Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Ceglash
QUOTE(Jakuza @ 3 08 2006, 00:38) *

A ja mam nowe pytanko tongue.gif Chciałbym się dowiedzieć który odtwarzacz z tych 2 jest lepszy - iRiver T10 512Mb czy iAudio G3 512Mb ?? Różnica w cenie niewielka a iAudio ponoć jest lepszy od iRivera, czy może moi informatorzy się mylą wink.gif

Z tych dwóch poleciłbym Ci raczej iRivera T10(sam mam takiego - kupilem niedawno w warszawskim Carrefourze za 329 zeta). Brak radia mi w nim nie przeszkadza(mam je w swojej Nokii 6610 laugh.gif ), jednak niepokoi mnie w nim to iż bateria wcale nie trzyma tak długo jak to spiewają w specyfikacjach tego playerka - o 52h ciąglego grania na jednym "paluszku" możesz zapomniec, no chyba że chcesz sluchac muzyki na ubogim ustawieniu equalizera na NORMAL i glosnosci na poziomie max 20 kresek(dosc powiedziec, że max 40 to dla niektorych z pewnoscia bedzie za mało!!!). Ja sluchając na ustawieniu "SRS WOW Digital"(i max podbitych basach) i glosnosci rzędu 30 kresek "zjadłem" swojego "duracelka" w jakies 10h!!!.

Mimo wszystko jednak uważam, że zakup T10 to dobra decyzja, gdyż dźwięk z niego płynący jest niesamowicie czysty a słuchawki jakie dostaje się w komplecie to PIERWSZA klasa(zatem nie jestesmy zmuszeni do dokupywania oddzielnie słuchawek za niemałe pieniądze).
Jakuza
Ja prawdopodobnie łyknę G3, bawiłem się nim i wywarł na mnie dobre wrażenie smile.gif

Mam jednak pytanie od kumpla - który z tych odtwarzaczy Creative'a jest lepszy - Zen Nano Plus ( 512 Mb ) czy Muvo V200 ( 512Mb )- od razu mówię, że możecie sobie darować posty o iRiverach itp. bo jemu zależy na Creativie tongue.gif
szeni
Ja bym wziął V200, też ma radio, ale w przeciwieństwie do Zen Nano też wbudowaną wtyczkę USB, więc idąc do kumpla nie trzeba taszczyć ze sobą kabla. Wątpię żeby się jakoś drastycznie różniły jakością dźwięku.
luck1985
JA zmienilem swojego creativa na pionera jezeli chodzi o firmy , a konkretniej na Irivera

Dokladnie taki model hyh.gif 1 giga.
MasterShake
http://allegro.pl/item123466754__odtwarzac..._dyktafon_.html
czy
http://allegro.pl/item121436205_markowy_sa...z_foto_aaa.html

różnica jakaś spora? Bo sandisk jednak tańszy troche tongue.gif
luck1985
Iriver - to mercedes na rynku mp3 . I daje gwarancje na 2 lata , a nie rok .
MasterShake
chyba jednak kupie tego sandiska, jakoś tragiczny on na pewno nie jest, prawda ? hyh.gif
luck1985
Sama firma w sobie spoko , ale ja bym i tak dolozyl i kupil Irivera .
Zaloz temat na forum , chlopaki lepiej Ci wytlumacza dlaczego hyh.gif
http://forum.mp3store.pl/index.php?act=idx

