Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
szeni
Jeśli ktoś kiedyś wam powie, że słuchawki od Muvo TX są dobre, to mu możecie ode mnie nakopać i napluć w twarz. Wczoraj się przekonałem o ich niezwykłej jakości. Co prawda jeśli chodzi o dźwięk to byłem zadowolony, ale wykonanie od początku nie budziło we mnie zaufania. I stało się - po jakichś 3 miesiącach użytkowania lewa słuchawka przestała grać. Zupełnie. Pewnie coś się poluzowało w środku, ale nie bardzo wiem, jak się zabrać do naprawy. smile.gif. Teraz już wiem, na co wydam odłożone na grę pieniądze. Ktoś zna jakieś słuchawki o jakości tych z Muvo w cenie ok 30 złotych? I żeby mi 'nieco' dłużej pograły.
wortigern
hehe mi juz lewa tez siade, podczas poruszania sie (np jak gdzie ide) to sie trochu skrzeczy tongue.gif.
Ekansik
UWAGA UWAGA!

Serdecznie polecam TEN ODTWARZACZ

http://www.agito.pl/product/27464

San Disk Sansa e140

*Ma wszystko co powinien miec odtarzacz mp3
*duza pojemność - 1GB
*dobre słuchawki - ekstra takie silikonowe. Fajny daja efekt z SRS smile.gif
*wbudowane radio
*niska cena - 330 zł to imo wypas
*super wykonanie, nie jakas tam tandeta
*do tego silikonowe etui chroniace odtwarzacz (takie jak do komorek są)
*opaska na ramie, ze mozna sluchac podczas biegania niczym iPod'a dokladnie tak jak na amerykanskich filmach ;D
*i bardzo wazne - mozliwosc rozbudowy, przez dolozenie karty SD i tym samym mamy mały,wymienny nosnik do tego malego odtwarzacza, czego nie uswiadczymy u konkurencji. Mozna dolozyc karte SD 2GB i miec 3 GB pamieci na muze.
*moze sluzyc jako przenosny dysk 1GB (albo 3GB po dolozeniu 2GB karty SD) bo nie wymaga instalowania zadnych sterow pod XP. Podpinasz i przegrywasz.

korzystam miesiac i jedyne minusy to
- jeden minus, a dokladnie - brak obslugi folderów.

komus sie moze nie spodobac, ze ksztalt nie przypomina zapalniczki, bo ostatnio taki trend na wszelkiego rodzaju creativy jest, wlasnie z tego powodu. Ale imo stylistyka fajna. Bardzo lekki, nawet z baterią, troche przypomina iPod'a stylistyka, a jak sie bedzie go nosilo na ramieniu to juz w ogole pierwsze skojarzenie jest z produktem apple. IMO super funkcjonalnosc w stosunku do niskiej ceny + ekstra dodatki jak silikon i opaska i mała liczba minusow wink.gif
szeni
Widzieliście nowy odtwarzacz od Thompsona? Kiedy go zobaczyłem, nie mogłem przestać się śmiać - tożto chińska podróba Ipoda (wygląda praktycznie identycznie jak duża wersja, ale pamięć 128 mb sprawia, że coś jest nie tak smile.gif ). Był reklamowany w gazetce jakiegoś sklepu, chyba Makro albo Selgros, ale niestety ją już wyrzuciłem i nie znam modelu...

To jak z tymi słuchawkami do 40 zł? tongue.gif

Chyba chodziło o to
http://allegro.pl/item96321930_mp4_mp3_512..._najtaniej.html
MichAelis
Znowu mam w planach kupno mp3 playera... cos ~1GB, ale nie o tym chcialem.
Zauwazylem ze Apple wprowadzilo nowy model nano 1GB cena 650, wiec calkiem sporo. Pierwsze co sprawdzilem to allegro, tam jeszcze tych modeli nie ma. Dwugigowki chodza w granichach 500-600 zł, wiec pewnie za jakis czas 1GB bedzie mozna wyrwac za 300-400 zeta. Zerknijcie sobie na allegro na ipody nano 2gb. KAZDY sprzedawca co sprzedaje taki towar jako nowy ma na niego roczna polska gwarancje podbita od 31.01. To jakas zorganizowana akcja czy co? Jakos tego nie rozumiem czemu tak jest, jumali z jednej hurtowni w tym samym czasie? Ale skad podbita gwarancja? Notabene pewnie bede paragowow, wiec niech sobie ja wsadza. Ktos ma jakas teorie?
Dante_Devil
a co myślicie o tym
Omega MP4 FS1 FM
No nie jest to odtwarzacz mp3 tylko mp4 ale też mp3 odtwarza biggrin.gif
warto w to zainwestować ?? moge załatwić taki za ok. 220 zł
Yacek
QUOTE(Dante_Devil @ 19 04 2006, 22:41) *

