Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
SIKI
Dobra, dobra :f Różnica cenowa między LCD a bez lcd to tylko 20 zika, więc chyba się opłaca :f
luck1985
QUOTE(SIKI @ 29 06 2005, 18:35)
Dobra, dobra :f Różnica cenowa między LCD a bez lcd to tylko 20 zika, więc chyba się opłaca :f
*

Jasne , ale w domu sie tym fajnie mozna bawic tongue.gif Wiem , ze ladnie swieci , ale na ulicy nie bedziesz wyciagal i patrzyl kto spiewa i kto nastepny . Po 4 dniach bedziesz znal na pamieci kolejnosc tych piosenek , piosenki zmieniac bedziesz bez patrzenia na LCD , czyli bedziesz caly czas mial w kieszeni . I podswietlenie zdzera baterie i jak sie swieci slychac iluminatora w sluchawkach -slyszysz ? tongue.gif

aha i do tych co maja Muvo TX . Jak jest podlaczy jest rys na LCD , a jak wyciagacie pojawia sie taka kreska , a czasem robi sie czarne tlo i powoli znikaja czarne piksele . Zwrocie uwage czy macie tak samo . Nie wiem od czego zalezy , ale jak skoncze kopiowac mp3 to jak chwile bede mial w USB to sie nie pojawi , a jak wyciagne od razu takie cos sie dzieje . Dlatego spr i napiscie czy macie tez tak .
nWo
QUOTE(@-t M@iden @ 29 06 2005, 08:10)
Słuchajcie , zadam takie glupie pytanie , mysle nad IPODEM Shuffle ...ALE ...no własnie kwestia ladowania ... Wiecie cos o istnieniu ladowarek na USB tongue.gif ?
*

Posiadam ipoda Shuffle = 1 Giga ładowanie = 4 godziny na max słuchanie muzyki przez 12 godzin non stop.

\"\"

iPod Shuffle jest REWELACYJNY apple zna sie na rzeczy i wie co robi. Jakosc muzyki przy odtwarzaniu mp3 czy wav jest nieporywnywalnie lepsza niz w bezmarkowych odtwarzaczach (czytaj rio czy inne firmowe badziewia). Nie posiada ruchomych czesci jak te odtwarzacze ktore mają powyzej 1 giga. Czesci ruchome czytaj dysk twardy, chyba nikt nie bedzie mi tutaj próbował wcisnąc ze pamięci montowane w odtwarzaczach które mają powyzej jednego giga czyli 5 10 15 20 i wiecej oparte sa na pamięci masowej, bzdura to są dyski twarde, takie same jak w powiedzmy laptopach. Inna jest jednak filozofia działania Ten ipod ma dwie kosci po 512 mb - zadnych czesci ruchomych. Genialnosc, czystość, łatwosc w uzyciu, fantastyczny dzwięk lecz nie oddający tego co mozna uzyszec na koncercie biggrin.gif

Teraz kilka wad.

No cóz zrzucając muzyke trzeba miec na uwadze to ze niestety iPod zrobi misz masz na liscie. Czyli zrzucając sobie muzy z folderu czyli tworzac play liste niestety nie bedzie ona wg kolejnosci. Dzieje sie tak dlatego ze kazdy utwór ma swoj znacznik, czyli jest opisany we wlasciwosciach ktore mozna na cale szczescie samemu poustawiac, np. w winampie. Trzeba czasami uzupelnic we wlasciwosciach utworu, nazwe albumu, numer wg kolejnosci, oraz dopisac to czy utwor jest typu rock pop czy inny. Jezeli sciagamy cale labumy z netu to zawsze nie mal sa one w ten sposob opisane i Shuffle nic z tym juz nie zrobi, umiesci je wg kolejnosci tak jak je sami ustawimy. Niestety jezeli jednak sciagamu pojedyncze kawalki z roznych zrodel i je tak pozostawimy. A nastepni utworzymy play liste wg wlasnego widzimisie to niestety ipod sam sobie je poustawia i nie ma co liczyc ze trzeci utwor to bedzie wlasnie ten ktory ja ustawilem.

Brak wyswietlacza narzuca zapamietywanie gdzie jest jaki utwor, ale na szczescie filozofią tego odtwarzacza jest, slogan zaskocz mnie smile.gif w trybie shuffle czyli losowo wybierane utwory. Moze sie to podobac o moze nie.

