Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno mp3 playera - kilka pytan
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
luck1985
QUOTE(nWo @ 20 09 2006, 00:28) *

QUOTE(luck1985 @ 18 09 2006, 23:19) *

1.Iaudio
2.Iriver
3.Mpio

tyle ze jak juz napisalem, nie kupuje niesprawdzonego szajsu. Wczesniej mialem Apple i spisywal sie rewelacyjnie wiec mam zamiar byc wierny sprawdzonej marce i nie eksperymentować. dry.gif

No to co ja moge napisac !?
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
nWo
tutaj nawet nie ma co dyskutować, apple ma wiekszą sprzedaż niż pozostałe nazwijmy to firmy, wiec sama statystyka pokazuje co kupują ludzie i co jest lepsze.
luck1985
Jak sam napisales - niesprawdzony szajs - nie pisz szajs , skoro nie sprawdziles . Gdzie sie sprzedaje Apple najlepiej ? W usa i uk , tam luzie to kupuja dla lansowania sie , znak firmowy 21 wieku , jak 15 lat temu walkman wazazy 1 kg sony .Ale te firmy i tak bija jabluszko na glowe , a ze sie sprzedaje lepiej , coz ......to tylko sprzedaz , wykonanie Ipodow rok temu dalo firmie znac , bo to co zrobili rok temu to lol
W polsce np najlepiej sprzedaje sie sprzet Iaudio , co mnie mocno zdziwilo , bo to droga firma i liczylem , ze w polsce najlepiej ma creatrive ze swoimi muvo i nano .I Iaudio ma najglosniejsze playery , bo firma nie interesuje sie wymogami na europe o moc na sluchawkach , na kanal jest to chyba 14 dB, Iaudio ma wiecej ,ale nie pamietam .
W polsce i tak najwiekszym wzieciem cieszy sie allegro i no namy , bo to 40% naszego rynku - Dane mam od kolesia ktory zajmuje sie promocja wlasnie Iaudio , Irivera na polske .

Teraz Apple ma wojne w sadze z Creativem o bajery , ktore Apple sobie zabral do swoich playerow , jak Creative robil juz playeru z wyswietlaczem , to ludzie w usa dalej kupowali Apple shufle 512 - 1g bez lcd biggrin.gif Milego szukania jednego piosenki wsrod 100 innych biggrin.gif
Wiec klocilbym sie czy Apple jest taki dobry , ja bym w zyciu tego nie kupil wink.gif
Zamiast Ipoda wzial bym tego np G5

wub.gif

A jak Apple zaczynal produkowac Ipody powyzej 1 giga i dichodzil do 5 , to Iriver juz mial to na rynku :

Mp4 biggrin.gif

No ale ok , zostanmy przy Twojej wersji , Apple jest lepszy , bo sie lepiej sprzedaje w UK i USA. W polsce najlepsze sa no namy za 99zl na podzespolach samsunga ( LOL ) , sa najlepsze biggrin.gif Najlepiej sie sprzedaja biggrin.gif
nWo
Twoje rozumowanie jest takie że kto ma wieszkego kut*asa ten jest lepszy dry.gif
Sprzęt Apple wyroznia sie jakością wykonania i podzespołów oraz klasą dzwięku. Faktycznie podpieram sie danymi s usa bo to jest chlonny rynek a nie Europa. Europa ?? czyli co UK i Niemcy ?? Chyba nie myslisz o polskim rynku gdzie Apple ma swoje przedstawicielstwo w Wawie i Wrocławiu. Ludzi w polsce poprsotu nie stac na odtwarzacz mp3 dobrej klasy wiec kupują to co mogą. A jednak mam jakies doswiadczenie bo kilku znajomych ma irivery czy mpio i nie zachwycają niczym szczególnym ale są lepsze pod względem ceny. Wiadomo kazdy bedzie chwalić swoje. I co mnie obchodzi ze Shuffle nie ma wyswietlacza. Jak widac Apple doskonale wiedzialo co robi skoro sprzedaje sie rewelacyjnie, ludziom ten pomysl jednak sie spodobał i jak widac wiele osob ceni sobie prostote wykonania w połączeniu z rewelacyjnym dzwiękiem a druga wersja to najmniejszy na świecie cyfrowy odtwarzacz muzyki, prawie o połowę mniejszy od oryginału i jakos tez nie ma wyswietlacza. Bo haslem reklamowym firma nikogo nie oszukuje i klient odstaje to czego chce.

poniższy Txt pochodzi ze strony apple ktorej napewno nieczytałeś, a tak brzmi ich haslo reklamowe;

Czas na mix wszystkich piosenek. Poznaj nieprzewidywalnego, nowego iPoda. Co usłyszysz następnym razem? Czy iPod umie czytać w twoich myślach? Może iPod zna twoje nastroje? Załaduj muzykę i włóż do kieszeni. Zobacz, co będzie dalej. Wybierz jeden z dwóch modeli 512 MB lub 1GB.
Życie w nieładzie

Witaj w życiu pełnym niespodzianek. Losowy tryb wybierania utworów w iPodzie shuffle zabierze Cię w niezwykłą podróż przez całą twoją muzyczną bibliotekę i nigdy nie będziesz wiedział jaki utwór będzie następny. W tym trybie iPod shuffle odrzuca rutynowy sposób słuchania muzyki serwując za każdym razem inny porządek utworów.

tego też nie wiedziales, wiec przestan wypisywac bzdury o chlonnosci polskiego rynku. U nas też znajdziesz wiele osób którym Shuffle przypadł do gustu. Najwidoczniej my uzytkownicy jesteśmy tacy prosci bo nie wiemy jak uzywac wyswietlacza ... moze to nam nie jest potrzebne, ty za to jesteś taki skomplikowany. LOL