a co myślicie o tym
Omega MP4 FS1 FM
No nie jest to odtwarzacz mp3 tylko mp4 ale też mp3 odtwarza :D
warto w to zainwestować ?? moge załatwić taki za ok. 220 zł

"Odtwarzacz MP4 FS-1 jest urządzeniem najnowszej generacji. Oprócz odtwarzania plików muzycznych można w nim przeglądać teledyski, filmy w formacie AMV oraz zdjęcia w formatach JPG i GIF. Odtwarzacz ma wbudowaną pamięć flash oraz głośniki stereo. Duży kolorowy wyświetlacz LCD, animowane menu w języku polskim i wygodne słuchawki gwarantują przyjemność użytkowania.

Obraz
Twój ulubiony clip video jest w fomacie innym niż AMV i nie możesz go odtworzyć?Mamy na to rozwiązanie – dzięki dołączonemu oprogramowaniu możesz go przekonwertować do formatu AMV obsługiwanego przez odtwarzacz.

Dźwięk
Swój ulubiony utwór możesz słuchać razem z przyjacielem – dwa gniazda słuchawkowe umożliwiają wpięcie dwóch par słuchawek. Jest was więcej?Wbudowane głośniki pozwalają na wspólne słuchanie muzyki w gronie przyjaciół.

Bateria
Rozładował się twój odtwarzacz a w pobliżu nie ma komputera z portem USB? Wyczerpany akumulator łatwo i szybko naładujesz poprzez ładowarkę będącą w zestawie.Wbudowany akumulator jonowo-litowy pozwoli ci na użytkowanie odtwarzacza nieprzerwanie przez 15 godzin."

Moim zdaniem za duzo daja za taka cene wiec musi byc gdzies haczyk.
Dante_Devil
spoko bede go miał na dniach to zdam relacje biggrin.gif
McDrive
Powiedzcie mi jedno czy jest opyl kupować tera tego mp3 playera?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22727
wortigern
tak ale nei w komputroniku.
McDrive
QUOTE(wortigern @ 23 04 2006, 15:52) *

tak ale nei w komputroniku.

Ok, dzięki.

A znacie może nazwe tego tutaj: http://www.nanokey.pl/proddetale.php?info=mb1d

Mam już nazwe(jakiś chyba Yagu model815), ale czy jest to dobry odtwarzacz. Oto jest pytanie. Czy opłaca mi sie go kupować??
wortigern
moim zdaniem ruskie szitaju. Wiekszosc bajerow (ksiazka tel, 7 kol podswietlenia) szybko ci sie znudzi albo nie bedziesz ich uzywal. Na plus mozna zaliczyc radio ale czy sluchasz radia w ogole? Ja nie bo nie ma zadnej stacji w polsce ktora gra moja muze ;], rozwaz to. Mysle ze to kolejny karp w stylu "promocja w hypermarkiecie", po pol roku bedzie caly poobcierany, zatyczka od usb bedzie luzna i prawdopodobnie z(pipi)ie mu sie pamiec.

