kubanczyk
3 01 2008, 12:07
waldusthecyc
3 01 2008, 14:40
strasznie się boję że dostaniemy więcej tego samego co było tylko w lepszej grafie...
nie czarujmy się - jak ktoś (np ja) przeszedł :
silent hill 1
silent hill 2
silent hill 3
silent hill the room
silent hill origins
to jak przyjdzie mi latać kolejny raz z radiem po podobnych lokacjach (a nie daj boże po miasteczku silent hill, z mgłą...ble) to mi się to nie spodoba. zamiast się bać to podejdę to gry jak do kolejnego tytułu. A nie chcę !
to przedstaw nam swoją wizję nowego silent hilla. Wg mnie jest ok, nieudany eksperyment i zmiany w wersji the room, po narzekaniach graczy dały do myslenia twórcom, ze jednak wolą oni starego sh i sprawdzone patenty. The room miał parę fajnych motywów ale nie zasługiwał on na miano jakże wielkiego i zasłuzonego tytułu najlepszego survival horroru. A nowa grafika daje nowe możliwości, większy realizm, mozna pozmieniać dużo w kwestii animacji, oświetlenia, już widać nma jednym filmiku zmianę w alternatywny swiat realtime - możę być ciekawie a przede wszsytkim - straszniej.
Nie grałem tylko w origins, ale mi takie patenty pasują. Troszkę się przejadł szpital, troszkę się przejadł motel/hotel/apartamenty, ale jednak to znak rozpoznawczy serii, który szkoda byłoby wywalić (bekające pielęgniarki w sh4 - buahahah)
Najwazniejsze zmiany nalezy wprowadzic w sposobie walki i eksploracji oraz metodach straszenia. Collective obiecuje to wszystko. Oby sie wywiazali. Nie ma sie co wszak oszukiwac - walka w SH to totalna porazka. Stajesz naprzecie bestii i naciskasz button az nie przestanie sie ruszac. Jakze zajmujace. I ten sposob zwiedzania. Te drzwi otwarte, te zamkniete, klucz znajde w lazience, lazienke otworze lomem, lom lezy w studni, studnia jest zakopana na cmentarzu alopate do odkopania znajde w klozecie. Bzdura. Przeciez bohater moze zwyczajnie pociagnac z buta w te zamkniete drzwi. Kto w realnym swiecie latalby za kluczykiem 2 h po 100 lokacjach. Jasne - "to tylko gra", niemniej taka umownosc jest juz nieswieza od kilku lat. Kto nie idzie do przodu ten sie cofa.
waldusthecyc
3 01 2008, 17:02
CYTAT(KOMODO @ 3 01 2008, 16:46)

Najwazniejsze zmiany nalezy wprowadzic w sposobie walki i eksploracji oraz metodach straszenia. Collective obiecuje to wszystko. Oby sie wywiazali. Nie ma sie co wszak oszukiwac - walka w SH to totalna porazka. Stajesz naprzecie bestii i naciskasz button az nie przestanie sie ruszac. Jakze zajmujace. I ten sposob zwiedzania. Te drzwi otwarte, te zamkniete, klucz znajde w lazience, lazienke otworze lomem, lom lezy w studni, studnia jest zakopana na cmentarzu alopate do odkopania znajde w klozecie. Bzdura. Przeciez bohater moze zwyczajnie pociagnac z buta w te zamkniete drzwi. Kto w realnym swiecie latalby za kluczykiem 2 h po 100 lokacjach. Jasne - "to tylko gra", niemniej taka umownosc jest juz nieswieza od kilku lat. Kto nie idzie do przodu ten sie cofa.
hmm - jakbym słyszał moją drugą połówkę (czytaj narzeczoną