MichAelis
QUOTE(luck1985 @ 20 09 2006, 08:19) *

jak Creative robil juz playeru z wyswietlaczem , to ludzie w usa dalej kupowali Apple shufle 512 - 1g bez lcd biggrin.gif

Po tym widac ze gowno sie znasz i tylko piszesz co zaslyszales. Szufla to jeden z ostatnich Ipodow apple. Kazda gerenacja Ipodow miala wyswietlacz. A to ze Iaudio i Iriver sa lepsze od Ipodow, to inna historia.
QUOTE(luck1985 @ 20 09 2006, 08:19) *

A jak Apple zaczynal produkowac Ipody powyzej 1 giga i dichodzil do 5 , to Iriver juz mial to na rynku

buahahahahhahahahahah
Wez wyjdz i sie nie wypowiadaj. Pierwsze Ipody 1g mialy pojemnosc 5GB i 10GB.
wacko.gif
erix
QUOTE(nWo @ 18 09 2006, 19:47) *

Znalazlem dzis na stronie apple Ipoda Shuffle 2 gen 1 GB za 245 zł

Ipodzik to nastepca slynnej pierwszej wersji. Juz zamówiłem hyh.gif wub.gif mialem pierwszego shuffle i spisywal sie prze(pipi) a jak obadalem wyglad i cene drugiej generacji mellow.gif maly szok.

Też łapię tego Ipoda zaraz po premierze (11.X) happy.gif Wygląda bardzo fajnie , mały , kompaktowy , aluminium, do tego ten patent z klipsem. No i jeszcze tańszy niż 1st gen. Miód tongue.gif
luck1985
QUOTE(nWo @ 20 09 2006, 13:43) *

Twoje rozumowanie jest takie że kto ma wieszkego kut*asa ten jest lepszy dry.gif
Sprzęt Apple wyroznia sie jakością wykonania i podzespołów oraz klasą dzwięku. Faktycznie podpieram sie danymi s usa bo to jest chlonny rynek a nie Europa. Europa ?? czyli co UK i Niemcy ?? Chyba nie myslisz o polskim rynku gdzie Apple ma swoje przedstawicielstwo w Wawie i Wrocławiu. Ludzi w polsce poprsotu nie stac na odtwarzacz mp3 dobrej klasy wiec kupują to co mogą. A jednak mam jakies doswiadczenie bo kilku znajomych ma irivery czy mpio i nie zachwycają niczym szczególnym ale są lepsze pod względem ceny. Wiadomo kazdy bedzie chwalić swoje. I co mnie obchodzi ze Shuffle nie ma wyswietlacza. Jak widac Apple doskonale wiedzialo co robi skoro sprzedaje sie rewelacyjnie, ludziom ten pomysl jednak sie spodobał i jak widac wiele osob ceni sobie prostote wykonania w połączeniu z rewelacyjnym dzwiękiem a druga wersja to najmniejszy na świecie cyfrowy odtwarzacz muzyki, prawie o połowę mniejszy od oryginału i jakos tez nie ma wyswietlacza. Bo haslem reklamowym firma nikogo nie oszukuje i klient odstaje to czego chce.

Wiesz , wyglad ito to juz sa sprawy inwidualne , mowimy wlasnie o produkcie ogolnie , nie wiem czy Apple jest taki extra - rok temu chcial zaoszczedzic na jakosci plastiku .......
Moj znajomy ma tez Apple i sie nie zachwyca - ale zaczal jak zmienil sluchawki biggrin.gif Znajomi zmienili sluchawki czy jada na standartowych ?

QUOTE(nWo @ 20 09 2006, 13:43) *

Czas na mix wszystkich piosenek. Poznaj nieprzewidywalnego, nowego iPoda. Co usłyszysz następnym razem? Czy iPod umie czytać w twoich myślach? Może iPod zna twoje nastroje? Załaduj muzykę i włóż do kieszeni. Zobacz, co będzie dalej. Wybierz jeden z dwóch modeli 512 MB lub 1GB.
Życie w nieładzie

Witaj w życiu pełnym niespodzianek. Losowy tryb wybierania utworów w iPodzie shuffle zabierze Cię w niezwykłą podróż przez całą twoją muzyczną bibliotekę i nigdy nie będziesz wiedział jaki utwór będzie następny. W tym trybie iPod shuffle odrzuca rutynowy sposób słuchania muzyki serwując za każdym razem inny porządek utworów.

tego też nie wiedziales, wiec przestan wypisywac bzdury o chlonnosci polskiego rynku. U nas też znajdziesz wiele osób którym Shuffle przypadł do gustu. Najwidoczniej my uzytkownicy jesteśmy tacy prosci bo nie wiemy jak uzywac wyswietlacza ... moze to nam nie jest potrzebne, ty za to jesteś taki skomplikowany. LOL

OMFG laugh.gif
Losowe wybieranie piosenki - no i co ? Kazdy prawie mp3 player to ma laugh.gif
Jezeli na 50 piosenek bedziesz chcial posuchac jakis kawalek , to milego szukania tego jednego - a jak nie kumasz dalej o co mi chodzi , to trudno
Tak czy siak , milego uzytkowania zycze Twojego Apple.

QUOTE(MichAelis @ 20 09 2006, 13:50) *

Po tym widac ze (pipi) sie znasz i tylko piszesz co zaslyszales. Szufla to jeden z ostatnich Ipodow apple. Kazda gerenacja Ipodow miala wyswietlacz.

Ten model jest jednym z ostatnich ?