Co do muvo, sam posiadam TX tylko ze 512mb. Sluchawki wcale nie sa takie zle, prawda ze troche duze ale dzieki temu nie wypadaja podczes biegania (uprawiam ten sport i po to praktycznie kupilem mp3 ;]), poza tym mozna sobie "wyrobic uszy" i pozniej juz to nie przeszkadza, chociaz sam nie wladam ich bezposrednio do ucha tylko "zawieszam" sluchawke na zewnetrznej czesci malzowiny ucznej. Wyswietlacz piszczy ale ja juz tego nie zauwazam. Menu jest proste i przejrzyste. Na dobrej baterii mozesz sluchac nawet 20godzin (przy poziomie dzwieku 4-6). Mam juz tego playerka od gwiazdki, non stop nosze go bez zadnego futeralu w kieszni, przewanznie w jeansach i niezauwazylem zadnych otarc anie wiekszych rys.
Player niestety ma tez wady. Wyswietlacz jest dosyc maly i przy moim wzroku zeby dobrze zobaczyc tytul pisoenki musze uniesc odtwarzacz na wysokosc klatki. Pokretlo (glowny przycisk) jest dosyc nieprecyzyjne i czasami zamiast piosenki zdarza mi sie przewinac do przodu muze ;p ale powoli sie wyrabiam ;]. Moim zdanie za ta cene nie bedziesz mial lepszego playera, kupuj i ciesz sie muza. Gwarantuje ze nie bedziesz zalowal.
Yacek
Newsz pclab.pl dot. Ipoda:

CODE

Sebastian Stolarczyk, Sobota, 22 kwietnia 2006, 14:52

Niezwykle popularny odtwarzacz iPod nano doczeka się dwóch nowych wersji. Dotychczasowe modele oferowały 2 i 4 GB pamięci na przechowywanie własnych utworów muzycznych. Zdaniem analityka Gene'a Munstera, tego lata na rynek trafią urządzenia wyposażone w pamięć o rozmiarze 8 i 10 GB.

Munster uważa, że z powodu opóźnienia we wprowadzeniu iPoda z ekranem dotykowym, firma będzie musiała pokazać coś nowego - najprawdopodobniej pojemniejsze iPody nano. Firma Apple nie skomentowała tych doniesień, zdradzając jednak, że w czerwcu możemy się spodziewać obniżki cen obecnych już na rynku modeli.

iPod nano opiera się na pamięci flash, dzięki czemu jest bardzo lekki i potrafi pracować na bateriach nawet 14 godzin. Prócz muzyki (AAC, MP3, WAV, AIFF) nano może dzięki kolorowemu ekranowi 1,5 cala prezentować fotografie, a nawet gry. Możliwe jest też zaszyfrowanie urządzenia zwane „screen lock” dające dostęp do zasobów odtwarzacza po podaniu hasła.

Czyzby wreszcie powstal zloty srodek ? Byc moze, o ile produktu nie zabije wysoka jak dla duzego grona osob cena, chociaz jest duza szansa ze tanie to to nie bedzie co widac bo Ipodach 2 i 4 gigowych.

Z innej beczki:

skacze sobie tak po roznych forach i staram sie znalezc urzadzenia ktore pozwola na odsluch jak najbardziej genialnej jakosci dzwieku. I tak sobie znalazlem, w sumie zapomnialem bo firme znam i moglem wczesniej sprawdzic jej oferte, czyzby Shure zdeklasowal swoimi pchelkami Sennheisery ? Nie pisze o cenie bo ta dla niektorych jest zabojcza (najtansze Shure'y E3 mozna dorwac za 120 dolarow). Tutaj obrazek co i dlaczego:

Obejrzalem specyfikacje Shure E5 - ZGON! Impedancja >110< Omow 0o
wężyk
Potrzebny mi jest teraz jakis player 128MB najlepiej do 100zł(ale moze przekroczyc tą cene).Możecie coś polecic? moze byc nawet zallegro(tylko zaden noname).
wortigern
creative TX? do 120 powinienes znalesc.
Stachu
ale masz wymagania xd

no name za mniej niz 100xł? xdd
Daniel_reyes
powiedzcie mi
oplaca sie taki odtwarzacz kupic ? http://www.allegro.pl/item99950832_sprawdz..._gwar_fvat.html

czy ten ?
http://www.allegro.pl/item98456424_odtwarz...ng_pl_menu.html
?
?
Stachu
moim zdaniem sie opłaca bo cos koło 100 za mp3 to mała cena

osobiscie jednak bym nie brał zadnego, mnie kreca creativey i sony laugh.gif

jeden z tych dwoch?

bramka numer 2
jaszczoor
QUOTE(Ekansik @ 13 04 2006, 22:47) *

UWAGA UWAGA!

