-derek-
25 06 2005, 20:32
Jak myslicie macie juz jakieś info co do ceny revolution??
szczurek
25 06 2005, 21:00
infa nie ma żadnego, lecz ja podejrzewam cene 250$
Cena nie moze byc zbyt wygorowana, ale napewno bedzie inna niz reszty next-genow. Bo w koncu Revolution bedzie zupelnie inna maszynka do grania od reszty. Ale jak znamy Nintenod, to nie da jakiejs zaporowej ceny. Z reszta samo mowilo, ze beda male koszta produkcji ich nowej stacjonarki, za czym idzie po prostu nizsza cena od konkurencyjnych konsol.
Myśle, że na starcie będzie kosztować tyle co GCN, około 900zł.
Konsola N może być droższa od konkurencji bo X360 i PS3 będą już chwilę na rynku i zdążą potanieć. Wszystko zależy od tego na czym polegać będzie owa Rewolucja.
IMO Niny wystartuje z nizsza cena... Chociaz tutaj decydujace znaczenie bedzie mial typ tej ich "rewolucji". Ale watpie aby Niny wystartowalo z cena wieksza niz 350$
blancio
26 06 2005, 21:22
moim zdaniem przy starcie nie bedzie kosztowala w Polsce wiecej niz 1000 zl
Szczypior
18 07 2005, 21:15
Obstawiam 250$.
Ja podobnie...
Ale to zależy tak jak ktoś już to napisał , kiedy ukaże sie Revo... Jezeli dużo później niż pozostałe Next-Geny , to wtedy cena bedzie mocno wygórnowana w porownaniu z tanszymi wowczas PS3 oraz X360...
Według mnie Revo będzie tańsze na starcie niż inne NextGeny, ale wszystko jeszcze zalezy od napędu jaki będzie wykorzystywać (obstawiam DVD) i jego mozliwości. W sumie to niema się nad czym jeszcze rozwodzić bo konsolka nie jest jeszcze w produkcji
Zacytuje kawalek newsa z gameonly:
" Sprzęt będzie tani, wszyscy developerzy zgadzają się, że Rewolucja kosztować będzie około 150 dolarów lub mniej. Pojawiły się też spekulacje na podstawie danych technicznych konsoli, które mówią, iż cena może wynieść nawet 99$. Czego sobie i wam życzę."
Jezeli to sie sprawdzi i konsola bedzie taka tania to kupia ja w dniu premiery i postawie kolo Xboxa 360 ;]
Witek.bielsko
29 12 2005, 11:45
Wszyscy rozmawiacie o cenie Revo na świecie. Należy zaznaczyć że w Polsce będzie ona z pewnością wyższa- wiadomo jak "cudownym" dystrybutorem jest śmieszna firma

Lukas Toys, a kiedy sklepy samę muszą zdobywać konsolki z zagranicy, to te po prostu muszą być później droższe, cóż taki los gracza w Polsce.
Ogólnie jestem bardziej fanem Sony i ich Playstation lecz Nitendo zasługuje troche na poszanowanię więdz uważam że cana konsolki musi konkurowac z Microsoftem tez więdz to bedzie ok 200-250 $ czyli 1000 zł , a przy okazji wiadomo cos o parametrach konsoli ?? kompletnie rozbawiła by mnie sytuacja w której x box miałby najgorsze nośniki hehehehe
Wiemy, że napewno będzie tańszy od PS3 i X360, ale słyszałem coś o 300 dolcach.
Zobaczcie na www.smashmyrevolution.com. Wydaje mi się że tam coś o cenie pisze.
Przemski
11 02 2006, 12:12
Patrząc na politykę firmy podejrzewam, że już w chwili premiery będzie tańsza od konkurencyjnych platform.
Jeśli wierzyć zachodnim serwisom najnowsza konsola Nintendo - Revolution kosztować będzie poniżej 200 $. To bardzo niska cena jak za Next-Gena, porównywalna z początkową ceną GameCube'a. Dodatkowo dowiedzieliśmy się, że Dev-Kity do Revolution nie są jeszcze dopracowane {cosmaty: a ich cena ma wynieść ok. 2000$}. Ninny chce je oddać w ręce developerów dopiero w czerwcu.
http://www.next-gen.pl/
Ja na IGN przeczytałem, że już dostarczyli, że developerzy nie uskarżają się, iż maszynka jest słabsza od X360, tylko jeszcze nie wiadomo czy to już finalna wersja devkitów.
słyszałem o cenie dev-kitów 1k$ bodajże na ŚN...a o cenie konsolki pisze w 103 numerze PE:
Cytuję kilu'ego:
"...revo ma być tańsze,niż PS3 i X360-"niezależnie od tego,jaki super będzie ten sprzęt,nie planujemy go spzredawać za 50.000 jenów".Informacje te potwierdził Reggie Fils-Aime.Dodał,że revo bężie kosztować mniej niż 300 dolarów..."
1000 jenów to 29 zł
Moto200
27 07 2007, 22:16
Jaki fajny stary temat

Wszyscy mówili kiedyś "Revolution, revolution..." Ludzie obstawiali, na czym to będzie polegać...
Kilka dni przed słynnym E3 na którym zaprezentowano Wii pewien fan Nintendo opublikował w Necie fake trailery nowej konsoli: Nintendo ON. Mistrzowska robota, jak to zobaczyłem, to się tak podjarałem

A szkoda, że to tylko wymysł wyobraźni...
Ale to świetny pomysł na nowego next-gena

Nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.