JEzeli tak ,to racja - Ty sie znasz , ja nie laugh.gif
Ten model zostal pokazay w styczniu 2005 roku , jako pierwszy z pamiecia flash , pozostale mialy hdd.
W tym czasie Creaive ju nam rozdawalal na rynek swoje Muvo ,ktore mialy ekraniki .

buahahahahhahahahahah
wacko.gif

Napisalem , ze jak Ipod dopiero przekraczal granice 1 giga - dochodzil do 5 , to taki Iriver juz nam zapodal Mp4 , 40 giga - cena w polsce tego cacka prawie dwa lata temu to 1900zl :>

JA sie nie musze chowac , a TY ?
Daj se na luz , bo cisnienie wysokie miedzy nogami .A po co robic sobie z (pipi) jesien sredniowiecza.

I tak na koniec, mp3 to jedno , a sluchawki to 2 . Zeby na serio poczuc jakosc i sie nad nia spuscic , to pierw trzeba dokupic na wypasie sluchawki ......
Yacek
QUOTE(nWo @ 20 09 2006, 08:53) *

tutaj nawet nie ma co dyskutować, apple ma wiekszą sprzedaż niż pozostałe nazwijmy to firmy, wiec sama statystyka pokazuje co kupują ludzie i co jest lepsze.

Troche przesadziles tym stwierdzeniem. To, ze cos ma wieksza sprzedaz nie znaczy, ze jest lepsze. Buty adidasa czy chociazby dresy tez maja wziecie ale czy to oznacza, ze sa najlepsze ? Sam wydalem swego czasu ponad 400zl na prae Climacool'i, ktorych bolaczka byla odklejajaca sie po pewnym czasie podeszwa. W butach za 400zl, i nie byl to moj jedyny przypadek bo sami sprzedawcy na to narzekali ze w wiekszosci butow sie to odkleja. Apple zrobilo w konia uzytkownikow ipoda nano, dajac chinski plastik, a uzytkownik i tak placil jak za zboze. W wypadku apple i adidasa wszyscy wiedza ze i tak placi sie grube pieniadze za samo logo i tego nie zmienisz. Garnitur Armaniego kosztuje 32 tys dolarow i jest bardzo dobrze wykonany, ze swietnej jakosci materialow, dokladnie jak garnitur z innego domu mody ktory jednak to samo oferuje za 13 tys dolarow. Moda, lans i bycie na topie kosztuje, tak samo iPod, a stwierdzenie co sie lepiej sprzedaje=jest lepsze jest z zalozenia juz totalnie glupie, bo co z tego, ze najlepiej sprzedaje sie kino domowe Sony za 4tys zl, skoro i tak od niego jest lepszy sprzet kanadyjskiego producenta ktory sprzedaje w ciagu roku tylko 50 takich zestawow po 40tys dolarow kazdy, robionych recznie i nikt nawet o takiej firmie nie slyszal, procz ludzi postawionych wysoko w spolecznosci audiofilow ?

inna sprawa, ze cytujesz goscia ktory podaje bardzo poprawny ranking - technicznie, technologicznie i jakosciowo iAudio oraz iRiver sa lepsze. Apple nie pakuje zlotych tranzystorow do ipodow, to tak uprzedzajac pytania czy widzialem bebechy iPoda. iAudio i iRiver graja lepiej, maja wiecej mW na kanal i jest to udowodnione - wierze ludzia ktorzy maja uszy do takich rzeczy i miesiacami testuja rozne playery na in ear monitorach za 700$. Trzeba potrafic przeznac ze Apple zdziera jak kazda firma ktora ma silna pozycje na rynku, tak jak adidas, nike, reebok i inne firmy w przypadku ktorych placi sie tez za sam znaczek. Taka prawda.
MichAelis
QUOTE(luck1985 @ 20 09 2006, 15:39) *

Po tym widac ze (pipi) sie znasz i tylko piszesz co zaslyszales. Szufla to jeden z ostatnich Ipodow apple. Kazda gerenacja Ipodow miala wyswietlacz.

Ten model jest jednym z ostatnich ?

JEzeli tak ,to racja - Ty sie znasz , ja nie laugh.gif
Ten model zostal pokazay w styczniu 2005 roku , jako pierwszy z pamiecia flash , pozostale mialy hdd.
W tym czasie Creaive ju nam rozdawalal na rynek swoje Muvo ,ktore mialy ekraniki .

Tak ten model jest jednym z ostatnich. Razem z nano i video.

QUOTE(luck1985 @ 20 09 2006, 15:39) *

buahahahahhahahahahah
wacko.gif

Napisalem , ze jak Ipod dopiero przekraczal granice 1 giga - dochodzil do 5 , to taki Iriver juz nam zapodal Mp4 , 40 giga - cena w polsce tego cacka prawie dwa lata temu to 1900zl :>

Podaj mi model Ipoda, ktory mial 1GB, a wtedy iriver dal 40.
luck1985
QUOTE(MichAelis @ 20 09 2006, 20:06) *

Tak ten model jest jednym z ostatnich. Razem z nano i video.

Ten model tak ?? No to LOL
Ten model za 4 miechy bedzie mial 2 lata , czyli teraz ma 20 miesiecy - tyle jest na rynku - zadna nowosc.
To jest jeden z 1 jakie wylansowaly apple do gory,

Podaj mi model Ipoda, ktory mial 1GB, a wtedy iriver dal 40.