Serdecznie polecam TEN ODTWARZACZ

http://www.agito.pl/product/27464

San Disk Sansa e140

*Ma wszystko co powinien miec odtarzacz mp3
*duza pojemność - 1GB
*dobre słuchawki - ekstra takie silikonowe. Fajny daja efekt z SRS smile.gif
*wbudowane radio
*niska cena - 330 zł to imo wypas
*super wykonanie, nie jakas tam tandeta
*do tego silikonowe etui chroniace odtwarzacz (takie jak do komorek są)
*opaska na ramie, ze mozna sluchac podczas biegania niczym iPod'a dokladnie tak jak na amerykanskich filmach ;D
*i bardzo wazne - mozliwosc rozbudowy, przez dolozenie karty SD i tym samym mamy mały,wymienny nosnik do tego malego odtwarzacza, czego nie uswiadczymy u konkurencji. Mozna dolozyc karte SD 2GB i miec 3 GB pamieci na muze.
*moze sluzyc jako przenosny dysk 1GB (albo 3GB po dolozeniu 2GB karty SD) bo nie wymaga instalowania zadnych sterow pod XP. Podpinasz i przegrywasz.

korzystam miesiac i jedyne minusy to
- jeden minus, a dokladnie - brak obslugi folderów.

komus sie moze nie spodobac, ze ksztalt nie przypomina zapalniczki, bo ostatnio taki trend na wszelkiego rodzaju creativy jest, wlasnie z tego powodu. Ale imo stylistyka fajna. Bardzo lekki, nawet z baterią, troche przypomina iPod'a stylistyka, a jak sie bedzie go nosilo na ramieniu to juz w ogole pierwsze skojarzenie jest z produktem apple. IMO super funkcjonalnosc w stosunku do niskiej ceny + ekstra dodatki jak silikon i opaska i mała liczba minusow wink.gif

też zamierzam go kupić w niedalekiej przyszłosci z tym że model z 512 mb. Mam pytanko odnośnie tych folderów. Jeżeli wrzuce piosenki to on je jakoś segreguje np wdł wykonawców itd. ? Chodz mi o to ze chce odtwarzacz w którym nie będą piosenki zgrane w jedną tzw. kupę wink.gif
btw. Ktoś o ile pamiętam tutaj pisał ze mozna wgrać soft który daje mozliwość obsługi folderów. Mógłby podac linka do tego softu i instrukcje jak wgrać bo szukałem i nie mogłem znaleźć.
Yacek
W sandiskach wlasnie jest tak ze wszystko jest w jednym folderze. Jest sobie folderek muzya i do niego wrzucasz tysiace empetrojek. Brak katalogow itd. Jestem prawie pewny ze to wlasnie w sanddiskach tak jest.

I tutaj dla wszystkich zainteresowanych bardzo proste wskazowki i jednocznesnie odpowiedzi na pytania, po tygodniowej lektorze forow stricte mp3 playerowych oraz innych typowo audiofilskich. Wkrecilo mi sie to tak wiec napisze raz a dobrze zeby niektore kwestie byly w miare zgrabnie zrozumiane.

http://forum.mp3store.pl/

Rozumiem ze czesc ludzi jest wyjatkowo leniwa i niechce jej sie wlazic i przeczytac kilka tematow. Ja wlasnie wkrecilem sobie taka "mode" i jestem zadowolony z nabytych informacji, zrobilo mi sie przyjemniej majac swiadomosc ze cos wiecej wiem niz dotychczas :))

PLAYERKI CREATIVA Z PAMIECIA FLASH SA SLABE MIMO WSZYSTKO
Dzwiek jest slabej jakosci, to jest udowodnione, zdarza sie ze ulegaja popsuciu same z siebie. Ekranik syczy wiadomo dlaczego, nie jest jakiejs wymyslnej jakosci.

PLAYERY SAMSUNGA SA LEPSZE NIZ CREATIVA JESLI CHODZI O JAKOSC DZWIEKU
Chodzi o Samsungi modele YP i inne na Y, BRON BOZE o playery NA PODZESPOLACH SAMSUNGA!!!! To ze maja procesor samsunga lub pamiec to nie ma nic do rzeczy, sa ch ujowe jak makaron w butach i ich sprzedaz powinna byc surowo karana.