Recka tego SD
http://twojepc.pl/artykuly.php?id=miny_mp3

http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...Disk+Sansa+c140

sony maja podobnie , cicho graja . A sluchawki nic nie dadza , po prostu mala moc wyjsciowa .
MasterShake
założone, ale jak to jest faktycznie tak ciche to po imprezie, potrzebuje troche glośniejszego sprzętu. I w końcu wykorzystam złącze usb w boomboxie tongue.gif
luck1985
Jezeli nie miales nigdy okazji sie pobawic sprzetem typu Iriver , Iaudio czy Mpio , to kazdy mp3 jest spoko . Jakosc widac jak przetestujesz mp3 jeden po drugim . Albo jak uzytkujesz iles czasu np creativa i wezmiesz do reki Irivera np , to roznice czuc .
MasterShake
no obecnie lecę na grundig planixx discman, kiedyś miałem mp3 ale to była jakaś tam popa. Kopne się tego sandiska zobaczyć, jak bedzie lipa to biere irivera, jak nie to sobie na święta sandiska zmienię na jakiś odtw. kilka gb i już tongue.gif
jaszczoor
Możliwe ze zakupie niedługo t10. Nie wiem tylko czy opłaca sie brać ver. USA bo na radiu mi specjalnie nie zależy a w wersji USA jest moc 18mW a w wersji euro 15. Orientuje sie ktoś czy jest to bardzo odczuwalne? No i jeśli kupie wersje USA to czy będę miał gwarancje?

sorka, chodziło mi o t30. Czy w tym modelu jest analogicznie jak w t10?
szczurek
Albo jak uzytkujesz iles czasu np creativa i wezmiesz do reki Irivera np , to roznice czuc .

oj czuc czuc. Ja co prawda dzialalem na Muvo tylko przez tydzien, ale to co uslyszalem w sluchawkach T10.... ryj na glebie i wielokrotne powtarzanie wulgarnych slow z zachwytu. Teraz wolalbym zeby mi lewe jajo ucieli niz zebym mial korzystac z Creativa;)

No i jeśli kupie wersje USA to czy będe miał gwarancje?

wiekszosc T10 ver USA na allegro to sa wersje REFUBRISHED, czyli odnowione. Jest gwarancja na 3 miesiace. Sam mam takego i nie sprawia, zadnych, ale to zadnych problemow.

I radze przeczytac najpierw instrukcje. Metoda 'na jana' tudziez 'na prawdziwego mezczyzne' nie bardzo sie sprawdza w przypadku tego odtwarzacza. Nawet do menu nie umialem wejsc;)
jaszczoor
nurtuje mnie jeszcze pytanie odnośnie słuchawek. Do t30 dodawane są słuchawki SENNHEISER MX300. Jak się jednak domyślam nie izolują one tak od otoczenia jak słuchawki douszne z silikonami. Więc jeżeli bym dokupił do irivera słuchawki CREATIVE EP-630 to czy jakość dźwięku stała by się lepsza? Wogóle co myślicie o tych słuchawkach?
luck1985
Co do T10 , to juz akurat kazdego inwidualna sprawa , bo ja mialem tego playera wczoraj w rece - jest duzy dosyc .
Co do zakupow z USA , opakowania z mp3 sa lepiej wyposazone, ladowarka jakas albo kondon na mp3 .
No i jest taniej , tylko gwarancji nie masz .
Ja za swojego 1 giga dalem 499zl
Z usa moglem miec takiego :
http://allegro.pl/item122913418_iriver_h10...wa_okazja_.html
6giga za 499zl
Zalezlo mi na gwarancji , ktora jest 2 lata no i to , ze 1 giga mi starcza w zupelnosci .

sluchawki ktore dostalem z mp3 sa spoko , ale kupno mp3 to jedno , a kupno sluchawek to 2 .
Sluchawki ktore podales to bardzo dobre sluchawki , teraz to Cie wgniecie w ulice jak bedziesz szedl po bulki do sklepu wink.gif
jaszczoor
to jednym słowem jest sens dokupić te creativy?
luck1985
Tak , kupno sluchawek to podstawa , nawet jak kupisz Ipoda 60 giga za 1999zl to sluchawki mozna sobie w dupe wsadzic.
Sebas
Bardzo poważnie zastanawiam się nad iRiverem H10 junior. Od zakupu odstrasza mnie jednak konieczność ładowania przez usb confused.gif. Są jakieś sposoby (przejściówki czy cuś) żeby ładować to urządzonko przez gniazdko elektryczne?. Od razu informuję, że stacja dokująca za 150 zł odpada tongue.gif.