Wlasnie jak wtedy jakbyl BUM na te "szuflady" 512 i 1gb - wtedy Iriver juz zapodal ten kombajn - nie powiem kiedy to bylo , ale ...........jak kupowalem ponad rok temu Muvo TX.............To gdzies wtedy udalo mi sie zobaczyc tego Irivera.I Nano nie mialo wtedy 20 giga - to pamietam , bo od poczatku nie podobaly mi sie Apple - stylistyka - ale to moj gust , wiec zostawmy to i wlasnie porownalem mozliwosci firm .
Tak jak Yacek napisal wyzej , placicie za Znaczek - nic wiecej .
A ta afera to byla rok temu , ludzie placili po 400 dolarow za Ipody , a po godzinie obudowa porysana ........

BTW troche sie tym interesowalem swego czasu , bo zeby sie nie chwalac pamietam jak w polsce malo kto wiedzial co to mp3 player i jak sie lansowalem playerem z pojemnoscia 64 mega (lol) za ktorego dalem prawie 500zl cool.gif To byly czasy laugh.gif A dzisiaj masz 60 giga w kieszeni i nie wiesz co z tym zrobic .
Yacek
iPod jako player sam w sobie zadebiutowal w 2001 roku jako model o pojemnosci 5Gb, taki byl wowczas najmniejszy z dostepnych iPodow wiec jesli chodzi o szczegoly lucky1985 to cos pokreciles. Nie ma sensu sie klocic o to ktory byl pierwszy, kiedy i czy gdy byl jego launch to padalo czy swiecilo slonce. Jak chcecie sie klocic ktory player ktorej marki byl pierwszy i ktory wprowadzil to a ktory zrewolucjonizowal tamto to zalozcie sobie temat typowo wojenny - tylko smiecicie takim czyms, idzcie z tym na gg lub pw. Na razie poruszamy kwestie, uogolniajac, jakosci apple jako playera samego w sobie na tle innychy, chociaz nie wiem po co bo fakty juz padly, iPod to nie jest super jakosciowy odtwarzacz wiec ten watek mozna juz skonczyc ;p
nWo
closedeyes.gif Wiecie co. Kupując odtwarzacz mp3 chcemy zeby to bylo male urządzenie prawda?? Dlatego ludzie uciekają od Discmana, mp3 to wygoda prostota i niewielkie rozmiary. A nowy shuffle jednak jest najmiejszy od pozostałych i sie sprzeda.

Pomimo iz nie jest najmniejszy to jakos mobiBLU DAH-1500i do mnie nie przemawia.

szerokość (mm) 24
grubość (mm) 24
wysokość (mm) 24
waga (g) 18

A na koniec mała rada, dla tych cochcą go kupić. Oto cena w polsce = 369,00pln versus cena w USA 79$ co daje 245pln

Dziwi mnie to nie od dziś, tak samo było gdy chcialem kupic poprzedniego ipoda i sie ku*rwa ostro przejechałem na polskim dystrybutorze. Przez co wolałem przecierpieć strach i przerazenie przed zakupami na ebay ale kupilem od typa z australii za 420 zeta wersje 1024mb gdy u nas kosztował 699.

Shuffle ma swoje wady i moge je wymienić:
-> akumulator lithium ion o określonej ilości ładowania, niestety jesteśmy uzaleznieni od kompa i wejścia USB, a teraz ta wersja zmuszać nas będzie do zabierania ze sobą stacii dokującej poprzez którą mozemy naładować baterie. Ale w poprzedniuku ta bateria zajmowała niemal połowe całosci bebechów wiec apple chcialo aby dzialala jak najdluzej

-> nie ma wyswietlacza. Tak tak ludziom to nie odpowiada. pffffffffff dry.gif

-> rzecz chyba najgorsza którą zauważyłem. Mianowicie gdy wrzucimy do ipoda folder z muzyką taki ktory np. sciagnelismy w calosci z netu to kolejnosc utworów zostanie zachowana, pierwszy utwór bedzie na swoim miejscu i tak dalej. Wiecie juz do czego zmierzam ??

Otóż jezeli np zrobimy sobie liste utworów w programie apple i wrzucimy utworki do odtwarzacza ten niestety zrobi rozpierduche po swojemu. I pierwszy utwór który byl na naszej liscie nie bedzie pierwszym w odtwarzaczu i tak dalej. Udalo mi sie dojsc do tego ze dzieje sie tak tylko z utworami ktore pochodzą z róznych zrodel. Bardziej szczegółowo to zagladając czasami do wlasciwosci pliku .mp3 mozemy tam znalesc nazwe albumu z jakiego pochodzi uwtór oraz wykonawce, zespół, rok nagrania oraz rodzaj muzyki ROCK POP czy np. JAZZ. I teraz nie wiem czemu jezeli plik .mp3 nie posiada takiego opisu to znajdzie sie w niewiadomo jakiej kolejnosci w odtarzaczu pomimo ze na liscie w progrramie widnieje np. na ustalonej przez nas 10 pozycji. W odtwarzaczu trafi napewno nie na 10 miejsce. Oco tak naprawde chodzi do dzis do holery jasnej nie wiem happy.gif

-> faktem jest ze wykonanie pierwszego Shuffle moglo pozostawiac nieco do zyczenia, bialy plastik dosc szybko lapał brud i zadrapania. Nie wiem jak jest z nowym shuffle ale niedlugo sie dowiem hyh.gif

-> sam program do wrzucania muzy u mnie na kompie dzialal tak oblesnie wolno. Moze to wina mojego wysluzonego sprzetu ale dzieki temu nauczylem sie cierpliwosci. wink.gif

-> poprzednik mial pamięc dzieloną, tzn moglem zagarnąc powiedzmy 200 mb na muze i pozostale 824mb na dane, np wrzucic jakis film smile.gif i wpasc do kumpla z mini dyskiem oraz odtwarzaczem mp3 w jednym. Gdzie tu wada ?? No cóż teraz nie wiem jak bedzie z nowym - przez te holerną stacje dokującą. icon_twisted.gif Byc moze nic sie nie zmieni ale znow wymusza to jej zabieranie ze sobą, wiec jezeli tak bedzie to zaliczam to do wad.