Hmm to naprawde jedyne wady jakie znalazlem.

Zaletami są, niewielkie roszmiary, brak ruchomych czesci. bateria litowo jonowa, czas ladowania, nie potrzeba zadnych przejsciowek wystarczy wpiac pod usb i jazdza. Sznurek na szyje, pomaga nie przeszkadza. Pamiec mozna dowolnie podzielic i zrobic z niego maly HDD. np. 100 mb na muze i cala reszta pamieci na dane, pamiec dzieli sie w programie za pomocą suwaka. Banalna czynnosc.

\"\"

Zawsze chcialem miec takie cudeńko. 1 giga całkowicie mnie zadowala. W stanach dostępny za taką samą cene co u nas zaplacimy za 512 czyli na oko 420 zł. 1024 mb u nas kosztuje cos powyzej 600 zeta.
luck1985
Jezeli mam byc szczery , to ten sprzet jak na taka firme jest tandetny .Nie mialem go w rece , ale tak wyglada tongue.gif A jak jest ze softem ? Bo ten dolaczony do creative jest dolina , tzn nie jest zly , ale ten przy creative 20 giga jest syfny na calego . Wtedy dysk 20 giga kosztowal ponad 2 tys w sklepie , a jak zobaczylem oprgramowanie to sie przerazilem tongue.gif
Prosty, latwy i przejrzysty , ale za taka kase ta firma nie moze dac wiecej , wkoncu placi sie i tak za znaczek jablka nic wiecej .
A teraz kolejne zagadnienie , jezeli nie bedzie kompa pod reka , to jak naladujesz ? Baterie mozna wyjac i wsadzic normalnego paluszka np ?
nWo
iPod'a trzeba miec w dloni zeby go doceniec. Najlepiej sie pieści co sie w dłoniach mieści Poprostu zwarta masa i nic wiecej. Tak ma mi byc. Muze wrzuca sie przez program trzeba go zainstalowac, spisac numer ipoda (jako serial) szybka rejestracja i jazda. Ani rzu mi sie nie zwiesił. Wszystko jest cacy. Ukladam play liste, a nawet kilka i pod nie podpinam kawałki jakie chce.

\"\"

Co do ładowania to tutaj mnie złapałes tongue.gif NIE ma paluszka. Siada bateria w ipodzie = koniec sluchania. icon_twisted.gif Przejsciowka zapalniczka samochodowa - usb nie istnieje laugh.gif Dlatego shuffle raczej nie nada sie na dluuuuuzsze wypady na lono natury. Chyba ze ktos oszczedza. Ja swojego laduje co 3 - 4 dni.

luck1985
QUOTE(QIREX_RD @ 29 06 2005, 21:09)

Co do ładowania to tutaj mnie złapałes  tongue.gif  NIE ma paluszka. Siada bateria w ipodzie = koniec sluchania.  icon_twisted.gif Przejsciowka zapalniczka samochodowa - usb nie istnieje  laugh.gif Dlatego shuffle raczej nie nada sie na dluuuuuzsze wypady na lono natury. Chyba ze ktos oszczedza. Ja swojego laduje co 3 - 4 dni.

*

To zaliczylem jako minus tongue.gif Hehehe
Nie no sprzet jest fajny , latwy i prosty . Ja mam bzdury w tym swoim Muvo i w ogole ich nie uzywam .A to ma 4 guziki i nic wiecej nie potrzeba . sprzet jest ubogi jak na swoja cene . On powinien kosztowac z jakies 300 zl Za tego 1 giga moze 350 -400 zl Placi sie za firme , nic wiecej . Bardzo podobny do mp3 firmy MSI . Bardzo fajne odtwarzacze .
SIKI
Fajny sprzęcik, aczkolwiek dla mnie "za prosty" tongue.gif
No i nie nadaje się zbytnio na wyjazdy... Za drogi zdecydowanie.
nWo
Jeśli sie niema to co sie lubi to lubi sie to co sie ma, ale jezeli ma sie to co sie lubi to sie to kocha, jak ja mojego ipoda blink.gif
Jędrek
QUOTE(QIREX_RD @ 30 06 2005, 12:15)
Jeśli sie niema to co sie lubi to lubi sie to co sie ma, ale jezeli ma sie to co sie lubi to sie to kocha, jak ja mojego ipoda  blink.gif
*

Otoz to.
Masz wiecej kasy - kupujesz iPoda 20GB wink.gif
Masz mniej kupujesz tanszy odtwarzacz z ktorego na bank bedziesz zadowolony.