Edit:
Takie coś http://allegro.pl/item126099124_ladowarka_..._okazja_zu.html
jest warte polecenia do tego odtwarzacza?
estel
Ja kupilem slawetne Creative Muvo TX 1 GB i nie narzekam, powiem wiecej - jestem bardzo zadowolony ^^
banny
Siema
Nie mogę się zdecydować na jakieś dobre słuchawki.
Co brac pod uwagę kupując nowe?
Nie chce jakiś mocnych jepów, bo technno nie słucham, ale te co mi dali do odtwarzacza (don't ask wink.gif ) są do du.py
Mam na oku te :
http://www.allegro.pl/item124122322_philip...gwar_nowe_.html

Dobre to?biggrin.gif

pozdrawiam
Ölschmitz
siemandero, czy jak do tego palyera sandiska e130 kupie karte powiedzmy 1gb to czy po jej wlozeniu ta muza z karty i wbudowanej pamieci sie... powiedzmy sumuje? tzn. czy jak sobie zrobie play all to bedzie lecialo wszystko czy albo z karty albo z playera?

mam nadzieje ze nie zamotalem.
MasterShake
w starym mp3 mi sie sumowało wiec w tym też powinno XD
Wojtass
uzywałem Creative MuVo TX i kumpel dał mi w autobusie na chwile Ipod`aMINI (jest roznica w jakosci dzwieku w Ipodzie mini i shuffle ?), Creativa pozbyłem sie i teraz mam 250zł na nowe mp3 .
Zastanawiam sie na ipodem shuffle albo iRiverem T30 (refurbished) . Najbardziej interesuje mnie jakosc dzwieku, i czas pracy (inne roznice tez mile widziane tongue.gif). Pomoze ktos smile.gif ?

(przegladałem temat ale jakos nie mgoe sie zdecydowac.....)
Ölschmitz
a moze mi ktos powiedziec jakie to dokladnie musza byc te karty do tej sansy e130?

bo widze, ze kilka ksztaltow i typow jest a nie chce kupic bubla ;p
Firekage
QUOTE(Olszesky @ 14 09 2006, 19:20) *

a moze mi ktos powiedziec jakie to dokladnie musza byc te karty do tej sansy e130?

bo widze, ze kilka ksztaltow i typow jest a nie chce kupic bubla ;p

Karty typu SD.Secure digital.
Mam 1GB od Kingstona.
Ölschmitz
ziom ale czy nie wiesz czy w tym moim e130 ta muza sie bedzie sumowac? czy bede odpalal albo z playera albo z karty.

to mnie interesi!
Firekage
QUOTE(Olszesky @ 15 09 2006, 13:43) *

ziom ale czy nie wiesz czy w tym moim e130 ta muza sie bedzie sumowac? czy bede odpalal albo z playera albo z karty.

to mnie interesi!

Czytaj uwaznie to co ktos napisal. dry.gif
Powiedzialem i dalem przyklad.
Majac wykonawce X na karcie i w pamieci nie masz 2 katalogow tylko jeden z wykonawca X. Trudno wyciagnac wnioski??? Wrzucajac przykladowo Iron Maiden na karte i czesc na pamiec , bedziesz mial widoczny jeden ich katalog , a w nich podkatalogi z plytami mad.gif
erix
Wszedłem sobie dzisiaj na stronke Apple'a a tam nowe Ipody (nano i shuffle) tongue.gif
Lepsze wyświetlacze , baterie , aluminiowe obudowy i nowy model nano 8GB.
Nano 2nd gen 1GB kosztuje teraz 149$.
Jednak moją szczególną uwagę zwrócił 2nd gen shuffle , którego na pewno sobie sprawięsmile.gif 1GB 80$ premiera w październiku. Wygląda on zabójaczo , jest baaaardzo mały , aluminiowy i do tego ten klips smile.gif
Polecam odwiedzić stronę apple'a wink.gif
Ölschmitz
QUOTE(Firekage @ 15 09 2006, 16:03) *