). wielka fanka całej serii Silent Hill, i zawsze (i to od pierwszej części) zastanawiała się jak to możliwe, że dorosły chłop mając w łapie łom nie może otworzyć kłódki...
ale moi drodzy - nie czarujmy się - nie ma takich gier (może trochhę uncharted coś tam niby). tak naprawdę posiadając shotguna powienno się mieć w każdej grze dostęp do każdej lokacji. gdzie tak jest pytam się?
wątpię SH przyniósł tu powiew świeżości. Mam nadzieję, że będzie zmieniony system walki (w końcu weteran to weteran coś tam pamięta). Mam nadzieję, że nie bedzie dużo szpitala z pielęgniarkami (znak serii znakiem serii ale ile można 0 jak mozna się ich bać albo stresować jak się je zna na pamięć?)
mam duże wyamagania przede wszytskim dlatego, że znam poprzednie serie i wiem, że nie jest to pierwsze dzieło spod znaku SH. Stąd uważam, że trzeba troszkę odświeżyć tytuł - zbyt dużo ludzi go zna by pozostawić go takim, jakim jest.
Trochę grafik i trailer z Silent Hill 5... Mam nadzieję, że nie widziały jeszcze światła tego forum
http://silenthill5.net/2007/12/27/silent-h...ent-hill-v.html
Ilona1973
5 02 2008, 23:51
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 5 02 2008, 23:15)

Trochę grafik i trailer z Silent Hill 5... Mam nadzieję, że nie widziały jeszcze światła tego forum
http://silenthill5.net/2007/12/27/silent-h...ent-hill-v.htmlPS3 oferuje reklamy lub dema nowych gier na bieżąco.Ja już widziałam wcześniej i przyznam,że czekam już z utęsknieniem na ten tytuł.
Sama pewnie nie odważę się w to zagrać ale popatrzeć pewnie będę miała okazję.
Na samą myśl już mnie ciary przechodzą.
Już nie mogę się doczekać tej gry. Chętnie powróciłbym do znanych miejsc np. Midwitch Elementary School z SH1

.
Kilka nowych screenów z nowego SH- wg mnie średnio- kijowe. Co jest do diabła? Poprzednie cześci były przesliczne i pokazywały moc konsol poprzewdniej generacji a teraz wygląda to jak jakaś kpina:O Wiem że klimat liczy się w tej serii najbardziej, wraz z udźwiękowieniem ale panowie.. toż to czasem ps2 przypomina.
http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...ll-5-image.html
Screeny bardzo mi się podobają i nastroiły mnie na tą grę, a że jestem fanem SH to już zbieram na tą pozycję pieniążki
Musiolik
15 02 2008, 23:07
CYTAT(Jakim @ 15 02 2008, 21:51)

Kilka nowych screenów z nowego SH- wg mnie średnio- kijowe. Co jest do diabła? Poprzednie cześci były przesliczne i pokazywały moc konsol poprzewdniej generacji a teraz wygląda to jak jakaś kpina:O Wiem że klimat liczy się w tej serii najbardziej, wraz z udźwiękowieniem ale panowie.. toż to czasem ps2 przypomina.
http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...ll-5-image.htmlhttp://www.jeux-france.com/Webmasters/Imag...02425_6_big.jpgten screen wygląda jakby był z PS2 ;/ mam nadzieję, że to z jakiejś alphy
CYTAT(Musiolik @ 15 02 2008, 23:07)

ten screen wygląda jakby był z PS2 ;/ mam nadzieję, że to z jakiejś alphy
Mam lepsze... i nadzieję, że się nie powtarzam
http://www.jeux-france.com/news24461_silen...ll-5-image.html
To są te same screeny słonko;] Specjalnie pokazałem ten najbrzydszy screen aby lepiej podkreślić ton mojej wypowiedzi.
CYTAT(Jakim @ 17 02 2008, 00:04)

To są te same screeny słonko;] Specjalnie pokazałem ten najbrzydszy screen aby lepiej podkreślić ton mojej wypowiedzi.
No tak, wybacz... co nie zmienia faktu, że wybrałeś akurat ten najgorszy
Przecież Jakim przypatrz się na tą doskonałą fakturę materiału kurtki głównego bohatera i tą doskonałą mgłę gdzie 5 rdzeni Cella liczy fizykę kropel wody

