyby brat nie mial od swojego msi to niemoglbym wgrac.
Suma sumarum...chyba sandisk(aha jako jeden z niewielu ma radio(i tu uwaga inne w tej cenie nie maja radia,ponadto sa bardzo ciche...mega smiech w strone philipsow i samsungow za poziom regulowanej glosnosci biggrin.gif biggrin.gif ),creative tyz jest bardzo glosny...tak na marginesie.
Pozdro.
McDriv3r
Czesc.Wiedzie gdzie kupie najtaniej Odtwarzacz Creative 128 mb z wyswietlaczem?
wortigern
na allegro
McDriv3r
Ale ty madry.Tyle to ja tez wiem.
bartiz
To po co pytasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.