Majac wykonawce X na karcie i w pamieci nie masz 2 katalogow tylko jeden z wykonawca X. Trudno wyciagnac wnioski??? Wrzucajac przykladowo Iron Maiden na karte i czesc na pamiec , bedziesz mial widoczny jeden ich katalog , a w nich podkatalogi z plytami mad.gif

dzieki, ale wez troche stary wyluzuj, poprostu nie zauwazylem, a ty sie spinasz zaraz :|
Firekage
QUOTE(Olszesky @ 15 09 2006, 17:58) *

QUOTE(Firekage @ 15 09 2006, 16:03) *

dzieki, ale wez troche stary wyluzuj, poprostu nie zauwazylem, a ty sie spinasz zaraz :|

Nie nie spinam sie. dry.gif
Nie jestem nerwowy. cool.gif
Ale forum to nie TV. Tutaj masz slowo pisane. Jesli nie zrozumiales to przeczytaj 5x pod rzad. I po problemie i bez glupich postow z prosba o to samo.

EOT.
Milego sluchania. Oby twoj komp mial usb 2.0
Bez tego bedziesz plakal ninja.gif
Manor
w tych sandiskach mocno skaszanione jest wyszukiwanie muzy po gatunku. Tagi dobrze poustawiany, a i takwiększość piosenek ląduje do "other", albo zamiast metal jest blues ;/ chyba że mam jakiś wadliwy model.

Doszedłem też do wniosku, że jak wrzucę zripowaną płytę na sandiska to pojawiają się problemy z przewijaniem piosenki.

Co oznacza, jak na wyświetlaczu pojawia się zamiast jakości (np. 192 kbs) taki napis VBR? o co biega?
Sebas
Macie do polecenia jakieś słuchawki z takich zachodzących na tył głowy w przedziale do 100 i do 170 zł?
banny
Niedługo wpadnie troche kaski i szukam nowego playera.Nie ebde mial duzej sumki niestety na jakiegoś iRiver'a, wiec co polecalibyście do tak 150 zł?
Czy da sie kupić za tą sumke dobry player, najlepiej z kol. wyświetlaczem?
interesuje mnie takze jakość dzwieku, no i dlugość pracy.
Ponawiam pytanie o słuchawki hyh.gif
Ölschmitz
QUOTE(Manor @ 16 09 2006, 11:23) *

Co oznacza, jak na wyświetlaczu pojawia się zamiast jakości (np. 192 kbs) taki napis VBR? o co biega?

variable bit rate

o ile sie domyslam to wlasnie wtedy sa problemy z przewijaniem.
Firekage
QUOTE(Manor @ 16 09 2006, 11:23) *

w tych sandiskach mocno skaszanione jest wyszukiwanie muzy po gatunku. Tagi dobrze poustawiany, a i takwiększość piosenek ląduje do "other", albo zamiast metal jest blues ;/ chyba że mam jakiś wadliwy model.

Doszedłem też do wniosku, że jak wrzucę zripowaną płytę na sandiska to pojawiają się problemy z przewijaniem piosenki.

Blade stary bledy.
W nich jest wszystko ok..tylko Sandiskmi sa mocno wyczulone na poprawnosc ID Tagow.
Zapodam ci przyklad. Majac Judas Priest wpisanego tak...masz juz jeden katalog....,majac JUdas Priest masz drugi...i tych przykladow jest tyle , ze nie warto o tym pisac. Ponadto oprocz folderu , gdy jest zle wpisany z artysta...to samo mozesz miec z tytulem albumu:Fear Of The Dark...FEar Of The Dark. Daje do Other tylko , gdy nie masz w utworze IDTaga....nie wazne sa w nim katalogi.

VBR to tak jak kolega pisal...zmiena jakosc probkowania.

