Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Filmy na podstawie gier
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
_One_
Kilka z tych tytułów "na podstawie gry" nie znam i pierwsze słysze.

2. Kane & Lynch (2009)
20. Clannad (2007)
21. Alice (2007/I)

to były takie gry ?
wortigern
CYTAT
Alice

American McGee's Alice

CYTAT
Kane & Lynch

powstaje na Xbox2 chyba?

CYTAT
Clannad

nie mam pojecia, ale może nazwa filmu nie koniecznie jest także nazwa gry
Solidny (pan)
To MGS nie jest grą? Pominęli tak jakby.

MGS The Movie na IMDB
Fan
CYTAT
12. Driver (2008)

oj żeby tego nie spie.przyli . Odpowiednia obsada , dobry scenariusz i miasta obowiazkowo Havana , Rio i Vegas . Juz to sobie wyobrażam , dyliżansy z lat 60 tych pędzace na złamanie karku wśród waskich uliczek Hawany , strzelaniny w hotelu , sledzenie bandziorów , destrukcja wszystkiego co stanie Tannerowi na drodze , muzyka i ten niezapomniany klimat lat 70 tych .Ach , to musi byc dobry film .
_One_
CYTAT(Solidny (pan) @ 4 05 2007, 19:51) *
To MGS nie jest grą? Pominęli tak jakby.

MGS The Movie na IMDB

Bez kitu ominęli mgs'a, ale raczej nie na długo, trzeba poczekac na jakąś aktualizację, to dopiszą że na podstawie gry, narazie jest tylko napisane Action, Drama
Który jak który z tych filmów, ale MGS'a nie maja prawa spieprzyc, bo aż się boję jak pomyslę co na to fani. cały czas mnie strasznie ciekawi kto będzie w obsadzie. Ale o tym w innym Topicu

Alice - Teraz już wiem co to za gra, na kompa wyszła

Kane & Lynch - To tez już pamiętam, bo była ta gra w "Extrimie"

Clannad - Łeee, toc to jakieś anime będzie
alienator
no i postal od uwe ;]
MasterShake
CYTAT(Labik @ 2 05 2007, 19:28) *
CYTAT(wortigern @ 2 05 2007, 19:22) *
CYTAT
16. Max Payne (2007)

jak to skiepszczą to zaj.ebie, ale nie mam pewnie co liczyc na dobra produkcje, wsadza jakiegos Nicolasa Cage'a albo Willisa (o zgrozo) i bedzie zgon.

PS. Max to genialny material na film akcji/dramat

Jakby zrobili faubłe na poziomie tej z gry (najlepiej scenario jednej z części) + prawdziwego max payne'a który użyczył twarzy w grze (najlepiej tego z 2 czesci biggrin.gif) + prawdziwy głos (inny koleś, to już by musiał podkładać pod aktora) + efekty a'la matrix z bullettimem na czele + ciemna sceneria NY + mona sax thumbsup.gif to może coś b im wyszło.

Bardziej oczekuje na Max Payne'a niż Tekkena.

ryj z jedynki był lepszy, jakiegoś chłopca z remedy afair

ale ja chcę chory i popizgany film na podstawie Alice!!!
kotlet_schabowy
Tak, chłop z ekipy tworzącej Maxa Payne'a "dał" swoją twarz głównej postaci, jednak wątpię, by ktoś angażował scenarzystę do grania w filmie. Za to w drugiej części twarzy użyczał już zawodowy aktor, obczajcie tu :

http://maxed.gry-online.pl/mps/infopage.php?id=11 .
W sumie większość zapowiedzianych ekranizacji gier mnie interesuje, ale chyba najbardziej ciekawe to oczywiście Metal Gear Solid, Max Payne (właściwie to nie pamiętałem, że tworzą film), Tekken i kolejny Resident Evil (po dwóch poprzednich częściach chętnie oglądnę trzecią).
_One_
Szykują się 2 kolejne filmy na podstawie gier, oto one

-King of Fighters (2010)
-Broken Sword: The Shadow of the Templars (2009)

