Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill: Homecoming
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
theGrimReaper669
Mi tez sie nie podoba,5 czesci a nic nie zmieniono.
xylaz
Chyba zabraklo jakiegos pomyslu lub wizji i jest tylko wiecej tego, co juz bylo maglowane w poprzednich czesciach.
Takie odniosłem wrażenie oglądając nowe filmy z gameplay - popłuczyny poprzednich czesci i filmow na ktorych byly wzorowane.
theGrimReaper669
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/235689.html

ludzie bojcie sienowy silent hill to mega gniot
Ficuś
albo za bardzo idealizuje ...albo SH3 na PS2 był ładniejszy od SH5.....a modele postaci to już na 100% miał ładniejsze....

niesamowicie słabo to wygląda
waldusthecyc
bosz...co za wstyd...
Metal
Oni chyba się pomylili i wstawili w platformie docelowej PS3 zamiast PS2, albo PSP laugh.gif , ot literówka hahahahahaha. Bieda.
Wojtq
Cóż...E3 już za tydzień - może z oficjalną zapowiedzią wersji na te platformy zwlekają właśnie do tego czasu ? biggrin.gif
Mr. Blue
Mam nadzieję, że to jest jeden, wielki, kiepski żart.

Ta gra nie przyciąga mnie niczym, niczym. O grafice nawet nie mówię, ale jak na razie, nawet główny bohater jest sztampowy jak tylko się da.
stabik
"Niko Bellic in now a game journalist?"
WESKER-DL
To są jakieś żarty? Przecież to wygląda jakby miało wyjść na PSP a nie na PS3 closedeyes.gif Miałem duże nadzieje co do SH5 ale co raz mniej wierzę że seria znów mnie oczaruje
Guardian
Bieda, ale nic to, zagram tak czy siak. Oby fabuła i gameplay dał radę, to i słabą grafikę jakoś przełknę. Swoją drogą, to oczekiwałem ewolucji wizualnej podobnej do RE5. To byłoby ładne. Ponadto znikanie przedmiotów w trakcie ich zbierania (znak firmowy poprzednich części) to lekka przesada. Wydaje mi się, że twórcy aż tak dosłownie nie powinni wzorować się na poprzednich częściach.
_tomek
No grafika jest bardzo słaba, ale gra nie jest skończona, i możliwe, że będą to podciągać, czy przerabiać. Mam taką nadzieję przynajmniej, bo gra na chwilę obecną może się ścigać z pierwszymi grami na PS2, jeśli o wygląd chodzi.
Emet
Obejrzalem nowy gameplay na www.gamersyde.com (konkretnego linka nie dam bo jestem na PS3) i powiem wam, ze teraz prezentuje sie to calkiem niezle. Kolo ma w koncu porzadnie zrobione wlosy (nie jak do tej pory - jak na PSP), bardzo dobre oswietlenie i cieniowanie i IMO bardzo fajna real-time'owa zmiana swiata. Rabanie desek tez dosyc przyjemne.
Heh... no i powrot Piramido-glowego wink.gif
Vulc
Grafika nie jest taka słaba, zresztą od kiedy grała ona w tej serii pierwsze skrzypce? IMO chodziło w niej raczej o grę cieni, klimatyczne lokacje, design poziomów, czy charakterystyczną muzykę i efekty dźwiękowe.
xylaz
E3 gameplay - wspomniany film,
jeszcze nie komentuje bo ciągle sciagam...
AiszA
Tu nie trzeba ściagać wink.gif