QUOTE(B@nny @ 16 09 2006, 15:11) *

Niedługo wpadnie troche kaski i szukam nowego playera.Nie ebde mial duzej sumki niestety na jakiegoś iRiver'a, wiec co polecalibyście do tak 150 zł?
Czy da sie kupić za tą sumke dobry player, najlepiej z kol. wyświetlaczem?
interesuje mnie takze jakość dzwieku, no i dlugość pracy.
Ponawiam pytanie o słuchawki hyh.gif

Za 150 zl polecam ci iRivera z Allegro. Aa to modele refrubished. Innymi slowy po naprawach , serwisach czy wymianach (USA miedzy innymi). Sa one doprowadzone do uzywalnosci-naprawione i sprzedawane prawie za darmo z calym osprzetem. W sumie wiele osob sobie je chwali na roznych forach. Za 150 zl nasz 512 a za 240 1GB.

Za 150 masz nowego Creativa...ale wybor iRivera jest chyba oczywisty dry.gif
Lipa
Creative MuVo TX SE 256 MB, czy Philips SA 1200 512MB ? Który i dlaczego ?
Firekage
QUOTE(LIPA @ 18 09 2006, 16:52) *

Creative MuVo TX SE 256 MB, czy Philips SA 1200 512MB ? Który i dlaczego ?

Kiedys bawilem sie {hilipsami. Sa ciche. Tylko tyle powiem.
Natomiast Creative...jesli masz wydac na to 150-170 zl to albo nowka Sansa e130 albo nowka Irivera 512 MB z Allegro. Wersja Refrubished. Sa to po naprawie , serwisie czy wymianie czegos sprzety. Sprzedawane z gwara na 3 miechy i calym osprzetem. Z tego co wiem . ludzie na forach biora je i sobie chwala. Sam bym to kupil.
mario87
w ultimie jest promocja na iRiviera H10 Juniur, dostępny za 380zł
http://ultima.pl/itemnfo.php?id=3996&S...3f78e78a69734d2
nWo
Znalazlem dzis na stronie apple Ipoda Shuffle 2 gen 1 GB za 245 zł

Ipodzik to nastepca slynnej pierwszej wersji. Juz zamówiłem hyh.gif wub.gif mialem pierwszego shuffle i spisywal sie prze(pipi) a jak obadalem wyglad i cene drugiej generacji mellow.gif maly szok.
banny
o.O

Zamawiałeś z stronki apple, ya?
Poczekam aż będzie na allegro i wtedy łykne-wole doplacic te 70 zl czy tma wiecej ale mieć odtwarzacz 1 klasa biggrin.gif
nWo
Tak zamowilem na stronce apple. Zaleta jest taka ze na allegro trzeba bedzie czekac duzo czasu na pojawienie sie pierwszych egzemplarzy. O ile ktos je raczy sprowadzic.
banny
A jakaś gwarancja jest?
Bo jesli cos sie stanie z takim sprzetem, to wtedy nie za bardzo widzi mi sie zapieprzanie za granice;)
nWo
No to jest sprzęt kupiony u samego producenta, jak cos sie schrzani wówczas należy wysłać go zagranice. Ale ja nie slyszalem o problemach z firmą apple wiec uwazam ze sie nie przejade, juz mialem shuffle i smigal bez zadnych zastrzezen.
banny
Miales juz shuffle, wiec mam pytanko: Jakosc muzyki jest porownywalna np. z creativem MuVo czy np. jakims biedniejszym iRiverem?
W.g mnie szkopu(ó? tongue.gif)lem w shuffle jest brak ekranu (jesli sie myle, to powinienem okulary nosisic tongue.gif)
Aha, czy mozna takiego shuffla zaczepic na smycz, bo nieraz mp3jki spadaly mi na podloge, a ten "rzep" nie przemawia do mnei zbytnio.
pozdro
nWo
Co do jakości dzwieku to nie bede sie wypowiadać. Apple to Apple gówien nie robi a nie mialem stycznosci z MuVo czy z iRiver na tyle dlugo by moc sobie posluchac i porównac. Ale z tego co slyszalem to jednak jest lepsza.