Moze lepiej poczekajcie az ktos pierwszy kupi i sprawdzi sprzet zanim zdecydujecie sie na no nie ma co ukrywac po wypowiedziach krytykujących luck1985 dość duze niedogodności. Ale ja juz tam bylem i wiem czego sie spodziewać.
luck1985
Yacek , mowa o konkretnym modelu , ktorego pokazalem na zdj - zreszta , nevermind .....

Ja osobiscie mam teraz Iriviera i sluchawki creative i jestem zadowolony w 100% - tyle na koniec.
Tommo
jaki player bedzie najlepszy do max 450zł???
T10
T20
T30
czy moze H10jr???
Chodzi mi o jakosc dzwieku i zeby były dobre słuchawki w zestawie
pozdrawiam
jaszczoor
Z tego co sie orientuje to w kazdym modelu T jakość dźwięku jest identyczna. Różnią sie one tylko obudową i wyświetlaczami. Jako że mi nie zależało na kolorowym ekraniku to wybrałem T30, którego kupiłem na allegro poniżej 200zł i jestem bardzo zadowolony. Słuchawki też chyba są takie same we wszytskich modelach ale tego nie jestem pewien. Są to pchełki irivera na licencji sennheisera i grają całkiem spoko aczkolwiek w przyszłym miesiącu planuje zakup creative ep630.
Ryo-San
mial ktos moze stycznosc z Sony NW A3000?

moge miec ten sprzet po dosc dziwnie niewielkiej cenie - zwazywszy na to ze odtwarzacz ma dysk 20gb no i jest produkcji nie bylej jakiej firmy - cos mi tu nie gra....hmmmmmmmmm

na razie natknalem sie na niezbyt pochlebna opinie o sprzecie
Najgorzej chyba wydane pieniądze w moim życiu. Pliki muzyczne można przesyłać tylko za pomocą załączonego programu Connect Player, który jest nieprzyjazny dla użytkownika według mnie. Plików przesłanych przez Windows Commandera lub w eksplorerze, odtwarzacz NIE WIDZI. Możliwość szukania plików tylko za pomocą ID3 TAG-ów, bez struktury katalogowej. Nie dla mnie sad.gif Jedyny plus to wygląd, ale kiedy próbuję wgrać muzykę lub słucham jej z odtwarzacza, jest to mało istotna kwestia

ale jezeli ktos z Was mial stycznosc z tym sprzetem to bardzo bym prosil o pare zdanek jak to wypada w praniu
bullseye
Ja chcialem kupic bardzo podobny model, rozni sie tylko tym ze ma 8 gb i bateria troche krocej trzyma. Czy sprawa z tym sprzetem (przesylanie plikow) ma sie tak samo?
Yacek
QUOTE(Ryo-San @ 3 10 2006, 20:48) *

mial ktos moze stycznosc z Sony NW A3000?

moge miec ten sprzet po dosc dziwnie niewielkiej cenie - zwazywszy na to ze odtwarzacz ma dysk 20gb no i jest produkcji nie bylej jakiej firmy - cos mi tu nie gra....hmmmmmmmmm

na razie natknalem sie na niezbyt pochlebna opinie o sprzecie
Najgorzej chyba wydane pieniądze w moim życiu. Pliki muzyczne można przesyłać tylko za pomocą załączonego programu Connect Player, który jest nieprzyjazny dla użytkownika według mnie. Plików przesłanych przez Windows Commandera lub w eksplorerze, odtwarzacz NIE WIDZI. Możliwość szukania plików tylko za pomocą ID3 TAG-ów, bez struktury katalogowej. Nie dla mnie :( Jedyny plus to wygląd, ale kiedy próbuję wgrać muzykę lub słucham jej z odtwarzacza, jest to mało istotna kwestia

ale jezeli ktos z Was mial stycznosc z tym sprzetem to bardzo bym prosil o pare zdanek jak to wypada w praniu

Jak mozesz to kup na ebayu lub gdzies tam Sony Vaio Pocket VGF-AP1L - ta maszynka to cudenko. O tym soniaczu to nie mysl, nie potzrebujesz mydelniczki.

http://www.atraclife.com/forums/index.php?showtopic=3
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=11926

Na head-fi tez jest troche info o tym.
Jakuza
Mam pytanie bo znajomy kupił sobie iRivera T10 no i ma taki problem - ponieważ tam nieda się przegrywać mp3 metodą "przeciągnij i upuść" tylko za pośrednictwem Windows Media Playera...no i tu powstaje problem ponieważ komputer nie wykrywa mu mp3playera - mimo zainstalowania sterowników i WMP10 z płyty dodawanej do playera... .