NIE WOLNO KUPOWAC PLAYERKOW NO-NAME, WYGLADAJACYCH JAK IPODY, OFERUJACE MP4, VIDEO, PHOTO, ROBIENIE LODA, ORAZ STRUGANIE KREDEK. ZWYKLA SCIEMA, NAJNIZSZA CHINSKA JAKOSC DOSTEPNA!!!
Robia kariere na allegro tylko i dlatego ze biedny kowalski moze kupic "EM PE TRZY" dzieciakowi i bedzie czul sie tak samo fajnie jak madrzy ludzie ktotzy wybieraja iAudio badz i Rivery czyli playery ktore kupuje sie raz a dobrze, mimo swoich wad sa bezkonkurencyjne jesli chodzi o dzwiek. Tanie badziewie mp4 i inne pier doly fake'ujace ipody aby zuzia mogla na 5 sekund wyciagnac to chinskie cos z kielni przy kolezankach poszpanowac ze niby ma ipoda i potem znowu w kielnie. Tak samo jak dresiarnia zaklada rekawiczki i kupuje gwizdki do "klabuf tekno" tak samo srednio rozwinieci debile kupuja namiastki mp3.

FORMAT .OGG POZERA OKOLO 30% WIECEJ ENERGI Z BATERYJKI/AKUMULATORA
Udowodnione, na razie poki co nie da sie tego ominac, tak jest i juz, nei ma sensu sie zaglebiac w aspekty techniczne co, jak, po co i dlaczego.

I zeby nikt nie poczul sie urazony, playerki Creative mimo wszystko sa dosc rozsadna propozycja dla zwyklych szarych ludzi ktorzy sluchaja muzyki w 128-192kbps na zwyklych sluchawkach I IM TO ODPOWIADA. Poddajac testom takie playerki wychodzi jednach ich slaba jakosc, w tym segmencie nie ma cudow, te sa dopiero od okolo 800zeta w gore. Kroloja iAudio i iRivery, potem jest iPod. Do iRiverow, iAudio i IPoda mozna wgrac nowy lepszy soft - Rockbox. Dodaje NOWE FUNKCJE I MOZLIWOSCI do odtwarzacza, nowe formaty do odtwarzania i w ogole jest boski. Nie moge sie doczekac kiedy wreszcie kupie ipoda i wgram to cacko do niego. Ponizej link:

http://www.rockbox.org

Sprawa sluchawek. Kupowanie sluchawek od 100zl w gore do playerow typu creative muvo tx i innych takich malych z tego segmentu mija sie trak naprawde z celem i troche sie marnuja. Nie mowie tutaj o audiofilskich sluchawkach ale Sennheisery MX500 zmarnuja swoj potencjal przy muvo tx i nic procz pozornej satysfakcji "kozackich" (rotfl) sluchawek uzytkownik nie odczuje. Udowodnione przy testach :p

Ten post nie jest jakakolwiek krytkyka, gdyz sam sie zdziwilem jak poskakalem po roznych forach gdzie ludzie TESTUJA playerki a nie tylko mowia "gra fajnie, fajny kolor, SIUPER". Bylem zdziwiony ze ludzie tak szczegolowo potrafia do tego podchodzic. O sluchawkach nie mowie bo tutaj zaliczylem zgon i mam teraz dola. Zakochalem sie w Shure E3 i tak, wypier dole okolo 600zl jesli trafie na >okazje< w te sluchawki. potrzeba odczuwania dzwieku a raczej jego prawdziwej jakosci jest zbyt duza. I dlatego chociazby zostaje nadal bez playerka, chociaz mam straszne cisnienie to walcze aby nie kupic czegos malego. Bede czekal do usranej smierci jesli bedzie trzeba a by kupic raz a dobrze, taki pokrecony jestem. Te Shure'y snia mi sie po nocach :/ I zeby nie bylo, kozak nie jestem bo opieram sie na opiniach ludzi ktorzy obiektywnie wiedza lepiej i znaja sie na tym, jesli cos pokrecilem to sorry, jak zwykle zapraszam do dyskusji :)
janol
QUOTE(szeni @ 12 04 2006, 21:50) *

Jeśli ktoś kiedyś wam powie, że słuchawki od Muvo TX są dobre, to mu możecie ode mnie nakopać i napluć w twarz. Wczoraj się przekonałem o ich niezwykłej jakości. Co prawda jeśli chodzi o dźwięk to byłem zadowolony, ale wykonanie od początku nie budziło we mnie zaufania. I stało się - po jakichś 3 miesiącach użytkowania lewa słuchawka przestała grać. Zupełnie. Pewnie coś się poluzowało w środku, ale nie bardzo wiem, jak się zabrać do naprawy. smile.gif. Teraz już wiem, na co wydam odłożone na grę pieniądze. Ktoś zna jakieś słuchawki o jakości tych z Muvo w cenie ok 30 złotych? I żeby mi 'nieco' dłużej pograły.