Jezeli dawno kupiles Discmana z mozliwoscia odtwarzania mp3 to chodzisz z nim w plecaku (vide Ja).

Ja tam nie musze sluchac muzy w drodze do szkoly bo mam kolegow z ktorymi gadam xD
Wydaje kase na inne rzeczy wink.gif
luck1985
QUOTE(Jędrek @ 30 06 2005, 11:20)
Ja tam nie musze sluchac muzy w drodze do szkoly bo mam kolegow z ktorymi gadam xD
Wydaje kase na inne rzeczy wink.gif
*

My jak bylismy mlodsi i chodzilismy go podstawowki , tez gadalismy zkolegami , szkola byla pod reka tongue.gif A teraz trzeba czasem dojechac na drugi koniec miasta. Mp3 sie nadaje wysmienicie, chyba , ze wolisz sluchac jak Ci jakas babcia sapie nad glowa tongue.gif
Jędrek
O tej porze o ktorej ja jade do budy to nie jezdza stare babcie, a Ty jeszcze spisz smile.gif
Wiec nie potrzebuje mp3 playera. ;]
SIKI
Dokładnie... Podstawówka, gimnazjum było pod ręką...
Tera musze 20 minut autobanem jechać. Czasem sam, czasem z kolegami. Także mi mp3 sie przyda tongue.gif
luck1985
QUOTE(Jędrek @ 30 06 2005, 11:28)
O tej porze o ktorej ja jade do budy to nie jezdza stare babcie, a Ty jeszcze spisz smile.gif
Wiec nie potrzebuje mp3 playera. ;]
*

Nie bedziemy sie licytowac kto wczesniej wstaje, ale ja jak mialem 15 lat jezdzilem za moje miasto i o 5 nad ranem szedlem po jakims polu zeby dojsc na praktyke hyh.gif Szrom na jajach zima sie osadzal hhehe tongue.gif
Arox
20 minut? Ja na zajęcia jadę ok. 2 godziny autobusem - mi by się dopiero "empek" przydał
Jędrek
QUOTE(SIKI @ 30 06 2005, 12:33)
Dokładnie... Podstawówka, gimnazjum było pod ręką...
Tera musze 20 minut autobanem jechać. Czasem sam, czasem z kolegami. Także mi mp3 sie przyda tongue.gif
*

Wroclaw to taka wiocha, ze ja do Gimbusa jezdzilem banem tongue.gif
SIKI
Ja miałem blisko tylko przez I klase, później przeprowadzka na obrzerza Jel Góry tongue.gif
Dante_Devil
no ostatecznie możesz posłuchać jak ta sama babcie wybija rytm swoją laską smile.gif
yab
Odtwarzacz MP3 iRiver iFP-790 - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12898

Odtwarzacz MP3 iRiver iFP-890 - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13866

Czy ktos moze cos powiedziec o tych mp3? Ma to ktos?
Moze i drogie, ale...
Ryo-San
a posiada ktos Creative'a Muvo c100 Sport? bo jakos mi wpadl w oko
yab
Odtwarzacz MP3 iRiver iFP890

Xtreme EQ i 3D Sound opracowane wspólnie przez iriver i Philips dotychczasowo zebrało wiele pochwał od wielbicieli muzyki z całego świata. W połączeniu ze zwiększoną mocą wyjściową w iFP-800, Xtreme EQ i 3D sound sprawią że wrażenia z płynącej muzyki staną się bezsprzecznie bogatsze i trwałe. Ponadto zminimalizowane zostały zniekształcenia oryginalnego sygnału, a wszystko to dzięki ciągłemu dążeniu przez firmę iriver do otrzymania prawdziwego i oryginalnego dźwięku.
Sluchawki douszne iRiver (sennheiser ).
Glownie to mnie przekonalo