Hmm, ciekawe czy z King of Fighters zrobią to samo co z Dead or Alive... a może w końcu cos wyjdzie dobrego?
Co do broken sword nie mam zdania, nigdy nie gralem w żadną częsc serii...
Mikes
KoF mam w nosie bo pewnie będzie nędza, IMo najwiekszy potencjał ma Driver(te pościgi będą ryły beret, zobaczycie) i Alice(chore klimaty, ten film wzbudzi WIELE kontrowersji hyhy happy.gif )
Soulduriok
The Suffering może byc za mocnym horrorem, zdecydowanie pójdę na niego do kina biggrin.gif Ciekawi mnie także nowy Mortal Kombat, ciekawe jak im wyjdzie następna częśc przy dzisiejszych mozliwościach jeżeli chodzi o efekty specjalne biggrin.gif
_One_
1. Spyro the Dragon (2009)
2. Brave New World: Ravaged Planet (2008)

2 nowe filmy na podstawie gier się szykuja biggrin.gif

co do tego pierwszego to uwielbiam spyro, a ze to będzie film animowany, a mój brat będzie miał 6 lat i tez lubi spyro to napewno go obejrzę biggrin.gif mam nadzieję że głosy będa podkładac cisami aktorzy co w the new beginning, czyli elijah wood, gary oldman i david spade wink.gif co do tej drugiej produkcji, to nie kojarze żadnej gry z tym tytułem
Fan
ma ktoś jakieś bliższe informacje na temat ekranizacji Drivera ??
mord00k
A co z Maxem;]?

(pipi)a, jakby to zrobili w takiej bardziej Sin City'owej koncepcji komiksu to by było dopiero;]
mishka
Kane & Lynch - tu oby nie spieprzyli tematu ... Sama gra niejako bazuje na filmach, m.in. The Heat z De Niro i Pacino .. niezle relacje pomiedzy dwojka glownych bohaterow...dobry scenariusz, dobra obsada i moze byc wyjątek od reguły do co ekranizacji gier...

Btw... Mortal Kombat? Tekken? ... po Dead or Alive mam juz dosyc tego typu filmow smile.gif
_One_
Zaktualizowana lista filmów na podstawie gier na najbliższe 3 lata

1. Splinter Cell (2010)
2. Legend: Hand of God (2010)
3. King of Fighters (2010)
4. Joust (2010)
5. Mortal Kombat (2010)
6. Max Payne (2010)
7. Kane & Lynch (2009)
8. Brave New World: Ravaged Planet (2009)
9. Metal Gear Solid (2009)
10. Halo (2009)
11. Spyro the Dragon (2009)
12. Spy Hunter (2009)
13. Broken Sword: The Shadow of the Templars (2009)
14. Siren (2009)
15. The Suffering (2009)
16. Tekken (2009)
17. Castlevania (2009)
18. Sabotage 1943 (2009)
19. Prince of Persia: Sands of Time (2009)
20. Clock Tower (2008)
21. Fear Effect (2008)
22. Driver (2008)
23. Cold Fear (2008)
24. Far Cry (2008)
25. Alice (2008)
26. "Perusona: Toriniti sôru" (2008)

No w końcu mamy MGS'a, do tego doszły filmy Sabotage 1943, oraz Legend: Hand of God, nie znam takich gier, a co do numeru 26, to widze ze japończyki szykują filmowa wersję Persony, moze byc ciekawie smile.gif

Edit: Sabotage 1943, oraz Legend: Hand of God będą reżyserowane przez Uwe Bolla, czyli nie ma co się nimi interesowac confused.gif
White
CYTAT
Brave New World: Ravaged Planet

Przecież to książka jest, świetna zresztą.

Noo, ale nie mówcie mi że Mortal Kombat nie miało klimatu (mówię o pierwszej części filmu, druga to dno). I ta ścieżka muzyczna- miodzio. Tylko dialogi strasznie naiwne, ale i tak jak dla mnie jest to najlepsza ekranizacja gry ever.
nWo
a co na tej liscie robi mortal kombat ? ten film juz jest i to nawet kilka czesci, i to stary jak swiat. btw mk1 rulez a reszta to dno. jak na tamte czasy byl wypas dzis faktycznie nieco miernie wypada.
signap
zapewnie chodzi im o 3 czesc - dziwne ze dopiero w 2010 ma sie pojawic mimo ze juz od dawna chca go zrobic
tuman
ostatnio rezyser nowego mortala stwierdzil ze to wcale nie bedzie mk3 tylko od nowa zrobiona jedynka, z troche innymi postaciami
mishka
CYTAT(tuman @ 16 01 2008, 21:08) *
ostatnio rezyser nowego mortala stwierdzil ze to wcale nie bedzie mk3 tylko od nowa zrobiona jedynka, z troche innymi postaciami