.
Musiolik
17 02 2008, 00:37
CYTAT(Ficuś @ 17 02 2008, 00:10)

Przecież Jakim przypatrz się na tą doskonałą fakturę materiału kurtki głównego bohatera i tą doskonałą mgłę gdzie 5 rdzeni Cella liczy fizykę kropel wody.
dodatkowo real-time'owa mgła
Sorry, ale grafika nie jest ładna, nie zwracam na nią uwagi często, ale bez przesady.
No sie zgadzam bo grafika na tym zdjeciu to porazka. Jak ta mgle liczy 5 rdzeni to niech devteam poczyta ksiazki o podstawach C++ xD
Screeny są ochydne, Silent Hill 3 na PS2 wygląda o niebo lepiej. Potwory to marny zlepek tych z poprzednich części. Nie starają się amerykańce.
CYTAT(quill @ 17 02 2008, 23:20)

No sie zgadzam bo grafika na tym zdjeciu to porazka. Jak ta mgle liczy 5 rdzeni to niech devteam poczyta ksiazki o podstawach C++ xD
Oczywiście moja wzmianka o wykorzystaniu 5 rdzeni do obliczenia tej kupy co ma być mgłą to była forma żartu

niech nikt tego broń boże nie czyta na poważnie(tak samo jak plama zamiast kurtki to niby piękna faktura materiału)
waldusthecyc
18 02 2008, 10:21
jest kiepsko, ale jeszcze nie tragicznie. np tutaj nawet jest głębia ostrości uuuuuuu

a tak na serio to jak te screeny reprezentuję finalny produkt to żenua.
Na screenach wygląda jak gra z PS2. Mimo to mam nadzieje, ze w ruchu SH5 zaprezentuje przynajmniej dobry poziom.
Te porównanie to ściema jakaś. Dali identyczne screeny (z jednej platformy) i napisali, że jedne z PS3 a drugie z X360
Najnowsze obrazki z gry.
Wg. wydawcy z PS3.
Gdzie ten mrok? :|
Ekhm...gra na screenach wygląda gorzej niż SH3 na PS2. To chyba jakaś kpina? Cała reszta pewnie lepsza nie będzie.
Poważnie chyba pierwsza gra która z screenów na screeny wygląda coraz gorzej!
WESKER-DL
25 04 2008, 14:57
NIestety ostatnie screeny coraz bardziej mnie rozczarowują, naprawde poważny jest problem nie umiejętnego władania grafą przez Japońskich wydawców, chociaz teraz SH5 nie będzie robiony w Japonii to i tak prezentuje się lipnie jeżeli chodzi o ten aspekt, MGS4, Siren, DMC4 a teraz Silent nie prezentują czegos na miarę opadu szczęki
waldusthecyc
25 04 2008, 15:59
mi to nawet nie mówcie. Czekałem na tę grą jak na zbawienie, a tutaj taka lipa... co ja powiem ludziom jak RE5 będzie lepszy?
ale wesker co ty porównujesz- w porównaniu z tymi screenami nowy mgs wygląda jak gra 2 generacje w przód.
wogóle popatrzcie na to - które to ps3?
[img=http://img164.imageshack.us/img164/7048/porownanieph7.th.jpg]
QUOTE(Jakim @ 25 04 2008, 17:59)

ale wesker co ty porównujesz- w porównaniu z tymi screenami nowy mgs wygląda jak gra 2 generacje w przód.
wogóle popatrzcie na to - które to ps3?
[img=http://img164.imageshack.us/img164/7048/porownanieph7.th.jpg]Kurde, to porownanie juz calkiem mnie wyzbylo z nadziei, ze jednak pamiec plata mi figle i Silenty z PS2 wcale nie wygladaja lepiej. Wygladaja i to duzo lepiej. No to nie do wiary. Nie, to byc nie moze
Uwielbiam serię SH i pokładam w tej częście spore nadzieje... Niestety cos czuję, ze mogę się zawiść

