Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Yacek
Hm, ile bedzie kosztowalo tyle bede mial, ogladalem irivery i takie sobie, uparlem sie na sony i ipoda. Ku rwa kupie dwa i bedzie spokoj.
szeni
Za 7 - 10 lat bedziesz mial takie cacko w sklepie.

Wracajac do 'problemu'.
Ty idziesz do szkoly 15 min, a ja np czasami ponad 1h. W tym momencie jestem na snowboardzie i co, myslisz, ze 256 mb muzyki starcza ? Wcale nie. Odpowiadajaca nam wielkosc jes uwarunkowana 'stylem zycia'. Jezeli spedzasz poza domkiem 30 min dziennie to wystarczy Ci 128 mb nawet. Ale chyba nie chcesz mi powiedziec, ze na lekcjach twoj Creative jest wylaczony (nie mam na mysli wszystkich przedmiotow, ale te mniej 'fantastyczne' sa idealne do przesluchania kilku nowych utworkow, ktore wpakowales do odtwarzacza).
Pisalem juz o domowkach na ktorych 'rzadzi' iPod. W tym momencie odtwarzacz od Apple nie jest wcale taki drogi (nie mowie o oficjalnej cenie w Apple Center, ale na allegro sa naprawde dobre i korzystne ceny tego sprzetu).

Wybor nalezy do kazdego, ale ja nie moglbym codziennie zmieniac swoich mp3 na odtwarzaczu.

Wydaje mi się, że tak właśnie napisałem... Tak, jest wyłączony, bo jakoś mi tak niezręcznie egoistycznie słuchać, kiedy naokoło jest mnóstwo znajomych. Poza tym, od razu zaczęliby się na mnie dziwnie patrzeć, a co odwazniejsi by mnie atakowali z 'prośbą' o 'pokazanie'. Już nie mówię o fakcie, że perspektywa odebrania mi przez nauczyciela sprzętu na który pieniądze zbierałem przez 2 miesiące nie jest dla mnie zbyt optymistycznie.
Ostatnio rozbił mnie mój kolega. Siedzimy w kafejce, tuż obok siebie, gramy w CSa. Ja na uszach mam właśnie słuchawki od Muvo. Kolega mówi:
- Ej, dasz mi potem sobie posłuchać?
- Dam, ale widzisz, że teraz słucham. Potem.
Minęło 5 minut...
- Ej, szeni, to jak, dasz mi? - Jego błagalny ton zmusił mnie do zrobienia mu przyjemności...

(Jak to teraz czytam, to sobie myślę, że niezły ze mnie pedał).

Podobnie jest nawet z konsolami - jeśli poza domem gram raz na ruski rok, to nie widzę sensu kupowania drogiego jakby nie patrzeć PSP, skoro do zabawy wystarczy mi zwykły GBA. Co oczywiście nie znaczy, że gdybym mógł sobie pozwolić na przenośną konsolę Sony, to bym sobie jej nie sprawił. Jeśli byłbym biznesmanem - zapewnie miałbym komórkę-palmtopa za kilkanaście tysięcy. A że nie jestem - mam zwykłego siemensa. Proste.

QUOTE(Yacek @ 24 01 2006, 21:54) *
Hm, ile bedzie kosztowalo tyle bede mial, ogladalem irivery i takie sobie, uparlem sie na sony i ipoda. Ku rwa kupie dwa i bedzie spokoj.

Ten, który Ci się bedzie mniej podobał, możesz dać mi. Obiecuję, że wtedy nawet przestanę 'gdybać', nawet na 2 lata.
Yacek
To juz predzej wyrzucilbym go do smietnika niz dal tobie :F
bartiz
szeni wyglada na to ze wstydzisz się swojego sprzętu, mnie osobiscie wali czy ktos sie na mnie popatrzy czy sie coś zapyta, odpowiem i w chu.ju mam co on sobie pomysli.
2razyjot
QUOTE(bartiz @ 25 01 2006, 13:21) *

szeni wyglada na to ze wstydzisz się swojego sprzętu, mnie osobiscie wali czy ktos sie na mnie popatrzy czy sie coś zapyta, odpowiem i w chu.ju mam co on sobie pomysli.