Piona szeni, mam tak samo jak Ty. Dołączam się do pytania
jaszczoor
heh szukałem na różnych forach a na głównej stronie san diska nie zobaczyłem wink.gif

http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1295

To jest link do updatu softu tylko że nie zabardzo jest napisane co on daje. Mógłby ktoś sprawdzić czy jest to ten soft właśnie, który umożliwia obsługe folderów?
I jeszcze małe pytanko. Czy jeżeli wybiera sie piosenki za pomocą tego kółeczka to szybko piosenki sie zmieniają czy są takie 'lagi' w przeskakiwaniu z piosenki na piosenke? I czy te słuchawki które są w zestawie dobre są, bo spotkałem sie z opinią że sa jednak takie sobie. I jak jest lista piosenek to czy na ekraniku widać pare piosenek tak jak w ipodzie czy po jednej?
sory za głupie pytania ale przed kupnem musze obadać wszystko dokładnie wink.gif
MichAelis
Tak poczytalem to forum co Yacek dal i cholera okazuje sie ze Creative to gowno tongue.gif
Sam nie wiem co brac teraz, szkoda mi wydawac wiecej niz 300 zł na odtwarzacz... z Ipodami to dalej nie wiem co jest
wortigern
OMG do 300 zl nie ma nic lepszego jak creative.
MichAelis
Domyslam sie, ale ja nie mowie ze ograniczam sie do 300zl, tylko nie chce wydac wiecej xD Moze sie nie znam ale mi Creatvie odpowiada moze po prostu nie slyszalem czegos lepszego wink.gif
wężyk
QUOTE(MichAelis @ 29 04 2006, 13:42) *

Tak poczytalem to forum co Yacek dal i cholera okazuje sie ze Creative to (pipi) tongue.gif
Sam nie wiem co brac teraz, szkoda mi wydawac wiecej niz 300 zł na odtwarzacz... z Ipodami to dalej nie wiem co jest

-sandisk sansa(512 MB + slot) 219zł
-Samsung YP-U1X (256MB) ok 250zł
-Samsung YP-T4V(256MB) ok 240zł
-Samsung YP-T6V(256MB) ok 280zł9moze wiecej)
Jak dla mnie wszystkie przewyzszają creative.
I niema co sie bać o jakość dzwieku.
wortigern
sandisk sansa moim zdaniem nie przewyzsza.
Yacek
Jesli chodzi o jakosc to przewyzsza.
Yacek
QUOTE(wężyk @ 29 04 2006, 14:58) *

QUOTE(MichAelis @ 29 04 2006, 13:42) *

Tak poczytalem to forum co Yacek dal i cholera okazuje sie ze Creative to (pipi) :P

-sandisk sansa(512 MB + slot) 219zł
-Samsung YP-U1X (256MB) ok 250zł
-Samsung YP-T4V(256MB) ok 240zł
-Samsung YP-T6V(256MB) ok 280zł9moze wiecej)
Jak dla mnie wszystkie przewyzszają creative.
I niema co sie bać o jakość dzwieku.