Jakieś rady, może ktoś ma tego mp3playera i wie jak rozwiązać ten problem - z góry dzięki za wszelkie info.
luck1985

Niech wejdzie na stronie irivera i zrobi update softu playera - to tyle .
Piosenki mozna wrzucac programem dodanym na plycie , wtedy mozna ustawic kolejnosc piosenek , jak bedzie robic "kopiuj-wklej" piosenki beda odpalane w kolejnosci w jakiej byly wklejane do katalogu playera , a nie jak sobie ustawi .
*-dka
a ja mam ipoda shuffle i jest super smile.gif tylko ze pies zjad mi go troszke i juz nie wylada tak fajnie smile.gif ale polecm
Manor
kurrrrrr, słuchawka jedna od sandiska mi przestała działać ;/ pewnie w gwarancji nie uwzględniają czegoś takiego?

powiedzcie mi. Do tej pory używałem defaultowych słuchawek od sandiska sansy, takie co ci wchodzą głęboko w ucho, w których słychać było konkretny basik. Czy pchełki jakiś dobrych firm też oferują takie basy? Bo jak załozyłem jakieś lipne pchełki Panasoniki za 20 zeta to czułem się jakbym trzymał słuchawki z 5 cm od uszu sad.gif . To wina jakości słuchawek, czy wszystkie pchełki mają problemy z mocnym basem?
Lucass
Manor a może spróbujesz tych słuchawek Logitech'a niby dedykowanych do PSP? W zestawie masz 3 komplety różnych nakładek silikonowych tak że sobie możesz rozmiar do ucha przypasować, a i ponoć grają całkiem konkretnie. Bardzo drogie też nie są, bo coś troche ponad 3 dyszki kosztują.
luck1985
Creative Ep 630 i wszystko jasne
70zl wink.gif
babciahania
Manor nie jesteś sam...

Najpierw pogubiły się "dobre" rozmiary poduszeczek, a potem jedna ze słuchawek zepsuła się..
No i też szukam słuchawek..
na poprzedniej stronie Cerb podawał za/ je biste słuchawki (może nie tylko z wyglądu)
http://www.skullcandy.com/product_info.php...hers&id=497
Manor
babciachania, masz rację, wyglądają przekozacko, tylko cena 150 zł to jednak aktualnie nie na moją kieszeń. Chyba że wstrzymałbym się z zakupem z parę miechów.

te creativy Ep 630 mnie zainteresowały, cena przystępna, ciekawi mnie tylko jak wypadają w porównaniu do słuchawek sandiska. Mniemam że lepsza jakość?

a miałem kartę 1 GB kupić icon_evil.gif , ja pierrrr....
luck1985
W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego od Ep630 - 635 ( roznica w kolorze)
One kosztuja jeszcze w paru sklepach 120zl - w paru marketach sa po 79zl i na allegro po tyle stoj , tylko na allegro latwo kupic podrobe .
Mozesz zwrocic uwage na tansze Kossy - rowniesz b. dobre sluchawki , z jednym ALE . Te wkladki ktore wchodza do ucha sa wykonane z silikonu czy tam czegos i moze lepiej pasuja do ucha , ale po jakims czasie sie to wyrabia .
I kossy sa lepsze do bassow , jak sluchasz samych bassowych kawalkow bierz Kossy , jak sluchasz roznej muzy , bierz Ep wink.gif
tobik
A co myślicie o SANDISK'u SANSA E250? Dobry Jest?
Yacek
QUOTE(tobik @ 23 10 2006, 14:44) *

http://www.youtube.com/watch?v=sNsTgGGi8g0&eurl=
jaszczoor
QUOTE(luck1985 @ 18 10 2006, 20:45) *

W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego od Ep630 - 635 ( roznica w kolorze)
One kosztuja jeszcze w paru sklepach 120zl - w paru marketach sa po 79zl i na allegro po tyle stoj , tylko na allegro latwo kupic podrobe .
Mozesz zwrocic uwage na tansze Kossy - rowniesz b. dobre sluchawki , z jednym ALE . Te wkladki ktore wchodza do ucha sa wykonane z silikonu czy tam czegos i moze lepiej pasuja do ucha , ale po jakims czasie sie to wyrabia .
I kossy sa lepsze do bassow , jak sluchasz samych bassowych kawalkow bierz Kossy , jak sluchasz roznej muzy , bierz Ep wink.gif

w jakim markecie widziałęś ep630 po 8 dyszek?
Bo ja wszędzie widziałem po ok 150 a np. w saturnie wogóle nie mieli
luck1985
QUOTE(tobik @ 23 10 2006, 13:44) *

Napisze po raz ostatni :
Irivier
Iaudio
SANDISK !!!!!

To sa 3 firmy - pionierzy na rynku mp3 i koniec kropka .
Jak ktos lubi placic za logo jablka i sie lansowac nazwa , to spoko ........

QUOTE(jaszczoor @ 23 10 2006, 18:04) *

w jakim markecie widziałęś ep630 po 8 dyszek?
Bo ja wszędzie widziałem po ok 150 a np. w saturnie wogóle nie mieli

Tak ,to stara cena . Jest siec marketow gdzie kupisz je taniej . Nie pamietam ani nazwy , bo spr czy jest w poznaniu i nie mamy tego marketu wiec ja kupilem na allegro za 75zl ......
Ale moge wam polecic te forum , tutaj akurat podforum o sluchawkach wlasnie.
http://forum.mp3store.pl/index.php?showforum=25
szczurek
@jaszczoor
w Vobisie bodajze są z tego co pamiętam

Bawiłem się nimi przez moment i są świetne, wyciszenie otoczenia mnie zwalilo z nóg;] No i dzwieki pojawiaja sie praktycznie w samym centrum twojej glowy. Swietne. Obowiazkowy zakup IMO.
Linek
Pytanie... lepiej kupić Sandiska 1gb, czy za niemalże tą samą cenę iRivera 512mb? Niestety nie miałem okazji ich słuchać, dotychczas posiadałem jedynie Creative'a (jakość dźwięku po prostu dobra, zadowalająca według mnie), no i słyszałem też Sony, Philipsa, Thomsona (podobna jakość jak Creative w sumie). Więc... co lepiej? Zaznaczam, że nie stać mnie aktualnie na żadne słuchawki do tego, wiec będe korzystać z oryginalnych, mam nadzieję, że są niezłe, bo te w Creative były naprawdę kiepskie. A jak już będę kupować, to jakieś najtańsze Sennheisery za 40zł, bo lubię tą firmę.
Yacek
Bierz sandiska.
jaszczoor
Zwłaszcza jak nie chcesz dokupowywać słuchawek bo te w sandiskach są naprawde dobre. Byłem w vobis ostatnio i mi powiedzieli że akurat nie mają w tym punkcie sprzedaży w którym pytałem EP630 ale mają w innym po 99 zł. Troche to bez sensu że na stronie mają za 79...
Pojade jeszcze do tego drugiego punktu i obadam
ArkejD
Co lepiej wziąść Sandiska m240 czy c140 ? Oba są 1 gb, różnią sie wyglądem i wyświetlaczem, ale czy warto dopłacać te 40 zł ? Aha, i czy te sandiski mają equalizer, bo z tego co widziałem to jest Equalizer: Brak Danych.