O ile klimat itp może będzie dobry (póki co to raczej ciężko ocenić) o tyle grafika to już bezgraniczna kpina
Mi się wydaje że to jakaś głupia ściema. Może oni po prostu szykuja również wersję n Ps2 i z tej właśnie maszynki screenhy oglądamy. Przypomnię może jak wcześniej się to prezentowało- wtedy nikt nie narzekał:
QUOTE(Jakim @ 27 04 2008, 14:01)

Mi się wydaje że to jakaś głupia ściema. Może oni po prostu szykuja również wersję n Ps2 i z tej właśnie maszynki screenhy oglądamy. Przypomnię może jak wcześniej się to prezentowało- wtedy nikt nie narzekał:

Niestety sa to screeny z wersji PS3/X360. Innej zreszta nie bedzie.
CYTAT(KOMODO @ 28 04 2008, 12:06)

Niestety sa to screeny z wersji PS3/X360. Innej zreszta nie bedzie.
Niby tak, ale to jest nie do uwierzenia. Nikt nie robi już takich szpetnych gier na PS360. Może chcą ludzi nastraszyć dodatkowo w ten sposób...
Zresztą wystarczy sobie porównać z tym
http://www.gametrailers.com/player/31273.html lub tym
http://uk.youtube.com/watch?v=WHc_IUKMSOw żeby zobaczyć, że to po prostu muszą być dwie różne wersje.
3 filmiki z gameplay'u
http://www.gametrailers.com/game/5159.htmlMam nadzieje, ze to bardzooooo wczesny
build, bo jak narazie to poziom ostatniego Silenta na Ps2.
theGrimReaper669
15 05 2008, 21:48
CYTAT(TomisH @ 15 05 2008, 21:42)

teraz to przynajmniej nie odstrasza
QUOTE(theGrimReaper669 @ 15 05 2008, 22:48)

QUOTE(TomisH @ 15 05 2008, 21:42)

teraz to przynajmniej nie odstrasza
Nie odstrasza??phi jak bym chcial grac w gry z past-genowa grafa to bym zostal przy ps2 a nie kupowal ps3..
wiiboxstation
16 05 2008, 19:58
Nie no bez przesady można skrytykować raz czy dwa ,ale dajcie na luz. Osądzicie gdy wyjdzie ,a nie z pary screenshotów z alphy.
ps: te obrazki co podał Tomish pokazują że SHzmierza w dobrym kierunku.
Ps2 : na IGN jest nowy gameplay więc oblukajcie
http://ps3.ign.com/dor/objects/777941/sile...ugs_051508.html
eh... no moment moment. Ja rozumiem narzekanie co do grafikiw HAZE bo tam to jest fatalna... Seria SH to weteran, pamietam grafike na PSX pierwszej czescie, kolejne juz i PS2 i PC i ta seria nigdy nie "zabijala grafika". Kazdy maniak tej serii wie, ze gre buduje klimat + sciezka dzwiekowa +fabula. Wiadomo, ze w erze next-genow' kazdy oczekuje na cos naprawde zaskakujacego, ale jestem przekonany, ze seria to bedzie to czego tak brakowalo od czesci 2, czyli powrot do korzeni. Moim zdaniem juz czesc 3 i 4 zyja troche innym swiatem, dopiero w wersji na PSP, SH:Origins powracamy do miasta i grafika (jak na PSP swietna) nie jest niczym przelomowym do klimat moim zdaniem jest lepszy niz w SH3 i SH4. Nie zawsze wszystkie pomysly sie sprawdzaja... np. perspektywa pierwszej osoby w pokoju w SH4 i odstraszanie demonow... Dla mnie nawet obiecywany rozbudowany system walki moglby nie istniec, niech tylko nie udziwniaja swiata oraz calego zamyslu rozgrywki, czyli Ty i miasto w dwoch swiatach.
theGrimReaper669
16 05 2008, 21:59
no ale jednak sh3 jest jak dla mnie jedna z najlepszych gier na ps2 jezeli chodzi o grafike
@gnom
Podzielam zdanie przedmówcy (theGrimReaper669), ze SH3 to jedna z najładniejszych gier na PS2 (zresztą SH4 niewiele mu ustępuje) i liczę na adekwatne doznania wizualne w kontynuacji (kontynuacjach) na PS3.
a moim zdaniem narzekanie jest na miejscu bo coś jest jednak nie tak...
z tego co pamietam, pierwsze screeny sh2 nie wyglądały jak sh1 na psx i cala seria zbierała wysokie noty za grafikę.
miedzy sh1 a sh2 byly tylko 2 lata odstepu w czasie, a roznica w jakosci byla ogromna, od sh2 minelo juz prawie 7 lat...
oglądam te nowe filmy i widze podobna grafike, ten sam gameplay i stare, wielokrotnie używane pomysły.
Ilona1973
16 05 2008, 23:23
Geniusz tej gry polega głównie na klimacie.
Do tej pory byłam jedynie obserwatorem i nigdy nie odważyłam się zagrać w SH. Momentami było naprawdę strasznie...
Po obejrzeniu kilku zapowiedzi jestem przekonana,że będzie się znowu czego bać
QUOTE(gnom @ 16 05 2008, 22:56)