UWAGA! trochę spoilerów

http://youtube.com/watch?v=zs58xgTd04c
.:marioo:.
Wygląda to bardzo fachowo i klimatycznie. Szczególnie Piramidka z nowym designem daje radę. Trzeba też przyznać że graficznie gra prezentuje się lepiej.
Kamera zza pleców podczas strzelania na plus. Myślę że szykuje sie świetny Silent Hill, a na pewno lepszy od The Room.
Hush
Miejscówki fajne, grafika wygląda klimatycznie, ale miejscami jest strasznie plastikowa i kanciasta ( trochę jak jakiś szajz z peceta na minimalnych ustawieniach) i po wyglądzie pomieszczeń mam wrażenie jakby bardziej wzorowali się na filmie niż wcześniejszych częściach gry. Oświetlenie i cienie wyglądają naprawdę super. Liczę jeszcze na świetny klimat, fabułę i muzykę... Ale w gameplayu smętnie popierdują dwa dźwięki, fabuła wydaje się jak z SH2 (choc ucieszył mnie powrót piramidogłowego) ,a klimat mam nadzieję ze będzie dobry ( ale czyżby postawili bardziej na wygląd potworów i akcje niż ten strach w niepewności). Nie mam zamiaru oceniać gry po tak krótkim fragmencie. Albo będzie kapa albo dzieło wybitne. ;p
Emet
Premiera juz niedlugo bo we wrzesniu (USA i Europa)... tyle gier do kupienia na jesien a kasy brak.
wiiboxstation
Choćby dla samego piramidogłowego kupię nowego Silent Hilla:D
ArkejD
Zero klimatu, a te stworki to jakaś porazka do kwadratu... no niestety.... Silent Hill R.I.P
-Sora-
O kurna ale to fajne! Polecam oglądnąć ostatnio puszczoną w czeluści sieci walkę z bossem! (A że to spoiler? whatever...) To co bohater wyprawia z toporem (Toporas z pół-obrotu technique?) Brał chyba lekcje u Astaroth'a. Normalnie już nie ma czego się bać! [Sarcasm mode off] Ja wiem że wyolbrzymiam i jestem entym narzekaczem ale serce mi się kroi jak to widzę. Twórcy podniecają się na każdym kroku nowym systemem walki i w ogóle. (Jeśli fabuła będzie na takim samym wysokim poziomie co ich buńczuczne chwalenie się systemem obijania mord no to mamy na co czekać!). Chciałbym żeby The Collective dało czadu, naprawdę, ale jak na razie to szykuję się Doom 3 z Tpp. (Obym się mylił!)
xylaz
Szczerze mówiąc dla mnie może wcale nie wychodzić...
Z jakiejś tam strony na temat sh5:
Silent Hill 5 will feature an entirely new plot, and will follow Alex Shepard as he searches for his missing father and brother. The game begins with Alex in a veterans hospital recovering from a near fatal wound. After having a premonition that his younger brother is in danger, Alex leaves the hospital for his home in New England.
Deja vu?
Warto zauważyć, że gdy wychodziły poprzednie części zawsze miały zaskakującą fabułę (zwłaszcza sh1 i sh2), tym razem ma być coś w stylu SH1+SH2 więc od razu wiadomo że zaskoczenia nie będzie. SH2 było dobre, ale drugi raz to samo (lub gorzej) ze zmienionymi postaciami będzie po prostu wtórne. Gameplay nic się nie zmienił, a już 7 lat temu (!!!) gra zbierała słabe noty głównie za to. Sukces murowany biggrin.gif
Seigaku
No, fabularnie jak nic będzie kalka SH2. Założe się, że Alex kropnął swojego brata i teraz przyjdzie mu za odpokutować w Silent Hill (czyli podobnie jak było w przypadku Jamesa ). Obecność Piramidogłowego daje do myślenia. Swoją drogą, fajnie że zaczerpnięto kilka motywów z filmu - nowa zamiana świata, tym razem w czasie rzeczywistym, bardziej złowieszczy design kata, ciągnące się za nim robactwo, wygląda to fachowo. Na fragmencie gameplayu widać nawet tą samą miejscówe co w filmie - budynek mieszkalny, scena z rozcinaniem obrazu tez wygląda znajomo. Ciekawe jak daleko twórcy posuną się w nawiązaniach do poprzednich Silentów, i ile nowego rzeczywiscie będzie w Homecoming.
Łebi
Grałem w nowe SH na GC. Powiem krótko, grafika i mechanika gry na poziomie ps2 !!! Lokacje niemal identyczne jak z SH1, tekstury wołają o pomstę do nieba (szczególnie na zbliżeniach, np. podczas cut scenek). Zapowiada sie niestety co najwyżej średniak.
Guts
Ja postawiłem na tej grze krzyżyk od momentu, w którym dowiedziałem się, że za grę odpowiadają Amerykanie (Yamaoke tylko do muzyki dopuścili). Dla mnie ta seria zakończyła się na części drugiej. Następne to już tylko powielanie, bądź brak pomysłów (patrz SH4, który został rozpisany chyba tylko do połowy, po później to mamy żmudne powtarzanie tych samych lokacji).

