W sandiskach wlasnie jest tak ze wszystko jest w jednym folderze. Jest sobie folderek muzya i do niego wrzucasz tysiace empetrojek. Brak katalogow itd. Jestem prawie pewny ze to wlasnie w sanddiskach tak jest.
I tutaj dla wszystkich zainteresowanych bardzo proste wskazowki i jednocznesnie odpowiedzi na pytania, po tygodniowej lektorze forow stricte mp3 playerowych oraz innych typowo audiofilskich. Wkrecilo mi sie to tak wiec napisze raz a dobrze zeby niektore kwestie byly w miare zgrabnie zrozumiane.
http://forum.mp3store.pl/ Rozumiem ze czesc ludzi jest wyjatkowo leniwa i niechce jej sie wlazic i przeczytac kilka tematow. Ja wlasnie wkrecilem sobie taka "mode" i jestem zadowolony z nabytych informacji, zrobilo mi sie przyjemniej majac swiadomosc ze cos wiecej wiem niz dotychczas :))
PLAYERKI CREATIVA Z PAMIECIA FLASH SA SLABE MIMO WSZYSTKODzwiek jest slabej jakosci, to jest udowodnione, zdarza sie ze ulegaja popsuciu same z siebie. Ekranik syczy wiadomo dlaczego, nie jest jakiejs wymyslnej jakosci.
PLAYERY SAMSUNGA SA LEPSZE NIZ CREATIVA JESLI CHODZI O JAKOSC DZWIEKUChodzi o Samsungi modele YP i inne na Y, BRON BOZE o playery NA PODZESPOLACH SAMSUNGA!!!! To ze maja procesor samsunga lub pamiec to nie ma nic do rzeczy, sa ch ujowe jak makaron w butach i ich sprzedaz powinna byc surowo karana.
NIE WOLNO KUPOWAC PLAYERKOW NO-NAME, WYGLADAJACYCH JAK IPODY, OFERUJACE MP4, VIDEO, PHOTO, ROBIENIE LODA, ORAZ STRUGANIE KREDEK. ZWYKLA SCIEMA, NAJNIZSZA CHINSKA JAKOSC DOSTEPNA!!!Robia kariere na allegro tylko i dlatego ze biedny kowalski moze kupic "EM PE TRZY" dzieciakowi i bedzie czul sie tak samo fajnie jak madrzy ludzie ktotzy wybieraja iAudio badz i Rivery czyli playery ktore kupuje sie raz a dobrze, mimo swoich wad sa bezkonkurencyjne jesli chodzi o dzwiek. Tanie badziewie mp4 i inne pier doly fake'ujace ipody aby zuzia mogla na 5 sekund wyciagnac to chinskie cos z kielni przy kolezankach poszpanowac ze niby ma ipoda i potem znowu w kielnie. Tak samo jak dresiarnia zaklada rekawiczki i kupuje gwizdki do "klabuf tekno" tak samo srednio rozwinieci debile kupuja namiastki mp3.
FORMAT .OGG POZERA OKOLO 30% WIECEJ ENERGI Z BATERYJKI/AKUMULATORAUdowodnione, na razie poki co nie da sie tego ominac, tak jest i juz, nei ma sensu sie zaglebiac w aspekty techniczne co, jak, po co i dlaczego.
I zeby nikt nie poczul sie urazony, playerki Creative mimo wszystko sa dosc rozsadna propozycja dla zwyklych szarych ludzi ktorzy sluchaja muzyki w 128-192kbps na zwyklych sluchawkach I IM TO ODPOWIADA. Poddajac testom takie playerki wychodzi jednach ich slaba jakosc, w tym segmencie nie ma cudow, te sa dopiero od okolo 800zeta w gore. Kroloja iAudio i iRivery, potem jest iPod. Do iRiverow, iAudio i IPoda mozna wgrac nowy lepszy soft - Rockbox. Dodaje NOWE FUNKCJE I MOZLIWOSCI do odtwarzacza, nowe formaty do odtwarzania i w ogole jest boski. Nie moge sie doczekac kiedy wreszcie kupie ipoda i wgram to cacko do niego. Ponizej link:
http://www.rockbox.orgSprawa sluchawek. Kupowanie sluchawek od 100zl w gore do playerow typu creative muvo tx i innych takich malych z tego segmentu mija sie trak naprawde z celem i troche sie marnuja. Nie mowie tutaj o audiofilskich sluchawkach ale Sennheisery MX500 zmarnuja swoj potencjal przy muvo tx i nic procz pozornej satysfakcji "kozackich" (rotfl) sluchawek uzytkownik nie odczuje. Udowodnione przy testach :p
Ten post nie jest jakakolwiek krytkyka, gdyz sam sie zdziwilem jak poskakalem po roznych forach gdzie ludzie TESTUJA playerki a nie tylko mowia "gra fajnie, fajny kolor, SIUPER". Bylem zdziwiony ze ludzie tak szczegolowo potrafia do tego podchodzic. O sluchawkach nie mowie bo tutaj zaliczylem zgon i mam teraz dola. Zakochalem sie w Shure E3 i tak, wypier dole okolo 600zl jesli trafie na >okazje< w te sluchawki. potrzeba odczuwania dzwieku a raczej jego prawdziwej jakosci jest zbyt duza. I dlatego chociazby zostaje nadal bez playerka, chociaz mam straszne cisnienie to walcze aby nie kupic czegos malego. Bede czekal do usranej smierci jesli bedzie trzeba a by kupic raz a dobrze, taki pokrecony jestem. Te Shure'y snia mi sie po nocach :/ I zeby nie bylo, kozak nie jestem bo opieram sie na opiniach ludzi ktorzy obiektywnie wiedza lepiej i znaja sie na tym, jesli cos pokrecilem to sorry, jak zwykle zapraszam do dyskusji :)