eh... no moment moment. Ja rozumiem narzekanie co do grafikiw HAZE bo tam to jest fatalna... Seria SH to weteran, pamietam grafike na PSX pierwszej czescie, kolejne juz i PS2 i PC i ta seria nigdy nie "zabijala grafika". Kazdy maniak tej serii wie, ze gre buduje klimat + sciezka dzwiekowa +fabula. Wiadomo, ze w erze next-genow' kazdy oczekuje na cos naprawde zaskakujacego, ale jestem przekonany, ze seria to bedzie to czego tak brakowalo od czesci 2, czyli powrot do korzeni. Moim zdaniem juz czesc 3 i 4 zyja troche innym swiatem, dopiero w wersji na PSP, SH:Origins powracamy do miasta i grafika (jak na PSP swietna) nie jest niczym przelomowym do klimat moim zdaniem jest lepszy niz w SH3 i SH4. Nie zawsze wszystkie pomysly sie sprawdzaja... np. perspektywa pierwszej osoby w pokoju w SH4 i odstraszanie demonow... Dla mnie nawet obiecywany rozbudowany system walki moglby nie istniec, niech tylko nie udziwniaja swiata oraz calego zamyslu rozgrywki, czyli Ty i miasto w dwoch swiatach.
I ile lat bedziesz chcial grac w to samo? Ile razy? 5? 6? 10? Daj spokoj - ta seria tkwi w miejscu od 1999 roku. Nie chodzi o grafike, ale o gameplay. Jeydnie SH4 troszke sie wybijal, ale origins sprowadzilo serie z powrotem na swoje tory. A SH4 bylo ladniejsze niz 3. Nie widac tego przez brak mroku. Mozna znalezc roznice zwiedzajac wagony metra w SH3 i 4 - w The Room powalaja.
theGrimReaper669
17 05 2008, 06:52
CYTAT(Ilona1973 @ 16 05 2008, 23:23)

Geniusz tej gry polega głównie na klimacie.
Do tej pory byłam jedynie obserwatorem i nigdy nie odważyłam się zagrać w SH. Momentami było naprawdę strasznie...
Po obejrzeniu kilku zapowiedzi jestem przekonana,że będzie się znowu czego bać

Grafika tez buduje klimat,a jedyne co moze mnie wystraszyc w nowym sh to grafika ktora teraz prezentuje

.
Tak jak pisalem, rzeczywiscie, gra nie powala, z tego co slyszalem na SH5 nie pracuje to samo studio co wczesniej, rozumiem tez to, ze kazda seria pod wzgledem graficznym byla lepsza od poprzedniczki, ale sadze, ze jeszcze jest za wczesniej aby stresowac sie na temat grafiki... do premiery niedlugo, ale mysle, ze jeszcze nas zaskocza.
kubanczyk
27 06 2008, 10:13
Oj bieda az piszczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.