Na chwile obecną widzę tylko taki sobie scenariusz, słabą grafikę, przeciwników. Dwa miechy obsuwy i tak nic nie pomogą, więc powoli możemy szykować się na przeciętniaka.
-Sora-
Trochę beta gameplay'u http://pl.youtube.com/watch?v=zYj-f_bj0Gg

Plus nowa okładka

http://silenthill5.net/news/data/upimages/...ot_uk_large.jpg
theGrimReaper669
mam nadziej ze gra bedzie chodzby troche dobra jak ta okladka..
liquid
Pierwsza ocena http://www.gamerankings.com/htmlpages2/942060.asp
Niezbyt wysoka, pierwszy tydzień nas przekona czy warto czekać.
Szkoda , ojjj szkoda, najstraszniejszy horror roku 1999 , w 2008 jest średniakiem pod względem grafy i długości ( 6 h to śmiech na sali).
Wojtq
6 h ? Gdzie to wyczytałeś?
Jutro premiera, więc można spodziewać się recenzji od wielu serwisów.
Lukas_AT
CYTAT(-Sora- @ 12 09 2008, 13:22) *

I jeden z komentarzy do tego filmiku - "pleas answer is that on playstation2 or 3" biggrin.gif

Grafika bardzo przypomina poprzednie części wydane na PS2. W sumie to przeboleje... oby tylko klimat pozostał dobry i ciesze sie, że gameplay nie przeszedł jakiś niepotrzebnych rewolucyjnych zmian. Klasyczny survival horror też powoli wymiera. Jesli Silent Hill będzie miał stary klimat i gameplay, który jak już widać jest taki sam jak dawniej to wybacze twórcom słabą grafikę.

Fajnie by było też ujrzeć trofea np. przejść gre na Hardzie bez zapisania stanu gry w takim i takim czasie...
Emet
Z tego co widziałem na dotychczasowych filmikach grafikę opiszę tak:
Oświetlenie i cieniowanie - PS3
Geometria - PS2
Tekstury - PSX/PS2
2dor
klimat, zagadki, muzyka, fabula > to ma byc na 10!

reszte przeboleje i bedzie git
Kris Blake
Na IGN nowy Silent dostał 6.7
Trochę nisko, szkoda. Jak narazie wygląda na to, że Homecoming wypadnie z mojej listy zakupów. Poczekam jeszcze na opinię graczy i inne recenzje, ale chyba faktycznie wyszedł średniak. Szkoda, że demka nie ma to bym sobie wyrobił własne zdanie...
theGrimReaper669
http://ps3.ign.com/articles/914/914944p1.html

i video review....lipa

tylko Akira Yamaoka przypomina ze to sh jest
YETI
Niestety, ale nowy SH to lekka porażka. Wielka szkoda, że tak wielka seria powoli umiera, ale ostatnio Konami ma talent do pisanie przeciętnych gier.

tańczące pielęgniarki smile.gif
http://www.ps3site.pl/tanczace-pielegniarki/
xylaz
CYTAT(YETI @ 4 10 2008, 12:50) *

MUAHAHAHA!!!!!!!!!! ale nędzny ten występ biggrin.gif wyglądało to jak pierwsza próba do przedstawienia...
a swoją drogą ciekawe czy w grze są też takie tłuste pielęgniarki jak ta jedna hehe
Kris Blake
Gamespy:

Pros
Intensely atmospheric visuals; excellent plot with trademark surprises; multiple endings.