Na allegro licytuje wersje iFP895(512 MB), zobaczymy
Dante
Sam polecam Creative zen touch 20gb świetny sprżecik
kubson
ja wlasnie mysle nad creative zen touch 20 bo 40 to troche za duzo wink.gif
dante moglbys cos wiecej napisac ? miales okazje porownywac z ipodem ? bo od paru osob slyszlalme ze creativ lepszy a od innych ze jednak ipod biggrin.gif teraz tylko czekac na wyplate... smile.gif
norm
Na TEJ STRONIE znajdziecie testy odtwarzaczy Creative.Od siebie dodam że polecam zaopatrzenie się w Zen Micro. Bawilem sie tym odtwarzaczem i powiem ze jest bezkonkurencyjny!! Sam kupuje takiego!
palo
Siostra przyjechała i okazało się, że sobie kupiła iPoda, o którym jest temat. Jestem zielony w tym temacie, nigdy się nie interesowałem takimi sprzętami, ale musze powiedzieć, że Shuffle wpadł mi w oko. Po pierwsze wygląd - takie maleństwo zmieści się wszędzie. Po drugie jakość dźwięku. Nie spodziewałem się, że będzie AŻ tak dobry. Jest łatwy w obsłudze i ogólnie spox, tylko cena zaporowa... Może warto trochę poczekać aż stanieje? Cena takich zabawek czesto spada dośc niespodziewanie ( tak mi się przynajmniej zdaje smile.gif ).
szeni
Panowie... Jakies pol roku temu zadalem sobie pytanie: 'kupic sobie odtwarzacz mp3 malutki czy moze discman...?'. Wybralem to drugie... Poczatkowo chcialem zakupic sprzecicho firmy iRiver - fajnie wyglada, podswietlany ekranik, pilot etc. Niestety, na allegro i w media markt takiego cuda nie znalazlem (nie pamietam modelu). W koncu na allegro zakupilem discman mp3 PHILIPS. Nawet niezly, wbudowane 5 gier (daremne). Dalem ok 500 zl. Niestety, zepsul się... W serwisie powiedzieli, ze takiego juz nie produkują i dali mi inny, GORSZY i TANSZY (tzn wg ICH cennika o takiej samej wartosci jak moj) model = taki:
http://www.consumer.philips.com/consumer/c...RESHQNHKFSEKI5P
(o kurde, przydługi adres)
Jak go juz mialem w lapach, to myslalem, ze sie zalamię... Malutki wyswietlacz, bez pilota, sluchawki do du.py, i najgorsze - na zaladowanie plyty nagranej z predkoscią ok 30x muszę czekac ponad minutę :|. Ja pierdzielę, jak teraz zaluję... Przeciez za podobną cenę (500 zl) moglem sobie zakupic jakis zwykly odtwarzacz o podobnej do cd pojemnosci.
Tej, to moze ktos ode mnie ten odtwarzacz kupi? biggrin.gif
luck1985
IRiver bardzo dobra firma, u mnie naprzeciwko ulicy jest sklep biggrin.gif Jest mp3 np ktory wielkoscia jest jak pudelko zapalem, ale cienszy o polowe hyh.gif MA tylko 3 guziki .

Siki - jak Muvo, nadal sie jarasz tym LCD ?

Ja tam zadowolony jestem z Muvo , tani a bardzo dobry playerek , wejde se do menu , pokaze ile miejsca wolnego , ile zajete , ile piosenek , ile bateri mam .
SIKI
A jak LCD spoko jest biggrin.gif
Za tą cene 500zł dostałbyś już muVo 1GB o_O
Tomita
Chcialbym kupic sobie jakis odwarzacz mp3 z pojemnoscia 1gb moze 5gb,ale najwazniejsze jest to bym mogl go naladowac jakas ladowarkaalbo cos w tym stylu, gdyz chce go kupic po to by moc sobie sluchac muzyki na wakacjach, gdzie nie mam dostepu do zadnego kompa, las jezioro i to wszystko:) jest taka mozliwosc?? Czy trzeba albo ze soba targac kompa z wejsciem usb badz cala hurtownie paluszkow?