Z iPodami jest tak ze: shuffle to bardzo dobry odtwarzacz z minusami czyli brak ekranika i losowe odtwarzanie, ale ludzie z www.head-fi.org chwalili mimo wszystko ten odtwarzacz. iPod nano, niby wszystko fajnie tralala, ale plastki jest cienszy, gorszy, lakier tak samo i player szybko sie zuzywa jesli chodzi o obudowe jesli targa sie go w kieszeni. Zalezy jak sie go uzytkuje bo niektorzy w ogole sie nie skarza a inni jednak narzekaja. Z dzwiekiem jest troche gorzej niz w ipodzie photo/video za sprawa innych chipow odpowiadajacych za dzwiek jakie ma wlutowane ale mocno niewielkie roznice mozna wychwycic tylko na konkretnych juz sluchawach, nie mowiac juz o utworach zapisanych najlepiej w jakims bezstratnym formacie. iPod photo/video to juz konkretny dobry player, ustepuje iXXXX pod wzgledem dzwieku ale nadal jest on bardzo dobry. Reszte plusow/minusow mozna juz samemu sobie dopisac. No i wielka okazja za nieco ponad 200 dolarow jest Sony Vaio VGF 40GB ktory nie jest juz produkowany. U nas cos takiego chodzi po 1600 zeta a i tak jest trudno dostepne wiec najlepiej kupic to za granica. Topic poswiecony Vaio: http://www.atraclife.com/forums/index.php?showtopic=3&st=70
szczurek
hmm orientuje sie ktoś może czy da się podłączyć Sansę do Windowsa 98 (nie SE)? Bo cena kusząca, ponoć nieźle gra i ma jeszcze slot SD. Tylko te ograniczenie co do systemów....

Więc?
Yacek
Poczytaj te komentarze:

http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...zacze_mp3&id=26

Poki nie znajdziesz sterow do Win98 a takich oficjalnie raczej nie ma to psikus.

UPDATE:

Ponoc po zainstalowaniu tego service packa do Win98 wykrywa playera jako dysk wymienny, stronka z ktorej to mozna sciagnac: http://sp.up.pl/
szczurek
Czytalem juz wczesniej, z poczatku sie przestraszylem nagłymi "zgonami" sprzetu, ale da sie to latwo naprawic. Co to tego update'u. ?Jest on zrobiony wlasnie pod 98 SE, a ja mam zwykłego.

Ehh, chyba nici w takim razie....
Yacek
To poszukaj 'luznych' aktualizacji do zwyklej windy dotyczacych obslugi sprzetu pod usb, pendrive'y, playery, aparaty etc.
jaszczoor
QUOTE(szczurek @ 29 04 2006, 20:41) *

Czytalem juz wczesniej, z poczatku sie przestraszylem nagłymi "zgonami" sprzetu, ale da sie to latwo naprawic. Co to tego update'u. ?Jest on zrobiony wlasnie pod 98 SE, a ja mam zwykłego.

jak można zaradzić tym zwiechom? I co daje ten nowszy soft?
Yacek
QUOTE(jaszczoor @ 29 04 2006, 21:26) *

QUOTE(szczurek @ 29 04 2006, 20:41) *

jak można zaradzić tym zwiechom? I co daje ten nowszy soft?

http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...zacze_mp3&id=26
szeni
Widzisz, Janolku, świat już taki jest, że sobie trzeba w nim sobie samemu radzić.

W związku z tym:

http://www.allegro.pl/item101276253_sennhe...u_od_reki_.html

http://www.allegro.pl/item99962425_sennhei...sylka_3zl_.html

Czy któryś z tych Sennheiserów jest dobry, a jego jakość jest porównywalna ze słuchawkami dołączanymi defaultowo do Muvo? I czemu model teoretycznie słabszy (MX250) jest droższy od teoretycznie nowszego (MX300)? hyh.gif
Yacek
Chociazby dlatego ze MX300 jak widac na fotach z aukcji jest tylko zapakowana w jakis worek tak jak reszta sluchawek tego goscia. MX250 sa zapakowane w oryginalne pudelko, tak przynajmniej pisze na aukcji.

Kup najlepiej MX500 lub Koss SparkPlug, kolo 50 zeta za nie mozna trafic. http://allegro.pl/item99112467_sennheiser_...rc_l_nowe_.html
A jak nie masz kasy to bierz mx300.

ciekawostka:

http://www.hi-fi.com.pl/ranking_www/sluchawki0-150.htm
MichAelis
Wiem ciezkie pytanie, ale czy ktos moglby mi powiedziec czym tak wlasciwie rozni sie ta sama mp3 odtwarzana np na Ipodzie i na Creative muvo np.
szeni
Yacek - dzięki za pomoc.

I co janol wybierasz, hm?
Yacek
QUOTE(MichAelis @ 2 05 2006, 20:15) *

Wiem ciezkie pytanie, ale czy ktos moglby mi powiedziec czym tak wlasciwie rozni sie ta sama mp3 odtwarzana np na Ipodzie i na Creative muvo np.