Cons
Flawed, sludgy combat system; boring and trite during the first few hours; easy early puzzles.

I tu piszą, że fabuła jest świetna. No nic, trzeba będzie się zastanowić jeszcze raz nad zakupem;).
FredDie
Na gametrailers.com też zrecenzowali:

http://www.gametrailers.com/player/41239.html
Redmitsu
Gra juz jest, czemu tak malo piszecie? ;P Na GT ludzie pisza ze wersja na ps3 jest ladniejsza ;o Oczywiscie trofeow brak?
Emet
Mimo, ze ten SH nie trzyma odpowiedniego poziomu to... mysle, ze mie jest az taki zly i kupie go, ale jak cena spadnie do ok 80zl.
Mam nadzieje, ze po Dead Space SH nie wyda sie zbyt slaby.
KOMODO
QUOTE(Redmitsu @ 12 10 2008, 13:32) *
Gra juz jest, czemu tak malo piszecie? ;P Na GT ludzie pisza ze wersja na ps3 jest ladniejsza ;o Oczywiscie trofeow brak?
Trofeow brak, a ze ladniejsza? Slowo "ladniejsza" nie pasuje do tej gry. To zadnej jej wersji:).
sakiu
Dobrze, że nie kupiłem ;p po cudownej sh1, za(pipi)istej sh2 i swietnej sh3 bym się tylko wkurzał, że aż tyle dałem za grę....poczekam na spadek ceny do 99zł.
lesheq
Ja już gram w Silent Hill Homecoming i powiem wam że nie uważam tej gry za gniota ponieważ pozostało to co najbardziej lubiłem czyli muzyka i klimat.Jest trochę chodzenia zbierania i kombinowania ale historia w grze dopiero się rozkręca więc nic więcej nie mogę napisać. Moim zdaniem dla fana to pozycja obowiązkowa.

Ps. OST z gry

http://www.psxextreme.info/Silent-Hill-Hom...OST-t70601.html
mevek
również mam swoje zdanie w tym temacie. sugerowanie sie innymi opiniami nie zawsze jest trafne, bowiem każdy lubi co innego.
the room_a o ile dobrze pamiętam, to tez wszyscy z krytykowali negatywnie, a mnie przypadl calkiem do gustu smile.gif
jestem "za" biggrin.gif
mevek
właśnie odebrałem przesyłkę pocztowa z zawartym b"silnt hill-em"
miodzio smile.gif po za tym, iz gram chwilke to nie bardzo jestem w stanie wywnioskowac, cos wiecej niz tylko zdanie.
sterowanie calkiem przyzwoite, grafa bardzo ladna, mniej przerywnikow i klimat zachwany ten sam. zabieram sie do grania, bo noc cala przede mna biggrin.gif
dexx
Nowy SH bardzo fajny , nie jest to poziom SH1 czy 2 ale jezleli lubi ktoś te klimaty to napewno się nei zawiedzie to dalej stary dobry Silent hill , w sredniej oprawie , z wyśmienitą muzyką i całym dolującym miasteczkiem , polecam .
mevek
według mnie jest ponad przeciętny, choć tak jak ująłeś nie jest to 'star dobry silent hill ' ale wciąż DOBRY.
na razie do gustu przypadł mi system walk... kilka ataków i uniki zapewniają świetną zabawę z pielęgniarkami biggrin.gif
dexx
Mam pytanie i proszę o pomoc , zaciołem się na scarlet( boss) okładam jej nogi tak długo aż klęknie potem wale jej gdzie popadnie głowa itp aż w końcu jest QTE na początku jest kwadrat - wciskam i wkłada jej zelastwo do pleców a potem jest "X" wciskam i nic się nie dzieje grzebie jej tam ale ona cały czas wstaje , i tak 5 razy potem mi sie już energy drinki kącza i kappa , prosze o podpowiedz co robie zle i jak ją rozpracować , z góry dziekuje .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.