Ja tam swego 128 mb "ch.ujwiecoinajakichpodzespolach" nosze na wierzchu i niech tylko ktos nosem pokreci, z dzika checia wysmieje ... piwo.gif
SieGra_SieMa
creative zen touch bialy 20 GB uzywany pol roku futeral bez uszkodzen kabel itp bzdety do pchniecia - 480 pln (prawie 1 tys pln nowy)
szeni
QUOTE(bartiz @ 25 01 2006, 13:21) *

Tak się składa, że wręcz odwrotnie. Jestem z niego dumny. Wszyscy dookoła mają nędzne noname'y albo Optimusy za 100 złotych ('Ale za to jest 256 MB'), np z promocji z MediaMarkt. I jeszcze bezczelnie próbują mi wmówić, że jakość ich zadowala, i nie rozumieją, jak mogłem wydać na 'taki sam' sprzęt ponad 2 razy więcej. Nie dziwię się - w domu telewizor mono, głośniki do kompa za 30 złotych, więc nie mają porównania co do jakości.
Jędrek
QUOTE(SieGra_SieMa @ 26 01 2006, 12:43) *

creative zen touch bialy 20 GB uzywany pol roku futeral bez uszkodzen kabel itp bzdety do pchniecia - 480 pln (prawie 1 tys pln nowy)

Nie ten temat icon_evil.gif
SieGra_SieMa
i ch.uj arrow.gif

i warn...
i kolejny warn za obrazliwa sygnature, zbierasz sobie...pvls
McDriv3r
Siemanko.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82263365

Czy ktos z was ma ten odtwarzacz?Jak wrazenia?
Firekage
Elo.
Nie wypowiem sie o tej aukcji...
Kupilem sobie jako drugi odtwarzacz Creative Muvo Nomad Tx 256 Mb nowke w Media za 179....wiec nie kupilbym nic z allegro powyzej 20 zl...
Pozdro.
wężyk
A jak z ipod shuffle ma go ktoś.Widziałem go ostatnio w sklepie "nie dla idiotów" za 249zł(gigowy) ,wart jest tej ceny??
Jędrek
Za taka cene pewnie ;]
szeni
Tej, mam pytanie. Jak wiadomo, Creative nie dodaje już do swoich odtwarzaczy 'skórek'. Czy w związku z tym wiecie, gdzie mogę coś takiego dostać? Na allegro coś nie bardzo. Chodzi mi o samą folijkę, bez żadnych mocowań do paska itp. Z góry dzięki.
MichAelis
w MM od jutra promocja Creative jakies limited edition Star Academy za 160 zł (256MB)
wężyk
QUOTE(MichAelis @ 2 02 2006, 20:28) *

w MM od jutra promocja Creative jakies limited edition Star Academy za 160 zł (256MB)

No widziałem właśnie takie na allegro po 179zł(chyba), miał już ktoś z tym styczność??Warto w to zainwestować czy lepiej zakupić muvo??

http://allegro.pl/show_item.php?item=83898680
O tu jest nawet po 165zł wiec sie zastanawiam czy to taka promocja w MM czy to po prostu zwykły szajs?
Firekage
Elo.
Opisze smieszny motyw...wczoraj dostalem ulotke z media(Wroclaw) w niej muvo star academy za 160 zl,akurat bylem w media z bratem a tam on za 200 smile.gif (ulotka ma termin wczorajszy wiec o co idzie?? smile.gif )
Pozdro.
BTW...bardziej podoba mi sie muvo,nie ma tego kretynskiego pajaca na obudowie.
Jędrek
Moze nie zmienili ceny na sklepie xD
MichAelis
dziwne, bo jakos juz nie ma sladu po tych muvo
wężyk
Widział ktoś jeszcze te creative muvo 256MB za 179zł no bo szukam i nic;/ A co z tymi creative star academy wszyscy je wykupili czy cos?

hmm to jak nie to ,to może znacie cos dobrego do 200zł(256MB albo mniej ale zeby miało slot na karty SD)
Firekage
Elo.
Jesli ktos z Wrocka to w Media w Galeri i w Mediaa w Oszolomnie sa.
Pozdro.
wężyk
QUOTE(Firekage @ 7 02 2006, 08:37) *

Elo.
Jesli ktos z Wrocka to w Media w Galeri i w Mediaa w Oszolomnie sa.
Pozdro.