Jakoscia dzwieku. Zalozmy ze masz jakis utwor, cos w stylu drum'n'jazz, Amon Tobin siakis, w ktorym domyslnie powinienes uslyszec ladny kontrabas, do tego talerze gdzies tam w tle idealnie komponujace sie z reszta, niemal 'trojkatowo-dzwonkowy' ich charakter. Zalozmy ze masz to w jakims bezstratnym formacie typu acc lub wav, alo ze znikoma kompresja np ogg ~500kbps bitrate (przy takim bitracie to juz jest niemal bezstratne:) albo od biedy mp3 320kbps. Zakladasz jakies kozackie sluchawy typu Shure albo Westone, wlaczasz ten sam utwor w odtwarzaczu i slyszysz roznice. Od razu. W creativie dajmy na to talerze sa slabo slyszalne, sa gluche, twarde i nie pasuja do reszty. Srednie pasmo tez jest jakies taki przytlumione. Bas w porownaniu do ipoda jest inny, plytszy, bardziej plastikowy. Na ipodzie wszystko ladnie sobie gra, wszystko jest slyszalne, dzwiek jest czysty, slychac >kazdy< instrument. To przyklad jakie mozna spotkac roznice miedzy playerami. Czym tak wlasciwie rozni sie dzwiek z creative'a od tego z ipoda ? Poza ogolna prawda i faktem ze dzwiek ipoda JEST LEPSZY, to dopoki sam nie przesluchasz dopoki sie nie dowiesz. Byc moze bardziej spodoba Ci sie plastikowosc muvo niz rzeczywiste brzmienie instrumentow odgrywane przez apple. Ile ludzi tyle gustow. Wszystko zalezy od preferencji uzytkownika.
janol
QUOTE(szeni @ 2 05 2006, 21:58) *

Yacek - dzięki za pomoc.

I co janol wybierasz, hm?

Już jakiś czas temu kupiłem nowe słuchawki - Senheissery MX 450. Zbyt długo bez muzyki nie mogłem wytrzymać wink.gif
Minusem jest symetryczny kabel ale da się z tym żyć. Jakość dźwięku mi odpowiada - mniemam, że jeśli nie jesteś audiofilem to też będziesz zadowolony. Warto też zwrócić uwagę na fakt, że te słuchawki nie wygłuszają otoczenia tak jak te dodawane do Muvo - dla mnie plus, bo kiedyś nie usłyszałem nadjeżdżającego autobusu, co mogło się skończyć nieszczęściem smile.gif
wortigern
Yacek - a czego ty oczekujesz od zabawki za 200zl ?
Yacek
Zapytal sie to mu wytlumaczylem :)
Albert Wesker
kupilem uzywanego ipoda i za cholere niewiem o co chodzi z tym itunes? jak sie z tego korzysta? jak sie zgrywa muze? jak sie kasuje? kompletnie niewiem jak sie z tym obslugiwac, moze mi ktos pomoc?
Maiden
Wpisz w googlu ''anapod'' i korzystaj z tego programiku.

Grzesiu ; *
Albert Wesker
dziekuje Julianie wub.gif juz wszystko potrafie cool.gif
Yacek
Ja bym bral drugiego. Jesli iPod ma wszystko to czego oczekujesz to bierz iPoda. Po wgraniu Rockboxa mozliwosci jeszcze bardziej sie zwiekszaja.
MichAelis
Co daje ten Rockbox?Czytalem i jakos doczytac nie moge.
Yacek
Pod tym linkiem jest wszystko co chcesz wiedziec, przeczytaj poporstu FAQ

http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/WhyRockbox

Key Features of Rockbox

Support for MP3, Ogg Vorbis, AC3, AAC, Musepack, Midi, AIFF, ALAC, FLAC, Shorten, WAV, and Wavpack Sound Codecs
Gapless Playback
5 Band Parametric Equalizer
High Resolution Volume Control, 82 levels
Abilty to create your own theme or use one of these.
Crossfade, Crossfeed, and Replay Gain
Picture and text viewing
Calendar
Doom
Real Time Clock on the player's that have the necessary hardware
Tag Database
Unicode Support
On The Fly Playlists
Voice Interface, and Multilingual Interface
Many Plugins and Games to enhance Rockbox even further.
Open Source, so Rockbox is constantly improved.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.