bardzo mozliwe, teraz w modzie odgrzewanie staroci-zarowno kolejne czesci (Indy, Rambo, Die Hard), jak i nowe wersje (Batman, Hulk itd) ...osobiscie wolalbym nowego MK zobaczyc jako ostatnia czesc trylogii, a nie jako poczatek nowej (ew.)...
tuman
ja tez bym wolal mk3 ale widziales chyba w resident evil extinction jak teraz Johnny Cage wyglada, a i Krzysiek Lambert tez sie juz sypie, wiec moze lepiej niech zrobia mlodziezowego rimejka icon_twisted.gif
signap
szkoda ze nikt nie chce sie pokusic o MK w postaci cyfrowej - mnie zadawalaly te animacje z MK DA do Armagedona poprzez SM
mishka
z Cagem to raczej i tak nie ujdzie, bo jak pamietasz zginal na poczatku sequela (grany z reszta przez innego aktora) a i Krzychu podziekowal za role Raidena... Chyba tylko Liu Kang (dobrze napisalem? tongue.gif ) i Kitana bez zmian pozostawiono o ile mnie pamiec nie myli... hmm... a propo Krzycha-ten koles w ogole wystepuje w pozycjach z poza klasy B/C ? Widzialem ostatnio jakis film z nim w roli głownej-tytulu nie pamietam (bo nie warto) ... "ubaw" po pachy - jakis psycho postanowil poodcinac pare konczyn i skompletowac ciało Jezusa... komentarz zbędny ... i troche z tematu zjechalem smile.gif
pig destroyer
no ja tez widzialem to "dzielo" z lambertem o ktorym wspomniales mishka, choc niektore sceny nawet byly klimatyczne.
lambert juz dawno sie zgodzil na mk3 ale w swietle ostatnich zmian w koncepcji filmu to raczej go tam nie ujrzymy.
w mojej opinii to mk3 powinien byl powstac juz w roku conajmniej 2001 kiedy jeszcze byl hajp na nastepna odslone.
dosc na temat mortala! wypatrujmy lepiej TEKKENA! chociaz Jet Li mi srednio pasuje na Fenga, jesli wierzyc plotkom, za to Jackie Chan idealnie na Lei'a by sie nadal. szkoda ze przy dacie premiery ostatnio ujrzalem date 2010 sad.gif
tk
CYTAT
23. Cold Fear (2008)

Gierca miała klimat i pomysł, gorzej z wykonaniem. Przy odrobinie chęci i budżetu można by wykrzesać niekiepskiego thrillerka. Albo przyjemną siekę.
mishka
a nie bylo juz ekranizacji Tekkena? cos mi swita, ze gdzies tam, kiedys tam, w czyms tam czytalem, ze japonskiej produkcji film to byl... o ile byl smile.gif Kogo proponujecie w roli Christie Montiero ? Łudząco kogos mi przypomina tylko nie moge nazwiska znalezc...hmmh... Beyonce ? laugh.gif
_wortigern_
heihachi - szon konery albo gustaw holoubek, jeszcze sie nie zdecydowalem
mishka
CYTAT(_wortigern_ @ 23 01 2008, 22:01) *
heihachi - szon konery albo gustaw holoubek, jeszcze sie nie zdecydowalem

Connery by sie nawet i na dal, ale w ciemno moge postawic ze w tym swiecie sie na taka role nie zgodzi... jak odrzucil role Architekta w drugiej czesci Matrixa-to wątpie ze Heńka by zagral ... Charles Bronson moze by sie skusil smile.gif... szkoda, ze zmarl kilka lat temu...
pig destroyer
^ Connery odrzucil role w Matrixie ale "rol" w "Rewolwer i Melonik" czy "Lidze Niezwyklych Gentlemanow" to juz sie mu nie chcialo odmawiac...
nie wspominajac o fantastycznym wrecz "filmie" "Zardoz" w ktorym to paraduje w kostiumie a la Borat.