Ale muvo czy star academy??
Firekage
Elo.
Star Academy na bank a Muvo moga miec skitrane(cza sie zapytac bo inne muvo 512 byly i sa na widoku)
Pozdro.
szeni
Słyszeliście o takiej aferze w MM? Na niektórych opakowaniach sprzętu były znaki napisane markerem. Za opchnięcie tych egzemplarzy klientom pracownicy dostawali premię. Dlaczego? Bo były uszkodzone.
Firekage
Elo.
Serio???Nie moge w to uwierzyc....bo oprocz gwarancji mam jesczxe rekojmie i gdyby to cos mi nie dzialao oddalbym w ten sam dzien z zadaniem wymiany na nowy od reki.
Pozdro.
Hubi.
Co sadzicie o tym odtwarzaczu?
http://allegro.pl/show_item.php?item=84524174
Moze ktos go posiada, bo chialbym dowiedziec sie kilku rzeczy o nim.
wężyk
A znacie coś dobrego ze slotem kart pamieci(karty SD) do 200zł??Jesli chodzi o pamiec to 256MB albo 128MB jeśli oddziała to w jakims stopniu na cene.
Firekage
Elo.
Hubi co do tego mp playera z allegro....ZADNA laska za ta cene bo promocja w Media Marktach wlasnie jest na niego...kosztuje (wg ulotki 169 zl)choc gdy bylem to cena na nim wynosila 200 zl....(moze nie zmienili ceny)
Pozdro.
Hubi.
QUOTE(Firekage @ 8 02 2006, 20:05) *

Elo.
Hubi co do tego mp playera z allegro....ZADNA laska za ta cene bo promocja w Media Marktach wlasnie jest na niego...kosztuje (wg ulotki 169 zl)choc gdy bylem to cena na nim wynosila 200 zl....(moze nie zmienili ceny)
Pozdro.

Wiem ze jest promocja w MM bo wlasnie tam chce go kupic za ok. 150 zł. Podalem link do aukcji bo to ten sam odtwarzacz i chcialem sie spytac co o nim sadzicie. Nie zamierzam kupowac na allegro.
McDriv3r
Jesli chcecie tanio odtwarzacz Creative to bierzcie Star Akademy.(pipi)ista jest.Z dobrego plastiku jest zrobiony.Jest dosyc glosny i wogole swietny.Za taka cene smialo bierzcie.Ja dalem 160 zl w media smile.gif
wężyk
Co to jes ten equalizer (wiem dla was pewnie strasznie lamerskie)?
No i czy ma to ten star academy bo na forum pare razy sie przewiną ten equalizer?
Firekage
Elo.
EQUALIZER to cyfrowy korektor(inni mowia PROCESOR) muzyczny czyli tak jak w winampie mozesz sobie wyprac np styl(jazz,rock,bass) itd aby miec zwiekszone tony niskie lub wysokie itd.
Pozdro.
wężyk
A wiecie coś wiecej o tym star academy można go porownywać do muvo czy mu jeszcze brakuje??? Szukam jakis testow czy czegos na necie no ale nic niema o tym.
Matin
Ja wlasnie przedwczoraj dostałem Irivera IFP-340. Pojemnosc 70mb ;/ Kupiony za 60zł biggrin.gif Bardzo fajny sprzecik mozna zmienic sofcik. Jakosc dzwieku kopie dupe Creative z gornej polki.Mam porownanie z Creative Zen Touch 20gb i naprawde jest o niebo lepsza. Zadnych szumow doslownie nic. Naprawde bardzo polecam.

Fotka
Jędrek
No dobra, ale ta pojemnosc...
Matin
QUOTE(Jędrek @ 10 02 2006, 19:36) *

No dobra, ale ta pojemnosc...

Mala pojemnosc hmm.. nie stanowi problemu poniewaz na stronie irivera jest mod dzieki ktoremu player czyta ogg wiec mozna wiecej wrzucic
Firekage
Elo.
Jasne a ja zgralem internet na dyskietke....
Stary bez jaj 70 mb to 70 mb i wejdzie ci z trudem jeden album w lepszej jakosci w mp3....
Pozdro.
wężyk
Teraz w media markt jest promocja samsung YP-U 1 V za 249zł(256MB) na akumulatorek.I ma do tego pytania czy takiego playera ładuje sie tylko przez kompa(bo cos mi usb siada)?I jak jest z zywotnościa takiego akumulatorka ,na długo starczy a jak już siądzie jest szansa na wymiane??