No i najważniejsze: Czy wybór Sandiska będzie lepszy niż Creativa Muvo tx o tej samej pojemności ? Z creativem miałem stycznośc, natomiast sandisk to dla mnie całkowita nowość i nigdy go nie słyszałem.

Na tronie twojepc.pl http://twojepc.pl/artykuly.php?id=miny_mp3&strona=7 zjechali sandiska c140 całkowicie, za beznadziejną jakosć wykonania, słabą jakosć dźwięku i wolny transfer danych, co całkowicie przeczy Waszym wypowiedziom. To jak to w końcu jest ?
jaszczoor
ja miałem sandiska sansa e130 512 MB i dobry to był sprzęcik. Equalizer miał, coprawda z mniejszymi możliwościami niz w iriverach np. no i do tego naprawde dobre słuchawki, więc jak nie chcesz kupować ich oddzielnie to polecam tego playerka. Aktualnie mam irivera t30 i w przyszłym miesiacu kupuje creativy ep63 i dopiero wtedy będe w stanie naprawde porównać to z sansą. Co do creativów tych tańszych dodatkowo z podstawowymi słuchawkami to naprawde nie polecam. Kolega miał na wakacjach to troche słuchałem i szkoda uszu na te wynalazki wink.gif
Manor
QUOTE(FreZ @ 28 10 2006, 17:09) *

Co lepiej wziąść Sandiska m240 czy c140 ? Oba są 1 gb, różnią sie wyglądem i wyświetlaczem, ale czy warto dopłacać te 40 zł ? Aha, i czy te sandiski mają equalizer, bo z tego co widziałem to jest Equalizer: Brak Danych.

No i najważniejsze: Czy wybór Sandiska będzie lepszy niż Creativa Muvo tx o tej samej pojemności ? Z creativem miałem stycznośc, natomiast sandisk to dla mnie całkowita nowość i nigdy go nie słyszałem.

Na tronie twojepc.pl http://twojepc.pl/artykuly.php?id=miny_mp3&strona=7 zjechali sandiska c140 całkowicie, za beznadziejną jakosć wykonania, słabą jakosć dźwięku i wolny transfer danych, co całkowicie przeczy Waszym wypowiedziom. To jak to w końcu jest ?

nie miałem styczności z tym modelem, ale mogę powiedzieć ci jedno: daruj sobie takie recenzje, każdy łepek może wpisać taki tekst w necie. Bez jaj, lepiej posprawdzaj fora tematyczne, gdzie ludzie robią naprawdę wnikliwe analizy sprzętu. Chyba że to naprawdę takie g*wno jak tam napisali...
luck1985
Teoretycznie i praktycznie san jest lepszy od creativa - Creative to playery na kazda kieszen w dobrej obudowie i spoko marka.
Recenzje pisze jeden kolo , lepiej poznac opinie wiekszosci .
Jeden pojedzie playerowi za brak radia , drugi za brak katalogowania mp3 itp itd.....
ArkejD
Na forum mp3strore ludzie bardzo sobie tego playerka chwalą, więc może recenzent miał zły humor tongue.gif
Zdecyduje się chyba jednak na m240, za tą kasę bedę miał jeszcze na epki 630, no i mam nadzieje że wrażenia słuchowe będą jak najbardziej pozytywne.
jaszczoor
wchodze dzisiaj na strone vobisa na infie bo mi sie fez nudizło, patrze a tam cena Ep 630 podniesiona z 79 na 99...
kur.wa mać
red2000
krotka pilka.czy sandisk c140 + ep630 zadowoli skromnego sluchacza? creative zen nano badz muvo tx sa drozsze maja slabszy wyswietlacz wiec na chlopski rozum creative powinien byc dzwiekowo poprostu o klase lepszy a na tym mi najbardziej zalezy.mam jednak nadzieje ze sie myle...
red2000
bump.
_Milan_
http://creative.proline.pl/creative.php?pr...N+1GB+V+PLUS+BO

co o nim sadzicie?

za ta cene mozna dostac cos lepszego?
,chodzi o kwote do 400 zl.

wazne by bylo radio i duzo pamieci.
Blim
Nie polecam Creative, zawiodłem się swego czasu na tym sprzęcie i to solidnie. Teraz mam na posiadaniu 30 GB iPoda bodajże 5 generacji, a wcześniej miałem iPoda Nano tej samej gen. i również odradzam kupno czegokolwiek grającego z jabłuszkiem z tyłu obudowy. Podatne na zarysowania i przetarcia jak nic, po paru miesiącach wygląda okropnie, natomiast Motorola L7 używana dokładnie w ten sam sposób jest IDEALNA, żadnej rysy na wyświetlaczu. Rozejrzyj się za czymś od iRiver, chyba najporządniejsza firma ze wszystkich oferujących przenośne MP3.
luck1985
Ogolnie za 400zl jest Irivier H10 Junior biggrin.gif
Nic lepszego na rynku w tej cenie - nie ma radia jedynie , poj 1 giga .
_Milan_
chyba jest drozszy niz 4 stowy, a radio jest wazne, czy w creativie ktory wymienilem jest dobre radio?
luck1985
Ja dalem 500zl wink.gif
Teraz 399zl wink.gif
Na aukcji mniej , ale nie za wiele :
http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...52810133026.htm