Shuffle nie ma ekraniku z jednego powodu, Apple reklamuje ten odtwarzacz pod hasłem "zaskocz mnie" czy cos podobnie. W kazdym badz razie tak bylo z poprzednią wersją. Ta biala miala klips ze sznurkiem na szyje, rewelacyjne rozwiązanie, jak chciales nosic ipoda w kieszenie to klips zamieniales na taki zwykly. Ten klips zaslanial wtyczke USB, aby podpiac do PC trzeba bylo ten klips zdjąc.

Teraz widze ze wraz z shuffle 2 sprzedają stacje dokującą, przez nią sie ładuje i zrzuca muze, stacje podpinasz do PC'ta przez USB. Ale teraz nowa wersja wyglada inaczej i ma taką fajną klamre, zreszta sam
zobacz.

Jezeli nie odpowiada ci nowa wersja to na allego mozesz tez kupic starą wersja tez o pojemnosci 1 gb. To do czego jest przyczepiony ten sznurek to wlasnie ten wymienny klips zaslaniający wtyczke USB

Shuffle Shuffle uber alles
banny
Swietnie, bardzo ładny ten shuffle w dodatku smile.gif
Dzieki, widac ze mozna liczyc na kolegow-garczy wink.gif
Hmm, 245 sam odtwarzacz kosztował, czy to z wysylka od razu.
(sorry ze zadaje tyle pytan, no ale ten temat jest do tego przeznaczony tongue.gif)
pozdrawiam
nWo
QUOTE(B@nny @ 18 09 2006, 22:05) *

Hmm, 245 sam odtwarzacz kosztował, czy to z wysylka od razu.

cena zaważyła, mam te dogodnosc ze nie place za wysyłke. Na stronie Apple jesli kupisz cos za cene powyzej 50 $ to wysyłke masz gratis. Niestety w europie tak nie ma a sprzet przyjedzie do mnie w torbie kolezanki, która wraca z usa.
luck1985
QUOTE(B@nny @ 18 09 2006, 21:33) *

jakims biedniejszym iRiverem?

Jakis biedny iriver ? laugh.gif
Nie ma biednego irivera , takie podzialy ma tylko Creative i inni biggrin.gif
Ludzie , nie pytajcie po 20 razy o to samo , jezeli chodzi o mp3 to tylko 3 firmy i oto one :
1.Iaudio
2.Iriver
3.Mpio

O apple sie nie wypowiadam , bo szkoda kasy za logo jabluszka , ktore jest ladne wink.gif Ale nic wiecej .
Co do tych 3 firm , to nie jest to moj prywatny ranking , to sa fakty swiatowe , ze sklepu z mp3 .
A to , ze najlepiej idzie apple'owi w usa i uk, to nie zwracajcie na to uwagi , tam sie liczy dobry lans na ulicy , zeby kazdy widzial biggrin.gif W polsce i tak chowacie po kieszeniach mp3 tongue.gif hehe

Ktos pytal wczesniej o sluchawki
Creativ EP 630 :>

Takie cos :
nWo
QUOTE(luck1985 @ 18 09 2006, 23:19) *

1.Iaudio
2.Iriver
3.Mpio

tyle ze jak juz napisalem, nie kupuje niesprawdzonego szajsu. Wczesniej mialem Apple i spisywal sie rewelacyjnie wiec mam zamiar byc wierny sprawdzonej marce i nie eksperymentować. dry.gif
Deadeye
QUOTE(nWo @ 20 09 2006, 00:28) *

QUOTE(luck1985 @ 18 09 2006, 23:19) *

1.Iaudio
2.Iriver
3.Mpio

nie kupuje niesprawdzonego szajsu.

chair.gif rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.