Szczerze mowiac wogle sie na tym nie znam , jedyne co wiem to to ze niby najleprze sa iPody firmy apple i chyba jeszcze dobre sa niejakei zeny.Ale teraz troche poczytalem na tym forumi sie troche zdolowalem bo wynika z waszych wypowiedzi ze nie da sie tych ipodow normalnie ladowac tak jak np. komorki.
bartiz
Ja mysle nad zakupem CREATIVE ZEN MICRO o pojemności 5GB. Widziałem w MM - (pipi) sprzęt ale troche kosztuje. W sumie mam PSP ale to jest wielkie i ciężkie i jako MP3 PLAYER się nie sprawdza niestety:/
luck1985
Widze , ze jestescie nadziani :> Ja np w ogole sie nie interesowalem Ipodem od jabluszka :> Dla dmnie Creative byl pierwszo rzedny :> Dosyc dobrze opanowali rynek kart muzycznych i glosnikow ,wiec z Mp3 tez sobie poradza biggrin.gif I poradzili .
Tomita
To jak z tym ladowanie?? Sa jakies ladowarki do mp3 playerow?? czy tylko baterie i usb do kompa?
kubson
sa ladowarki smile.gif przynajmniej creativy maja pewnie inne tez
MichAelis
a to muvo to na co jest? paluszki czy ladowarka>
luck1985
Ipoda ladujesz przez USB , Creative Muvo ma ta mala baterie (paluszka) AAA . Mozna kupic ladowarke i ladowac baterie :>
MichAelis
a ile ten player trzyma na jednej baterii?
luck1985
Nie mam pojecia , wedlug producenta max czas pracy to 15 godzin . Jest wskaznik bateri , a w innych modelach dioda ktora sygnalizuje slaba baterie . Wkladasz baterie i jedziesz dalej z koksem , Ipoda pod USB :>
SIKI
na jednej DOBREJ baterii 12-15 godzin słuchania w muVo
_RikkimarU_
do ipoda można kupić ładowarke, którą mozna podłączyc do kontaktu, albo dodatkową baterie. Sony nw e-105 na jednej baterii AAA trzyma 70 godzin
SIKI
70 godzin? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć dry.gif
_RikkimarU_
to nie wierz. ja go mam 1,5 miesiąca i dopiero 2 baterie poszły, a używam go dosyć dużo. Ostatnio miałem go ze sobą w podróży, używany był przez tydzień prawie cały czas a bateria (a była używana jeszcze jakiś czas przed wyjazdem)padła mi dopiero po powrocie. Wydaje mi sie że trzymał na tej jednej baterii coś koło 70 godzin.
luck1985
Moze sony nie ma tylu funkcji co MUVO , a SIKI jak sie bawisz LCD i jarasz podswietleniem to bateria kleknie szybko . Mi trzyma bardzo dlugo , ale ja mam wszytkie opcje wylaczone . I Sony moze ciszej gra i w jakis sposob oszczedza baterie.Poza tym sony ma zwyklego paluszka , muvo ma mniejszego .
_RikkimarU_
sony ma mniejszego paluszka
luck1985
QUOTE(_RikkimarU_ @ 19 07 2005, 12:21)
do ipoda można kupić ładowarke, którą mozna podłączyc do kontaktu, albo dodatkową baterie. Sony nw e-105 na jednej baterii AA trzyma 70 godzin
*

AA to standartowy paluszek , ten mniejszy to AAA.
Stachu
happy.gif
Stachu
QUOTE(SIKI @ 26 06 2005, 23:22)
I chyba kupie to samo co speedX hyh.gif
*

dziś se własnie wciągnołem Creative MuVO TX FM 256MB
-Radio, LCD ,biaoło czarny z pokrowcem i słuchawkami za 295,00 zł...gwarancja na 2 lata. Szukałem dobrego sprzęty z 3 miechy, az wreszcie padło na to cacko. Najlepszy za tę cene i tyle...co tu duzo pisac
SIKI
No ja mam tylko bez radia (trafiłem na okazje za 230 to samo co ty tylko, że bez raadia)
konstant
Jaki player opyla sie kupic do 1000zl ?? W gre wchodza chyba Zen Micro & ipod. Jakie jest wasze zdanie ?
Marcin$
http://www.odtwarzaczemp3.pl/cgi/easyshop....hvij&com=PT/164

co sądzicie o tym??? 228 zeta!!
SIKI
minusy:
-Złącze USB 1.1
-FIRMA
plusy: funkcje (radio i dyktafon) za tą cenę
Dołóż lepiej te 60 zeta i cup Creative'a muVo
bartiz
Kurde ten ZEN MICRO 5GB jest drogi confused.gif

TO mnie coraz bardziej kusi. Roznicy $$$ od 256MB jest tylko ponad 30zł.

Chyba ze to jakis wał:[
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.