1 gb - mam obecnie 108 piosenek , mam go 3 miechy i nie mialem okazji przesluchac wszystkiego - mam jakies 280 mega wolnego .
Mozna przegladac pliki txt i miec fotki na nim - ekran daje w miare rade . Touch pad jest wypasiony . Firma Irivier mowi sama za siebie - majac 400zl nie kupuj nic innego , jak masz wiecej kasy , kupuj i audio biggrin.gif
Creative to za 190zl mozna kupic wink.gif Powyzej 200zl szkoda kasy na srednia polke .
Do tego sluchaweczki EP 630 wink.gif I zrobisz cumshota .
Radio bedziesz na sete uzywal ? Ja mialem radio swego czasu w Muvo TX - przez rok ani razu tego wlaczylem wink.gif
Trudno okreslic jak bedzie odbierac , musial bys sie pobujac z playerem po miescie. Jeden ma z radiem i mu dziala , Ty pojdziesz do miasta miedzy antenami gsm i beda szumy - zalezy .
_Milan_
QUOTE(luck1985 @ 29 11 2006, 00:44) *

Ja dalem 500zl wink.gif
Teraz 399zl wink.gif
Na aukcji mniej , ale nie za wiele :
http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...52810133026.htm

1 gb - mam obecnie 108 piosenek , mam go 3 miechy i nie mialem okazji przesluchac wszystkiego - mam jakies 280 mega wolnego .
Mozna przegladac pliki txt i miec fotki na nim - ekran daje w miare rade . Touch pad jest wypasiony . Firma Irivier mowi sama za siebie - majac 400zl nie kupuj nic innego , jak masz wiecej kasy , kupuj i audio biggrin.gif
Creative to za 190zl mozna kupic wink.gif Powyzej 200zl szkoda kasy na srednia polke .
Do tego sluchaweczki EP 630 wink.gif I zrobisz cumshota .
Radio bedziesz na sete uzywal ? Ja mialem radio swego czasu w Muvo TX - przez rok ani razu tego wlaczylem wink.gif
Trudno okreslic jak bedzie odbierac , musial bys sie pobujac z playerem po miescie. Jeden ma z radiem i mu dziala , Ty pojdziesz do miasta miedzy antenami gsm i beda szumy - zalezy .

ja nienawidze radia, gydby to byl player dla mnie juz bym bral tego "juniora"

dziewczyna chce playerka, ma miec duzo pamieci, radio i rozowa obudowe( zart ;])

cholera ,serio nie warto pakoewac w tego creative'a ;[?
luck1985
Chcesz wydac 400zl , olej radio i bierz Juniora.
Ten Creativ przyjemny , wyglada jak (pipi) i zabawka , ale ogolnie spoko.
Teraz playery maja jedna wade - wszystko akumulatory. Jak bedziesz jechac gdzies i Ci padnie , to bez portu usb nie zasilisz playera. Mozna dokupic osobno ladowarke - 50zl confused.gif
To boli , zamiast radia martwil bym sie wlasnie zasilaniem - lepiej miec w kieszeni baterie , niz laptopa wink.gif
Wybij pannie radio z glowy , majac ulubione kawalki na mp3 , na co jej radio.....

Jezeli chcesz porownac - ten Creativ VS Iriver H10 Jr , to nie ma porownania.
Szkoda 400zl na creativa . Lepiej wydac te siano na Sandiska , bardzo fajne playery.

Np ten :
http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...74908222405.htm

Plus- bateria . Ale nadal brak radia. Ale masz 200 zl w kieszeni wink.gif Kupisz pannie radio z biedronki albo jak kupisz 4 pack coli masz radio wink.gif

Albo troche wiecej i masz to biggrin.gif

http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flas...37498222407.htm

Ale i tak bym wybral Iriver - tylko dla firmy .Dlaczego ?
Ogladanie filmow na tym ekranie to bajer na przerwie w szkole dla lansu , niz przydatnego .
No i radia nie ma biggrin.gif
Po 2 - ten model ma slot na karty SD micro , mozesz zwiekszyc pamiec w przyszlosci.
Aha - wazna rzecz , o ktorej nie pisalem biggrin.gif
Spr moc wyjsciowa na kanal wink.gif
Creative , sony itp to sa ciche playery- ten tez ma malo , Iriver ma np 14 hyh.gif Ten ma 10 :
Moc wyjściowa 10mW (po 5mW na kanał)-San
Moc wyjsciowa 28mW (po 14mW na kanał) - Iriver biggrin.gif

Wszystko jasne , Iriver i Iaudio to jedyne firmy ktore wbijaja w prawo konsumenta i maja w (pipi)e Twoje uszy , wg norm , moc wyjsciowa jest za wysoka ,to dla naszego dobra wink.gif

Juz chyba wszystko jasne - pozostalo wybic pannie radio z glowy - zreszta , niech sie wypowiedza inni , ktorzy maja radio i czy je uzywaja .............
Radio bylo dobre 3 lata temu , jak mialem mp3 128 mega , po godzinie wszystko przesluchalem , dla odmiany mozna bylo radia sluchnac wink.gif
Przy 1 giga mozesz jechac nad morze i moze przesluchasz wszystko wink.gif Ale watpie .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.