DŻIZAS
mishka
ja na to patrze tak - liga niezwyklych gentelmenow-pomijajac fakt jakosci filmu itp itd... brzmi rozsądniej niż rola starego azjaty w ekranizacji gry z PlayStation...ja to tak widze... co do rewolwerowca - tu mozna powiedziec ze mnie zgasiłes smile.gif
Zardoz? heh, kiedy to było ...kazdy aktor ma w dorobku film/y, ktore lekko mowiac zawiodly ... prawda, zagral w paru kupach, jak np. Rewolwerowiec (...) ... pytanie? Czy zaryzykuje (ewentualnie) kolejny raz, biorac pod uwage fakt, ze ekranizacje gier sa... w wiekszosci przypadkow o kant dupy rozbic
_wortigern_
o czym wy mówicie ? 0___O
_Blaze_
CYTAT(_One_ @ 14 01 2008, 11:26) *
1. Splinter Cell (2010)
9. Metal Gear Solid (2009)
10. Halo (2009)

slinotok.gif

Ma ktos jakies info o MGS i Halo? Z tego co wiem to zrezygnowali z Halo bo Microsoft chcial za duzo kasy za scenariusz.... Jak ktos ma jakies info o MGS np o aktorach to niech daje znac ;]
_One_
CYTAT
Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)

No i mamy kolejny film na podstawie gry...
mishka
Street Fighter juz byl ... kieprawy zreszta

z innej beczki - Mark Walhberg; czytam sobie Total Film dzisiaj, jakis ranking, Mark uplasowal sie na jakiejs tam pozycji i w dziale "co dalej" nota ze wystapi w jakims tam filmie oraz wcieli się w ... Max Payne'a
tk
w street fighterze główną rolę gra kristen kreuk czyli laska supermana ze "smallville" biggrin.gif a produkcja "halo" chyba jest zawieszona czy coś.
Specu
http://www.eurogamer.net/tv_video.php?playlist_id=7301

trailer Far Cry
xD

szykuje sie ostry crap, kolejna wariacja na temat Universal Soldiera
epl
filmy na pdst gier - ZASYSAJA
jeszcze ani jednego nie widzialem co by mi sie spodobal - pare w porywach nazwalbym sredniakami - i bardzo mi smutno z tego powodu - moze halo cos zmieni. PLEASE
lucas885
Ciekaw jestem czemu do tej pory nie było gry o przygodach Johna R. ????
A może coś mnie ominęło???
lucas885
Hoho, ładnie tego towaru..

Chociaż to wszytko stare platformy, na obecnej ani nawet poprzedniej generacji nie ma nic sad.gif a to przecież wdzięczny temat na grę akcji...
lucas885
Ciekaw jestem jaka firma jest teraz w posiadaniu licencji na ten tytuł....?
_One_
http://www.imdb.com/name/nm0331577/ - Ten gościu zagra Steve'a Fox'a w filmie Tekken

http://www.imdb.com/media/rm1831114752/nm0437580 - a ten łepek zagra samanosuke w ekranizacji Onimushy
Mastachi
CYTAT(_One_ @ 22 03 2008, 11:46) *
http://www.imdb.com/media/rm1831114752/nm0437580 - a ten łepek zagra samanosuke w ekranizacji Onimushy

On gral juz samanosuke w 3 czesci gry i podkladal glos jak sie nie myle
Stachu
nie mylisz:]

_One_
No to w tym przypadku mozemy mówic o idealnym przeniesieniem postaci na ekrany wink.gif nie wiedziałem, nie grałem w ani jedną onimushę tongue.gif
Bartezoo
Yakuza

http://us.imdb.com/title/tt0991243/
Słyszeliście wczesniej o tym ? Bo ja tylko zapowiedzi i cos w PE było.
http://www.youtube.com/watch?v=qk12KabHlN0
Giera była wpytnia
Stachu
giera to giera

wszelkie ekranizacje gier są z gory skazane na porażkę. Tak jakoś. Jedynie mortal kombal 1 dawał jakoś rade

z ciekostek, Uwe Bol zrobił film syphon filhter(tak sie to pisze? bo gierki nigdy nie lubilem). no i nasz ulubieniec zrobił film na podstawie tej gry, ale...firma odpowiedzialna za gre nic o tym nie wiedziała i zabroniła mu tego wydać:] Jesli to prawda to niezły lool

_One_
Aktorzy którzy ponoc zagrają w tekkenie:

http://www.imdb.com/name/nm0378200/ - Raven
http://www.imdb.com/name/nm1406333/ - Kazuya
http://www.imdb.com/name/nm1463426/ - Jin
http://www.imdb.com/name/nm0653952/ - Christie Monteiro

Nie wiem czy cieszyc się czy płakac huh.gif

Podobno Orlando Bloom będzie grał w filmia Prince of Persia, kogo? nie wiem, ale byle nie księcia...
Stachu
pewnie bedzie kiszka na miare DOA

a to już zle, bo o ile Resideny miło sie ogladalo, nfilmy uwe bola są smiechowe, to DOA było strasznie przykre

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.