No i pytanie do star academy nadal aktualne czy warto wydać te 149 zł??
Firekage
Elo.
Co do mp3 z akumulatorkiem wbudowanym....sam nie jestem zwolennikeim tego gdyz jesli cos w nim siadze bedzieta musieli go dac do serwisu.,....a po gwarancji drogo za to zabulimy..wole takie gdzie sam sobie wkladam bateryjke AAA(tez uzywam akumulatorkow 900mAh i 650 mAh) i jesli mi sie zsyfi cos to wywale baterie bed oddawania sprzetu...ale to tylko moja preferencja....
Pozdro.
Cerb
Philips ktorego posiadam ma wbudowany akumulator, starcza mi na 6 godzin (a widac ze odtwarzacz nie byl oszczedzany), laduje sie przez USB (tylko i wylacznie) ale jak w czasie sluchania siada mi akumulator to podlaczam sobie battery pack (jedna bateria AAA) i slucham dalej icon_wink.gif . Dobry patent.

Z tym ze sluchajac muzy kiedy dziala akumulator dzwiek wydaje sie bardziej ostry i jest odrobine glosniejszy, sluchajac playerka zasilanego bateria dziek jest miekki i odrobine cichszy ale brzmi lepiej.
wężyk
A jak kupie np w media markt tego star academy i mi sie nie sprawdzi bede mogł go wymienic do kilku tam dni??
Pavlus
Z tego co wiem to tak, ostatnio wymienilem kabelek przelotowke na port usb smile.gif i nie bylo problemow.
wężyk
Ale jak na cos wymieniam to rozumiem ze musi być w tej samej cenie albo droższe?
Pavlus
QUOTE(wężyk @ 11 02 2006, 13:35) *

Ale jak na cos wymieniam to rozumiem ze musi być w tej samej cenie albo droższe?

Nie, jesli wybierzesz tansze to ci zwroca roznice w kasie, jesli drozsze to doplacisz. Niestety towaru na kase nie wymienisz, tylko wymiana.
Tytek
CREATIVE MP3...STAR ACADEMY

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85828596

WARTO KUPIC??
BO..NIE MOZNA GO PROGRAMOWAC
MALY WYSWIETLACZ
BRAK EQUALIZERA

ale cena w emdia markt..150zl..a to w porowanniu do innych spora roznica....

lub..mam do kupienia...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85099507

tyle ze 256mb..tez z glosnikami.uzywany prze kobiete..za 200zł.....
bartiz
Brak EQUALIZERA ? IMO KAŁ .
Yacek
QUOTE(Tytek @ 13 02 2006, 00:30) *

WARTO KUPIC??
MALY WYSWIETLACZ
BRAK EQUALIZERA

ale cena w emdia markt..150zl..a to w porowanniu do innych spora roznica....

lub..mam do kupienia...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85099507

tyle ze 256mb..tez z glosnikami.uzywany prze kobiete..za 200zł.....

Glosniki to sciema i lipa ze szkoda gadac. To tak jakbys kupil radio w u chinczyka za 35zl na bazarze. Zbedny dodatek moim zdaniem
2razyjot
QUOTE(Tytek @ 13 02 2006, 00:30) *

WARTO KUPIC??
MALY WYSWIETLACZ
BRAK EQUALIZERA

Przeciez ma wyswietlacz nawet na aukcji masz fotosa. Poza tym nie ma EQ? wacko.gif
Tytek
To co ..wg Was zaden z nich sie nie opłaca??
To jaki powinienem kupic...byle tani i dobry..
Firekage
Elo.
Wg mnie jesli masz chociarz okolo 180 zl to poszukaj Nomad Muvo Tx 256 mb,jesli masz chociarz 280 zl to polecam (sam mam te dwa wymienione) Sandiska firmy Sansa....za 280 zl dostajesz (Media) odtwarzacz 512 Mb oraz wbudowane w nim Radio,ponadto odtwarzacz ten ma slot na karty SD(opcja 1Gb sansy jest droga bo kolo 450 zl).Jesli dasz kolo 300 zl to masz 512 (zalezy gdzie poszukasz) do 1Gb Nomada Muvo......BTW nie polecam Philipsow i Samsungow....maja maly poziom wyjsciowy dzwieku...sa po prostu cichutkie i caly full nie pomaga wcale...
Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.